Dodaj do ulubionych

75H pomożecie początkującej?

04.03.08, 22:43
jak w temacie - wstępnie potrzebuje takiego rozmiaru, marzy mi się coś w miarę
rozciągliwego i mało zabudowanego. doradzicie coś? modele adresy sklepów w necie?
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: 75H pomożecie początkującej? 04.03.08, 22:52
      1. Naprawdę chcesz coś rozciągliwego? To nie jest zaleta.
      2. Adresów i modeli jest całe forum. Sugeruję jednak na początek lekturę :)
    • a_gneskka 80H 04.03.08, 23:12
      W wątku rozmiarowym doradzono Ci, jak widzę, 80H (36H) brytyjskie. 75H i 80H to dwa różne staniki, z miseczkami różnej wielkości - nie możesz traktować ich wymiennie.

Jeśli chcesz spróbować obwodu 75, to z odpowiednio przeliczoną miseczką - więc musiałabyś szukać brytyjskiego 75J. Ale to chyba za duże zaniżenie obwodu na początek (choć właśnie w stanikach rozciągliwych na takim może się skończyć).

Sklepy netowe są omówione tu:
      stanikowe-sklepy.blogspot.com/
      Poglądaj, potem poczytaj opinie o danym modelu w wątkach producenckich - powinno Ci to ułatwić wybór :)
      • femme_fatale13 Re: 80H 04.03.08, 23:21
        Z tym że po wszelkich radach jak zaczęłam mierzyć staniki które posiadam i w
        miare dostępne to 80 okazywała sie za luzna stąd 75
        • wronki12 Re: 80H 04.03.08, 23:27
          Tylko pamiętaj, że Twoje domowe staniki są rozciągnięte. Pójdź do sklepu i
          zobacz w nowym 75 i 80 - miską się nie przejmuj tylko zapnij biustonosz.
          A reszta, to tak jak pisały dziewczyny - popatrz w necie. Ja na pierwszy stanik
          wybrałam Melissę, bo była niedroga. Teraz mam nowy rozmiar i kupuje pierwszego
          brytyjczyka.
          Życzę powodzenia.
          • femme_fatale13 Re: 80H 04.03.08, 23:31
            tak też zrobiłam po lekturze Waszych wypowiedzi przymierzyłam największe
            dostępne w mieście czyli 75F w obwodzie całkiem dobre - nawet nie ostatni tylko
            środkowy rząd haftek, cóż za to piersi po właściwym ułożeniu zrobiły mi się 4.
            80 nie trzymało tak dobrze i było luźne - mierzyłam po kilka modeli więc to
            chyba wiarygodny pomiar. Acha i mam "trochę" kg za dużo a to z tego co
            pisałyście też ma znaczenie.
        • besame.mucho Re: 80H 04.03.08, 23:29
          Jeśli zdecydujesz się na 75 to koniecznie przelicz miseczkę, tak jak
          napisała a_gneskka. 75H będzie za małe w miseczkach!
        • a_gneskka Re: 80H 04.03.08, 23:31
          No to szukaj brytyjskiego 75J (34J). Albo 80H w ściśliwcach, tu masz wątek
          omawiający rozciągliwość obwodów niektórych staników:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64219281&a=64219281
          Problem może jeszcze leżeć w tym, że do tej pory nosiłaś staniki z popularnych u
          nas marek (Triumph, Samanta, Gaia, Alles etc.), które w znakomitej większości są
          strasznie rozciągliwe, więc są marnym punktem odniesienia ;)
          • femme_fatale13 Re: 80H 04.03.08, 23:33
            dzięki za link o coś takiego mi chodziło. Nosiłam różne marki, fakt ale jeden
            mam taki zupełnie mało rozciągliwy.
            • maheda Re: 36H = 34J = 32K... 04.03.08, 23:36
              I pamiętaj o przeliczaniu miseczek...
              To bardzo istotne.
              I NIE bierz czegoś, co jest rozciągliwe!
              Weź coś, co trzyma obwód - dzięki temu będziesz miała wybór wśród większej
              ilości wzorów.
              • femme_fatale13 Re: 36H = 34J = 32K... 04.03.08, 23:37
                dzięki za przelicznik, choć przyznam szczerze strach patrzeć
                • besame.mucho Re: 36H = 34J = 32K... 04.03.08, 23:41
                  Spokojnie, w 34J jest spory wybór. Na przykład tu:
                  www.bravissimo.com/products/lingerie?back=34&cup=j
                  (Na pierwszej stronie głównie staniki dla karmiących mam i sportowe,
                  ale na dwóch następnych już zwykłe). Większość na tyle ciasnych, że
                  powinny być ok.
                  W 32K wyskakuje na tej stronie już tylko sześć:
                  www.bravissimo.com/products/lingerie?back=32&cup=k
                  Ale wydaje mi się, że 34 będzie wystarczająco ciasne :-).
                • maheda Re: 36H = 34J = 32K... 04.03.08, 23:43
                  Dlatego właśnie zacznij od ścisliwców, typu czarna Polyanna, i w niej bierz
                  obwód 80 z brytyjską miseczką H, czyli rozmiar 36H.
                • maheda Z jakiego miasta jesteś? n/t 04.03.08, 23:44

• femme_fatale13 Re: Z jakiego miasta jesteś? n/t 04.03.08, 23:47
                    Olsztyn i tutaj wszystko sie kończy na owym 75F
                    • maheda Hm... bo mam do sprzedania staniczek 04.03.08, 23:50
                      Kalyani, w rozmiarze 75HH. Problem z nim jest taki, że jest rozciągliwy, więc
                      będzie dobry na osobę, która powinna celować w 80tki, natomiast miseczka jest o
                      dobry numer albo dwa większa, niż ustawa przewiduje ;)
                      Jest nowy, nienoszony, chcę go opchnąć za stówę. Plus koszt przesyłki.

A nie bywasz w Kraku? :P :)
                      • maheda (c.d.) taki 04.03.08, 23:51
                        www.bravissimo.com/images/products/large/ka65sca_lp.jpg
                      • femme_fatale13 Re: Hm... bo mam do sprzedania staniczek 04.03.08, 23:54
                        Nie bywam, ale skoro fachowiec proponuje? a jaki kolor? Masz jakieś fotki?
                        • maheda Mam 04.03.08, 23:57
                          www.bravissimo.com/images/products/large/ka65sca_lp.jpg

Tylko się boję, że może być na Ciebie za duży, a w ferworze pierwszego zachwytu
                          tego nie zauważysz na przykład.
                          • effka454 Re: Mam 05.03.08, 22:34
                            Maheda a na ile w biuście szacujesz tego Kalyani?
                            Np przyrównując do Arabellki 75J - równy/mniejszy/większy* niepotrzebne skreślić :)
                            Bo może ja bym go łyknęła
                            • maheda Re: Mam 05.03.08, 22:56
                              Około równy.
                              Nie da się ich tak porównać wprost, bo That Flowery Feeling ma miseczkę zrobioną
                              z rozciągliwego materiału, a Arabelka ma ze sztywnego.
                              Do Krakowa masz daleko?...
                              • effka454 Re: Mam 05.03.08, 23:02
                                No niestety, ja Warszawianka z Łomianek ;)

Kurcze, sama nie wiem, polecasz go femme_fatale13 a ona ma 89/123, ja ostatnio
                                mierzone 85/120. Ty chyba też jeśli dobrze pamiętam masz 120, a jeśli na Ciebie
                                jest za luźny, to i na mnie też może powiewać :(
                                • maheda Re: Mam 05.03.08, 23:05
                                  Może powiewać, nie przeczę.
                                  Wszystko zależy od kształtu biustu, mój jest bardzo miękki i łatwo się kompresuje.
                                  Noszę przeważnie staniki 75HH, jeden mam 70J (Millie), jeden Avocado 80H.
                                  Na mnie miseczkowo jest zdecydowanie za duży.
                                  • effka454 Re: Mam 05.03.08, 23:56
                                    Mój też nie jędrny :(
                                    W tej chwili na zmianę noszę tangoII 80HH i właśnie arabellkę 75J.
                                    Zamówiłam harmony, ale się rąbnęłam i kliknęłam 75JJ (wisi na naszej giełdzie),
                                    więc muszę wymienić na 75J.

Chyba jednak nie zaryzykuję...
                                    Zacznę zbierać na zimowe nowości panache :)
                                    przepraszam, że zawracałam Ci głowę
                • charm Re: 36H = 34J = 32K... 04.03.08, 23:46
                  spokojnie - J i K to ładne literki, więc nie ma powodu się przerażać ;-)
                  • maheda Re: 36H = 34J = 32K... 05.03.08, 00:01
                    Też uważam, że są ładne :)
                    Co innego, gdyby mi wyszło brytyjskie P... oooo to byłabym zdecydowanie
                    P-rzerażona... indolencją P-roducentów, rzecz jasna!
    • maith Femme_fatale13 - parę fajnych przykładów :) 04.03.08, 23:47
      Przede wszystkim jak dostaniesz dobry rozmiar, to
      on nie będzie musiał być ani bardzo zabudowany ani rozciągliwy.
      I co najważniejsze, będzie mógł być śliczny :)
      Oto parę przykładów w Twoim rozmiarze do wyboru:
      peachfield.pl/model/24
      peachfield.pl/model/26
      tinyurl.com/ywdq3s
      bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1573&kategoria=

A wiesz, jak poprawia się wygląd po zmianie stanika? :)
      Zerknij tu:

stanikomania.blox.pl/2008/02/Biust-osiemnasty-czyli-pozegnanie-z-DD.html
      stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html
      • femme_fatale13 Re: Femme_fatale13 - parę fajnych przykładów :) 04.03.08, 23:51
        Że też chciało ci się szukać. Dziękiję. Tango najładniejszy. W jaki rozmiar
        powinnam celować. A zimany widziałam wcześniej i one natchnęły mnie do
        zaistnienia tutaj:)
        • maith Re: Femme_fatale13 - parę fajnych przykładów :) 05.03.08, 02:09
          Generalnie w 34J, aczkolwiek Tango jest lekko w kierunku dużomiskowców, czyli
          jest spora szansa, że wystarczyłoby Ci 34HH :)
          • maheda Re: Femme_fatale13 - parę fajnych przykładów :) 05.03.08, 07:28
            Niewielka ta szansa... na moje wyjątkowo rozsmarowane po klatce piersiowej 120 w
            biuście tango II jest w sam raz, a dziewczyna ma 3 cm więcej...
            • femme_fatale13 Re: Femme_fatale13 - parę fajnych przykładów :) 05.03.08, 09:41
              www.allegro.pl/item323968511_curvy_kate_piekny_34j_75j_nowy.html
              a co o tym sądzicie warto kupic na początek?
              • molowiak Re: Femme_fatale13 - parę fajnych przykładów :) 05.03.08, 09:53
                mam doświadczenie z brązowym i przy wymiarach 87/117 34J był za mały w miskach
                • babazgaga Re: Femme_fatale13 - parę fajnych przykładów :) 05.03.08, 10:14
                  uuu czyli na moje 86/113 może być ok???
              • charm Re: Femme_fatale13 - parę fajnych przykładów :) 05.03.08, 09:53
                Na początek nie polecam allegro.
                Nie ma pewności, że rozmiar będzie dobry, czasem może pasować o miseczkę w dół
                lub w górę, to zależy od indywidualnych cech biustu (często zdarza się, że
                kobiety mające identyczne wymiary noszą zupełnie inny rozmiar).

Radzę więc mimo wszystko zacząć od sklepu netowego (np brastop, bravissimo.. -
                zamówić ze 2, 3 sąsiednie rozmiary) albo któryś z naziemnych sklepów, żeby
                pomierzyć, albo, jak już było wspominane umówić się z panią Marysią ;-)
                A gdy już będziesz pewna rozmiaru, to wtedy dopiero poluj na allegro ;-)
                Jeśli zamówiony w sklepie nie będzie pasował oddasz/wymienisz, a z allegro
                będzie problem...
                • femme_fatale13 Re: Femme_fatale13 - parę fajnych przykładów :) 05.03.08, 09:56
                  dzięki, szkoda że mały, bo tka strasznie mi sie podobał chyba po prostu trzeba
                  sie do większego miasta wybrać i pomierzyć bo widzę, że inaczej trudno bedzie:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka