madzioreck Re: więcej niż G 19.08.08, 19:28 A co ja, biedna, mam począć ze swoim 32JJ w standardzie :( Mam Arabelkę 32HH, bo dużomiseczkowa, ale już mi bułkuje większą pierś, obwód się rozciągnął i łazi, i robi rzeczywiście kacze dzioby. Przymierzałam Fantasie Smoothing 4530, i szczęśliwie było dobre 36G (za duże w misce, ale przed migracją mierzyłam). Odpowiedz Link
meiga Re: więcej niż G 20.08.08, 11:53 Cześć dziewczyny! Znam ten ból... Ja mam 60H (czasem się uda 60GG, jak miseczki duże). Pod biustem 65cm. Na razie z moich niedługich doświadczeń w dobieraniu właściwego stanika wychodzi na to, że niewiele w ogóle jest w tych rozmiarach. Jednak z nadzieją zaczęłam czytać ten wątek. Jak do tej pory, najlepiej czuję się w Tango II i Plunge (60H). Mam też Rio 60GG, ale za bardzo mi się wbija, a poza tym, mam wrażenie, że kształt piersi nie jest w nim idealny, nie wiem, może powinnam o miseczkę niżej sprawdzić. Pozdrowienia, J. Odpowiedz Link
czu-czi Re: więcej niż G 20.09.08, 22:05 czu-czi jest szczesliwa wlascicielka następujących cudek: 32HH różowy balk Panache Harmony- bardziej full cup niz balkonowy na mnie, bulkuje ale podtrzymuje dobrze 32J biały balk Panache Harmony- idealny- zbiera piersi- mam wrazenie ze jest mniej rozciagliwy niz różowy, zabudowany 32J Curvy Kate Emily czekolada- miska wiecej bylaby akurat, miękki, taki sam jak na zdjęciach 34GG Curvy Kate Emily- delikatny w tej wersji, miska jednak mniejsza niz Panache, rozciagliwy, za mały, miękki 34H Curvy Kate Portia black- rozklada piersi, za maly, rozciagliwiec, model taki sam jak w mniejszych miskach 34H Rigby Peller Isabella- mój bład ale bardzo chciałam go miec a nie widzialam nigdzie w rozmiarze wiekszym, powinno byc 32J-JJ, delikatny, wyglada jak na zdjeciach, rozciagliwy bardzo, kokardki sobie wiaze z obwodu. 34HH TangoII czarny- kupiony przez przypadek, sądziłam ze bedzie to ten model z wygietej modelki na stanikomanii i wszedzie indziej. Jest znacznie bardziej zabudowany, ma wyzszy mostek niz na zdjeciach, zbiera i podnosi biust, zapinam sie na 2haftka. 34HH Tango Pure biały- model zabudowany odpowiadający zdjeciom, zapinam sie na najluźniejszą haftkę 36GG różowy Tango plunge- wyglada slicznie i delikatnie, tak samo jak w miskach mniejszych, niski mostek, obwod scisliwy ale zapinam sie na najscislejsza haftke, zbiera piersi, podnosi, obłędny kolor :) Odpowiedz Link
madzioreck Re: więcej niż G 22.09.08, 18:38 Miałabym wybór w Panache - większość modeli jest prześliczna, gotowa jestem nawet odpancerniać np. Elizę, ale niestety fiszbiny w Panache'ach celują mi w łopatki :( U mnie nawet Freya celuje za pachę Odpowiedz Link
kura17 Arabella 30H 22.09.08, 20:22 wg mnie ok, nie jest bardzo zabudowana. owszem, podszyta od dolu, ale nie przeszkadza mi to, ja nie bardzo lubie zupelnie przezroczyste staniki... na piersiach wyglada lepiej, niz na zdjeciach "pancernych" ;) Odpowiedz Link
kura17 Kalyani "gypsy in me", 30H 22.09.08, 20:24 rozciagliwiec, wiec przy 79 pod biustem spokojnie zapinam sie w 30H. sliczny stanik! wcale nie jest pancerny w tym rozmiarze! pisalam o nim w watku Kalyani, chetnie bym sobie kupila i czarny i bialy, tylko ta cena....... ;) polecam (wizualnie, bo nie nosilam, tylko mierzylam!) Odpowiedz Link
asiulka80 Re: Kalyani "gypsy in me", 30H 15.12.08, 15:59 stanik jest cudowny! to jest moje odkrycie stanikowe - najwspanialszy, najwygodniejszy i najładniejszy stanik jaki kiedykolwiek miałam. mam wersję białą, ale chyba też kupię czarną, bo ten fason to dla mnie strzał w dziesiątkę! kupiłam 28H. miska super, obwód był ciut ciasny, więc nosiłam z przedłużką, ale teraz jest już on (niestety) i noszę bez przedłużki. mam nadzieję, że będą kolejne staniki z tej serii!! Odpowiedz Link
kura17 Kalyani "natural charm", 30H 22.09.08, 20:25 tez rozciagliwiec, mierzylam 30H przy 79 cm pod i bylo ok. mi nie przypasowal, bo robil mi dziubki na szwach w okolicach sutek ;) ale stanik fajny, no i bawelniany! opisalam w watku Kalyani Odpowiedz Link
ksiezna_pani Eliza 34GG OHYDA!!!! 23.09.08, 10:58 Wczoraj przyszła z Bravissimo. Zamówiłam czarną, niestety wcześniej nie doczytałam tutaj, jak to cudo wygląda. Jest OBRZYDLIWA!!! Gdybym widziała na zdjęciu, jak to-to wygląda powyżej G, to splunęłabym przez lewe ramię. Potworny, niekształtny, sztywny pancernik, jedyną częścią przezroczystą jest ta szczypanka na brzegu miseczki - która w dodatku odstaje - makabrycznie szerokie ramiączka, dopasowane do całości, niestety. Właściwie na zimię idealna, zamiast swetra. Wiem, że można odpancernić, była o tym mowa w wątku o robótkach ręcznych, ale jestem tak rozżalona, że mam to gdzieś. Już wystosowałam maila, że odsyłam, bo zdjęcie w najmniejszym stopmniu nie pokrywa się z rzeczywistością. Powiem szczerze, że już Eliza do miseczki G mnie nie zachwycała, ale postanowiłam sprawdzić "nabiustnie". No, ale czegoś takiego się nie spodziewałam... Jaagna w innym wątku pokazała to paskudztwo na zdjęciu, mam nadzieję, że się nie obrazi: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e6ecaf60c51b551.htmlKOSZMAR!!! Odpowiedz Link
lori_anna Re: Eliza 34GG OHYDA!!!! 23.09.08, 12:58 wyobraź sobie, jaki ja szok przeżyłam jak zobaczyłam to "cudo" w rozmiarze 30GG... (tylko w wersji ecru ;-) Odpowiedz Link
chinski.nowy.rok Re: Eliza 34GG OHYDA!!!! 23.09.08, 20:26 I ta urokliwa taśma zdobiąca dół staniczka... Marzenie ;) Odpowiedz Link
charissa Re: Eliza 34GG OHYDA!!!! 26.09.08, 13:50 No właśnie, ale chyba nie o to chodzi, żeby nowiuśki stanik od razu traktować nożyczkami. Rozumiem, że jak są ciut za długie ramiączka można skrócić, ale ten stanik to prawie trzeba by na nowo szyć. Odpowiedz Link
charissa :) 24.09.08, 14:44 Widzę, że się watek ładnie rozrósł. :) Nie jestem maniaczką stanikową, ale dobrze, że niektóre z Was są i można pytać i radzić się. Zakochałam się od pierwszego wejrzenia w Panache Arizie :) www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PA-5051&mci=&size=30h&colour=&image=r608087-p608094-front Planuję zakupić sobie coś nowego :) Myślę nad nią, muszę pogrzebać jakie opinie ma. No i dalej szukam czegoś czarnego, CK 28J próbuję sprzedać na allegro :( Fiszbiny się za mocno rozciągają i w efekcie biust jest rozsmarowny na klatce piersiowej. Chcę kupić Antoinettę Freyi. Tylko , że każdy z dwóch wspomnianych staników jest w innym sklepie :( Odpowiedz Link
smillaaraq Re: :) 28.09.08, 01:09 charissa, na tym zdjęciu Ariza fajnie wygląda. Ale pani ma na sobie zdecydowanie poniżej G. Pytanie, jaak się to prezentuje w wersji pancernej. A Antoinette też mnie kusi, choć przyznam, że nie mam złudzeń :/ Pardon za dołowanie, ale z czasem pozbywam się złudzeń - pancerność bym nawet odpuściła, za to rozstawianie na boki mnie dobija. Bu : Odpowiedz Link
velika Re: :) 28.09.08, 09:49 Mierzyłam 28GG i dla mnie to babciny stanik z golfem. Zakrywa dokładnie wszystko. Mostek sięga prawie szyi. Odpowiedz Link
charissa Re: :) 28.09.08, 17:36 Piszesz o feryi ? ja się spodziewam mało atrakcyjnego stanika , tylko czytałam pozytywne opinie w kwestii wygody, ułożenia. Teraz nastał czas swetrów, golfów. Ja praktycznie non stop noszę Pollyannę, bo jest mi w niej wygodnie. Boję się eksperymentować. przeżyłam załamkę zamawiając staniki hurtem w Bravissimo, z których tylko Polly została. A kasa na karcie była zablokowana na 2 tygodnie. Po tym mam jakąś niechęć do zakupów stanikowych ;( ale chyba zaryzykuję z tym Panachem, bo mi się bardzo podoba. Odpowiedz Link
lori_anna Re: :) 29.09.08, 10:53 ja mam antośkę foundant 30GG, ramiączka prawie 3cm + 3 haftki... to jedyna masakra poza tym bardzo wygodny, milusi nie wiem jak te nowe: nude i czarny, ale podejrzewam, że podobnie... Odpowiedz Link
justinehh Re: :) 30.09.08, 12:11 A ja mam czarną Antoinette 30hh i wcale nie wygląda tak źle, no chyba że ktoś nie lubi trzech rzędów haftek... Odpowiedz Link
charissa Re: :) 30.09.08, 12:16 nie lubię, ale nie mam wyjścia :) ten rozmiar masz w standardzie i antoinette pasuje ? Odpowiedz Link
charissa ma ktoś może zdjęcia w tej arizie ? 30.09.08, 11:10 A ma ktoś może zdjęcia w tej arizie? na maila gazetowego moze byc ale coś czuje, że na siłe szukam słowa na tak :/ Odpowiedz Link
velika Re: ma ktoś może zdjęcia w tej arizie ? 30.09.08, 11:32 Wiesz charissa może tobie nie będzie przeszkadzało jego zabudowanie? Najgorszy jest ten gigantyczny,wysoki mostek- w życiu nie widziałam czegoś takiego. To stanik pod bluzki bez dekoltow i pod golfy, niestety. Miseczki też zakrywają dokładnie wszystko. Na mnie leżał nieźle, robi ładne kuleczki, ale to zabudowanie powaliło mnie na kolana. Nie wiem jak można tak popsuć bardzo ładny model-panache powinno zdecydowanie przemyśleć konstrukcję swoich biustonoszy. Odpowiedz Link
charissa Re: ma ktoś może zdjęcia w tej arizie ? 30.09.08, 11:36 No właśnie, zastanawiam się jak z balkonetki mozna zrobić full cup - bo tak to z opisów wygląda chyba jednak zdecyduję się na wygodną, acz mało sexi antoinette, może też clarisse wezmę na próbę. Muszę doczytać opisy czy większe czy mniejsze kupować niż standard. Odpowiedz Link
charissa Clarissa, Up Close, The Gypsy i Antoinette w G+ ? 30.09.08, 12:15 Takie cuda sobie wybrałam do wypróbowania tym razem. Raz na pół roku można chyba zakupić jakiś stanik lub dwa ;) Clarissa (Freya), Up Close (kalyani), The Gypsy (kalyani) i Antoinette (Freya) ma któraś z Was ? jakie one są w rozmiarze GG i wyżej. A gdyby któraś z Was nosiła w standardzie 30H i napisała jak się spisywały te wymienione na niej to dla mnie byłoby super ;) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Clarissa, Up Close, The Gypsy i Antoinette w 30.09.08, 12:38 Mam Kalyani Up Close w rozmiarze 75K. Moim zdaniem na modelce w katalogu wygląda ładniej niz w rzeczywistości. Co prawda jak na ten rozmiar ma dosyć niski mostek (ale bez przesady ;p). Jednak jest dość zabudowany i ma malutką regulację ramiączek... Odpowiedz Link
kura17 Re: Clarissa, Up Close, The Gypsy i Antoinette w 30.09.08, 12:53 mierzylam gypsy w rozmiarze 30H (moj wczesniejszy post na ten temat troche wyzej w tym watku). mi sie bardzo ten stanik podobal!! jest troche zabudowany, ale nie bardzo, no i sliczny, ramiaczka z aksamitki i z rozyczkami... wcale nie sa grube te ramiaczka! no i zapinany na 2 rzedy tylko... :) polecam, nie kupilam sobie tylko przez sknerstwo... aha, rozmiar... pasuje na mnie ten sam, co arabella - rozciagliwiec z tego gypsy! normalnie nosze 32G-H. clarisse mierzylam, ale 32G, wiec nie wiem, co powyzej G... ladny stanik, ale w zimnych kolorach - tego na zdjeciach tak nie widac, ten material jest raczej srebrzysty, niz bialy... taki "zimowy" (koloryt) stanik :) bardzo ladny w wersji g, nie wiem, jak wyzej? antoinette tez mierzylam w rozmiarze 32G, wiec niewiele pomoge. daj znac, jak juz przyjda :) Odpowiedz Link
charissa boję się zabawy rozmiarami 30.09.08, 13:13 boję się zamawiać w rozmiarze 28J zamówiłam tak Curvy Kate. On się rozciąga, ale w ... miseczkach, rozjeżdżają się fiszbiny, owszem zapinam się, ale biust mam rozpłaszczony jak naleśniki. Nie podoba mi się to i nie wiem czy w ogole mozna tego uniknąć? czy w innych stanikach tak się nie dzieje? rozciąga się tylko obwód, a miseczki są tam gdzie mają być? Odpowiedz Link
kura17 Re: boję się zabawy rozmiarami 30.09.08, 13:44 trudno mi odpowiedziec, bo doswiadczenie mam male :( wiem, ze arabela lezy na mnie ok, nic mi nie splaszcza!! ten stanik naprawde sie bardzo mocno rozciaga (w obwodzie). tak samo kalyani gypsy i natural charm - te, ktore ja mierzylam. Odpowiedz Link
justinehh Re: boję się zabawy rozmiarami 30.09.08, 13:59 Arabellę oyster zapięłam od razu na ostatnią haftkę.Jabłuszek to ona nie robi, ale poza tym wygląda w porządku. Odpowiedz Link
mimikk Re: 30.09.08, 13:57 Ja mam Tango II 80h i powiem szczerze, że jak go dostałam to przeraziła mnie ta wielka pancerna micha no i ten rozstaw piersi, ale przyzwyczaiłam sie i jest mi w nim bardzo wygodnie tylko przydałoby sie już obwód zwęzić, natomiast jeszcze przed uświadomieniem kupiłam na Allegro używane Tango II czarne 80g(niestety za małe) i jest bardzo zgrabne w porównaniu z 80h, dość wąskie szelki, 2 rzędy haftek i taki prawdziwy balkonik do dekoltów. Mam jeszcze Daisy 80hh ścisłe bardzo, ale nie dam rady w nim chodzić obciera potwornie pachy no i miski za wielkie, już kombinuję jak go zmniejszyć,Eliza 75j też okropnie pancerna i drapiąca, Fantasie Lily robi mi kacze dzioby i 75j bułkuje i gryzie,Curvy Cate Portia 80j totalnie rozciągliwa i niby miska dobra ale fiszbiny nie chcą przylegać do mostka i są straszliwie giętkie rozpłaszczają mi biust i póki co mam jeden dobry stanik :(( Ciekawa jestem czy staniki Effuniak dla takiego rozmiaru jak mój(89/119)będą równie subtelne jak dla tych mniejszych Odpowiedz Link
roza_am Re: Clarissa, Up Close, The Gypsy i Antoinette w 30.09.08, 14:47 Mierzyłam Antoinette beżową i czarną w 30HH. Rozmiar porównywalny z czarna Pollyanną - i obwód i miski. Bardzo przyjemny materiał. Ładniej wygląda na biuście niż solo. Bardzo dobre podtrzymanie i unieruchomienie, ale osiągnięte za pomocą wysokich (zwłaszcza na mostku) fiszbin. Plus - nie wbija biustu w tułów jak Tango II. Niestety, podobnie jak Polly mocno rozstawia biust na boki. Fiszbiny rozciągają się wraz z obwodem. Beżowa rozciągała się nieco bardziej niż czarna (do czarnej musiałam użyć przedłużki), ale nie wiem, czy to cecha stała, czy tych konkretnych egzemplarzy (tzn. może bezowy był częściej mierzony i bardziej sie rozciągnął). Generalnie, jeśli nie przeszkadza Ci rozstawianie na boki i nie będą Cię gniotły fiszbiny (mnie gniotły końce pod-, a raczej za- pachowe), to jak najbardziej polecam. Odpowiedz Link
ksiezna_pani Arabella - żonglerka rozmiarami 06.10.08, 18:27 Zamówiłam tenże stanik w Udercover, ponieważ mnóstwo dziewczyn psioczy, że to rozciągliwiec, zaryzykowałam i zamiast 34H zamówiłam 32HH. Zobaczymy... To, że to balkonik, to dla mnie lepiej, mój biust bardzo się nie lubi z plungami. Jeśli będzie ok., to najwyżej odpancernię. Jak dojdzie, to wyspowiadam się z wrażeń :) Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: Arabella - żonglerka rozmiarami 06.10.08, 18:41 Arabella ma też duże miski, więc może to 32HH być za duże w misce. Ja na 83/110 normalnie noszę 34H, a arabella 32H była na mnie "prawie dobra" (leciutko bułkowała)natomiast 32HH było o wiele za duże w misce i w obwodzie. Kupiłam 30J i noszę z przedłużką :) Odpowiedz Link
ksiezna_pani nisiaczek28 - Arabella - żonglerka rozmiarami 07.10.08, 10:45 O, masz dokładnie takie wymiary, jak ja... Psiamać, zmartwiłaś mnie strasznie... Jednak pocieszam się, że mam trochę asymetryczne piersi, typowe 34H na mniejszej jest idealne, na większej leciutko bułkuje. W końcowej fazie cyklu trochę bardziej ;) Kurczę, chyba nie będę zmieniać zamówienia, zaryzuję, może wylosuję jakiś ciasniejszy egzemplarz Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: nisiaczek28 - Arabella - żonglerka rozmiaram 07.10.08, 14:26 Nie martw się na zapas może akurat na Ciebie będzie dobry. Ja mierzyłam w Intimo to 32HH i było ogromniaste - ale może akurat taki egzemplarz mi się trafił :) Na mnie 34H np. w antoinette freya jest idealne nic nie bułkuje :) Odpowiedz Link
charissa Re: Clarissa, Up Close, The Gypsy i Antoinette w 07.10.08, 10:04 ciągle jeszcze wisi w Bravissimo jako in progress ale jeszcze do przymierzania zamówiłam arabelkę w moim tradycyjnycm rozmiarze. jak dojdzie to opiszę :) Odpowiedz Link
kulki Re: Clarissa, Up Close, The Gypsy i Antoinette w 07.10.08, 10:48 najlepiej napisz do nich - ja do dzisiaj mam "in progress", a paczka dawno doręczona :) Odpowiedz Link
charissa Clarissa, Arabella, The Gypsy i Antoinette 14.10.08, 14:21 Przyszły wczoraj. Wszystkie w rozmiarze 30H. Clarissa i Antoinette przypominają krojem Pollyannę. Clarissa nie jest zła z wyglądu, jednak robiła mi mega bułę na większej piersi. Skłaniam się ku stwierdzeniu, iż ma raczej małe miseczki. Odsyłka i raczej nie będę wymieniała na 30HH. Ten połyskliwy kolor do mnie nie przemawia do końca, poza tym z tych zamówionych miałam i tak w planie zostawić jeden, góra dwa. Antoinette czarna jest ok. Co prawda pojawiła się mała bułka, ale w ubraniu jej nie widać - nie wiem czy chce mi się kombinować z 30HH i odsyłać tam i z powrotem. Jeszcze przemyślę. Staniki te mają dość szerokie ramiączka :( Za to ładnie zbierają z boków. Arabella - przesłana mi do przymierzenia - zostawiam ją. Kolor Oyster. Wg mnie nadaje ładny kształt. Co do teorii o dużych miseczkach to nie umiem potwierdzić, bo ta większa pierś nie bułkuje, ale w mniejszej nie ma jakiegoś luzu, miseczka się nie marszczy. Zostawiam ją. Obwód rozciągliwy, bo na dzień dobry zapięłam się na najciaśniejszą haftkę. Pewnie z czasem będę podszywać, The Gypsy in Me - czarny. Dodatek tego niby aksamitu sprawia wrażenie , że ten stanik jest gruby. 30H - żadnych buł, ale też piersi lekko smutnawe. Rozciągliwy - zapięłam się na najciaśniejszą haftkę, a jeszcze był luz. Plus dla ramiączek za urodę, minus - nie są w pełni korygowalne :( Odlatuje z powrotem do UK. Odpowiedz Link
ebony80 Melissy z miseczkami H 07.10.08, 17:38 ja dopiero zaczynam zabawy z wiekszymi miseczkami - teraz kroloja u mnei w szufladzie dwa karminiki zakupione wlasnie w melissie , uztwam jakos od miesiaca i jestem zadowolona, dobrze trzymaja biust jedyny mankament to te nieszczesne odpinane klapki w misce (do karmienia)ktore potem juz tak ladnie po zapieniu nie wygladaja, ale jak na taki wielkomiseczkowiec to jestem zadowolona, i jednak mam nadzieje ze jak przestane karmic to bede miec mniejsza miseczke bo nie usmiechaja mi sie pancerniki z H a niestety czesto na takie trafialam:-/ Odpowiedz Link
zizi70 Pytanie o plunge 11.10.08, 12:51 Zgłaszam się jako więcej niż G :-) Obecnie mam przy wymiarach 84/111 rozmiar 34H ale pewnie weszałbym w 32 z odpowiednio większą miseczką. Okazało się w tym tygodniu, że mój Tango II plunge noszony od ok. 2 miesięcy w rozmiarze właśnie 34H zaczyna niestety bułkować :-( Zostaję wtedy bez stanika do bardziej wyciętych bluzek :-( I tak się zastanawiam, może zamówić to Tango w rozmiarze np. 36H gdzie miska powinna być chyba większa (?) i po prostu jakoś zmniejszyć obwód? Próbowałyście tak? Odpowiedz Link
charissa Re: Pytanie o plunge 13.10.08, 08:31 Jedyne co mogę podpowiedzieć to to, że Curvy Kate, np Emily jest niska z przodu. Niestety jest rozciągliwa, a rozciągają się głównie fiszbiny :( Odpowiedz Link
charissa Panache special occasion gorset 21.10.08, 07:44 znajoma mnie zbajerowała i przysłała do przymiarki ten gorset, w rozmiarze 32G, podczas gdy normalnie celuję w 30H, a czasami to chyba 30HH powinnam mieć. Gorset bardzo fajny. Mimo 32 całkiem milutko ściska - zapięta jestem na najluźniejszą haftkę. Mogłabym ciaśniej, ale nie chcę od razu go na maxa naciągać. Biust podtrzymany, fiszbina w srodku pachy modelowo, brzuch sam się wciąga. wersja z pończoszkami przetestowana wczoraj też niczego sobie ;) Jeżeli jesteście H, a szukacie gorsetu to spróbujcie przymierzyć skorygowane w obwodzie G. Odpowiedz Link
kura17 Isabella R&P 32GG 01.11.08, 13:19 mam ja juz jakis czas, ale nie bylam do niej do konca przekonana, wiec zwlekalam z opisem ;) nadal nie jestem przekonana, ale juz dosc czekania :) opisalam w watku producenckim, link ponizej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74904160&a=86683675 Odpowiedz Link
kura17 Fantasie Lily, 32GG 01.11.08, 13:53 bardzo piekny stanik! ja kupilam wersje srebrzysta (charcoal), urocza. mimo rozmiaru, nadal balkonetka, rozsadne zabudowanie. podnosi biust wysoko :) raczej nie zbiera, ale to moze byc kwestia biustu. niestety robi mi kacze dzioby, wiec sie go pozbywam :( z prawdziwa przykroscia. polecam wszytskim! Odpowiedz Link
kura17 Freya Phoebe, 32GG, "nudna" ;) 01.11.08, 13:56 stanik ok, ale nie zachwycil mnie. mocno zabudowany. podnosi biust i zbiera, ale mi robil kacze dzioby. no i ten kolor "nude"... brudny bez ;) Odpowiedz Link
rascha Bridgette Black 01.11.08, 14:04 Ruby Pink ma jeden model produkowany w rozmiarze H. Jest to Bridgette. Kolor niestety tylko czarny , inne kolory sa produkowane tylko do GG. Odpowiedz Link
aleksandralm 30G czy 30GG - nowa rodzynkowa Eleanor 01.11.08, 23:16 Patrzcie jakie slicznosci pokazaly sie na Bravissimo: www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational- sets/freya/balconette-bras/fyg9-details.aspx?colour=Raisin czailam sie na ten staniczek juz od dawna, ale mam pewien dylemat - 30G czy 30GG... Mam biala zete 30G, ona mi tak delikatnie bulczy jak porzadnie wygarne, ale z drugiej strony fiszbiny siegaja mi dalej niz srodek pachy - wiec moglabym pobawic sie w kowala i przygiac... A Eleanor ma ponoc ten sam kroj... 30GG juz upancernione, i nie wim czy uda sie rozwarstwic ten podwojny material... tak samo jak w Arabelkach 30GG, piore i piore a ta pie..na apretura nadal trzyma, a fiszbin mi sie konczy prawie na plecach Jak myslicie ktora wziac? 30G czy 30GG (72/98) Odpowiedz Link
madzioreck Tabele mi się skończyły :(((((((((((((( 20.11.08, 18:09 Ja już nie szukam czegoś pięknego, nie mam już wymagań, ze plunge, że niezabudowany itd. Ja chcę po prostu dobry biustonosz. A teraz, 2 tygodnie po nabyciu przydużej w miseczkach Arabelki 32J, mam przymałą Arabelkę 32J... po odpancernieniu trochę przestała bułkować, ciekawe, na jak długo... na tydzień? Z 81/116 zrobiło się 79/120 i to jeszcze raczej nie koniec :( Odpowiedz Link
daslicht Re: Tabele mi się skończyły :(((((((((((((( 20.11.08, 21:34 Ja się modlę, żeby mi się 60K nie zrobiło, bo wtedy mogiła, a Effuniaki to dla mnie niczym miejska legenda! A jedynie słusznego T2 nie masz? Albo pancernej Elizki? T2 listkowane zwężane nad palnikiem nieco się powiększa, reszta nabiera jakiejś dziwnej plastyczności i zwężanie praktycznie nic nie daje Odpowiedz Link
madzioreck Re: Tabele mi się skończyły :(((((((((((((( 21.11.08, 21:42 Próbowałam Tango2, musiałam odesłać. Fiszbiny na plecach. Nawet jakbym je palnikiem potraktowała, to by mi chyba przez pachę na wylot przeszły :( Odpowiedz Link
charissa Re: Tabele mi się skończyły :(((((((((((((( 21.11.08, 17:52 jeszcze jest brytyjskie JJ i K Odpowiedz Link
madzioreck Re: Tabele mi się skończyły :(((((((((((((( 21.11.08, 21:43 Wiem, że jest. Ale szerokofiszbinowe... Odpowiedz Link
yo_anka Re: Tabele mi się skończyły :(((((((((((((( 21.11.08, 23:30 No, niestety - trzeba zwężać fiszbin nad palnikami (metodą opisaną przez kociątko w wątku o robótkach ręcznych) Sprawdziłam, to działa - Tango, Fiestę i Festival zamieniłam na lepsze! :) Poza tym po raz kolejny obalam mit jakoby Freja była wąskofiszbinowa przy G+ ta teoria nie ma zastosowania. Zmierzyłam i porównałam. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79016730&a=83622846 Panache w misce J jest węższe i mniej rozciągliwe od Frei w tym samym rozmiarze! YOW! Odpowiedz Link
madzioreck Re: Tabele mi się skończyły :(((((((((((((( 04.12.08, 19:48 Wiem już, że Freya powyżej G nie jest wąskofiszbinowa, ale mam Arabellę 32J, fiszbina za pachą, i mierzyłam też Tango II 32J, fiszbina na plecach :) Ale owszem, zamierzam pobawić się w kowala :) Odpowiedz Link
epior Re: więcej niż G 21.11.08, 16:38 też dopisuję się do klubu G+ :). Moje wymiary to 95/126 i noszę 36J lub 36HH.Moje spostrzeżenia: - arabelka 36HH którą noszę jest sliczna i wygodna i naprawdę nie wiem dlaczego przeszkadzają wam potrójne warstwy na spodzie. Wyglądają bardzo elegancko. Rzeczywiście trochę się rozciąga i jeśli kupię ją jeszcze raz to będzie to rozmiar mniejszy w obwodzie - Pollyanna jako że ściśliwiec to zakupiona w rozmiarze 38H też leży świetnie - Antoinette - stanik może mało seksowny ale świetny na codzień, dający naturalny efekt. Rozmiar 36HH - Panache Tango Balconette wygląda koszmarnie! Zamówiłam go w bravissimo i natychmiast zwróciłam: miski przeogromne, niekształtne i w wyjątkowo brzydkim kolorze (nude). Oprócz tego był za ciasny :) - Panache Tango Classic w dużym rozmiarze kolor czarny wygląda całkiem fajnie choć trudno utrafić z rozmiarem miski - Eleonor pięknie leży i wygląda ślicznie chociaż rozciąga się tak jak arabelka - Millie czarna też wygląda super Odpowiedz Link
charissa Arabella Sorbet 30HH 04.12.08, 11:48 ech :( w 30H - moim rozmiarze, w którym rozpoczęłam "karierę" na LB robią mi się buły. Przymierzałam Antoinette 30HH, ale była pod pachami mocno zabudowała i zostałam przy bułkującej 30H Arabella Oyster 30H też mi bułkuje. Na ebayu zaryzykowałam zakup Sorbecika 30HH Na dzień dobry podszycie - to oczywiste było. Wczorajszy dzień przeżyłam, ale pod wieczór pod pachami - z tyłu przy plecach - czułam pieczenie. Dziś od rana masakra :( Po co ja zakładałam dziś ten stanik. Mam mocno obtarte pod pachami :( Chyba będę musiała celować w staniki 32G/32GG, będę podszywać, ale za to będą one niżej zabudowane :( Odpowiedz Link
madzioreck Pozostają mi robótki ręczne 06.12.08, 21:08 Nie będę się więcej denerwować. Zacznę kupować Panache (bo mieszczę się w miseczki) i zwężać fiszbiny, tudzież kupować Freye z większym obwodem(bo przy obwodzie 32 już wszystko jest chyba za małe w miskach) i zwężać go oraz zwężać fiszbiny. O. Mam starą Arabellę 32HH, na której będę po kolei ćwiczyć to wszystko, aż dojdę do przeróbki balkonika na plunge ;) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Pozostają mi robótki ręczne 12.12.08, 02:23 To jak już wyćwiczysz to ja poproszę przepis na plunga w 30JJ ;-))) Odpowiedz Link
partycja3 Wysokość pod pachami 12.12.08, 20:19 Ratunku!!! Ja również przeskoczyłam na GG+ i po przymierzeniu kilkunastu staników jestem załamana. Nawet mogłabym przyzwyczaić się do fiszbinów na plecach, ale boczki chcą mi uciąć ręce. Wszystko co mierzyłam (okolice 32HH) kończy mi się w połowie pachy!!! Pomóżcie. Co jest niżej zabudowane pod pachami? Odpowiedz Link
agafka88 Re: Wysokość pod pachami 12.12.08, 20:26 poczytaj ten wątek, może Ci coś pomoże: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76647616&wv.x=2&a=76647616 Odpowiedz Link
partycja3 Re: Wysokość pod pachami 13.12.08, 12:30 Wielkie dzięki:-) Nie znalazłam go wcześniej:-( Odpowiedz Link
charissa Re: Wysokość pod pachami 14.12.08, 15:43 o ja też nie znałam tego wątku niestety też mam problem z za wysokimi stanikami HH - jeżeli nie uda mi się schudnąć i wrócić do H (bez bułek) to zastanawiam się nad przejściem na szerszy obwód i mniejszą miseczkę (i podszywanie) Odpowiedz Link