nowokaina123 jednoczęściowy - zasada? 22.03.09, 17:06 Zamierzam kupic pierwszy stroj jednoczęsciowy i zastanawiam się, jak z rozmiarem - czy obowiązuje tu podobna zasada jak przy gorsetach - nie zaniżamy obowodu? Podoba mi sie delano. Moj rozmiar stanika 30FF/G. Powinnam zamowic 32F? Dodam, ze jestem gruszka chyba (w biodrach jakies 102 :/ ), brzuszek - obecny jeszcze, niestety Pomozcie, proszę, Siostry Kochane ;) Odpowiedz Link
camilcia Re: oriental flower - ktoś ma? 22.03.09, 17:40 www.asos.com/Freya/Freya-Oriental-Flower-Classic-Fold-Brief/Prod/pgeproduct.aspx? iid=422343&clr=Storm&SearchQuery=freya&sh=0&pge=1&pgesize=55&sort=_No ne tutaj na asos mozna zobaczyc w ruchu na modelce, zastanawiam się czy ta góra taka jak w vodkatini - czyli miękka i ten spód rzeczywiście się będzie załamywał pod spód, hmmm Odpowiedz Link
lenuuusia Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 2 22.03.09, 20:34 pomóżcie chce vodkatini balkonetke, brać 65FF czy 65G? normalnie ostatnio noszę 30g sassy, i czarną arabelle 30g która o dziwo jest dobra... co polecacie? Odpowiedz Link
moniach_1 freya pina colada 23.03.09, 23:56 Czy ktoś miał może kontakt z modelem Freya Pina colada? W wyszukiwarce nic nie znalazłam. Czy jest tak samo małomiseczkowy (czyli o jakieś 2 rozmiary...) jak disco lemonade? Bo na oko wyglądają podobnie... Odpowiedz Link
wwwwiedzma Bacirubati Tricot Halterneck bikini 26.03.09, 16:34 Moje kolejne pudło rozmiarowe (na 96/72 i 111 biodra) :( Stanik 30 G ma nie tylko luźny obwód (a w rozmiarze 28 był chyba tylko do miski D, czy coś koło tego), ale i za dużą miskę. Majtki w rozmiarze M są rozmiarowo ok, ładnie się rozciągają, miły materiał, ale nie dostałam wymarzonej pełniejszej wersji, tylko "tie", co niestety na moich biodrach daje efekt "szyneczki ze sznureczkiem" :P Szkoda, bo kostium bardzo mi się podoba, ma fajny kolor, wakacyjny lekki połysk i świetnie wygląda stanik wiązany na szyi. Nie mam już na co wymienić, więc zwracam. Odpowiedz Link
ka-m-a Re: Bacirubati Tricot Halterneck bikini 26.03.09, 16:54 A myslalam,ze tylko ja ciagle zaliczam kolejne "pudla rozmiarowe". Jak tak dalej pojdzie to zbankrutuje na samych wysylkach-odsylkach ;- ) Czekam wlasnie na Fantasie Mombasa i zastanawiam sie nad: - Freya Soda w kolorze rozowym - jednoczesciowym Russian - 2-u czesciowym Fantasie Aida Jak w ogole jest z rozmiarowka firmy Fantasie? Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Bacirubati Tricot Halterneck bikini 28.03.09, 13:20 To już kolejne moje pudło rozmiarowe niestety :( Teraz kupiłam na listkach Vodkatini, zobaczymy jak będzie, powinno przyjść pod koniec tygodnia. Jestem ponownie pełna nadziei i nie liczę już kosztów przesyłek (dla własnego zdrowia psychicznego) :P Odpowiedz Link
ka-m-a Re: Vodkatini Brief ROZMIAR M - MA KTOS? PROSBA 26.03.09, 16:41 Dziewczynki czy ktoras z Was posiada Freya Vodkatini Retro Brief w rozmiarze M. Chcialabym prosic o zmierzenie obwodu paska. Kupilam S ale sa troszke za bardzo wyciete jak na moj gust, wiec zastanawiam sie nad wymiana na wiekszy rozmiar. Boje sie jednak,ze M moze byc z kolei za duze. Zwlaszcza, ze w spodenkach z tej serii pasek w rozmiarze M doslownie wisial na mnie. Odpowiedz Link
aga1173 Re: Vodkatini Brief ROZMIAR M - MA KTOS? PROSBA 27.03.09, 10:57 A ile masz w biodrach? ja mam 96 i się zastanawiam nad rozmiarem szortów. Odpowiedz Link
ka-m-a Re: Vodkatini Brief ROZMIAR M - MA KTOS? PROSBA 27.03.09, 16:15 98 w biodrach. Shorty mialam (i oddalam) w rozmiarze M - same szorty byly dobre, tylko ten bialy pasek po prostu wisial. Mysle, ze rozmiar S bedzie dla Ciebie idealny. Odpowiedz Link
bkleinert sorrento -bikini 27.03.09, 20:14 jaki mam kupic rozmiar stroju ,mam wymiary 72/90 Odpowiedz Link
martulka_s Re: sorrento -bikini 03.04.09, 07:08 Mierzyłam model balkonikowy, moim zdaniem jest małomiseczkowy. Pasowała mi o rozmiar większa miseczka i pięknie leżał. Kupiłabym, ale już w ciąży byłam i bikini mi na ten sezon się nie przyda ; ) A jaki nosisz nominalny rozmiar? Odpowiedz Link
derenka POMÓŻCIE z frayą!!! 30.03.09, 10:37 Pomóżcie!!! czy na moje 76/98 będzie dobry strój freya footprints 75G?Bądź Lepel 70FF?Ewentualnie to: allegro.pl/item594127111_nowy_freya_32hh.html.Czy ogólnie freye są w kostiumach mało- czy dużomiseczkowe?Dzięki za odp. Odpowiedz Link
beata-1978 Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 2 01.04.09, 11:36 chciałaby wreszcie zakupić jakiś strój kąpielowy, bo lato zbliża się wielkimi krokami no i mam straszny problem :/ wiem tyle, że chcę: strój dwuczęściowy, stanik - balkonik, majtki wysokie (takie, które przykryją mój podpępkowy tłuszczyk pociążowy); najbardziej wizualnie do mnie przemawia Freya Vodkatini :D (bo ogólnie jestem freyowcem więc wszystkie szerokofiszbinowce odpadają), ale chętnie przyjmę inne sprawdzone propozycje... na moje wymiary 77/107 wolałabym wziąć 75, żeby mi się nie robiły wałki tłuszczowe na plecach (na codzień noszę 70H albo 65HH - arabelka), zastanawiam się nad rozmiarem miseczki - G?? czekam na jakiekolwiek propozycje, spełniające moje super wielkie wymagania :D Odpowiedz Link
ka-m-a Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 2 01.04.09, 22:22 Jesli zdecydujesz sie na Vodkatini - polecam szorty zamiast majtek - te drugie niewiele zakrywaja. Co do rozmiaru miseczki nawet nie bede probowac doradzac, bo sama mam z tym problem. Jesli zas chodzi o obwod to zdecydowanie 75 czyli angielskie 34. Ja mierze pod biustem 78 i 75 okazal sie dla mnie idealny. P.S. Nie wiecie gdzie moge znalezc Freya Singapore (dwuczesciowy) - bylabym wdzieczna za jakiegos linka. Odpowiedz Link
ullencia Re: Vodkatini i Disco Lemonade. 02.04.09, 10:42 Kupiłam. W outlecie w Piasecznie górę taką jak na dole tej strony, to chyba zeszłoroczny model ale strasznie mi się podoba. Do tego dokupiłam szorty i figi w intimo4you i właśnie się zastanawiam, czy nie jestem za stara na te figi, bo rzeczywiście niewiele zakrywają. Przy moim 34FF/G Vodkatini 75F była ok natomiast stanik Disco Lemoniade 34G był idealny. Czy ktoś kto ma szorty od Vodkatini może mi powiedzieć, czy tam ten wewnętrzny biały materiał jest taki krótki i sięga mniej więcej do połowy kroku czy dostałam jakiś wadliwy egzemplarz? Jeszcze mogę zwrócić więc bardzo proszę posiadaczki szortów o sprawdzenie i informację. Odpowiedz Link
camilcia Re: Vodkatini i Disco Lemonade. 02.04.09, 11:05 wlasnie mialam pisac, ze w piasecznie są tanie góra 109 zl dol od 89 do 109 Odpowiedz Link
martulka_s Re: Vodkatini i Disco Lemonade. 02.04.09, 14:49 ullencia napisała: > Czy ktoś kto ma szorty od Vodkatini może mi powiedzieć, czy tam ten > wewnętrzny biały materiał jest taki krótki i sięga mniej więcej do > połowy kroku czy dostałam jakiś wadliwy egzemplarz? Jeszcze mogę > zwrócić więc bardzo proszę posiadaczki szortów o sprawdzenie i > informację. W moich jest tak samo. Odpowiedz Link
ullencia Re: Vodkatini i Disco Lemonade. 02.04.09, 15:29 Znaczy się tak ma być. Dziękuję. Odpowiedz Link
lau-rin OT sklep w Piasecznie - pytanie 02.04.09, 19:15 A ten sklep jest tylko stacjonarnie jak rozumiem? Czy któraś z dziewczyn z Piaseczna może mi dać znać co tam mają w 30DD? Mam na myśli stroje kąpielowe. Odpowiedz Link
2-ta Re: Vodkatini i Disco Lemonade. 03.04.09, 00:24 Prosze o info, czy Vodkatini Tankini Frey'i góra jest wielkomiseczkowcem ? Czy przy 34G kupić 34FF ?( aktualnie nie mogę mierzyć, muszę zlecić zakup), a szorty na 110 w biodrach L? W ubiegłym sezonie do koloru kawy z mlekiem były białe dodatki, w tegorocznym są różowe. Czy poza tym stroje się różnią jeszcze innymi szczegółami? 2-ta Odpowiedz Link
ullencia Re: Vodkatini i Disco Lemonade. 03.04.09, 10:04 Wydaje mi sie, ale zaznaczam, że nie jestem pewna bo nie jestem ekspertem, że dokładnie tak jak napisałaś. Kupiłam tankini 34F przy noszeniu 34FF/G i jest ok. Co do szortów to nie mierzyłam się w biodrach a teraz w pracy nie mam centymetra ale wydaje mi się, że mam podobnie jak Ty i dobre jest M. Ale jak chcesz to zmierzę sie wieczorem i dam znać. Na oko zeszłoroczny model poza kolorem nie różni się od tegorocznego. Odpowiedz Link
ka-m-a Panache Delano dwuczesciowy 02.04.09, 23:16 Skusilam sie dzis na Panache Delano. Jak zwykle kupilam impulsywnie...no ale cena na ebay okazala sie kuszaca ;-) Teraz pozostaje mi czekac na przesylke. Przy okazji rozgladam sie czy do tego modelu przychodzil jakis cover up do kompletu. Moze ktos widzial lub slyszal ? Bo przerzucilam juz polowe netu i nie udalo mi sie nic znalezc. Odpowiedz Link
lau-rin Re: Panache Delano dwuczesciowy 04.04.09, 09:55 Jak dostaniesz ten kostium to byłabym wdzięczna za wszelkie info o tym jakie ma miski - mniejsze czy normalne, oraz do jakiego stopnia sztywne. Odpowiedz Link
ka-m-a Re: Panache Delano dwuczesciowy 04.04.09, 23:31 Powinien dojsc za jakies 10 dni - dam znac jak tylko wpadnie mi w lapki :-) Odpowiedz Link
bkleinert Re: Panache Delano dwuczesciowy 05.04.09, 11:36 Tam na ebay jest dużo ale niewiem jaki mam rozmiar wybrac ,powinnam miec 70 f ale nie ma takiego :( Odpowiedz Link
ka-m-a Re: Panache Delano dwuczesciowy 06.04.09, 10:02 Ja zamawiam rozmiar 34F (dla 75) - odpowiednikiem 70 jest chyba 30 lub 32 ? Nie jestem pewna - sprobujcie poszukac w angielskich rozmiarach. Odpowiedz Link
blondie-b1 delano dwuczęściowy 07.04.09, 15:16 bkleinert ja znalazłam dzisiaj na ebayu angielskim 32F więc jest :) A strój polecam i skłonna jestem twierdzić, że raczej użomiseczkowy, bo noszę 32GG a w 32G elano zmieściłam się bez problemu. Moim zdaniem ścisły, mam problem z zapinaniem takiego zapięcia i sama się nie zapnę ;) Jak na razie mój strój poziwiam tylko w zaciszu domowym, bo jeszcze nie miałam okazji go przetestować w wodzie Odpowiedz Link
bkleinert Re: Panache Delano dwuczesciowy 05.04.09, 11:23 a ja nie mogę znalezc 70 f delano :)) i niewiem gdzie szukac już Odpowiedz Link
the.munsters ścisłe obwody 03.04.09, 22:35 Które modele mają ścisłe obwody? Bo niestety na 65GG jest posucha wśród kolorowych modeli, więc bym wzięła jakiś 70G. Odpowiedz Link
moniach_1 Re: ścisłe obwody 07.04.09, 11:28 Disco lemonade jest ścisły (mam 62 pod i 65f było akceptowalne obwodowo), ale ma tak małe miski, że chyba i tak musiałabyś mieć GG, jeśli nie więcej... ale on chyba istnieje w miskach powyżej G, więc może warto go poszukać. Odpowiedz Link
the.munsters Re: ścisłe obwody 07.04.09, 19:19 Już i tak nigdzie nie znalazłam więcej niż F z tego. :P A to nie jest tak, że kostiumy i tak są trochę ciaśniejsze niż staniki? Odpowiedz Link
marciasek Re: ścisłe obwody 30.04.09, 17:13 verona? tankini jest bardzo ścisłe, i to głównie za sprawą wierzchniego materiału. Zakładam, że stanik robią z tego samego materiału więc też powinien być ścisły... Odpowiedz Link
m.malena Freya Angel Island/Coconut Groove 04.04.09, 11:13 Cześć! to chyba mój drugi post tutaj:) Przeokrutnie podobają mi się kostiumy Angel Island i Coconut Groove w wersji Halter Triangle Bikini Top, niestety obwód od 32 im się zaczyna, ja noszę 28G/GG. Jest szansa, że 32 E/F by pasował? Pewnie nie? Jestem bardzo rozczarowana mocno ograniczoną rozmiarówką tych kostiumów :( moje marzenie o klasycznym bikini pewnie znowu spełznie na niczym:( Odpowiedz Link
asia_w_m Fantasie Fiji 04.04.09, 21:01 a czy ktoś może napisać coś o stroju Fantasie Fiji dwuczęściowym? Nie bardzo mogę znaleźć coś na temat tego modelu. Nie wiem w jaki rozmiar celować przy wymiarach 77 pod biustem, 96 w biuście, a w biodrach 91 cm. Proszę pomóżcie. Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Fantasie Fiji 23.04.09, 17:34 Mnie idealnie pasuje tabelkowy rozmiar stanikowy. Zarówno w balkoniku usztywnianym, jak i w miękkim. Tj. w miękkim pasowałby, bo z braku wyboru wzięłam normalny obwód i "dolny" wariant miski (jestem 34FF z tabelki, w praktyce na granicy 34F i 34FF). Wyłażą lekkie bułki górą i bokami, 34FF byłby zdecydowanie lepszy i takiego będę szukać. Figi (classic) w rozmiarze L są na granicy zadużości na 114 w biodrach, górna krawędź w spoczynku to 2 x 38 cm. Odpowiedz Link
bebe.lapin Pytanie o SORRENTO 1-częściowy 07.04.09, 00:09 Dojrzałam w końcu do kupna stroju i mam dylemat-grace czy sorrento? Strój na rozmiar 124/84 cm (oraz 126 w biodrach + brzuszek), 164 cm wzrostu, na basen, a wiec siłą rzeczy jednoczęściowy. Za sorrento przemawia fakt, ze jest do kupienia w peachfield, bo grace tylko na bravissimo (na ebayu niestety nic nie ma w tych okolicach rozmiarowych), a wole jednak kupić w polskim sklepie; z drugiej strony nie ma on jednak zbyt wielu recenzji i nie mogę wyrobić sobie opinii. Jak się układa? Jak wypada rozmiarowo, także w dolnej czesci? Ściska na brzuchu, bo ponoć grace niestety nie...? I jak to w ogóle jest z tymi rozmiarami strojów-tak jak stanik, czy bez zaniżania obwodu (generalnie pasuje mi 36JJ)?, brać poprawkę na dol czy nie? (choć z postów wynika, ze nie trzeba). Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo chciałam go zamówić jeszcze przed świętami, no i uniknąć wymian, bo trochę mi się spieszy do użytkowania go (wiosna idzie, trzeba się wziąć za siebie ;) Dzięki z góry. Odpowiedz Link
bebe.lapin Ponawiam pytanie... 10.04.09, 23:02 Naprawdę nikt jeszcze nie kupił tego modelu? Obojętnie w jakim rozmiarze...Chciałabym mieć chociaż jakąkolwiek opinię... Odpowiedz Link
marciasek Re: Ponawiam pytanie... 15.04.09, 13:51 Ja mierzyłam i nie kupiłam. Jednoczęściowy jest na mnie sporo za krótki, ale ja wysoka jestem. Nawet go dobrze nie obejrzałam, za to namierzyłam się tankini w kilku rozmiarach. Niezależnie od tego, czy jest w biuście za małe, dobre czy za duże, tankini się brzydko marszczy w okolicy dekoltu. Materiał od "stanika" ciągnie dekolt i robi zmarchy. Mierzyłam 34G, GG i 32HH i każde miało to samo. Zakładam, że jednoczęściowy jest podobnie uszyty i może mieć taką samą wadę. A szkoda, bo ładniutkie toto. Zwłaszcza w kolorze jade mi się podobało... Odpowiedz Link
be.b.e Re: Pytanie o SORRENTO 1-częściowy 13.04.09, 22:54 ja wlasnie zlozylam zamowienie na ebras.pl na sorrento ale tankini i biustonosz plunge i 2 pary majtek: wysokie i szorty; maja najnizsze ceny i pani Marta, nasz forumka bardzo pomaga w wyborze, nazawracalam jej dzisiaj glowe ale w koncu wybralam...teraz trzeba czekac na przesylke; wiec moze poradz sie u zrodla Odpowiedz Link
ullencia Re: Freya w Landzie. 07.04.09, 14:26 Pisałam już o tym w wątki o sklepach stacjonarnych ale i tu napiszę: sklep Felina w Landzie ma od niedawna Freyę i może dlatego ma sporo modeli i rozmiarów strojów kąpielowych. Odpowiedz Link
wwwwiedzma bikini Freya Vodkatini brąz i biel 07.04.09, 19:10 Jest! Nareszcie trafiony rozmiar! Góra typu balkonik 30 G (moim zdaniem miseczki o lekko zaniżonej rozmiarówce, ale akurat w strojach kąpielowych mi to nie przeszkadza) plus szorty (z tym pięknym szerokim białym pasem z klamrą) w rozmiarze M (są całkiem spore). Tak się cieszę z trafienia w rozmiar, że idę ćwiczyć brzuszek na lato ;) Odpowiedz Link
derenka Re: bikini Freya Vodkatini brąz i biel 06.05.09, 20:41 wwwwiedzma napisała: > Jest! Nareszcie trafiony rozmiar! > Góra typu balkonik 30 G (moim zdaniem miseczki o lekko zaniżonej rozmiarówce, > ale akurat w strojach kąpielowych mi to nie przeszkadza) plus szorty (z tym > pięknym szerokim białym pasem z klamrą) w rozmiarze M (są całkiem spore). Tak > się cieszę z trafienia w rozmiar, że idę ćwiczyć brzuszek na lato ;) Możesz mi napisać jakie masz wymiary?Pytam, bo też bym chciala ten stroj w rozmiarze 32GG a mam 76/98 i nie wiem czy byłby dobry-poradź proszę!!! Odpowiedz Link
ka-m-a Re: Panache Delano dwuczesciowy - DOSTALAM DZISIAJ 08.04.09, 09:51 Niestety nie trafilam z rozmiarowka.ZNOWUUUUUUUUUUUUUU :-( Jako,ze z Freya zawsze zamawialam 34F to i Delano zamowilam sobie w tym rozmiarze. Majtki rozmiar - 12 bo akurat takie sie trafily w zestawie. Zawsze zamawiam 10 czy tez S. Podsumowujac - stroj jest ladny, porzadnie wykonany, fajny material. Obwod sie zgadza i swietnie podtrzymuje Miski niestety za duze - odstawaly, zwlaszcza jak odpielam pasek na szyje. Miski sa dosc mocno usztywnione, moze dlatego wlasnie nie chcialy sie dopasowac tylko odstawaly ? A teraz dolna czesc. Po otworzeniu paczki wydawaly sie za duze. Jednak po zalozeniu mogly byc. Chociaz musze przyznac,ze nie do konca odpowiadal mi ich kroj - za bardzo biodrowki i super podkreslaly moja "oponke brzuszna" :-) Jednym slowem znow nie moj stroj! Raczej nie bede zamawiac mniejszego. Dla odmiany rozejrze sie za jakims jednoczesciowym, bo z tymi 2- czesciowymi cos mi nie wychodzi. Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: Panache Delano dwuczesciowy - DOSTALAM DZISIA 13.05.09, 13:59 Ja też miałam przez chwilę - bo już odesłałam. Zamówiłam górę 32FF i majtki XS (8). Spostrzeżenia: piękny strój, super materiał. Miski za duże (przy czym BRIGHTON w tym samym rozmiarze idealny) a majtki ciut za małe. Poza tym obwód wydaje mi się luźnawy. Więc gdybym miała kupować, to górę zamówiłabym sobie w standardowym rozmiarze, czyli 65G a majtki S. Majtki XS są na styk, przy moich 93 w biodrach, ale z powodu tego, że są bardzo niskie wolałabym lekko luźniejsze. Niestety, nie było możliwości wymiany na dobry rozmiar i poleciał do zwrotu. Gdyby nie to, z pewnością bym kupiła. Odpowiedz Link
sylaf Fantasie-Orlando 13.04.09, 22:15 Ktoś miał, lub chociaz mierzył i może coś powiedzieć? Nie miałam zadnego stroju Fnatasie i nie wiem czy są ścisłe czy raczej rozciagliwe. Jak wypadają majtki? Standardowo nosze 65e/f. Czy taki tez wybrac strój? Odpowiedz Link
marciasek Re: Fantasie-Orlando 15.04.09, 14:10 Podobno są raczej ścisłe - tak mi powiedziała pani w Avocado. Mówiła tez że miski są małe. A jak jest naprawdę to się przekonam za kilka dni, jak przesyłka dojdzie. Zamówiłam tankini orlando w rozmiarze 34G. Przymierzę, opiszę. Może się nada ;) Odpowiedz Link
karelowe0lody0 Delano jednocześciowy lub jakakolwiek pomoc 15.04.09, 19:15 Witajcie! Chciałabym sobie kupić kostium Panache jednoczęściowy, ale nie potrafię się zdecydować na rozmiar. Moje wymiary to 80/97. Pasuje mi 32f ze staników Ferya'i. Skłaniam się ku zamówieniu 34dd, bo tak wynika z przeliczenia rozmiarów, jednak sprzedawczyni z ebay'a napisała, że miską odpowiadającą 32f będzie 34e. No i to mnie zastanawia. W dodatku jestem dość spora na dole (100cm) i mam trochę brzucha i nie wiem czy wlezę w kostium z obwodem 34dd, bo nie wiem jak wyglądają one na dole (może 34e byłoby lepsze ze względu na biorda? ma to jakiś wpływ?). Jeśli nikt nie ma doświadczenia z Delano, to może przez porównanie z jakimś kostiumem jednoczęściowym z Panache uda się podsunąć mi jakiś pomysł? Będę wdzięczna za każdą radę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marciasek potwierdzam: ścisłe! 20.04.09, 12:08 twierdzę tak na podstawie przymierzonych tankini. Tankini Orlando i Verona, 34G, miski standardowe z tendencją do małych ale lekko elastyczne więc da się w to wejść, natomiast ścisłe bardzo! I co więcej, nie tylko wewnętrzny obwód ale całe tankini miło obciska i trzyma że hej. Na 78-79 pod biustem nie weszłabym w obwód mniejszy niż 34, co więcej myślę że i 36 by ze mnie nie spadło. Mam porównanie z turkusowym Sorrento (Panache) gdzie 32H było znacznie bardziej luźne i elastyczne niż te trzydziestki czwórki. Uwaga dla wysokich dziewczyn: na zdjęciach katalogowych Orlando wygląda na dłuuuugie, w rzeczywistości wcale takie nie jest. Ot, normalne. Pępek przykrywa. Trochę dłuższe od Sorrento. I tak będzie się dołem wznosić do talii, bo ścisłe. Odpowiedz Link
marciasek miski małe :( 23.04.09, 22:09 Poprzymierzałam porządnie, pooglądałam i ... odesłałam. Miski jednak zamałe :((( Zwłaszcza w Veronie. W dekolcie nie widać, ale pod pachami robią się buły, a fiszbiny dołem odstaja od ciała. Zal... Odpowiedz Link
atana Freya Jelly Bean bikini 15.04.09, 19:55 Dzisiaj przyszło z Brastopu:) Miałam lekkie obawy bo mojego standardowego rozmiaru 32FF (77/99) nie było, ale że to takie śliczne i cena też okazyjna to stwierdziłam ryzyk fizyk i wzięłam większy obwód 34 i miseczkę E. No i jestem szczęśliwa, mam piękny opalacz:) ale ad rem: obwód faktycznie mógłby być ciaśniejszy, ale nic narazie nie podjeżdża, miseczki dobre, chociaż na większej piersi minimalnie bułkuje ale to w przypadku jak wykonam kilka gwałtownych ruchów, ale nie mam w planach w tym bikini szaleć tylko seksownie wyglądać:) Odpowiedz Link
kas.iwo Tankini Sorrento 17.04.09, 23:46 szukam i szukam i to mi się nawet podoba. ebras.pl/?m=2/217/240/241 ale nie mam zielonego pojęcia czy może dobrze trzymać. a potrzebuję coś co dobrze przytrzyma i podniesie biust. mam rozmiar 70HH/J ma któraś może takie coś?;p ogólnie nie widzę tutaj opinii dotyczących tankini (czyli, że nie polecacie?) , a to by fajnie zakryło brzuszek :) bardzo proszę o pomoc:) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
marciasek Re: Tankini Sorrento 18.04.09, 00:29 Mierzyłam to tankini w rozmiarze, który Cię interesuje (32HH - 70HH). Podtrzymanie ok, pod warunkiem, że mocno ściągniesz ramiączka. Kiedy je ściągniesz, dekolt w miejscach łączenia z ramiączkami zaczyna się nieładnie marszczyć. Jak poluzujesz, marszczy się mniej, ale podtrzymanie siada. Miski ma dość obszerne i w zasadzie zmieściłabym się w 70H, ale w większym rozmiarze marszczyło się mniej i wyglądało lepiej, choć nadal daleko od ideału (moje wymiary:79/108). Obwód nie bardzo ściśliwy, musisz zaniżyć o jakieś 10 cm. Przy moim 79 obwód 34(75) nie trzymał w ogóle, w 70 zapięłam się od razu na środkową haftkę, ale 65 już nie mierzyłam, bo zrezygnowałam z zakupu (myślę, że mógłby być za ciasny). Nie wiem ile masz wzrostu, ale informuję, że to tankini jest dość krótkie. Ja mam 182cm i było dużo za krótkie (brzuszysko mi na świat wyglądało sponad majtek, a nie po to kupuję tankini, żeby brzuch pokazywać). Na niższej osobie pewnie ma szansę zrównać się z krawędzią majtek, ale żeby bardziej zachodziło na majtki to już chyba nie ma na co liczyć. Kolor jade jest przepiękny. Materiał wygląda na dobry jakościowo. Zamów, przymierz, najwyżej odeślesz. Jeśli w ebras nie mają go od ręki, to możesz zamówić w Karoline (drożej o 2 zł, ale dostępny od ręki). Alternatywą w G-plusach mogą być nowe jednobarwne tankini Figleaves Swim Waikiki (tnij.org/c8xj) oraz kwieciste Hawaii by Free (tnij.org/c8xi). Niestety, nie są turkusowe, występują w rozmiarach do H (ale może są ścisłe?...) oraz są dostępne wyłącznie w angielskich e-sklepach. Odpowiedz Link
kas.iwo Re: Tankini Sorrento 18.04.09, 15:10 jeśli o mnie wchodzi to w grę wchodzą tylko polskie sklepy. mam 168 cm wzrostu więc z długością powinno być ok. zastanawiam się ogólnie nad tankini, tylko jakoś nie jestem przekonana jeśli chodzi o podtrzymanie. może inne tankini jest lepsze? Odpowiedz Link
marciasek Re: Tankini Sorrento 18.04.09, 23:28 Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz :) Na 32hh ciężko Ci będzie znaleźć co innego niż Sorrento. Moja rada: zamów 2 sąsiednie rozmiary, przymierz, odeślij niepasujący (albo oba, jak ci nie spasują). Albo przejedź się do sklepu, w którym będziesz mogła coś przymierzyć. Ja mierzyłam w Milli we Wrocławiu. Odpowiedz Link
be.b.e Re: Tankini Sorrento 26.04.09, 19:38 zamowilam sorrento czarne w e-bras.pl czekam...na dniach powinno przyjsc wiec jak dalej bedziesz zainteresowana to pisz...odpowiem Ci na pytania a moge polecic Panache Bohemia Tankini Top,kupilam na ebayu...jest swietne....kolor khaki Odpowiedz Link
marciasek Masz już czarne Sorrento? Możesz opisać jak leży? 04.05.09, 15:01 pisałaś, że zamówiłaś - napisz czy pasuje :) Najbardziej jestem ciekawa, czy ci się dekolt przy ramiączkach nie marszczy (czy to wada tego modelu, czy brak kompatybilności z moją sylwetką). Odpowiedz Link
be.b.e Re: Masz już czarne Sorrento? Możesz opisać jak l 10.05.09, 12:25 tez się marszczy :-( wiec pewnie wada tego modelu ja odsyłam...nietrafione zamówienie Odpowiedz Link
be.b.e Re: a jaki rozmiar zamawiałaś? n/t 10.08.09, 02:07 zamowilam 32H...sprawdzil sie wysmienicie 2 tygodnie w egipcie ale obwod sie troche rozciagnal i postanowilam zamowic jeszcze 30J kolor jade Odpowiedz Link
mena122 Ewa Bień poszerza rozmiarówkę strojów :) 18.04.09, 22:00 www.ewabien.com/eshop/?catalog,swim,2009L jeden model jest od 65, a reszta od 70 i miseczki też wyższe. I co najważniejsze, do małych obwodów (nawet przy większych literkach!) dołączone są majtki o rozmiarze S ! do 75-ek figi M, do 80 - L i tak dalej... no i stroje są moim zdaniem bardzo ładne :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Ewa Bień poszerza rozmiarówkę strojów :) 18.04.09, 22:05 A jakim prawem oni dopasowują majtki do obwodu pod biustem? :> ja wcale nie chcę majtek w rozmiarze S do stanika w obwodzie 65, zwłaszcza, jeśli to jest polskie S, czyli naprawdę małe :( Całkiem ładne niektóre stroje, np. Bermudy, ale cenowo nie wypadają rewelacyjnie, przynajmniej w porównaniu z Panaszami, bo ceny Freyi to zupełnie inna bajka. Odpowiedz Link
mena122 Re: Ewa Bień poszerza rozmiarówkę strojów :) 18.04.09, 22:54 lepsze to,niż dopasowanie rozmiaru majtek jak u Kingi, czyli 85A + majtki S, 70D + majtki XL (no bo przecież to jest Deeee, a jak kobieta ma Eeeee to jest gruuuba i majty muszą być duuuże) :/ Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Ewa Bień poszerza rozmiarówkę strojów :) 18.04.09, 23:08 Nie wiem, dlaczego niektórzy producenci po prostu nie dadzą osobno góry i dołu do kupienia :/ Odpowiedz Link
jehanette Re: Ewa Bień poszerza rozmiarówkę strojów :) 20.05.09, 12:48 Hm, bardzo mi się podobają kostiumy Ewy Bień, ale nie podoba mi się sztywne powiązanie obwodu stanika i rozmiaru majtek... mam pod biustem 73cm a w biodrach 98 - jestem szczupłą osobą, ale w majtki S się nie zmieszczę. I co tu zrobić? :( Odpowiedz Link
luliluli Re: Ewa Bień poszerza rozmiarówkę strojów :) 20.05.09, 13:22 rzeczywiście beznadziejny pomysł. A stroje są bardzo ciekawe. Rozumiem, że chcąc się ubrać w dobry rozmiarowo strój należy kupić dwa i po skompletowaniu z nich jednego dla siebie, pozostałą część yyy zachować na czas, gdy zmniejszy nam się tyłek i powiększy obwód pod biustem:P Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Ewa Bień poszerza rozmiarówkę strojów :) 20.05.09, 13:32 Napisałam do nich maila w tej sprawie, ciekawe, czy odpiszą :) Odpowiedz Link
luliluli Re: Ewa Bień poszerza rozmiarówkę strojów :) 20.05.09, 13:37 tez napisałam:P oto odpowiedz: "Niestety nie ma takiej możliwości. Dopiero w następnym sezonie będzie możliwość mieszania rozmiarów" więc zonk Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Ewa Bień poszerza rozmiarówkę strojów :) 20.05.09, 13:43 Niech się wypchają w takim razie :D sorry, ale to dla mnie idiotyzm, nie będę się wciskać w figi S albo kupować obwodu 75 :/ Odpowiedz Link
psuj-ka Ewa Bień c.d. 21.05.09, 16:48 Dostałam odpowiedź na swojego maila i nadal uważam, że działają zupełnie nielogicznie. Wklejam tutaj: "Bardzo dziękujemy za zainteresowanie wyrobami firmy Ewa Bien. Spróbuję Pani odpowiedzieć, dlaczego w taki sposób sprzedajemy nasze kostiumy kąpielowe. Jesteśmy firma produkcyjną i przygotowujemy kostiumy do sprzedaży na podstawie kontraktacji dostarczonej do nas przez sklepy stacjonarne. W naszym firmowym sklepie internetowym również prowadzimy sprzedaż kostiumów kąpielowych, a czas realizacji zamówienia w ww. sklepie jest 3-5 dni. Chcąc dotrzymać terminu realizacji musimy przygotować już gotowe komplety kostiumów (biustonosz+ figi) na magazyn gotowych wyrobów. Ponieważ użycie 1 kostiumy kąpielowego jest to cały proces i nie szyje go jedna osoba tylko kilka osób, nie możemy sobie pozwolić na czekanie na konkretne zamówienie pod konkretna klientkę. Dlatego nasza oferta kostiumów kąpielowych jest w taki sposób przedstawiana, czyli przeszeregowanie do rozmiarów 70/ fig S, 75/ fig M, 80/L.. itd. W obecnej kolekcji kostiumów tak już musi pozostać, natomiast w przyszłym roku czyli w kolekcji kostiumów na rok 2010 planujemy wprowadzić sprzedaż osobno biustonoszy i osobno fig. Firma musi do tego odpowiednio przygotować proces produkcyjny kostiumów kąpielowych. Jest to znacząca zmiana w procesie produkcji, ale nadal będziemy dążymy do powiększenia zadowolenia z naszych wyrobów." Ja nadal nie rozumiem, dlaczego nie mogą wyprodukować jakiejśtam partii staników i fig do tego i pozwolić klientkom dowolnie wybrać? Najwyżej by zostało parę sztuk rozmiarów, bo nie trafili w wymiary klientek. A w tym wypadku to wiele biuściastych małoobwodowych po prostu zrezygnuje. Odpowiedz Link
lucja-w PANACHE BRINGHTON- PLUNGE BIKINI TOP 36G 19.04.09, 22:36 To mój pierwszy kostium kąpielowy we "właściwym " rozmiarze. Niestety na moje 85/111 za szeroki pod biustem. Tego się niestety obawiałam ale nie robią większych miseczek, buuuu. Od biedy mógłby być ale boję się, że biegając za dzieciakami po plaży co nieco by mi dołem lub górą uciekło:-) Obwód więc według mnie rozciągliwy ( w spoczynku 70 cm, po rozciągnięciu 98 cm), Kolor granatowy bardzo ładny, miseczki raczej standardowe ( na moje niezbyt wprawne oko), usztywniane mięciutką, cienką gąbką. Z tyłu zapinany na zapięcie typowo "kostiumowe" więc bez możliwości regulacji. Do tego mam szorty 40 (uk=14) na moje 115 w biodrach ok, nie za ciasne nie za luźne. Ogólne wrażenie super, ale niestety muszę odesłać i szukać czegoś nowego... Odpowiedz Link
amijami Freya Vodkatini Cafe Latte balcony 30 FF briefs XS 24.04.09, 23:23 Balkonetka 30FF: obwod w spoczynku 56 obwod rozciagniety 69 (bardzo mocno naciagane) odleglosc miedzy fiszbinami 29 długość fiszbinu 30,5 szerokosc miseczki 15 glebokosc miseczki 25 (nie dam odciac sobie reki za ten pomiar bo trudno bylo go zmierzyc) Material bardzo mily w dotyku. Miseczki z dodatkowa siateczka po stronie wewnetrznej na calej wielkosci dolnego kawalka z ktorego sie sklada miseczka. Normalnie nosze 30FF, maskaradki 30G. Bardzo scisliwy. Nie jestem z niego zadowolona, bo robi mi buly pod pachami ("jakie buly? ja tam nic nie widze" krzyczy moj TŻ ;)). Majtki XS: pas w spoczynku: 33,5 pas naciagniety: 41,5 (bardzo mocno naciagniety) grubosc bialego paska : 5 cm wysokosc majtek(z bialym paskiem): 20 na 94 w biodrach za male, da sie wlozyc ale wgniata sie w cialo ida do zwrotu.. a ja nadal szukam idealnego rozmiaru ;) wkrotce pomiar dla briefs S i szortow S Odpowiedz Link
aga1173 Re: Freya Vodkatini Cafe Latte balcony 30 FF brie 05.05.09, 23:03 ja mam majtki retro sto moge zmierzyć jak chcesz. ja mam znowu górę 32F ( bo wyczytałam, ze ciasny) i co za luźny. Normalnie nosze 30FF, 28g. Góra mi się nie podoba za luźna a majtki ok. Odpowiedz Link
amijami Re: Freya Vodkatini Cafe Latte balcony 30 FF brie 13.05.09, 08:57 Juz tez mam 32F i faktycznie nie jest bardzo scisly, ale jak na potrzeby tylko plazowe/basenowe ok. Ale mialam tez do przymiarki 30G i o ile miski byly dobre to obwod mi masakrowal zebra, a mostek mostek, wiec odeslalam. Takie 31 byloby idealne ;) Jesli bedzie potrzeba to bede bawic sie w skracanie obwodu ale narazie nie widze potrzeby. co do dolu moge powiedziec ze nie ma zadnej roznicy miedzy szortami a majtkami w jednym rozmiarze. Mam obie S-ki i sa idealne (nic nie odstaje, leza jakby uszyte na mnie). Tak wiec mozna bez obaw kupowac ten sam rozmiar i nie dostanie sie jednej wiekszej drugiej mniejszej. Odpowiedz Link
daisy0811 FREYA CASTAWAY BIKINI TOP 30E, majtki XS 28.04.09, 19:56 Biustonosz miękki, fiszbiny 12,5 cm, ale obwód za ścisły, ledwie się dopięłam i trochę ciężko odddychać, obwód max. (tak że aż trzeszczy) rozciąga się do 70 cm, wysokość mostka 7 cm. Jakoś dziwnie na mnie leży, troszkę tnie mi piersi tą gumką na brzegu miski. Majtki XS w sam raz na moje 90 cm w biodrach, wysokość stanu 22cm, rozciągają się max. do 90cm, w stanie spoczynku 64cm. Ogólnie kolory fajne, takie wiosenne, bardzo zbliżone do tych na zdjęciach, materiał miękki w dotyku. -- 71/87 -> 69/88 Odpowiedz Link
aniau1 Miss Mandalay Florida Chilli Red BIKINI TOP 02.05.09, 18:41 Mam zamiar zaszaleć i kupić ten kostium. Czy jest on zawiązywany na szyi (chodzi o jakakolwiek regulację)? I jak wypada miseczkowo? Odpowiedz Link
szczypavka Re: Miss Mandalay Florida Chilli Red BIKINI TOP 03.05.09, 00:48 aniau1 napisała: > Mam zamiar zaszaleć i kupić ten kostium. Czy jest on zawiązywany na szyi (chodz > i o jakakolwiek regulację)? Tak, bikini jest zawiązywane na szyi, a z tyłu ma jednostopniowe, plastikowe zapięcie. > I jak wypada miseczkowo? Nie wiem na ile moje spostrzeżenia będą dla Ciebie miarodajne, bo ja małobiuściasta jestem. Mierzyłam to bikini w rozmiarach 65D i 65DD i oba były na mnie za małe, przy czym 65D drastycznie za małe, a to mój standardowy rozmiar. Moim zdaniem to małomiseczkowiec. Odpowiedz Link
catsumi Panache Floral lemon- już mam! 30.04.09, 11:28 Wczoraj zamówiłam w bellissimie i dziś już mam :) Floral lemon w rozmiarze 30H a do tego majtki z bocznym wiązaniem. Jestem strasznie zadowolona! U mnie stanik leży naprawdę super! Ładnie unosi biust, optycznie go zmniejsza, ma cienkie, ładne ramiączka, śliczne kolory. Obwód jest idealny na moje 71 cm pod biustem. Jest małomiseczkowy. Fiszbiny nawet nie takie szerokie ani nie wysokie.Bardzo podoba mi się wykonanie i materiał, kolory ładniejsze niż na zjęciu :) Majtki wzięłam "S" - są to bardzo niskie biodrówki, wyglądają super. Jestem bardzo zadowolona, już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła w nim wyjść na plażę ;)) Odpowiedz Link
9alice Re: Panache Floral lemon- już mam! 30.04.09, 16:34 masz plunge czy ten balkonowy? sama myślę nad tym drugim ale jest mi tak ciężko znależć na siebie strój że trochę się boję ;) i mogłabyś napisać jaki masz obwód w biuście na te 30 H? Odpowiedz Link
catsumi Re: Panache Floral lemon- już mam! 30.04.09, 18:16 Mam balkonik. Pod biustem mam ok 71 cm i na mnie to 30 jest idealne ale tu nie ma chyba reguły. Zawsze możesz przymierzyć i odesłać jak nie będzie leżał :) Ja jestem bardzo zadowolona chociaż zazwyczaj noszę Freye :) Odpowiedz Link