Dodaj do ulubionych

UBRANIA BRAVISSIMO - 2

• yaga7 Border Print Full Skirt Dress FR17 02.05.12, 12:10
      Miałam nadzieję, że będzie podobnie do szyta do NM25, która na mnie świetnie leży, ale okazało się, że niestety jest o parę centymetrów szersza na całej długości talii i niestety jest za duża w talii :( Pewnie mogłabym zwężać, ale nie mam aż takiego parcia, poza tym nie chce mi się dokładać kasy do i tak drogiej sukienki. Może jak się trafi na wyprzedaży...

Materiał jest raczej zwyczajny i potwierdzam opinie na stronie, że raczej nie jest to elegancka sukienka, tylko bardziej codzienna, albo typu obiad u babci. Aczkolwiek kolorystycznie bardzo mi się podoba.
      • irenka65f Re: Border Print Full Skirt Dress FR17 03.05.12, 10:07
        A tak mi się podoba. Własnie chciałam ją zamówić. Jaki mierzyłaś rozmiar? 10-12? Ile ma w talii?
        • yaga7 Re: Border Print Full Skirt Dress FR17 05.05.12, 18:40
          Mierzyłam 14 Really Curvy, czyli standardowy rozmiar w nierozciągliwych ciuchach Pepperberry. Niestety nie pamiętam, ile było w talii, a sukienkę już odesłałam.
          Podejrzewam, że gdyby było 12 Super Duper Curvy (które jest w niektórych fasonach), byłoby dobre, bo w 12SC raczej bym się nie zapięła.
        • turzyca Re: Border Print Full Skirt Dress FR17 22.05.12, 10:04
          12 ma w talii po zewnetrznej 85 cm. Czyli wewnatrz pewnie ze 4 cm mniej. Jest zrobiona z miesistego materialu, fajnie sie przez to uklada.
          I niespodzianka niewidoczna na zdjeciach - dekolt na plecach jest glebszy niz z przodu.
          • butters77 Re: Border Print Full Skirt Dress FR17 01.06.12, 00:33
            Szkoda, że nie pochwalili się tym dekoltem na plecach, rozważyłabym zakup, kiedy jeszcze był mój rozmiar ;-)
            A w ogóle, turzyco, gdy tylko zobaczyłam ją w sklepie, skojarzyła mi się z Tobą :-)
    • cielecinka Stripe Belted Dress 22.05.12, 23:10

Przyleciała do mnie sukienka w rozmiarze 18 RSC i jest trochę za duża. Myślałam , żeby ją wymienić na 16 , ale widzę , że już zniknęły ze strony. Sukienka super, lejąca się , taka ''ciężka'' Świetnie leży, choć 16stka pewnie leżała by lepiej. Ta o dziwo jest za luźna i to w biuście. W recenzjach dziewczyny pisały ze rozmiarówka jest zawyżona.

Tak z ciekawości czy , któraś z Was dostałą kiedyś bony zniżkowe do Bravissimo? Zdarzyło mi się robić tam zakupy za kwotę powyżej 300 funtów i nigdy , ale to nigdy nie zaofiarowano mi kuponów. A Wam?
    • butters77 "Make a statement", czyli dygresja językowa 01.06.12, 00:43
      Nie wiem, jak Wy, ale ja czytam opisy produktów Bravissimo i Pepperberry. Czasem wydają mi się pomysłowe, czasem zabawne itp. Ale ostatnio, gdy przeglądałam nowy katalog Pepperberry, spodobały mi się 3 sukienki i przeczytałam ich opisy:

Sukienka w groszki: "Making a statement in a bold spot print, this dress is easy-to-wear and looks..."

Sukienka w geometryczny wzór: "The circle and stripe print of this dress makes a real statement".

Sukienka niebieska: "Make a statement in this oversized floral print jersey dress ..."

Normalnie czy z ubraniami Pepperberry nie można zrobić już nic innego, niż statement! :-) Wprawdzie wolę, żeby Pepperberry oszczędzało na copywriterach, niż projektantach, ale i tak mnie to zdziwiło :-)
    • yaga7 Sukienki HL06 FR10 FR19 14.06.12, 11:06
      Czyli

Border Print Cotton Dress HL06
      Ponti Corsage Dress FR10
      Ponti Zip Back Dress FR19

Kolejny rozdział poszukiwania sukienek ;)
      Krótkie podsumowanie - wszystkie wracają do sklepu.
      Moje rozmiary w Pepperberry: dzianinowe 12R/SC, tkaniny 14R/SC

HL06 w 14RC jest na mnie za mała w biuście / podbiuściu i to na tyle, że nie wiem, czy 14SC dałoby radę. Z kolei w talii jest dobra, więc zwiększenie rozmiaru w górę niewiele by dało. Dziewczyny na stronie skarżyły się na niski dekolt, ja absolutnie tego nie potwierdzam. Dekolt ma dwie opcje, ponieważ jest tam guziczek. U mnie nawet po opięciu guziczka dekolt jest normalny, Deco spod spodu nie wystaje. Fason jest fajny, chętnie bym widziała podobny fason w innym kolorze, talia w prawie dobrym miejscu, co jest sukcesem. Materiał to bawełna, sukienka na podszewce, sprawia wrażenie porządnej. Aha, ma cekiny - nie widać chyba na zdjęciu katalogowym.

FR10 w 12R/SC jest sporo ogólnie mała, przy tym sporo za ciasna w biuście / podbiuściu, pewnie rozmiarowo byłaby dobra 14R/SC. Ale ma bardzo dziwnie szytą część biustową, są tam jakieś zakładki, które na moim biuście dziwnie odstają. Jak dotrwa do wyprzedaży, może będę nad nią myśleć.

FR19 w 12R/SC jest rozmiarowo zasadniczo dobra, ale są ale ;) Po pierwsze talia jest zbyt wysoko, biodra są szerokie i mam je w talii. Do tego sukienka jest krótka, więc wygląda jakby po prostu nie była na moją figurę, niestety. Na plecach robi mi się jakiś wór i zmarszczki, być może jest to związane z tym, że sukienka ma z tyłu dość gruby i metalowy zamek, który się jakoś dziwnie (na mnie) układa. A szkoda, bo kolor i materiał fajne.
      Oczywiście jeżeli któraś z Was nie takiego problemu, że talia sukienek wypada im pod biustem a nie w talii, to i tutaj nie będzie miec takiego problemu. To tylko ja mam taki specyficzny tułów :(
      • femalespirit Re: Sukienki HL06 FR10 FR19 14.06.12, 12:02
        yaga7 napisała:

> FR10 w 12R/SC jest sporo ogólnie mała, przy tym sporo za ciasna w biuście / pod
        > biuściu, pewnie rozmiarowo byłaby dobra 14R/SC. Ale ma bardzo dziwnie szytą czę
        > ść biustową, są tam jakieś zakładki, które na moim biuście dziwnie odstają. Jak
        > dotrwa do wyprzedaży, może będę nad nią myśleć.
        Ja kupilam najpierw standardowe dla mnie w dzianinie 14 C/RC i byla za mala zarowno w biuscie (duzo) jak i pod biustem (o jeden rozmiar). Lezy jak z tkaniny, a nie dzianinowa. Wymienilam na 16SC i jest idealna. Bardzo ladnie lezy. Moze to bedzie dla Ciebie jakas wskazowka.

• yaga7 Re: Sukienki HL06 FR10 FR19 14.06.12, 12:09
          Dzięki za info :)
          A ta część biustowa z zakładkami ładnie Ci się układa?
          • femalespirit Re: Sukienki HL06 FR10 FR19 18.06.12, 15:11
            Tak, uklada sie bardzo dobrze. Z tego co sie zorientowalam Ty chyba jestes ode mnie drobniejsza w ramionach. Mam jeszcze Ponti Zip Back dress w kolorze oberzyny (nie wiem czy sie rozni od kupionej przez Ciebie czyms poza kolorem) i tez na mnie super lezy na plecach, a to pewnie z racji szerszych ramion.
            • yaga7 Re: Sukienki HL06 FR10 FR19 18.06.12, 15:16
              Być może jestem mniejsza w ramionach, ale w odniesieniu do własnych bioder ramiona mam akurat szerokie, więc to pewnie kwestia innej figury po prostu.

Ta oberżynowa jest ponoć taka sama jak czerwona.

Mam jakąs starszą czarną ponti dress i ta akurat leży dobrze, nigdzie się nie marszczy, więc myślę, że w tym przypadku to po prostu niedopasowanie figury do modelu. A szkoda, bo ta czerwona jest baaardzo fajna.
    • yaga7 Spot Shift Dress BLF1 14.06.12, 14:07
      I jeszcze Spot Shift Dress BLF1
      Mierzona w 12 Super Duper Curvy. I albo fason nie dla mnie, albo tradycyjnie, za krótka w tułowiu.
      W części biustowej i podbiustowej jest dobra, leży ładnie, ale w okolicach talii jakaś masakra, bo znów biodra sukienki wypadają za wysoko i robi się wór na ciążę, albo po prostu na oponkę dolnobrzuszną, której nie mam. W sumie na zdjęciu katalogowym też widać, że na modelce jest luźna poniżej tego odcięcia pod biustem. No i mnie jest identycznie luźna, ale wygląda to fatalnie. Do tego jest wąska w samych udach, poniżej tyłka, co jest o tyle dziwne, że w życiu nic tam na mnie nie było za ciasne.
      Materiał jest bardzo cienki, jest zwykła podszewka, ale i tak mam wrażenie, że sukienka może się szybko zepsuć, bo robi wrażenie delikatnej.
    • yaga7 BLC8 Scoop Neck Embellished Dress 05.07.12, 07:32
      BLC8 Scoop Neck Embellished Dress

Nie wiem, co mnie podkusiło, żeby kupić taką kieckę, bo na zdjęciach nie wygląda apetycznie, ale dobrze, że to zrobiłam. Na żywo kolor jest kompletnie inny - na zdjęciach wygląda jak szary i nieciekawy materiał, natomiast na żywo jest to splot czarnych nici z połyskującą srebrną nitką (pewnie też brzmi niezbyt ciekawie). Na pewno jest ładniejszy, taki bardziej stalowy i zasadniczo chłodny.
      Rozmiarowo mam 14SC i zasadniczo pasuje, pewnie w 14RC też bym weszła, ale kiecka jest na podszewce, raczej jesienna, myślę, że może być na golf czy nawet na koszulę. Talię mam w miarę w talii, robi mi się trochę wór w okolicach dolnego brzucha (ale u mnie to normalne), ale nawet nie jakiś taki bardzo wielki ;) Zwęzić się jej raczej nie da, bo z tyłu ma fajne zakładki i w ogóle jest jakoś inaczej szyta - ale to dobrze, lepiej pasuje do sylwetki.

W każdym razie jeżeli któraś z Was się nad nią zastanawia, to polecam, bo warto, na żywo jest naprawdę o wiele ładniejsza.
      • edzia100 Frill Front Dress HF09 - widział ktoś? 18.07.12, 16:21
        Dziewczyny, czy któraś z Was widziała na żywo tę sukienkę? albo na jakichś fotach na FB? Strasznie mnie kuszą sukienki, które są z rękawkami i jednocześnie krótkie. A do tego uwielbiam zielony kolor - tylko nie wiem, jaki tu ten kolor jest w rzeczywistości (chłodny? ciepły? w komentarzach w sklepie ktoś napisał, że zupełnie inaczej wygląda niż na zdjęciu). I boję się, czy ta sukienka nie jest modelem ciążę robiącym :/ Moja talia nie wypada pod biustem tylko w talii, czy myślicie, że tę szarfę można sobie jakoś inaczej zamontować (niżej)?

chodzi mi o tę sukienkę, teraz jest wyprzedaż, więc pokusa stała się większa :) :
        www.bravissimo.com/pepperberry/products/sale/dresses/occasion-and-party-dresses/frill-front-dress/green/hf09gn/?show=16&sort=1&level=3&range=day-dresses
        • cielecinka Re: Frill Front Dress HF09 - widział ktoś? 18.07.12, 20:15
          zamówiłam ją tydzień temu, na dniach powinna dojść. dam znać :)
          • edzia100 Re: Frill Front Dress HF09 - widział ktoś? 02.08.12, 15:42
            I co Cielęcinko, czy masz już tę zioloną sukienkę? strasznie jestem ciekawa, jak ją ocenisz... ;)
    • zawsze_zielona Notch Neck Dress 19.07.12, 10:25
      Zamowilam te sukienke bo byla na wyprzedazy. Ladna, dobrze uszyta, jest na rozowej podszewce. Nosze 30DD, na 88 w biodrach i 69 w talii zamowilam 8C, pasuje idealnie, mysle, ze biorach zmiescilby sie jeszcze cm, poltora. Mam 163 cm wzrostu, sukienka siega mi do kolana. Dekolt nie jest IMO bardzo duzy, ale przy wiekszym biuscie efekt moze byc oczywiscie inny. Wszystko byloby idealnie, ale sukienka dodaje mi jakies 10 lat:-o. Na takim efekcie mi sie zalezy, weic odeslalam.
      IMO idealna do pracy, ale nie mojej, bo ja biegam calymi dniami po laboratorium.
      • yaga7 Re: Notch Neck Dress 19.07.12, 11:40
        Też ją zamówiłam, pewnie za jakiś czas dojdzie. Ciekawa jestem, jak na mnie będzie leżeć.

Mnie postarzają kolory, nie kroje, więc mam nadzieję, że u mnie opcji +10 nie będzie.
        • zawsze_zielona Re: Notch Neck Dress 19.07.12, 12:04
          Wiesz, ja nie wiem, czy to efekt kroju czy koloru. Poza tym akurat teraz nosze zwiazane wlosy, co w kombinacji z ta sukienka dawal efekt surowej nauczycielki;) Trzymam kciuki, by na Tobie lezala lepiej.
          • edzia100 Re: Notch Neck Dress 19.07.12, 15:32
            Ja też mam tę sukienkę i myślę, że to jednak kwestia kroju. Ta sukienka jest IMO bardzo klasyczna. Niestety w takim kroju bardzo dobrze wyglądam, więc ją bardzo chciałam mieć, bo rzadko trafia się coś, co jest granatowe, proste i ma rękawki ;) Nawet gdybym miała ją założyć raz na ruski rok. Podoba mi się bardzo jej surowość, ale rzeczywiście taka klasyka człowieka nie odmłodzi, co to to nie :) Szczególnie, gdy się na co dzień chodzi w dżinsach, a nagle wskoczysz w coś takiego. Założyłam ją ze 2 razy i za każdym razem wszyscy mówili, że wyglądam bardzo elegancko (ale też bardzo dobrze). Mimo, że za każdym razem chciałam ją ucodziennić i w desperacji zakładałam do niej stare sandały typu jezuski i płócienną torbę na ramię. Uwaga, gdy ktoś ma wysoko usytuowany biust, to niestety lub stety rowek jest bardzo widoczny (tak przynajmniej jest u mnie).
        • yaga7 Re: Notch Neck Dress 26.07.12, 10:29
          I mam. Ale niestety nie trafilam z rozmiarem, trudno ocenić. 14SC jest na mnie za luźne w talii / biodrach, szkoda, że nie ma 12 Super Duper do porównania, ale i tak mam wrażenie, że nie jest to dobry fason dla mnie, bo coś dziwnego mi robi z biustem. Kiedyś była taka czerwona Notch Dress w Bravissimo i tam miałam podobny efekt w części biustowej, tylko jeszcze większy (w sensie, że gorszy).

Natomiast fason sam w sobie chyba by wyglądał fajnie.
    • yaga7 Midnight Floral Dress MN06 26.07.12, 10:48
      Wzięłam 12SC i jest na styk, ale podejrzewam, że większa byłaby już za duża.
      Sukienka jest na podszewce, nie jest rozciągliwa, ale jest cięta ze skosu (tak się to chyba nazywa), więc jest trochę podatna.
      Sposób cięcia dekoltu nie do końca do mnie przemawia, wolałabym ciut głębszy, ale jest ok.
      Na zdjęciu katalogowym nie widać, że ma pod biustem pasek do wiązania - można wiązać z przodu albo z tyłu, ale w sumie to nie wiem po co ten pasek. Na zdjęciu nie widać też, że ma cekiny, ale w sumie na żywo są one bardzo delikatne i też nie zwracają za bardzo uwagi.
      Na sylwetce układa się fajnie, nie robi mi żadnych worów, mogłaby być ciut większa w biuście i podbiuściu, no ale 12SDC nie robią.
      Wrzucę do galerii.
    • zazulla długi sweter AC01 - ostrzeżenie 27.09.12, 18:36
      Kupiłam ten sweter na allegro, już przy praniu ręcznym było trochę mełchów, ale nie spodziewałam się, że aż tak będzie gubił włosy. Ubrałam go raz i już więcej nie będę nosić. Włosy były na spodniach (pechowo sztruksy), bluzce, na wewnętrznej stronie kurtki łącznie z rękawami, na fotelu samochodowym. Okropność.

Jeśli macie sposób na takie kłaki z angory to proszę o cynk. Jeśli znajdzie się odważna i chcę kupić to zapraszam na giełdę.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/td/gg/wqpu/ZJnCPAh9nsJ03DseeX.jpg
      • martulka_s Re: długi sweter AC01 - ostrzeżenie 27.09.12, 19:24
        Chciałam go kiedyś kupić jak był na wyprzedaży, ale mnie odstraszyły właśnie opinie o kłaczeniu. Z tego, co czytałam to nie felerny egzemplarz ale cała seria : /
    • clarisse Lux Mac 14SC (AP02) 04.10.12, 12:07
      Wyprzedażowy, więc po długich wahaniach się skusiłam.

Rozmiarowo jest na moje 113 cm w biuście 14 SC jest perfekcyjne. Znaczy to, że zgodnie z opiniami klientek na stronie Pepperberry płaszcz wypada większy niż przeciętnie - moje bluzki w rozmiarze 14 SC już dawno są na mnie za małe i mój obecny (hipotetyczny) rozmiar w PB to okolice 14 SD (super duper) i 16 SC. Hipotetyczny, bo bardzo dawno nic nie kupowałam.

Wygląda z wierzchu dość "satynowo", co nie każdemu może odpowiadać, ale mnie się bardzo podoba. (Wada - na zdjęciach w ciemnym pokoju z fleszem wygląda jak psu z gardła wyjęty, a bez flesza wcale nie wygląda, bo jest czarny. Dlatego zdjęć w galerii na razie nie będzie, dopóki ktoś mnie nie pstryknie w dzień na dworze. Myk polega na tym, że ja widzę, że on jest gładki i nie podgnieciony, a zdjęcie widzi co innego.)

Spodziewałam się, że będzie ciut grubszy, bardziej późnojesienny. A jest taki bardziej ogólnojesienny (nie wczesnojesienny, tylko tak pośrodku jak na mój gust). Na szczęście ma jeszcze na mnie miejsce na coś grubego pod spodem. (Nie wiem do końca, czy to oznacza, że jest AŻ TAK duży, bo pewnie w 12 SC też bym się wcisnęła - czy to miejsce zaprojektowane celowo.)

Co do dopasowania - cóż, szczerze mówiąc. Dla mnie jest po prostu idealny. Ale z zaznaczeniem, że to mój pierwszy w życiu biuściasty płaszcz i mogę nie mieć porównania. Mąż, który miał wątpliwości natury finansowej (60 funtów + przesyłka, nie w kij dmuchał, a akurat masa innych wydatków), na widok mnie w płaszczu oświadczył, że mam go od teraz nosić, bo on sobie życzy mnie w nim widywać. Znaczy, płaszcz zostaje :)
      • yaga7 Re: Lux Mac 14SC (AP02) 04.10.12, 12:15
        W sumie ciekawe co piszesz, bo ja nie odczuwam, żeby wypadał większy niż inne żakiety czy kurtki z Pepperberry. Kurtkę dżinsową i żakiet mam 14RC, ten płaszcz też 14RC i u mnie wszystko wypada tak samo :)

Ale może to jest związane z moimi barami i plecami? W sensie mam szerokie plecy i ramiona, w materiałowych ciuchach w rozmiarze 12 po prostu się nie mieszczę górą, w elastyczne wchodzę bez problemu.

Ale zgadzam się, że jest boski :))
    • joan-nako Monochrome Check Coat 12 RC 29.10.12, 11:27
      Kupiłam, myślałam że będzie się układał lepiej niż inne nie przeznaczone dla biuściastych. No i niestety- fason nie dla mnie. Przeznaczony na wyższą osobę ( ja mam tylko 150 cm). i talia wypada mi na biodrach co jeszcze nie byłoby najgorsze, bo sie dopinam. Najgorszy jest spory garb na plecach, ja jestem tam dość wąska i tego nie mogę już nijak uwzględnić. Niestety płaszczyk wraca.. . A ja dalej szukam czegoś na zime. Acha, płaszczyk nie jest z tych bardzo grubych, raczej taki średni, ja bym w nim raczej w zimie nie pochodziła...
      • veev Re: Monochrome Check Coat 12 RC 30.10.12, 10:15
        Jeśli przypadkiem myślisz o wymienieniu go na czarny z futrzanym kołnierzem, to tu jest moja recenzja.
        Co do długości jeszcze: ja mam 171 cm i ten czarny mógłby mieć dla mnie talię ze 3 cm niżej (zwykle ciuchy Bravissimo są dla mnie krótkawe), ale nie wiem, czy to jakoś ratuje osoby dużo niższe; pewnie optymalnie by było na kimś mającym ok. 165 cm wzrostu.
    • femalespirit Drape Jersey Dress PD136 30.10.12, 19:37
      Wzielam sukienke w kolorze czerwonym, jest to ladna, wisniowa czerwien w odcieniu raczej chlodnym. Sukienka bardzo podobna w stylu i kroju do tej, obcisla podszewka, troche dziwna jak sie ja pierwszy raz zalozy, niemniej jednak ukrywajaca wszelkie niedoskonalosci typu waleczki itd. Trzeba tez podobnie jak z tamta ulozyc te czerwona sukienke na sobie - inaczej wydaje sie nieco asymetryczna. Lezy pieknie, aczkolwiek na plecach jest zupelnie gladka, co kontrastuje z dosc wypasionym przodem. Dekolt nie za gleboki, rozmiar standardowy. Na moj wzrost (173) dlugosc w polowie kolana.
    • femalespirit Border Print Jersey Dress PD105 30.10.12, 19:46
      To chyba najladniejsza sukienka jaka mam z Pepperberry - na tyle skromna, ze mozna zalozyc do pracy, niemniej bardzo kobieca i elegancka. W biuscie moglabym wziac chyba numer wieksza niz standard (zwykle nosze 14 C/RC na 34F) bo jest na styk, ale byc moze to z powodu moich dosc szerokich plecow. Bardzo ladnie modeluje sylwetke waist panel, ale dla mnie jest ciut za wysoko (przy 173 cm wzrostu) - czeste w Pepperberry. Ale to dla mnie korzystne, bo sukienka calkowicie ukrywa niewielka oponke jaka mam pod pepkiem. Material dosyc cienki, ale nie z tych najcienszych. Okreslilabym te sukienke jako idealna dla klepsydr z szerszymi ramionami, bo dzieki gladkiej i ciemnej gornej czesci oraz przyciagajacemu wzrok wzorowi na dole gorna polowa sylwetki wyglada na drobniejsza.
      • edzia100 Re: Border Print Jersey Dress PD105 12.12.12, 15:44
        O taaak! Ta sukienka jest super – też ją mam. Mam nawet 2 rozmiary, bo zamówiłam 8SC, było bardzo na styk, więc dla porównania przysłali mi też 10 c/rc. Efekt? zostawiłam sobie obie! I chodzę bardzo często, a gdy ją pierwszy raz założyłam, to w ciągu 10 minut w pracy usłyszałam spontaniczne komplementy na jej temat od kilku osób niezależnie. To jedna z najfajniejszych rzeczy, jaką mam z PB. Ja mam 166 cm, wiec swoją sporo skróciłam, żeby była konkretnie przed kolano. IMo ta sukienka jest megauniwersalna, bardzo kobieca/dziewczęca. I co ważne, nie jest ciotkowata. Ciekawe tylko, czy się bardzo zniszczy przy takim ciągłym noszeniu... (Może powinnam kupić kolejne dwie, jak będzie jakaś wyprzedaż... hehe).
    • anna-pia Faux Fur Trim Quilted Jacket 14SC 12.12.12, 13:44
      to
      www.bravissimo.com/pepperberry/products/sale/coats/jackets/faux-fur-trim-quilted-jacket/steel/ns03st/?show=16&sort=1&exclusive=false&new=false&level=3
      https://35plus.blox.pl/resource/Faux_Fur_Trim_Quilted_Jacket.jpg

Kupiony na wyprzedaży, wygodny do samochodu, ale szału nie ma - szeroki w pasie (spokojnie zakładam pod spód bluzę polarową, taliowaną, ale zawsze), generalnie duży. Ot, taka kurteczka dla zmotoryzowanych na chłody.
      • kasienka.body Re: Faux Fur Trim Quilted Jacket 14SC 12.12.12, 20:20
        a wstawiłabyś do galerii? Od dawna o nim myślę, ciekawa jestem jak na żywo wygląda :)
    • yaga7 Sweterki PT102 i PT117 08.02.13, 12:49
      Mierzyłam w standardowym rozmiarze dzianinowym 12RC/SC, ale PT102 jest mniejszy od PT117, więc wymieniam na 14.
      Czerwony jest krótszy niż czarny/fioletowy, z kolei czarny/fioletowy jest ciut cieńszy. Ale oba są milusie i mam nadzieję, że będą ciepłe.
      W życiu nie miałam tak ładnie leżących sweterków :)
    • yaga7 Classic Shift Dress PD106 08.02.13, 12:54
      Nie mam żadnej czarnej eleganckiej sukienki z materiału, to było moje ente podejście i równie nieudane.
      Będzie pasować na osoby, którym standardowe sukienki Pepperberry pasują - mnie niestety nie pasują.
      Uwaga - podszewka jest dość ciasna w udach (nie w biodrach), a nie powiedziałabym, żebym miała duże uda (w porównaniu z górną częścią ciała).
      Mierzyłam 12SC. O ile talia wypada jeszcze powiedzmy OK, o tyle to rozszerzenie w biodrach u mnie nie wygląda dobrze, bo ląduje powyżej bioder.
      Do tego góra u mnie dziwnie wygląda. Mam szerokie bary, ale noszę sukienki na ramiączkach, natomiast ta sukienka bardzo te bary podkreśla, bo wycięcie na ręce / pachy jest jakieś dziwne. Na zdjęciu katalogowym tego nie widać. Nie wiem, może mam za grube ręce ;)

Ale poza tym materiał spoko, moim zdaniem porządny i samą sukienkę za taką cenę na pewno warto kupić.
      • smallfemme Re: Classic Shift Dress PD106 24.04.13, 11:36
        Kupiłam tę samą sukienkę, tyle, że w kolorze musztardowym, rozmiar 12SC.
        Porządnie uszyta, wygląda całkiem solidnie. Gorzej jeśli chodzi o krój - zauważyłam to samo co Yaga - te ramiączka są chyba trochę za szerokie albo za słabo podkrojone - w każdym razie dokładają kilogramów na górze i robi się bardzo ciężka nawet przy moich chudych ramionach. Dodatkowo "zaokrąglona" dolna krawędź paska daje dziwny efekt na brzuchu, bardziej wypukły niż widać to na zdjęciach sklepowych. Nie zaobserwowałam ciasności w udach.
        Mimo wszystko sukienka bardzo mi się podoba i chętnie bym ją zostawiła, gdyby tylko kolor nie był całkowicie nie mój.
    • yaga7 PD131 Deco Belt Keyhole Dress 06.03.13, 09:08
      Na stronie Pepperberry dziewczyny się skarżą, że wąska w biodrach, ale ja niczego takiego nie zaobserwowałam. Mój standardowy sukienkowy rozmiar 14RC pasuje dobrze. W biodrach ok, w talii ok, nawet pasek mam zasadniczo w talii, a nie wyżej, jak to zwykle bywało w pepperberrowych sukienkach.
      Dekolt niewielki, ale ok.
      Rękawki są śmieszne, ale moim zdaniem do mnie akurat pasują i ładnie leżą.

Pewnie nie kupiłabym jej przed wyprzedażą, ale uważam, że za cenę wyprzedażową warto.
    • femalespirit Linen Trousers PB114 i Linen Jacket PC119 ? 21.04.13, 12:35
      Czy ktos je moze kupowal? Yaga? :) W zeszlym roku kupowalam wide leg trousers i byly strasznie wielkie, musialam wymienic 14 na 12. Zastanawiam sie tez, czy brac w marynarce poprawke na moje szerokie plecy?
      • yaga7 Re: Linen Trousers PB114 i Linen Jacket PC119 ? 21.04.13, 12:37
        Nie, nie moje klimaty :)
        • femalespirit Re: Linen Trousers PB114 i Linen Jacket PC119 ? 28.04.13, 14:20
          Szkoda, ale wielkie dzieki za odpowiedz :).
          • femalespirit Re: Linen Trousers PB114 i Linen Jacket PC119 31.05.13, 15:00
            Kupilam tylko spodnie i 14 sa nieco przyluzne w talii (ale nie w biodrach), ale chyba taka uroda wszystkich ich spodni (w zeszlym roku biale eleganckie spodnie - white crepe trousers - nawet wymienialam ze swojej standardowej 14 na 12). Nogawki sa nieco szersze niz mi sie wydawało. Ale leza bardzo ladnie, podkreślając wcięcie w talii i za odpowiednio dlugie dla mnie (mam 173 cm) - dluzsze niz te zeszloroczne biale spodnie. Wygodnie sie w nich chodzi, podszewka jest cienka i nie odbiera nic ze zwiewnosci. Nie skurczyly sie po praniu, czego sie obawialam. Na metce mialy uwage, ze jesli sie bierze komplet z marynarka, zalecaja by obie rzeczy prac chemicznie.
            • edzia100 Kiedy wyprzedaż w PB? 05.06.13, 16:32
              Pamiętacie może? czy to jakoś w sierpniu, czy już w lipcu? bo czaję się na kilka rzeczy, ale nie chce mi się wydawać za dużo kasy
    • yaga7 Jacquard Floral Prom Dress MD02 30.05.13, 10:32
      Jacquard Floral Prom Dress MD02

Na Pepperberry wisi od dłuższego czasu na wyprzedaży, teraz też pojawiła się na ebayu jeszcze taniej, więc polecam :)

Zakupiłam 14SC - 14RC albo SC to mój standardowy rozmiar tkaninowy w Pepperberry. I standardowo pasuje, aczkolwiek wypada na ciut większą, bo mam też inną prom dress w 14SC, która obecnie jest ciut za mała.
      W biuście pasuje na styk, ale w talii i poniżej jest ciut luźnawa - podobnie jak inne prom dress, które mam.

Na zdjęciach katalogowych tego chyba nie widać, ale ten czarny materiał jest też przetykany taką fuksjową/różową połyskującą nitką, do tego ma wytłoczony wzór kwiatowy, więc wszystko razem wygląda super.

Co do długości - fakt, jest krótka, ale wydaje mi się, że moje nogi jeszcze są ok :P

Generalnie polecam. Jeżeli ktosia lubi taki fason (a ja lubię) - jest to świetna sukienka.
    • jana111 nightwear- rozmiarówka? 06.06.13, 14:57
      Chciałabym koszulkę do spania. Noszę rozmiar od 30G przez 32FF do 34F. Kiedyś kupowałam topy ze stanikiem w rozmiarze 30G (albo i 30FF lub F, one jakoś wyjątkowo duże były) i były ok. Ale nie wiem czy w przypadku bielizny nocnej ma szansę się to sprawdzić, czy raczej nie szukać 34. A pytanie stąd, że o ile na ebayu coś w rozmiarze 30G można upolować w dość atrakcyjnej cenie, o tyle w większych obwodach nawet na stronie bravissimo nic nie ma- w dziale przecen oczywiście, bo pełna cena wydaje mi się średnio atrakcyjna.
    • yaga7 Biker jacket PC128 12.11.13, 14:30
      Napaliłam się strasznie, ale niewypał. Wzięłam standardowy rozmiar żakietowy 14R/S i niestety, dołem powiewa, w barach za mały, w biuście za mały, rękawy ciasne. Wcale, ale to wcale nie wygląda lepiej niż kurtka z normalnego sklepu. Co więcej, tego typu kurtka z normalnego sklepu jest na mnie zwykle dobra w barach, przyciasna w biuście i też powiewa dołem - taka kombinacja dużo lepiej jednak leży.
      Chlip :(

Może dobrze, że nie robili tego fasonu ze skóry, bo pewnie też by nie pasował.

• anna-pia Cosy Collar Pea Coat 17.10.14, 14:05
      Nie widzę nowszego wątku, to odświeżę ten :)

Kupiłam sobie płaszczyk
      www.bravissimo.com/pepperberry/products/sale/coats/coats/cosy-collar-pea-coat/navy/pc126nvy/?sale=true&level=2
      https://35plus.blox.pl/resource/Cosy_Collar_Pea_Coat_640x495.jpg

Na mnie jest za duży - ramiona przewidziane na szerokie, rękawy długie (raczej na 175 cm niż na moje 163), generalnie wisi wszędzie poza biustem. Wraca do Pepperberry, chyba że jakaś forumka z Warszawy chciałby zmierzyć, to niech napisze na priva.
      • anna-pia Re: Cosy Collar Pea Coat 16RC 17.10.14, 14:10
        Zapomniałam o najważniejszym - rozmiar 16RC. Chciałam ciut luźniejszy, żeby sweter wszedł pod spód, błąd, trzeba było wziąć jak zwykle 14SC.
        • juzpo30 Re: Cosy Collar Pea Coat 16RC 17.10.14, 15:43
          Ja chętnie przygarnę po wczesniejszej przymiarce! Napisałam na gazetowy.
      • anna-pia Re: Cosy Collar Pea Coat 18.10.14, 20:38
        Poszedł do zainteresowanej :)
        Niesamowite jest to, że o ile na mnie wisiał, to przygarniająca prezentowała się dobrze, w dodatku okazało się, że wzrost nie ma znaczenia, ponieważ płaszczyk dobrze leżał na pozostałych aspektach figury.
    • anna-pia Full Skirt Coat 14SC szary 18.01.15, 17:43
      Ten
      www.bravissimo.com/pepperberry/products/coats/coats/full-skirt-coat/black/pc123blk/?level=2
      ale taki jasnoszary, bardziej melanż kremu z szarym, jeszcze tydzień temu był jako kolor wyprzedażowy. Mam już jeden czarny płaszcz Pepperberry, czarny to nieszczególnie mój kolor (w tamtym czarnym wymieniłam nudziarskie czarne guziki na fioletowe, żeby nie wyglądać ponuro), więc nabyłam szary.
      Fajny jest. Uprzedzam szerokoramienne/barczyste biuściaste, że ramiona ma średnie, w przeciwieństwie do tego ciemnoniebieskiego (opisywałam wcześniej). Rozmiar zgodny z tabelką, pasuje idealnie (14SC to mój standardowy rozmiar Pepperberry). Porządnie odszyty, fajnie ukryte kieszenie.
    • anna-pia Shawl Collar Jacket 18.01.15, 23:12
      Ten
      www.bravissimo.com/pepperberry/products/sale/coats/jackets/shawl-collar-jacket/black/pc141blk/?level=2
      Zamówiłam standardowe 14SC, jest strasznie mały - tzn. w ramionach jest dobry (ale ja mam wąskie ramiona), za to reszta jakby to było 12SC. Jakościowo w porządku.
      Wraca do Pepperberry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka