xalomea Millie na 72/94 18.01.09, 19:03 Poszukuję millie na mój rozmiar. Podobno to duzomiseczkowiec więc zastanawiam się nad 65F. Arabelkę mierzyłam 65FF i była dobra, a rio 65FF było ciut za duże w miskach. Niestety nie miałam mozliwości mierzyć 65F. Doradźcie czy czarna 65F będzie na mnie dobra. Odpowiedz Link
kryklu Re: Millie na 72/94 18.01.09, 20:02 Radziłabym Ci Millie 65FF. Moim zdaniem Millie jest porównywalna z Arabellą (miseczkowo i jeśli chodzi o rozciągliwość obwodu niestety), a mniejsza niż Rio. Odpowiedz Link
irena.earl Re: Millie na 73/100 25.01.09, 05:14 Problem mam z Millie i w ogóle z Freyą. Niby 65G powinno być ok lub za małe w misce, tymczasem we wszystkich Arabelkach, jakie mierzyłam, miski sobie swobodnie łopotały. Nie było to jakieś tam marszczenie się, tylko zupełnie luźny zwis. Obserwuję na Allegro Millie 65 G i zastanawiam się, czy to byłby dobry zakup... Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: Millie na 73/100 25.01.09, 13:40 Millie jest małomiseczkowa! Rio białe nosiłam 65FF, a Millie było idealne 65F, nawet słynna zmarcha freyowa była minimalna. Z tego co wiem, Arabelka jest dużomiseczkowa, porównaj Millie z innymi stanikami, które nosisz Odpowiedz Link
irena.earl Re: Millie na 73/100 25.01.09, 19:43 Millie jest małomiseczkowa! Rio białe nosiłam 65FF, a Millie było > idealne 65F, 65F? czyli mniejsze miski niż w Rio? Odpowiedz Link
anabja Katie 65HH 19.01.09, 10:08 Dla tych którzy chcieliby zamówić Katie nie mam dobrych wieści. Katie ma bardzo rozciągliwy obwód przy mierzeniu od razu zapięłam się na najciaśniejszą haftkę obwód z takiego materiały ala Arabelkowego. Obwód w spoczynku 64 a po naciągnięciu to aż 85. Mostek 10,5 cm, szerokość fiszbiny 18 cm, długość fiszbiny 34 cm, głębokość miseczki 34 cm. Ramiączka to koszmar 2,5 cm ale tego można się było spodziewać do Freyi. Staniczek bardzo ładny materiał przyjemny w dotyku. Stanik robi mi kacze dzioby i zmarche zastanawiam się czy to nie wina odrobinę za dużego rozmiaru (nie znam się na tyle by wiedzieć czy Katie to dużmomiseczkowiec). Prawdopodobnie go odeśle. Odpowiedz Link
anabja Re: Katie 65HH 19.01.09, 13:27 Właśnie skonfrontowałam Katie 65HH z Rio 65H. Różnica jest bardzo duża jeśli chodzi o rozmiar. Te rozmiary powinny być teoretycznie podobne ale Katie ma zdecydowanie większą miseczkę. Zwłaszcza w górnej części miseczki co u mnie powoduje marszczenie i odstanie na górnym szwie natomiast reszta materiału dobrze przylega. Porównują szerokość ramiączek Rio ma zdecydowanie węższe ramiączka i jest mniej zabudowany pod pachami. Konkludując Katie wydaje się zdecydowanie rozciągliwym wielkomiseczkowcem o szerokich ramiączkach. Jak by ktoś był zainteresowany obejrzeniem Katie to mogę zrobić zdjęcia i przesłać do galerii (zanim odeśle). Odpowiedz Link
rennya Katie 70H 05.02.09, 22:14 Zamówiłam i nie żałuję. Nie mogę sie wybadać, czy jestem typ frejowy czy panaszowy, ale coraz bardziej przychylam się do frei. Nie rażą mnie szerokie ramiączka - nie jest to chamska guma, ale zawsze jakaś dekoracyjna. Wygodny stanik codzienny. Co mnie drażni - gumka wszyta na brzegu koronki powoduje marszczenie się jej. Raczej dużomiseczkowiec z niej nie jest - ale nie daję sobie ręki odciąć, bo jakoś tak nie umiem do końca tego określić. Fakt faktem - prawie wszystko co mam w szafie jest 70H i ten tak samo. I dobrze mi w nim. Odpowiedz Link
rennya Re: Katie 70H update 12.02.09, 18:20 Rozciąga się bardzo. Po kilku dniach - już spokojnie na ostatnią haftkę zapinam. Kupiłam używaną Pollyanne - jest o wiele ściślejsza od mniej używanej Katie. Odpowiedz Link
tuskazet Re: Katie 20.02.09, 20:35 Moja Katie tez niestety wraca, mimo iż materiał z którego jest zrobiona jest ładny i bardzo przyjemny w dotyku to to co miski zrobiły z moim biustem to masakra, spłaszcza boki i wypycha piersi do góry w związku z czym zrobiły się takie duże średnicowo ale płaskie. Odpowiedz Link
nomina Katie 65HH - moja opinia 25.02.09, 10:14 Ja mam inne odczucia. Wczoraj przyszła do mnie Katie. Obwód nieco luźniejszy niż w Antośce, ale niewiele. W Antośce nowej zapięłam się na ostatnią haftkę z lekkim wytrzeszczem, w Katie - dość luźno, jednak nie jeździ, więc nie muszę przepinać. Mam 73 cm pod biustem. Obwód luźny 64 cm, po maksymalnym naciągnięciu u mnie jakieś 76-78 cm (nie naciągałam do trzaskania, ale mocno). Tylko miski większe. Freya i tak jest dużomiseczkowa, ja mam normalnie 30HH, we Freyi biorę H, a w Katie 30HH miski są luźnawe. Mam 103 w biuście i myślę, że najlepsze byłyby dla osoby, która ma jakieś 105 cm. Kaczych dziobów u mnie nie robi, ale na prawej piersi standardowa Freyowa zmarcha, trochę większa niż w innych modelach, lecz może to być, jak pisze Anabja, efekt nieco dużawej miseczki. Odpowiedz Link
fiu_bziu Tia - miseczki regularne czy większe? 19.01.09, 12:56 Nie udało mi się znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, dlatego pytam :) Kilka głosów z forum przemawia za dużomiseczkowością Tii (nawet o cały rozmiar) - czy któraś z Was może to potwierdzić (lub zaprzeczyć)? :) Poluje na 60G z Allegro i zastanawiam się czy dam radę się w nie wbić. 96 w biuście z sygnaturki chyba muszę zrewidować, bo ostatnio wszystkie staniki 65G zrobiły się nieco luźnawe w miskach ;) Odpowiedz Link
kryklu Re: Tia - miseczki regularne czy większe? 19.01.09, 13:29 Może w 60GG byś się ewentualnie zmieściła, ale nie w 60G. Tia ma moim zdaniem miski średnio-duże, ale mniejsze niż np. Arabella. I pamiętaj, że Tia to znany ściśliwiec. Jeśli dobrze Ci w "65" to ścisłe "60" może być za ciasne. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Tia - miseczki regularne czy większe? 19.01.09, 19:20 W 60 to byś weszła, ja przy 68 zapinam się, jest mi ciasno, ale się zapnę. Ogólnie to najciaśniejsza 60 ze wszystkich 60, które mam. Tylko, że G to ja mam przy 92 cm w biuscie, także jezeli masz 96 to może byc mała miseczka :( Odpowiedz Link
avienae FREYA Arabella Nutmeg 19.01.09, 15:04 Pytanie odnośnie miseczek i obwodu. Moje wymiary to 71/86, według rozmiaru powinnam więc brać Arabellkę 65DD, ale że tyyyle się naczytałam o jej rozciągliwym obwodzie, zdecydowanie skłaniam się ku 60-tce. Tylko teraz jak z miską? Podobno dużomiseczkowiec, ale czy ten kolor? Schodząc do 60, wychodzi mi 60E, myślicie, że nie będzie bułkować? Zbyt wielkiej migracji się nie spodziewam. Pytanie kieruję głównie do 'użytkowniczek' oraz doświadczonych lobbystek, ale będę wdzięczna za każdą pomoc. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: FREYA Arabella Nutmeg 19.01.09, 15:17 Wg mnie (i mojego biustu) Arabella nutmeg też ma duże miski. Mam dwie Arabelki- tę brązową i czarną w takim samym rozmiarze, nie widzę między nimi różnicy. Odpowiedz Link
avienae Re: FREYA Arabella Nutmeg 19.01.09, 15:36 A wydaje Ci się, że podany przeze mnie rozmiar mógłby pasować? Pytam oczywiście o opinię, nie będę miała żadnych wyrzutów, jeśli coś będzie nie tak, po prostu nie miałam styczności z tym modelem i zupełnie nie wiem, jak to wygląda z tymi rozmiarami... Czy poprawnie przeliczyłam w tym wypadku stosunek miseczki do węższego obwodu? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: FREYA Arabella Nutmeg 19.01.09, 19:14 Jeżeli jesteś raczej "tabelkowa", to wydaje mi się, że 60E powinno być ok, w moim przypadku to się sprawdziło. Oczywiście nigdy nie wiadomo, co będzie z migracją, ja mam ten stanik od kwietnia zeszłego roku i jest dobry, co mnie cieszy, bo piękny:))Ale migracji "rozmiarowej" nie miałam wcale, raczej "jakościową". A czy masz jakieś inne Freye? W jakim rozmiarze? Czasem łatwiej coś wydedukować przez porównanie:) Odpowiedz Link
avienae Re: FREYA Arabella Nutmeg 19.01.09, 19:23 Dopiero zaczynam stanikową rewolucję, to będzie mój pierwszy brytyjski dobrej jakości. Mam 17 lat, więc migracja nie powinna być jakaś strasznie wielka, nigdy raczej nie cisnęłam się w bardzo za małych miskach, jedynie obwód miałam na karku... W każdym razie dziękuję za pomoc, pozwoliłaś mi się upewnić. Jak już coś dobiorę dam znać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mantoska Re: FREYA Arabella - popękała w szwach ;) 22.01.09, 04:52 Moje wymiary to 71/93. Od roku posiadam Arabellkę Sorbet 30FF, mój pierwszy "dobry stanik". W tej chwili lepsza byłaby pewnie 30G, ale do rzeczy: Ponieważ to jeden z moich najwygodniejszych staników, zabrałam go ze sobą na szaleństwo snowboardowe w górach. Niesamowicie się zdziwiłam, kiedy okazało się, że po skończonym dniu jazdy, miseczki pokryte są maleńkimi 0.5 - 1cm pęknięciami :D. Powodów do śmiechu miałam więc niemało. Stanik nie wytrzymał ekstremalnych obciążeń. Arabellka to bardzo delikatny stanik, uważajcie więc na niego ciut bardziej niż ja. Odpowiedz Link
mantoska Re: FREYA Darcey różowa/brzoskwiniowa 22.01.09, 04:59 Moje wymiary to 71/93. Zwykle noszę staniki w rozmiarze 30G, ostatnio jednak mam problem z siniakami od fiszbin pod pachą. Postanowiłam zwiększyć obwód do 32. Padło na Darcey 32FF. Stanik idealny. Mimo szerszego obwodu fiszbiny leżą idealnie na mostku, miseczka jest piękna, nieco przypomina kształtem szpiczastą Fantasie Cally. Materiał taki jak u Arabellki, delikatne hafty. Problemów z fiszbinami pod pachami nie odnotowałam. Piersi idealnie wypełniają miseczkę. Bułek brak ;). Odpowiedz Link
justkowa Re: FREYA Darcey różowa/brzoskwiniowa 23.01.09, 14:09 potwierdzam absolutnie wszystkie komplementy na temat darcey. pierszą (aqua - róż z błękitem) kupiłam na ebayu za grosze. ponosiłam 1 dzień i od razu zamówiłam drugą (czarną) na promocji i koroline. stanik idealny. robi piękny sterczący kształt i super zbiera spod pach. koronka odrobinę drapiąca pod samą pachą - pierwsze pranie rozwiązuje problem. dzięki darcey pokochałam swoje piersi. 71/90 - 30ff Odpowiedz Link
magdoska1 Dolly 32e 23.01.09, 10:09 pomimo wymiarów 72/92 noszę zamiast 30 obwód 32 bo trafiłam na allegro na ideał FREYA dolly 32e!!! Robi piękne jabuszka. pollyanna 30ff nie najlepiej mi leży - spłaszcza biust - mam carmel i mogę odsprzedać Rio mam 30e nude (też pewnie do odsprzedania) bo pewnie powinnam mieć30F a w 30e coś mi nie pasuje - jakby waskie fiszbiny. Noszę też gaie - issabelle, antalie martine 70f wszystkie ładnie leżą Mam pytanie osoby noszące dolly - jakie inne staniki pasują wam? I czy myślicie że jak dostałabym dolly 30FF (tylko gdzie to kupić jak to stary stanik) to byłby dobry 30ff czy 30f? Czy dolly została zastąpiona jakimś innym rodzajem stanika? Odpowiedz Link
panfilka Eleanor raisin 25.01.09, 11:46 Bardzo spektakularny biustonosz z pięknym haftem. Z rozmiarem 70 FF załapałam się jeszcze na kuszące przeźroczystości i muszę przyznać, że jestem zachwycona. Biust jest podniesiony i zebrany do przodu. Nie mogę powiedzieć, czy u wszystkich będzie podobny efekt, bo ja mam biust wybitnie frejowy. Kolor biustonosza jest bardzo ciemno czekoladowy (znacznie ciemniejszy niż na moim monitorze pokazywały zdjęcia). Zdecydowany dużomiseczkowiec, obwód niespecjalnie rozciągliwy- po kilku tygodniach używania z 77 cm pod biustem zapinam się na środkową haftkę ( w odróżnieniu do Arabelli Noir, która rozciąga się znacznie bardziej). Odpowiedz Link
arwena-g Arabella 27.01.09, 12:00 O Arabelli chyba powiedziano już wszystko, ale może się komuś przyda. Zamówiłam na listkach sorbetową i ma za duże miski.Sporo za duże - o rozmiar a nawet więcej, na moje 98, dochodzące już do 100cm w biuście 65G jest za duże. Obwód 65 (przy 78 cm pod biustem) idealny. A jest taka piękna. Ale przynajmniej wiem że dla mnie powinno być 65FF w Arabelli. Odpowiedz Link
inez69 Re: Arabella 27.01.09, 12:23 Ile Cię kosztowała ta arabelka? Bo nosem wyczuwam tu promocyjną cenę:D Odpowiedz Link
arwena-g Re: Arabella 27.01.09, 12:38 Dobrze wyczuwasz. Gdy ją kupowałam miałam pełen wybór rozmiarów, a że ostanio coś migracja daje mi się we znaki, i dobre staniki zaczynają bułkować to wzięłam 65G, chociaż zastanawiałam się nad FF. No i się przejechałam ;) Odpowiedz Link
inez69 Re: Arabella 27.01.09, 12:57 No podziel się ta ceną, to może od Ciebie ją kupię. Ps. Zaraz dostaniemy bure za oftopowanie. Proszę napisz na maila i opodaj zwrotnego. Dzięki. Odpowiedz Link
grzanka72 Re: Arabella 27.01.09, 13:08 Dziewczyny, znające już i dobrze czujące się we Frei, pomóżcie! Pierwszy mój właściwy zakup to noszona obecnie FREYA RIO biała- idealna wręcz na mnie 70 pod biustem rozmiar E, choć 1 i 2 dnia czułam fiszbiny, może nie wrzynanie się w ciało, ale jednak trzeba było się przyzwyczaić. Mam 77-78 cm pod biustem, w obwodzie biustu 94-95 cm. Który model lepiej będzie pasować na biust przedmigracyjny, wysoki, lekko kroplowaty? Polecacie Pollyannę czy może Arabellę? Pytam, bo nie mam możliwości mierzenia, niestety sklepy w moim mieście marniutko zaopatrzone, dostepne tylko RIO i GRETA- ale ta ostatnia nie w moich rozmiarach (albo do D, albo od G wzwyż) i muszę się internetowo zaopatrzyć. Odpowiedz Link
urkye Re: Arabella 27.01.09, 16:15 Powiem tylko tak: Arabella - mimo iż piękna, nie na wszystkich biustach ładnie leży;) Na moim- raczej kroplowatym, wyglądała hmm... nieciekawie:P. Pollyanna jest bardzo wygodna i dobrze mi służy. Do tego ponoć Arabella wypada różnie miseczkowo, a Polly jest "normalna", więc łatwiej będzie Tobie trafić z rozmiarem; w kwestii Arabelki lepiej niech się wypowiedzą jej posiadaczki:) Mi niestety nie pasowała, a szkoda:/ Odpowiedz Link
inez69 Re: Arabella 27.01.09, 16:21 Urkye to dziwne, że nei odpowiada Ci aranbelka, bo w jej bliźniaczce (Eleanor) wygladasz powalająco:D Wracając do tematu to odradzam arabelke, bo w jej rozmairówce na poczatku naprawdę można sie pogubić, a polyanna jest bardziej standardowych wymiarów i pomoże Ci ustalić już stały pomigracyjny rozmiar. Odpowiedz Link
urkye Re: Arabella 27.01.09, 16:35 Dzięki:D Też byłam lekko zaskoczona:P Ale to chyba kwestia tej tasiemki, miski dziwnie mi się układały, bez względu na rozmiar (kształt pozostawię bez komentarza:P). Odpowiedz Link
grzanka72 Re: Arabella 27.01.09, 18:26 dzięki babeczki, kochane jesteście czyli poluję na Polyankę- tylko czy powinnam szukać 70 E? Ten RIO jest na obecny moment taki bardzo blisko ciała, wielkich luzów nie ma,a tu czytam opinie, że RIO to dużomiseczkowiec? więc próbować F? Odpowiedz Link
alex331 Re: Arabella 03.02.09, 20:12 ja mam w tej chwili dokładnie takie same wymiary co Ty, 78/ok 98- 100, mam arabelkę w kolorze oyster 65G i jest na mnie idealna, obwód pięknie ścisły a miseczki super wypełnione. Odpowiedz Link
czikita1515 Freya Katie - jaki rozmiar?? 28.01.09, 13:22 Dziewczeta:) Jestem w trakcie poszukiwania stanika. Obecnie moj najlepszy to antośka cielista 70H - wszystko byloby okej poza tym ze koszmiarnie gniecie mnie w pachy. Zapinam sie na najluzniejsza hafkte i jest idealnie scisly. Marzy mi sie teraz Katie, ale nie wiem, jaki rozmiar brac? Gdy kupowalam Antośkę mierzylam katie 70hh i byla za duza w miskach. 70 H nie bylo. Teraz antoska zaczyna mi lekko bulkowac(minimalnie) - tylko wlasnie zastanawiam sie, czy to nie kwestia tego, ze mam troche tluszczyku na dekolcie:)) i zawsze gorna krawedz bedzie sie lekko wpijac? Kaska ma rozciagliwy obwod, wiec nie wiem czy nie celowac w 65? czy moze w ogole jeszcze ponosic antoske i wstrzymac sie z zakupem? Odpowiedz Link
leolo22 Re: Freya Katie - jaki rozmiar?? 02.02.09, 16:59 Ja dopiero szukam idealnego stanika, niedawno zlozylam masowe zamowienie na Bravissimo, kilka modeli po dwoch rozmiarach i teraz decyduje w ktorym lepiej:D Katie zamowilam w rozmiarach 28FF i 28G(G okazalo sie za duze).28FF po pierwszym zalozeniu wydal mi sie WOW!!!. Ma jednak jedna ceche ktora wzbudzila moje watpliwosci po dokladnym egzaminie: Ma spore wyciecie pod pacha co sprawia ze material jakby troche rozchodzi sie na boki, wiec mysle ze ten model sie kompletnie nie nadaje do korekty buleczek podpachowych.Paradoksalnie biust jednak jest ladnie zebrany do srodka i pod ubraniem wyglada nienagannie i jest dobrze podtrzymany. Obwod nie wydal mi sie rozciagliwy, raczej taki w sam raz.Material gladki, delikatny, bardzo malo elastyczny. Ramiaczka raczej nie do pokazywania:/ Wlasnie zrobilam zdjecia sobie w tych nabytkach i wysle je do galeri(moze dadza mi dostep, hehe Generalnie to bym ci poradzila kupic bardziej wyprobowany model, np. Freya Rio, ktory ma troche wieksze miseczki. Odpowiedz Link
czikita1515 Freya Katie 32H/HH - gdzie???? 02.02.09, 20:57 Dzieki za odpowiedz:) Ja Rio mierzylam, ale niespecjalnie mi przypasowalo. Katie tez mierzylam, ale HH byla za duza. Teraz arabelka (PO TYGODNIU!!) zaczyna mi robic delikatne bułki , a nie przytylam - wrecz przeciwnie. Kupie H albo HH, zalezy na co trafie. I stad pytanie - czy ktos zna sklep w ktorym jest ten stanik w jakiejs ekstra atrakcyjnej cenie?:( Odpowiedz Link
leolo22 Re: Freya Katie 32H/HH - gdzie???? 02.02.09, 23:12 Wydaje mi sie ze narazie to kiepsko bedzie z atrakcyjna cena, bo to jest nowiutki model. Jezeli ci sie bardzo nie spieszy to czatuj na przeceny:D Do tego czasu pewnie bedzie wiecej recenzji na forum co ci pomoze w decyzji i bedziesz bardziej pewna nowego rozmiaru:D Pozdrowienia! Odpowiedz Link
jelonek_k Greta 75J, 70J 29.01.09, 20:36 Mierzyłam dziś Gretę 75J i 70J w Intimo. I tak: obwód okazał się bardzo luźny, w 75 mogłam sobie na plecach z procy strzelać, 70 już lepsza, ale i tak zapięłam się na trzecią. Ja rozumiem, że mam 80cm pod biustem, ale porównując Pollyannę 75 i Gretę 75, Polly wypada o niebo lepiej. Miska duża, głowy nie dam sobie uciąć, ale wg mnie trochę mniejsza niż Eleanor raisin. 75J okazało się za duże, 70J prawie dobre, prawa większa pierś lekko bułkowała. Greta jest ładna, ale nie rewelacyjnie piękna (wg mnie). Cudów z biustem też mi nie zrobiła, nie zbierała tak jak bym chciała. Natomiast wydała mi się wygodnym stanikiem. No i zaoszczędziłam 200zł ;-) Odpowiedz Link
jelonek_k Pippa 70J 31.01.09, 12:46 Obwód ścisły, dużomiseczkowiec. Pollyannę i Emily (CK) noszę 75J. Ładnie kształtuje i zbiera biust. Prawa, większa pierś ma tendencję do małej bułki, którą niemalże nieweluje wysokie zabudowanie stanika. Odpowiedz Link
inez69 Pippa 30G 16.02.09, 20:15 Obwód w spoczynku (używany ok. 3 tyg.) ma 63cm, naciąga się do 80cm, jest uszyty z typowego dla Freyi rozciągliwego materiału. Ramiączka mają 20 mm szerokości. Jest bardzo wygodny i wyjątkowo mało zabudowany z boku, więc mam pierwszy stanik, który nadaje się do koszulek na ramiączkach Do tej pory wszystkie górne koronki wbijały mi się w pierś, teraz chyba producent chciał to nadrobić i wszył aż za dużo tego białego materiału i żeby nie odstawał, to muszę piersi układać w miskach dobrą chwilę. Ma duże miski Odpowiedz Link
agmani Pippa 30F 18.02.09, 21:35 Dzis mierzylam, z nadzieja, ze jak duze miski, to rozmiar jak w Arabelce. No i sie zawiodlam na calej linii! 1) Miski sa male! Jeszcze mniejsze niz Madison, a sporo mniejsze niz Retro, Margo i lata swietlne mniejsze niz Arabelka Oyster. 2) Za to moja Pippa okazala sie byc jakims mega rozciagliwcem. Spokojnie zapielam sie na najciasniejsza haftke na dzien dobry i jeszcze bylo miejsce. 3) Rzeczywiscie malo zabudowana po bokach, kolory wesole, gorna czesc miseczki chyba z tiulu, taka lzejsza. Mialam jednak jakis problem z tymi miseczkami, bo za male, wszystko wylazilo bokiem, a gora miseczek sie marszczyla. I miseczki ekstremalnie blisko siebie, w ogole jakis mega waskofiszbinowiec. 4) Za to ramiaczka rzeczywiscie szerokie i o ile stanik kolorowy, to ramiaczka takie po prostu babcino-biale. Generalnie sie wiec zawiodlam. Moge wrzucic na gielde, bo cena atrakcyjna, a ja pewnie jestem po prostu niekompatybilna z tym modelem (bo recenzja szczera, a zupelnie inna niz u poprzedniczek). Odpowiedz Link
eleo1985 Arabella 93/115 02.02.09, 12:36 Hej dziewczyny! Jaki polecacie rozmiar Arabelli na te wymiary?? (93/115)... jak narazie nie ma zadnego dobrze dobranego stanika, wiec moze ewentualnie inny model na poczatek? Dziekuje z gory i Was pozdrawiam! Odpowiedz Link
inez69 Re: Arabella 93/115 02.02.09, 17:39 A jaki rozmiar wyliczyły Ci dziewczyny w wątku rozmiarowym? Arablekę na poczatek odradzam, ponieważ nie trzyma rozmiarówki. Odpowiedz Link
inez69 Re: Arabella 93/115 03.02.09, 18:12 Jest taki świetny watek, w ktorym dziewczyny dzielą się doświadczeniami na temat, ktory poruszyłaś, polecam jego przeczytanie: Pierwszy dobry stanik!:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=32203&w=78247941&a=88522192&s=0 Ps. To jest rozmiar brytyjski czy polski? Odpowiedz Link
eleo1985 Re: Arabella 93/115 03.02.09, 18:54 ten 38FF to jest rozmiar brytyjski! Chce zamowic cos na ebayu dla kolezanki mojej mamy i tak myslalam o arabelce bo byla zachwycona moja (ja nosze 32FF, przy moim 80/101 zaczyna bulkowac i chyba zamowie sobie 32G). Odpowiedz Link
inez69 Re: Arabella 93/115 03.02.09, 20:32 A jaki kolor? Ja mam noir i purple hazel-sa rozciągliwe i mają duże miski, ale pozostałe kolory poodobno mają jeszcze większe miski, także proponuję zanizyć obwód a miski nie, czyli mmożesz zacząć od 36FF. Ps. Popytaj jeszcze bardziej doświadczonych forumek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kura17 kilka pytan o stanik freya ZETA 02.02.09, 13:08 mam pare pytan o stanik freya zeta. wiem, ze to "klon" arabelki i eleanor (a ktory byl pierwszy, ktos wie?). czy ten model tez ma przezroczyste miseczki tylko do G? a powyzej podszyte? (jak arabela i eleanor). czy ktos moglby mi pomoc rozmiarowo, przez porownanie do innych stanikow? chodzi mi glownie o miski. jak sie ma zeta do rio? nosze rio 32G. jak sie ma zeta do millie? nosze 32GG. inne freye tez na ogol w rozmiarze 32GG na mnie pasuja. jak sie ma zeta do tango II? nosze 30HH, ale 32GG tez pasuje (mierzylam). jak sie ma zeta do isabelli R&P? nosze 32GG. i jak jest z obwodem? tak samo rozciagliwy jak u arabelki? czy u eleanor tez jest obwod rozciagliwy?? z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi :) Odpowiedz Link
ekler.ka Re: kilka pytan o stanik freya ZETA 02.02.09, 13:12 zeta byla pierwsza. wystepuje tylko do G. obwod rozciagliwy. Odpowiedz Link
pineapplegirl Re: kilka pytan o stanik freya ZETA 15.02.09, 21:41 Nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale spróbuję porównac z tego co mam. Mam Zeta rozmiar 30F i Millie 30F, rozmiarowo sa podobne, obie na mnie tak samo pasują. Zeta bardzo ładnie zbiera i podnosi biust. Arabelki jeszcze nie mam, wiec nie moge porównać, a Rio miałam w rozmiarze mniejszym 30E (bo podobno wielkomiseczkowiec) ale mi nie spasowało, wiem jednak, że fiszbiny w Rio 30E były prawie identyczne jak w Zecie 30F (centymetr może krótsze, ale rozstaw ten sam). Odpowiedz Link
kura17 Re: kilka pytan o stanik freya ZETA 16.02.09, 12:18 dzieki ;) nie wytrzymalam, kupilam chyba za duzy rozmiar, ale sie nie moglam powstrzymac, bo byla okazja... czekam na niego juz tydzien (ebay), wiec mam nadzieje, ze niedlugo dotrze i bede sie mogla sama przekonac :) Odpowiedz Link
rennya Arabella - kolory 03.02.09, 15:17 na zdjęciu tej aukcji tiny.pl/v4wp są dwa kolory tego stanika pytanie: który jest który bo się pogubiłam??? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Arabella - kolory 03.02.09, 15:24 Fragment z opisu aukcji "Please note, the style is that of the inset, and the colour is that of the larger picture" sugeruje, że kolor jest ten z większego zdjęcia, czyli jaśniejszy (purple haze), a krój z tego mniejszego zdjęcia, czyli podszycie :) Odpowiedz Link
inez69 Re: Arabella - kolory 03.02.09, 15:42 a żeby juz było całkiem śmiesznie, to w rzeczywistości purple hazel wygląda tak: tnij.com/dqBCi (plus podszycie dolnej części miseczki) Odpowiedz Link
rennya czyli 'purple haze' 03.02.09, 19:46 to nic innego jak taki delikatny fiolecik, tak?? się pytam, bo chcę go wreszcie usystematyzować w głowie... (go, tzn kolor) Odpowiedz Link
inez69 Re: czyli 'purple haze' 03.02.09, 20:28 Raczej brudny róż. Mnie trochę ten kolor odstraszał, ale potrzebowałam go do sukienki, a nie było innego wyjścia i muszę przyznać, że zmieniłam zdanie gdy zobaczyłam go na żywo. Bardzo ładny stanik. Odpowiedz Link
mamami Charlie a Palyanna? 05.02.09, 16:21 Pierwszy mój biustonosz w dobrym rozmiarze to Charlie. Jestem nim zachwycona, przede wszystkim dlatego, że cudnie kształtuje mi piersi robiąc z nich kulki jak należy :) niestety w Intimo gdzie go kupowałam nie mieli Pollyanny w moim rozmiarze, a ta bardzo mi sie podoba. Może któras z was jest w stane mi odpowiedzieć na pytanie czy jest szansa, ze Pollyanna będzie podobnie kształtowac biust? A jesli nie Polly to co? Odpowiedz Link
mamami Re: Charlie a Polyanna? 05.02.09, 16:24 Dodam jeszcze ze ten własciwy rozmiar to 32E :) przy wymiarach 78/93 Odpowiedz Link
kryklu Re: Charlie a Palyanna? 05.02.09, 16:36 Poszukaj Lottie Freyi. To jest poprzednik Charliego, identyczny krój, a o wiele ciekawszy wizualnie. Można jeszcze upolować na eBayu. Warto! Odpowiedz Link
mamami Re: Charlie a Palyanna? 05.02.09, 17:01 Dzięki za radę, włąsnie przed chwila gdzieś znalazłam informację, że to siostrzane modele i już sobie namierzyłam na ebayu w fajnej cenie :) Charlie mi sie bardzo podoba, ja lubię takie cukiereczki, ta Polly mnie męczy bo żywcem potrzebuje czarny biustonosz, no ale co tam... najwyżej kupię nastepnym razem :) Teraz bedzie Lottie :) Odpowiedz Link
chocochoco Polyanna 60h?? :-) 06.02.09, 14:17 A mi się udało kupić absolutny unikat na Ebayu Poly 65G z wszytym obwodem od 60 :-). Na metce wewnętrznej rozmiar 65G, na metce papierowej 60G, miseczki jak w 65G, a obwód jak w 60G. Jestem nią zachwycona to mój najlepiej leżący stanik. Mam 66/95-6 i zwykle nosze staniki 65G zapięte na najciaśniejsza haftkę, a ten mam na najluźniejszą i mi ciasno. Ja to mam szczęście :-))) BTW. to dowód na to, MOŻNA uszyć taki stanik z wąskimi fiszbinami... Odpowiedz Link
chocochoco Re: ZAZDROSZCZĘ! 06.02.09, 18:57 Oj nie znudzi mi się :-). Oby więcej takich błędów :D Odpowiedz Link
ederlezi1981 Co to za model? 09.02.09, 23:46 www.allegro.pl/item542981201_biustonosz_freya_r_32g.html Znalazłam na allegro, zalicytowałam, i-kretynka- wygrałam. Pewnie i tak za luźny obwód będzie miała, ale na miskowo dobre, a obwodowo luxne na mnie mam zbyt akurat, wiec nie płaczę ;-) Nic nie przychodzi mi do głowy, konsultowałam z siostra, która też nie ma pomysłu. Fakt, maila nie napisałam, bo w sumie jakież ma to znaczenie. Jak dojdzie, wyślę do galerii. Odpowiedz Link
ederlezi1981 Retro? hmmm 09.02.09, 23:59 miałam w łapach Retro i wygladało inaczej...chyba. Gdyby mi to ktoś pokazal, nie mówiąc, że to Freya, ale coś ze znanego mi uniwersum, pomyślałbym, że to Panache Tango Pure. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Retro? hmmm 10.02.09, 00:13 W opisie aukcji jest napisane, że to freya nie dam sobie głowy obciąc, ale tak mi się wydaje Odpowiedz Link
inez69 Re: Co to za model? 10.02.09, 00:44 Freya Retro full-cup. Na pocieszenie dodam, że z full cupem ma niewiele wspólnego. Na pewno jest miękki. Odpowiedz Link
emalia1231 Hm czy jest Coś szyte tak samo jak arabelka, ale 10.02.09, 19:43 nei jest arabelką zarazem:P? chodzi o to ze wypadlam z rozmiarowki a arabelke kocham.. no i nie wiem czy w cuda wierzyc czy nie:)? moze komus wpadlo w rece takie cudo:))? Odpowiedz Link
inez69 Re: Hm czy jest Coś szyte tak samo jak arabelka, 10.02.09, 20:22 Eleanor jest szyta w podobny sposób i tez przeźroczysta, ale ale- mamy te same wymiary i jestesmy conajwyżej w połowie rozmiarówki arabelki:) Odpowiedz Link
emalia1231 Re: Hm czy jest Coś szyte tak samo jak arabelka, 11.02.09, 14:03 no wlasnie.. ale mi by sie bardzo przydala 28H wiec i tak nie mam na co liczyc chyba:( dzięki może jednak pokombinuje cos eleaonor:) Odpowiedz Link
kura17 bardzo oryginalnie: freya ARABELLA a inne staniki 13.02.09, 15:16 prosze o porade rozmiarowa... marzy mi sie freya arabella sorbet, ale ta z niepodszytymi miseczkami... normalnie nosze cos kolo 32GG. mialam arabelle nutmeg 30H, byla ok, miski (chyba?) na styk, ale nie za male. jesli sobie przelicze na 32, to wychodzi mi 32G... macie wyczucie/doswiadczenie, czy bedzie dobre? nosze rio czerwone 32G, millie 32gg, tango II 30hh, isabelle R&P 32GG. z moze 34ff? albo 34g? ale troche sie boje o obwod... choc moge niby poszyc... mierzylam staniki o obwodzie 34 i nie byly dla mnie za luzne... mam 79 cm pod biustem doradzcie cos :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: bardzo oryginalnie: freya ARABELLA a inne sta 13.02.09, 21:48 Myślę, że chyba jednak lepiej kupić podszytą i odpancerniać, niż podszywać obwód :( Może inne staniki o obwodzie 34 nie były dla Ciebie za luźne, ale Arabelka będzie... Odpowiedz Link
martaaa21 Arabella 13.02.09, 21:36 Właśnie zostałam posiadaczką swojego pierwszego brytyjczyka. Jest to Arabella 34F (moje wymiary 81/102) No i jest tak.. miski są ok..może delikatnie za duże ale to minimalnie (mniejsza miska nie wchodzi w grę) natomiast w obwodzie... masakra! Zapięłam się bez najmniejszych problemów od razu na ostatnią haftkę a i tak jest w obwodzie za duża, myślę, że powinna być 30 i o dwie miski większa. Ale nie o tym.. W zasadzie to zwracam się do Was o poradę co dalej? Czy biustonosze freya wszystkie są takie duże w obwodzie? A jak inne angielskie marki? Przymierzam się do panache tango na przykład i nie wiem czy zostać przy 34F czy zejść z obwodem powiedzmy do 32. Bardzo proszę poradźcie :) Wiem, że dużo na forum jest o każdym staniku ale opinie są tak podzielone.. Może znając moje wymiary i 'reakcje' na arabelle w tym rozmiarze będziecie mi mogły poradzić co dalej :) Z góry dziękuje Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Arabella 13.02.09, 21:46 Nie, tylko niektóre Freye są tak rozciągliwe, a Arabelka jest chyba najbardziej rozciągliwa z nich wszystkich. Także nie zniechęcaj się, tylko poluj dalej, a jeśli mjożesz to wymień Arabelkę na taką z obwodem 32 albo nawet 30. Tango raczej ma standardową rozmiarówkę, ale lepiej zapytaj w wątku o Panache :) Odpowiedz Link
lenuuusia Freya retro full cup... 15.02.09, 11:42 mam plunge... i jest za mała ale wiem ze to małomiseczkowiec, czy full cup tez ma małe miski? czy można brac standardowo? Odpowiedz Link
agmani Re: Freya retro full cup... 18.02.09, 21:48 Ja chyba jestem jakas nietypowa, bo wlasnie retro okreslilam jako normalnomiseczkowiec w kierunku duzomiseczkowca, a Pippe jako malomiseczkowiec...juz nic nie rozumiem ;). Odpowiedz Link
pineapplegirl Jessica 15.02.09, 21:30 Freya Jessica w kolorze Scarlet czyli biało-czerwony. Mam rozmiar 30F, miski sa standardowe, obwód w spoczynku 62cm, po rozciagnięciu 82cm. Ramiączka regulowane na całej długości, Na miskach nic sie nie marszczy, były spod pach są dobrze zebrane. Biustonosz niezykle wygodny, choć czasami troche przeszkadza mi jego wysokość pod pachami, jakos tak uwiera. Ale moze dzieki temu dobrze zbiera spod pach? Kształ jaki robi, cóz, nie sa to jabłuszka, mnie osobiście robi kacze dzioby czy stożki jakieś. Ogólnie nie jest źle, nawet ładny jest :) Odpowiedz Link
tuskazet Re: Jessica - obwód 20.02.09, 20:31 Miski faktycznie ładnie leżą ale moja Jessica jedzie z powrotem z powodu obwodu - na moje 71 cm pod w rozmiar 30F zapięłam się od razu na najciaśniejszą haftkę a stanik nadal nie był zbyt ścisły. Odpowiedz Link
kura17 miseczka bialej eleanor 16.02.09, 12:19 czy ktos ma porownanie do rio albo tango II? ponoc miski dosc duze, ale na ile "duze"? ;) mam rio 32G i zastanawiam sie, czy eleanor 32G ma szanse pasowac? Odpowiedz Link
kryklu Re: miseczka bialej eleanor 18.02.09, 20:57 Jeżeli Rio jest idealne, Eleanor może być za mała. Odpowiedz Link
slotna Re: miseczka bialej eleanor 23.02.09, 19:45 Imho Eleanor 30GG ma mniejsze miski niz Rio 30 GG. Do tego ten haft na gorze jest nieelastyczny wiec 'tnie' nawet przy minimalnym bulkowaniu. -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
agmani Margo Fruit 17.02.09, 23:34 Chyba starszy model, bo nie za bardzo moglam znalezc jakiekolwiek informacje o nim. Dzisiaj wlasnie przymierzylam (odsylam) i pierwsze wrazenia: - duzo scislejszy niz Arabelka i chyba tez scislejszy niz Madison (z tymi trzema Freyami mialam dzzis przyjemnosc) - miski chyba normalne, troche mniejsze niz w Arabelce, ale wyraznie wieksze niz w Madisonie - w sumie ciekawy, niebieski, wzor kwiatowy z pomaranczem i zolcia, ale w sumie dosc pastelowy jak na to polaczenie kolorow (zadnej pstrokacizny). Tak mi sie z latem pokojarzyl. Odsylam, bo sie nie dogadalysmy rozmiarowo z owocowa Malgoska ;). Odpowiedz Link