rebellious0139 DAISY Lime na 69/91 18.02.09, 10:22 Jak w temacie. W jaki rozmiar celować jeśli Saskia 65FF i czarna Arabella 65FF są na mnie dobre? Odpowiedz Link
kryklu Re: DAISY Lime na 69/91 18.02.09, 23:37 Saskia i Arabella to raczej dużomiseczkowce. O Daisy czytałam, że ma mniejsze miski ( zatem 65G??? ), nie znam jej osobiście... Odpowiedz Link
lenuuusia Millie i phoebe, jaki rozmiar? 18.02.09, 11:35 jakie miski mają millie i phoebe? wyczytałam ze phoebe ma większe, czy 30FF byłoby dobre a w millie 30g? pomożcie prosze:) -- 69-70/95/96 Odpowiedz Link
kura17 Re: Millie i phoebe, jaki rozmiar? 18.02.09, 20:30 na mnie pasowaly millie i phoebe w tym samym rozmiarze. jesli juz, to powiedzialabym, ze millie ma minimalnie wieksza miske, ale na pewno nie o rozmiar! mialam rozmiar 32GG, obie w kolorze "nude" (cieliste) Odpowiedz Link
kryklu Re: Millie i phoebe, jaki rozmiar? 18.02.09, 20:55 Zgadzam się z przedpisczynią jeśli chodzi o ocenę wielkości misek. Radziłabym Ci oba w rozmiarze 30G (z 30FF szybko "wyrośniesz"). No i musisz się liczyć z podszywaniem obwodu na starcie - oba to rozciągliwce, niestety... A może poszukaj obwodu 28 z przeliczoną miseczką (GG-H)... Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: Millie i phoebe, jaki rozmiar? 18.02.09, 21:00 A ja się nie zgadzam:) Phoebe mam w rozmiarze standardowym (tzn takim który noszę normalnie) a millie miseczkę mniejszą. Oba leżą idealnie. Mam je dość krótki czas więc narazie obwód obu jest ok (może później zgodzę się z dziewczynami:)) Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: Millie i phoebe, jaki rozmiar? 18.02.09, 21:04 A ja się nie zgadzam z dziewczynami:)) Phoebe mam w swoim normalnym rozmiarze(65F) a millie w rozmiarze 65E. Oba leżą idealnie. Jeśli chodzi o obwód to nie wiem bo mam je dość krótki czas więc są super oba. Może z czasem się rozciągnie:) Odpowiedz Link
kryklu Re: Millie i phoebe, jaki rozmiar? 18.02.09, 23:03 Masz prawo się nie zgadzać :) Nasze oceny są subiektywne. Pytająca o radę będzie musiała wyciągnąć średnią. Millie ma nieco większe miseczki niż Phoebe, ale nie powiedziałabym, że jest to różnica całego rozmiaru. Co do rozciągliwości, są luźne od początku, ale nie rozciągają się potem jakoś specjalnie. Możesz się tym nie martwić :) Odpowiedz Link
avienae Eva Champagne Gorset - pomoc w ustaleniu rozmiaru 18.02.09, 18:27 Moje wymiary to 72/88. 2 najlepiej dobrane staniki to Curvy Kate Criss Cross 28F i rozciągliwa, dużomiseczkowa Arabella 28E. Mam okazję kupić ten gorsecik w rozmiarze 30F, ale nie jestem pewna, czy będzie pasował. Naczytałam się, że Eva jako stanik jest małomiseczkowa, a jak to się ma do gorsetu? Proszę o pomoc kochane forumki :) Odpowiedz Link
avienae Re: Eva Champagne Gorset - pomoc w ustaleniu rozm 03.03.09, 16:54 Dziwnie odpowiadać na własny post, może jednak komuś kiedyś się przyda... Z pełną odpowiedzialnością potwierdzam małomiseczkowość tego modelu. Odpowiedz Link
bebe.lapin Jaki model w 36 J(+) ? 18.02.09, 21:41 Czesc, czy ktos moglby mi doradzic jaki rozmiar bylby na mnie ewentualnie dobry z Frei? Mam 85/124, wlasnie dostalam panache scarlet 36JJ, ale nie jestem zachwycona estetyka, a poza tym ma za szerokie fiszbiny imho; rozmiar raczej dobry (nie mam z tym zadnego doswiadczenia), moze minimalnie za duzy. Czy mam szanse zmiescic sie w jakikolwiek model Frei i czy 36 nie bedzie jednak zbyt luzne? Po lekturze tego watku myslalam o Eleanor raisin, a moze cos innego? acha, czy ktos moglby mi tez napisac, jak sie maja zdjecia do rzeczywistosci w tej grumie miseczkowej, nie chcialabym znowy przezywac szoku :/ Z gory dzieki Odpowiedz Link
kryklu Re: Jaki model w 36 J(+) ? 18.02.09, 23:25 Z całego serca polecam Ci Millie Freyi. Nie masz wyboru - rozmiar 36J powinien być dobry miseczkowo, a obwód może mieć trochę luźniejszy niż Panache. Doskonały model, b. dobrze zbiera z boków, nadaje piękny (taki "zadziorny") kształt piersiom, jest interesujący wizualnie (szczególnie w wersji beżowej i czarnej). Eleanor (w tym samym rozmiarze) jest godna polecenia. I jeszcze Rio Freyi jest niezłe (w tym wypadku radziłabym rozmiar 36HH). Najlepiej zmierzyć sąsiednie rozmiary, jeśli masz taką możliwość. Millie i Rio wyglądają identycznie w każdym rozmiarze (powyżej G mają potrójne haftki i wyższe boczki - ot standard), natomiast Eleanor ma powyżej G również nieprzeźroczystą dolną część misek i trochę inny krój (zamiast plunge jest balkonikiem) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Jaki model w 36 J(+) ? 19.02.09, 09:19 O, wielkie dzieki. :) Ladna ta millie, ale nie wiesz, jak bardzo jest rozciagliwa (i ktory kolor najmniej)? Bo u mnie to 36 tak na styk, jestem w stanie dopiac sie w tych panaszach takze na najscislejsze haftki. I wiesz moze, jaka jest wysokosc mostka w Eleanor-balkonetce? Ona mi sie podobala takze dlatego, ze jest taka wycieta, a tu masz-balkonetka, grr :/A chcialam miec stanik do dekoltow :( Odpowiedz Link
kryklu Re: Jaki model w 36 J(+) ? 19.02.09, 23:09 > Ladna ta millie, ale nie wiesz, jak bardzo jest rozciagliwa (i ktory kolor > najmniej)? Nie potrafię powiedzieć który, ze względu na ciągłe zmiany moich gabarytów każdą wersję kolorystyczną Millie mam w innym rozmiarze... > I wiesz moze, jaka jest wysokosc mostka w Eleanor-balkonetce? W rozmiarze 30GG ok. 8cm > chcialam miec stanik do dekoltow :( Nie chcę Cię martwić, ale w tych okolicach rozmiarowych masz nikłe szanse na plunge. Jest sposób żeby to obejść. W sytuacji kiedy optymalny jest dla mnie rozmiar 30H-HH i wiele sześćdziesiątek piątek oraz wszystkie siedemdziesiątki muszę zwężać, sprawiłam sobie Retro plunge Freyi 34G. Zwęziłam mostek (zrobiłam fałdkę, zbliżając fiszbiny do siebie) co powiększyło miseczki i zmniejszyło obwód. Takim sposobem mam świetny stanik do głęęęębokich dekoltów, a przy tym wygodny i pięknie zaokrąglający biust:) Można ten model tanio upolować na eBayu w róznych kolorach i bez wyrzutów sumienia poeksperymentować krawiecko. Retro plunge jest produkowane tylko do G i na dodatek to małomiseczkowiec. Spróbuj np. 40G. Wyobraź sobie, że ma on jedno- haftkowe zapięcie, przez co łatwiej go zwęzić również z tyłu. Bo u mnie to 36 tak na styk, jestem w stanie dopiac sie w tych > panaszach takze na najscislejsze haftki Nie musisz zapinać się najciaśniej jak tylko się da! Wystarczy mieć na tyle ścisły obwód, żeby nie podjeżdżał do góry i tyle :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Jaki model w 36 J(+) ? 20.02.09, 09:32 kryklu napisała: >sprawiłam sobie Retro plunge Freyi > 34G. Zwęziłam mostek (zrobiłam fałdkę, zbliżając fiszbiny do siebie) > co powiększyło miseczki i zmniejszyło obwód. Takim sposobem mam > świetny stanik do głęęęębokich dekoltów, a przy tym wygodny i > pięknie zaokrąglający biust:) Można ten model tanio upolować na > eBayu w róznych kolorach i bez wyrzutów sumienia poeksperymentować Lojezumatko, ale ja mam dwie lewe stopy;)do prac recznych, zawsze daje mamie wszystko co trzeba poprawic..<wstyd> Ale sprobuje, jak znajde cos taniego. A myslisz, ze z innymi modelami plunge to tez podziala? Acha, a moglabys mi napisac, jak idiocie, tak krok po kroku jak to zrobilas, tzn mostek i zwezenie z tylu? moj mail to bebe.lapin@yahoo.fr A na razie znalazlam na wyprzedazach w listkach eleanor raisin 36J, znana z glebokich miseczek, to zaryzykuje, moze sie uda :D Odpowiedz Link
roza_am Re: Jaki model w 36 J(+) ? 19.02.09, 17:49 > I jeszcze Rio Freyi jest niezłe (w tym wypadku radziłabym rozmiar > 36HH). No niestety, Rio jest tylko do miski H :( Odpowiedz Link
agmani RETRO Padded plunge - odkrycie 18.02.09, 21:46 Nie widze, a przynajmiej nie w tym odcinku, to dopisze. Dzisiaj dostalam (jako osoba przekorna juz na starcie zaopatrzylam sie w Arabelke i Retro ;)), 30FF. Miseczki spore, ale jeszcze w normie (jak dla mnie ciut mniejsze niz w Arabelce Oyster). "Wklad" cienki, takze zaden paszap ;). Obwod dosc luzny, przy ok. 73 pod moglabym chyba nawet pobawic sie w 28, ale juz mi sie nie chce eksperymentowac i wymieniac, najwyzej bede zapinac na srodkowa. A stanik generalnie super, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Modelowanie i podtrzymanie - dobre. Sensacyjnie cienkie ramiaczka jak na Freye, wiec nie bedzie obciachu, jakby gdzies ramiaczko wyszlo. Polowa ramiaczek takiej Pippy na przyklad...wiec widac nawet Freya potrafi. Plunge bardzo przyjemny, glebokie wyciecie do dekoltow. Kolejna sensacja to zapiecie na plecach - jeden rzad haftek i jeszcze wyciecia w materiale. Zakupiony jako stanik codzienny, a nadaje sie na imprezki (do biurowych koszul tez sie nadaje, bo dzisiaj mierzylam lniane w Arabelce i mi przeswitywaly sutki...jakos nie mam ochoty wystepowac tak szalowo w biurze ;), wiec Retro bedzie jak znalazl przy cienszych rzeczach). Odpowiedz Link
kryklu Re: RETRO Padded plunge - odkrycie 18.02.09, 23:33 O tak!!! To świetny stanik. Na wszelkie okazje. Warto jeszcze polować na różne wersje kolorystyczne. I godne polecenia są też szorty Retro - wygodne, mięciutkie, bez szwu (szwa?) z tyłu => nie wchodzą w tyłek. Ze względu na prostotę ładnie się dają zestawiać z innymi koronkowymi i/lub wzorzystymi stanikami. Odpowiedz Link
justkowa Re: RETRO Padded plunge - odkrycie 19.02.09, 14:35 zaraz, zaraz, ale jak to z tymi miskami jest? wszyscy mówią, że Retro jest maleńke... już nic nie rozumiem. mierzyłam swego czasu czarne 30FF (mój standardowy rozmiar) i piersi mi dosłownie wypadły z tego stanika ;) i komu tu wierzyć? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: RETRO Padded plunge - odkrycie 19.02.09, 17:12 Retro plunge ma małe miski i grubaśne ramiącha z gumy, więc dziwi mnie opinia agmani :> Odpowiedz Link
justkowa Antoinette czerwona 19.02.09, 18:59 dla zachwyconych zdjęciami nowej antoninki wprost ze strony frei mam złą wiadomość - niestety w realu nie prezentuje się już tak pięknie. Zamiast głębokiej, nasyconej czerwieni, takiej burgundowej prawie stanik w rzeczywistości jest w kolorze Rio Scarlett. Obwód normalny, miski duże, mostek wysoki. Piersi zbiera ładnie, w przysłowiowie jabłuszka niemalże ;) W Buduarze z Złotych Tarasach przecena - ze 199 na 150 Odpowiedz Link
agmani Re: RETRO Padded plunge - odkrycie 19.02.09, 22:46 Hmmm, to cos, co mi przyslali, mialo metki, jak opisalam i wyglada, jak opisalam. Moge fotki do galerii dac, jak chcecie. Moze jest kilka modeli retro? Albo jakas nowa seria? A moze padded sa inne niz nie padded? ;) Co do wielkosci miski jeszcze, to nie wiem. Tzn. moje sa dosc duze. Dotychczas przeszly przez moje rece (albo raczej przez moj biust) nastepujace Freye: Arabella Oyster, Madison, Margo, Pippa i rzeczone REtro. Jak dotychczas, inne odczucia niz forumowe zdanie mialam tylko odnosnie Pippy, ale mialam inny rozmiar niz opisywane na Lobby. Opisywano ja tu jako wielkomiseczkowa, wiec wzielam F, a tymczasem piersi mi wylazly bokami, gora i dolem, jak na pokazie normalnie ;). Inne modele jak na razie sie zgadzaly. Moze ktos sie lepiej zna na retro i bedzie wiedzial, jakie sa konkretne modele. Moj plunge w kazdym razie ma waskie ramiaczka, cieniutkie zapiecie i dosc duze miski. Zrobie jutro zdjecia, bo dzisiaj padam i marze powoli o pojsciu spac. Ale sama bym chetnie wiedziala, jak to jest dokladnie, bo chetnie kupie jeszcze biale retro, ale takie jak moje czarne, a nie z grubasnymi ramiachami z gumy! Odpowiedz Link
kryklu Re: RETRO Padded plunge - odkrycie 19.02.09, 23:14 Ani grubaśne, ani z gumy, tylko z tego materiału, z którego są szyte miseczki. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: RETRO Padded plunge - sprostowanie :P 20.02.09, 10:23 Porównałam te ramiączka z ramiączkami w Pollyannie i rzeczywiście przy niej wyglądają cieniutko, niemniej w beżowej retro wciąż wyglądają bardzo paskudnie i nie wyobrażam sobie, że takie ramiączko wychyli mi się spod bluzki :/ Odpowiedz Link
why-fall Re: RETRO Padded plunge - sprostowanie :P 01.03.09, 17:10 To mój pierwszy właściwy stanik, posiadam 60F brytyjskie, ślicznie kształtuje biust, ale przeczytałam na forum, że średnio nadaje się na pierwszy prawdziwy, jako że może nie zbierać przemigrowanych piersi. Jak wy to oceniacie? Retro plunge zebrał wam migrujące elementy biustu? Byłabym wdzięczna za odp! Odpowiedz Link
anulka_00 RIO 19.02.09, 19:48 Mam Rio czarne w rozmiarze 70E. Niestety bułkuje i zamierzam się z kupnem nowego. Chciałam się zapytać czy są jakieś różnice w wielkości misek lub obwodów w zależności od koloru? Odpowiedz Link
nowokaina123 rio fuchsia rozmiar pomocy 19.02.09, 20:47 Dziewczyny, naczytałam się o rio ze to wielkomiseczkowiec, ale i tak potrzebuję Waszej pomocy. Jeśli moj standardowy rozmiar to 30FF (ale widzę, że zmierza do 30G), rio fuksja powinnam wziąć 30F? Nie będzie za mały? Pomozcie plisss, bo frei zadnej jeszcze nie mam... (noszę teraz czerwoną bridgette ruby pink 30ff - zaczyna byc za mala i kokietkę 30FF - jest ok) Odpowiedz Link
jaagna Re: rio fuchsia rozmiar pomocy 19.02.09, 21:29 Jeśli zmierzasz ku 30G, to weź Rio 30FF, 30F może byc za małe. Odpowiedz Link
dorotaifilip Re:do znawczyń eleanor raisin 20.02.09, 11:44 Marzy mi sie ten staniczek. Czy ma on faktycznie bardzo duże miski, na przykład jak Rio? Jak byście radziły mi z rozmiarem? Przy 78/105 nosze standardowy rozmiar 32GG. Wyczytałam , że elanorki nie takie rozciągliwe jak arabelki, więc rozmiar 32 obwodu jest ok. A miseczek? G? Mam rio fuksjowe 32GG i nosze z powodzeniem choć miski ciut przyduże, nie na tyle jednak, by zamieniać na 32G. dorota Odpowiedz Link
marcia74 Re:do znawczyń eleanor raisin 20.02.09, 13:26 Ja mam białe rio w rozmiarze 70G, a eleanor olive 65GG. Rio jest delikatnie przyduża (myślę, że 70FF byłaby idealna), natomiast eleanor olive jest idealna, arabelki tez mam 65GG. Mogę potwierdzić, że eleanor jest dużomiseczkowcem, ale podkreślam ja mam olive, moze wielkość misek zależy od koloru... nie wiem. Nie wiem czy pomoglam..:-) Odpowiedz Link
ptasia Re:do znawczyń eleanor raisin 23.02.09, 18:27 Ja mam Eleanor olive, i nie mam wrażenia, że to taki straszny dużomiseczkowiec. Wzięłam miskę mniejszy, ale większa 1/2 bułkuje. Mała i tak trochę się marszczy, w większym marszczyłaby się bardziej, ale ze wzg. na większą powinnam była wziąć normalny rozmiar. czyli: może trochę większe, ale nie o miskę, w tym kolorze. Odpowiedz Link
ciri1971 Re:do znawczyń eleanor raisin 20.02.09, 14:06 Ma duże miski. Standardowo noszę 70FF, brązową eleanor mam 65G, tak samo jak oliwkową i brązowa ma miski odrobinę większe. Rio mam 70F i w zasadzie ta eleanor też mogłaby byc w tym rozmiarze, ale wydawało mi się, że będzie bardziej rozciągliwa. Efekt jest taki, że po praniu z wielkim trudem ją dopinam. Ale śliczna jest:)) Odpowiedz Link
urkye Re:do znawczyń eleanor raisin 20.02.09, 14:16 Nie mam porównania do Rio, bo go nie posiadam;) ale raisinka ma zdecydowanie największe miski z moich wszystkich staników w rozmiarze 30G, ładnie na mnie leży tylko przed okresem, kiedy w biuście mi dobija do 99-100cm, czyli wychodzi, jakby miska była większa o rozmiar;) Co do wyboru-zależy co wolisz:) Biorąc miskę G będziesz miała przezroczysty stanik, niżej zabudowany; GG już jest podszyty dodatkową warstwą materiału. Ja bym ryzykowała G :P Odpowiedz Link
justkowa Re:do znawczyń eleanor raisin 20.02.09, 14:23 wielkość misek rio i eleanor moim zdaniem jest porównywalna - to znaczy duże miski i już. ale eleanor jest rozciągliwa - dlatego noszę rio 65ff, ale eleanorki 60g (czyli miska przeliczona o 1 w dół, a nie 2 jak podają kalkulatory). rozmiary korespondują idealnie Odpowiedz Link
justinehh Re:do znawczyń eleanor raisin 28.02.09, 20:43 Dwa dni temu mierzyłam eleanor raisin w rozmiarze 70G. Od razu zapięłam się na ostatnią haftkę a i tak nie było mi specjalnie ciasno, a miska była całkiem dobra. Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: eleanor brązowa 20.02.09, 15:43 Witajcie! Dzięki za szybką odpowiedż!!! Czyli dobrze pamiętałam - mogę szukac brązowej w rozmiarze 32G. Wzmacniania dodatkowym materiałem wystarczy mi w arabelce. dorota Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Antoinett 20.02.09, 23:44 Niestety, to tez nie ten watek ;) O Antoinette, o ktora Ci chodzi,mozesz zapytac tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=87159259 , gdyz jest to antoinette "maskaradka" Odpowiedz Link
kura17 freya ANTOINETTE, a freya ZETA 21.02.09, 14:16 czy ktos moglby porownac te dwa staniki w okolicach rozmiaru 34FF, 34G? mam antoinette 30HH, pasuje super, kocham ten stanik. ale musze go nosic z maksymalna przedluzka... wiec chce kupic szerszy obwod :) 32 kiedys mierzylam, 32GG pasowal, ale tez byl bardzo scisly... a wlasnie trafilam na okazyjne 34FF... ale nie wiem, czy nie bedzie za maly ten stanik? mam freye zete 34G i jest przymala w miskach :( moze ktos mial te oba staniki i potrafi porownac ich miseczki? z gory dziekuje :) dodam jeszcze, ze pasuje na mnie rio czerwone 32G (moze to ulatwi porownanie?) Odpowiedz Link
lenuuusia Freya antoinette 21.02.09, 18:18 dziewczyny pomóżcie, znam freye antoinette z widzenia:) na ebay jest jedna niby antoinette ale wg wygląda inaczej, czy to moze jakiś stary model? prosze o pomoc:) jakie ma miski dużomiseczkowiec czy mało? chodzi o ten model www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b02bcd051d1f589.html Odpowiedz Link
samo_zloto Re: Freya antoinette 21.02.09, 18:25 to gładka beżowa jak najbardziej Freya Antoinette. Dla mnie to małomiseczkowiec, przy 70G potrzebowałabym 70GG. Odpowiedz Link
lenuuusia Re: Freya antoinette 21.02.09, 18:38 to mnie zmartwiłaś:P bo 18gg jest na ebayu i myslałam ze może wcisne:) Odpowiedz Link
samo_zloto Re: Freya antoinette 21.02.09, 18:39 może jeszcze poszukaj trochę na forum o tym staniku, może to tylko moje odczucia, nie wiem. Odpowiedz Link
mariareis Re: Freya antoinette 21.02.09, 18:53 Też mam takie odczucia;) Małomiseczkowiec i ściśliwiec. Kupiłam 32J i była to jedyna siedemdziesiątka, do której musiałam użyć przedłużki. Odpowiedz Link
kryklu Re: Freya antoinette 21.02.09, 18:56 Potwierdzam. Dla mnie to jest ściśliwy małomiseczkowiec (właśnie beżowa wersja). Na dodatek rozsuwał mi piersi na boki, słaszczając je od strony mostka i dosłownie ranił mnie w przednią część pach. Po tej przygodzie Antoinette Freyi już mnie nie interesuje. Jednak wiele osób bardzo ten stanik chwali... Odpowiedz Link
bebe.lapin Rozowa Millie - jakie miski? 22.02.09, 20:05 Jakie ma miski Millie w rozowym kolorze? Z braku misek JJ we freyach chcialam zamowic J, ale tylko taki, ktory ma duze szanse byc dobry. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Rozowa Millie - jakie miski? 23.02.09, 12:16 Właśnie dostałam różową wersję Millie. Zamówiłam 70J, jest idealna miseczkowo. Normalnie noszę: Pollyannę 75J, Pippę 70J, Emily (CK) 75J, Arizę 70K. Myślę, że jeśli Twój standardowy rozmiar to JJ, masz duże szanse zmieścić się w Millie Odpowiedz Link
aga1173 ARABELLA a MILLIE 74/93 23.02.09, 14:41 Mam szybkie pytanko:) Mam Arabelkę w rozm 65F. Nie jestem pewna czy nie lepsza byłaby FF. wysłałam zdjęcia do Galerii i cały czas czekam na wystawienie ich. Teraz chce kupić milllie wydaje mi się, ze powinnam spróbowac 65FF. czy jest ktoś w stanie mi doradzić? Odpowiedz Link
villanden ESTELLE 23.02.09, 21:01 Dzisiaj przyszla, zamowiona w Clara-Olivia.com :-) Jest przesliczna, delikatna i wyjatkowa, ladniejsza niz na zdjeciach. Freya opisuje ja jako uszyta na tym samym modelu co Polyanna, wiec kupilam 30G, taki sam jak zazwyczaj nosze - i w sumie pasuje, ale obwod Estelle jest zauwazalnie luzniejszy niz Polyanny (zarowno karmelowej jak i czarnej). Mam tez wrazenie, ze miseczki sa tak o 1/3 wieksze. No ale zostaje, bo nie wiem czy pasowalaby mi miska w 28G. P.S ona naprawde jest sliiiiiiczna :-) Odpowiedz Link
luincir Re: ESTELLE 28.02.09, 16:30 To jest ten krój co Pollyanna, a że Pollyanna pięknie kroiła mi pierś na pół, bez względu na rozmiar, nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby po nią sięgnąć. Miałam zamiar nabyć Claudię, ale skoro już byłam w sklepie, to stwierdziłam, że mogę zmierzyć i kilka innych staników... i okazało się, że Estelle leży rewelacyjnie. Mój biust pokochał ją od pierwszej chwili :-) Do tej pory musiałam wybierać: buła, albo odpiłowana pacha. Ten stanik jest jakoś inaczej cięty, niż standardowy balkonik Frei i okazuje się, że nareszcie znalazłam krój dla siebie. Nic nie leżało na mnie tak dobrze poza Lolami i jej podobnymi, ale za to kształt był w nich wybitnie rakietujący. Estelle robi piękne jabłuszka, jest niska na mostku, ma fajne, krótkie fiszbiny (jestem b. wąskofiszbinowa, a te nie są nawet jakoś bardzo za szerokie) i nie rozpycha na boki - mój biust wydaje się w niej większy niż w Antośkach (dwie zgrabne kule zamiast rozepchniętych na boki groszków). Materiał jest bardzo miły w dotyku, gładki, koronka - mięciutka, w ogóle nie gryzie :-) Mam też wrażenie, że ramiączka są wszyte jakoś bliżej szyi, bo pierwszy raz nie wypadają mi poza ramieniem. No i Estelle jest naprawdę ładna, zdjęcia w ogóle nie oddają uroku. Potwierdzam, że obwód nie należy do ściśliwców, ale mając 63 "pod" zapięłam się na drugą, nie najciaśniejszą haftkę, więc raczej nie jest tak luźna, by zaniżać obwód - ale jeśli ktoś jest na granicy, to może wziąć ten mniejszy (jako że 55 nie produkują, ja tej opcji nie miałam). Miseczka też jest minimalnie większa od standardu - mam wrażenie, że to dotyczy wszystkich staników z nowej kolekcji. Dla mnie to plus, bo zawsze byłam na granicy FF/G ;-) Ale najważniejsze, że po miesiącach mąk w stanikach dobrych rozmiarowo, ale pijących/wrzynających się/gniotących/uwierających/drapiących/gryzących nareszcie mam stanik po prostu WYGODNY, którego nie zrzucam po przyjściu do domu, a z żalem zdejmuję przed snem :-) Jak się rozciągnie i Freya nie będzie mieć w ofercie czegoś w takim kroju, to będę zrozpaczona. Odpowiedz Link
anetaw2 Re: FREYA - 6 24.02.09, 11:19 dziewczyny poradzcie, angielski rozmiar mam 36F -biust raczej niejedrny:-(, przymierzam sie spróbować freye retro białą, ponoć ma małe miski, czy mam celować w 36F bo ja raczej małomiseczkowa jestem chyba (87/107), arabelke mam 34ff, panache tango plunge II nude 36f a czarny 36G, minueta 36f, to jaki spóbowac jezeli chodzi o retro?? chce po prostu wyprobowac freye, prosze o rady Odpowiedz Link
anetaw2 Re: FREYA - 6 01.03.09, 22:37 mówisz 34G? a nie za ciasny pod biustem będzie?? dałas mi do myslenia ;-) co prawda ma tango II 34 G i obwód ciasny jak nie wiem co i buły wychodzą, no ale to panache moze freyja jest inna? na wszelki wypadek spróbuje oba rozmiary. Odpowiedz Link
anetaw2 Re: FREYA - 6 03.03.09, 22:24 no i wybrałam jednak 36F, idealne a dekolt jak marzenie :-) po prostu sie zakochałam a tym plungu. 34G za ciasne w obwodzie, jak w koncu sie zapielam to połowa moich pleców była przepołowiona z mega wystajacymi bułami nad, pod z boku heheheh Odpowiedz Link
rockiemar RIO biale 26.02.09, 10:49 W sumie kiedys juz bylam posiadaczka tego stanika w kolorze Red, ale teraz mam inny rozmiar i znowu problem z zakupem ;) Jako ze moj biust wariuje i skacze po rozmiarach, ostatnio dobry na mnie Effuniak 65F i Fayreform Frosted 30F sa na mnie za male i brzydko bulkuja. Czy w zwiazku z tym w biale Rio celowac w 28FF? Nie bedzie za male? Odpowiedz Link
beata-1978 Arabellka - jaki rozmiar?? 28.02.09, 20:42 właśnie przymierzam sie do zakupu arabelki i jej rozmiarówka mnie wykończy, kompletnie nie wiem ile wziąć w miskach na moje wymiary 78/107... wydaje mi się, że dobry byłby 65H albo 65HH, ale nie mam pewności... dla porównania - Rio 65GG było za ciasne pod biustem - nie dałam się rady dopiąć,ale miski były ok, więc zamówiłam 70G i obecnie czekam na dostawę... idealnie dobrany na mnie jest Fantasie Evie w rozmiarze 70GG - ale to mój pierwszy dobrany wiec mam nadzieje ze za jakis czas bedzie dalej pasował Odpowiedz Link
kryklu Re: Arabellka - jaki rozmiar?? 01.03.09, 20:25 Nie spiesz się tak. Poczekaj na to Rio - będzie więcej punktów odniesienia. Nawiasem mówiąc na moje obecne 74/106 Rio 32GG (czarne) jest akurat, ale każdy biust jest inny, zmierzysz to się okaże. Poczekaj na migrację, lepiej za miesiąc pożegnać się z dwoma stanikami, niż np. z pięcioma. Arabella dla Ciebie to raczej 65HH, taki rozmiar kupiłabym sobie. Odpowiedz Link
iksantia Vodkatini - od roku poluję na ten kostium 02.03.09, 08:19 ale nie mogę znaleźć mojego rozmiaru, a dzisiaj, jak zobaczyłam na wyprzedaży 36DD olśniło mnie, że jakbym skróciła z tyłu obwód, to przecież powinien być dobry na moje 32G? Wg tabelki oba rozmiary są dobre na 101,5 w biuście. Napaliłam na niego, zwłaszcza, że cena jest atrakcyjna, a majty pewnie później też znajdę. Jak myślicie? Odpowiedz Link
panthera_tigris Re: Vodkatini - od roku poluję na ten kostium 02.03.09, 11:29 Ja noszę rozmiar 65ff/g, 70f i właśnie Vodkatini kupiłam 70f, po paru założeniach musiałam dać do skrócenia i nie leży już dobrze :( Miseczki się zmniejszyły, są jakby ciągnięte przez krótszy obwód do tyłu, cały czas mam wrażenie że mi biust wypadnie i większa pierś bułkuje. Kostium super ale w tym roku planuję nowy, vodkatini mogę założyć parę razy ale nie mam zamiaru męczyć się przez cały wyjazd :/ Aha, ja mam wersję na szyję, bez fiszbin, może stanik z fiszbinami dałby się skrócić bez takiego efektu. Odpowiedz Link
kaana1 Re: Vodkatini - od roku poluję na ten kostium 02.03.09, 14:14 Nie wiem jak jest ze strojami kąpielowymi, ale jeśli chodzi o zwykłe staniki, to wydaje mie się, że rozmiarowi 32G bardziej będzie odpowiadać 36D. Wiem, ze to niezgodne z tabelkami, ale miałam 2 lub 3 staniki 36DD, które miały rozmiar bardziej zbliżony do 36D. Odpowiedz Link
iksantia Re: Vodkatini - od roku poluję na ten kostium 02.03.09, 14:43 A w tych 36D fiszbiny wypadają tak, jak w 32G? Czy są bardziej szerokie, a płytsze? Odpowiedz Link
kaana1 Re: Vodkatini - od roku poluję na ten kostium 02.03.09, 20:36 Ze staników, jakie jeszcze mi zostały, weźmy freyę rio czarne 32ff (ma miskę wielkości 32g) i białe rio 36dd (miska wielkości 36d, taka sama jak 34e). W ogóle fiszbiny dość podobne, tyle, ze w staniku 32ff szersze o jakieś 0,5 cm, na mostku podobnej wysokości, a po bokach wyższe też o jakieś 0,5 cm. Odpowiedz Link
kaana1 Re: Vodkatini - od roku poluję na ten kostium 02.03.09, 20:37 A, no i miska mniejsza gdzieś o rozmiar. Odpowiedz Link
lenuuusia zeta - pomocy 02.03.09, 11:16 73/100 mama chce kupic koniecznie 70... i pytanie czy 70g bedzie dobre? prosze o szybka pomoc:) Odpowiedz Link
kryklu Re: zeta - pomocy 02.03.09, 12:31 Miseczkowo powinien być dobry, obwód raczej za luźny, ale o tym chyba wiesz. Zobaczysz jak to z tym będzie i ewentualnie podszyjesz podstępnie obwód (przy luźnawym, miski mogą wydawać się za duże). Odpowiedz Link
kasica_k Katie 03.03.09, 01:12 Obszerniej będzie w blogasku, tutaj w skrócie :) Dużomiskowy rozciągliwiec. Na większą pierś pasuje, na mniejszej robi się zmarcha wzdłuż szwu (po włożeniu była na obu, z czasem na większej się rozprasowała :)) - ale nieduża i da się nosić. Niskie boczki, krótkie fiszbiny po bokach, pośrodku jednak dość długie. Szerokie ramiąąącha (a to ledwie 34G - o rany, w Panaszach naprawdę są węższe). Raczej zabudowana. Z lekka dziobuje. Dobrze zbiera z boków. Ogólnie - podoba mi się (a mnie się rzadko który jasny stanik podoba ;) Odpowiedz Link
aganiebo Rio 03.03.09, 09:48 Kupilam w zeszly czwartek w peachfield czarne rio 65f. Pierwsze wrazenie było pozytywne bo moze z wygladu to on cudny nie jest ale robi piekny ksztalt moim piersiom. Zreszta tego sie spodziewalam po opiniach. Nie dotyczatalam jednak ze zdarza sie ze fiszbiny odciskaja sie na mostku ale odczulam to po noszeniu przez kilka godzin. na drugi dzien kazdy stanik mi uwieral. ale poszperalam na forum i dzieki radom forumem udalo mi sie powalczyc z fiszbinami i juz wczoraj byl super wygodny :) zeby jeszcze byl ciut ciut ladniejszy i mial ciensze ramiaczka... Odpowiedz Link
aganiebo Re: Rio 03.03.09, 18:16 mi sie rozmiar trochę waha w trakcie miesiąca ale generalnie 74/93. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Katie 03.03.09, 23:47 No cóż, przy kolejnej przymiarce zmarchy zniknęły jak sen, a miseczki okazały się wcale nie takie duże. Wnikliwy pomiar bowiem wykazał, że przybył mi 1 cm w biuście. Zamierzam nawet spróbować większej miseczki. Obiektywnie pisząc - miseczki są spore, ale jednak mniejsze niż w Rio. Odpowiedz Link
lenuuusia co to za model? 03.03.09, 12:48 cgi.ebay.co.uk/Freya-Size-30g-Bra_W0QQitemZ170305228552QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_s_Underwear_Design_2?hash=item170305228552&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A2%7C39%3A1%7C240%3A1318 podoba mi sie ale nic o nim nie wiem... jak wypadaja miski i obwód... Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: co to za model? 03.03.09, 12:52 Na moje oko to Freya Sassy. Ale nic więcej nie wiem. Może dziewczyny pomogą. Odpowiedz Link
lenuuusia Sassy:) 03.03.09, 16:31 dzięki :) może ktos wie jak wypada sassy? bardzo mało jest informacji na jej temat:( Odpowiedz Link
kot_leon Re: Sassy:) 03.03.09, 16:48 Hej! Wydaje mi sie ze to siostra tigerlilly- czyli rozciągliwiec, miski raczej z tych wiekszych... Odpowiedz Link
mordo.klejka siostry RIO? 03.03.09, 19:19 Dziewczęta jakie staniki to modele siostrzane Rio? Nie mam pojęcia gdzie, jak to sprawdzać.. Odpowiedz Link
kryklu Re: siostry RIO? 07.03.09, 06:15 > Nie mam pojęcia gdzie, jak to sprawdzać.. Tutaj: spreadsheets.google.com/pub?key=pFfdnoNrNIj6lbZ7e2vTOVQ Dwie pierwsze cyferki kodu świadczą o "pokrewieństwie". Jak widać Rio jest jedynakiem. Odpowiedz Link
visell Re: Tallulah- 75C 03.03.09, 21:19 Przy moich wymiarach: 79/93 jest za małe. Myślę o 80, ale wtedy jaka miseczka? D? Odpowiedz Link
ptasia Re: Tallulah- 75C 03.03.09, 21:59 Hm, w wątku rozmiarowym byłaś? Bo wydaje mi się, że przy Twoich wymiarach, powinnaś była celować nie w 75C, a w 75D (lub nawet w 70E, ale to inna bajka), i że to za mała miska sprawiała, że było Ci za ciasno. bo nie chce mi się wierzyć, że jakakolwiek Freya z obwodem 75 na osobę z 79 "pod" byłaby za ciasna, przy dobrej misce. Poza tym, przy zawyżaniu obwodów nie zawyżasz miski, a wręcz przeciwnie - ją zaniżasz. Dlatego miska w 70E jest ta sama, co przy 75D. Zresztą, ta tabelka jest naprawdę pomocna: stanikomania.pl/pliki/tabela_rozmiarow.html Odpowiedz Link
onion68 Darcey pink 05.03.09, 10:42 Czy kolor jest na tyle blady (a na taki wygląda na zdjęciu), że nie będzie prześwitywał spod białej bluzki koszulowej (standard H&M, a więc dosyć cienkiej)? Kupię i tak, ale dobrze będzie wiedzieć :-) Odpowiedz Link
justkowa Re: Darcey pink 05.03.09, 10:58 będzie. darcey pink ma zupełnie inny odcień różu niż darcey aqua. aqua jest łososiowy/bladoróżowy z błękitnumi aplikacjami a pink jest jasnoróżowy. i ten róż niestety spod białego widać. ale zawsze można na niego założyć coś innego ;) stanik daje takie kształty i wygodę, że aż szkoda go czymkolwiek zakrywać, serio Odpowiedz Link
onion68 Re: Darcey pink 06.03.09, 11:11 Dziękuję bardzo :-) Już zamówiłam, bo bardzo mi się podoba i staniki Freyi są na mnie niczym druga skóra, a koszule mogę nosić w innych kolorach. Odpowiedz Link
mirka.zdzirka Re: Darcey pink 23.03.09, 12:56 Dołączam się do zachwytów nad modelem :) Co prawda, na początku trochę mi się fiszbiny wbijały w mostek, ale po kilku dniach noszenia przeszło. Zakochałam się natomiast w kształcie, jaki Darcey nadaje piersiom - sterczące noski, ale do kaczych dziobów im daleko. Moim zdaniem warto. Choć swoją upolowałam na Ebay'u, to i cenę regularną jakoś bym przebolała. Ja zakłądam ją pod trochę grubsze bluzki i koszule, bo spod cienkich niestety prześwituje. Odpowiedz Link
didi23 Pomocy raspeerry lub firecracker a pollyanna 23.03.09, 13:25 Dziewczyny potrzebuję pomocy przy doborze biustonosza. W stacjonarnym dobrałam dwa pollyannę 30FF i arabelkę czarną 28FF chcialabym jeszcze dokupić raspeerry ale nie wiem jaki rozmiar dobrać wg tabeli wychodzi 65I czylu uk 30FF. Pomocy moze któraś jest w stanie mi pomóc bo nie mam możliwosci przymiarki w stacjonarnym Didi Odpowiedz Link
kk345 Re: Pomocy raspeerry lub firecracker a pollyanna 23.03.09, 13:45 didi23, nie dopisuj się do kilku wątków z tym samym,jak któraś z dziewczyn będzie znala odpowiedź, to się wpisze, cierpliwości. Ja sie nie wypowiem, bo to nie mój rozmiar i nie znam podanych przez Ciebie modeli. Odpowiedz Link
didi23 Re: Pomocy raspeerry lub firecracker a pollyanna 23.03.09, 13:49 Przepraszam, ale pomimo odświeżania nie było postu stąd napisalam po raz kolejny Odpowiedz Link
lalinia Re: Darcey pink 13.01.10, 10:29 A czy ten model, ma standardowe miski i obwód, zastanawiam się nad kupnem i póki co oscyluje na granicy 75FF i G, jestem na diecie więc celowałabym w mniejsze miski, jak sądzicie ( moje aktualne wymiary to 104 z staniku i 83 pod) freya millie ( nie pamiętam czy tak się to pisze)w rozm 75FF jest na mnie idealna. Odpowiedz Link
semele2 Arabella - pytanie o ramiączka 06.03.09, 09:32 Może jeszcze zdążę przed zamknięciem wątku :). Chodzi mi o ramiączka w Arabelce G+. Muszę szybko znaleźć dla swojej Mamy jakiś ciemny stanik w rozmiarze 36GG/H. Preferowany balkonik Freyi w cenie przystępnej. Jako że ceny Pollyanny przy dzisiejszym kursie funta nijak nie sa przystępne, zastanawiam się nad Arabelką. Ale moja Matuś za Chiny Ludowe nie włoży stanika, który nie będzie miał zapięcia na trzy haftki i ramiączek - szelek typu G+ Eleanor czy Polly. Jak to wygląda w Arabelce? A jeśli wygląda zgodnie z preferancjami, to jaki rozmiar brać? W białej Eleanor wyszło 36H przy wymiarach Bóg Wie Jakich (centymetr nie jest ulubionym narzędziem mojej Mamy, więc dopasowywałam jej tę Eleanor metodą prób i błędów w sklepie stacjonarnym). Jest dość ścisła, wolałabym przy Arabelli nie zaniżać do 34, bo mi się rodzicielka zbuntuje. Odpowiedz Link
kryklu Re: Arabella - pytanie o ramiączka 07.03.09, 06:09 Spokojnie, ramiączka są szeroookie i takie satynowo gładkie (inne niż w Arabelli do G). Oczywiście 3 haftki. A rozmiar wzięłabym ten sam co Eleanor. Odpowiedz Link