Dodaj do ulubionych

Biuściasta książka - zapraszam :)

06.12.08, 11:45
Z prawdziwą przyjemnością przekazuję informację (Butters, mam nadzieję, że nie wchodzę tym wątkiem w Twoje kompetencje?), że książka z biuściastym wątkiem, w której powstanie miałyście tak duży wkład - szczególnie nieoceniona Sineira :) - poszła do druku i za tydzień będzie gotowa. Książka, co można wyczytać w mojej stopce, nazywa się "Replika".

W podziękowaniu za godne pochwały zaangażowanie mam dla forumowiczek Lobby prezent: dwie książki - "Replika" i "Plagiat" (biuściasta i jej część pierwsza) w cenie jednej.

Jeżeli byłybyście zainteresowane, zapraszam do składania zamówień (z nickiem z forum w Uwagach) koniecznie przez poniższy link:
ksiegarnia.verbariusz.pl/index.php?p=1228321681
10% wartości każdego zamówienia dokonanego poprzez ten link zostanie przekazane na rzecz rozwoju Lobby.

Serdecznie zapraszam :).
Obserwuj wątek
    • nikusz Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 06.12.08, 12:33
      poszło. mam nadzieje, ze dotrze do sylwestra :D
    • mauzonka Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 06.12.08, 14:36
      Gratuluję wydania książki! A będzie może dostępna w jakichś stacjonarnych księgarniach?
      • nomina Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 06.12.08, 17:40
        Dziękuję :).

No, ja myślę, że dojdzie - jak nic po drodze się nie wydarzy, książki zostaną
        wysłane 15.

Mauzonka - nie będzie. Dystrybucja to mafia, właśnie wycofuję książki z
        dystrybucji księgarnianej, bo... to mi się kompletnie nie opłaca! Wolę dać rabat
        czytelnikom i móc im jeszcze coś dorzucić, niż użerać się z o obrót, o
        płatności, o zwrot za zniszczone książki, płacić haracz za wystawienie (wiesz,
        że 2 tygodnie wyłożenia w Empiku na widocznej półce, i to nie w grudniu, to
        prawie 15.000 zł?) itd. Dlatego "Repliki" nie dam do dystrybucji.

Ale radzę zainteresowanym skrzyknąć się w kilka osób, to nie będzie kosztów
        przesyłki :). Zawsze parę groszy taniej :).
        • zazulla Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 06.12.08, 18:38
          nomina napisał(a):

> (wiesz, że 2 tygodnie wyłożenia w Empiku na widocznej półce, i to nie w
          grudniu, to prawie 15.000 zł?)

W jednym salonie, we wszystkich salonach w miescie czy we wszystkich salonach w
          kraju?
          • nomina Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 06.12.08, 20:15
            Odpowiem Ci za kilka dni, ok? Bo w tej chwili nie pamiętam, czy obejmowało to
            wszystkie salony, muszę sprawdzić.
        • mauzonka mafia 06.12.08, 21:08
          Dżizas, nie wiedziałam, że aż taki haracz pobierają! Teraz już rozumiem, dlaczego w najbardziej widocznych miejscach leży zawsze największy, superpopularny chłam, który i tak się sprzeda:/
        • kizombalover Mafia 07.12.08, 15:02
          Mafia to nie tylko kanały dystrybucji, to także wydawnictwo, które mam na myśli....
          Co z tego, że podpisałam umowę, skoro ze sprzedaży książek (podręczniki do nauki
          języków obcych nowatorską metodą) zobaczyłam tantiemy w ilości złotych sto...
          Około złotówki za sztukę, wydano kilka tysięcy, sprzedaż w zasadzie tylko przez
          księgarnie internetowe.
          Wydawca nie odpowiada na maile, przed publikacją nie wprowadził korekt
          naniesionych przeze mnie, totalne lekceważenie.
          Jako nauczyciel akademicki "na dorobku" cieszę się, że udało mi się cokolwiek
          opublikować, jednak potencjał metody zmarnowano kompletnie, nie mówiąc o
          współautorach poszczególnych wersji językowych, którzy nie dostali ani grosza za
          swoją pracę. Szkoda słów.
          Myślę, że jednoosobowa odpowiedzialność za wydawnictwo, dystrybucję i treść
          książek jednocześnie to idealne rozwiązanie, trzeba mieć jednak dużo odwagi, by
          się porwać na takie przedsięwzięcie. Gratuluję.
          • nomina Re: Mafia 07.12.08, 15:10
            A, to zupełnie inna rzecz :(. Chodziło mi o to, że możesz mieć super
            współpracowników, być najrzetelniejszym wydawcą... a na etapie dystrybucji
            wszystko diabli biorą.
            Jaką dyscyplinę reprezentujesz i gdzie wydawałaś? Czyżby w sławetnym wrocławskim A.?
            • kizombalover Re: Mafia 07.12.08, 16:09
              Jestem ze Szczecina, wydawnictwo jest w Zielonej Górze, przedtem Kanion, teraz
              Kanion Net (nie wiem, czy przypadkiem nie ze względu na finanse się przemianowali).
              Jestem anglistką, ale pracowałam też przy wersji francuskiej i hiszpańskiej
              podręcznika z serii "W skojarzeniach".
    • delight_ona Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 06.12.08, 17:39
      No, no gratulacje. To musi być wspaniałe uczucie wydać własną książkę:)
      Pozdrawiam!
      • nomina Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 06.12.08, 17:41
        Dzięki. To już czwarta książka, więc emocje trochę mniejsze, ale zawsze są. Tym
        bardziej, że to moje wydawnictwo, więc sama wymyślam okładkę, czcionkę, wszystko
        tak jak chcę :).
    • madzioreck Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 06.12.08, 20:55
      Zakupię na pewno. I spłukam się w tym miesiącu do zeraaaaa :)
    • semele2 Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 06.12.08, 21:36
      Kusisz ;). Ale to jeśli już, to po Nowym Roku, skarbonka grudniowa trzeszczy w
      szwach i wyje boleśnie...
      • missmurder Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 06.12.08, 23:09
        Moja już jest na etapie ostatniego tchnienia, ale jeszcze ją gnębię ;) Zaraz
        będzie czarna dziura :) Już tyle książek (i nie tylko, ale przede wszystkim)
        zamówiłam na święta, że na jeszcze 2 dla mnie uda się jakoś wysupłać...

Gratuluję posiadania własnego wydawnictwa nomina :))
        • nomina Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 07.12.08, 10:44
          A, dziękuję :).

Cóż, ja też mogę żyć powietrzem, ale książki... :)
    • tfu.tfu Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 07.12.08, 14:48
      a wyślesz do UK? ;) i za ile? :) (na razie czekam na zaliczkę od wydawnictwa,
      więc jestem biedna raczej ;) ale jak przetłumaczę ze 2 rozdziały, to przyślą i
      zamówię ;))
      • nomina Odbiór i wysyłka 07.12.08, 14:53
        Dwie formalności w związku z powtarzającymi się pytaniami :).

- we Wrocławiu możliwy odbiór osobisty po umówieniu - wolałabym, żeby to był
        jeden, konkretny dzień (oczywiście - bez kosztów wysyłki, wtedy musicie odjąć je
        od całości :);

- istnieje możliwość wysyłki zagranicznej wg cennika Poczty Polskiej, przy czym
        wtedy proszę o zamówienie mailem.

Za to w chwili wysyłki na Lobbystyczne konto rozwojowe zapiszą się już pierwsze
        pieniądze (czekają na kliknięcie :).
        • semele2 Re: Odbiór i wysyłka 07.12.08, 15:51
          LOL, dopiero teraz przyjrzałam się adresowi. Mam do Twojego wydawnictwa 10 minut
          spacerkiem ;). I skoro ominęłoby mnie kwitnięcie na poczcie po odbiór awizo, to
          czuję się skuszona. Kiedy można do Ciebie zawitać? Można zapłacić gotówką przy
          odbiorze, czy wolisz przelew?
          • nomina Re: Odbiór i wysyłka 07.12.08, 16:11
            To może wrocławiankom proponuję 16.12 :)? Godzina i miejsce do ustalenia. Może
            być nawet małe spotkanko autorskie w Milli, jeśli Madziaost byłaby
            zainteresowana :).
            Mnie wygodniej przelewem - przygotuję wcześniej rachunki, nie będę musiała
            kwitków wypisywać na miejscu.

Aha, przypominam:

- zamówienia z opcją pobrania - proszę POTWIERDZIĆ,
            - w przelewie - proszę o numer zamówienia w tytule.

Pozdrawiam :).
            • nisiaczek28 Re: Odbiór i wysyłka 07.12.08, 17:58
              Zamówiłam :)
              • nomina Re: Odbiór i wysyłka 07.12.08, 18:00
                A kliknęłaś link potwierdzający? Bo nic nowego mi nie przyszło...
                • nomina POTWIERDZANIE - bardzo ważne! 07.12.08, 18:22
                  Dziewczyny, klikajcie w linki potwierdzające, które Wam przychodzą w
                  powiadomieniu o złożeniu zamówienia. Pomijam fakt, że bez potwierdzenia Wasze
                  zamówienia są ukryte w poczekalni, bo to, wyczulona, sprawdzę "ręcznie". Ale
                  gorzej, że bez potwierdzeń system nie zapisze prowizji na konto Lobby :(
                  • mauzonka Ale Lobby nie ma konta... 07.12.08, 22:54
                    Nomina, o co chodzi z tą prowizja na konto Lobby? Przecież LB nie ma żadnego konta. Jak na początku pisałaś, że "10% wartości każdego zamówienia dokonanego poprzez ten link zostanie przekazane na rzecz rozwoju Lobby", to myślałam, że to taki żarcik, ale teraz już się czuję autentycznie zagubiona...
                    • nomina Re: Ale Lobby nie ma konta... 08.12.08, 08:45
                      Ma, ma :). U mnie ma. Ten link to link przypisany zarejestrowanemu w moim
                      systemie Lobby (o rejestracji świadczy numer na końcu linku) i jak potwierdzicie
                      zamówienie, to ja w systemie widzę opcję, że przyszło ono z polecenia Lobby. W
                      momencie, kiedy kliknę "zamówienie wysłane", system automatycznie wyliczy 10% z
                      zamówienia i dopisze do konta Lobby. Dlatego na razie jeszcze nic na koncie nie
                      widać, ale po 15. Butters może zaświadczyć, że jest :).

Fajnego mam informatyka, nie :D?
                      • zazulla Re: Ale Lobby nie ma konta... 08.12.08, 10:02
                        Rozumiem, o co chodzi w wyliczaniem 10%. Ale na jakie konto to sie wplaca te
                        10%? Na konto bankowe? Bo Lobby nie jest instytucja, zeby miec swoje konto
                        bankowe. Wiec na czyje konto idzie te 10%?
                      • butters77 Spokojnie, dziewczyny:) 08.12.08, 12:11
                        Zaświadczam, że Nomina mówi prawdę:) Właśnie kombinujemy, jak to zorganizować:)

Tymczasem - serdecznie gratuluję wydania książki! I życzę powodzenia w
                        samodzielnych zmaganiach wydawniczo-dystrybucyjnych:) Ciekawe, ile osób trafi
                        dzięki książce na Lobby;)
                        • nomina Re: Spokojnie, dziewczyny:) 08.12.08, 15:50
                          Zaulla, to jest konto w moim systemie, do którego Butters może się logować i
                          sprawdzać stan pieniędzy :).

Butters, czy Ty dostajesz moje maile?

Dzięki za gratulację :). Biorąc pod uwagę, że wg badań każdą książkę czyta
                          średnio 5-6 osób - im większa akcja tu, na Lobby, tym a) więcej osób się dowie,
                          b) ja przekażę więcej pieniędzy np. na działania promocyjno-informacyjne, więc
                          dowie się jeszcze więcej osób.

Kurczę, jakie to miłe - robić to, co się lubi, mieć z tego jakiś pieniądz i
                          jeszcze móc zrobić coś dobrego dla ludzkości :D.
                          • butters77 Nomino, odbieram 08.12.08, 16:02
                            ale przez ostatnie dni byłam prawie zupełnie poza netem:/ Postaram się w
                            najbliższym czasie odpowiadać na wszystko na bieżąco, ale może być różnie:(
                            • nomina Mam egzemplarz sygnalny :) 08.12.08, 18:26
                              Właśnie odebrałam egzemplarz sygnalny, jeszcze ciepły :D.
                              (Cóż, jak się jest jednocześnie autorem, trudno zachować właściwy wydawcy
                              dystans ;)..).
                              • butters77 :) 08.12.08, 19:11
                                Nomina, ja widząc gdziekolwiek jakąkolwiek swoją publikację (choćby krótką
                                notkę:) przez kwadrans grzeję na niej ręce;)) - a co dopiero książka, i to
                                jeszcze samodzielnie wydana:)

Cieszymy się razem z Tobą!:)
                                • nomina Re: :) 08.12.08, 19:14
                                  A co publikujesz?

Myślałam, że przy czwartej człowiek już stonowany... ale gdzie tam :P.

Zaraz z tej radości zrobię jakąś dodatkową promocję z gratisami :D.
                • nisiaczek28 Re: Odbiór i wysyłka 08.12.08, 19:00
                  Właśnie to zrobiłam :)
            • madziaost madziaost zainteresowana:)) 09.12.08, 21:14
              nomino, napisz do mnie na priv, może faktycznie zorganizujemny jakiś
              wieczór autorski?
              • nomina Re: madziaost zainteresowana:)) 10.12.08, 11:07
                Poszło :).
        • zawsze_zielona Re: Odbiór i wysyłka 12.12.08, 12:09
          Na mejl gazetowy czy przez "kontakt" na stronie wydawnictwa?
          • nomina Re: Odbiór i wysyłka 12.12.08, 12:12
            Na wydawniczy. Gazetowego nie uznaję ;).
    • nomina Lektura :) 09.12.08, 20:18
      Na stronie są już fragmenty "Repliki".

Oto linki do podczytania:

"Personiusz"
      ksiegarnia.verbariusz.pl/pdf/personiusz%20fragmenty.pdf
      "Nominiusz"
      ksiegarnia.verbariusz.pl/pdf/nominiusz%20fragmenty.pdf
      "Plagiat"
      ksiegarnia.verbariusz.pl/pdf/plagiat%20fragmenty.pdf
      "Replika"
      ksiegarnia.verbariusz.pl/pdf/replika_fragmenty.pdf
      Miłego czytania :)
      • nomina Już za chwileczkę, już za momencik 10.12.08, 11:24
        Mam potwierdzenie z drukarni - pojutrze książki są u mnie, poniedziałkowa
        wysyłka jest więc pewna :).
      • zazulla OMG 10.12.08, 11:56
        Tam wszystko jest - blog, lobby, brafitter, na wydechu, nie ma BE, sa HaHa.
        Myslalam, ze to bedzie zakamuflowane :) No jak teraz ktos po lekturze ksiazki
        nie znajdzie lobby w sieci, to mozna rzec ze jest idiota :)

Brawo!
        • nomina Re: OMG 10.12.08, 12:29
          Gratulacje należą się Sineirze, ja tylko dałam pomysł ;P.

Oby tylko książka mogła dotrzeć do odpowiedniej liczby jeszcze niezlobbowanych :).
    • nomina Książki - odbiór 12.12.08, 11:10
      Forumowiczki, którym zależy na poniedziałkowej wysyłce, a jeszcze nie dokonały
      formalności, proszę o ich dopełnienie :).
      We Wrocławiu jest możliwość odbioru osobistego. Jeśli wrocławianki są
      zainteresowane - istnieje możliwość kameralnego spotkania autorskiego :D.
      • semele2 Re: Książki - odbiór 12.12.08, 14:44
        Wrocławianki są zainteresowane, ale jeszcze zależy w jakim terminie :).
        • nomina Re: Książki - odbiór 12.12.08, 15:15
          Na pewno w przyszłym tygodniu, jeśli doszłoby do skutku :).
    • nomina Są :)! 13.12.08, 09:22
      Uprzejmie donoszę, że książki przyszły wczoraj o 21.00, dzisiaj zostaną
      grzecznie spakowane i w poniedziałek ruszają do stęsknionych właścicielek :).
      • anna.michal Re: Są :)! 13.12.08, 09:37
        Dotarło do ciebie moje wczorajsze zamówienie?

(przez podany w pierwszym wpisie link) Przelew zrobiłam. Wyślesz w poniedziałek?
        • nomina Re: Są :)! 13.12.08, 16:02
          Dotarło, wyślę, dopiero wróciłam :).
    • nomina Spotkanie autorskie - Milla, piątek, 19.12 13.12.08, 16:05
      W imieniu moim i Madziost, która użycza gościnnych powierzchni Milli, zapraszam
      wrocławianki na świąteczne spotkanie autorskie (kurczę, jak to brzmi :) 19.12 w
      sklepie Milla. W programie promocyjne, oprócz kawy i słodkości, zestawy z
      gratisową Repliką oraz promocje moich pozostałych książek z bonem upominkowym na
      zakupy w Milli :).

Zainteresowane proszę o wybór optymalnej godziny spotkania :).
      • semele2 Re: Spotkanie autorskie - Milla, piątek, 19.12 15.12.08, 13:31
        Dla mnie godzina dowolna. I tak się wybieram w piątek, bo wybieramy się z Mamą
        po stanik dla niej. Co ma też ten minus, że będę, jak Matuś się wyrobi ;). Ale
        będzie na urlopie, więc teoretycznie cały dzień nasz.
    • anulla1974 Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 13.12.08, 21:18
      Ech, szkoda że Wrocław tak daleko.
      Zamówienie zrobiłam, przelew pójdzie w poniedziałek.
    • pitupitu10 rozwój lobby? 14.12.08, 11:20
      > 10% wartości każdego zamówienia dokonanego poprzez ten link zostanie przekazane
      > na rzecz rozwoju Lobby.

Nomino i butters, napiszcie od początku do końca o co chodzi. Na razie
      odpowiadacie dosyć wymijająco. Jeśli ktoś z działalności Lobby pobiera profity,
      to chciałabym o tym wiedzieć.
      • butters77 Re: rozwój lobby? 14.12.08, 13:35
        Chodzi o to, że jeśli Lobby w przyszłości zorganizuje jakąś imprezę, spotkanie o
        charakterze "Perfekcyjnego Dopasowania" czy coś podobnego, to np. wydruk części
        materiałów zostanie sfinansowany z sumy zebranej z 10% zamówień lobbystek. Ile
        to dokładnie będzie i na co uda się taki fundusz przeznaczyć (może
        identyfikatory? może wypalenie kilkuset płyt z materiałami informacyjnymi? - w
        zależności od tego, co będziemy organizować) - okaże się z czasem, kiedy dowiemy
        się, ile zamówień spłynęło do Nominy. Oczywiście całej imprezy nie da się z tego
        rozkręcić (np. wynająć wielkiej sali), ale na drobne wsparcie taki fundusz
        zawsze może się przydać.
      • nomina Re: rozwój lobby? 14.12.08, 17:32
        Butters już dokładnie opisała :).

A gdyby ktoś pobierał profity z działalności Lobby, to co :)? Przecież uzyskałaś
        pomoc w doborze stanika, czerpiesz z forum i przyległości garściami, czemu jego
        twórczynie nie miałyby czegoś z tego mieć? Ja byłabym absolutnie za :).
        • justyna-8 Re: rozwój lobby? 15.12.08, 17:33
          Uważam, że akurat Butters powinna coś dostawać za swoją działalność.
          Inne dziewczyny też. Przeciez profesjonalna dopasowywaczka staników
          zarabia na tym, a tutaj wszystkie porady mamy za darmo. I jeszcze
          strona jest ulepszana.
          A co do głównego tematu, to po Nowym Roku się skuszę :)
          • nomina Spotkanie - Milla, piątek od 16.00 15.12.08, 19:01
            Jak w temacie: kameralne spotkanie w Milli w piątek od 16.00. Bony upominkowe
            oraz książki w prezencie aktualne :).

PS. Książki wysłałam.
            • nikusz Re: Spotkanie - Milla, piątek od 16.00 16.12.08, 18:28
              dzięki, nomina, już mi rodzinka zameldowali, że przyszły :D
              • nomina Re: Spotkanie - Milla, piątek od 16.00 18.12.08, 19:33
                Denerwuję się jutrzejszym spotkaniem :(.
                • madziaost Re: Spotkanie - Milla, piątek od 16.00 18.12.08, 21:31
                  nie denerwuj się kochana, tylko zapakuj krówki, landrynki, długopis
                  i śmiiiiiigaj:)
                  • nomina Re: Spotkanie - Milla, piątek od 16.00 18.12.08, 21:37
                    Bo ze mnie już chyba spłynął stres wydawcy, że nie zdążę z niczym do piątku, i
                    teraz zaczęłam mieć normalnego "nerwa autora" ;)
                    • madziaost Re: Spotkanie - Milla, piątek od 16.00 18.12.08, 21:53
                      a ja - wbrew zasadom
                      wybrałam się do solarium
                      by nie wypaść
                      ....przy Autorce zbyt blado:))))

będzie millo:)
                      • nomina Re: Spotkanie - Milla, piątek od 16.00 19.12.08, 10:11
                        Tak, tak, możemy zrobić serię "Mille spotkania" :).
        • pitupitu10 Re: rozwój lobby? 17.12.08, 19:41
          nomina napisał(a):

> Butters już dokładnie opisała :).
          >
          > A gdyby ktoś pobierał profity z działalności Lobby, to co :)? Przecież uzyskała
          > ś
          > pomoc w doborze stanika, czerpiesz z forum i przyległości garściami, czemu jego
          > twórczynie nie miałyby czegoś z tego mieć? Ja byłabym absolutnie za :).

Po pierwsze: nie ma określonej liczby "twórczyń", lobby jest tworzone przez
          wszystkie lobbystki. Sama korzystam, ale i udzielam się np. w wątku rozmiarowym.
          Ktoś to forum założył, ale nie można powiedzieć, że ta i ta zasługują na
          profity, a ta i tamta już nie.
          Pragnę też zauważyć, że wiedza lobbowa to mniej więcej te same informacje, które
          można przeczytać w poradnikach sklepów Figleaves, Bravissimo czy HerRoom. Nie
          można powiedzieć, że butters czy ktoś inny ją "wynalazł", co najwyżej rozpropagował.

Co innego blogi - autorki są w pewnym sensie dziennikarkami, same tworzą swoje
          blogi od A do Z.

Lobby to dla mnie dobro wspólne.
    • aadrianka Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 16.12.08, 18:18
      Dziś dostałam przesyłkę:)
      Wieczorem zabiorę się za czytanie:)
      • nomina Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 16.12.08, 20:53
        Ale pogoniłam pocztę :D.

Cieszę się, że dotarły tak szybko.
      • aadrianka Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 17.12.08, 19:09
        Obie połknęłam w ciągu wieczoru, uśmiałam się jak norka. Zwłaszcza
        przy "Replice" - intryga fenomenalna:)
        • anna.michal Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 17.12.08, 19:36
          Dotarła wczoraj - nie wiem czemu tylko listonosz nie włożył jej do skrzynki -
          mam "R" i chyba by się zmieściła przez wlot. No ale kij z nim. (jakiś obcy - mój
          jest na urlopie) Dzisiaj chłop mi z poczty odebrał.

Wielkie dzięki.
        • nomina Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 17.12.08, 20:38
          Dzięki za ciepłe słowa :).
    • semele2 Spotkanie w Milli - pytanie 17.12.08, 19:32
      Jeśli dobrze zrozumiałam, wygodniej Ci będzie, jeśli zapłacę za książki
      przelewem, a na spotkaniu pojutrze po prostu odbiorę. Jak Ci zaznaczyć w
      zamówieniu, że chcę odebrać osobiście?
      • nomina Re: Spotkanie w Milli - pytanie 17.12.08, 20:38
        Odejmij sobie koszty przesyłki, a w zamówieniu dopisz, że odbiór osobisty. Ale
        jeśli miałabyś robić przelew, który będzie szedł dłużej niż dzień, nie rób go i
        po prostu przyjdź :).
    • sineira Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 17.12.08, 20:47
      Spuchłam z dumy!!!
      • nomina Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 17.12.08, 21:02
        Nie puchnij, będziesz jeszcze potrzebna :P
    • semele2 Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 17.12.08, 20:47
      Nie no, przelewy to mi raczej szybko chodzą. Dzięki za informację, już robię :).
    • semele2 Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 19.12.08, 20:19
      Chciałam Ci tylko powiedzieć, że sprzątanie poszło się bujać, ja jestem teraz na
      początku "Repliki" i uwielbiam Cię za "Romans historiozoficzno - erotyczny..." i
      za "Opowieść pewnego emigranta". Tak się jakoś ciepło na sercu zrobiło mnie i
      mojemu skrzywieniu muzycznemu ;).
      • nomina Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 19.12.08, 21:00
        No mówiłam, że sprzątanie pójdzie się paść :).

Ale oświeć mnie, bo mam przerwę intelektualną: gdzie ja w Replice wspominałam o
        rzeczonych przez Ciebie? Bo pierwszy cytat mam w "Plagiacie"... ale
        "Opowieści..." nie pamiętam :)?

Na forum JK też jesteś?
        • semele2 Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 19.12.08, 21:27
          Strona 32: "Jak nie w Polsce, jak nie u nas." A ja pomyliłam tytuły w ferworze,
          bo to nie jest "Opowieść", tylko ta piosenka o emigrancie podczas stanu
          wojennego ("Jaja w kraju niewyjęte, Solidarność dała ciała, Spawacz gra w
          bambuko z Glempem..."), której tytułu nigdy nie pamiętam. Prawda?

Nie zaglądam na forum JK. A powinnam? :)
          • nomina Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 19.12.08, 21:35
            Tak podejrzewałam, że chodzi Ci o "Świadectwo" :P.

A powinnaś. Zacne forum :).
            Przy okazji: mam nadzieję, że Bardusia widziałaś, zanim go...hm... przeniesiono
            do innej czasoprzestrzeni :/?
            • semele2 Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 19.12.08, 21:42
              Właśnie niestety :( Ostatnio stwierdziłam, że nie ma bata, twórca musi umrzeć,
              żebym go pokochała. Kaczmarski, Herbert... Pechowa jestem, ot co.
              • nomina Re: Biuściasta książka - zapraszam :) 19.12.08, 21:48
                Mam więc nadzieję, że ja jako twórca nie przypadnę Ci do gustu :o!
    • nomina Podziękowania dla Madziost :) 19.12.08, 21:02
      Publicznie dziękuję Madziost i całej załodze Milli za serdeczne i bardzo
      życzliwe przyjęcie mnie i moich gości pod dach salonu :)
      • madziaost Re: Podziękowania dla Madziost :) 19.12.08, 21:13
        kochana, mogło być lepiej, ale wiesz, że tuż przed twoim przyjściem
        dostałam fatalną wiadomość..
        następnym razem zorganizujemy to lepiej i nie na takich wariackich
        papierach, jak dziś:)
        pozdrawiam:)
        • nomina Re: Podziękowania dla Madziost :) 19.12.08, 21:27
          Ale musimy lepiej Millę oznaczyć, bo wieczorem dzwoniła moja znajoma, która
          szukała Milli, szukała i w końcu nie znalazła :(.
        • borysa Re: Podziękowania dla Madziost :) 20.12.08, 19:40
          madziaost napisała:
          > następnym razem zorganizujemy to lepiej
          to bedzie jeszcze jakiś "następny raz " ? bo ja w końcu do Milli nie
          dotarłam, ogarneła mnie ta gorączka przedświątecznych zakupów i
          zrezygnowałam...

• nomina Re: Podziękowania dla Madziost :) 20.12.08, 21:04
            Myślę, że tak :).
    • nomina Lobbowanie w książce - co jeszcze? 21.12.08, 13:33
      Właśnie "wróciłam" z Kafeterii, gdzie znów toczy się dyskusja nt. fatalnej
      sytuacji i sylwetki osób z "dużym de". No i tak sobie myślę - wrzuciłam wątek do
      książki... a jak jeszcze mogę tę książkę rozpropagować, żeby przesłanie dotarło
      właśnie do tej grupy?
      Jakieś pomysły :)?
    • nomina Urodziny autorki - prezenty dla czytelników :) 24.01.09, 23:25
      Tradycyjnie już Wydawnictwo Verbariusz przygotowało prezenty dla czytelników kupujących książki Karoliny Sykulskiej w czasie jej urodzin. W tym roku jest to zestaw wszystkich czterech książek: "Personiusz", "Nominiusz", "Plagiat" i "Replika" w cenie dwóch. Dwie książki otrzymujecie w prezencie! Dodatkowo wydłużyliśmy czas promocji, która rozpoczyna się już na dwa tygodnie przed urodzinami autorki niniejszego wątku, kończy zaś 09.02.2009 roku (lub w chwili wyczerpania promocyjnych zestawów, których liczba jest ograniczona).

Zakup zestawu urodzinowego jest równoznaczny ze spełnieniem warunku do uzyskania kuponu o wartości 10 zł na zakupy w Dopasowanej.pl.
      • beniutka_bo Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 24.01.09, 23:42
        Zamówienie poszło...Coś trzeba będzie przecież robić w przerwie
        międzysemestralnej ;)

no i najlepszego :)
        • nomina Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 25.01.09, 00:02
          A, dzięki. To dopiero za dwa tygodnie, ale jak w zeszłym roku taka promocja była
          tylko w dzień moich urodzin, to potem słyszałam mały żal tych, którzy akurat
          tego dnia nie zaglądali na stronę, a mieliby ochotę - że szkoda, że nie wiedzieli...

No to w tym roku jest szybciej i z większym rozmachem, bo przecież mamy
          dodatkowo tę wspólną akcję z Dopasowaną :).
          • beniutka_bo Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 28.01.09, 10:21
            Wow,jestem w szoku przed chwilą listonosz przyniósł paczkę. Ekspres po prostu.
            Okładki przyjemnie trzeszczą nowością,ale niestety nie mam czasu na
            czytanie-sesja...
            • nomina Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 28.01.09, 15:46
              Hi, hi, chyba naprawdę poczta o mnie ostatnio dba :).
              Cieszę się, że przesyłka już doszła i miłej lektury :). No i miłych zakupów z
              rabatem w Dopasowanej :D.
      • kwiatek04 Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 28.01.09, 10:29
        Ooo, super! :) Musze tylko poczekac na zwrot pieniedzy z peachfield, bo nie
        trzymam pieniedzy na polskim koncie.

Ile bedzie kosztowala przesylka do Grecji???
        • nomina Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 28.01.09, 15:52
          Zdecydowanie za dużo :(.

Ekonomiczna - 26,60, priorytet - 34,60, jeśli nie przekroczę 1 kg (nie powinnam,
          ale zdarzało się, że jakoś tak ważono, że dwie te same przesyłki miały ciut inną
          wagę).
          • end.of.world11 Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 28.01.09, 22:25
            o jojoj... a jak można zamówic zestaw urodzinowy zeby jeszcze procenty na Lobby spłynęły?
            Ja bym chciała tak bardzo, szczególnie że 18.02 przylatuje do Wro to bym mogła sobie sama odebrać ;))

wszystko przez Was naciągaczki jedne! Chwalicie i chwalicie a ja sie doczekać nie moge! Szczególnie możliwości pożyczenia książek dziewczynom w pracy!!!
            • nomina Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 29.01.09, 18:39
              Wystarczy przez link z pierwszego posta :).

Ale co oznacza "a ja się doczekać nie mogę"? Czyżbym zapomniała o czymś :o?
              • end.of.world11 Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 30.01.09, 17:56
                po pierwsze: zamowienie poszlo, zeby nie bylo pisze jeszcze tu, chociaz email ze strony wydawnictwa tez wyslany ;)

po drugie: 'nie moge sie doczekac' oznacza ni mniej ni wiecej to, ze Naciagaczki :)) sie chwala ze maja juz ksiazki, ze czytaly a ja tez chce i to teraz zaraz bo po przeczytaniu opisu jestem bardzo zaciekawiona ;)

po trzecie to z taka niesmiala propozycja wychodze, bo moze by tak jeszcze jeden wieczorek w Milli urzadzic, tak gdzies w okolicach 18.02 bo ja bym sie chetnie wybrala, a i Wy bylyscie zainteresowane i pewnie kilka innych dziewczyn by przyszlo i w ogole mogloby byc milo :)
                • nomina Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 30.01.09, 19:29
                  Zamówienie zrobione, w poniedziałek będzie :).

Wieczorek w Milli - ja jestem za, jeśli tylko Madziaost nie ma nic "naprzeciw".
                  Skrzyknijcie się, dziewczęta, rzućcie termin, uzgodnimy, co i jak :).
          • kwiatek04 Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 29.01.09, 19:53
            Gdzie tam za duzo?! Moze uda mi sie jutro zlozyc zamowienie :D
            • nomina Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 29.01.09, 21:57
              Kwiatku, jeśli koszt przesyłki przekracza 50% wartości zamówienia składającego
              się z 4 książek i kuponu rabatowego, to jest to dużo za dużo :(.

Jeżeli zechcesz wejść w posiadanie moich książek :), złóż zamówienie mailem.
              Oficjalnie system nie uznaje wysyłki zagranicznej i możesz mieć problemy z
              potwierdzeniem.
      • penia-penia Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 28.01.09, 23:31
        Zamówienie poszło - potwierdzone.
        Gratulacje książek i najlepsze życzenia z okazji urodzin.
        • nomina Re: Urodziny autorki - prezenty dla czytelników : 29.01.09, 18:39
          Dziękuję :).
    • end.of.world11 skrzykuje! 01.02.09, 18:10
      czy Madziaost bylaby zainteresowana powrotka ksiazkowo- stanikowego wieczorku u siebie w sklepie? Termin to np.piatek badz sobota 20/21.02.2009 r. godziny popoludniowe. Do tego terminu jest jeszcze sporo czasu, mozna jakies przygotowania zaczac ;) Nomina jest chetna, ja deklaruje pomoc w przygotowaniach :)

A co Wy na to Wroclawianki?
      • nomina Prowizja na rozwój Lobby 02.02.09, 17:55
        Odpowiadając hurtem na pytania/prośby mailowe o dopisywanie prowizji do konta
        Lobby, uroczyście przysięgam, że wszystkie zamówienia dokonane z linku Lobby
        (ale tylko te, innych system nie przyjmie) po kliknięciu opcji "zamówienie
        wysłane" automatycznie dopisują się do konta. Z dniem dzisiejszym dopisało się
        kolejne kilkanaście złotych, co Butters może poświadczyć :).
      • nomina Nowe spotkanie - zapraszam :) 11.05.09, 18:43
        Temat spotkania znów stał się aktualny. 16.05., czyli już w tę sobotę, o godz. 12.00 będę miała przyjemność spotkać się z czytelniczkami i czytelnikami w nowej, multimedialnej bibliotece nr 42 przy ul. Serbskiej 5. Biblioteka dysponuje kącikiem zabaw dla dzieci, więc mamy i pociechy mile widziane :).

Będę promować najnowszą książkę pt. Bestseller (poniżej link do opisu książki i projektu jej towarzyszącemu):

tiny.pl/z84f
        A jak to przy promocji - będą prezenty :).

Jestem niezmiernie dumna, bo moje spotkanie autorskie zostało włączone w tygodniowy plan obchodów otwarcia nowej biblioteki (przy której będzie działało przeniesione Centrum Kultury Agora), więc czuję się zaszczycona zaproszeniem do uświetniania tego wydarzenia :).

A tu jest plakat wydrukowany przez Bibliotekę:
        tiny.pl/z849
        Serdecznie zapraszam Lobbystki :)!

(PS. Słowo Lobbystki podkreśliło się jako błędne. To jakiś szowinizm :o?).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka