bluemacia spokojnie czekajmy na sklep :) 22.04.09, 13:11 Myślę, że najrozsądniejszym wyjściem w tej chwili jest ochłonięcie. :) Obie strony miały chyba zbyt wysokie oczekiwania, być może przeceniałyśmy realność przedsięwzięcia wręcz. Ewa chce stworzyć kolekcje i ruszyć ze sklepem. Pozwólmy Jej na to. "Udostępniajmy" swoje biusty do przymiarek i testowania, porównywania. Dzięki temu te staniki będą znacznie lepsze konstrukcyjnie. Teraz Ewa jedzie do Wrocławia by oglądnąć swoje staniki na większych biustach - skorzystają na tym obie strony. Poczekajmy na otwarcie sklepu, bo na pewno warto. Wtedy będziemy mogły zamówić kilka, wybrać wśród rodzajów czy kolorów. Na razie niejako przy okazji możemy czasem kupić coś na zlocie. Ewo, Ty też nie złość się na rozemocjonowane czy zniecierpliwione forumki. My czekamy na pewien cud. A wydawało się i nam i chyba Tobie też, jeszcze rok temu, że ten cud za chwilkę nastąpi. Życie zweryfikowało to, stąd ta niecierpliwość. Okazało się, że trzeba dłuższych przygotowań i OK, ale nie złość się na forumki. :) Być może mi łatwiej to spokojnie obserwować, ponieważ nie stałam w żadnej kolejce. Założyłam, że kupię w sklepie u Ewy. :) Sklepu nie ma, ale mam stanik. Od soboty jestem posiadaczką idelanie leżącego stanika Effuniaka. To mój pierwszy stanik, który nigdzie mnie nie uwiera, nie sprawia dyskomfortu w czasie noszenia. Teraz jeszcze niecierpliwiej wypatruję sklepu. bluemacia, która od soboty zamartwia się, że może jakieś 70F wróciło do Łodzi, bo wyszłam zbyt wcześnie. Odpowiedz Link
zlotooka pytanie do Effuniak/Sekretariatu 22.04.09, 13:20 OK, będziemy czekać spokojnie na sklep. Tylko jedna rzecz - nie chodzi tu o niecierpliwość, wiarę w cuda itd. Tylko jeszcze niedawno my wszystkie "kolejkowiczki" dostałyśmy maila z prośbą o uaktualnienie wymiarów, a na forum pojawiały się informacje, że kolejka nadal obowiązuje i zamówienia będą realizowane. Więc chyba nie jest dziwne nasze zdziwienie, niezrozumienie, a nawet rozgoryczenie po przeczytaniu ostatnich postów od Ewy, na podstawie których można wysnuć wniosek, że kolejkowe zamówienia jednak nie będą realizowane. Chciałabym prosić Effuniak lub jej Sekretariat o ostateczne potwierdzenie lub zaprzeczenie tym domysłom, krótko mówiąc, jasną odpowiedź na pytanie: czy zamówienia kolejkowe będą, czy nie będą realizowane? To chyba nie jest wygórowane wymaganie :) Odpowiedz Link
panistrusia Re: spokojnie czekajmy na sklep :) 22.04.09, 13:28 > to. "Udostępniajmy" swoje biusty do przymiarek i testowania, > porównywania. Ok, udostępniamy. Tylko że skoro Ewa coraz bardziej 'biznesowo' (np. odwoływanie umówionych zlotów) traktuje osoby, które podzieliły się z nią doświadczeniami (czasem, dojazdem), którym sama z własnej woli obiecała uszycie stanika (i możliwość kupienia go za 100zł), to i my (Lobby) zaczynamy traktować Effuniak jako zwykłą firmę. Niestety odnoszę wrazenie, że Ewa już dostała od nas to, czego chciała i 'olała' wiele dziweczyn, które dotąd bardzo cierpliwie czekały i wykazały się ogromną wyrozumiałością, nawet nie powiadamiając ich o tym. Odpowiedz Link
malagracja Traktujmy Effuniak jak "firme" 22.04.09, 14:20 Oszczędzi nam to nerwów. I jej też. Ten wątek ocieka w skrajne emocje, a jest to niepotrzebne :-) Odpowiedz Link
bluemacia Re: spokojnie czekajmy na sklep :) 22.04.09, 14:25 Ok, udostępniamy. Tylko że skoro Ewa coraz bardziej 'biznesowo' (np. odwoływani > e > umówionych zlotów) traktuje osoby, które podzieliły się z nią doświadczeniami > (czasem, dojazdem), którym sama z własnej woli obiecała uszycie stanika (i > możliwość kupienia go za 100zł), to i my (Lobby) zaczynamy traktować Effuniak > jako zwykłą firmę. > > Niestety odnoszę wrazenie, że Ewa już dostała od nas to, czego chciała i 'olała > ' > wiele dziweczyn, które dotąd bardzo cierpliwie czekały i wykazały się ogromną > wyrozumiałością, nawet nie powiadamiając ich o tym. To prawda, obie strony nie zawsze zachowały się super. Myślę, że sytuacja nas przerosła. Ewę nasze zainteresowanie, nas chyba własne oczekiwania. Elegancko byłoby gdyby Ewa oficjalnie poinformowała, że jednak rezygnuje lub nie z produkcji pojedynczych sztuk dla kolejkowiczek. Tak samo, jak elegancko byłoby, gdyby np. uczestniczki zlotów zachowowyały się miło. Ale każda z nas jest tylko człowiekiem i popełniamy błędy, nie nakręcajmy już tego zdenerwowania. Jak pojawi się sklep, to oczywiście, że będzie podlegał wszelkim zasadom rynkowym. Nikt nie będzie zmuszony do zakupów w nim, ani nie będzie miał obowiązku bycia zadowolonym. Ewa ustali jakie są w sklepie zasady, jaki towar i my albo się do nich dostosujemy albo nie i wtedy nie kupimy. Zwykłe prawo rynku. :) bluemacia Odpowiedz Link
malagracja Pomysł :-) 22.04.09, 14:17 Najpierw konkrety: 1. Niedlugo ;) rusza sklep. 2. W sklepie znajdziemy duzy wybor fasonów/kolorów/rozmiarów (co najwazniejsze. Wiem, ze sa dziewczyny, ktore pewnie potrzebuja troche innych Effuniakow, niz standardowe, ktore znajdziemy w niedlugim razie w sklepach. Namawiam te dziewczyny, ktore beda mogly sie zaopatrzyc w sklepie do zrezygnowania z miejsca w kolejce. Niech kolejka będzie dla "problematycznych" ;), ślubnych itp. Kolejka będzie krótsza. Nie bedzie pretensji o miejsce w kolejce. I kazda kupi sobie w sklepie co bedzie chciala. Odpowiedz Link
anna-pia Idea fajna, ale konkretów brak. 28.04.09, 11:33 malagracja napisała: > Najpierw konkrety: > > 1. Niedlugo ;) rusza sklep. To już czytałam ponad pół roku temu. > 2. W sklepie znajdziemy duzy wybor fasonów/kolorów/rozmiarów (co najwazniejsze. Zobaczymy. > > Wiem, ze sa dziewczyny, ktore pewnie potrzebuja troche innych Effuniakow, niz > standardowe, ktore znajdziemy w niedlugim razie w sklepach. gdyby było wiadomo, co będzie w tym mitycznym sklepie, decyzja byłaby prosta. > Namawiam te dziewczyny, ktore beda mogly sie zaopatrzyc w sklepie do > zrezygnowania z miejsca w kolejce. Jak wyżej. Skąd one mają wiedzieć, czy kupią w sklepie, czy nie? > Niech kolejka będzie dla "problematycznych" ;), ślubnych itp. Aha, czyli sugerujesz, że ślubnych straplessów nie będzie w sklepie? > Kolejka będzie krótsza. Nie bedzie pretensji o miejsce w kolejce. I kazda kupi > sobie w sklepie co bedzie chciala. > Jak w końcu sklep będzie, bo na razie nie ma, a to "na razie" trwa i trwa miesiącami. Odpowiedz Link
malagracja anna-pia 28.04.09, 11:49 Wszystko co napisałas świadczy tylko o Twojej nikłej wiedzy o całej sprawie. Gdybyś bardziej się nią inetresowała, być nie napisałą tego co napisałas. Odpowiedz Link
anna-pia Re: anna-pia 28.04.09, 12:00 malagracja napisała: > Wszystko co napisałas świadczy tylko o Twojej nikłej wiedzy o całej sprawie. > Gdybyś bardziej się nią inetresowała, być nie napisałą tego co napisałas. > A wiesz, czemu się nie interesuję? Bo wątki o stanikach Effuniak są pełne zachwytów oraz kłótni, a brak rzeczowych informacji. Sorry, kochana, ja jestem dorosła i nie mam czasu na czytanie tych wzdychań, jęków i podlizów. Innymi słowy, skoro Effuniak i Sekretariat nie dbają o szerzenie rzeczowej wiedzy o produkcie, to osoba minimalnie zainteresowana ma taką wiedzę, jak ja. Kontrprzykład? BiuBiu. A skoro masz takie dokładne, konkretne informacje, to je podaj, bo to, co napisałaś, to garść ogólników, i można było to napisać ponad pół roku temu, a efektów nadal brak. Odpowiedz Link
sylwiastka Re: anna-pia 28.04.09, 12:00 Zadna forumka nie ma obowiązku posiadać "nienikłej" wiedzy na temat sklepu Effuniak.Anna-pia przedstawiła FAKTY, z którymi trudno dyskutować. Odpowiedz Link
panistrusia Re: anna-pia 28.04.09, 12:07 Przypomina mi to kampanię wyborczą PiSu: 'wiem, ale nie powiem'. Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: anna-pia 28.04.09, 12:25 Js sie sprawa interesuje, ale wiedze i tak mam nikla. Tyle, ze ja mam w tej chwili mam ten luksus, ze interesuje sie ze zwyklej ciekawosci, wiec przegladam tylko te informacje, ktore sa powszechnie dostepne Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Pomysł :-) 28.04.09, 12:35 malagracja napisała: > Najpierw konkrety: > > 1. Niedlugo ;) rusza sklep. To nie jest konkret. Konkret to informacja "4/15/25* maja rusza sklep". Z perspektywy historii wszechświata 1000 lat to też niedługo, a jak sklep ruszy za 1000 lat to raczej nic w nim nie kupię ;) * niepotrzebne skreślić ;) Odpowiedz Link
molowiak ROTFL 28.04.09, 12:57 malagracja napisała: > Najpierw konkrety: > > 1. Niedlugo ;) rusza sklep. Nie rozśmieszaj mnie dziewczyno. Sama w to nie wierzysz (wnioskuję po puszczającej oczko emotce). Odpowiedz Link
maheda KONIEC WĄTKU !!! 28.04.09, 13:06 Wszelkie posty, które dotyczą staników, proszę o wpisywanie w kolejny, czwartym wątku o stanikach Effuniaka. Ostrzegam, że tak, jak w rozmiarowym - wszelkie posty z datą późniejszą, niż ten, który wpisuję, będą absolutnie wycinane. Odpowiedz Link