Dodaj do ulubionych

EFFUNIAK - 3

14.01.09, 21:30
Wątek poświęcony stanikom firmy EFFUNIAK -
zapraszam do opisywania konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich
użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez względu
na to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który
dopiero planujemy kupić.

Staniki EFFUNIAK są szyte na indywidualne zamówienie.
Należy je składać w opisany niżej sposób.

Nieoficjalna galeria staników stworzona przez kwiatek04
dostępna jest pod adresem tinyurl.com/5aqhqd

Linki do poprzednich wątków:
Effuniak 1 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81879866
Effuniak 2 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=84624339

Stare wątki przekroczył 500 postów - prosimy o NIE PISANIE W STARYCH
WĄTKACH, gdyż powoduje to problemy techniczne.
Obserwuj wątek
    • sekretariat_effuniak ZAMÓWIENIA 14.01.09, 22:22
      Nadal można składać zamówienia do mnie mailowo na adres
      SEKRETARIAT_EFFUNIAK@GAZETA.PL podając następujące dane:

1) wymiary
      2) pasujący rozmiar brytyjski (chodzi o dobrze dobrany rozmiar w stanikach o
      standardowych miseczkach)
      3) co konkretnie chcecie zamówić lub 2,3 kolory do wyboru dla Ewy, w których
      chciałybyście mieć stanik
      4) swoje dane do wysyłki oraz jakieś ewentualne uwagi czy specjalne życzenia.
      5) nick z Lobby.

Dziękuję i pozdrawiam,
      Ula z Sekretariatu
      • yo_anka Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 18:51
        pocieszcie mnie bo już nie mogę,
        wokół tyle zadowolonych z Effunikaów, w galerii się pysznią, recenzują w wątkach a ja nic....
        Miał na pewno być w ciągu 1,5 m-ca
        Potem na kiedyś tam, potem na święta potem na moje urodziny na sylwestra i nic....

pisałam ze 4 razy i nadal mam czekać i nie pytać bo to tylko denerwuje....
        Więc sprawdzam pocztę i nic....

Parę m-cy temu byłam 30 w kolejce a od tego czasu naczytałam się już dużo wiecej recenzji dziewczyn które kupiły Effunika
        Co jest?
        Jakieś boczne kolejki?
        Jakieś lepsze literki?
        Jakieś mniejsze obwody?

Napiszcie ile już czekacie na swój model, to mnie może pocieszy i uspokoi

Liczę się też ze mnie obsztorcujcie za moje żale, albo Effuniak przesunie mnie karnie na koniec kolejki, a co mi tam, interesuje mnie to, co decyduje o tym kiedy otrzymam swój stanik
        • koza-1985 Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 19:00
          yo_anko pierwsza przymiarka effuniaka to krakowski zlot zdaję się 28
          września, potem czekałam i po jakimś czasie(miesiąc?półtorej) dostałam
          ale był za mały;((
          odesłałam i czekałam...czekałam...czekałam, Effuniak jak każda z nas miewa
          luki w pamięci, uszyła ale zapomniała wysłać ;)))
          teraz mam i za chwilę obfotografuję do galerii.

cierpliwości zatem:)
          warto czekać:)
          • samo_zloto Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 19:11
            ja zostałam obmierzona również na tym samym zlocie, ale czekam do tej pory. Nie
            wiem, od czego to zależy. No ale czekam sobie spokojnie.
            • songor Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 18.01.09, 00:23
              dziekuje :)))) na nastepne tez bede polowac ;)
          • yo_anka Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 21:42
            Dawaj go do galerii migusiem!
            Popatrzę sobie i Zzielenieje z zazdrości :)

A poważnie to bardzo mało Effuniaków G+
            tym bardziej chce zobaczyć bom teraz 30JJ
            • koza-1985 Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 22:15
              już wysłałam:)
            • daslicht Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 23:44
              Ehehehe, ja czekam od lipca i już sobie odpuściłam, tylko głupio mi
              z matką, bo woli dalej wieszać sobie biust na karku niż wsadzać go
              pod pachy i obcinać sobie ręce :(
        • panthera_tigris Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 19:17
          yo_anko to czekamy razem :) zamówiłam pod koniec sierpnia, na jesieni byłam
          nawet 10 w kolejce, potem już napewno miało być na sylwestra, teraz nie mam
          żadnych informacji i dalej czekam :| Może na planowany zlot warszawski Ewa uszyje.
          • klymenystra Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 19:52
            Ja zamowilam dzien po krakowskim zlocie, to chyba poczatek wrzesnia byl...
            Dziewczyny ze zlotu mialy miec pierwszenstwo...
            Gorzej ma moja przyjaciolka, ona zamawiala jakos na poczatku sierpnia, sama ja
            namowilam :(( I dziewczyna dalej nie ma, wiesci od sekretariatu niet i widze,
            ze, przepraszam, ze to powiem, zachwyty nad Effuniak bokiem jej wychodza.
            Zrazila sie.
            Nie wiem, po co dalej jest mozliwosc skladania zamowien, skoro Ewa nie wyrabia.
            • elodia Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 21:14
              Efcia ma tylko dwie rączki, zamówień jest dużo, a do tego ona stara
              się wszystko zrobić jak najlepiej! A w międzyczasie (którego nie ma
              wg polonistów) jeździ i mierzy.
              A przecież... co odwlecze nie uciecze:)))
              My i tak jesteśmy uprzywilejowane:) Inni jeszcze o Effuniaku nie
              wiedzą:D
              • klymenystra Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 18.01.09, 09:13
                Elodio, pal licho ja, stanikow mam 30. ALe kolezanka ma cale 2 i nie kupowala
                nic, bo liczyla, ze szybko dostanie effuniaka. Ja wiem, ze Ewa ma dwie rece -
                ale czemu w takim razie nadal mozna skladac zamowienia? Tego nie rozumiem.
            • czeka-jaca Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 21:42
              Wlasnie, po co, skoro nawet nie umiecie powiediec ile trzeba czekac?
              Pierw ogarnijcie to, na co ludzie czakaja po pol roku albo i dluzej.
            • plecionka Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 18.01.09, 13:01
              Tez zamowilam na krakowskim zlocie i zaraz po wyslalam Sekretariatowi meila z danymi do wysylki. Dostalam odpowiedz, ze nie bede musiala dlugo czekac. W efekcie jestem na etapie zastanawiania sie ile to jest tak wlasciwie "dlugo":) Trudno, trening cierpliwosci tez jest w zyciu potrzebny:D
        • martulka_s Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 23:04
          Ja czekam od początku września, ale ani razu nie pisałam, bom cierpliwa nad
          wyraz ; ) Jedyny problem widzę w tym, że odłożone pieniążki gdzieś mi się po
          drodze wydały...
          • nisiaczek28 Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 23:39
            Ja też czekam od krakowskiego zlotu we wrześniu. Czekam cierpliwie, nie piszę,
            ale chyba będę musiała w końcu napisać bo mi biust trochę zmalał...
          • luincir Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 18.01.09, 10:35
            Ja jakoś od sierpnia, w międzyczasie dostałam informację, że zamówienie
            przyjęte, to czekam sobie spokojnie :) Mam tylko nadzieję, że jak przyjdzie moja
            kolej, to dostanę mejla precyzującego, bo mi się przez te pół roku trochę
            zmieniły wymiary. Mogę nawet pojechać i dać się zmierzyć Ewie, bo chociaż nie
            mam dużego biustu, to wciąż brak pasującego stanika, wszystko niekompatybilne :(
            No, ale na razie czekam.
        • besame.mucho Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 17.01.09, 23:57
          > Parę m-cy temu byłam 30 w kolejce a od tego czasu naczytałam się
          > już dużo wiecej recenzji dziewczyn które kupiły Effunika
          > Co jest?
          > Jakieś boczne kolejki?
          > Jakieś lepsze literki?
          > Jakieś mniejsze obwody?
          >
          > Napiszcie ile już czekacie na swój model, to mnie może pocieszy
          >i uspokoi

Z tego co wiem, to po prostu jest bardzo dużo zamówień do których
          dochodzą jeszcze zloty. Ja moje zamówienie składałam chyba jeszcze w
          lipcu, a jeśli nie to na samym początku sierpnia i Effuniaka
          dostałam bardzo niedawno. A raczej nie dostałam, bo okazało się, że
          miał za małe miseczki. Kupiłam od Ewy inny prototypowy model, który
          ma na mnie za szeroki obwód przez co rzadko go noszę, czyli tak de
          facto też jeszcze nie mam swojego idealnego Effuniaka. Cierpliwości
          dziewczyny, ja wiem, że wszystkie chcemy idealny stanik i to jak
          najszybciej, przez co szybsze zlotowe kolejki mogą drażnić, ale
          trzeba sobie uświadomić, że dla Ewy celem jest w tej chwili
          dopracowanie konstrukcji. Nie dziwne więc, że szyje w pierwszej
          kolejności staniki na zloty, bo na zlotach może od razu przetestować
          to co uszyła i zobaczyć czy konstrukcja jest już dobra, czy musi
          jeszcze coś poprawić.
          • yaga7 Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 18.01.09, 11:18
            Ale to też nie jest tak, że każda dziewczyna, która była na zlocie, stanik dostanie.
            Byłam na zlocie, zostałam obmierzona, a stanika i tak nie mam ;)
            • effuniak Witam 18.01.09, 13:12
              Miłe moje Koleżanki :)

nikogo nie traktuję lepiej ani nikogo nie pomijam , choc tak to moze z boku wyglądać
              Złościcie się tym, że złożyłyście zamówienia i nic sie nie dzieje

Myślę, że problem by był gdybyscie wpłaciły pieniadze
              Ale tak nie jest , prawda?
              Powiem więcej - są osoby które maja staniki a jeszcze nie zapłaciły bo tak nam
              sie sprawy potoczyły i jakoś nie robie problemu

A teraz troszkę wyjaśnień
              pierwsza sprawa - rozmiarówka , która ma obejmować nie tylko małe i średnie ale
              i duże rozmiary
              Dlaczego ?
              Ano dlatego, że jak już skupię się na małych to NIGDY NIE WRÓCE DO DUŻYCH - bo
              mi to nie bedzie potrzebne.
              Małe i średnie już mam i z pewnością dadzą one świetne utrzymanie mojej firmie
              Chcecie tak ?

Staniki mają dziewczyny albo ze zlotów , albo te , które do mnie przyjechały,
              albo takie , których rozmiarów potrzebowałam do testów
              Ma też Ula - choć powinna mieć wiecej - bo zajmuje sie kontaktami z Wami na co
              mnie nie starcza juz czasu
              Realizuję też zamówienia typu straplessy ślubne i indywidualnie dopracowuję
              staniki - zajmuje mi to mase czasu bo form na to nie mam - ale przeciez tego
              oczekujecie , prawda ?

A dodatkowo kończę pewne przedsięwziecie o którym dowiecie sie wiosną - i
              zajmuje mi to baaaaaaardzo dużo czasu

Ponadto jeżdżę na zloty i mimo, że jest to dla mnie miłe i ciekawe
              doświadczenie , to jednak jest czasochłonne

Reasumując
              Jeśli macie dość czekania to po prostu zrezygnujcie :(

Nie mogę zrobić wiecej , niż mogę
              Przykro mi
              • klymenystra Re: Witam 18.01.09, 14:33
                Ewa, ja to wszystko rozumiem. Powiedz mi tylko, jaki jest sens, zeby Ula nadal
                przyjmowala zamowienia, skoro czas realizacji sie tak strasznie wydluza? Tego
                nie rozumiem. Nie lepiej zrealizowac te, co juz masz, dopracowac rozmiarowke i
                ruszyc ze sklepem? Jesli dziewczyny beda tak skladac i skladac, to przeciez to
                sie nie skonczy.
                Poza tym - ja chyba jestem latowierna, ale jesli ktos mi mowi, ze dziewczyny ze
                zlotu maja pierwszenstwo, to ja temu ufam:(
                I jeszcze jedna rzecz - na krakowskim zlocie byl jeden Twoj piekny zielony
                stanik. Niestety, Ula powiedziala mi, ze nie jest na sprzedaz, bo jest Tobie
                potrzebny. A za godzine juz go miala inna forumka:( Poczulam sie troche
                oszukana, chyba mialam prawo? Gdybym wtedy kupila, teraz bym wystepowala w
                imieniu przyjaciolki mojej li i jedynie.
                • sekretariat_effuniak @ klymenystra 18.01.09, 15:47
                  Klymenystra, jeśli chodzi o tą sytuację na krakowskim zlocie, to musiałyśmy się
                  źle zrozumieć. Chodziło mi o to, że nie jest na sprzedaż, bo Ewa go już komuś
                  obiecała. Inaczej być nie mogło.

Przecież nam też zależy, aby sprzedać tych staników jak najwięcej, więc
                  podstępne ukrywanie ich przed potencjalnymi klientkami byłoby raczej bez
                  sensu..... :)

Nie gniewaj się, to jakieś nieporozumienie wyszło!

Ula
                  • effuniak Re: @ klymenystra 18.01.09, 17:06
                    Zielony był dla Zawsze-Zielonej i były przygotowane dwa sąsiadujące rozmiary.
                    Podczas zlotu w tym staniku , którego rozmiar pasował na Z-Z powstała dziura
                    (ktoś zaciągnął paznokciem) i dlatego Z-Z pojechała z niczym a drugi był do
                    sprzedania
                    Jeśli pytałas o niego zanim wyjaśniło sie który rozmiar pasuje na Z-Z to
                    rzeczywiście żaden z tych staników nie był na sprzedaż
                  • klymenystra Re: @ klymenystra 18.01.09, 23:15
                    Wiem, ze bylo nieporozumienie :) CHodzi mi o to, ze gdybym wtedy zaspokoila
                    zadze, to teraz bym nie jojczala na forum. Przepraszam, jesli wyszlo inaczej,
                    ale dzis mam dzien lekow egzystencjalnych :)
        • yaga7 Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 18.01.09, 11:15
          Ja czekam od sierpnia.
          Nie piszę, która byłam w kolejce, ale we wrześniu ponoć z przodu.
          Mamy drugą połowę stycznia, a mojego stanika ani widu ani słychu.
          Pisałam trochę maili w zeszłym roku, teraz już mi się po prostu nie chce.
          Z maili, które dostałam, wynika, że mojego stanika na razie nie będzie, bo nie
          ma odpowiednich materiałów.
          • sheena777 niedługo minie rok, od czasu mojego zamówienia :( 19.04.09, 13:27
            w jakimś dziwnym miejscu mój post się ukazał, więc wklejam go
            jeszcze raz pod wątkiem na temat czasu realizacji:

jak w temacie, biustonosz zamawiałam podczas pierwszego zlotu
            warszawskiego, od którego mineło już sporo czasu i w związku z tym
            mam kilka pytań i wątpliwości:
            1) czy to zostanie w ogóle kiedyś zrealizowane?
            2) jeśli tak, to ile jeszcze to potrwa?
            3) wymiary, które effuniak wpisała wówczas do swojego kajecika są
            już dawno niaktualne, nie ma więc szans żeby stanik był na mnie
            dobry (o ile powstanie), czy to się gdzieś aktualizuje?
            & last but not least
            4)effuniu, wiem ze masz duuuuuużo pracy ostatnimi czasy, ale od
            czego zależy fakt, że o wiele późniejsze zamówienia zostały dawno
            zrealizowane, a ja nadal czekam?
        • yo_anka DZIĘKUJĘ! 18.01.09, 22:01
          Poczytałam i pomogło!

Ja czekam od spotkanie poznańskiego pod koniec sierpnia.
          Bo wtedy nie było na mnie dobrego, oba za małe w miskach.
          Ewa mnie pomierzyła , zanotowała sobie w sekretnym notesiku.
          A ja pełna ufności czekałam.
          To i poczekam dalej.
          To jak już przyjdzie to będzie jak jakiś Bentley na zamówienie :)
        • driadea Re: Ile czekałyście na realizację ZAMÓWIENIA? 18.01.09, 22:29
          Ja zamówiłam 14 września. Nadal czekam...
    • myszonor Kiedy EFFUNIAK zacznie szyc na DUZE BIUSTY G+ ??? 17.01.09, 22:04
      Ewo,
      Jak w tytule
      ze tego co do tej pory wyczytałam to twoimi wyrobami mogą się cieszyć głownie
      mało i średnio biuściaste.
      Na te duże literki to chyba jakieś "wypadki przy pracy", tak ich niewiele :(

Kiedy zaczniesz szyć dla tych co skazane sa na Panache, bo Freya wymiękła przy
      J, a Maskaradki mogą sobie pooglądać jedynie ?

To mi zakrawa na jawną dyskryminację jak u innych producentów co omijają
      szerokim łukiem biuściaste mutanty. :P

A jako ze tu Lobby Biuściastych pytam:
      Kiedy ruszy szycie dla H, J K itd ?

• elodia Re: Kiedy EFFUNIAK zacznie szyc na DUZE BIUSTY G 17.01.09, 22:14
        Myszonor, ja nie Ewa, ale
        mnie się wydaje, że żeby dobrze szyć te, o których piszesz, musi
        najpierw do perfekcji opanować mniejsze, a to chyba jest dopiero w
        trakcie.
        Bo Effcia chce to robić DOBRZE. BARDZO DOBRZE!
        A co nagle to po diable.
        To nie jest tak, że plunął, kichnął i jest...
        Może się mylę, ale wydaje mi się, że na ostatnim, bydgoskim
        spotkaniu widziałam u niej biustonosze G+
        • sangria21 Re: Kiedy EFFUNIAK zacznie szyc na DUZE BIUSTY G 18.01.09, 20:26
          Na pewno było sporo dużych misek, ale polemizowałabym, że G to duży biust, na
          zlocie okazało się, że mój mały biust spokojnie zmieściłby się w 60FF ;) a
          naprawdę jest nieduży...
      • the_mariska Re: Kiedy EFFUNIAK zacznie szyc na DUZE BIUSTY G 17.01.09, 22:34
        Ja widziałam effuniakowe 80K, a nawet prototypowe 85M ;) Jest jeszcze tego typu
        kwestia, że u Effuniak nie trzeba zaniżać obwodów, więc zamiast 60J czy 65H
        kupuję Effuniakowe 70G - i już nie jestem GG+ ;)
      • maith Ewa nikogo nie dyskryminuje 18.01.09, 08:34
        Ewa nikogo nie dyskryminuje, tylko właśnie dopracowuje rozmiarówkę. Na razie
        sklep jeszcze nie ruszył, prawda? Czyli nikt nie został zostawiony poza
        nawiasem. Produkcja wszystkiego ruszy, jak Ewa będzie miała dopracowane także to
        H, J czy K.
        (jakkolwiek by się u niej miały nazywać)
      • maheda Ej, ej, ej... :) 18.01.09, 22:16
        Spokojnie, wszystko wymaga pracy.
        A staniki na GGplusy (im więcej plus, tym gorzej) są rozmiarami, które nie tak
        łatwo jest skonstruować.
        Zwłaszcza rozmiary staników na duże i miękkie biusty wcale nie tak łatwo
        przełożyć z mniejszych, które są zupełnie inne.
        Ja też czekam już ponad pół roku, nic na mnie na razie nie ma, a jakoś żyję. :-)
      • joankb Re: Kiedy EFFUNIAK zacznie szyc na DUZE BIUSTY G 18.01.09, 22:40
        Ja się przyłączam do mahedy... I do sylwiastki... I do wielu innych. Pokazuje
        się powoli i z sukcesem!!! jeden kraniec tabelki. Kto sądzi, że te "małe"
        rozmiary są takie proste, ten nigdy nie widział staników, które szyły rożne,
        angielskie, polskie, australijskie firmy. Nie do przeżycia, nie do noszenia. I
        wybór dokładnie taki sam jak w 30K - zero. Prototypy są w pełnej rozmiarówce -
        także te w GG+ i więcej. Jeśli nie chcecie kompromisów, staników słusznych, ale
        niedobrych - potrzebny jest czas...
        Tych skrajności nie szyje NIKT, brak wzorów, brak nawet dyskusji o modelach i
        krojach. Orka na ugorze - i to musi trwać.
        • maheda Re: Kiedy EFFUNIAK zacznie szyc na DUZE BIUSTY G 18.01.09, 22:43
          joankb napisała:

> Prototypy są w pełnej rozmiarówce - także te w GG+ i więcej.

Z tym, że prototypy są przewidziane na razie na twarde, jędrne biusty.
          Ale wszystko w swoim czasie.
          Jak powiedziałaś - jest to terra incognita.
          NIKT na świecie nie szyje takich staników na miękkie, duże biusty. NIKT.
          Effuniak jest pierwsza i to niestety trwa, ale się w końcu doczekamy :)
    • aleksandralm A Effuniak bedzie na warszawskim zlocie? 18.01.09, 03:21
      I kiedy ten zlot? Moze dalabym rade sie zalapac...
      • schaetzchen Re: A Effuniak bedzie na warszawskim zlocie? 18.01.09, 12:56
        Ja sobie cichutko siedziałam i czekałam aż Effuniak otworzy sklep. Wtedy
        chciałam sobie zrobić wycieczkę do Łodzi i kupić stanik. Ale widzę że to jeszcze
        potrwa... Może w takim razie złożę zamówienie i poczekam sobie rok w kolejce...
        Nie piszę tego złośliwie, broń Boże, zastanawiam się jak będzie szybciej.
        Weszłam właśnie do galerii effuniaków i jęczałam z zachwytu nad KAŻDYM modelem,
        aż chłop się zaniepokoił ;)
        Reasumując: czy jest znana przybliżona data otwarcia sklepu?
        • jolka-pol-ka Re: A Effuniak bedzie na warszawskim zlocie? 18.01.09, 14:15
          a ja Wam powiadam, że jeszcze przyjdą takie czasy, kiedy będziemy
          tęsknić do wzdychania i ślinienia się nad EFFUNIAKAMI! Ewa założy
          sklep i każda, nawet nieuświadomiona i niewtajemniczona klientka
          bedzie mogła sobie kupić i mieć to, o czym my tak marzymy.
          Toż "pospólstwo" nawet może nie docenić skarbu konstrukcji, a
          cieszyć się tylko wzorami. To czekanie jest właśnie takie
          sekciarskie :))
          Żeby nie było: też się ślinie i chciałabym, chciała...
    • magdalaena1977 Re: EFFUNIAK - 3 18.01.09, 17:12
      a czy w ogóle jest w tej chwili sens składać zamówienia ?
      Bo ja rozumiem, że przedsiębiorstwo jest w fazie testów, niektóre rozmiary itp.
      wychodzą a inne nie itp.
      Ale jeśli effuniak jest zawalona pracą, to może jasno napiszcie: "przyjmujemy
      zamówienia z półrocznym terminem realizacji" albo "do F szyjemy od reki, H i J
      nie są jeszcze dopracowane".

Ja też mam chrapkę na effuniaka, a szczególnie chciałabym zamówić stanik szyty
      na zamówienie dostosowany kształtem do mojej osoby (plunge z ramiączkami bliżej
      środka jak w starych Triumphach), ale ciągle czekam aż przedsiębiorstwo się
      rozwinie.
      • myszonor Re: EFFUNIAK - 3 18.01.09, 18:38
        Ja też mam chrapkę na Effunika po nieudanych podejściach do Panache (które
        przebija mi mostek i wwierca w pachy)
        Też chciałam ruszyć do sklepu i przymierzać, (a kiedyś czytałam ze miała ruszyć
        we wrześniu) bo mam dość kapryśny biust i coś co niby leżeć powinno mi nie leży
        :( I dość mam odsyłania

A teraz to chyba nie ma sensu składać zamówienia skoro i tak czeka się pół roku
        i więcej. Do sklepu chcę iść zdjąć z wieszaczka, zmierzyć, zapłacić i cieszyć
        się tym o czy krążą takie legendy :)

A keidy sklep stacjonarny ruszy i będą jakieś 32J/34HH do nabycia ?

Wiec dobrze by było :
        > Ale jeśli effuniak jest zawalona pracą, to może jasno napiszcie: "przyjmujemy
        > zamówienia z półrocznym terminem realizacji" albo "do F szyjemy od reki, H i J
        > nie są jeszcze dopracowane".

Bo informacja to podstawa, a tak krążą tylko domysły
    • joankb Re: EFFUNIAK - 3 18.01.09, 19:35
      Dopracowanie rozmiarówki trwa... Dziwicie się? A ile jest staników na świecie,
      które taka rozmiarówkę już mają??? Na zlotach staniki są i na niektóre z nas
      pasują :)) Ewa miała je schować?? Powiedzieć, że nie odda?? Wszystko co Effuniak
      robi jest jawne, wiadomo co już jest, czego jeszcze nie ma. Wolicie inaczej?
      Są dłuuuugie terminy dla niektórych, dla innych szast-prast, zlot i jest. Bo to
      cały czas są prototypy, wersje robocze, przed-produkcyjne. Niektóre idealne,
      niektóre jeszcze nie. Ewa ma pewnie sporo znajomych, sporo klientek "z
      polecenia". Mogłaby to wszystko robić poza nami, poza Lobby, poza rynkiem.
      Działa otwarcie, robi konstrukcje, poprawia, zmienia, dopasowuje... I tak jest
      ok!!!!. Produkcja JESZCZE nie ruszyła, to JESZCZE nie przedsiębiorstwo w ruchu :))
      Czekają nawet te najwcześniejsze zamówienia, rozmiary, fasony.
      Mnie cieszy każdy udany, dopasowany model i rozmiar. Postęp widać, gołym okiem.
      Cierpliwości...
      • set_ka1 Re: EFFUNIAK - 3 18.01.09, 21:25
        Ja rowniez uwazam ze nie ma sie co zalic. Faktem niezaprzeczalnym
        jest ze effuniaki sa swietne, bardzo wygodne i do tego ciesza oko.
        Mysle ze warto czekac bo takiego drugiego nie znajdziecie.
        Ja moge zrobic samobiczowanie poniewaz bylam na zlocie w Bydgoszcz i
        pasowaly mi idealnie 2 staniki. Jako niewtajemniczona i z polecenia
        nie zdawalam sobie sprawy na jakiej zasadzie to wszystko dziala
        (dopiero sie edukuje:)) i pomyslalam ze te wzory na zlocie sa tylko
        do nacieszenia oka dla wszystkich. Wiec pasujace na mnie idealnie
        modele grzecznie odlozylam:((
        teraz juz wiem ze to byl moj niewybaczalny blad
        Ale uwierzcie mi samo przymierzenie i efekt jest dla mnie tak wazny
        ze nie zamierzam sie zniechecac teminem realizacji. WARTO:)
        A Ewa to osoba, ktora wklada w to wszystko cala siebie. Podziwiam ja
        za to i trzymam kciuki za sukces.

• akli-mak Re: EFFUNIAK - 3 18.01.09, 23:03
          a ja wytrwale czekam na rozruch sklepu, bo co jeden to ładniejszy ten effuniak :))
          • nikadaw1 Re: EFFUNIAK - 3 22.01.09, 19:29
            czy ja dobrze rozumiem, że wiosną będzie ten sklep? to przedsięwzięcie, o którym
            Ewa tajemniczo pisała? to może i nie ma co się ustawiać w kolejce.

a przy okazji: jakiej rozmiarówki prototypów można się spodziewać na zlocie? to
            będzie pełna rozmiarówka do G, nie mówię że każdego modelu, ale około 80
            rozmiarów można obejrzeć, czy raczej 20 modeli, każdy z innej parafii?
            • babajaga87 rozmiarówka na zlot 22.01.09, 19:40
              Ewa szyje na zlot rozmiary wg wymiarów zlotowiczek, czyli de facto nie ma
              WSZYSTKICH możliwych rozmiarów, ale są wszystkie (lub prawie wszystkie ;), które
              mogłyby komuś pasować.
    • mamamisia74 Re: EFFUNIAK - 3 06.02.09, 14:39
      Witam, wątek Effuniak trochę zwiądł:(
      Czy mozna podpytac o przybliżóny choć temin realizacji mojego zam z
      października?
      Bo czekamy, ale jak długo jeszcze, a na maile nikt nie odpowiada:(
      • sekretariat_effuniak @ mamamisia74 06.02.09, 23:08
        Mamamisia74,

nie mam żadnego maila od Ciebie, na który bym nie odpowiedziała. Może zaginął w
        spamie? Napisz jeszcze raz.

Po drugie - ten temat poruszany był już 1000 razy na forum. Nie wiemy, kiedy uda
        się zrealizować zamówienia. Robimy, co możemy, a być może nawet więcej. Jak
        któraś nie chce dłużej czekać, to może swoje zamówienie anulować.

Pozdrawiam,
        Ula
        • lau-rin A moje? 07.02.09, 08:59
          Wysłałam bodaj wczoraj zamówienie na twoją pocztę :)
          Doszło?
          • sekretariat_effuniak @ lau-rin 07.02.09, 11:12
            Doszło, doszło. Jeszcze nie zaksięgowane. Jak zaksięguję, to dam znać ;)
      • myszanka_88 Czy można w zamówieniu wybrać fason? 26.02.09, 10:47
        Czy można zamówić effuniaka w fasonie plunge? Mam taką jedną bluzkę,
        z której nawet za małe Tango Plunge mi wychodziło i zastanawiam się,
        czy gdybym wysłała swoje zdjęcie w tej bluzce, to Ewa napisałaby czy
        da radę coś zrobić, czy niestety nie? Dodam, że nie spodziewam się
        jakiegoś efektu rodem z reklamy w rodzaju sexi kreska (przy moich
        obecnych wymiarach po schudnięciu, coś ok 63/78, to właściwie nie
        możliwe ;)). Po prostu potrzebuję stanika, który by podtrzymał
        piersi i miał trochę bardziej wyciętą miseczkę niż tango plunge.
        • myszanka_88 Re: Czy można w zamówieniu wybrać fason? 26.02.09, 10:49
          oj, w złym miejscu umieściłam. zaraz przekleję.
    • wariamiktoria Fiszbiny 22.02.09, 17:02
      Uwielbiałam Effuniaka dopóki nie musiałam chodzić tylko w nim przez miesiąc
      (pozostałe pasujące rozmiarowo były wypożyczone znajomym na czas migracji). Gdy
      odzyskałam starą, wrednie zabudowaną freyę odżyłam. Nie wiem dlaczego "muffinka"
      Effuniak robiła mi krzywdę: wbijała fiszbinę w skórę, w pierś, raniła brutalnie.
      Wąskofiszbinowa jestem, biust tylko troszkę, z powodu snu zimowego ciała, zaczął
      się nadymać a rany dawało mi konkretne. Doceniam co ten stanik zrobił dla mojego
      biustu, tak cudnej dolinki i kształtu piersi po nie mam w żadnym staniku ale co
      z tego. Po kilku godzinach na mieście pierwszą rzeczą po powrocie do domu było
      ściągnięcie stanika. Rozmawiałam z Agafką, mówiła, że to może przez krótkie
      fiszbiny. Nie wiem na pewno, wiem, że się wbijały, że bolało i że Effuniaka nie
      założę co najmniej miesiąc.
      • effuniak Wariamiktoria 23.02.09, 09:36
        Wyślij mi swoje zdjęcia w tym staniku i dokładnie opisz co sie dzieje i
        przypomnij swój rozmiar , dobrze ?
      • wariamiktoria Re: Fiszbiny 26.02.09, 21:06
        Wynik badań za małe miseczki. Pozostaje mi tylko polować na kolejnego Effunika.
        Pozdrawiam
    • anekka28 A jak to jest z cenami? 22.02.09, 19:02
      Dziewczyny wybaczcie, jeżeli moje pytanie będzie nie na miejscu, bo np gdzieś na
      forum jest to już dokładnie wyjaśnione, ale jak to jest z cenami za te
      indywidualnie zamawiane biustonosze?
      • wariamiktoria Re: A jak to jest z cenami? 22.02.09, 21:17
        Ja swojego kupowałam na zlocie za 100zł, przypuszczam, że tak samo jest z
        pozostałymi. Wydaje mi się, że ceny się zróżnicują gdy rozpocznie się produkcja
        "masowa". Wtedy pewnie indywidualnie szyte będą w innej cenie niż teraz. Ale też
        będzie mniejsze zapotrzebowanie na indywidualne bo większość rozmiarów będzie
        dopasowana.
      • amoureuse Re: A jak to jest z cenami? 22.02.09, 21:18
        od 100 do 150zł, ale Effuniak mówiła, że za 150 to już będzie taki, co się sam zakłada ;)
        • anekka28 Re: A jak to jest z cenami? 23.02.09, 08:16
          dzięki dziewczyny za odpowiedź. to teraz ustawiam się w kolejce oczekujących:)
          • martaaa21 Re: A jak to jest z cenami? 23.02.09, 08:38
            ja też chciałam się ustawić i kilka dni temu wysłałam maila jak trzeba no i
            cisza... :(
            • bebe.lapin Do kolejki(?) 23.02.09, 10:10
              Ja tez chcialam sie ustawic w kolejce, ale wlasnie jestem na diecie, i nie mam
              pojecia, jaki bede miala rozmiar, jak przyjdzie czas na szycie mojego cudenka.
              Tak wiec pytam-odpuscic na razie (leeee;( czy zaklepac miejsce i poprosic
              Effuniak o zweryfikowanie rozmiaru, jak bedzie moja kolej na szycie?
              • anetaw2 Re: Do kolejki(?) 23.02.09, 10:20
                mam podobny dylemat? Właściwe kolejkę można by było sobie już zaklepać, bo dosyć
                długo trzeba czekać na te cudeńka. A wymiary można przecież podać aktualne
                jeżeli będzie pora na szycie, czy dobrze sobie myślę??
                • effuniak Re: Do kolejki(?) 23.02.09, 11:34
                  Macie rację, o wymiary będę pytała tuż przed realizacją zamówienia
                  Mnie samej w międzyczasie mocno zmieniły sie gabaryty więc wiem , że i innym też
                  może się coś takiego przydarzyć
                  :D
                  • anetaw2 Re: Do kolejki(?) 23.02.09, 12:49

> Macie rację, o wymiary będę pytała tuż przed realizacją zamówienia <

to świetna wiadomość, dzięki
    • anetaw2 Re: EFFUNIAK - 3 23.02.09, 13:24
      no to i ja teraz będę cierpliwie czekac ;-)
    • myszanka_88 Czy można w zamówieniu wybrać fason? 26.02.09, 10:51
      Czy można zamówić Effuniaka w fasonie plunge? Mam taką jedną bluzkę,
      z której nawet za małe Tango Plunge mi wychodziło i zastanawiam się,
      czy gdybym wysłała swoje zdjęcie w tej bluzce, to Ewa napisałaby czy
      da radę coś zrobić, czy niestety nie? Dodam, że nie spodziewam się
      jakiegoś efektu rodem z reklamy w rodzaju sexi kreska (przy moich
      obecnych wymiarach po schudnięciu, coś ok 63/78, to właściwie nie
      możliwe ;)). Po prostu potrzebuję stanika, który by podtrzymał
      piersi i miał trochę bardziej wyciętą miseczkę niż tango plunge.
      • kizombalover Re: Czy można w zamówieniu wybrać fason? 26.02.09, 12:04
        Model Uleniuch to właśnie taki bardzo niziutki plunge. Z małym biustem, wiadomo,
        raczej kreski nie doczekasz w dobrze dobranym rozmiarze, ale dolinkę, jak
        najbardziej na małym biuście robi elegancką ;-)
        • kuraiko Re: Czy można w zamówieniu wybrać fason? 26.02.09, 14:44
          macie linka do uleniucha (zapomniałam gdzie jest link do mini
          galerii effuniaków). czy on jest biały??
          bo ja ze zgrozą ;) uświadomiłam sobie, że niedługo wiosna, a ja mam
          owszem 3 plunge, ale właściwie żaden z nich się nie nadaje pod jasne
          bluzki. tzn ten Ceriso w kropy by uszedł, ale ma bardzo szerokie
          ramiączka no i na pewno by wystawały niekoniecznie pasując do bluzki
          (np bluzka w orientalny wzór, a tu kropy vintage ;) ). tak więc
          myślę nad białym/cielistym plandżem i może effuniak byłby fajną
          alternatywą, bo na oku mam tylko Zetę i Eleanor Frei...
          • dziwna_dziewczyna Re: Czy można w zamówieniu wybrać fason? 26.02.09, 15:19
            Link jest w pierwszym poście... tinyurl.com/5aqhqd
            • kuraiko Re: Czy można w zamówieniu wybrać fason? 26.02.09, 23:06
              dzięki :) dodam do ulubionych i już nie będzie problemu ^^
        • myszanka_88 Re: Czy można w zamówieniu wybrać fason? 26.02.09, 21:15
          O, rzeczywiście super ten Uleniuch :) coś takiego powinno być ok :)
          obmierzę się dokładnie i dołączę do kolejki :)
        • kuraiko Uleniuch - pytanie i spostrzeżenia ;) 26.02.09, 23:10
          pytanko - to jest padded?
          a spostrzeżenia - bardzo fajny krój, tylko ja się spodziewałam
          czegoś przezroczystego ;) czy miękkie przeroczyste plunge też będą?
          • samo_zloto Re: Uleniuch - pytanie i spostrzeżenia ;) 26.02.09, 23:17
            w galerii jest nieusztywniany przezroczysty plunge :D jest boski, jeden z
            piękniejszych modeli moim zdaniem.
            • eriane Re: Uleniuch - pytanie i spostrzeżenia ;) 26.02.09, 23:35
              a właśnie dojrzałam na pierwszym zdjęciu, gdzie jest 6 staników,
              miękkiego plandża ;) to o ten chodziło?
              • samo_zloto Re: Uleniuch - pytanie i spostrzeżenia ;) 26.02.09, 23:39
                niee, ten, o którym myślę jest z gładkiej czarnej siatki, wykończony
                zielono-miedzianym haftem, coś na kształt haftu krzyżykowego.
                • anetaw2 Re: Uleniuch - pytanie i spostrzeżenia ;) 27.02.09, 07:49
                  a może by nadac nazwy effuniakom??
    • zwiatrem Re: EFFUNIAK - 3 26.02.09, 21:43
      Ewo
      z checia bym przypomniala rozmiary z Twego zeszytu, pobrane na zlocie w Gdańsku,
      ale nie pamietam co tam bylo wspisywane, moje wymiary sie zmienily od tego
      czasu, czy bedzie to wystarczajace jesli sama sie zmierze?
      • sekretariat_effuniak @ zwiatrem: TAK! n/t 27.02.09, 11:54

• aga1173 Re: EFFUNIAK - 3 28.02.09, 10:29
        Dzięki tvn pierwszy raz zobaczyłam staniki Efuniak. Pooglądałam
        galerię i same cudeńka. mam pytanie skąd jest Pani Ewa?

Na pewno wkrótce i ja stane w kolejce jak tylko się przekaonam o
        swojim własciwym rozmiarze
        • kwiatek04 Re: EFFUNIAK - 3 28.02.09, 11:01
          Effuniak jest z Lodzi :)
    • malagracja Co zamawiac? 28.02.09, 16:14
      Czy Ewa teraz szyje, ze tak powiem hurtowo ;), tylko balkoniki? Bo zlozylam
      zamowienie, ale marzylby mi sie plunge (usztywniany, badz nie) ale tak glupio mi
      sie narzucac.
      • e.m.i1 Re: Co zamawiac? 28.02.09, 19:00
        Plunge Ewa tez szyje. Np. taki jak Mariska miala w TVN i ja w galerii:)
        • malagracja Dziekuje! :) n/t 01.03.09, 21:16
    • kuraiko "idealne dopasowanie" effuniaków - wątpliwości 01.03.09, 18:22
      nie wiem czy ktoś się nad tym zastanawiał wcześniej, ale mi to
      przyszło do głowy...
      czy to nie jest tak, że te staniki są tak idealnie dopasowane, bo w
      końcu są szyte na miarę z uwzględnieniem często znajomości budowy
      danej osoby. (Effuniak zna niektóre dziewczyny, którym coś szyła,
      miała "do czynienia" z ich biustami)
      wiem też, że kilka staników zmieniło właścicielki i że na te, na
      które nie były szyte też pasowały.

ale zastanawiam się, jak to będzie, kiedy będzie masowa produkcja,
      jaka jest gwarancja, że jak zamówię coś na swoje wymiary, że będzie
      pasowało. a jeśli nawet za małe miski i większe będą ok, to czy
      fiszbiny na pewno będą w porządku, czy kształt będzie taki jak
      trzeba itd.
      bo ja bym pisała o ideałach tylko, gdyby produkcja była masowa... a
      nie wtedy, kiedy ktoś szyje na moje wymiary...
      • kk345 Re: "idealne dopasowanie" effuniaków - wątpliwośc 01.03.09, 19:21
        Na dziś dziewczyny piszą o ideałach, bo takie właśnie widzą na własnych
        biustach. Jak ruszy produkcja masowa, wypowiedzą się inne forumki, wtedy ocenimy
        całość:-)
        Skoro staniki zmieniają właścicielki, to chyba nie wszystkie są idealne, ale nie
        istnieje chyba firma (żadnej branży), która ma wyłącznie zadowolonych klientów.
        Nie twórzmy więc sobie same zmartwień tam, gdzie ich jeszcze nie ma... No,
        chyba, ze Twoją intencją jest udowodnienie Effuniak, ze wcale nie jest taka
        idealna...

> jaka jest gwarancja, że jak zamówię coś na swoje wymiary, że będzie
        > pasowało

A teraz GDZIEKOLWIEK masz taką gwarancję?
        • ycik kk345 01.03.09, 19:31
          > Skoro staniki zmieniają właścicielki, to chyba nie wszystkie są idealne, ale ni
          > e

Ja jeszcze nie doczekałam się swojego Effuniaka, ale wydaje mi się, że dziewczyny sprzedawały swoje chyba raczej z powodu tego, że biust im zmigrował? No ale oczywiście niech te, które miały się wypowiedzą.
          • kk345 Re: kk345 01.03.09, 19:53
            Ja po prostu nie rozumiem intencji kuraiko, przecież nie ma obowiązku kupować
            wyrobów effuniak, po co więc dywagować, czy będą, czy nie będą idealne??? NA
            razie są i to jest dla mnie powód, bym niecierpliwie czekała na sklep.
          • malagracja Re: kk345 01.03.09, 20:00
            Sprzedawalam, bo kupiłam sobie drugiego na zlocie. Poza tym Agafka byla za mala.
            Ale dziewczyna, ktorej sprzedalam stanik, wyglada w nim pieknie :-)
            • kk345 Re: kk345 01.03.09, 20:04
              Czyli wygląda na to, ze prototypy SĄ idealne:-) Dobrze to wróży na przyszłość:-)
              • malagracja Re: kk345 01.03.09, 20:14
                To nie propotyp. Tylko normalny stanik z metką. Taki jak kiedys bedzie mozna
                kupic u Ewy w sklepie...
                • kk345 Re: kk345 01.03.09, 22:09
                  Dopóki istnieje w jednym egzemplarzu to chyba jednak prototyp...aczkolwiek to
                  kwestia formalna:-)
                  • malagracja Re: kk345 06.03.09, 20:02
                    A kto powiedzial, ze w 1 egzemplarzu? :)
                • agacia2025 malagracja 01.03.09, 23:15
                  a czy sa jakies przecieki kiedy ruszy sklep? podejrzewam ze pewnie szybciej niz
                  doczekam sie moich effuniakow. Oczywiscie nie ponaglam cierpliwie czekam od
                  ponad 2 miesiecy i pewnie jeszcze z 10 miesiecy poczekam. A tak wogole to jakie
                  rozmiary Ewa jeszcze dopracowuje? I jakie to sa wedlug Ewy te dla mala i
                  srednio-biusciastych? Do jakiej kategorii ja sie zaliczam
                  • malagracja Re: malagracja 06.03.09, 20:02
                    Pamietam zlot z listopada i ewa mowila, ze ostatnie literki :-) Ja bym
                    powiedziala ze sredniobiuściasta, bo lobby malobiusciastych to w wiekszosci
                    przypadkow rozmiar 65D (najpopularniejszy) :-) Za tydzien jest zlot w
                    bialymstoku z Effuniak to moze bede cos wiedziec. A sklep ruszy jak Ewa uszyje
                    staniki we wszystkich rozmiarach :-)
                    • agacia2025 dziekuje za odpowiedz 07.03.09, 09:48
                      eh, mam nadzieje, ze to juz niedlugo. Nikogo nie poganiam, ale sama wiesz, ze
                      wszystkie czekamy na effuniaki jak na zbawienie
                      • malagracja Re: dziekuje za odpowiedz 07.03.09, 10:29
                        Ja mialam o tyle szczescia, ze w listopadzie bylam na spotaniu z Ewą i za
                        tydzień mam drugie. Ale wiem co to znaczy czekac :-)
                        • agacia2025 Re: dziekuje za odpowiedz 07.03.09, 19:36
                          tak, fajnie, ze masz mozliwosci. Niestety ja spotkania w londynie z Ewa chyba
                          sie nie doczekam;p
                          • malagracja Napisalam do Ciebie na gazetowego :) n/t 07.03.09, 21:54
            • kuraiko Re: kk345 01.03.09, 21:22
              no właśnie, to dobrze wróży :DD
      • ycik Re: "idealne dopasowanie" effuniaków - wątpliwośc 01.03.09, 19:28
        kuraiko napisała:

> wiem też, że kilka staników zmieniło właścicielki i że na te, na
        > które nie były szyte też pasowały.
        >

Kuraiko chyba sama sobie odpowiedziałaś na swoje wątpliwości- nie wiem skąd masz takie refleksje, ale wydaje mi się, że Ewa właśnie po to spotyka się z nami, jeżdzi na zloty, żeby jak najlepiej dopasować staniki. Szyła już dla małych, średnich i dużych biustów i czy widziałaś kiedyś, żeby coś było nie tak? Effuniak już dużo biustów widziała, a to, że teraz szyje staniki dla indywidualnych dziewczyn to chyba po to, żeby dopracować kroje staników. Pomyśl jaka inna firma wyszła do klientek, żeby na ich biuście testować staniki ? Żadna. Jedna Ewa. I to właśnie powinno być gwarancją, że jej staniki będą dobrze uszyte i ani mało- ani dużobiuściaste nie powinny mieć z nimi problemów.
        • kuraiko Re: "idealne dopasowanie" effuniaków - wątpliwośc 01.03.09, 21:24
          ale po co ja mam nad czymkolwiek myśleć...
          chodziło mi tylko o to, że coś jest określane jako ideał. no spoko.
          ale czy będzie takim samym ideałem, kiedy nie będzie szyte pod
          konkretną osobę ;)
          całe szczęście stanik to np nie spodnie... wtedy byłoby o wiele
          gorzej ;)
          • ycik Re: "idealne dopasowanie" effuniaków - wątpliwośc 01.03.09, 21:43
            > ale czy będzie takim samym ideałem, kiedy nie będzie szyte pod
            > konkretną osobę ;)

A oczekujesz, że stanik sam się dopasuje do osoby? :) Ze jak mam np. ok. półrozmiarową asymetrię jednej piersi to stanik będzie o tym wiedział i zrobi tak, że mój biust będzie idealnie symetryczny w staniku? :)

Effuniaki mają niskie mostki, niskie boczki i optymalnie szerokie fiszbiny, krój half-cupa z pionowym cięciem pasuje chyba każdemu, więc jakie jeszcze trudności przewidujesz? Wiadomo, że niektóre dziewczyny moga mieć bardzo specyficzne problemy ze stanikami, ale i temu Ewa wychodzi naprzeciw!

Ale wiadomo- jeszcze się taki nie urodził... ;)
      • malagracja Wypowiadam sie jako posiadaczka Effuniaka. 01.03.09, 20:13
        A wlasciwie 2, ale jeden odsprzedałam innej dziewczynie.

Staniki są idealnie dopasowane, bo maja uwzgledniona glebokosc miseczki,
        stopnien zabudowania, szerokosc fiszbiny, wysokosc obwodu. Kazdy rozmiar jest
        szyty na inną dziewczyne, a Ewa stara sie (i znajduje!) złoty srodek. Ale
        oczywiscie SĄ wyjątki (ale ich jest o wiele mniej niz w przypadku Frei, Panasza
        itp) gdzie sa potrzebne indywidualne udoskonalenia - i chwała Ewie za to, że
        nigdy nie robi problemów, kiedy trzeba coś zwęzyc, poszerzyc, poprawic,
        ulepszyc. NIKT inny nam tego nie zrobi. Jezeli Ewa zna biust, to oczywiscie ze
        wtedy obejdzie sie bez EWENTUALNYCH poprawek. Ja na swoim Effuniaku mam napis
        60H - to jest ROZMIAR a nie moje konkretne wymiary i jestem b.zadowolona.

Jak ruszy masowa produkcja, to Ewa będzie miala perfekcyjnie dopasowaną całą
        rozmiarówkę, wypieszczony każdy rozmiar. I w pewnym sensie produkcja jest juz
        masowa - zwlaszcza malych i srednich rozmiarów :-) Niestety o duzych rozmiarach
        nie mozemy tego powiedziec, ale Ewa napewno robi co w jej mocy.

Jezeli chcesz gwarancji to spotkaj sie z Ewa na zlocie, albo pojedz do niej do
        Łodzi. :)

Dla mnie Effuniaki to IDEAŁY. Są piękne, przyjemne w dotyku, są dopracowane,
        mają nierozciagliwe fiszbiny.

I jeszcze jedno. Nie Effuniaki są najważniejsze, a Ewa. Bo to ona nigdy nie
        odmawia zadnych poprawek, jest otwarta na sugestie, ciagle pracuje nad
        ulepszaniem konstrukcji. Jest fajną babką, która wszystkie biusty traktuje
        równo, bo choć ma możliwość ruszenia ze sklepem to jednak chce miec tam
        WSZYSTKIE rozmiary, bez pominiecia kogokolwiek.

Mam nadzieję, że dzieki TVN Ewa zostanie doceniona nie tylko przez nas, ale
        takze przez wszystkie kobiety spoza Lobby. Chcialabym tez, abysmy docenily to co
        MAMY i zaczęły to wspierać, a nie ciągle doszukiwać się...no wlasnie, czego?
        • kuraiko Re: Wypowiadam sie jako posiadaczka Effuniaka. 01.03.09, 21:21
          ale ja się niczego nie doszukuję O___o
          chodzi o to, że dziewczyny są zadowolone, bo staniki są idealne. i
          mnie zastanowiło, czy będzie tak samo, jak będzie masowa produkcja i
          tyle.
      • boziaj kuraiko 01.03.09, 20:26
        odpowiem Ci jako włascicielka effuniaka nabytego z drugiej ręki
        nie był wiec szyty na mnie (więc co za różnica czy to produkcja
        indywidualna czy masowa?...)
        ba, nie jest nawet w idealnym rozmiarze: mam 65FF, a powinnam
        zapewne 70E (effuniakowe), bo po pierwsze musiałam przeprosić się
        jednak z przedłużką, po drugie w miseczkach jest lekki luz.
        Mimo to stanik leży bardzo dobrze, przez lekka zadużość nie robi
        spektakularnego dekoltu, ale pod bluzką wygląda rewelacyjnie.
        Dla porównania z innymi firmami: z Panache nic na mnie nie pasuje, z
        Frei tylko Rio i Arabelka + siostry (tak, jestem wybredna).
        Owszem, mam całkiem sporo fajnych staników, ale zostało u mnie moze
        10% z tych, które mierzyłam.
        A tu Effuniak - złapany w prawie dobrym rozmiarze i bingo ;)
        myślę, ze to o czymś swiadczy
        • malagracja boziaj 01.03.09, 20:45
          Zmigruje Ci, nie boj sie ;)
          • e.m.i1 Re: boziaj 01.03.09, 21:07
            A ja się tak podepnę i zapytam - czy każdej posiadaczce effuniaka zmigrowalo troche, niezaleznie od tego jak dlugo nosila wczesniej prawie dobre freye itp?
            Byloby bardzo fajnie.. :)
            • malagracja Re: boziaj 01.03.09, 21:16
              Mi bardzo duzo. Jak kupilam u Ewy drugiego Effuniaka, to mialam takie plaskie
              puste miejsce przy fiszbinach w miseczce - niby za szeroka fiszbina, prawda? No
              i tak jest, bo fiszbina jest za szeroka ALE teraz tam mam juz kawalek piersi,
              ktora wczesniej nie chciala sie odnalezc. Mam tez wrazenie, ze ja migruje bardzo
              powoli ale systematycznie. :-)
              Poza tym wiem, ze mi cycek sporo urosl od czasu sprawienia sobie Effuniaka bo
              jest znacznie cięższy! :)
              • kuraiko Re: boziaj 01.03.09, 21:18
                malagracja ---> ale wiesz... mnie w za szerokich fiszbinach właśnie
                biust trochę uciekł pod pachę i dlatego jest wypełnione, a nie
                dlatego, że zmigrowało z drugiej strony xD
              • e.m.i1 Re: boziaj 01.03.09, 21:34
                u mnie problem w tym, ze piersi mam z przodu, z boku i troche z tylu;) i gdybym chciala miec fiszbine, ktora by je tak po prostu objela, to musialaby naprawde siegac plecow. no i tak zgarniam to wszystko do standardowej fiszbiny i zastanawiam sie czy i kiedy postanowi zostac tam na zawsze;)
        • kuraiko Re: kuraiko 01.03.09, 21:17
          dzięki za odp ;)

spoko, nie można napisać o wątpliwościach, żeby nie zostać
          posądzonym o "czepialstwo"...
          chodzi o to, że cały czas się powtarzają głosy, że "effuniaki" są
          super. no i nie dziwne, że są super skoro szyte na miarę ;)

dlatego właśnie jestem ciekawa jak jest, kiedy dany stanik nie był
          szyty na konkretną osobę.
          • e.m.i1 Re: kuraiko 01.03.09, 21:27
            Masz dostep do galerii?
            Jesli tak, to obejrzyj sobie mnie w turkusowym effuniaku - nie byl szyty na miare, ma normalna metke z rozmiarem i powiedzmy, ze jest produkcja "masowa", bo juz dopracowana i w tej postaci bedzie sprzedawany w sklepie.
            Mam tez innego, ktorego wysle moze jeszcze dzisiaj, podobnie - nie szyty na miare, a jest jeszcze idealniejszy;)
            • kuraiko Re: kuraiko 01.03.09, 21:32
              dzięki :) ja jestem wszystkiego ciekawa i lubię drążyć xD
              dzisiaj wysłałam prośbę o dostęp do galerii, raczej powinnam dostać.

ooo to nie wiedziałam, że już są modele szyte wg wzoru :) fajnie :)
              • e.m.i1 Re: kuraiko 01.03.09, 21:37
                Są już minimum 2.
            • kuraiko Re: kuraiko 03.03.09, 17:13
              niestety sobie nie obejrzę, bo właśnie dostałam odmowę dostępu do
              galerii
            • kuraiko Re: kuraiko 07.03.09, 20:44
              e.m.i1 ---> możesz zrobić foto tego stanika i podlinkować tutaj albo
              mi wysłać na maila? bo nie mam dostępu do galerii, a jednak
              chciałabym zobaczyć. chodzi mi o sam krój/wygląd stanika, nieistotne
              jak leży ;)
          • boziaj Re: kuraiko 01.03.09, 21:42
            nic nie pisałam o czepialstwie :O
            • kuraiko Re: kuraiko 01.03.09, 22:03
              wiem wiem :) to się odnosiło do innych postów, a mnie się nie
              chciało rozdrabniać ;)
          • kk345 Re: kuraiko 01.03.09, 22:16
            > spoko, nie można napisać o wątpliwościach, żeby nie zostać
            > posądzonym o "czepialstwo"...

To chyba do mnie, więc tak: jeśli z czystym sumieniem możesz powiedzieć, ze to
            nie czepiactwo, to zaraz włażę pod stół i odszczekuje zarzut:-)
            • kuraiko Re: kuraiko 02.03.09, 00:55
              niee, zwykłe filozofowanie po prostu ;)

ale moje wątpliwości w zasadzie zostały już rozwiane, więc spoko ;)
    • imp18 sklep... 06.03.09, 19:58
      wiem, że temat pojawiał się już nie raz i zapewne Ewa sama da znać jak tylko ruszy z produkcją, no ale właśnie tu słysze, że duże rozmiary już ok, ktoś inny pisał że od lutego itd ...
      więc jak to jest z tym sklepem ? to kwestia jeszcze 2/3 miesięcy czy roku np ..
      Jeżeli lada chwila miałby ruszyć sklep to szkoda by mi było kasy na coś nowego :P (szczególnie, że u mnie z dopasowaniem kiepsko :( )
      • kuraiko Re: sklep... 07.03.09, 20:43
        szczerze powiedziawszy też się nad tym dzisiaj zastanawiałam ;) jak
        rozmyślałam nad opcją zamawiania masquerade madison, czy zamiast
        tego nie lepiej jakiegoś mgiełkowego effuniaczka za kilka
        miesięcy... ;)
        • imp18 Re: sklep... 07.03.09, 23:14
          problem w tym że mnie "kilka miesięcy" nie ratuje :( nie mam w czym chodzić :P to co mam na razie jest średnio dopasowane, na zwroty wydałam już fortunę i wogóle jakoś na mnie nie leżą te staniki wiec jedyna najdzieja w effuniaku ... noo jeszcze masquerade nie próbowałam, a myślę że by się sprawdziły - na razie powstrzymywała mnie cena :/ i już sama nie wiem....

• kuraiko Re: sklep... 07.03.09, 23:23
            no te kilka miesięcy to miałam na myśli w przypadku stanika "dla
            przyjemności" ;)
            mnie samą pewnie czeka kupno kolejnego stanika za ok 2 miesiące.
            miło byłoby kupić effuniaka, a nie polować na allegro czy ebayu, bo
            już chyba o tym pisałam, chodzi o białą miękką balkonetkę/half cup i
            na razie tylko Freye mam na oku, heh :/
    • charissa zapisałam się do kolejki 09.03.09, 10:48
      No i pod wpływem galerii zapisałam się i jak do kolejki oczekujących na effuniaka.
      Należę do G plusów - noszę brytyjskie 65H i 65HH
      Effuniakowe pewnie będą 70 jak nie 75 (obecnie 74 pod biustem) ;)
      Będę zdawała relacje ;)
    • leokitty Figi, stringi - zamawianie 12.03.09, 11:54
      Pytanie do effuniaka, lub sekretariatu: czy jest mozliwe składanie zamówień na takie ładne szortostringi effuniakowe? Chodzi mi o same majtki, bez biustonosza. Jeśli tak, to jak wyszłoby to cenowo i czy można gdzieś zobaczyć jakieś modele dolów;) (napewno chcę takie jak w 2gim odcinku "Jak dobrze.." ten krój i ta kokardka... mmm...)
    • camilcia Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 09:54
      wczoraj na warsztatach w łodzi była Ewa, nie będę już pisać jaka
      jest wspaniała ;P
      naczytałam się na forum jakie kolejki i ile się czeka na effuniaka i
      widząc, że wchodzi z walizką 'bezpańskich' staników rzuciłam się na
      nie jak wariatka ;P wyłowiłam 2 dobre i właśnie w 1 siedzę, nie mam
      pojęcia jakie to modele, postaram się zrobić fotę i pokazać

obmierzona wczoraj przez Ewę mam 69/92 - rozm staniczków 70E

na lewej piersi idealnie,prawa biedaczka trochę mniejsza jest,ale
      też pięknie :)

jak już ktoś zauważył plusem piersi mniej jędrnych, moje po
      karmieniu baaardzo niejędrne są ;P, jest to, że dopasowują się do
      stanika, pewnie dlatego tak pięknie się udało wybrać z gotowych
      • effuniak Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 10:15
        Ty stanikowy łakomczuchu :)))
        Nu nu
        :DD
      • boziaj Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 11:16
        bezpański 70E??
        no chyba sie popłaczę, toć ja na taki czekam jak na złoty deszcz ;)
        • effuniak Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 11:26
          Po warszawskim i lubelskim zlocie poproszę odnowienie zamówień czyli o
          przesłanie aktualizacji wymiarów mierzonych metodą tradycyjną oraz o podanie
          obwodu w biuście mierzonego bez stanika w pozycji pochylonej , równolegle do
          podłogi czyli przez całkowitą wielkość biustu
          Ten pomiar daje obraz realnej wielkości potrzebnej miseczki

Ruszam od 6go kwietnia - model : half-cup
          Zamówienia jak poprzednio przez sekretariat
          Ponieważ jest Was sporo więc troszkę to potrwa zanim wszystkie zamówienia zrealizuję
          Niemniej jednak od 6tego "ruszam z kopyta"

Ewa
          • winter76 Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 11:41
            Hmm,u mnie mierzone metodą tradycyjną lużno w biuście wychodzi 103,w staniku 102,a w pochyleniu .....114 cm!Cóż,tak też podam w mailu.
            • effuniak Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 11:46
              i to jest to , o co mi chodzi
              Gdybym przygotowała Ci stanik na 103 to byłby za mały i nawet nie wiedziałabyś
              dlaczego (ja zresztą też bym nie wiedziała :DD)
              • winter76 Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 11:50
                Acha :)
                Ale popatrz ile mi biust zmalał :)
                • effuniak Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 12:04
                  Że niby w staniku :))))

Skompresował się ślicznie
                  • winter76 Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 12:26
                    Nie,po diecie :) Wcześniej było 76/110.
                    • effuniak winter 76 15.03.09, 12:28
                      hmmmmm......
                      • winter76 Re: winter 76 15.03.09, 12:30
                        Cóż znaczy to hmmmm? :)
                        Przynajmniej w stanikach mam większy wybór :)
                        • effuniak Re: winter 76 15.03.09, 12:33
                          czekaj czekaj ... nie panimaju ....
                          Przedtem miałaś 76/110 a teraz na 103 ?
                          Gdzie podstęp :DDD
                          • winter76 Re: winter 76 15.03.09, 12:39
                            Nie ma podstępu,teraz 72/103,a chwilami 71 pod :) Tylko nadal w maskaradki się nie mieszczę :(
                            • effuniak Re: winter 76 15.03.09, 12:56
                              A... to rozumiem :)
                            • wera9954 Re: winter 76 15.03.09, 12:58
                              A to się obwód zawyża, a potem podszywa ;)
                              • winter76 Re: winter 76 15.03.09, 13:09
                                Jestem beztalenciem w tej dziedzinie-ledwo guzik umiem przyszyć :) Więc za staniki się wolę nie zabierać...Zresztą do tej pory nawet z zawyżonym obwodem sie nie łapałam.
              • beauty-gosiek Re: EFFUNIAK - 3 17.03.09, 08:49
                effuniak napisała:
                > i to jest to , o co mi chodzi
                > Gdybym przygotowała Ci stanik na 103 to byłby za mały i nawet nie wiedziałabyś
                > dlaczego (ja zresztą też bym nie wiedziała :DD)

a ja się z tym nie zgodzę, mam luźno w biuście 102, w staniku 100 (w każdym jaki
                mierzyłam nie miałam więcej niż 100 a było ich trochę), mierzony w pochyleniu
                109 i mieszczę się idealnie w stanikach szytych na 102 w biuście, większe na
                pewno byłyby za duże :)
                • effuniak Beauty-gosiek 17.03.09, 09:12
                  A ile masz pod biustem ?
                  • beauty-gosiek Re: Beauty-gosiek 17.03.09, 09:19
                    dokładnie 80
                    • effuniak Re: Beauty-gosiek 17.03.09, 09:29
                      myślę że 80FF powinno być dobre ....no najmniej 80F :)
          • sylwia-osama Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 12:19
            Ojej to ja aż się boję mierzyć w pochyleniu, skoro w staniku mam 125 cm :/
            Ale spróbuję, może zawału nie dostanę ;)
            • effuniak Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 12:20
              Nikomu nie powiem
              Obiecuję :DDD
              • sylwia-osama Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 12:52
                Hehehe, to nawet nie o to chodzi ;)
                Po prostu nigdy się tak nie mierzyłam,a le znając swój biust boję się co mi tam
                wyjdzie ;)
                Ale dla lepszego dobrania Effuniaka warto :D
          • psuj-ka Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 12:21
            Czyli co, sklepu nadal nie będzie? I trzeba będzie czekać w kolejce parę miesięcy? Czy chodzi tylko o specjalnie zamówienia indywidualne, a model madziorek będzie można normanie kupić? :)
            • effuniak Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 12:23
              Nie nie trzeba będzie tak długo czekać a Madziorek spokojnie można będzie
              normalnie kupić
              • psuj-ka to mnie uspokoiłaś :) n/t 15.03.09, 12:24

• wera9954 Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 12:26
                To fajnie. Mogłabyś więc na maj mi uszyć stanik? :)
              • matikubix Re: EFFUNIAK - 3 16.03.09, 16:46
                a czy jest już znana przybliżona data otwarcia sklepu internetowego?
          • zlotooka Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 12:32
            A co z zamówieniami złożonymi wcześniej? Będą realizowane wg kolejki?
            Ja zamówiłam w październiku chyba i NIC :(((
            • effuniak Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 12:34
              nie chodzi o nowa kolejność tylko o uaktualnienie wymiarów
              kolejność pozostanie bz
              • pana.cotta wymiar w pochyleniu 15.03.09, 12:57
                niezwykle mnie nurtuje: po co jest ten wymiar w pochyleniu? :)

[na swojej podstawie doszlam, ze to jakas rzeczywista wielkosc biustu, bo nosze
                staniki bardziej na moj wymiar w pochyleniu, a nie ten normalny.
                niestey nie mam pojecia na ile to jest prawda. musialabym wiecej osob obmierzyc,
                ale latwiej jest spytac :)]
                • kuraiko wymiar w pochyleniu - tylko "effuniaki" ?? 15.03.09, 17:18
                  bo właśnie się zmierzyłam, nie wiem czy dobrze i mi wyszło 98cm. no
                  i gdybym założyła pierwszy lepszy stanik z miską na 98cm czyli
                  brytolskie 30GG, ścisłe 32FF albo polskie ścisłe 70H lub 70I to bym
                  mogła sobie napchać do tych miseczek chusteczek, zwiniętych rajstop
                  itd.
                  więc jak rozumiem, branie tej miary odnosi się tylko
                  do "effuniaków"? ;)
                  • effuniak Re: wymiar w pochyleniu - tylko "effuniaki" ?? 15.03.09, 20:37
                    Wymiar w pochyleniu ma być bez stanika
                    Kuraiko - ile pod biustem masz realnie to Ci powiem jaki rozmiar rzeczywisty
                    powinnaś nosić a ponadto to watek dotyczący moich staników wiec za inne firmy
                    nie odpowiadam
                    • kuraiko Re: wymiar w pochyleniu - tylko "effuniaki" ?? 15.03.09, 23:29
                      a co to jest pod biustem realnie? O_o bo już się pogubiłam. czy
                      mierzone ścisło na wydechu, czy tylko dość przylegająco (ja zawsze
                      się wcześnie tak mierzyłam, nigdy luźno, doskonale opanowane
                      techniki jak się mierzyć, aby udawać przed sobą, że się jest
                      szczupłym ;) )

co do wątpliwości o ten pomiar w pochyleniu, to po prostu nie wiem
                      czy się dobrze pochyliłam, czy nie trzymałam miarki za luźno/za
                      ciasno itp. ale próbowałam 2 razy i wyszło to samo
                      • effuniak Kuraiko 16.03.09, 07:42
                        Źle sie wyraziłam .
                        Chodzi oczywiście o ciasny obwód pod biustem :)
                        • kuraiko Re: Kuraiko 16.03.09, 13:08
                          aa :) no to będzie 71/98 (w zwisie swobodnym xD) normalnie ok 94 +/-
                          0,5cm
                          • effuniak Re: Kuraiko 17.03.09, 09:18
                            wg mnie wychodzi 70 FF no chyba , że masz jednak biust po duuuuużych
                            przejściach lub ciut więcej pod biustem to by był grupę niżej
                            • kuraiko Re: Kuraiko 17.03.09, 15:45
                              jak się najem to mam 72cm :DD
                              a co do przejść to chyba żadne. co do "tabelkowości" to nie mam
                              pojęcia, bo miałam do czynienia z niewieloma stanikami i w sumie
                              tylko się wydaje, że piersi są mało pełne na górze, no ale przy
                              halfcupie to chyba nie jest problem ;)
          • plecionka Kolejka 15.03.09, 13:23
            A czy jest jakas mozliwosc, zeby sie dowiedziec na ktorym miejscu w kolejce sie jest? Chcialabym sobie chociaz mniej wiecej obliczyc kiedy przyjdzie czas na dealizacje mojego zamowienia:)
            • effuniak Re: Kolejka 15.03.09, 13:28
              Przepraszam ale nie mam pojęcia :)
              • plecionka Re: Kolejka 15.03.09, 14:06
                Nic nie szkodzi:) Szczerze mowiac, nie sadzilam, ze bedziesz pamietac, ze w ogole skladalam zamowienie. Mialam tylko nadzieje, ze moze masz gdzies spisana nasza "liste kolejkowa":D
                • effuniak Re: Kolejka 15.03.09, 14:09
                  Jasne, że jest ale panuje nad tym Ula
                  :DD
                  • plecionka Re: Kolejka 15.03.09, 14:45
                    Rozumiem, w takim razie skieruje moje pytanie do Uli. Mam nadzieje, ze tym razem juz odpowie:)
          • anetaw2 to jaki to jest rozmiar effuniaka?? 16.03.09, 08:08
            mierzone metodą tradycyjną ścisle pod biustem 88, lużno w biuście 107,a w
            pochyleniu .....117(wiszace;))? brytyjskie to mam 36F a effuniakowe??
      • wera9954 Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 11:17
        Szczęściara. Do Siedlec Effuniak chyba nie będzie przyjeżdżać :(
        A tak w ogóle, to chciałabym Effuniaczka na urodziny.
      • camilcia Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 17:54
        lh6.ggpht.com/_4jWMPdS_ygs/Sb0wZSdnsZI/AAAAAAAADzw/lF2Ufeh0QBk/s720/IMG_1156.JPG

podpowiecie jakie to modele? :)
        • lavaenn Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 19:32
          chyba nie mają nazw jeszcze :)
          • lau-rin Co do pomiarów 15.03.09, 20:22
            Czy oba pomiary mam wykonywać w biustonoszu czy lepiej bez? Szczególnie mi
            chodzi o ten pomiar w pochyleniu.
            • malagracja Bez biustonosza :) n/t 15.03.09, 20:28
            • lau-rin Rozmiar Effuniaka 16.03.09, 17:08
              Mi wyszło 66/85 a w pochyleniu 87 w biuście.
              Czy mogę prosić o określenie jaki to rozmiar Effuniakowy :)?
              • pana.cotta Re: Rozmiar Effuniaka 17.03.09, 00:15
                mi sie zdaje, ze to 65DD ale glowy nie dam ;) niech sie lepiej Ewa wypowie :)
                • effuniak pana.kota 17.03.09, 09:13
                  masz rację
        • effuniak Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 20:39
          Camilciu - bez nazwy bo jedyne i niepowtarzalne :)))
          • camilcia Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 20:58
            jeeeej, tym bardziej się cieszę, że takie perełki mam :)
            a mój M padł z zachwytu jak zobaczył ten czerwony ;P

biały dziś nosiłam - trochę mnie mostek boli, no ale ja do tej pory
            nosiłam z paseczkiem pomiędzy miseczkami, więc mostek absolutnie
            nieprzyzwyczajony, że jest cokolwiek, a co dopiero fiszbiny przy
            małym obwodzie, pewnie też przywyknę
          • magga77 Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 21:00
            Witam,
            Wybieram się na Trójmiejskie spotkanie z Panią. Bardzo bym chciała nabyć Pani staniczek (są piękne!!!!)Marzy mi się taki piękny i dopasowany staniczek :))
            Wyrazy szcunku i uznania dla Pani i tego co Pani robi :)

Czy mogłabym poprosić o wyliczenie mojego rozmiaru?
            Pod biustem mam 72, w biuście 88, a biustu mierzonego w pochylonej pozycji jest 96.
            Serdecznie pozdrawiam
            • effuniak Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 21:03
              Twój rozmiar to 70F
              I litości !!!! NIE PANI , BŁAGAM !!!!
              :)
              • pana.cotta Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 21:13
                czyli dobrze wydedukowałam i wymiar w pochyleniu to jest/są literki u ciebie,
                Ewo, tak?
                czy dosłać do Uli ten pomiar?:)
                • effuniak Pana.cotta 15.03.09, 21:33
                  dokładnie tak :)
                  Prawda jakie to proste ?
              • magga77 Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 21:18
                Dziękuję pięknie :)))
                A czy mogę jeszcze podpytać jaki to wychodzi rozmiar brytyjski?
                bo wg poprzednich moich wyliczeń nic mi nie pasuje :((

Jeśli byłaby taka możliwość to bardzo bym chciała zamówić w takim rozmiarze staniczek (mam nadzieję, że dobrze się zmierzyłam)
                • effuniak magga77 15.03.09, 21:30
                  nie mam pojęcia, bo nie potrafie Ci powiedzieć jaki model jaką ma ciągliwość a
                  co za tym idzie jak wtedy wypadają miseczki
                  Praepraszam
                  • magga77 Re: magga77 15.03.09, 21:40
                    To ja przepraszam, nie powinnam zadawać tutaj takiego pytania.
                    Wynika to z dążenia do dopasowania sobie odpowiedniego stanika, a jak narazie mi to nie wychodzi :(

Jeszcze raz przepraszam
                    Cieszę się, że już mam ustalony rozmiar Effuniaka :)
                    Serdecznie pozdrawiam :)
                    • effuniak Re: magga77 15.03.09, 21:46
                      Nie masz za co przepraszać
                      Ja zwyczajnie tego nie wiem
                      Maheda Ci z pewnością podpowie
                      • magga77 Re: magga77 15.03.09, 21:50
                        Jeszcze raz bardzo dziękuję :)
                        Nie mogę się już doczekać Trójmiejskiego spotkania!

Serdecznie pozdrawiam :))
              • aleksandralm Re: EFFUNIAK - 3 15.03.09, 21:19
                Sie zmierzylam i nie wiem czy to migracja czy mi sie zwyczajnie
                troche przytylo... nie mam za bardzo gdzie cwiczyc od miesiaca, a
                rozne takie smakolyki to bym lasuchowala... Pod biustem mam nadal 72
                jak sie naprawde mocno scisne, ale w biuscie zamiast bylych 98 nagle
                sie zrobilo 100... ( aj a sie dziwilam ze mi Zetka bulkuje...) w
                zwisie 105... Zaraz wysle dane do sekretariatu.
                • effuniak aleksandralm 15.03.09, 21:32
                  70 GG - taki będzie Twój rozmiar
                  • malagracja Effuniak 15.03.09, 21:46
                    dzieki za te pomiary w zwisie. W koncu spie spokojnie z "H". To byl dla mnie
                    taki cholerny problem :(
                    • effuniak Malagracja 15.03.09, 21:48
                      Czemu problem ?
                      • malagracja Effuniak 16.03.09, 17:15
                        Widzialas mnie na zywo. Wiec rozumiesz co ja przezywalam kupujac staniki, ktore
                        za kazdym razem byly za małe z niewidomo jakiego powodu :-) A teraz spie
                        spokojnie. Juz myslalam, ze mam jakies urojenia ze pasuje na mnie taka miseczka :-)
                  • aleksandralm Re: aleksandralm 15.03.09, 23:22
                    Pocieszasz mnie;)
    • yo_anka UP-GRADE wymiarów Effuniaków do luźnego zwisu 15.03.09, 22:18
      Czy jak przyjdzie co do czego czyli nadejdzie mój numerek u kolejce to sekretariat do mnie napisze? Nie trzeba teraz wysyłać coby bałaganu nie robić?

Bo kto wie ile się jeszcze mogą zmienić moje piersi od pierwszego zamówienie z sierpnia do realizacji :)
      Nawet od dzisiejszego pomiaru w mogą być wahania ~~~~~~~~
      A w ogóle to po raz pierwszy zmierzyłam się w tzw. luźnym zwisie :~O
      Nigdy chyba podświadomie nie mierzyłam żeby się nie dołować, tylko żyć w błogiej nieświadomości, ze nie jest źle.
      Czego oczy nie widzą tego serce nie boli ;)
      • sekretariat_effuniak NIE!!! 15.03.09, 22:25
        Sekretariat nie będzie wypisywał maili do każdej z Was! Proszę o dobrowolne
        przesyłanie mi aktualnych wymiarów, bo inaczej się zapłaczę.... ;)

Ula
        • yo_anka Re: NIE!!! 15.03.09, 22:58
          Wysyłam, ale i tak uważam ze to się może zmienić: nie wiem czy na plus czy na
          minus zanim mój stanik powstanie
          Bo już trochę rozmiarów przeszłam w różne strony.
          W każdym razie wysyłam!
    • kizombalover Do Effuniak 15.03.09, 22:53
      Jeśli byłabyś zainteresowana, odezwij się do mnie na maila w sprawie projektów
      unijnych - może będę mogła pomóc w taki, albo inny sposób.
    • margo13ak Do Effuniaka - nieśmiałe pytanie... 16.03.09, 08:45
      Już nie mogę się powstrzymać ;-), przepraszam...
      Czy na warszawskim zlocie coś z Twoich cudeniek się znajdzie, co ma szanse na mnie pasować?... Bo mi wymiary nadal nieubłaganie dążą w głąb brytyjskiej sfery nieistnienia, a karmiący biust ma swoje wymagania :-/
      I tak wszystko przerabiam, przerabiam... Moje obecnie 72/112 (a było 74/112... i tyle podawałam do zlotowej tabeli), w pochyleniu 117 i pełne od góry od karmienia... Ratunku, wybułkowałam rano z mojej przerobionej Arizy 32K :-(
      Jak zawracam głowę, to mnie zignoruj, ale nadzieja nie daje mi spokoju ;-)
      • effuniak margo13ak 17.03.09, 09:16
        nadzieja jest ale tylko na half cupa ;)))
        • margo13ak Dzięki :-) 17.03.09, 09:33

Każda nadzieja jest zdecydowanie miłym stanem świadomości ;-)

Zresztą mierzyłam już Twoją Agafkę 75HH i gdyby nie mama, która mi go na razie
          wyrwała z pazurów, to pewnie nosiłabym za duży w obwodzie i nieco jednak
          przymały w miseczkach stanik... jedyny, który nie robi mi krzywdy przez kilka
          godzin... Jak będę miała chwilę, wrzucę zdjęcia do galerii.

Jeszcze raz dzięki za odpowiedź! :-)
          • yo_anka Margo - wrzucaj fotki ! 18.03.09, 00:19
            koniecznie!
            Muszę zobaczyć jak na Tobie wygląda, to czerwone spełnienie moich snów, które w
            przebłysku zdrowego rozsądku (za mały :( ) wypuściłam z rąk :)
            • margo13ak No, już, już ;-) 18.03.09, 07:49
              Wysłałam ;-)
              Teraz tylko ktoś się musi zlitować i wstawić ;-)
    • charissa Re: EFFUNIAK - 3 17.03.09, 09:24
      przesłałam do sekretariatu moje dane
      pod biustem 73
      a biuście w zwisie 105
      chyba jednak nawet u Ewy dobiję do H ;/
      • effuniak charissa 17.03.09, 09:30
        chyba tak :)
        Wyglada na 70H
        Czy to problem ?
        • charissa Re: charissa 17.03.09, 09:36
          nie, ale myślałam, że może G się uda
          Problemem nie jest dla mnie literka, a to co do tej pory udawało mi się znaleźć
          i w tym czuć :)
          dlatego teraz czekam na effuniaka :)
          • victoria1985 czy dobrze wymierzyłam ???? 17.03.09, 16:45
            wyszło mi 83 pod w ok 107 ale w pochyle 120!!! i nie wiem czy dobrze zmierzyłam
            ten pochyl:P jakieś może dodatkowe instrukcje
            fakt faktem mam ok 2 rozmiarowo asymetrie
            • pierwszalitera O co chodzi z tym zwisem? 18.03.09, 00:17
              Czy ktoś może mi wytłumaczyć, o co chodzi z tym mierzeniem w zwisie? U mnie różnica między normalnie, a w zwisie wynosi jakieś 4cm. I ten drugi zwisowy pomiar nie ma żadnego przekładu na noszony rozmiar stanika. Czy effuniakowe miseczki są też jakieś inne?
              • myszonor Re: O co chodzi z tym zwisem? Właśnie 18.03.09, 00:26
                Ewo, jeśli to nie tajemnica to objaśnij nam ciemnym

Bo mi wychodzi różnica 10cm!
                To się wtedy liczy jako połowa drogi między biustem w staniku a zwisem, czy jak?
                Czyli teraz powinnam sobie dodać 5cm do wymierzenia dobrze dobranej miseczki.
                Czy to jakaś bardziej skomplikowana formuła?

Bo jestem trochę skołowana już z tymi moimi wymiarami (ostatnio wychodzi 75 na
                113/123)
                • pana.cotta Re: O co chodzi z tym zwisem? Właśnie 18.03.09, 00:55
                  mi sie wydaje, ze o jest na zasadie- inni producenci obliczaja rozmiar stanika
                  biorac wymiar w biuscie, a Ewa na wymiar w zwisie :)
                  nie wiem jednak dlaczego. u mnie to sie pokrywa z rzeczywistym rozmiarem, ale
                  widze, ze to nie reguła.
                  • effuniak Re: O co chodzi z tym zwisem? Właśnie 18.03.09, 07:16
                    Moje miski nie są inne niż powinny być - dla danego rozmiaru
                    To jest moja obserwacja wynikająca z uczestnictwa w zlotach na które mimo
                    szykowania staników na KONKRETNE WYMIARY - trafialność ok. 20%

Chcę wyeliminować do min problem z nietrafionymi rozmiarami i stąd potrzebuję
                    REALNEGO wymiaru obwodu w biuście

takie tam , prywatne kombinacje :))))
                    Ale sie sprawdzają

Np . jedna z dziewczyn miała na zlot przygotowany stanik wg własnych wymiarów
                    67/94 i z taką miską okazał się za mały .
                    Wysłany stanik z miską na 96,5 - również i Dlaczego ????
                    Okazało się że jej realny wymiar w biuście to 99 !!!!
                    Więc stanik z miską na mniejszy rozmiar nie miał szans

Jakby któraś nie zauważyła to właśnie wyjaśniam problem nadtabelkowości która
                    nawet jeśli gdzieś istnieje to w stopniu minimalnym a nie masowym jak sie to
                    często zdarza
                    Nie występuje też raczej zjawisko zakrzywienia tabelki tylko w nieumiejętny
                    sposób jest przeliczany rozmiar po zaniżeniu obwodu
                    ....i nie pytajcie , jak to robić inaczej, bo nie udziele Wam takiej informacji
                    Jakieś tajemnice trzeba mieć :))))

Są osoby u których nie zmienia się wymiar w tzw "zwisie" ale jest ich
                    baaaaaardzo niewiele i dotyczy to raczej biustów szeroko zrośniętych z klatką
                    piersiową , takich piramidek .Cała reszta populacji winna sie mierzyć w mój sposób
                    • greylin Re: O co chodzi z tym zwisem? Właśnie 18.03.09, 07:48
                      zgłupiałam
                      bez.stanika:104cm.w.biuście.107w.zwisie
                      w.staniku(32G):107cm.w.biuście.104.w.zwisie
                      w.innym.staniku(30H):oba.wymiay.po.104cm
                    • agacia2025 Re: O co chodzi z tym zwisem? Właśnie 18.03.09, 10:57
                      Ja juz wczesniej dedukowalam o co chodzi i wydedukowalam tak, ze wazny jest dla
                      Ewy wymiar w zwisie bo biusty nawet bardzo jedrne nie trzymaja sie prosto przed
                      klatka piersiowa tylko dziala na nie sila grawitacji co jest przeciez jasne. Ewy
                      staniki podnosza biust i wyciagaja do przodu a zarazem zaokraglaja. Glebokosc
                      miseczki musi wiec odpowiadac obwodzie kiedy biust jest podniesiony i
                      wyciagniety do przodu, a taka realna wartosc jest otrzymana wlasnie w zwisie.
                      Tylko nieliczne kobiety, ktore wlasnie maja bardzo zwiazany biust z klatka
                      piersiowa i nadzwyczaj jedrny, taki ze "bez" i "w" staniku wyglada mniej wiecej
                      tak samo.
                      Zatem jak jakis biust jest choc troche nizej to juz ma mnie w obwodzie niz kiedy
                      jest podniesiony i prosto przed klatka piersiowa. Nie mowiac juz o duzych i
                      bardzo ciezkich biustach, lub tych mniej jedrnych, bo w nich roznica na pewno
                      jest wieksza niz w malych i dosc mocno jedrnych. Nie chce nikogo urazic tylko
                      wytlumaczyc moj sposob rozumowania i mam nadzieje ze kazdy tak to odebral.
                      Ewo czy poprawnie rozumuje?
                    • kizombalover Ten fakt o piramidkach - potwierdzam 18.03.09, 11:10
                      Mam takie właśnie szeroko przyrośnięte do klaty piersi, piramidki, w zwisie i
                      bez brodawek tylko JEDEN centymetr więcej.

A w zwisie w staniku w ogóle nie ma różnicy.
                    • pierwszalitera Re: O co chodzi z tym zwisem? Właśnie 18.03.09, 15:23
                      A jak ktoś problemu nadtabelkowości nie ma? To co? Zamawiać u Ciebie stanik, który mógłby wypaść na za duży? Ja mam na razie 74 pod biustem, normalnie w biuście 97, w zwisie 102. To jaki mam rozmiar u Ciebie? Tak orientacjynie, bo wrócę prawdopodobnie niedługo do moich 94-95 jak program sportowy zacznie działać.
                    • kuraiko Re: O co chodzi z tym zwisem? Właśnie 18.03.09, 19:51
                      effuniak ---> ja właśnie dlatego pytałam, czy dotyczy to tylko
                      Twoich staników, bo jakbym ubrała jakikolwiek inny stanik z miską
                      wyliczoną w ten sposób, to bym się po prostu utopiła. normalnie
                      wychodzi mi 71/94 i wszystkie staniki, które mam są dobre na
                      głębokość miseczki, ewentualnie lekko za ciasne, a na górze niestety
                      za luźne. w rozmiarze więcej bym pływała, rozmiar mniej o wiele za
                      mały. tymczasem z pomiaru w zwisie z 71/98 wyliczyłaś mi 70FF. ja
                      teraz noszę M&Sowe 65G (jak 65FF), jedno M&Sowe dużomiskowe moim
                      zdaniem 65F i Flamenco Mileny 70G zgodnie z założeniem o
                      małomiseczkowości tego modelu. w tych stanikach miska rozmiar więcej
                      to już byłoby za dużo, a co dopiero dwa rozmiary, jak wychodzi z
                      pomiaru.
                      przyjmuję zatem, że to jest ok, jeśli chodzi o Twoje staniki,
                      natomiast z coraz większym zdziwieniem czytam wypowiedzi dziewczyn,
                      że "teraz wiedzą, czemu większość staników dobieranych wg tabelki
                      jest dla nich za mała". no to już nie wiem czy ja mam jakiś dziwny
                      biust, czy co? ;)))
                  • jolka-pol-ka Re: O co chodzi z tym zwisem? Właśnie 19.03.09, 19:09
                    jestem nietabelkowa i u mnie oba wymiary są takie same :))
                    tzn. w zwisie i bez niego mam tyle samo cm
                    • irena.earl Re: O co chodzi z tym zwisem? Właśnie 25.03.09, 00:10
                      U mnie wymiary w zwisie i na stojąco wymiar w biuście jest bardzo podobny - 100
                      cm normalnie i 103 w zwisie. Zwykle jestem podtabelkowa, a biust mam o szerokiej
                      podstawie, takie właśnie piramidki. Jolka-polka, czy ty tez jesteś podtabelkowa?
    • matikubix Re: EFFUNIAK - 3 17.03.09, 17:33
      chyba źle wpisałam poprzedni post więc ponawiam swoje pytanie do
      Effuniak- czy wiadomo już coś o dacie otwarcia sklepu internetowego?
      • camilcia Re: EFFUNIAK - 3 17.03.09, 19:27
        w sobotę Ewa mówiła, że nie wiadomo i proszę jej nie denerwować
        takimi pytaniami ;P
        • matikubix Re: EFFUNIAK - 3 17.03.09, 19:43
          przepraszam, nie zauważyłam - musiałam przeoczyć.Ale jak
          przeczytałam że od kwietnia rusza pełną para to od razu pojawiła sie
          nadzieja na sklep:)
        • imp18 Re: EFFUNIAK - 3 17.03.09, 19:43
          hmmm a ja nie bede denerwować pytaniem kiedy.. tylko pytaniem od czego to zależy? w sensie że jeszcze sklep nie ruszył - dalej chodzi o kwestię dopracowywania rozmiarówki czy może o coś innego ?
          • malagracja imp18 17.03.09, 20:44
            Nawet jak bedziemy znały powód (ktory jest tylko i wyłącznie sprawą Ewy i tak)
            to nie przyśpieszymy otwarcia sklepu.
            Poza tym jak juz moglas przeczytac na forum to jest wiele powodów.
    • slotna Re: EFFUNIAK - 3 18.03.09, 00:11
      Tak mnie zaintrygowalo to mierzenie w ekhm, zwisie ;) ze az ruszylam sie po miarke - i tak oto odkrylam dlaczego moj realny "rozmiar idealny" rozni sie od wypluwanego z kalkulatorka i noszonego przez dziewczyny o siostrzanych wymiarach o co najmniej dwie miseczki :)

--
      Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy.
    • 2tea Spodziewałam się, że 18.03.09, 08:04
      w zwisie ;) będę miała więcej, ale nie spodziewałam się, że obwód
      pod biustem mi się zmniejszył. Jak dotąd przez te kilka miesięcy
      noszenia nowych staników nic się nie zmieniło aż do dzisiejszego
      pomiaru :D Nie wiem czy się cieszyć czy martwić, bo z 65 zjechałam
      do 64, więc praktycznie staniki 65-tki odpadają, buuuu...
      Czyli u Ewy z wymiarami 64/85 i 87 w zwisie będę miała 60F? 8)
      • effuniak 2tea 18.03.09, 08:12
        mam dobrą wiadomość : w 60 sie nie dopniesz - moje 60 oczywiście :)

Twój rozmiar 65DD
        • effuniak Pomyślicie , że oszalałam ale.... 18.03.09, 08:18
          pomiar w zwisie ma być z pominęciem brodawek, jeśli są sterczące
          czyli sama wielkość kulek

U mnie brodawki dodają do pomiaru 2cm a to powoduje realną zmianę wymiaru i cała
          filozofia bierze w łeb :)
          • greylin Re: Pomyślicie , że oszalałam ale.... 18.03.09, 08:41
            moje.pomiary(patrz.wyżej).są.bez.brodawek.
            dziwne,że.w.staniku.w.zwisie.mam.mniej.
        • beauty-gosiek Effuniak 18.03.09, 08:20
          A ja to się zastanawiam czy się dopnę u ciebie w 80-tkę
          Mierzyłam staniki i dla mnie odpowiednie są takie co się rozciągają do 82, jeśli
          twoje 80-tki tylko do 80 to obawiam się ze się uduszę i w takim razie wolałabym
          85 :) 85D hehe
          • effuniak Gosieku :) 18.03.09, 08:22
            a ile masz pod biustem ?
            • beauty-gosiek Re: Gosieku :) 18.03.09, 08:23
              79-80
            • effuniak Re: Gosieku :) 18.03.09, 08:24
              pisałyśmy w tym samym czasie :)

80 będzie ok .
              I jest szansa, że przeżyjesz
              :DDDD
        • kiwinka1 Re: 2tea 18.03.09, 08:48
          effuniak napisała:

> mam dobrą wiadomość : w 60 sie nie dopniesz - moje 60 oczywiście :)
          >
          > Twój rozmiar 65DD

Ja z 67/84-85 w pochyleniu 88 mam effuniaka 60 F :-) ale wiadomo to prototyp więc może trafiłam na taki wyjątek od reguły ;-)
          W pozostałych to będzie pewnie 65DD. Mam nadzieje że niedługo się o tym przekonam :D
          • camilcia Re: 2tea 18.03.09, 08:56
            a ja 69/92 w pochyleniu mam 70E :) ale pod biustem nie jest mi jakoś
            szczegolnie ciasno, tak akurat
        • 2tea Re: 2tea 18.03.09, 09:20
          Nie wiem Ewo czy pamiętasz, ale kiedyś mierzyłam 65D. W miskach
          było przymałe, ale obwód też był trochę za luźny. To ja poproszę
          coś pośredniego :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka