• kasienka.body Frances Cleo 08.04.10, 11:27
      Zarówno obwód jak i miseczka standardowe, nie jest tak ścisły jak George. Bardzo wygodny, przyjemny materiał. Dla mnie zdecydowanie najlepszy Cleo jaki miałam.
      • marti_1983 Re: Frances Cleo 09.04.10, 18:28
        Kurcze, zgadzam się - bardzo wygodny - nic mnie nie uwiera - ja bym
        powiedziała, że niższy pod pachami niż Brooke - ale nic mi sie nie
        wylewa - a mam trochę tłuszczu w tym miejscu. No i ten przyjemny
        mostek - dla mnie rewelacja - fiszbiny sobie leżą i nie próbują mnie
        zabić :)
        • cavova Re: Frances Cleo 24.04.10, 15:49
          oo, to super, że fiszbiny krótsze niż w brooke. a jak poza tym ma się rozmiar frances do brooke jeśli chodzi obwód i wielkość miseczek?
          • kasienka.body Re: Frances Cleo 24.04.10, 17:31
            Obwód jest trochę luźniejszy niż w Brooke z tego co pamiętam to Brooke była dość ścisła. Miski Frances są standardowe.
          • monika_dopasowana Re: Frances Cleo 02.05.10, 11:08
            obwód faktycznie jest luźniejszy niż w brook, fiszbiny niższe a
            jeżeli chodzi o miskę to bardzo często u nas w sklepie klientki
            biorą jednak większą miseczkę niż standardowo. Najlepiej zamówić dwa
            sąsiednie rozmiary i mieć porównanie.

Pozdrawiam
            Monika
            • jelonek_k Re: Frances Cleo 02.05.10, 11:32
              Mam George i Brook czerwoną 34J, zamówiłam Frances w takim samym rozmiarze.
              Obwód w porządku, ale miski niestety trochę mniejsze; jeśli w Georgu robi mi się
              na większej piersi malutka bułeczka to tu ją miałam całkiem sporych rozmiarów.
              • kasienka.body Re: Frances Cleo 02.05.10, 14:35
                jak widać - co biust to inaczej :) U mnie klientki przeważnie biorą standardową miseczkę, sama mam swój standardowy rozmiar i jest ok :)
                • ladybird_91 Re: Frances Cleo 12.05.10, 09:45
                  Natomiast dla mnie Frances wydaje sie byc duzomiseczkowa. Chociaz to pierwsze Cleo jakie przymierzalam :)
                  Stanik wyglada bardzo uroczo.
                  Rozmiar 75J byl dla mnie za luzny w obwodzie i w misce o 1 rozmiar za maly. Jest to sukces, bo effuniaki nosze w rozmiarze 75L.
                  Niestety dyskwalifikuje ten stanik ze wzgledu na brak wszytych fiszbin w obwod! Po Siennie mam juz dosc wpijania sie fiszbin w cialko.
                  • ladybird_91 Re: Frances Cleo 12.05.10, 09:46
                    Aha.. jeszcze dodam, ze piersi w tym staniku sa wysoko :) I maja niesamowity ksztalt :D
                    • korlat Re: Frances Cleo 05.06.10, 11:36
                      Witam :) Chcialam sie zapytac czy Frances bardzo rozstawia piersi na boki
                      (chodzi mi o rozmiar 65 HH/70 H ) ? Bo sie nad nim powaznie zastanawiam a nie
                      lubie piersi pod pachami :) Dziekuje
                      • kas007 Re: Frances Cleo 05.06.10, 12:35
                        Ja mam rozmiar 65H i nic mi na boki niczego mi na boki nie rozstawia :)
                        • kas007 Re: Frances Cleo 05.06.10, 12:36
                          tzn. i niczego mi na boki nie rozstawia :)
                          tak mialo być :P
                        • korlat Re: Frances Cleo 07.06.10, 21:09
                          Dziekuje :) To chyba sie skusze bo jest piekny :)
                      • kasienka.body Re: Frances Cleo 05.06.10, 12:53
                        nie widziałam jeszcze biustu, na którym źle by Frances leżała. Nie rozstawia na boki, dosyć ładnie zbiera biust.
                        • doris.sol Re: Frances Cleo 05.06.10, 17:05
                          kasienka.body a moglabys mi napisac swoje wymiary?O ile pamietam sa prawie takie
                          same jak moje a wlasnie przymierzam sie do kupna Cleo Frances.Nie wiem czy brac
                          moj standartowy 32 FF czy raczej 30 G bo zmniejszyl mi sie obwod pod biustem z
                          77 na 71 cm..W Veronie o obwodzie 32 zapinam sie juz na ostatnia haftke ale nie
                          wiem czy sie wcisne w 30-stke.Z gory dziekuje...
                          • kasienka.body Re: Frances Cleo 05.06.10, 19:13
                            Ja mam 76/102 - zazwyczaj noszę 32FF, Frances też. Tobie jednak polecam 30stkę, skoro spadł Ci obwód do 71 - Frances nie jest bardzo ścisła.
                            • doris.sol Re: Frances Cleo 05.06.10, 20:41
                              Ojej...ale mnie tez spadlo w biuscie do 94 cm. to chyba w mniejsza miske musze
                              celowac...?Ale ta moja Verona w miskach jest przecie dobra a to FF...Mysle ze
                              obwod wezme tak jak radzisz-30-tke a miseczki zostawie FF (czyli G w
                              30-stce).Zobacze czy bedzie dobrze lezec.Jesli nie to bede musiala na nowo
                              zweryfikowac moj rozmiar.
                              • kasienka.body Re: Frances Cleo 07.06.10, 22:07
                                Verona ma elastyczną koronkę i nawet jeśli jest trochę za luźna, to może tego nie pokazywać. A jak w innych stanikach? Nadal dobre, czy za duże? Jeśli dobre, to weź 30G, jeśli za duże to 30FF :)
                                • buka_rozzie Re: Frances Cleo 14.06.10, 21:53
                                  nie wiem jaki mam wybrac rozmiar frances...
                                  moje wymiary to 83/105
                                  czy któras z was ma podobne?
                                  i jaki tego staniczka rozmiar powinnam wybrać?? ;)
                                  • meg_ee Re: Frances Cleo 14.06.10, 22:04
                                    A to 83 w obwodzie, ktore podajesz, to scislo mierzone czy luzno?

Ja mam 78 scislo/83 luzno w obwodzie, 97 w biuscie i mam Frances 34F, zapinam
                                    sie na druga haftke (na pierwsza troche mi za luzno).
                                    Ok wiem ze moje wymiary nie sa dokladnie twoimi ale moze to info ci sie przyda :)
                                    • buka_rozzie Re: Frances Cleo 14.06.10, 22:30
                                      dzięki ;)
                                      to 83 to ciano ;)
                                      przy moich wymiarach zamówiłam 75ff ale przymierze, i najwyżej odeslę ;)
                                      dzieki jeszcze raz ;)
                                      • kasienka.body Re: Frances Cleo 14.06.10, 22:46
                                        wydaje mi się, że może być za małe, Frances jest raczej mało miskowa. Dlatego sugerowałam 75G :)
                                  • kasienka.body Re: Frances Cleo 14.06.10, 22:22
                                    34G/75G powinno pasować.
                                • doris.sol Re: Frances Cleo 14.06.10, 22:22
                                  kasienka.body napisała:

> Verona ma elastyczną koronkę i nawet jeśli jest trochę za luźna, to może tego n
                                  > ie pokazywać. A jak w innych stanikach? Nadal dobre, czy za duże? Jeśli dobre,
                                  > to weź 30G, jeśli za duże to 30FF :)
                                  >
                                  Przyszla moja Cleo.Na wszelki wypadek zamowilam dwa rozmiary: 32 FF i 30 G.Ten pierwszy odleci z powrotem-zdecydowanie za luzny obwod.30 G w sam raz choc moge sie zapiac na ostatnia haftke.Nie ma jednak takiej potrzeby bo na pierwszej trzyma rewelacyjnie.Takze rozmiar zweryfikowany: 30 G.A w Veronie,mimo obwodu 32 dalej zapinam sie na pierwsza haftke.Nic a nic sie nie rozciagnela.Fantastyczny stanik.
                                  • beata-1978 Re: Frances Cleo 15.06.10, 16:38
                                    Przyszła wczoraj i niestety :( Jest piękna, robi piękny kształt,
                                    zbiera z boków. Nawet rozmiar pasował (70H na 73/102) - potwierdzam
                                    małomiskowość. Co z tego, skoro dół stanika mnie obdzierał.
                                    Dokładnie tak samo jako Brooke i Confetti. Krój kompletnie nie dla
                                    mnie :( Straszliwie żałuję, bo jest naprawdę uroczy.
                                    Szorty L pasują idealnie na moje 105 w biodrach. I są
                                    najładniejszymi szortami jakie kiedykolwiek widziałam.
                                    Gdyby ktoś był zainteresowany to sprzedaję komplet na bazarku.
      • mmadalena79 Re: Frances Cleo 17.06.10, 11:38
        Mam Cleo Brooke Burnt Red rozmiar 32FF (77/103)obwód tam ścisły i
        mógłby się już trochę rozciągnąć, bo pod ostatnią haftką jest mało
        materiału i się odwija i czuję zapięcie, miska głęboka, fiszbina
        wysoka po obu stronach, po założeniu ten sam rozmiar co confetti
        wygląda na trochę za duży, ale jak pierś się już ułoży jest ładnie,
        ale efekt gorszy niż w confetti, (mają identyczne cięcia. Ogólnie
        lubię go, ale mogłoby być ciut lepiej. Zaokrągla pierś, ale bez
        przesady, zostawia ładny kształt nosków.
    • black_halo Harry - jak rozmiar pod biustem? 02.05.10, 10:25
      Z Cleo mam Georga zielonego w rozmiaze 34G, ktory jest ciasny w
      obwodzie. Ale slyszalam, ze Harry jest dosc rozciagliwy. Standardowo
      kupuje staniki 36FF z maskaradek. No sie zastanawiam bo na ebayu jest
      Harry 36FF ale nie ma 34G ale jakos biust mi sie pomniejsza po
      zmianie metody antykoncepcji. No i desperacko potrzebuje lekkiego
      stanika na lato.
      • monika_dopasowana Re: Harry - jak rozmiar pod biustem? 02.05.10, 11:10
        obwód zdecydowanie rozciągliwy więc jeżeli masz Georga 34G to nie
        wiem czy nawet 34 nie będzie dla Ciebie za luźne?
        Odradzam 36.

Pozdrawiam
        Monika
        • black_halo Re: Harry - jak rozmiar pod biustem? 02.05.10, 11:15
          Pod biustem mam ok. 86 na gorce i 84 w normie wiec juz bym nie chciala
          zanizac za 70 bo wychodza mi od tego bulki na plecach. George sie
          zapina ale jest okropnie ciasny, dlategokupuje zazwyczaj rozmiar 36.
          Nie jestem ze szczuplakow, moje BMI siega 31 wiec ...
          • agn44 Re: Harry - jak rozmiar pod biustem? 12.05.10, 19:22
            Nie wiem czy Twoje pytanie jest nadal aktualne, ale miałam i harrego i georga,
            oba w rozmiarach 30ff. George był zdecydowanie za ciasny, natomiast harry zbyt
            rozciągliwy.
    • metia George mint (zielony) - jak wypadają szorty? 21.06.10, 15:59
      Standardowe/większe/mniejsze? Nie wiem, czy na ok. 99-100cm w biodrach brac M (12) czy L (14).
      • ptasia Re: George mint (zielony) - jak wypadają szorty? 10.07.10, 17:58
        ja prawie zawsze kupuję 10-tkę na 94-95 w najszerszym miejscu i te w tym
        rozmiarze pasują, aczkolwiek w kierunku ciut mniejszych niż większych.
      • agn44 Re: George mint (zielony) - jak wypadają szorty? 14.07.10, 20:02
        Ja mam 96cm w najszerszym miejscu (przy udach) i M-ka jest na mnie dobra. Gumka
        troszkę się wbija, ale ja mam dużo tłuszczu :) Nie wiem jak po jakimś czasie
        będą wyglądać te szorty, bo miałam je na sobie może ze 2 razy. Niemniej jednak
        mam wrażenie, że po dość krótkim czasie zrobią się luźniejsze, tak jak szorty
        Cleo Brooke.
    • anial_ek Jamie i Alex 28H 10.07.10, 12:56
      Zacznę od mojego faworyta - Jamie to miłość od pierwszego wejrzenia.
      Super miękka koronka, świetny stanik na lato - leciutki, cieniutki i
      mięciutki :) kolor też letni. Na mnie leży świetnie:D
      Fiszbiny wąskie, mega różnica w porównaniu z Georgem Coral (jedyne
      Cleo jakie mam) tzn fiszbina jest z 5cm krótsza, ale nie mam
      porównania do innych nowszych modeli - może w międzyczasie zmienili
      konstrukcję. Inna sprawa, że to plunge, więc zupełnie inna bajka, ale
      fakt faktem, że fiszbiny są znacznie węższe.
      Obwód w normie, ale miska dużo mniejsza niż wcześniej wspomniany
      George, który w tym samym rozmiarze na mnie łopocze (bo to ciążowy
      był) a tu przy maksymalnym wyproście tasiemka trochę tnie pierś.
      Oczywiście nie robi takiego efektu jak u modelki z Bravissimo
      (niespecjalnie zbiera z boków, ale przy tak miękkim materiale to
      chyba fizycznie niemożliwe), ale nadaje się do bardzo głębokich
      dekoltów.
      Co do Alexa mam mieszane uczucia. Na żywo podoba mi się bardzo
      bardzo, kolor śliczny, haft też. Ale mąż nie podziela zachwytu :)
      Rozmiarowo wypada tak samo jak Jamie. Moje wątpliwości wzbudza jeden
      szczegół - górna część miseczki to haftowana siateczka, która jest
      pośrodku przeszyta (podszyta w sumie) i ten szew się wbija w pierś,
      podczas gdy sama krawędź nie przylega gładko do piersi. Efekt daje to
      średni... Miseczka na pewno nie jest za duża, bo mniejszy też
      przymierzałam. Pod bluzką się to w sumie nie odznacza, więc istnieje
      szansa, że zostanie, bo trudno o kolorowego wąskofiszbinowego
      plunge'a w tym rozmiarze...
    • mam_to_w_nosie Brroke 32E cytrynowo-zielona 12.07.10, 14:36
      Nie wiem jak ten kolor został nazwany przez producenta, ale moim zdaniem
      nie jest to ani typowy żółty ani zielony, coś takiego pośrodku.

Miałam okazję mierzyć. Mój tabelkowy rozmiar to 32E właśnie. Brooke leżała
      dramatycznie. Miski za małe, zrobiła mi się istna piekarnia. Obwód luźny,
      gdyby miski nie były za małe to i tak bym go nie kupiła bo obwód luźny,
      a mam luźno jakieś 77 cm pod biustem, ciasno 73 cm. i NIE jestem zwolenniczką
      przesadnego ściskania się. Poza tym załamywała mi się koronka na obu piersiach,
      tworząc coś w rodzaju uskoku, który był widoczny również po założeniu
      bluzki. Załamywała się nie na szwie, ale powyżej ... zastanawiam się czy
      to niekompatybilność z moim biustem, czy jakaś wada, nie wiem ...

Ale tak w ogóle, to chyba nie mój fason biustonosza - taki z miskami nie
      wszytymi w obwód, czułam się z nim fatalnie i miałam wrażenie, że fiszbiny
      są za nisko, a nie były, były bezpośrednio pod piersią, jak powinny, ale
      tak jakoś idiotycznie stanik wyglądał na mnie.

Fiszbiny w tym były mniej więcej OK, ale jako że miska była za mała, musiałabym
      mieć 32F, a tu byłyby zapewne za szerokie.

No generalnie moje spotkanie z Cleo nie było zbyt udane, ale to jeden model,
      mam nadzieję, że znajdę jakiś lepszy dla mnie, bo tyle pozytywnych opinii ...

Aha, jedyną zaletą tego stanika był wygląd - fajny, letni kolor, cienkie
      ramiączka, które mogłabym bez wstydu wystawić spod bluzki, jednolity
      ze świetną ozdobą w postaci kolorowych kokardek w paseczki czy kwiatuszki?
      Nie pamiętam, ale ujęły mnie właśnie te kokardki, chociaż normalnie
      nie lubię kokardek przy biustonoszach i często się ich pozbywam :)
      • casmo brook i george 03.09.10, 11:06
        czy jakaś dobra dusza mogłaby napisać w jakich wersjach kolorystycznych powstały
        george i brook bo szukam i szukam ale jakoś już się pogubiłam w tym...
        • pina-colada Re: brook i george 03.09.10, 11:22
          George: miętowy, koralowy, turkusowy, żółty i był też chyba fioletowy i szafirowy dla debenhams, niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
          Brook: cytrynowa, turkusowa, burnt red i fuksja i chyba też byłą jeszcze jakaś limitowanka, ale głowy nie dam.
        • pina-colada Re: brook i george 03.09.10, 11:28
          Była brook szafirowa (debenhams?) i purple dla bravissimo. Wszystkie można obejrzeć w katalodze na balkonetce ;)
          • magenta_72 Re: brook i george 03.09.10, 18:50
            Brooke szafirowa i purpurowa były szyte dla Bravissimo. George fioletowy w
            krateczkę również dla nich. Był też lawendowy dla debenhams.
            • pina-colada Re: brook i george 04.09.10, 07:33
              *katalogu oczywiście

Lawendowego nie widziałam, ale muszę poszukać )
    • 3_asiunia martha-pytanie do posiadaczek 04.09.10, 10:47
      Jest raczej ścisła czy rozciągliwa? Miseczki standardowe?
      • kasienka.body Re: martha-pytanie do posiadaczek 04.09.10, 19:12
        miski raczej standardowe, obwód dosyć ścisły, ale nie dusiciel.
        • 3_asiunia Re: martha-pytanie do posiadaczek 05.09.10, 12:50
          Dziękuję za odpowiedź. A na 77/81 pod to raczej 70 czy 75? Bo mam pandorę 70
          (troszkę za ścisła, ale była okazyjna, wiec...) i ince 75 kupioną stacjonarnie,
          która prawie od razu zaczęła podjeżdżać:/ zapinana na najściślejsza haftkę ledwo
          daje radę.
          • kasienka.body Re: martha-pytanie do posiadaczek 05.09.10, 13:57
            raczej 70tka - mam prawie identyczne wymiary pod biustem i 70FF jest na mnie dobre :)
            • 3_asiunia Re: martha-pytanie do posiadaczek 05.09.10, 22:12
              kasienko, jeszcze raz zawrócę głowę. Na 95/99(w zwisie) stożkowe, to wziąć
              70ile? zwykle noszę 70e na styk, albo 75dd. Właśnie pandora 70e jest troszkę
              przyciasna i troszkę na styk, więc nie moge się teraz zdecydować.
              • kasienka.body Re: martha-pytanie do posiadaczek 06.09.10, 11:48
                chyba próbowałabym w standardowe 70E :)
                • 3_asiunia Re: martha-pytanie do posiadaczek 07.09.10, 07:23
                  dziękuję :)
    • mam_to_w_nosie George 32F żółty 01.10.10, 11:15
      Rewelacyjny stanik. Leży świetnie, fiszbiny idealne, miseczka ok, nadaje fajny kształt, a przede wszystkim
      jest ścisły, a niestety mimo moich ok 73 cm pod biustem (ciasno) wiele 32 / 70 jest na mnie za luźnych.
      Piękny, radosny kolor - strasznie mnie ujęła ta "jajeczna" krateczka. Ale albo jest małomiskowy
      albo ja muszę zrewidować rozmiar ... aczkolwiek z tabeli wychodzi mi jak byk 32E, a to już kolejny
      stanik, w którym lepiej leży miseczka F.

Ma tylko jedną wadę, ma duży pas materiału pod fiszbinami, który się odgina pociągając za sobą
      czasami obwód, a to z kolei powoduje dyskomfort. Ale i tak go uwielbiam :)
      • 5beatka lucy peachfield 01.10.10, 21:22
        kiedy będzie lucy w peachfield?
    • justinehh Żołty George 13.10.10, 22:16
      Czy on jest dużo czy małomiskowy? Czy jak wezmę 70H, to będzie bułkować czy powiewać?
      • rudaa26 Re: Żołty George 14.10.10, 07:49
        Mam Georga miętowego i żółtego. Moim zdaniem zółty ma mniejsze miseczki niż miętowy. Z tego co pamietam miętowy został okrzyknięty ściśliwcem i dużomiseczkowcem także ten żółty (jakos ten kolor mi nie pasuje i wole angielskie sformułowanie butter:-))będzie starndardowy. - ani dużo ani mało miseczkowy.
        • mel.la Re: Miętowy George 14.10.10, 10:12
          Ja kupilam mietowy george i w moim rozmiarze 38E musze przyznac, ze jest o wiele ciasniejszy w obwodzie niz tango two, miseczki tez sa mniejsze, bo buly wychodza mi bokami a jak je wgarniem do srodka to wychodza gora :) Na szczescie jestem w trakcie odchudzania, to niedlugo powinien byc dobry. :)
        • catsumi Re: Żołty George 14.10.10, 11:19
          A znowu ja odwrotnie - koralowego Georga miałam w rozmiarze 65H a żółtego 65GG i jest idealny. Obwód faktycznie w żółtym mniej ścisły.
    • oneziuta Re: LIZZIE 28.10.10, 14:04
      Czy ktosia ma już Lizzie?
      Podobna jest do Georga?
      • marcille Re: LIZZIE 28.10.10, 16:36
        Lizzie to taka siostra Georga, ma identyczny krój misek. Też bardzo dobrze trzyma duże biusty. Obwód jest porównywalny, głębokość misek także. Fiszbiny węższe niż w Georgu (w przypadku rozmiaru 28GG o 0,5 cm na jednej misce). Szerokość mostka porównywalna, natomiast w rozmiarach które mogę porównać w sklepie mostek wypada zawsze sporo wyższy w Lizzie.
        Mnie osobiście wizualnie zdecydowanie bardziej przypadła do gustu niż żółty George :) A szorty do kompletu to już wymiatają :D
      • kasienka.body Re: LIZZIE 28.10.10, 16:37
        ma :) Lizzie to moim zdaniem kopia Georga ale z pewnymi udoskonaleniami. Dużo lepiej zbiera i podnosi biust. Obwód ścisły, miski raczej standardowe.
        • jelonek_k Re: LIZZIE 30.12.10, 13:56
          Właśnie dostałam Lizzie w moim standardowym 34J i uważam, że jest boska :)
          Krój jest świetny, mam wrażenie, że w przeciwieństwie do Georga dużo lepiej zaokrągla biust.

• arwena-g Penny 34F 18.01.11, 21:24
      Panache Cleo Penny, 75F, kolor magenta, plunge usztywniany.
      Myślę, że ten model jest warty uwagi. Przede wszystkim bardzo miękki, nic nie drapie i nie gryzie. Miseczki lekko usztywniane, od wewnątrz wyścielone bawełną, materiał wierzchni też podobny do bawełny ( skład z metki to 48 % bawełny), sprawia wrażenie, jakby mógł się po jakimś czasie skulkować, ramiączka mięciutkie pokryte takim samym materiałem jak miseczki, regulowane w części tylnej ( u mnie jak zwykle skrócone na maxa). Bardzo ładny haft, ale to sreberko niepotrzebne. Dla mnie model dość ścisły i małomiskowy ( np. W Esteponie Masquerdae 75F utopiłam się) – zapinam się na pierwszą haftkę, miseczki idealne, myślę,że kształtuje całkiem przyzwoicie jak na plunge. Kupiłam go w ciemno na e-bayu, ale zostaje ze mną.
      Z Panache noszę 70FF, z Frei i Fantasie zwykle 70F.
      Zdjęcia wysłałam do galerii.
      • mmadalena79 Penny 34F CHARCOAL/CORAL 32FF 17.02.11, 16:37
        Rozmiar jak najbardziej standardowy, miska ok, fajnie ścisły obwód, bardzo wygodne ramiączka, miękkie, wypchane od środka, ładnie kształtuje biust, w misce w środku bawełna.
        Uwaga, zamówiłam też string 12 (98 w biodrach), niby mój rozmiar, ale są dość duże.
        arwena-g napisała, że małomiseczkowy, ja mam Esteponę w tym samym rozmiarze i oba są ok, może to kwestia kształtu biustu?
    • nikusz Re: CLEO Sadie 19.01.11, 13:57
      fioletowa kratka jest przesliczna
      mam 30G, miski i obwod moim zdaniem standard
      wygodny, podtrzymuje fajnie i robi ladny ksztalt

• bez.papryki Re: CLEO Sadie 31.01.11, 18:38
        Mam 32F. I moim zdaniem miska jest trochę większa niż standard (może o pół rozmiaru). Obwód standardowy w kierunku ścisłego, w każdym razie takie robi wrażenie na początku (nosiłam dopiero raz).
    • elle_b CLEO Toni 31.01.11, 16:33
      Wydaje się być przyjemnym codzienniaczkiem, czy któraś ma? Zastanawiam się jak rozmiarowo wypadają miski, bo nigdy jeszcze nic cleo nie mierzyłam, jak narazie w mojej szafie królują freye. Będę wdzięczna za informacje :)
      • arienna Re: CLEO Toni 01.07.11, 11:34
        bardzo fajny codzienniak :) obwód stabilny, taki solidny, nie ciągnie się jakoś szczególnie. mam wrażenie, że miski standardowe. na początku lubił uwierać w mostek, ale po paru dniach przestał. super wygodne ramiączka, a i tak falbanka nie jest jakaś widoczna pod bluzkami
    • apsik10 CLEO Lizzie szorty 10.02.11, 08:59
      Chcialabym dokupic sobie szorty do Cleo Lizzie, ale nie wiem kompletnie jak wyglada rozmiarowka. Normalnie nosze L z Frei i Panache (wiec dosc spore), probowac L z Cleo czy lepiej wziasc XL (16)?
    • justinehh Lucy 15.02.11, 00:12
      Czy ona jest mało czy dużo miskowa?
      • noweti Re: Lucy 17.02.11, 11:54
        Wg mnie, miski Lucy sa standardowe i nie odbiegaja wielkoscia od innych modeli Cleo (mam porownanie z Martha i Sadie).
      • czarnulka1-5 Lucy 07.03.11, 21:26
        Czy ktoś wie może jak się ma Lucy do Tango II plunge? Jest to jedyny Panache jaki mam i tylko do niego mogę porównać. Mam 36FF i jest tak trochę na styk. Nie wiem czy brać Lucy taką samą czy może 36G
        • kasienka.body Re: Lucy 07.03.11, 21:32
          wg mnie wypada standardowo w miskach, chyba 36ff powinno być ok :)
          • czarnulka1-5 Re: Lucy 07.03.11, 22:30
            Dziękuję :-)
          • takajednaaa Re: Lucy 21.03.11, 12:23
            A czy Lucy koralowa jest bardzo ścisła? przy 76 cm ciasno pod biustem brać 75 czy raczej 70?
            • catsumi Re: Lucy - do którego poprzednich Cleo podobna? 21.03.11, 15:21
              Czy jest w typie Georga i Lizzy czy Brook gdzie fiszbiny nie były wszyste w obwód?
              • ola.biustyl Re: Lucy - do którego poprzednich Cleo podobna? 21.03.11, 20:09
                Lucy nie ma fiszbinów wbudowanych w obwód, w tym jest bardziej podobna do Brooke.
                • catsumi dziękuję :) 23.03.11, 10:19
            • noweti Re: Lucy 21.03.11, 21:42
              takajednaaa: polecam wziac 70.
              Ja przy obwodzie pod biustem 72 nosze 65 i nie jest mi wcale ciasno, nic nie uwiera itp:)
              • takajednaaa Re: Lucy 22.03.11, 11:44
                dzięki:)
    • irenka65f bonnie czy ktoś zna 30.03.11, 22:31
      Jak w tytule. Baaardzo mi się podoba, ale balkonetki zwykle na mnie nie leżą, a już panachowe szczególne bo mają za szerokie fiszbiny i za płaskie miseczki. No i mostki potrzebuję wąskie. Ale może ta bonnie ma szanse? Na początek chciałbym wiedzieć jaki jest obwód. To ograniczyłoby mi ilość rozmiarów jakie muszę zamówić, żeby coś dobrać.
      • ania.biulandia Re: bonnie czy ktoś zna 30.03.11, 22:34
        Ja mogę na razie tylko napisać, że mostek nie jest niestety wąski... :/
        • irenka65f Re: bonnie czy ktoś zna 30.03.11, 23:16
          A może jest chociaż niezbyt wysoki? To wtedy też by się jakoś zmieścił.
          • ewik-mysza Re: bonnie czy ktoś zna 31.03.11, 08:11
            wlansie wczoraj zakupilam w rozmiarze 30G.. obwod nie nalezy do ciasnych - większosć 32 jest na mnie dobra.. jest dosc nisko zabudowany - tak na moim biuście wychodzi.. dzisiaj pierwszy test noszenia i na razie od godziny wygodnie.
          • kasienka.body Re: bonnie czy ktoś zna 31.03.11, 09:56
            mostek niezbyt wąski, w rozmiarze 65F jego wysokość to 5 cm. Fiszbiny standardowe panaszowe, czyli z tych szerszych, ale nie są mocno wysokie pod pachą. Krój jest bardzo podobny do Cleo Frances.
            • irenka65f Re: bonnie czy ktoś zna 31.03.11, 18:11
              Dzięki, że się odezwałaś. Z miękusów tylko emily z curvy kate leży na mnie poprawnie. Dopasowałam 32F. Najczęściej noszę 30FF. Jaki rozmiar, Twoim zdaniem, powinnam spróbować z bonni?
              • kasienka.body Re: bonnie czy ktoś zna 31.03.11, 19:14
                Obstawiałabym standardowy, czyli 30FF.
                • catsumi Re: bonnie czy ktoś zna 05.04.11, 11:50
                  A czy konstrukcja jest lepsza od Frances czy taka sama? Bo moim zdaniem Lizzy jest lepsza/poprawiona od Georga, więc może i tu? Bo niestety mi Frances nie leżała ale może jest nadzieja na Bonnie? Jakoś zawsze jak fiszbiny nie są wszyte w obwód, to uwierają mnie w żebra, ciekawa jestem czy w Bonnie byłoby tak samo?
                  • kasienka.body Re: bonnie czy ktoś zna 05.04.11, 12:16
                    wg mnie owszem, jest poprawiona, nie spłaszcza, lepiej zbiera.
      • irenka65f Re: bonnie czy ktoś zna 10.04.11, 23:16
        No i kicha. Za duży, ale nie mam co wymieniać bo góra miski przylega do piersi, tylko miseczka jest za głęboka, więc mniejsza na pewno będzie się wrzynać.
        • justinehh Re: bonnie czy ktoś zna 13.04.11, 21:53
          Ja go dziś mierzyłam w rozmiarze 75ff i wydaje mi się, że to kontynuacja kroju Frances- miska mogłaby być większa, bez problemu zapięłam się na ostatnią haftkę i nic mnie nie dusiło, fiszbiny trochę szersze niż w Lucy, zebranie takie sobie, bieg do autobusu skończyłby się pewnie siniakami na brodzie.
    • kura17 george 34G/36FF - rozne kolory 10.04.11, 22:22
      czy ktos ma doswiadczenie w roznych kolorach georga? w okolicach rozmiarowych 34G - 36FF?

mam mietowego georga 34G - swietne kulki mi robi, ale strasznie ciasny i zabudowany jest! gniecie mnie od roku, zeszmacil sie, znosil, ale obwod trzyma idealnie. dla mnie za ciasny :( i malo wygodny - przez to zabudowanie i wysokie boczki.

chce sobie kupic wiekszy obwod (mam ok 79 mierzone ciasno pod). kupilam rozowe 36F, ale za male :(

i
      teraz mysle o 36FF, ale nie wiem, czy trafie z rozmiarem? mietowy 34G jest dobry, nawet minimalnie za duzy w miseczkach. jakie rozmiar miski kupic w 36? czy kolory roznia sie rozmiarem miski?

z gory dziekuje za informacje :)
    • yaga7 Eleanor 14.04.11, 16:03
      Fioletowy dla Bravissimo.

Swego czasu mierzyłam chyba Brooke. Chciała odgryźć mi ręce i wybić dziurę w mostku. Podziękowałam i zostawiłam Cleo daleko, sądząc, że wszystkie modele są na jedno kopyto. A nie są. Eleanorka jest nisko zabudowana pod pachami, ładnie zaokrągla i wydaje się, że będzie wygodna. Problem tylko w tym, że jest małomiskowa i moje standardowe 34G jest ciut za małe. Ale jeszcze nie wiem, czy będę wymieniać - muszę ją jeszcze dokładniej poprzymierzać. Kolor ładny, nasycony, podobny jak na bravissimowych zdjęciach.

Przy okazji - czy ktoś wie, czy Lucy leży podobnie do Eleanorki?
      • butters77 Re: Eleanor 01.07.11, 12:06
        Widzę, że ten model nie ma jeszcze wielu opinii, więc dodam swoją:
        Eleanor mam od wczoraj i moim zdaniem to bardzo udany nabytek. Stanik jest wygodny, fiszbiny piją mnie mniej, niż miało to miejsce w Brooke; ogólnie ten model wydaje się przyjemnie "miękki". Stanik mam w rozmiarze 30HH - to mój standard dla Cleo (w innych brytyjczykach noszę zwykle 30H, a np. Freyę Deco w 30GG:-)
        Stanik bardzo dobrze podtrzymuje biust i świetnie go kształtuje - miseczki na mnie są dość wysoko zabudowane (absolutnie nie do dekoltów, ale pod obcisłe ubrania - super).

Kolor: moim zdaniem nieco jaśniejszy niż w Bravissimo; bardzo mi przypomina fioletową Freyę Jolie.
    • catsumi nie mogę odżałować, że nie ma juz Georga :( 15.04.11, 13:23
      Świetnie kształtował, genialnie unosił i podtrzymywał i stylistyka trafiała w 100% w mój gust. Brook cały czas ma swoje kolejne, ulepszane klony i to w wielu wersjach a George niestety nie :( Tej zimy pojawiła sie Lizzy - o takiej samej budowie (bardzo poprawiona, nie masakrowała mostka jak robił to niestety George u mnie) i tak samo genialna i na tym chyba koniec... Dlaczego George nie ma tyle kolejnych wersji co Brook? Mam nadzieję, ze jednak powróci, bo był to mój absolutny ideał :( Tak się chciałam tu wyżalić odnosnie Cleo, tak to jest - znalazło się ideał, to go wycofali :(
      • kura17 Re: nie mogę odżałować, że nie ma juz Georga :( 15.04.11, 14:49
        Catsumi, na brytyjskim ebayu jest pelno georgeow :)

tylko pewnie chcialabys nowe kolory itp?
        dla mnie to tez swietny stanik, tylko dosc szmatlawy (moj sie szybko zniszczyl, ale faktycznie nosilam go prawie codziennie przez rok ;))
      • kasienka.body Re: nie mogę odżałować, że nie ma juz Georga :( 15.04.11, 14:55
        to nie jest tak, że George został wycofany - jak sama zauważyłaś powrócił np. pod postacią Lizzie. Jestem pewna, że w kolejnych sezonach również będą nowe odsłony Georga, bo aż szkoda byłoby tak dobrego kroju.
        Zatem wypada czekać cierpliwie na kolejne zapowiedzi :)
    • yaga7 Lucy 23.05.11, 12:15
      Po udanej przygodzie z Eleanor i Lizzie myślałam, że wreszcie będę mieć czarny stanik w postaci Lucy.
      Niestety :(

Lucy jest jakoś inaczej szyta - rozmiarowo jest ok, ale po pierwsze rozstawia na boki, a po drugie górna krawędź się wgryza w biust. Do tego nie unosi tak ładnie jak Eleanorka i nie robi takich kulek.

Wieeeelka szkoda.
    • ptasia Re: CLEO 16.11.11, 13:29
      usztywniany balkonik w wersji dla Bravissimo (grafitowy w czerwone kwiaty, czerwona koronka; ogólnie dostępna jest wersja kremowo-pomarańczowa).
      Wydaje mi się, że to klon Marthy, Sadie, Rity itd. z poprzednich sezonów (mierzyłam tą ostatnią). Obwód jak na 30'' b. przyzwoity, miski w normie, kształt okrągły; średnio zabudowany, tj. half to nie jest. Wygodny. Minusy: gąbka dość gruba, fiszbiny lekko skrzypią i koronka trochę odstaje, jakby było jej za dużo, trochę jak w pierwszych George'ach - z tego co wiem, to nie pojedynczy egzemplarz tak ma, inne osoby też to zauważyły. Miski nie są za duże, sprawdzałam odwijając koronkę do środka. Pod bluzką nic nie widać, więc nie jest to duży feler. Ogólnie sympatyczny stanik, cena wyjściowa (25 funtów) przyjazna.
      • ptasia Re: CLEO 17.12.11, 17:30
        to powyżej tyczyło modelu Poppy rozm. 30f.
    • mistywoman Re: CLEO JUNA BLack60E/F stacjonarnie Wawa ? 03.12.11, 14:46
      Witam, poszukuję modelu Cleo Juna (black) najlepiej stacjonarnie w Warszawie (ale niekoniecznie) w rozmiarze... 60e /60f. Gdzie je można dostać? (poza Z.T.)
    • ptasia Sasha 30f 17.12.11, 17:34
      Mierzona dziś stacjonarnie, w moim 'standardowym' rozmiarze. Napalałam się na ten model ze względu na kształt na zdjęciach na Balkonetce. No i niestety: a/ mostek mi się nie zmieścił, tj. zmieścił się tylko po mniejszej stronie ;/, b/miałam wrażenie, że cięcie w górnej części misek mi się wcina na większej stronie, c/od dołu mocno wypłaszczał wypychając w górę, co imho w miękkusie wygląda tak średnio. Być może większa miska rozwiązałaby część problemu na większej p., ale obawiam się, że na mniejszej hulałby wiatr. A, i materiał a la fartuszek w podstawówce.
      Bez żalu usunęłam z wishlist na Amazonie ;)
      • po.rzeczka Kiedy nowa kolekcja? 17.12.11, 20:33
        A mnie Sasha bardzo odpowiada na moje stożki, chociaż z mostkiem jak w prawie wszystkim jest lekki problem, jeśli chodzi o szerokosc(minimalnie). Jest ścisła. Czaję się już na jej następczynię Alexę, tylko nie pamiętam, kiedy można sie spodziewc kolekcji wiosna-lato w sklepach?
        • ptasia Re: Kiedy nowa kolekcja? 18.12.11, 10:05
          Tak, Sasha jest ścisła. W ogóle te Cleo, które mam (poza George'em to Poppy i Bonnie) mają całkiem przyzwoite obwody i robią fajny profil + ładnie unoszą. Fiszbina na mostku w Sashy niestety u mnie opierała się o większą pierś, co na dłuższą metę powoduje AUA. W ogóle ten efekt to nowość dla mnie, bo do kilkanaście tyg. temu nigdy nie miałam tego problemu, wszystko na środku mi się mieściło. Teraz trochę żałuję, że nie spróbowałam jednak profilaktycznie z 30ff...
          A co do kolekcji - chyba nowe wchodzą już nawet pod koniec stycznia, ale nie wiem, czy nie etapami? Trzeba by się kogoś typu Kasieńka z Body spytać.
          • kasienka.body Re: Kiedy nowa kolekcja? 18.12.11, 11:25
            >Trzeba by się kogoś typu Kasieńka z Body spytać.

Do usług ;) Alexa powinna wejść pod koniec lutego, w praktyce w sklepach pewnie na początku marca :) Sama na nią czekam niecierpliwie, bo jest śliczna!
            • po.rzeczka Re: Kiedy nowa kolekcja? 18.12.11, 21:26
              Dzięki! To zdążę jeszcze zakupic ją z bonem z Dopasowanej, hurra. Z Cleo uwielbiam jeszcze Charliego, z Georgea nie udało mi się jakoś dobrac rozmiaru.
            • ptasia w temacie Alexy - 30e i 30f 07.03.12, 16:32
              Z Sashą się nie dogadałam, myślałam, że uda się z Alexą. A gucio.
              Mierzyłam 30e i 30f, ten ostatni to u mnie raczej ostatnio standard. W 30f góra powiewała, założyłam 30e - fiszbina ze wskazaniem na za wąska, a koronka u góry wciąż odstawała. Mostek się mieścił w obu rozmiarach. Innymi słowy, zupełnie inne problemy niż z Sashą, której Alexa miała być klonem - Sasha w moim odczuciu miała dużo mniejsze miski i chyba szersze fiszbiny + szerszy mostek, a Alexa ma chyba miski głębsze, a węższe? Ech :( Materiał wciąż a la fartuszek z podstawówki.
          • ptasia errata: obwód w Bonnie 07.03.12, 16:35
            W ogóle te Cleo, które mam (poza George'em to Poppy i B
            > onnie) mają całkiem przyzwoite obwody

errata do mojej wcześniejszej wypowiedzi: Bonnie się rozciągnęła, i to moim zdaniem podejrzanie szybko - muszę nosić na ostatniej haftce :/
    • mam_to_w_nosie Eleanor 32F 29.12.11, 12:56
      Znakomicie sprawdziła mi się jako karmnik - przerobiłam własnoręcznie według instrukcji ze
      Stanikomanii. Nosiłam ją na wymiary ok 73cm pod biustem i 93-4 w biuście. Jak balkonetki są
      ze mną średnio kompatybilne (mostek włazi mi na piersi albo nie przylega - główny problem),
      tak ten model bardzo mi spasował, jest podobny do Georga, dlatego kupiłam i to był strzał w dziesiątkę
      na czas karmienia. Przez kilkanaście tygodni to był właściwie mój jedyny stanik używany codziennie,
      zatem prany co chwilę, głównie w pralce, jest niemalże niezniszczalny, nie dostrzegam prawie
      żadnych śladów użytkowania, co było dla mnie w tamtych okolicznościach b ważne.

Teraz gabaryty tak mi się zmieniły, że zakupiłam Eleanor 32DD :) Obwód luźniejszy (bo mnie ubyło
      cm pod biustem), ale powinien trzymać. Ale ta recenzja to już chyba na małobiuściaste :)
    • mariareis Re: CLEO - podobne do Frei? 01.01.12, 10:34
      Jestem zdecydowanie freyowa, ale czytałam, że Cleo to nie Panache (chodzi mi o konstrukcję). Mam Arizę i Siennę z obciętymi fiszbinami, mierzyłam Tango - wszystkie te modele są niewygodne (twarde, zdecydowanie za długie fiszbiny chcące przebić pachę, drapiące materiały) i średnio mi odpowiada krój miski (poza Sienną). Mój rozmiar to 34J. Cleo zachwyca mnie kolorami, krój miski też mi wygląda na taki, który by mi odpowiadał - ale co z fiszbinami? Czy są tak długie i sztywne jak w Arizie lub Siennie? Jeśli tak, to dam sobie spokój z Cleo, jeśli są bardziej "freyowe" - spróbuję. Kupuję przez internet, w moim mieście nie ma sklepu z brytyjskimi markami, a w pobliskich miastach nie ma interesujących mnie modeli w moim rozmiarze.
      • ptasia Re: CLEO - podobne do Frei? 01.01.12, 11:06
        nie wiem, jak to wygląda w sferze G+, obawiam się, że może inaczej :( - z perspektywy okolic 30f miękkie Cleo prezentują bardzo przyjaźnie. Ba, coraz bardziej je lubię od modelu Bonnie. Uwielbiam Freyowe wzornictwo, wygodę, fiszbiny i do niedawna kształt, ostatnio jednak zauważyłam, że te noski czasem są bardziej zaokrąglone, jak w Eleanor, czasem niebezpiecznie dziobujące i celujące w dół, no i mam wrażenie, że w miękkich Cleo mniej widać asymetrię plus obwody są przyzwoite. W tych Cleo, które mam, kształt jest idealnie okrągły, a uniesienie super. Nie dogadałam się tylko w Sashą, ale nie próbowałam większej miski, która może rozwiązałaby część problemów. Fiszbiny zupełnie w porządku - rozstaw i długość, no, ale właśnie nie wiem, jak to w G+...
        Może zerknij na Balkonetce na Twoje okolice rozmiarowe? Niektóre modele są porządnie ścisłe, może wystarczyłoby 36GG?
        • mariareis Re: CLEO - podobne do Frei? 01.01.12, 14:48
          Dzięki za odpowiedź. Na Balkonetce jest tylko jedna recenzja z miseczką GG (większych nie ma) i właścicielka narzeka na kłucie w pachę, więc w J może być tylko gorzej pod tym względem. Wolę noski niż kulki, przy moim rozmiarze to nie są zresztą kulki, tylko kule;), obwód muszę mieć ścisły, żeby utrzymał piersi, więc poluźnianie obwodu nie wchodzi w grę, 34 jest akurat (a miska przy obwodzie 36 byłaby chyba HH albo H, nie GG?).
          No nic, na razie sobie daruję, bo kłucie w pachę to coś, czego nie ździerżę (a ogólnie jestem dosyć wytrzymała na niewygody), a nie chcę kupować stanika za stówę i potem jeszcze przy nim kombinować. Ale szkoda, bo kolory obłędne.
          • kasienka.body Re: CLEO - podobne do Frei? 01.01.12, 21:27
            > c poluźnianie obwodu nie wchodzi w grę, 34 jest akurat (a miska przy obwodzie 3
            > 6 byłaby chyba HH albo H, nie GG?).

nie ma co się sztywno trzymać jednego obwodu, bo różne modele mają różną ściśliwość. Jeśli któryś biustonosz z obwodem 36 będzie trzymał Twój biust równie dobrze jak inne 34-ki, to nie ma co brać tej 34ki tylko dlatego, że zawsze nosisz ten obwód.
            Akurat np. Cleo Sasha jest ścisła, więc faktycznie może pasować w luźniejszym obwodzie, natomiast faktem jest, że fiszbiny ma dość wysoko pod pachą, nie każdemu odpowiadają.
            • mariareis Re: CLEO - podobne do Frei? 01.01.12, 22:06
              Niby tak, ale w bardziej rozciągliwych modelach wchodzę w 32, więc to 36 naprawdę mogłoby być za luźne. Zresztą chodzi mi głównie o te fiszbiny, bo to okazało się dla mnie nie do przejścia (za długie), a nawet z obwodem 36 miska byłaby najwyżej o 2 rozmiary mniejsza, czyli dalej strefa G+ - i kłujące fiszbiny.
          • ptasia Re: CLEO - podobne do Frei? 01.01.12, 22:11
            no tak, idąc z 34J-->36HH. Wciąż zdecydowanie G+...
    • catsumi Cleo CHLOE Floral 01.02.12, 13:03
      Nareszcie mam długo przeze mnie wyczekiwany kolejny model po Georgu, Lizzie i Sashy.
      W moim odczuciu Chloe jest dużomiskowa (o całą miskę) i bardzo ścisła. Sashę z zimowej kolekcji mam w moim standardowym rozmiarze 65GG natomiast z Chloe pasował 70FF, pierwszy mój stanik w takim rozmiarze. 65G okazał się tak ścisły, że dałby radę jedynie z przedłużką, 70 jest przyjemnie ścisłe. Wzór i cały stanik jest jak dla mnie prześliczny, materiał jest zbity, bardziej niż w Sashy, świetnie unosi, zbiera i kształtuje, jak wszystkie klony Georga, jedyny minus to dla mnie ramiączka które są po prostu na mnie za długie i muszę je skrócić u krawcowej - tak samo miałam w Sashy. W każdym razie jak dla mnie ideał :)
      • ladybird_91 Cleo CHLOE Floral 75HH 01.02.12, 13:48
        Potwierdzam dużomiseczkowość (w porównaniu do innych staników Panache) i dużą ścisłość obwodu.
        Freye muszę mieć w rozmiarze 70J, a Chloe byłaby dobra w rozmiarze 80H.
        Kształt w tym staniku jest zadziwiający i dość ciężki do opisania :) Niby rakietki, niby dzioby, niby noski. Ciężko mi dokładnie określić.
        Sam stanik jest prześliczny.
        • catsumi Re: Cleo CHLOE Floral 75HH 01.02.12, 14:10
          Znowu u mnie, w moim rozmiarze zadnych rakiet ani dziobow. Ksztalt jest idelnie kulisty, leciutko noskujacy :)
          • ana-76 Re: Cleo CHLOE Floral 75HH 01.02.12, 14:32
            fakt chloe śliczna, mój rozmiar 70e, mierzyłam w sklepie, miski były zaduże w tym rozmiarze ;( niestety mniejszych nie mieli i zastanawiam sie jaki rozmiar wybrac żeby zamówic poprzez net?
            • catsumi Re: Cleo CHLOE Floral 75HH 01.02.12, 15:28
              u mnie sprawdziło się o rozmiar mniej, więc u ciebie może być 70DD jeżeli obwód ci pasował :)
              • ana-76 Re: Cleo CHLOE Floral 75HH 01.02.12, 16:39
                tak obwód był ok ;)
        • ladybird_91 Re: Cleo CHLOE Floral 75HH 08.03.12, 15:37
          W tym momencie potrzebny byłby mi rozmiar 75H. Odczuwam ten obwód jako b. ścisły, jednak 80-tka była totalnie luźna. Słyszałam od brafitterek, że obwód się rozciąga po pewnym czasie, a do tego czasu trzeba ponosić z przedłużką. Kształt robi bardzo fajny, biust jest uniesiony, na dole krągły, szpiczasty na górze.
          • agn-es5 Re: Cleo CHLOE Floral 75HH 11.05.12, 12:57
            Fakt, że biustonosze są kontraktowane do zakupu pół roku wcześniej, ale producent szyje z nadyżką po kilkanaście lub kilkadziesiąt sztuk.
            Jeżeli dany model i rozmiar jest dostępny u producenta, to można go zamówić.

Moim zdaniem wybierając Chloe lepiej spróbować od miseczki mniejszej niż się nosi standardowo.
      • jelonek_k Re: Cleo CHLOE Floral 05.02.12, 13:14
        Mam 75J, zgadzam się z poprzedniczkami, jest dużo-miskowa, ścisła, świetnie kształtująca.
        Tylko wyjaśnijcie mi, dlaczego na moje 75J musiałam polować niczym na rzadki okaz? Wszystkie sklepy zamawiają pojedyncze egzemplarze każdego rozmiaru?
        A domówić nie można, bo jak mnie poinformowano w jednym sklepie, producent więcej nie ma.
        • kasienka.body Re: Cleo CHLOE Floral 05.02.12, 14:16
          >Wszystkie sklepy zamawiają pojedyncze egzemplarze każdego rozmiaru?

z modeli sezonowych zazwyczaj tak. Każdy model sezonowy jest szyty w ograniczonej ilości, sklepy kontraktują pół roku wcześniej, więc jak kolekcja wchodzi do sprzedaży to już nie można zamówić więcej.
          • desu_chelm Re: Cleo CHLOE Floral 11.05.12, 14:35
            Tak, z modeli sezonowych zazwyczaj jest ograniczona ilość, to prawda. Jednak nie do końca jest tak, że nie można domówić.
            Kontraktujemy pół roku wcześniej i wtedy mamy pewność, że jak model pojawi się to otrzymamy zamawianą rozmiarówkę. W trakcie sezonu co jakiś czas przychodzi rozpiska, ile sztuk jest jeszcze poszczególnych modeli w poszczególnym rozmiarze. Bardzo popularne modele w najczęściej poszukiwanych rozmiarach mają często stan "0". Nawet jeżeli rozmiar jest na rozpisce, to zanim dojdzie do realizacji naszego zamówienie może jego nie być. Akurat 75J Chloe jest.

W trakcie sezonu jest jeszcze inny problem. W różnych firmach są różne limity zamówień. Na przykład minimum 25 szt lub minimum 1300 zł netto czy 1000 zł netto. Różnie z tym jest. W kilku firmach nie ma ograniczeń.
            Z czysto ekonomicznego punktu widzenia salony często nie mogą sobie pozwolić, by tak na zamówienie zaraz był (zwłaszcza jak dopiero co przyszło zamówienie i to co było potrzebne właśnie dotarło). Tym bardziej, że na realizację zamówienia trzeba czekać ok. 3 tygodni, a tu klientce w następnym tygodniu potrzeba.
            Dlatego mimo szczerych chęci nie zawsze to jest takie łatwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka