ika5 14.04.09, 20:56 i bardzo mi glupio , jak slysze , ze "skrzypie". Material po kilku praniach "zbiegl sie" ? Moje zle doswiadczenia dotycza zarowno polskich firm i tez angielskich! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panthera_tigris Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 14.04.09, 21:24 Ja też skrzypię! W porcelain oasis, strasznie mnie to wkurza. I też nie mam pojęcia dlaczego :/ Odpowiedz Link
kk345 Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 14.04.09, 21:24 Nie rozumiem, w którym miejscu skrzypią? Trą o siebie? Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 14.04.09, 21:26 Trze fiszbina o materiał kanalikowy. Mi skrzypiała w okolicach pach. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 14.04.09, 21:25 Mi skrzypiała chyba Sienna (od nowości), ale jej przeszło ;-) Odpowiedz Link
szarsz Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 14.04.09, 21:30 Mi też któryś skrzypiał. Dreszczy dostawałam. Ale mu przeszło samo. Nawet nie pamiętam, który to był Odpowiedz Link
estrelka84 Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 14.04.09, 21:38 Mi skrzypi Hestia i mnie to do szały doprowadza :/ Odpowiedz Link
the.munsters Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 14.04.09, 22:19 mi w Tangu II też skrzypią! grrr... Odpowiedz Link
inez69 Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 14.04.09, 22:26 a mi nic nie skrzypi, widocznie freye są z tych nieskrzypiących, wolą milczeć;P Odpowiedz Link
anetaw2 Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 21.04.09, 07:35 mi... odpukać tez nic nie skrzypi, ale pod wpływem wątku az zaczęłam nasłuchiwać swoje biustonosze hahaha Odpowiedz Link
amijami Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 14.04.09, 22:38 Czy przypadkiem nie skrzypi kiedy fiszbiny sie odginaja? U mnie przez chwile skrzypiala Sophia Comeximu, ale przy drugim zalozeniu przestala (innaczej na wieki by zostala pogrzebana w szufladzie ;) ). Ale pamietam ze skrzypienie zawsze wystepowalo przy wdechu lub ruchu w ktorym moglo nastapic wlasnie wygiecie fiszbin - ja tylko strzelam i moge sie mylic. Moze zbyt ciasny obwod i wtedy przy ruchu cos sie rusza/przesuwa? Szczerze mowiac sama jestem ciekawa tego zjawiska. Na szczescie nie mam na czym tego zaobserwowac. Odpowiedz Link
2-ta Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 14.04.09, 22:38 Bo, proszę pań, z moich obserwacji wynika, że wszystkie ? (większość?) fiszbiny są "dwuwymiarowe", tzn mają U-zagięcie i leżą płasko, brakuje im trzeciego wymiaru uwzględniającego wypukłość klatki piersiowej. Przy ciasnym zapięciu i dość wypukłej klatce piersiowej fiszbina się wygina, chcąc dopasować do obłości klatki, napina materiał i skrzypi w naciągniętym tunelu. Im bardziej wypukła klatka piersiowa, tym większe prawdopodobieństwo skrzypienia z wymuszonego uginania drutu. Tak sobie myślę, ale jestem humanistą, więc proszę o ocenę mojego wywodu przez inne osoby, światlejsze w zakresie fizyki na codzień :) U mnie nic nie skrzypiało, póki co :) 2-ta Odpowiedz Link
ariadna007 mi skrzypiały ale to przed oświeceniem 14.04.09, 22:38 .. stanikowym jeszcze było. teraz juz mi nie skrzypią :) z drugiej strony wtedy mi tez piersi klaskały jak zbiegałam ze schodów ;))))) Odpowiedz Link
mauzonka I mi skrzypiały 15.04.09, 01:12 Panache Sienna u mnie skrzypiała nieprzyzwoicie, ale po kilku praniach jej przeszło. Odpowiedz Link
effuniak Re: I mi skrzypiały 15.04.09, 06:21 hihihiiiii Skrzypi materiał z którego wykonany jest tunel - miejce w którym tkwią fiszbiny :))) Dlatego po kilku praniach istnieje możliwośc zaniku owych dziwnych efektów dźwiękowych :) ...kiedyś dawno temu miałam możliwośc testowac różne wkładki do push-upa i konkurencję bezapelacyjnie wygrały by wkładki powietrzne , bo były dużo lżejsze niż żelowe ale.... no właśnie - ale STRASZNE SZELEŚCIŁY nawet umieszczone w bawełnianej kieszonce :) Odpowiedz Link
doris.bytom Re: I mi skrzypiały 15.04.09, 11:36 Mnie kilka razy zaskrzypiało, jak miałam na sobie Hestię lub jakąś moją Freyę (chyba Rio) - już teraz nie pamiętam co to był za stanik, ale byłam mocno zdziwiona. Przeszło samo (mam nadzieję, bo dziwnie się czułam). Na szczęście "skrzypiałam" będąc w domu. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 15.04.09, 07:57 Mi też Sienna skrzypiała, ale już jeje się odwidziało ;) po paru praniach poostanowiła zamilknąć... i całe szczęście, bo uciążliwe i denerwujące było takie skrzypienie... Odpowiedz Link
ariadna007 Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 15.04.09, 10:10 dziwne, mi sienna nie skrzypiała hmm... Odpowiedz Link
ocisza Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 15.04.09, 11:06 W pierwszej chwili myślałam, że to taki żart, bo ja z czymś takim się nigdy nie spotkałam, a potem czytam, że więcej Was miało skrzypiące staniki :) Gaduły takie ;) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 15.04.09, 17:30 Fiszbin trze pewnie o kanalik fiszbinowy Mi skrzypią: Sienna, Confetti , Tango Pure I nie przechodzi mimo prań :( Odpowiedz Link
ika5 Dziekuje- juz mi lepiej :) 15.04.09, 21:29 okazalo sie , ze to skrzypienie , to nie tylko mnie dotyczy :) i teraz uroczyscie wyrzucam : TangoII i model Delfina z Gaii. Jak skrzypia.!...to do smieci :) Odpowiedz Link
turzyca Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 16.04.09, 00:16 Mi skrzypi prawe ramiaczko w tango plunge. :D Ale pod wplywem watku zamiast wywalac wsadze po prostu do plynu zmiekczajacego na troche. Mam nadzieje, ze material zmieknie i przestanie skrzypiec. Moze sie uda. :) Odpowiedz Link
ika5 Posluchalam Turzycy ...i nie wyrzucilam 20.04.09, 22:52 niestety : plyn zmiekczajacy nie podzialal...dalej skrzypie Odpowiedz Link
ederlezi1981 tango pure skrzypi O_o 20.04.09, 23:28 Przeczytałam ten temat, smiać mi sie chciało, a tu mój najnowszy nabytek skrzypi jak diabli! Przeprałam, nic nie dało, myslałam, ze tylko ubrany, bo ścisły model, wiec mocno rozciaga się na ciele (30GG- 74/99), ale nie, zdjety tez skrzypi. Ale poza tym ok, to niech se skrzypi. Odpowiedz Link
agasoch Re: Dlaczego skrzpie!!!tzn. fiszbiny skrzypia 21.04.09, 22:28 Ojej! Jak super, bo myślałam, że to tylko moja Księżniczka z Curvy Kate tak ma.A skrzypi gdy się trochę ponosi. Jak świeżo uprana i założona -jeszcze nie.Pozdrawiam wszystkie "skrzypaczki" Odpowiedz Link