justinehh Trudny rozmiar 18.10.09, 18:02 Złożyłam zamówienie na stronie, chciałam je odebrać, po czym okazało się, że jeśli coś wisi na stronie, to niekoniecznie jest na stanie ( bo pani od strony nie zdąża zdejmować). Dowiedziałam się też, że mam trudny rozmiar i bez mierzenia nie mam co kupować. No i po raz drugi usłyszałam "Pani se weźmie 34GG a my pani zwęzimy". Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: Trudny rozmiar 18.10.09, 18:39 Taa, mnie też chcieli zwężać 32 do 30 tylko po co, i skoro i tak mieściłabym się w rozmiarówce - po prostu 30g akurat nie mieli... Odpowiedz Link
maggianna Re: Trudny rozmiar 19.10.09, 10:19 spotkalam sie ostatnio z kolezanka ktora nie widzialam prawie rok. Przyznam ze zawsze zazdroscilam jej biustu - jest bardzo szczupla (rozmiar ubran 32) i ma duzy piekny biust. Zobaczylam standardowa tragedie czyli obwod wysoko na plecach, mega buly i ucieszylam sie ze ja uswiadomie. Na co kolezanka podnosi bluzke i pokazuje dumnie Pandore, rozmiar 75F (!!!!). Tez mialam na sobie Pandore tylko w rozmiarze 80G (moj rozmiar ubraniowy to 46 i raczej niezbyt duzy w stosunku do reszty biust). Pytam skad ma tak ladny a tak fatalnie dobrany biustonosz a ona mowi ze znalazla super sklep na Chmielnej, swietne bra-fitterki, super biustonosze Panache. Zachecona kupila kilkanascie biustonoszy w takim rozmiarze! na moje nieprofesjonalne oko to ona ma 60G moze nawet H. Na podstawie powyzszego sklep absolutnie odradzam nieuswiadomionym. Odpowiedz Link
nelyen Re: Trudny rozmiar 19.10.09, 10:48 heh, a może to było to magiczne zwężanie, które jest w ofercie sklepu? tak czy siak niefajnie:/ Odpowiedz Link
maggianna Re: Trudny rozmiar 19.10.09, 11:06 biustonosz kolezanki zwezany nie byl. Pytalam rowniez czemu nie dali jej mniejszego obwodu - ona powiedziala ze dali ale sie w nim prawie udusila. Drazylam temat dalej - ten mniejszy obwod to byl biustonosz w rozmiarze 70F, wiec nie dziwne ze sie dusila bo miska w 75F byla o pare rozmiarow za mala. Masakra. Odpowiedz Link
gusia42max Re: Trudny rozmiar 01.11.09, 09:52 Ludzie ale jesteście złośliwi.Panie z Li Parie starają się jako mogą ,ja nic tam nie wybrałam z uwagi na ceny ale nie moge powiedziec ze byłam nieprofesjonalnie obsłuzona. Na Chmielnej od niedawna jest nowy sklep z polska bielizną La Magia też super obsługa i duży wybór.I jak kogoś nie stac na drogi biustonosz to niech nie wyzywa się sklepie i nie szuka łaty aby ją przypiąc. Odpowiedz Link
emalia1231 Re: Trudny rozmiar 18.01.10, 15:07 mi tez chciały panie zwężac obwód... slyszalam to juz kilka razy. Z resztą nigdy jeszcze nic na siebie nie dobralam mimo pomocy pań, fakt biust mam problematyczny.. no ale moze kieeedyś jak bedzie szersza oferta z frei..;) Odpowiedz Link
marisella Jak się zostaje partnerem LB i LMB? 17.01.10, 15:42 Z ciekawości pytam, bo coś mi chyba umknęło, a żaden inny sklep się nie chwali, że Lobby jest jego partnerem. I stanikowa mapa świata. I niemieckie Busenfreundinnen. www.bieliznaliparie.pl/ Jest jakaś formalna droga, żeby stać się partnerem Lobby i podpierać się jego dobrą opinią/sławą? Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Jak się zostaje partnerem LB i LMB? 17.01.10, 16:41 Hmm, czyli skoro ja jestem Lobbystką, to LiParie jest także moim partnerem! A jeśli jesteśmy partnerami, to chyba powinnam mieć z tego jakieś korzyści, nie? A poważniej: ciekawa sprawa, zwłaszcza w kontekście balkonetkowego plebiscytu... Odpowiedz Link
zazulla FREYA POLLYANNA do miseczki K? 17.01.10, 18:58 www.bieliznaliparie.pl/pl/o/104 Nie wiem jakim cudem, skoro produkowany jest do miseczki J. Czy ktoś wiedział na żywo to K? Odpowiedz Link
agafka88 Re: FREYA POLLYANNA do miseczki K? 17.01.10, 21:09 Do tego jeszcze showgirl w magicznym rozmiarze 60HH. Czary jakieś? www.bieliznaliparie.pl/pl/o/837 Odpowiedz Link
kasica_k Dziwne rozmiary 18.01.10, 01:27 W katalogu Freyi nic nie ma o miseczce K w Pollyannie, największa jest J, chyba że Freya nagle postanowiła poszerzyć rozmiarówkę tego modelu? Nie jest to wykluczone, choć mało prawdopodobne :-) Czy to pomyłka? Dobrze byłoby, gdyby ktoś Li Parie wypowiedział się w tej sprawie. Odpowiedz Link
justinehh Re: Dziwne rozmiary 18.01.10, 02:25 Zawartość strony nie zawsze pokrywa się ze stanem magazynowym, żeby sprawdzić, czy dany rozmiar jest dostępny, najlepiej napisać maila ... Odpowiedz Link
kasica_k Re: Dziwne rozmiary 18.01.10, 05:23 Ale rzecz w tym, że Pollyanna w miseczce K nie występuje W OGÓLE w przyrodzie, przynajmniej wg mojej wiedzy. A na stronie sklepu - owszem, i można go zamówić. Odpowiedz Link
effuniak Re: Dziwne rozmiary 18.01.10, 06:34 Kasico ale skoro sklep oferuje usługę skracania obwodów to może oferować miseczkę K powstałą po przeróbce z duuuuuużego obwodowo H :) Odpowiedz Link
joankb Re: Dziwne rozmiary 18.01.10, 08:21 Może. Z wyraźnym zaznaczeniem, że w ten sposób "wyprodukował" to K. Tylko tak jest uczciwie. I stanik powinien być do kupienia w specjalnej podkategorii - "staniki przerabiane" Być może K-dziewczyny i tak zdecydowałyby o kupnie takiego rozmiaru. W innych rejonach - wątpię. Ja tunningowany stanik zwróciłabym natychmiast, z żądaniem zwrotu wszystkich kosztów. Odpowiedz Link
effuniak Joankb 18.01.10, 08:44 Ja napisałam że MOŻE tak to wygladać ale nie musi i pewnie nie jako oferta sprzedażowa tylko jako opcja ale żeby klienta zachęcić do odwiedzenia sklepu lepiej podać, że taki rozmiar jest I de facto prawie jest! A z tego co piszą osoby noszące w np.Panach duże miski w małych obwodach to firma sama stosuje metodę skracania tylko obwodu bez przemodelowania misek więc efekt końcowy jest taki sam Czyli nie ma o co kopii kruszyć, prawda? A nawet na plus powinno się poczytać włascicielce operatywność i zmysł obserwacji skoro sam producent tak czyni To są tylko moje domniemania Odpowiedz Link
joankb Re: Joankb 18.01.10, 09:01 Gdybamy... Ale jeśli tak jest to to raczej (jak dla mnie) robienie klienta w konia. Nie na plus tylko na olbrzymi minus. "Biznesowe" to to jest - można się pozbyć każdego rozmiaru, który nie zszedł. Ale to taki byznesik po polsku. Odpowiedz Link
effuniak Re: Joankb 18.01.10, 09:27 Czyżby ? A jak producent tak robi to jest ok? Litości ! Odpowiedz Link
joankb Re: Joankb 18.01.10, 09:45 Naprawdę chciałabyś kupować amatorsko przerabiane towary - samochody, lodówki, pralki, komputery, ciuchy - bez autoryzacji, bez informacji i świadomości, że tak jest??? Tak, jeśli producent szyje bezsensowne rozmiary - to jest ok. Mogę nie kupić. Buble wolno produkować. Odpowiedz Link
effuniak Re: Joankb 18.01.10, 09:48 A skąd wiesz , że nie informują o tych przeróbkach, jeśli oczywiście w taki sposób powstają te rozmiary ? I jaka autoryzacja jest potrzebna do skrocenia stanika ? :DDDD Odpowiedz Link
joankb Re: Joankb 18.01.10, 10:07 Skoro na stronie są rozmiary nie istniejące w ofercie producenta - i bez jakiejkolwiek adnotacji? Żeby była jasność - z punktu widzenia nabywcy mogą sobie przerabiać do woli. Wymagam wyłącznie informacji, że tak jest. Mam prawo wiedzieć co kupuję. Z punktu widzenia producenta - ja bym się nie zgodziła, ale to nie mój wyrób. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Joankb 18.01.10, 09:55 Niestety jest raczej tak jak piszesz. Byłam tam ostatnio, pytałam o 65E z jednego modelu (Miss Mandalay). Pani powiedziała, że nie ma, ale jest 60F. Myślę sobie, ok, to nawet lepiej, chociaż myślałam, że Miss Mandalay 60-tki produkuje tylko dla Bravissimo. W przymierzalni patrzę, a tam na metce papierowej 36D, skreślone i długopisem napisane 30F (więc nawet nie 28F). Metka materiałowa wycięta, więc był zwężany. Rzuciłam też okiem na inny wieszak, tam 28DD z Hestii, też skreślony inny rozmiar i długopisem napisany nowy. Rozumiem całkowicie praktykę zwężania na przykład straplessa 34H, żeby otrzymać 32HH, czyli coś, czego na rynku nie ma, a jest potrzebne - oczywiście za wiedzą i zgodą klientki. Ale przerabianie niepopularnych rozmiarów na popularne i nieinformowanie o tym już nie jest według mnie w porządku. W ten sposób można poskracać zalegające 75D i 80D i otrzymać poszukiwane 30E czy 30F. Do tego jest to ingerencja w gotowy produkt jakiejś firmy. Producent wymyśla sobie konstrukcję, że przy takich wymiarach stanik ma tak i tak leżeć, ktoś w to ingeruje i skraca obwód, a potem ktoś przymierzy taki zwężony stanik i stwierdzi, że marka X jest do niczego, bo ich staniki nie leżą. Odpowiedz Link
piccolo_principe Re: Joankb 18.01.10, 15:04 Takiego procederu po prostu nie ogarniam. Co innego zwężenie/dopasowanie konkretnego stanika na życzenie konkretnej klientki, a co innego masowe przerabianie staników i "podstawianie" ich w miejsce tych o faktycznym rozmiarze 60F czy 70HH. Czy takie coś jest w ogóle dopuszczalne? Poza tym, nie jest chyba nowiną, że przerabiane staniki jednak często nie leżą tak, jak te w prawdziwym rozmiarze, czyli sklep niejako od razu proponuje nie-idealnie dobrany biustonosz. I pomyśleć, że LiParie właśnie zdobyło Laur Balkonetki... :/ Odpowiedz Link
abw-online Laur balkonetki 18.01.10, 18:45 Skoro Li Parie praktykuje takie metody upchnięcia zalegających staników (skracanie obwodów bez informowania o tym klientek), to Laur Balkonetki dostał się sklepowi absolutnie NIEZASŁUŻENIE. Nie należy polecać takiego sklepu zwłaszcza poszukującym dopiero swojego właściwego rozmiaru. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Joankb 18.01.10, 22:57 > A z tego co piszą osoby noszące w np.Panach duże miski w małych > obwodach to firma sama stosuje metodę skracania tylko obwodu bez > przemodelowania misek więc efekt końcowy jest taki sam Tu raczej chodzi o informację, nie o efekt. Zresztą efekt jest różny w różnych rozmiarach. Na wielu dziewczynach mających średni rozmiar biustu Panache leży bardzo dobrze. I w ten sposób firma może mieć gorsze opinie np. przy rozmiarze 65J, ale świetne przy 70F. A przy takiej metodzie będzie miała złe tu i tu - bo ktoś kupi "70F" przerobione z innego obwodu i napisze później, że Panache szyje złe staniki w takim rozmiarze. Nie wiem jak jest w sklepie stacjonarnym, bo w nim nie byłam, ale widzę, że w sklepie internetowym żadnej informacji nie ma. Uważam, że kiedy kupuję stanik przerabiany, to jego rozmiar nie powinien być na liście razem z innymi, spodziewałabym się raczej dwóch list, jednej po prostu "kup rozmiar xyz", a drugiej "lub stanik zwężony z rozmiaru xyz do rozmiaru abc". Inaczej - zamawiając jeden rozmiar, a dostając stanik w innym przerobiony na mój - poczułabym się oszukana. Odpowiedz Link
effuniak Tylko takie małe ale dodam 18.01.10, 23:08 To były tylko luźne rozważania na temat pochodzenia niektórych, teoretycznie nie produkowanych rozmiarów Podałam hipotetyczną możliwość, domniemanie A rozmowa potoczyła sie jakby to było już udowodnione ! Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: Joankb 19.01.10, 02:58 serio Panache tak robi? nic o tym nie słyszałam wcześniej O_o czy tym można wytłumaczyć różniące się od siebie kolorem obwody? Odpowiedz Link
zazulla Jeśkli sklep by tak robił 18.01.10, 11:02 To uważam, że powinna być o tym adnotacja. Bo co wtedy z możliwością reklamowania biustonosza u producenta jeśli by się popruł itp? A co z powtarzalnością takiego zabiegu? U producenta zdarzają się źle uszyte (np. krzywo, niesymetrycznie) staniki, tutaj też może to się zdarzyć. Czy taki zwężony biustonosz będzie identyczny z takim samym modelem zwężonym pół roku później, np. przez inną gorseciarkę? Odpowiedz Link
justinehh Re: Jeśkli sklep by tak robił 18.01.10, 23:15 Tylko czy tak przerobiony stanik to ta sama konstrukcja tej samej marki, za te same pieniądze? Tak jakby kupić malucha z frontem Mercedesa za cenę tego drugiego... Odpowiedz Link
li-parie PODZIĘKOWANIA ZA UWAGI/Li PARIE lingerie 18.01.10, 23:32 PODZIĘKOWANIA ZA UWAGI NASI PARTNERRZY - oczywiście poprawimy tę informację Dziękuję, że zwróciły Panie uwagę na zapis „Nasi Partnerzy” na naszej stronie. Zgadzam się z Paniami – nie powinnam zastosować takiego określenia. Sformułowanie pojawiło się na początku ubiegłego roku, kiedy przygotowałam stronę, nie było do końca przemyślane, a potem umknęło mi. Oczywiście, już zgłosiliśmy do firmy, która przygotowała naszą stronę aby to poprawić. Zamysłem było polecanie stron, których czytanie umożliwi dostęp do ciekawej branżowej wiedzy bieliźnianej i rozwój naszym klientom. Wiele kobiet pyta o polecane strony do przeglądania. Zastosuję określenie POLECAMY STRONY. ROZMIARY POLLYANNY - już poprawione Dziękuję i za tę uwagę. Przez pomyłkę wprowadziliśmy rozmiar K w pozycji Freya Pollyanna w kolorze czarnym. W pozostałych była prawidłowo wprowadzona. Już to poprawiliśmy. Rozmiary wprowadzamy na bieżąco, ale ręcznie. A ten nieszczęsny rozmiar – nie mam pojęcia jak tam trafił. Na przyszłość postaramy się opracować system, który pomoże nam usprawnić aktualizację stanów. Uwaga Pań na pewno pomogą usprawnić przepływ informacji. Przy takiej ilości asortymentu i zmieniających się stanach, zawsze się wkradnie jakiś błąd - nie jesteśmy idealne, mimo, że się staramy :-) ZWĘŻANE OBWODY Dziękuję za liczne uwagi dotyczące zwężania obwodów. Wszystkie informacje są dla nas bardzo cenne i na pewno przyczynią się do poprawy oferowanych przez nas usług. Celem wykonywania całego pakietu usług jest uwzględnienie indywidualnych potrzeb klientów i umożliwienie perfekcyjnego dopasowania bielizny. UWAGA: Po zwężeniu obwodu, zmierzeniu, klientka ma prawo zrezygnować z zakupu biustonosza, zwracamy jej pieniądze (jeśli zapłaciła wcześniej w sklepie stacjonarnym lub jeśli zakupiła przez Internet). Oczywiste jest to, że uwzględniamy reklamacje. W wyniku zamian i rezygnacji przy zakupie przez sklep stacjonarny i internetowy - pozostają nam modele przerobione z większych obwodów na mniejsze. Postaramy się je oznakować, tak aby klientki miały czytelną informację, że ten akurat model był zwężany. TO MUSIMY POPRAWIĆ – dziękujemy za tę uwagę. Takich modeli jest niewiele, ale oczywiście się zdarzają. Chciałam zaznaczyć, że usługi zwężania obwodów i wiele innych jak przerabianie staników na „karmniki”, jak indywidualne opracowania dla amazonek lub obniżenie stanu w zbyt wysokich pachach, wykonują wykwalifikowane gorseciarki, które pracowały przy stopniowaniu bielizny. Wykonanie takich usług wymaga dużych umiejętności, wieloletniego przygotowania i praktykowania. Zwężamy także obwody w bieliźnie zakupionej przez Internet w nieodpowiednim rozmiarze, najczęściej ( za luźny obwód) lub z bielizną, która w wyniku noszenia rozciągnęła się pod biustem. Najpierw - prosimy o zmierzenie, aby sprawdzić, czy po zwężeniu obwodu, miseczka nie będzie za mała. Jeśli tak jest – odradzamy zwężanie, aby nie narażać klientki na niepotrzebne koszty. Zwężenia obwodów najczęściej dotyczą biustonoszy przecenionych, niższa wartość biustonosza zachęca klientki do podjęcia decyzji o zwężeniu obwodu. W tej chwili przygotowaliśmy przecenę oferty polskich producentów w rozmiarach, które nam pozostały np. 90B-F, 85B-F, 80B-D, 75B-G, w cenie 49 zł. Wiele klientek czeka na takie przeceny. Ostatnio wykonałyśmy 3 szt. zwężenia obwodów - testowe dla Hestii Masquerade. Jest to model rozciągliwy i już po krótkotrwałym noszeniu nie daje efektu podtrzymania. Prosimy klientki aby go zmierzyły i wydały opinię co do konstrukcji. Często też przygotowujemy takie modele dla siebie, w ten sposób w codziennym noszeniu i praniu testujemy czy w tym modelu możemy oferować klientkom taką usługę. Taki model na pewno powinnyśmy je oznaczyć jako zwężone/testowego i taką informację przekazywać klientkom – TO RÓWNIEŻ PORAWIMY, dzięki Pań podpowiedziom. Zastanowię się nad obniżeniem ceny takiego modelu, mimo że za zwężenie musimy zapłacić gorseciarce. BĘDZIE MNIEJ ZWĘŻANIA W najbliższej przyszłości zapowiada się nam uproszczenie naszej pracy – zamówiłyśmy kolekcję Masquerade wiosna/lato 2010 w obwodach 60 cm pod biustem. Wymogiem takiej produkcji było złożenie zamówienia min. po 25 szt. z rozmiaru, co nam daje potężną ilość rozmiarów. Zaryzykowaliśmy, z nadzieją, że będzie zainteresowanie. PODSUMOWANIE Cenię sobie bardzo uwagi Pań – proszę je zgłaszać, będziemy je omawiać i w miarę możliwości poprawiać. Jestem świadoma, że dzięki takiej współpracy oferta sklepu i my same będziemy się rozwijać. Warto też zgłaszać je bezpośrednio w salonie, zawsze jest obecna manager salonu lub któraś kierowniczka– pracujemy na dwie zmiany. Ja nazywam się Jola ( jola@liparie.pl ) - jestem właścicielką, w salonie na ogół jestem popołudniami. Można omówić ze mną bezpośrednio Pań uwagi i sugestie. Przepraszam, że do tej pory nie zabierałam głosu w odpowiedzi na liczne uwagi. Całą swoją energię skupiam na prowadzeniu i rozwijaniu salonu, przygotowaniu przemyślanej oferty, szkoleniu i rozwoju personelu Potrzebowałam czasu aby się umocnić, utrwalić i przećwiczyć całą wiedzę o bra-fittingu tak, abyśmy z całym personelem mogły ją poczuć w swoim krwiobiegu. Na to zawsze najlepszą receptą jest – ćwiczyć, popełniać błędy, ćwiczyć, popełniać błędy, znowu ćwiczyć –jest to siłą napędową rozwoju. Ta praca była z myślą właśnie o Paniach. Jolanta Lewicka Odpowiedz Link
moniach_1 Re: PODZIĘKOWANIA ZA UWAGI/Li PARIE lingerie 18.01.10, 23:47 > W najbliższej przyszłości zapowiada się nam uproszczenie naszej pracy – z > amówiłyśmy kolekcję Masquerade wiosna/lato 2010 w obwodach 60 cm pod biustem. Z ciekawości - to bedzie na tej samej zasadzie, co Georgiana i Annalise z kolekcji zimowej, czy będziecie mieć 60 ze wszystkich modeli? Odpowiedz Link
li-parie Tak, będziemy oferowały 60-tki z Masquerade 19.01.10, 00:47 Mamy zamówione następujące modele Masquerade w obwodzie 60 cm pod biustem w kolekcji Wiosna/Lato 2010 1/Inca biscuit print 5566(ubiegłoroczna Pandora) 2/Tiffany orchid 5431 3/ Georgianna burnt/orange 5471 Ten model mamy w tej chwili dostępny w obwodach 60 cm pod biustem w kolorze Teal/Black. Ucieszyła nas możliwość domówienia w takich obwodach. 4/5221 turqoise(ubiegłoroczna Maia) - muszę sprawdzić, czy mamy potwierdzenie na ten model 5/ 5606 duck egg multi Estephona - podobnie, muszę sprawdzić potwierdzenie Analise nie miałyśmy w swojej ofercie, krój wg naszej oceny nie spełniał warunków prawidłowego modelowania, ale wiem, że pojawiły się takie modele na naszym rynku. Odpowiedz Link
zazulla Re: PODZIĘKOWANIA ZA UWAGI/Li PARIE lingerie 19.01.10, 00:35 Jestem pod dużym wrażeniem Pani wypowiedzi. Bardzo mnie cieszy, że wyjaśniła Pani wszystko i rozwiała nasze wątpliwości. Mam nadzieję, że to tylko "wypadek przy pracy" i utrzymacie opinię jaką macie wśród czytelniczek Balkonetki. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: PODZIĘKOWANIA ZA UWAGI/Li PARIE lingerie 19.01.10, 00:46 Podpisuję się, profesjonalne podejście do sprawy i obietnica wyjaśnienia zamieszania z metkami i oznakowania przerobionych staników zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Odpowiedz Link
piccolo_principe Re: PODZIĘKOWANIA ZA UWAGI/Li PARIE lingerie 19.01.10, 01:22 Jestem pod dużym wrażeniem wyjaśnień przedstawicielki Li Parie. Gratuluję umiejętności przyjęcia krytyki i nieunoszenia się dumą. Jak to mówią, "prawdziwa cnota krytyk się nie boi" :) życzę sklepowi pomyślności w realizacji obietnic i planów, laur społeczności biuściastych zobowiązuje! ;) Odpowiedz Link
li-parie Wpadki/chyba trzeba to polubić, rozwijają nas 19.01.10, 01:08 Jestem również pod dużym wrażeniem Pani opinii Niepowodzenia są smutną częścią naszego życia i dobrą lekcją pokory. Spodziewam się jeszcze wielu takich potknięć. Dużym wsparciem będzie współpraca z Państwa strony. Efekt będzie pomocny dla obydwu stron. Współpraca - nam kobietom przychodzi trudno - to, jak powiedzieś sobie miłe słowo. Cały czas nad tym pracuję - przełamuję się - dużo dobrego wraca z powrotem. Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: PODZIĘKOWANIA ZA UWAGI/Li PARIE lingerie 19.01.10, 01:57 Witam, mam pytanie do pań z LiParie. Chodzi o sytuację opisaną tu: balkonetka.pl/katalog/bra/panache-cleo-robyn-13 Czy jest jakaś szansa na to, żebym odzyskała pieniądze w ramach reklamacji po przeróbce (o której mnie nie poinformowano, podobnie jak o przyczynie promocji na ten egzemplarz - usłyszałam tylko: "ma Pani szczęście, jest dziś promocja na ten model") albo dostała rzeczywisty rozmiar 30F??? [Mimo że nie dostałam paragonu... Ale to chyba nie problem, bo sklep powinien mieć teraz oba egzemplarze - mój paragon i zapis transakcji na rolce z kasy fiskalnej]. Zwężania obwodu nie zamawiałam, byłam święcie przekonana, że to wyprzedaż sezonowa, a papierowa metka jest zastępcza - wskutek zgubienia oryginalnej z napisanym 30f. Chyba w państwa sklepie nie chodzi o to, żeby wypuszczać niedoświadczone klientki z biustonoszami szytymi kompletnie nie ma ich wymiary? Moje pierwsze wrażenie i weryfikacja pokazują, jak cienka jest granica między zadowoloną klientką a oszukaną klientką. Samo oznakowanie tu chyba nie wystarczy, informacja słowna o zwężaniu też by się przydała. Odpowiedz Link
li-parie Re: PODZIĘKOWANIA ZA UWAGI/Li PARIE lingerie 19.01.10, 12:32 Witam, dziękuję za Pani uwagi. Będę w salonie po godz 15:00, omówimy z personelem zgłoszone uwagi, zwłaszcza z paragonem. Jeśli zdarzy się, że klient nie przetrzymuje paragonów , reklamacje rozpatrujemy na podstawie karty rabatowej, która potwierdza zakupy w naszym sklepie. Proszę przyjść do sklepu, uwzględnimy reklamację - zwrócimy Pani pieniążki lub też jeśli będzie Pani zainteresowana zaproponujemy inny model. Pamiętam ten zwężony rozmiar - Cleo Robyn. Na przyszłość jeżeli będzie Pani miała jakiś kłopot z biustonoszem lub pytania, proszę do nas zajrzeć do sklepu, postaramy się to od razu omówić, wspólnie poszukamy najlepszego rozwiązania, napewno będziemy starały się być pomocne. Rozumiem, że to prezent od ukochanego, więc to dla Pani bardzo ważne. Proszę, nie ustawiajmy się po dwóch stronach barykady, MÓWMY O PROBLEMACH - a najważniejsze - ROZWIĄZUJMY je. Zbudujemy dobry przykład dla innych sklepów, bezpieczeństwo dla klientek. Możemy zmienić poziom relacji sklepy-klientki, rozmawiać o wspólnych trudach poszukiwania(przez klientki) i oferowania(przez sklepy) naprawdę dobrej bielizny i usług, niech to będą rzetelne i obiektywne informacje zamiast sensacji. Mądrość i współpraca wszystkim przyniesie korzyści. Rozumiem, że mogą mieć Panie złe doświadczenia ze sklepami, można zacząć to zmieniać. Zachęcam też aby pisać do mnie jola@liparie.pl Będziemy starały się robić więcej niż tylko podawać klientkom rozmiary, jeśli coś nam nie uda, każdego dnia będziemy nad tym pracować. Wszystkie Panie jesteście dla nas ważne - te zadowolone i niezadowolone. Napewno zrobimy tak, że oznakujemy zwężone modele, Informację słowną połączymy z oznakowaniem. Osoby, które nie są przekonane do takich modeli uzyskają jasna informację. Będę czekała na kontakt Odpowiedz Link
nie-rozumiem chwileczkę - 19.01.10, 12:55 to wszystko piękne słowa, ale dlaczego uważa Pani, że to Pani sklep ma dawać dobry przykład innym sklepom? O ile mi wiadomo to pod adresem właśnie tego sklepu było mnóstwo skarg i pretensji. Są takie sklepy, które od początku wiedzą jak należy postępować z klientem aby był on zadowolony - bo to podstawa i może to z nich należałoby brać przykład? Pisze Pani, że >Możemy zmienić poziom relacji sklepy-klientki, > rozmawiać o wspólnych trudach poszukiwania(przez klientki) i >oferowania(przez sklepy) naprawdę dobrej bielizny i usług, to wszystko się dzieje od dawna w innych sklepach (nie wiem czy we wszystkich) >Rozumiem, że mogą mieć Panie złe doświadczenia ze sklepami, można >zacząć to zmieniać. Jak na razie to złe doświadczenia są głównie opisane w tym wątku, może więc warto zacząć od siebie. Odpowiedz Link
li-parie współpraca 19.01.10, 14:12 Tak, zaczynam od siebie każdego dnia, Chętnie biorę przykład z innych sklepów, rozmawiamy, współpracujemy, wymieniamy się informacjami. Część z nich, jak dowiedziała się o brafittingu - proszę mi wierzyć napawdę się tego przestraszyła.To był zachwyt/przerażenie, wiele emocji i dyskusje jak się do tego zabrać. Oznacza to wyrzucenie całego asortymentu ze sklepu+zapomnienie wszystkiego co do tej pory się nauczyło+wdrożenie i utrwalenie nowej wiedzy+przeszkolenie personelu+niewiadoma+nowe doświadczenie+zrozumienie, że przyszłość w bieliznie będzie wyglądała inaczej. Najtrudniejsze = oduczenie się złych nawyków, nauczenie od nowa. Perfekcyjne dopasowanie jest wyzwaniem dla wielu producentów polskiej bielizny, proszę mi wierzyć większość ciężko było przekonać.W tej chwili pojawia się kilka ciekawych ofert, część z nich będziemy miały przyjemność udostępnić w naszym salonie. Jeszcze gorzej jest w przypadku firm z Europy zachodniej. Wszystko kończy się na rozmiarze 75D. Jeśli chodzi o uwagi tu umieszczone - cóż przyjęłam te cięgi, nie było to miłe, ponieważ jestem takim samym człowiekiem jak Pani, ból odczuwa się podobnie. Każdego dnia spotykam wielu zadowolonych klientów, dają mi energię do pracy, abym mogła być wsparciem dla personelu i osób z którymi współpracuję. Dziękuję jednym i drugim, że mogłam ich spotkać. Jeśli będzie chciała Pani wymienić się uwagami lub pomysłami będę wdzięczna z kontakt jola@liprie.pl Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: PODZIĘKOWANIA ZA UWAGI/Li PARIE lingerie 19.01.10, 14:59 Dziękuję za odpowiedź, zgłoszę się w czwartek po południu, bo dopiero wtedy będę miała czas. Nie chcę ustawiać się po drugiej stronie barykady, ale uważam, że są pewne rzeczy, o których powinno się poinformować przed sprzedażą. Rozumiem, że czasem zdarzają się pomyłki albo niedopatrzenia, jednak w tym przypadku trudno to uznać za nieświadome działanie. Akurat nie miałam wcześniej żadnych doświadczeń ze sklepami oferującymi szerszą rozmiarówkę - ani dobrych, ani złych. Trudno mi więc cokolwiek porównywać. Mimo to moje pierwsze wpisy na Balkonetce dot. LP były w przyjaznym tonie i z domniemaniem niewinności sklepu. Z wizyty w LP (do wczoraj) też byłam zadowolona, a na brak paragonu wcześniej machnęłam ręką... jak widać, lepiej było nie machać i nie domniemywać.;p W każdym razie cieszy mnie Pani postawa ugodowa;) Pozdrawiam Odpowiedz Link
joankb Re: PODZIĘKOWANIA ZA UWAGI/Li PARIE lingerie 19.01.10, 05:56 Dzięki za poważne podejście do sprawy i obietnicę zmian. Stacjonarną klientką nie będę, ale za to mogę z większym zaufaniem podchodzić do tego co jest oferowane w sklepie internetowym. I gratulacje za umiejętność negocjacji z producentem. Seria "60"-tek na polskim rynku to spory sukces. Odpowiedz Link
bradea Re: Jeśkli sklep by tak robił 19.01.10, 12:01 ...to moim zdaniem naruszał by prawo własności przemysłowej producenta. Wzory przemysłowe podlegają bowiem ochronie i sklepy czy inne podmioty na innym poziomie obrotu nie mogą ingerować w sprzedawany produkt. Co innego wykonanie zwężenia stanika zakupionego przez klientkę na jej lub sklepu odpowiedzialność, a co innego wprowadzanie takiego przerobionego biustonosza do ponownego obrotu z naruszeniem i zafałszowaniem informacji o nim (zmiana informacji na metkach i ich wycięcie). Z resztą sprzedawanie przerobionych produktów nawet z podaniem informacji o przeróbce też jest naruszeniem praw własności producenta, jeśli wcześniej nie uzyskało się od niego zgody na modyfikację produktu (szczerze wątpię). Odpowiedz Link
martvica Re: Jeśkli sklep by tak robił 19.01.10, 16:31 A ja nie do końca rozumiem po co właściwie zwężać 75DD, jeśli firma produkująca stanik ma w ofercie dany model w 65F? Znaczy pojmuję że jeśli jestem chora na jakiś model wycofany ze sprzedaży, rzadko spotykany albo trafi się wyjątkowa okazja to mogę kupić nie mój rozmiar i go zwęzić na własną odpowiedzialność. Rozumiem że słynna pani Hania tak robiła w czasach kiedy nie było 60 i 65. Ale teraz...? w sklepie? I to drogim? No sorry. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Jeśkli sklep by tak robił 19.01.10, 19:58 martvica napisała: > A ja nie do końca rozumiem po co właściwie zwężać 75DD Pewnie po to, aby go sprzedać, być może jest mniej mniej popularnym rozmiarem niż 65F. A niesprzedany towar to zamrożona kasa. Odpowiedz Link
effuniak Ale pomyślcie 20.01.10, 10:39 A może sklep ma narzuconą pewna pulę rozmiarów jako pakiet poczatkowy za pewną, niemałą kasę ? A jeśli staniki faktycznie nie uwzględniają różnic w budowie klatki piersiowej tylko różnice w głębokości/wielkości misek, fiszbin,ramiączek i różnicowane są tylko długością boków ? - pisałyście o tym wielokrotnie i sama to zaobserwowałam patrząc na Wasze zdjęcia w katalogach A czy na skróconym staniku widać jakąś różnicę w użytkowaniu, zakładając że zostało to wykonone profesjonalnie, jeśli producent nie róznicuje konstrukcji względem różnic obwodowych jak ja to robię? Moim zdaniem - nie ! To dlaczego tak bardzo drażni operatywność sklepu w dążeniu do odblokowania kasy ? Jedyne co moim zdaniem zostało zaniedbane, to brak jasnej informacji o tym procederze czemu jednak trudno sie dziwić widząc Wasze reakcje ;) Odpowiedz Link
effuniak Re: Ale pomyślcie 20.01.10, 10:42 Miało być, że owe różnice NIE występują w rozmiarach fiszbin,ramiączek :D Odpowiedz Link
kasica_k Re: Ale pomyślcie 24.01.10, 02:50 effuniak napisała: > Jedyne co moim zdaniem zostało zaniedbane, to brak jasnej informacji o tym > procederze czemu jednak trudno sie dziwić widząc Wasze reakcje Te reakcje dotyczyły właśnie braku jasnej informacji. Odpowiedz Link
effuniak Kasico 24.01.10, 14:43 Nagonka na sklep była jeszcze przed informacją o zwężanych stanikach w ofercie Poczytaj ten wątek i popatrz jak to wygladało Odpowiedz Link
roza_am Re: Kasico 24.01.10, 15:20 Sklep, który nie cieszy się najlepszą opinią _tym bardziej_ powinien dbać o swój wizerunek i udzielać wprost tego typu informacji, jeśli chce odrobić to negatywne pierwsze wrażenie. Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: Ale pomyślcie 31.01.10, 23:25 Pomyślałam. I nie czaję.;p Cyt.: A jeśli staniki faktycznie nie uwzględniają różnic w budowie klatki piersiowej tylko różnice w głębokości/wielkości misek, fiszbin,ramiączek i różnicowane są tylko długością boków ? - pisałyście o tym wielokrotnie i sama to zaobserwowałam patrząc na Wasze zdjęcia w katalogach A czy na skróconym staniku widać jakąś różnicę w użytkowaniu, zakładając że zostało to wykonone profesjonalnie, jeśli producent nie róznicuje konstrukcji względem różnic obwodowych jak ja to robię? Moim zdaniem - nie ! Effuniak, tzn. że Ty nie różnicujesz konstrukcji miski przy zmianie obwodu czy wręcz przeciwnie? Bo przedost. cytowane zdanie jest dwuznaczne;) Naprawdę w effuniakach głębokość miski/powierzchnia miski/fiszbiny/zabudowanie w 60f, 65E, 70DD, 75D i 80C są dokładnie takie same co do milimetra, te rozmiary różnią się TYLKO długością doszytego paska? To po co w takim razie polujemy na sześćdziesiątki itp., skoro wystarczyłoby kupić którykolwiek z powszechnie dostępnych przeliczonych rozmiarów, ciachnąć obwód O 10-20 cm u gorseciarki tudzież samodzielnie, i po sprawie? Mocno mnie to zastanawia.;) Przyznam, że nie przykładałam nigdy tego samego modelu w rozmiarach np. 60F i 80C, żeby porownać, czy miski i fiszbiny się czymś różnią. Jak to jest? Idąc dalej, ad absurdum - jeśli faktycznie u zagr. producentów miski są identyczne po skosie tabeli, to skąd taki problem ze znalezieniem rozmiaru? Kupujmy dalej stare dobre 75, ciach - i już mamy dopasowany stanik.;p I to identyczny z świeżo wyprodukowanym 60, fiszbina i miseczka dokładnie taka sama. Jeśli tak, to praktyka ze skracaniem obwodów jest jak najbardziej w porządku, wręcz godna pochwał i laurów, bo nie miałaby wówczas żadnego wpływu na konstrukcję stanika. A poza tym wyręczałaby nas w cięciu i przerabianiu tych nieszczęsnych 36/34 na pożądane 28/30, skoro producent doszył za dużo długich pasków zamiast krótkich.;p Po co w ogóle szyć różnej długości paski, skoro można zrobić obwód z regulacją, uniwersalny.;p [bodajże Intimissimi takie produkowało - silikonowy tył obwodu można było wydłużyć lub skrócić o jakieś 15 cm]. A teraz zupełnie poważnie - wydawało mi się, że całe zamieszanie ze skracanymi obwodami bierze się stąd, że miseczki w sześćdziesiątkach i dajmy na to przeliczonych po skosie osiemdziesiątkach jednak się różnią, choćby tą głębokością i szerokością fiszbiny, pomijając rodzaje biustów. Bez względu na stożkowatość, kroplowatość, hiperbiodalność i resztę dobrodziejstw natury, 34DD i 30F to nie są identyczne piersi przyczepione raz do szerszego, innym razem do węższego tułowia. I nasze reakcje wynikają zapewne z tej obserwacji... Poza tym sklep nie dostosowuje konstrukcji misek do rodzaju biustu (różnic w budowie klatki piersiowej, bo to akurat zależy raczej od typu i modelu biustonosza). Sklep stara się tylko dostosować obwód do zapotrzebowania na rynku. Nie chcę się wypowiadać za wszystkich, ale proceder zwężania obwodów osobiście by mnie tak nie drażnił, reklamacji by też nie było, gdybym faktycznie myślała, że biust[onosz] 34DD w ogóle się nie różni od 28FF i 38C... a skoro się nie różni, to wszystkie parametry miseczki na bank będą takie same.;p Ciach.;D Odpowiedz Link
effuniak Alladyna 01.02.10, 05:31 Jak byś poczytała w innych wątkach(np o trójkątnych kobietach) to może sama doszłabyś do pewnych wniosków - ja nie będę Cię w tym uświadamiać Ponadto, kilka miesięcy obserwacji i uczestnictwa z klientkami w zlotach organizowanych w całym kraju oraz obserwacja tego co sie pokazywało/pokazuje w galeriach też mi pozwala na konstruowanie takich a nie innych wniosków ad obwody A czy moje staniki różnicują miski względem obwodów - to jest tajemnica zawodowa Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: Alladyna 01.02.10, 20:46 Effuniak, po tonie odpowiedzi odniosłam wrażenie, że odebrałaś mój post jako atak. Zupełnie nie o to chodziło.;((( Miało być w lekkiej formie o poważnych sprawach. Nie mam zamiaru też wnikać w tajemnice zawodowe. Chodziło tylko o wyjaśnienie dwuznaczności, bo na samym początku posta napisałam, że czegoś nie rozumiem... a nie, że uważam się za mądrzejszą, bo się nie uważam;p Ech. Zresztą, w tym przypadku akurat łatwo sprawdzić, czy miski są zróżnicowane wzgl. obwodów, czy nie są, przykładając sześćdziesiątkę do większego obwodu z przeliczoną miską;) Azymut17 i chattetoutenoire potwierdziły obserwację na przykładzie innych marek, więc chyba coś jednak jest nie tak z tym cięciem obwodów. Odpowiedz Link
effuniak Re: Alladyna 01.02.10, 22:13 Ale moja odpowiedź też nie była zaczepno-obronna tylko ja już o tym tyle razy pisałam, że już nie mam siły tego wałkować po raz enty :L Odpowiedz Link
azymut17 Re: Ale pomyślcie 01.02.10, 09:42 alladyna1986 napisała: > A teraz zupełnie poważnie - wydawało mi się, że całe zamieszanie ze skracanymi > obwodami bierze się stąd, że miseczki w sześćdziesiątkach i dajmy na to > przeliczonych po skosie osiemdziesiątkach jednak się różnią, choćby tą > głębokością i szerokością fiszbiny, pomijając rodzaje biustów. Dobrze Ci się wydawało :-) Widziałam porównanie modeli Freya Rio i Tango Plunge w rozmiarach miseczkowo "tych samych" i różnica była widoczna gołym okiem. Miseczka miała inny kształt, inaczej przebiegały szwy pomimo takiej samej objętości. Bez zmian były chyba wyłącznie fiszbiny... Odpowiedz Link
chattetoutenoire Re: Ale pomyślcie 01.02.10, 13:13 Dodam swoje 3 grosze, że te różnice konstrukcyjne występują też w przypadku miseczek mniejszych. Tak przynajmniej mi się wydaje, bo na mnie z tego samego modelu 60DD może zupełnie nie leżeć, zaś 65D pasuje dobrze (nie idealnie, bo mój biust ogólnie wybredny;) i sprawdziłam to na kilkunastu różnych modelach staników... Odpowiedz Link
effuniak Azymut napisała 01.02.10, 22:17 "porównanie modeli Freya Rio i Tango Plunge" Czy te oba modele są : -wykonane z tych samych surowców -mają jednakowy krój -jednakową wysokość mostka -jednego producenta Jeśli choć jeden z w/w punktów jest niespełniony to,wybacz, ale całe porównanie psu na budę sie nie zda Odpowiedz Link
azymut17 Re: Azymut napisała 02.02.10, 11:12 Chyba muszę popracować nad swoim stylem wypowiedzi, bo moje zamiłowanie do zwięzłego wyrażania się skutkuje problemami :-) Lepiej już pisać rozwlekle, ale być zrozumianym. Co do meritum: wszystkie punkty są spełnione, bo porównywano rozmiary w ramach jednego modelu, czyli Rio z Rio, Tango z Tango :-) (aczkolwiek tej wysokości mostka nie jestem pewna, może też się różniły, w końcu miseczki były inne) Rio z Tango plunge nie porównywałabym nigdy w życiu pod tym kątem, aż taką blondynką nie jestem :-D Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: Azymut napisała 03.02.10, 21:04 Uff, czyli ja dobrze zrozumiałam.;D Bo po ripoście Ewy zaczęłam się zastawiać, czy aby na pewno to porównanie odnosiło się do cytatu.;) No i czy w ogóle w swoim niby-uświadomieniu potrafię odróżnić stanik od dwóch beretów na gumce. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Dziwne rozmiary 19.01.10, 13:31 Freya szyje maksymalnie do miseczki J, i też nie wszystkie modele, niektóre, jak Rio, tylko do H. Odpowiedz Link
klocjanna Li Parie - ja akurat polecam 24.01.10, 02:05 Czytałam różne uwagi na temat Li Parie, zapewne słuszne, ale ja akurat polecam. Byłam w sklepie na Chmielnej dwa razy, zawsze przemiłą i kompetentna obsługa Za pierwszym razem pani na wszelki wypadek zmierzyła mi rozmiar, choć znałam swój. Dobierała mi stanik do przerobienia na karmnik i choć kilka modeli dobrze leżało i się podobało, to doradzała, który będzie lepszy do noszenia karmiącego biustu (m.in. lepsze Tango Two balkonetka niż Harmony - to prawda). przeróbki na karmnik i skrócenie ramiączek były darmowe. Za drugim razem oglądałam różne cuda, i pani "odważyła" się na krytykę - że brzydko biust wygląda, choć biustonosze leżały dobrze. I za każdym razem miała rację.Gdy nie mogłam zdecydować się na konkretny obwód (bo po ciąży ciągle chudnę)zaproponowano mi możliwość zwężenia za jakiś czas stanika, gdy okaże się za luźny - za darmo! Jednocześnie panie instruują jak układać biust w staniki i pokazują jak wygląda stanik z biustem źle włożonym. Li Parie jest też przyjazne biustom 35+, ubrało super (i seksownie) znajomą rocznik 1944:) Więc jak na razie polecam, mam nadzieję, że nie spotkają nas tam tak niemiłe doświadczenia jak opisujecie. Odpowiedz Link
fringilla Re: Li Parie - ja nie polecam 25.01.10, 15:05 Gdy ten sklep został otwarty, bardzo się ucieszyłam, ale i trochę zmartwiłam. Bo pracuję blisko i często bywam w okolicy, więc z jednej strony dobrze, że mam taki sklep na wyciągnięcie ręki, z drugiej, bałam się, że będę tam zostawiać dużo kasy. Moje obawy były jednak niepotrzebne. Niczego tam jeszcze nie kupiłam, a byłam już wiele razy. Skutecznie zniechęca mnie do tego niekompetentna i niemiła obsługa. Pomijam już kwestię przerabiania staników. Nie mam zdania, czy to słuszne, czy nie, ale ja wolę nieprzerabiane, wychodząc z założenia, że wolę dobrać taki, który pasuje od razu. Irytuje mnie, gdy za każdym razem, gdy pytam o konkretny rozmiar, słyszę, że nie ma, ale można przerobić. Ale nie to jest najgorsze. Po prostu panie, na które tam trafiam, są niesympatyczne i nie znają się na rzeczy. Ostatnio odłożyłam stanik już przy kasie, zirytowana jakością obsługi, czy może raczej jej brakiem i niemożnością dowiedzenia się czegokolwiek. Odnoszę wrażenie, że klientki, które wiedzą, czego chcą nie są tam mile widziane, dobrze traktowane są za to te, które łykają wszystko, co podsuwa im obsługa, i to im więcej i drożej, tym lepiej. Odpowiedz Link
emma-bis Re: Li Parie - ja nie polecam 29.01.11, 21:25 Wpadłam ostatnio do Li Parie bo po wykarmieniu dziecka piersią trzeba było dobrać rozmiar stanika od nowa. Byłam jedyną klientką, bo było jeszcze wcześnie, więc nie musiałam czekać i zajęto się mną od razu. Wg internetowego kalkulatora powinnam nosić 70J, ale co fachowy brafitting, to jednak fachowy brafitting. W Li Parie powiedziano mi, że mam rozmiar 70H/HH, ale czy to nie jest pomieszanie brytyjskiej rozmiarówki z polską? Bo polskie miseczki nie mają podwójnych literek, ale to sprawdziłam po powrocie do domu. W swej nieświadomości dałam się wcisnąć w 70H Dalii, która w przymierzalni leżała dobrze, lecz w codziennym użytkowaniu jest za mała. Do tego jest to rozciągliwiec i stary model, bo chyba Donata się nazywa. Wąski obwód nie podtrzymuje prawidłowo moich piersi, bo poluzowane ramiączka i tak zostawiają czerwone pasy na skórze. A zapłaciłam prawie 170zl! Czuję się trochę oszukana i raczej tam nie wrócę. Odpowiedz Link
klocjanna Li Parie, przeabiane rozmiary 25.01.10, 23:22 Kilka dni temu polecałam Li Parie...Teraz wybrałam się tam po raz kolejny i niestety muszę się poskarżyć! Z jednej strony obsługa super, przemiłą pani dobierała staniki jakie chciałam, fachowo układało biust itp.- bez zarzutu. Jednak zaczynam powątpiewać w uczciwość sklepu. Czytałam posty o sprzedawaniu przerobionych rozmiarów, więc byłam czujna. I jako jeden z pierwszych dostałam taki stanik. Rozmiar na papierowej metce był przekreślony (nie do odczytania) z adnotacją "zwężony obwód" i nowym rozmiarem. Widać było, ze biustonosz był przerabiany i jedno ramiączko było wszyte odwrotnie. Na moje pytanie o przeróbkę, odpowiedziano mi: widocznie firmowo tak wszyto, ale można to na miejscy przerobić. Mimo takich "drobiazgów" stanik kosztował regularną cenę, około 190zł. Czytałam wcześniej tłumaczenia właścicielki, ze zostają mi biustonosze po przeróbkach i chcą je sprzedać - rozumiem. Powinna być jednak przecena, a przede wszystkim informacja. Właścicielka na naszych łamach tłumaczyła i przepraszała za pomyłkę (pomyłki.)Jednak do dzisiaj w sklepie nic się nie zmieniło, a "pomyłki" jakoś dziwnie zdają się być korzystne dla sklepu - czytaj: celowe. Wyszłam ze sklepu z niesmakiem, bo uważałam za dobry i wielu osobom polecałam. Właścicielka niby to "łączy się w problemie" z lobbystkami, a ja poczułam się oszukana!!! Odpowiedz Link
justinehh Re: Li Parie, przeabiane rozmiary 25.01.10, 23:38 To to jest w porządku, żeby sprzedawać przerabiany stanik za regularną cenę? Odpowiedz Link
moniach_1 Re: Li Parie, przeabiane rozmiary 26.01.10, 03:01 To jest chyba powyżej ceny regularnej nawet :/ Odpowiedz Link
czarna2010 Re: Li Parie, przeabiane rozmiary 28.01.10, 13:50 Przyznam, że jest jedna Pani w Li Parie , która zaamist poszukać mi dobrego rozmiaru ( który wisiał na wieszaczku) od razu zaproponowała : jak nie będzie pasować to zwęzimy obwód. Na tyle sprawa mnie zdenerwowała , że ta sama pani dobierając staniki mi i koleżance kompletnie nie umiała nic ale miała odpowiedź na wszystko. No i to przerabianie które cały czas miała na ustach. Używała argumentów: jak pani założy bluzkę to się tu pani wszystko wypełni ( za duża miska , za luźny obwód) a koleżance włożyła stanik prawie na szyję. Charakterystyka: krótkie blond włosy, szczupła sylwetka, drewniane laczki. OMIJAĆ! Odpowiedz Link
padlina_w_galarecie Re: Li Parie, przeabiane rozmiary 28.01.10, 15:53 Dokładnie! Pani w klapeczkach nie daje rady... Również polecam omijanie :) Odpowiedz Link
klocjanna Re: Li Parie, przeabiane rozmiary 28.01.10, 21:14 Mnie obsługiwała niewysoka blondynka z z włosami do ramion i uważam, ze jest bardzo fajna. Nie wciskała mi na siłę przerobionego stanika - jak nie było mojego rozmiaru, to proponowała ten sam model, ale w innych kolorach. jak rozmiar nie pasował, to z kolei przynosiła mi wszystkie poboczne rozmiary, by wybrać właściwy. Więc tę dziewczynę mogę polecić, tylko jak pisała, trzeba uważać na asortyment. Odpowiedz Link
abw-online Re: Li Parie, przeabiane rozmiary 30.01.10, 08:03 Czy nie uważacie, że jak na tłumaczenia właścicielki, że przerabiane staniki, to zwroty od klientek, tych zwężanych jest podejrzanie dużo? Ja mam przynajmniej takie wrażenie, ale może się mylę. Sama nie jestem klientką sklepu, bo mi tam nie po drodze i za drogo. Byłam tam tylko raz, kiedy Maheda zaczynała szkolić u nich personel, więc nie mogę nic obiektywnego na temat sklepu powiedzieć (wtedy oddałam się w ręce Mahedy). Jednak te częste głosy o przerabianych stanikach dają do myślenia. Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: Li Parie, przeabiane rozmiary 31.01.10, 22:10 Miałam już nie pisać w tym wątku, ale nie mogę się powstrzymać. Bo i właśnie, myślę, że tu jest trochę za dużo niedomówień i niepewności. Nie wiem, czy przerabianie obwodów przed zakupem to dobry pomysł - sądząc po tym wątku, niespecjalnie, bo nie wiadomo, co potem zrobić z takim biustonoszem - sprzedać jako nowy? o przecenić? informować o przeróbkach? itp. itd. Ja rozumiem skracanie o 5 cm w dół do najbliższego obwodu (wtw, gdy stanik jest trudno dostępny), ale o więcej...? Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że któraś uświadomiona klientka chciałaby kupować staniki z dawnym obwodem na metce, ale z ciachniętym pasem. To się mija z celem uświadomienia. Moje dawne 75 sama mogę poskracać na maszynie i efekt będzie ten sam. Oddałam swojego Robyna 34DD przerabianego na 30F - w ramach reklamacji, na szczęście. Panie w sklepie były bardzo miłe, ja zresztą też nie chciałam robić afery i wyrzutów. Miała być tabula rasa. Oddałam się w ich ręce;) Niestety, nie było akurat nic, co by leżało na bdb (potrzebuję albo ścisłych 65, albo luźniejszych 60). Jedyne, co udało nam się dopasować, to jakaś koronkowa Samantha 60H z obwodem rozciągliwym jak cholera (3 haftka przyluźna na moje ciasno mierzone 68) i ramiączkami takoż samo... koronka jak ze stadionu dziesięciolecia, za taką cenę spodziewałam się lepszej jakości (to akurat przytyk do producenta; staniki z podobnej koronki kupowałam na stadionie po 8 zł, wycinałam gąbkę i były ok;p). Komentarz obsługi do tej Samanthy: leży super, idealny, model jakby specjalnie dla pani, tylko skrócimy obwód i ramiączka, bo one akurat fabrycznie są za długie... [a ja genetycznie za niska;))] Plus za konstruktywne podejście do problemu, choć akurat nie takiego rozwiązania oczekiwałam. Samantha została w sklepie. Idealny, ale pod nóż? Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: Li Parie, przeabiane rozmiary 31.01.10, 22:12 Gwoli sprawiedliwości: fakt, miski leżały ok, robiły ładny dekolt i podnosiły biust, ale jak się pochyliłam, przeraziłam się tym wyuzdaniem;p Odpowiedz Link
irenka65f złote tarasy 20.02.10, 18:38 Przeczytałam na stronie Mahedy, ze jest w Li Parie dziś i jutro. Szkoda bo ja będę w Warszawie w następny weekend. Króciutko, na kongresie, ale w samym centrum, więc do Złotych Tarasów na pewno zajrzę. Nie wiem tylko czy faktycznie warto do Li Parie bo tak źle o tym sklepie w tym wątku. A może już się poprawiło? A może to na Chmielnej ta niefajna obsługa, a w Tarasach jest super? Napiszcie kto już był i jak było. Odpowiedz Link
maith Re: złote tarasy 21.02.10, 02:19 Ja dzisiaj byłam, nad akcją czuwała sama Maheda, to co mogło być źle? ;) Bardzo mi się podobało. Przymierzyłam parę ładnych modeli, kupiłam Freyę Lucy. A w ramach śmiesznostek, to jakbyśmy wiedziały, że będą tam takie pyszne pralinki, to nie zaczynałybyśmy od Wedla ;)) Odpowiedz Link
kry0 Re: złote tarasy 21.02.10, 16:52 Ja przyszłam o 14.00 z ciocią mojego niemałża. Załapałyśmy się na czekoladki i szampana. Ostanikowanie cioci udało się. Na ciocię Lucy nie pasowała, ale wyszła z dwoma stanikami Krisline. Dzięki Mahedo za pomoc!!! Odpowiedz Link
lesio5 Re: złote tarasy 24.02.10, 08:24 To nie był niemałż tylko niebiuściasty członek forum. Ciocia zachwycona. Odpowiedz Link
magdalenak2 Re: złote tarasy 31.03.10, 21:28 Byłam wczoraj. Bardzo chciałam dowiedzieć się czy jest mój rozmiar. Niestety byłam niewidzialna. Panie były skupione na kupującej- Katarzynie Grocholi. W końcu spytałam panią o rozmiar 70GG i... zaproponowano mi przerobienie innego rozmiaru. Odpowiedz Link