martii_lodz Re: gdzie w Łodzi? 05.06.11, 17:12 Witam. Gdzie w Łodzi (ew. sklep internetowy) mogę zakupić strój na duży biust? W tej chwili noszę staniki Ewy Michalak 80K. Strój wolałabym jednoczęściowy lub tankini. Odpowiedz Link
martii_lodz Re: gdzie w Łodzi? 06.06.11, 10:10 podnoszę temat - sprawa nagląca a ja przeszukałam już mnóstwo sklepów i nic :( Odpowiedz Link
kasiadj07 Jaki rozmiar majtek Freya? 07.06.11, 17:50 Postanowiłam zakupić kostium Frei, ale zupełnie nie wiem, jak celować u nich z gatkami. Może mnie ktoś oświecić, jaki rozmiar może mi pasować na ok. 117 w biodrach? Effugatki noszę w rozmiarze 46, a jedyne brytyjskie, jakie mam, to gacie od arizy w rozmiarze 18. Obstawiam XL, ale czytałam gdzieś, że wychodzą duże, może L wystarczy? Odpowiedz Link
megankax Re: Jaki rozmiar majtek Freya? 08.06.11, 00:17 Brałabym L, mam podobne wymiary w biodrach - z tym że mam doświadczenie ze starszymi kostiumami tankini, i dość wysoko wyciętymi majtkami do nich. Odpowiedz Link
ana-76 Re: Jaki rozmiar majtek Freya? 08.06.11, 16:05 kurcze a ja mam 102 i zamierzałam wziąść majtki L, myślicie że będą zaduże? Odpowiedz Link
beakarp Re: Jaki rozmiar majtek Freya? 08.06.11, 16:11 te nowsze freye / w przeciwieństwie do Panache/ mają mniejsze majtki. Np Stellar wzięłam M na 98 w biodrach, i jest idealna. S ka była ciasnawa Odpowiedz Link
ana-76 Re: Jaki rozmiar majtek Freya? 08.06.11, 16:31 pierwszy raz mierzyłam stanik 'dobrze dobrany' wyszło 70e/f mierzylam freye 70e czy w takim rozmiarze powinnam kupić strój bądź tankini? niestety muszę kupic przez net więc nie wiem jaki rozmiar wziąść ;( Odpowiedz Link
iksantia Re: Jaki rozmiar majtek Freya? 09.06.11, 19:52 Ana-76: gatki Frei do strojów są bardzo rozciągliwe, mam S i one mają w pasie luźno ok. 70cm, a rozciągają się do nawet ponad 90cm, a przecież na biodrach już nie ma tego materiału, szorty też miałam S i były na początku dobre, a później nawet za luźne, tak się rozciągnęły. Na moje 104 S są dobre. Odpowiedz Link
janana Monokini 08.06.11, 22:42 Witajcie i pomóżcie, Szukam monokini 75E - większość jednoczęściowych strojów w mym rozmiarze 75E jest bardzo zabudowana, a tzw. monokini - to dla mnie ideał - z tyłu bikini, a z przodu zakryty brzuch. No i tu mam kłopot, bo nie znalazłam żadnego modelu w rozmiarze po prostu 75E, tylko S, M, L itd., co obawiam się, że może się nie sprawdzić, bo w zależności od firmy dla rozmiaru 75E proponowany rozmiar stroju to XXL, a ja jako całość jestem tak M/L, albo tez miseczka E jest przewidziana dla obwodu 90-95. Dziewczyny, znacie jakiś model tego typu? Chciałabym się trochę porozbierać tego lata... Odpowiedz Link
anial_ek Supernova jednoczesciowy strapless 09.06.11, 12:48 Na brastopa wrzucili jednoczesciowy kostium strapless freya supernova suit, o taki: brastop.com/SetDetails.aspx?setId=3036 ktory bardzo mi sie podoba, ale nigdzie nie znalazlam na jego temat zadnych opinii. Ktos ma, przymierzal, albo mial w sklepie? Odpowiedz Link
ana-76 Re: Supernova jednoczesciowy strapless 10.06.11, 10:35 ooo też chętnie poznam opinie. wszystkie jednoczęściowe z regły są na ramiączka i to dość szerokie, a w takim bez ramion można fajnie się opalić. Odpowiedz Link
anial_ek Re: Supernova jednoczesciowy strapless 22.06.11, 16:13 no wiec zaryzykowalam i zamowilam, ale juz wiem, ze odsylam - kompletna porazka. nie wiem, czy to kwestia mojego marnego biustu, czy ten model juz tak ma, ale moj biust wyglada w nim jak parowka :) tzn gorna krawedz kostiumu sie wbija, potem kilka cm materialu, a nizej moje piersi w ksztalcie poziomej parowki. KOSZMAR! nie wiem, czy to dlatego, ze to strapless, czy po prostu miski sa mega wielkie, ale fiszbiny sa o jakies 4cm dluzsze niz w balkonetce (zamowilam tez Freya Zodiac w tym samym rozmiarze) i co tu duzo mowic - topie sie w nich. do tego jakby materialu z przodu bylo za duzo i moge go dowolnie przesuwac - albo zawinac u gory, ale miec marszczenia na brzuchu. podejrzewam, ze brzuch ciazowy by sie zmiescil;) albo jest na kogos wysokiego (ja mam 1,68) poza tym wbija mi sie niemilosiernie w tylek. ogolnie rzecz biorac - fuj fuj i nie polecam. szkoda... Odpowiedz Link
merlinek1 Fantasie Vienna Halterneck 14.06.11, 14:01 Poproszę o opinię jeśli któraś z was jest już szczęśliwą posiadaczką tego kostiumu. Ja jestem zainteresowana 1-częściowym i nie wiem w jaki rozmiar celować. Mam 78/100 i 174 cm wzrostu. Pomocy Odpowiedz Link
merlinek1 Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 3 20.06.11, 13:02 Panache St Ives-mam tankini w kolorze granatowym, ale nie mam dołu. Czy wiecie co ewentualnie do niego pasuje? Odpowiedz Link
azymut17 Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 3 20.06.11, 13:41 Najlepiej weź to tankini do torebki i pochodź po sieciówkach. Są wyprzedaże, za mniej niż 30 zł bez problemu coś znajdziesz pasującego. Nie musi przecież być w grochy, wystarczy podobny odcień granatu. A nawet i kropki możesz gdzieś znaleźć :-) Odpowiedz Link
alex_k Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 3 20.06.11, 16:29 W Tesco są doły w podobne groszki, jednak czy bardzo podobne, musisz sprawdzić porównując z górą. Odpowiedz Link
moniiiq Dla dziewczyn z Lublina - stroje Nexta 20.06.11, 19:20 Byłam dziś w outlecie Nexta w Olimpie i na wieszaku ze strojami były kostiumy w normalnych rozmiarach - znaczy się miseczka + obwód, a nie s.m.l.xl itd.... Nie przekopywałam się przez nie dokładnie i zajrzałam tylko na czarne - były jednoczęściowe i tankini - głównie rozmiary typu 36d, 34c, ale było też 34G i 36f - oprócz czarnych były też czerwone i niebieskie.. w każdym razie jak ktoś poszukuje niedrogo stroju i bedzie w pobliżu to można zajrzeć... Te które oglądałam były po 49 zł. Odpowiedz Link
genepi Melissa - dwuczęściowe, kolorowe 21.06.11, 15:22 Na stronie Melissy www.melissa.com.pl/PL/kolekcja/?idK=14&idR=8&idW=9 pojawiła się kolekcja strojów kąpielowych w 4 kolorach, dwuczęściowych. Balkonetki na fiszbinach, do kompletu majtki średniozabudowane i możliwość przeszycia biustonosza na wersję dla karmiących. Odpowiedz Link
anial_ek freya zodiac 30F szorty M 22.06.11, 16:28 z brastopu. troche sie go balam - kupilam troche z braku laku, bo te, ktore mi sie naprawde podobaly sie wyprzedaly szybciutko, wiec zdecydowalam sie na ten, zeby nie zostac z niczym, bo kostiumu bardzo potrzebuje. przede wszystkim obawialam sie, ze ten wzorek bedzie strasznie krzykliwy, ale o dziwo nie jest tak zle. tzn nie da sie ukryc, ze jest kolorowy, ale nie jest tak fluorescencyjny jak wyglada na zdjeciach. Miski rozmiarowo standardowe, w sumie trudno je nazwac usztywnianymi, bo ta pianka w srodku jest naprawde cieniutka i bardzo miekka. Chyba bardziej zgodne z rzeczywistowscia byloby napiasne, ze ma dodatkowa warstwe materialu. Gorne krawedzie troche mi sie wbijaja, ale to pewnie wina mojego lejacego sie tam biustu. Genaralnie ladnie unosi, srednio zbiera (jak to freya), ale dekolt jest w nim ladny. Do opalania dosc wysoko zabudowany, ale za to zapewnia 100% bezpieczenstwo, ze wszystko pozostanie na swoim miejscu :) ja go kupilam do plywania i ew. biegania za dzieckiem po plazy, wiec na pewno sie sprawdzi. Jak to freya - wykonanie bardzo staranne. Obwod wygodny (czyli chyba scisly, bo ja biustonosze nosze z obwodem 28). Szorty super! nigdzie sie nie wbijaja, zaslaniaja co trzeba i dobrze sie trzymaja. Dzieki wiazaniu na boku mozna sobie dopasowac gorna krawedz. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: freya zodiac balk34F wysokie majty z paskiem M 23.06.11, 21:11 Góra standardowa bardzo. zazwyczaj 34F freyowe jest dla mnie trochę luźne w obwodzie i tu tak samo ;-) Miseczka super - lekko podnosi, nie jest bardzo sztywna - tzn nie odstaje, kiedy kładę się na wznak (tak mi robi cleo sztywniak i effuniak half;) ) . mimo, ze obwód trochę luźny, to na razie się nic nie przesuwa (potem go pewno podszyję lub skrócę). pod koszulką ok ;-) majtki dostałam przez pomyłkę - w miejscu zawinięcia gumy mam 95cm i wrzyna się trochę, bo wyżej mam fałdkę grubszą :) generalnie nie powinny spaść, choć pojęcia nie mam co się wydarzyć może w wodzie 9na pupie opięte nie są). ja mam płaski tyłek i te majtki są strasznie wysokie, kiedy pasek rozwinę - z tyłu nie do zaakceptowania. możliwe że mniejsze napupnie byłyby lepsze, ale pasek rozwinięty musiałabym zawsze mieć.. chciałam szorty, ale majtkowo jestem na pograniczu i zastanawiam się czy nie lepsze byłyby rozmiar mniejsze.. heh, anial_ek, mogłabys podać jaki masz wymiar w okolicy pośladków i paska szortów, ze pasują M-ki :-) na e-bayu są jesczze niskie majtki i nie wiem, czy się nie skuszę.. ( fantasiowe od kostiumu mam M, panacheowe szorty S, figi M ) Kolor.. przyzwyczaję się ;-) przepięknie majtasy wyglądają z czarnym stanikiem ;-) przymierzałam do niego panacheowe szorty jade ilusion, kolor fajnie, fason średnio. Odpowiedz Link
anial_ek Re: freya zodiac balk34F wysokie majty z paskiem 25.06.11, 11:21 w najszerszym miejscu w pupie mam jakies 98, a na wysokosci paska od szortow mam 87, ale tak jak pisalam - tym paskiem mozna sobie regulowac dowolnie, wiec bedzie pasowac i na mniej i na wiecej cm w tym miejscu :) szorty nie sa na mnie opiete w zadnym miejscu, nie kroja posladkow (to dla mnie podstawa), w zasadzie zakrywaja je w calosci, a mam wrazenie, ze mokre robia sie troche wieksze (te gumki na nogawkach jakby zaczynaja odstawac) . mam tez inne szorty freyi - supernova w rozmiarze S i tez sie w nie mieszcze, no ale w tych M czuje sie zdecydowanie lepiej. Odpowiedz Link
tejsza Re: freya zodiac balk34F wysokie majty z paskiem 26.06.11, 17:59 Hej! Jako debiutantka- neofitka napaliłam się na zodiac i co do majtek mam już jasność, tropię jednak info nt. góry w wersji "plunge". I nie doczytałam, czy Ty masz balkonetkę, czy właśnie interesujący mnie typ?:) Odpowiedz Link
anial_ek Re: freya zodiac balk34F wysokie majty z paskiem 26.06.11, 22:16 rzeczywiscie nie napisalam :) tez mam balkonetke, postawilam na wygode, bo w plungu obawialam sie, ze wiazanie na szyi bedzie uwierac. Odpowiedz Link
tejsza Re: freya zodiac balk34F wysokie majty z paskiem 27.06.11, 11:13 Dzięki! Kurcze, to może i ja powinnam rozważyć balkonetkę, żeby mi szyi nie odpiłowało :) Odpowiedz Link
anial_ek Re: freya zodiac balk34F wysokie majty z paskiem 27.06.11, 21:53 wiesz, ja sie dlugo wahalam czy balkonetka czy plunge, ale potem przypomnialam sobie odcinajace szyje troczki (tylko ze w tamtych czasach nie to stawilo podstawowy problem kostiumu kapielowego, wazniejsze bylo, zeby zostal na miejscu i zakryl co trzeba) i stwierdzilam, ze balkonetka bezpieczniejsza. no ale moze kostiumy frei sa pod tym wzgledem sprytniejsze niz trojaciki z h&m :) Odpowiedz Link
tejsza Re: freya zodiac balk34F wysokie majty z paskiem 28.06.11, 18:45 No to ja też kupię balkonetkę :) Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: freya zodiac SZORTY 28.06.11, 14:44 anial_ek - bardzo dziekuję za szortową podpowiedź! wzięłam jednak M - jestem bardzo zadowolona. są mniejsze niż panacheowe szorty. Mój płaski tyłek zgrabnie w nich wygląda ;-) nie są zbyt wysokie, nie wbijają się (jak te majtki z wywijanym paskiem). Na ebayu są jeszcze takie zwykłe,niskie majtki - ciekawe na jaką figurę będą najlepsze i czy warto :) Odpowiedz Link
tejsza Re: freya zodiac 34F balkonetka 28.06.11, 20:51 Kot, mogłabyś mi powiedzieć, jaki rozmiar standardowo nosisz? Po dzisiejszym przymierzaniu kostiumów (tylko fantasie i panache, frei nie było pod ręką) zauważyłam, że - przy moich 79 cm pod i 103 w :) fantasie z obwodem 34 i miską F były całkiem całkiem... No może minimalnie za luźne... Napaliłam się jednak na zodiaca, który mnie kusi i muszę go kupić trochę w ciemno... Odpowiedz Link
anial_ek Re: freya zodiac 34F balkonetka 29.06.11, 22:27 cieszę się, że mogłam pomóc, lubię się czuć potrzebna ;) to teraz tylko powinnyśmy ustalić która gdzie jedzie na wakacje, żeby wybrać dwa różne końce plaży ;) Odpowiedz Link
majkagra Anna Bandeau - Monroe Bandeau 04.07.11, 09:21 Pozwoliłam sobie skopiować z wątku Panache mój post, gdyż może tutaj prędzej jakaś miła Forumka mi pomoże:))) Mam ogromną prośbę o poradę: Czy wspomniane w tytule biustonosze mają ten sam fason? Nie mogę przymierzyć Anny, ale wiem, że np. Monroe w rozm. 32 F leży na mnie idealnie, mimo, że staniki Maia czy Tiffany noszę w rozm. 30F. Mam mało czasu do wyjazdu, zatem miałabym problem ze zwrotem/wymianą. Czy figi (wiązane) są rozciągliwe? ( Figi Geneva (rozm.S) rozciągnęły mi się po poprzednim sezonie:/. ) Zastanawiam się czy zamówić S czy też SX. Jeśli ktokolwiek mógłby mi pomóc z góry serdecznie dziękuję:) Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: freya zodiac 34F balkonetka 04.07.11, 17:16 anial_ek napisała: > cieszę się, że mogłam pomóc, lubię się czuć potrzebna ;) > to teraz tylko powinnyśmy ustalić która gdzie jedzie na wakacje, żeby wybrać dw > a różne końce plaży ;) ja się chyba za szybko nie wybiorę, moze we wrześniu dopiero.. W okolicy mam tylko małe jeziorka i baseny ogródkowe, hihi, nie będzie źle A poza tym, chyba by mnie ucieszyło spotkanie kobiety w zodiaku na wakacjach a nie rozczarowało (muszę na wszelki wypadek kupić jeszcze czarny gładki stanik, tylko nie wiem, czy genevę, czy avę, czy moze annę..) :):) Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: freya zodiac 34F balkonetka 04.07.11, 17:24 z panache mam tango biało-czarne75F (minimalnie luźny obwód), kaleidoscope 75F - tankini, trochę mnie spłaszcza, amalfi balkonik 36E - miska ok. Z pozostałych najczęściej teraz noszę 32G (albo od niego zaczynam poszukiwania..), effuniaki pl (morski i cielak) 75F i 80E Odpowiedz Link
kotwtrampkach PS 04.07.11, 17:33 tejsza, jeżeli jeszcze nie kupiłaś, moze poczytaj sobie opinie o innych modelach frejowych opinie - przegladając zdjecia w biusciastym katalogu mam wrazenie, ze podobnie są szyte frejowe plunge - jedne halternecki z fiszbinami i drugie, bez (również tankini) - to tylko dwa kroje w rożnych kolorach.. Odpowiedz Link
tejsza Re: PS 05.07.11, 10:13 Kot - kupiłam, kupiłam (na ebayu), no skręcało mnie i nie mogłam czekać :)! I wczoraj przesyłka nadeszła. I - bingo! Góra (34F) może minimalnie za luźna w obwodzie, ale albo poproszę krawcową, żeby mi po pół cm z każdej strony przesunęła zapięcie, albo odpuszczę zupełnie temat. Dół S (96 cm w biodrach mam) - jak ulał. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: freya zodiac SZORTY - lipa 11.07.11, 23:23 wzięłam M na 97/98 w biodrach. Na sucho sa bardzo ok - nie ściskają, nie uwierają. Pływać się nie da - są za duże.. Niby mogę je zawiązać mocniej, ale to juz tak fajnie nie wygląda.. chlip.. a polubiłam się z tymi kolorami.. Odpowiedz Link
anial_ek Re: freya zodiac SZORTY - lipa 12.07.11, 16:35 też ostatnio ciągle nad tym myślę (bo prawie codziennie jestem na basenie i najczęściej w zodiacu). To chyba kwestia tego materiału (choć wydaje mi się to bardzo dziwne) że jak jest mokry to robi się nagle luźniejszy... ja ich nie gubię :) tzn nie ma problemu z pływaniem, ale jak po wyjściu z basenu chodzę sobie w jeszcze mokrym kostiumie, to mam poczucie, że mi powiewia, zresztą pisałam chyba o tym już wcześniej. To samo (o dziwo) mam z górą, ty nie? Mokry stanik zaczyna mi odstawać. A jak wyschnie, to wszystko wraca do normy. Z drugiej strony moje inne szorty freyi (supernova) w rozm. S są w moim odczuciu trochę przymałe. Może to nasze 98 (bo ja też jakoś tak mam w biodrach) wypada między rozmiarami? Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: freya zodiac SZORTY - lipa 13.07.11, 10:05 anial_ek - dokładnie tak. ze stanikiem też tak mam (żabką nie potrafię w nim pływać, na plecach jest ok..)- ale przymierzałam go znowu na sucho i wyglądam super. Jest najlepszym moim kostiumem podbluzkowym.. szorty nie zjeżdżają na mokro (przyklejają się mokrym materiałem), ale podczas ruchu w wodzie lekko falują na pośladkach zamiast grzecznie przylegać (głupie uczucie). Ale czy to właściwość materiału..? MIseczki stanika są podszyte cienką gąbką - to drugi materiał, powinien trzymać fason. Za to obwód - dla mnie trochę jednak luźny - w wodzie się nie przesuwa wcale ;-| Jestem trochę w kropce i nie wiem, co zrobić. Ciekawe, czy inne sztywniaki freyowe też tak się naciągają w wodzie (nie znalazłam podobnej opinii).. no kurcze, nie będę przeciez do wody zakładać innego kostiumu :-( Odpowiedz Link
salomea_ Rosa, firma Dalia 08.07.11, 14:16 Prześliczny jednoczęściowy strój kąpielowy: www.twojabielizna.pl/b1.php?co=foto/0_811.jpg Na mnie leży idealnie, roz.70F. Jestem b.zadowolona z zakupu. Odpowiedz Link
tricomi Midnight Grace Marilyn Underwired Halter Swimsuit 21.07.11, 15:12 Czy ktoś się orentuje jak wygląda rozmiarówka w tym modelu lub w ogóle w kostiumach Midnight Grace? Odpowiedz Link
gaga87 Freya Zodiac Halterneck 22.07.11, 10:35 Po długich poszukiwaniach odpowiedniego dla mnie stroju kąpielowego w końcu natrafiłam na Freyę Zodiac, halterneck. Jest piękny! Kolory żywe, iście letni. Na początku bardziej na zdjęciach podobały mi sie Zodiaki balkonetki, ale teraz nie zamieniłabym tego haltera na żaden balkonik ;) Rozmiatowo wypada ok, 65E na moje 73/88 to chyba tak jak powinno być. Dobrze trzyma, obwód ok, nic nie wypada ;) Figi mam w rozmiarze 10, czyli nasze S. Również pasują idealnie. To teraz tylko czekać na jego debiut! Odpowiedz Link
tejsza Re: Freya Zodiac Halterneck 24.07.11, 08:06 Mnie zodiac też po prostu uwiódł, chociaż pod wpływem opinii forum wybrałam balkonetkę :) Odpowiedz Link
ana-76 CAROUSEL tankini Freya 29.07.11, 21:56 mam rozmiar 70e i 168 wzrostu, po różnych opiniach postanowiłam kupić tankini o rozmiar większe by nie było zaciasne, wziełam 75e ale okazało się za duże, drugie w rozmiarze 70e jest ok, pomimo że zapinam się na ostatnią haftkę, mogłabym próbować jeszcze z obwodem 65 ale obawiam się że wówczas byłoby zbyt opięte. To moje pierwsze tankini i obawiałam się że może byc krótkie ale jest super dobralam do niego majtki odwijane w rozmiarze M na 104w biodrach i na 'sucho' są idealne, mam nadzieję że jak będą mokre nie spadną mi z tyłka :) Odpowiedz Link
pernille1 Fullfilled Rosie - wypowiedzcie sie prosze! Pomocy 01.01.12, 20:18 Czy ktos cos wie tym kostiumie??? czy ma waski czy szeroki obwod i jakie ma miski?? Czy ktos cos wie tym kostiumie??? czy ma waski czy szeroki obwod i jakie ma miski?? Mam kostium FREYA VODKATINI COCOA BALCONY BIKINI 32H, ale troche mi miski odstaja. Wiem, ze ten model ma raczej spore miski i dlatego nie wiem w jaki rozmiar powinnam celowac z tego fullfilled Rosie?? Mieszkam zagranica i na miejscu nie ma szans zebym cos znalazla wiec pozostaja mi zagraniczne sklepy internetowe (a mam tylko niecale 3 tygodnie) Staniki w ktorych najlepiej leza mi piersi (w odpowiedniej kolejnosci) to Panache cleo (ale ten specjalny model czarny z rozowymi kwiatkami: przesylam link ponizej) rozmiar 65 hh, krisline fortuna 70 J, panache sienna 65hh, dalia 65 k. Jestem waskofiszbinowa i miski musza byc ciete pionowo, a nie poziomo. Moje wymiary pod biustem 76-77, w biuscie w najlepszym staniki okolo 98-99, bez stanika w zwisie prostopadle do podlogi okolo 110. 170 cm wzrostu i ok 64-65 kg bede wdzieczna za wszelkie porady Odpowiedz Link
malinowo_kalinowa Freya Bamboo Island - jednoczęściowa 18.01.12, 21:46 Witam, proszę o radę. Zastanawiam się nad jednoczęściową frey-ą bambo island. Macie jakieś doświadczenia. Jak wypada rozmiarowo, konstrukcyjnie (trzyma się?) Dodam, ze mój biust nie jest z tych samonośnych a jego target rozmiarowy to 70ff. Nowsze tankinii freyi leżą na mnie dobrze (zarówno konstrukcje gąbkowe jak i plunge nieusztywniane z fiszbinami) Odpowiedz Link
ana-76 stroje na 2012? 22.01.12, 13:47 czy można gdzieś znaleźć nowe modele które będą dostępne w sklepach na ten sezon? W ubiegłym roku chciałam kupić kostium w czerwcu i okazało się że są już resztki w sklepach :( więc w tym roku chcę zrobić zakupy wcześniej :p Odpowiedz Link
yaga7 Freya Active Swim / Speedo Wellbeing Premiere Ulti 30.03.12, 15:14 Freya Active Swim = tankini + długie szorty 36FF Speedo Wellbeing Premiere Ultimate Underwired kostium jednoczęściowy 36FF Oba modele pasują. W obu wzięłam obwód więcej ze wzgledu na swój wzrost i nie chciałam, żeby się zbytnio opinały na brzuchu. I dobrze. Freya jest bez fiszbin, mam wrażenie, że może weszłabym w F, ale obawiam się, że wtedy w pionie część miskowa byłaby mniejsza, a to już nie byłoby dobre. Jest trochę tak, jakby była szyta na wyżej położony biust niż mój. No ale wydaje mi się, że w przypadku strojów basenowych można iść na kompromis, zwłaszcza, że pod innymi względami jest ok. Ramiączka nie są regulowane, zapięcie jednostopniowe. Śliczne fioletowe kolorki, wizualnie bardzo mi się podoba. Do tankini mam długie szorty - wg mnie świetny wynalazek na basen. W rozmiarze L, też nie chciałam, żeby się opinały. Speedo jest świetny. Jednoczęściowe kostiumy kojarzyły mi się z jakąś masakrą sprzed czasów uświadomienia, a ten jest super. I co ważne, jest też dobry na długość (172 wzrostu i chyba długi tułów). Świetnie podnosi, bo ma fiszbiny, więc lepiej wygląda niż Freya pod względem utrzymania biustu. Mam wersję z różowym, więc też ładnie wygląda i ożywia. Aż mam ochotę śmigać na basen :) Polecam oba modele. Odpowiedz Link
ptasia Panache Claudette tankini, Panache Veronica x 2 08.07.12, 16:36 Ponieważ załapałam się na hiperpromocję na Amazonie (w wyniku prawdop. błędu przez ok. 2 godziny bikini szły za funta, tankini za sześć...), kupiłam 3 kostiumy Panache i już miałam okazję je wszystkie przetestować w wodzie, więc opisuję wrażenia, może się przydadzą: 1. Claudette tankini 30F, wersja czarno-biała. Miski imho standard, obwód dość luźny, dół tankini też dość luźny. Uwaga: dość krótkie ramiączka, zazwyczaj mocno reguluję, np. w stanikach Frei, tu mam bardzo mało skrócone (a jestem niska, biust dość wysoko). Sznureczek pośrodku dekoltu po namoczeniu trochę ściąga górny brzeg koszulki w dół, ale jest to akceptowalne. Szału w kształtowaniu biustu nie ma, ale jest poprawnie. 2. Veronica balkonetka miękka, 30E. Piękny głęboko czerwony kolor. 30F nie było, to 30E w sumie na mnie pasuje - tj. w górce jest ciut maławe na większą połowę, podobnie jak posiadana przeze mnie miękka balkonetka bikini Frei w rozm. 30F, z czego wnioskuję, że miski może trochę są większe. Materiał b. cienki, więc szybko schnie, ale imho raczej kiepsko będzie sobie radził z większym, cięższym biustem (a to zdaje się dochodzi do K? Hm...) - u mnie nie widzę, by specjalnie jakoś kształtował. Ramiączka jak w Claudette, imho dość krótkie. Stanik posiada fiszbiny boczne, niestety trochę niewygodne, ale mam wrażenie, że w miarę używania się trochę wyrobiły. 3. Veronica strapless/bandeau 30F. Ścisły obwód, miski termicznie formowane. Stabilny jako strapless, po odpięciu sznureczka na szyję (mam zamiar spróbować też nosić pod ubrania). Wygląda dość retro, ale w pozytywnym znaczeniu, kształt okrągły, jak to w termicznie formowanych stanikach - ogólnie przyjemne zaskoczenie, bardziej nastawiałam się na to, że balkonetka mi się spodoba. Minus - gruby materiał, tj. wolno schnie, wolno też nasiąka wodą. 4. Majtki Veronica wywijane, folded brief, rozm. 10. Cóż, są duże, 8-ka byłaby lepsza. Tak naprawdę jednak za duża jest ta wywijana część, nie majtki pod spodem. Część wywijana po namoczeniu powiewa w wodzie :( - planuję przyszycie na stałe do warstwy spodniej. Odpowiedz Link
martulka_s Re: Panache Claudette tankini, Panache Veronica x 09.07.12, 13:43 Czy można liczyć, że pokażesz Veronicę w galerii? Odpowiedz Link
ptasia Re: Panache Claudette tankini, Panache Veronica x 09.07.12, 17:49 Mam jakieś foto w lustrze robione tej bandeau, mogę poszukać. Balkonetki nie fociłam, mogę ew. rozważyć ;) (choć w związku z końcem cyklu nie jestem w nastroju na foty w negliżu, bo się czuję jak wieloryb). Odpowiedz Link
ptasia Re: Panache Claudette tankini, Panache Veronica x 09.07.12, 18:05 Dodałam! Do dużej (tam mam wstęp). Mam nadzieję, że dobrze... Odpowiedz Link
martulka_s Re: Panache Claudette tankini, Panache Veronica x 10.07.12, 13:14 Wielkie dzięki! Już biegnę zobaczyć. A co do wieloryba, wybacz, nie uwierzę ; ) Odpowiedz Link
moniiiq Tankini Curvy Kate - ktoś używał? 19.07.12, 13:03 jak w temacie.. chcę sobie zakupić bondi albo carribean ale nie wiem w jaki rozmiar celować... Mam Panache Genevę 36hh i w zasadzie leży przyzwoicie, ale ciut szersza mogłaby być. No i nie wiem jak CK czy raczej wąskie, krótkie? jak z podtrzymaniem itp. Proszę użytkowniczki o komentarz Odpowiedz Link
lalinia Freya Revolution 04.08.12, 17:11 Czy któraś z Was ma może jakieś doświadczenia z tym bikini? jak wypada rozmiarowo. Poluję on-line na jakieś bikini w rozmiarze 80g/75gg? Odpowiedz Link
lalinia Panache Suzzette 04.08.12, 17:15 mierzyłam go ostatnio w rozmiarze 75g i 80g - wykonanie wg mnie solidne\, materiał podszyty nie rozciągliwą siateczką, dzięki czemu biust jest na miejscu:) nie kupiłam bo nie wiem jaki dół do tego pasuje, a oryginalny średnio mi się podoba jakieś pomysły? freya-swimwear.com/panache-sw0682-0687-suzette-balconette-2pc-set-30-38-d-k-purple-multi/ Odpowiedz Link
bebe.lapin Panache Claudette 34HH/18 14.08.12, 21:58 Dzis przyszedl, zdazyl przed wyjazdem na wakacje! :D (dzieki uprzejmosci sprzedawczyni z ebaya, ktora byla tak mila i zaniosla go na poczte expresowo, w dniu zakupu). My firs bikini, przynajmniej jako doroslej, hihi. Gora w normalnym, "stanikowym" rozmarze, pasuje. Zapiecie typowo kostiumowe, na klipsa, ale obwod scisly. Ramiaczka bardzo cienkie, ale mam nadzieje, ze przy dluzszym noszeniu nie bedzie problemu, przy przymierzaniu i pozowaniu przed lustrem ;) bylo ok. Material podszyty nierozciagliwa siateczka. Fiszbiny maja w miare ludzka szerokosc, oczywiscie nie tak waskie jak w effuniakach, ale porownywalne do Frei, nie koncza sie na lopatkach jak kiedys. (Moze skusze sie na ponowne wyprobowanie stanikow tej marki, wyglada na to, ze cos sie zmienilo odkad ja nosilam ostatnio). Dol wzielam o rozmiar wiekszy, niz by to wypadalo z tabelek, bo nie lubie tych wszystkich biodrowek, wole jak brzuch jest troche przytrzymany przez material. Jest ok, ciekawi mnie, jak sie bedzie zachowywac ten zawiniety pasek materialu (model "fold") przy noszeniu. Zastanawialam sie, czy nie powinnam byla wziac mniejszego rozmiaru i nosic z ta zakladka rozwinieta, ale chyba by mi sie to nie podobalo, wiec w sumie jestem zadowolona z podjetej decyzji. Ogolnie, kostium bardzo elegancki (czarno bialy), i pozwole sobie nieskromnie stwierdzic, ze bardzo dobrze na mnie lezy. Naprawde, obawialam sie troche zakupu bikini w takim rozmiarze, ale jestem bardzo zadowolona. :) Odpowiedz Link
the.anna.magda Freya Charleston Tankini Top 34F + Skirted Brief 29.08.12, 13:34 Zamówiłam, przyszło i oto pierwsze wrażenia z przymierzania w domu: obwód jest szerszy niż być powinien - trochę to 34 na mnie wisi, chociaż normalnie 34 jest tak ledwo ledwo. miska jest na moje oko za duża i jak podniosę materiał kostiumu i patrzę na część stanikową, to widzę, że mam sporo wolnego miejsca na dole między piersią a drutem. gdyby to był stanik - odesłałabym po rozmiar mniejszy (w obwodzie? w misce? w obwodzie i w misce? sama nie wiem) ale w kostiumie mogę to tolerować, chociaż biorąc pod uwagę ile zapłaciłam, trochę mi smutno... Charleston Skirted Brief - chyba torchę przesadziłam z tym zakrywaniem ciała... w tankini + tej spódnicy wyglądam jak w sukience... spódnica jest dość długa (nie jak na zdjęciu: www.envie4u.co.uk/charleston-skirted-brief.html ) i nie bardzo widzę jak miałabym w niej przepłynąć chociaż jeden basen (jeśli pogoda dopisze - dowiem się w najbliższy weekend); wersja skrócona, tj. po ściągnięciu troczków, powoduje, że wyglądam jakbym miała pieluchę. Rozmiarowo spodnica ok - brytyjskie M/12 (polskie noszę L/40) pasuje dobrze. Generalnie - jeśli nie potrzebowałabym stroju w najbliższy weekend, to bym wymieniała górę na mniejszą a spódnicę na majtki. Odpowiedz Link