Dodaj do ulubionych

STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 3

24.05.09, 14:55
W tym wątku opisujemy modele strojów kąpielowych różnych firm.
Aby zachować przejrzystość, wpisujmy się zawsze przy konkretnym PRODUCENCIE, a
w temacie podajmy NAZWĘ MODELU.

linki do poprzednich wątków:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=80765895&a=80765895
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=62804225&a=62804225
Obserwuj wątek
    • psuj-ka FREYA 24.05.09, 14:56
      • psuj-ka Vodkatini retro brief - dylemat rozmiarowy - PILNE 24.05.09, 14:58
        Bardzo mnie kusi Vodkatini cafe latte ;) pytanie do posiadaczek tego wyciętego dołu - na ok. 100 w najszerszym miejscu bioder, trochę mniej tam, gdzie ten paseczek by przypadał, brać S czy M?
        • koza-1985 Re: Vodkatini retro brief - dylemat rozmiarowy - 24.05.09, 15:43
          ja co prawda mam szorty, ale rozmiar S pasuje na ciut ponad 100 w
          biodrach. nie wiem czy Ci to pomoże w podjęciu decyzji :/
          • psuj-ka Re: Vodkatini retro brief - dylemat rozmiarowy - 24.05.09, 15:55
            No właśnie z tego, co wyczytałam, to szorty wypadają duże, a briefy trochę mniejsze od szortów, tylko nie wiem o ile... a są dość wycięte i nie chcę, żeby wbijały mi się w tyłek :(
            • aga1173 Re: Vodkatini retro brief - dylemat rozmiarowy - 24.05.09, 21:36
              Ja zdecydowanie polecam M. Ja mam retro s przy około 95-96 i lekko
              sie wpijają. Więc jeśli masz więcej to polecam M. A fason ogólnie
              bardzo ładnie leży. Polecam
              • psuj-ka Re: Vodkatini retro brief - dylemat rozmiarowy - 24.05.09, 22:05
                No cóż, już zamówiłam S :P pocieszam się, że 100 to ja mam w najgrubszym miejscu, czyli w tyłku/udach, gdzie te briefy zdecydowanie nie dochodzą ;) najwyżej będę kombinować wymianę/sprzedaż.
                • psuj-ka Vodkatini - triangle top 32F + briefs S 08.06.09, 20:17
                  Mądra psujka po szkodzie ;)

Kostium mam w kolorze cafe latte, który jest świetny dla blond bladziochów. Ogólnie bondowska stylizacja jest rewelacyjna i bardzo seksowna.

Góra na wymiary 72/96(98 w zwisie) lekko bułkuje, ale nie zaburza to wrażeń estetycznych ;) Robi się śliczna dolinka, ale biust nie wypływa nad miskami. Obwód przyzwoicie ścisły. Oczywiście nie miałabym nic przeciwko 32FF, ale kochana Freya takich wielorybich rozmiarów w niezabudowanych bezfiszbinowcach oczywiście nie robi ;( w takich kostiumach trzeba się pogodzić z tym, że część ciężaru biustu będzie oparta na karku przez wiązanie, ale nie jest to uciążliwe.

Dół rozmiar S na około 100 w najszerszym miejscu bioder, 95 na kościach. Ślicznie wycięty, wydłuża nogi, ale wbija mi się w tłuszczyk nad tyłkiem, co trochę mi przeszkadza. Wymieniam na M-kę, zobaczymy, jaka jest różnica.

Ogólnie polecam ten kostium wszystkim, które mieszczą się w jego rozmiarówkę, jest niezabudowany i genialnie leży. W Figleaves można go kupić jeszcze w paru rozmiarach za jakieś 220zł z przesyłką, uważam, że to świetnie wydane pieniądze :)
                  • vodkatini.martini Re: Vodkatini - triangle top 32F + briefs S 23.06.09, 19:57
                    Mam pytanie do was moje drogie. Jako, że w tych sprawach jestem
                    jeszcze nie do końca uświadomiona. Otóż, bardzo podoba mi się model
                    Vodkatini tankini latte, już rok temu mi się podobał ale szkoda mi
                    było kasy.. Ale w tym roku stwierdziłam, że muszę zainwestować w
                    dobry kostium jeżeli w ogóle chcę wyjść na plażę.
                    Do rzeczy, powinnam nosić 34F lub 34FF, ale najbardziej odpowiedni
                    rozmiar jaki udało mi się jeszcze znaleźć to 36E. Nie chcę chyba
                    mniejszego obwodu, żeby się nie wrzynał za bardzo w ciałko. Z kolei
                    martwi mnie to, że miska może być za mała. Czy można gdzieś zobaczyć
                    ten kostium na "żywych" biustach w necie??
                    Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)
                    • psuj-ka Vodkatini - porównanie brief S i M 15.07.09, 09:44
                      S na 95cm na kościach/100 w najszerszym miejscu wbijały mi się trochę w tłuszczyk naplecny nad tyłkiem ;) więc wymieniłam na M, które... zachowują się identycznie. Natomiast są spooooro większe i trochę wyższe.
                      Nie wiem, które lepsze, ale S się na pewno lepiej trzymały.
        • hotaru85 Re: Vodkatini retro brief - dylemat rozmiarowy - 29.03.10, 09:54
          przyłączam się do pytania dylematowego - czytałam, że vodkatini jest bardzo
          ścisłe, na 78/104 noszę 32G/GG. w jaki rozmiar polecacie celować? 34FF będzie dobre?
      • azymut17 Vodkatini Soft Triangle Top-dziwny/e rozmiar/y? 24.05.09, 19:47
        Mam dylemat rozmiarowy, ale w drugą stronę. Kupiłam to Vodkatini kolor cafe
        latte po przymierzeniu w 6zmyśle. Kupiłam, bo dobrze leżało. Ale dlaczego pasuje
        na mnie rozmiar 32F, skoro mam wymiary 67/95???
        Pomiar szerokości obwodu wskazuje, że to prawdziwa 32 (62cm luzem, 90cm w
        naciągu do trzeszczenia). Może nie czuć luźnego obwodu, bo bikini wiązane jest
        na szyi i nic nie ciągnie obwodu w górę? BTW obwód czuję jako lekko ścisły, a na
        co dzień noszę 60 i zwężane 65. Czy powodem jest brak fiszbin, który sprawia, że
        materiał łatwiej dopasowuje się do biustu? Byłaby to dobra wiadomość dla
        dziewczyn szukających okazji na ebayu i wyprzedażach, bo oznacza, że nie trzeba
        kupować swojego regularnego rozmiaru. Ale myślę, że to może działać tylko w
        przypadku lżejszych biustów (jak moje 28FF) które nie potrzebują bardzo silnego
        podtrzymania.

Czy na kimś też dobrze leżał nieregularny rozmiar Vodkatini? W poprzednim wątku
        czytałam tylko o potrzebie brania większych miseczek, u mnie jednak różnica jest
        poważna.
        • abigail83 Re: Vodkatini Soft Triangle Top-dziwny/e rozmiar/ 28.05.09, 16:17
          Tak, Vodkatini jest ścisłe. Na 78/98 zazwyczaj mam 32G,
          kombinowalam, jaki rozmiar Vodkatini, bo strasznie mi sie podobalo,
          a jest tylko do F :( Ale 32F nie moglam dopiac, tzn moze i
          dopinalam, ale strasznie cisnelo, a ten obwod jest taki "gruby",
          mysle, ze sie nie rozciagnie. Mam 34F, jest super, miseczka-
          trojkacik moglaby byc ciut wieksza, ale jest ok, trzyma :)
      • bluemacia Re: FREYA Pina Colada 65F 27.05.09, 08:55
        Stanik w typowym rozmiarze, ściśliwość OK. Bardzo mi sie podoba,
        ładnie leży. Ma dwie małe wady:
        - zapięcie na plecach jest szersze niż materiał do niego
        przyczepiony i przez to brzydko się układa (przekrzywia), muszę
        wymienić na węższe.
        - ramiączka z przodu są przyszyte na takich niby szelkach (nie wiem
        jak to się fachowo nazywa) i ramiączko jest podwinięte pod spód,
        który jest potwornie sztywny i mnie drapie bardzo. Nie wiem czy to
        nie jest jakiś plastik, który ma zabezpieczyć przed strzępieniem. W
        każdym razie trzeba się tego pozbyć, bo inaczej paskudnie drapie i
        nie da się dłużej nosić.
        Majtki w rozmiarze S są w sam raz na osobę nosząca polskie 38.

bluemacia
      • marioladabr Soda bez ramiączek - jaki rozmiar wybrać? 29.05.09, 13:24

Marzę o takim bez ramiączek www.figleaves.com/uk/product.asp?
        product_id=FBF-9662
        Tylko nie wiem jaki rozmiar wybrać. Pomożecie? moje wymiary to
        73/92. Mam dwie freyki w rozmiarze 30F i 30FF (polyanna).
      • kotbert Freya Soda Tankini 30E (niebieska) 02.06.09, 15:15
        Przy moim rozmiarze 28F (68/86) miseczki oceniam jako idealne dla mnie. Obwodowo
        jest wystarczająco ścisła, ale to nówka, więc nie wiem jeszcze, jak będzie
        dalej, na wszelki wypadek nie naciągałam jej za bardzo.
        Mam natomiast lekkie zastrzeżenia do dolnej części koszulki - mogłaby być
        węższa. Absolutnie nie jest tak przylegająca do ciała jak to widać na zdjęciach
        katalogowych. Dodam, że nie jestem przerażającym patykiem.
        • indigo-rose dół do Sody - mały czy duży? 08.07.09, 13:55
          Mam okazję kupić Sodę bikini, nad górą się za bardzo nie zastanawiam, bo i tak
          pewnie ją zwężę ;) Za to zastanawiam się, czy uda mi się wbić w XS przy 84 w
          biodrach. Zauważyłam już, że niektóre Freyowe doły są ogromne (ktoś pisał że
          100=S), a niektóre maleńkie. Jak wypadają doły do Sody?
      • kasia_s80 vodkatini, soda-tankini, onyx 03.06.09, 14:46
        poniżej opis moich strojów:
        Vodkatini balkonette 34FF z majteczkami M (nie szorty)- rewelacyjny
        krój, miski standard, obwód rozciągliwy, majteczki luźnawe jak na M-
        kę, a jaki efekt!
        Soda czarna tankini 32G i majteczki brazilian M - top spłaszcza
        biust i podnosi się do góry (mam troszkę brzuszka), majtki na styk i
        bardzo wyciete, ogólnie kicha...
        Onyx 32G cornflower i czarne majteczki M - góra strasznie ściśliwa a
        miski mniejsze o rozmiar, majteczki standard.
      • agusiazabrze Re: FREYA 04.06.09, 12:28
        wiem ze to nie ten wątek, ale nie mam jeszcze dostepu do bazaru lobby :)kupilam
        kostium freya nadia, 75 hh i majtki m, jest za duzy
        allegro.pl/item653460223_freya_nadia_75hh_stroj_75hh_m_nowy_tanio.html
        o taki
        chetnie go sprzedam
      • wodadobra Re: Freya Bondi Beach 05.06.09, 22:44
        Kupiłam, ale odsyłam. Powody.
        Freya Bondi Beach Halter Top rozmiar 36E dla wymiarów 81/103. Kolory na prawdę piękne, dużo ładniejsze, niż na zdjęciach. Wykonany dość dobrze. Sznureczki zakończone koralikami, a z tyłu zapinany na zapięcie typowo plażowe.
        Teraz moje ale... Moim zdaniem pomyłką w tym bikini jest uszycie obwodu z meeeega rozciągliwego materiału. Gdyby boki były wykonane z podwójnej warstwy zapobiegłoby to z pewnością temu zjawisku. A tak (pomimo, że walczyłam ze sobą) nie zafunduję sobie bikini, które nie podtrzyma nic. Rozmiar-dobrany tabelkowo (ale na prawdę bez zaniżania) pasuje rewelacyjnie. Być może zejście z obwodu pomogłoby nieco, niemniej jednak te boki mnie martwią - po wypraniu/użytkowaniu w słonej wodzie/wypalaniu na słońcu bedzie pewnie gorzej.
        Freya Bondi Beach Classic Roll Over Brief - rozmiar L dla wymiarów 86 talia, 108 biodra niby dobre, ale...
        po wyjęciu z woreczka zobaczyłam wielkie majty! Ja rozumiem, że mój rozmiar to nie jakieś mikroes, niemniej jednak chwilę wcześniej mierzyłam majtki Fantasie Fiji, które wyglądają o niebo korzystniej. No, ale co po założeniu? Po pierwsze pasek, który u modelek jest zawsze idealnie wywinięty, u mnie albo się roluje albo odwija. NIe ma szans na ujarzmienie go w jakiś sposób. Zszywać nie ma sensu, bo musiałam go po całości przeszyć. Poza tym odwinięty zajmuje połowę tułowia tworząc wrażenie megawielkich gaci Bridget Jones, a zawinięty wbija się w tłuszczyk czterowarstwowym wałkiem. I to jest właśnie dziwne - przyoszczędzili na obwodzie, a majtki są prawie całe z podwójnej warstwy materiału.
        No i tym sposobem postanowiłam zostać li i jedynie z tankini.
      • magdalenka107 Freya Pebble Beach - pytanie rozmiarowe 07.06.09, 10:44
        Dziewczyny czy któraś go ma? Szykuję się na zakup bo barrrrdzo mi
        się podoba:) i zastanawiam się czy rozmiar standardowy czy
        kombinować należy;)
        • ma.malina Re: Freya Pebble Beach - pytanie rozmiarowe 16.06.09, 18:26
          Ja jestem szczęśliwą posiadaczką tego stroju :)
          Poza tym że jest śliczny , rozmiar standardowy a obwód dość ścisły -
          mam 30ff - pod biustem mam 69 i jest idealny
          Zbieram się do wstawienia zdjęć do galerii , ale potrzebuję kopa :)
      • urkye FREYA Vodka Chaser Moonstone triangle top 32F i S 07.06.09, 15:24
        -materiał bardzo miły w dotyku
        -wizualnie cudo-o wiele ładniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciach katalogowych

Stanik: Soft triangle top 32F
        -miski na styk, czasem pojawi się buła-mi to nie przeszkadza;)
        -obwód bardzo ścisły
        -dobrze trzyma, egzamin ze skakania zaliczony;)

Majtki: brief rozmiar S
        -wycięte w taki sposób, że nogi wydają się być o wiele dłuższe niż w
        rzeczywistości;)
        -na 94-96 w biodrach są ok

A teraz największy absurd:P Poniżej przepiszę co ciekawsze kwiatki wypisane na
        metce:

"to prolong the life of your Freya purchase we recommend the following: Rinse
        immediately after use in cold water.[...]Dry away from direct heat and sunlight.
        [...] Avoid excessive contact with sun tan lotion. [...] Colours may fade in
        strong sunlight and after use in chlorinated water and seawater."

Czyli ogólnie mam najlepiej chodzić w tym stroju po domu. Jeśli jednak bardzo
        chcę wyjść na plaże, to Freya już mi nie gwarantuje wysokiej jakości produktu:P
        No... chyba, że będę opalać się w cieniu (bez nadmiaru [och, jak ciężko
        zdefiniować granicę;P] olejków!), pływać będę tylko w jeziorze (ew. po wyjściu z
        morza natychmiast mam zdjąć strój i wypłukać w zimnej wodzie). Następnie stroju
        nie wolno suszyć w słońcu-czyli znowu jestem skazana na cień;P Chyba jednak nie
        będę się zachowywać zgodnie z zaleceniami producenta-co za absurd:P

Aha, jeszcze z ciekawostek-strój suszy się koszmarnie długo-wyprany wczoraj w
        południe, rano był jeszcze lekko wilgotny... Zapowiadają się wesołe wakacje;D
        • ka-m-a Re: FREYA Vodka Chaser Moonstone triangle top 32 10.06.09, 12:25
          Wlasnie zastanawialam sie nad kupnem tego stroju - ale chyba na
          razie sobie odpuszcze - po przeczytaniu "ciekawostek" z metki. Skoro
          ma mi splowiec w sloncu; woda z basenu i oceanu tez mu szkodzi, to
          poczekam jak bedzie na PRZECENIE...duzej przecenie :-)

Urkye - daj znac za jakis czas jak stroj sie sprawuje, gdy zalecenia
          producenta traktuje sie z przymruzeniem oka.
        • igna-sia FREYA Vodka Chaser Moonstone Balcony Bikini Top30G 28.06.09, 17:10
          na żywo jeszcze ładniejszy niż w katalogu :)
          oglądając go na zdjęciach bardzo ubolewałam, że nie robią stanika
          Soft Triangle Bikini Top w moim rozmiarze (są tylko do F), ale po
          przymierzeniu Underwired Balcony Bikini Top przestałam żałować, bo
          wygląda świetnie.

Zazwyczaj noszę rozmiar 30G i ten stanik też jest w tym rozmiarze,
          ale nie wyganiam bo wtedy mam lekkie buły. Obwód ścisły.

Majtki - shorty, rozmiar S na moje 93 w biodrach idealne. W mojej
          opini shorty są znacznie ładniejsze od brief.

Plażowania jeszcze nie zaliczył. Pewnie coś dopiszę gdy go trochę
          ponoszę.

• chocochoco Wielkosc szortów w Vodka Chaser??? 03.07.09, 19:54
            No to teraz mnie zdziwiłaś, myślałam, że w Vodka Chaser szorty są równie
            wielgachne co w Vodkatini i poszukuję już od dawna tanich S-ek na moje 100 w
            biodrach, może powinnam poszukać M-ek lub nawet L-ek. Poradźcie!!
            • igna-sia Re: Wielkosc szortów w Vodka Chaser??? 07.07.09, 22:29
              Moim zdaniem na 100 to będzie M.
              Sprawdziłam swoje jeszcze raz i na pewno mam S. Nie pamiętam czy
              mierzyłam XS, bo dużo kostiumów i ogólnie bielizny wtedy mierzyłam,
              ale pewnie tak bo zawsze staram się mieć porównanie i widocznie S-ka
              wypadła lepiej.
            • luliluli Re: Wielkosc szortów w Vodka Chaser??? 09.07.09, 09:09
              lepiej M, nowe stroje Frei nie są już tak obszerne:) opisałam ten strój w
              poprzednim (starym) wątku o strojach:)
              • chocochoco Re: Wielkosc szortów w Vodka Chaser??? 27.07.09, 14:27
                Ok dzięki, będę szukała, balkonik 30G już mam upolowany za 12 funtów nowy z
                metkami, wyjeżdżam pod koniec września do Grecjii lub Tunezjii i mam nadzieję,
                że do tego czasu upoluję gatki w podobnej cenie :-)))
      • nariel8 Freya Bamboo Island kilka pytań 07.06.09, 20:40
        Jestem zauroczona tym strojem kąpielowym. Przeczytałam kilka wypowiedzi na lobby i z tego wiem jaki rozmiar szortów powinnam kupić. Potrzebuje mimo to jeszcze kilka rad.

Po pierwsze czy mając rozmiar 30G (69/96) powinnam brać taki sam w tym stroju czy może trochę zawyżyć/zaniżyć?

Co do dołu to jestem na 100% zdecydowana na szorty ale nie mogę się zdecydować na górę.

Bardzo podoba mi się wiązany na szyi ale boje się, że to wiązanie będzie mnie uwierać w kark. Niby wiem, że przy dobrze dobranym rozmiarze ciężar piersi spoczywa głównie na obwodzie. Myślę, że ten mój strach to pewnie uraz po noszeniu źle dopasowanych staników, które tak noszone okropnie wpijały się w skórę z tyłu szyi. A w dobrym rozmiarze nie nosiłam żadnego w ten sposób i nie mam porównania. Z tego względu skłaniam się bardziej ku klasycznemu krojowi.

Czy któraś mierzyła obydwa kroje lub choć jeden i mogłaby podzielić się ze mną wrażeniami i odczuciami z noszenia i coś mi doradzić?

Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczna :)
        • luliluli Re: Freya Bamboo Island kilka pytań 09.07.09, 09:10
          na wymiary 71/96 był na mnie najlepszy balkonik 70FF - całość opisu jest w
          starym wątku:)
      • magdalenka107 Freya Bamboo 08.06.09, 08:57
        Standardowo noszę rozmiar 65F/65FF ale ten wiązany na szyi wzięłam
        70F i jest rozmiarowo idealny.
        • marciula23 Re: Freya Vodka Martini 30E + S 08.06.09, 14:28
          Kupiona używana, ale stan idealny.
          Wiązana na szyi, kolor brązowo-miętowy.
          Góra na moje 70/89 ok, majtki też dobrze :)
      • lau-rin Re: FREYA Bondi Beach - pytanie 15.06.09, 10:23
        Dziewczyny czy któraś z was mierzyła nabiustnie i może mi powiedzieć jak jest z
        wielkością misek? Czy są mniejsze niż standard? O ile orientacyjnie?
        • wodadobra Re: FREYA Bondi Beach - pytanie 16.06.09, 10:58
          Ale, która góra konkretnie? Ja mialam okazję mierzyć Freya Bondi Beach Halter
          Top 36E (81/103)- nabiustnie - miseczka nominalna tabelkowa tzn odczytana bez
          zaniżania obwodu! - idealna. Fiszbiny przylegały do pojedynczej warstwy
          materiału rozciągał się strasznie - mogłam się nim owinąć dookoła. I tym samym
          strój wrócił do sklepu.
          • lau-rin Re: FREYA Bondi Beach - pytanie o balkonik 16.06.09, 16:41
            Miałam na myśli balkonik :)Halter top mi nie odpowiada, bo jest mniej czerwony :D
            • aga1173 Re: FREYA Bondi Beach - pytanie o balkonik 20.06.09, 15:59
              ja miałam 30G był na mnie za duży standardowo Freye nosze 30ff. ale
              wcześniej miałam Bamboo Islad 30FF i był za mały więc bondi wzięłam
              większy i za duży. więc wydaje mi się,że w tym przypadku to raczej
              standard. chociaz nie mierzyłam swojego rozmiaru. a ten wrócił do
              sklepu.
              I dalej nie mam stroju:(
              • szolem-a pytanie o rozmiarówkę 07.07.09, 20:58
                Dziewczyny, poratujcie mnie. Pierwszy raz od uświadomienia staję przed
                koniecznością zakupu kostiumu kąpielowego. I to koniecznością naglącą bo rodzice
                właśnie poinformowali mnie łaskawie o zaczynających się od 15 lipca
                wczasach.Czyli tragedia, w sklepach internetowych pustki. Poszukuję kostiumu,
                najchętniej dwuczęściowego, tudzież tankini. Pal sześć dół, przy moim 30HH/30J
                mam problem z górą.
                Czy możecie mi polecić jakieś modele które miałyby aktualnie na stanie sklepy
                internetowe (polskie, poczta jest u mnie za czarną kreską odkąd na pare dni
                przed Wielkanocą doszła do mnie spóźniona kartka bożonarodzeniowa a jako że czas
                pędzi nie będę szaleć z zagranicznymi :] ) tudzież stacjonarne w stolicy?
                Dopasowana i Mambra mają Floral Panache, wie ktoś coś na temat tego modelu? Tak
                patrzę i patrzę..i odnoszę wrażenie że jabłuszek to ja w nim nie uświadczę.
                Jakimi zasadami kierować się przy doborze kostiumów? Działa tak samo jak przy
                stanikach? Jak ze ściśliwością? Według moich najnowszych obserwacji przy
                większości topów nie ma regulacji obwodu.. Czy nie rozluźni się w wodzie?
                Noszę 30HH/J.
                • pompompom Re: pytanie o rozmiarówkę 30.07.09, 22:15
                  Cześć,
                  miałam zadać te same pytania co ty, ale zrezygnowałam widząc
                  kompletny brak zainteresowania i brak jakiejkolwiek odpowiedzi.
                  A wracając do kostiumów, to mnie się wydaje, ze producenci na tą
                  wielkość biustu (ja mam 30(65)H, przewidzieli strój kąpielowy typu
                  topless. Nie wiem jaka firma ma w ofercie staniki od kostiumów w tym
                  rozmiarze i w dodatku nie w kolorach szarych, rudych,
                  zgniłozielonych, oliwkowych, burych, sraczkowatych itp. Ja w nich
                  wyglądam jak nieboszczka. Jakiś esy floresy w zestawieniu
                  kolorystycznym wywołującym u mnie zgrzytanie zębów (zupełnie nie
                  moge pojąć po jaką ch....rę, wstawiają do każdego wzoru brązowy lub
                  czarny, mus jakiś? )
                  Gładki, ew. delikatny kwiatowy wzór, lub kropeczki (miętowy, lila
                  (jagody ze śmietaną), truskawka, arbuz, błękit letniego nieba,
                  turkus, malina) i 30H. Ech, marzenie ściętej głowy. I balkonetka,
                  wąskofiszbinowa, z wąskim mostkiem (nie lubię miec piersi
                  rozpechniętych pod pachy)

Pewnie mam za duże wymagania.
                  Powodzenia w poszukiwaniach.
      • yo_anka FREYA SODA AZZURE (Curacao) 34HH 15.07.09, 22:51
        Na wymiary 77/112/123

Kolor wściekle niebiesko rażący, oznaczane jako Azzure lub Curacao Blue. Obie nazwy kojarzą się wakacyjnie jakby nie było

W opisach na forum i na Figleaves polecano brać większy o rozmiar niż zazwyczaj - i tak też uczyniłam i dobrze.

Jest naprawdę ciasny i mało miskowy, nie różni się wcale od Black Russian w rozmiarze 32HH.

Np. mam z zeszłego sezonu najzwyklejsze czarne bikini Fantasie bodajże Fiji tak samo szyte w 34HH w którym obecnie pływam – tj. pływałam bo jest teraz za duże, a w Soda w 34HH jest ok.!

Ten niebieski materiał jest po prostu dość ściślejszy, a ten czarny luźniej utkany, stąd może te różnice.

Mam doń figi tie side brief, takie bikini wiązane po bokach na sznureczki, w których wyglądam kiepsko. (nie ma mój brzuch)
        Przy okazji: poszukuję szorów L lub M w rozsądnej cenie niebieskich i pomarańczowych fanta.

strój nie sprawdzony jeszcze w warunkach bojowych ale na sucho trzyma dobrze
      • yo_anka FREYA Black Russian 32HH 15.07.09, 22:53
        Wymiary 77/112/123
        Zwykle z Freyi noszę 32J wyjątkowo Arabelkę w 30J

Wzięłam mniejszy niż Soda Azure i moim zdaniem nie różnią się wiele.

Kolor czarny, rozgwiazda z pajetek i dżetów.

A zdziwienie moje wzbudzały ozdobne zygzakowate szwy ze srebrnej połyskliwej
        nitki, nie byłam w stanie tego dojrzeć na foto katalogowym na Brastopie

Wygodny, kształt piersiom nadaje całkiem jak Vodka Martini

Gatek nie brałam, bo te wiązanie pod boku były za skąpe jak na mój gust, a każde
        zwykle czarne się sprawdzą do tej góry. Niby zwykły a jednak niezwykły :)
        • egrunia Re: FREYA Black Russian dwuczęściowy 32GG/S 16.07.09, 17:04
          Góra 32GG:
          -wymiary:obwód w spoczynku 67cm,naciągnięty 77cm,wysokość mostka
          9cm,głębokość miseczki 30cm.
          Dół S:
          -(ze srebrnym kółkiem),bez rozciągania 76cm,rozciągnięte
          106cm,wysokość przód 21,5cm,tył 23cm
          Strój rzeczywiście śliczny,bardzo ładnie wykończony i odporny na
          działanie chloru,minusem jest to że miseczki po zmoczeniu robią
          sie "miękkie" i nie trzymają już tak dobrze.
      • egrunia Re: FREYA JELLY BEAN 34FF/M 16.07.09, 17:25
        Góra 34 FF,wymiary:
        -obwód w spoczynku 68cm,rozciąga się do 86cm,głębokość miseczki
        29cm,wysokość mostka 7,5cm,szerokośc ramiączek 1,5cm.
        Dół M(kolor arbuzowy):
        -bez rociągania 82 cm,rozciągnięte 104cm,wysokość(do paska)28cm,z
        paskiem29cm,kolorowy pasek szerokość 8 cm.
        Strój piękny,kolory jeszcze żywsze niż na zdjęciu katalogowym,bardzo
        wygodny,góra ładnie trzyma(nawet po zamoczeniu).
      • marciasek FREYA SUPERNOVA - nowość na listkach 17.07.09, 12:19
        wyszperałam wczoraj nowy model Freya SUPERNOVA. Śliczny. Wygląda jak nowe wcielenie Vodkatini. Kolorystyka: czarny z jasnozłotym (przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach katalogowych). Nie wiem jak z dostępnością, na listkach mignął w zapowiedziach wczoraj wieczorem, dziś już go nie widzę. Ale widzę go na Bras&Honey. O tu: www.brasandhoney.com/freya-bikini/freya-supernova-black/
        • marciasek w sumie dziwny pomysł: nowość na koniec sezonu... 17.07.09, 12:21
          widzę, że wszędzie ten kostium jest tylko w zapowiedziach :/
          • egrunia Re: w sumie dziwny pomysł: nowość na koniec sezon 20.07.09, 18:08
            marciasek napisała:

> widzę, że wszędzie ten kostium jest tylko w zapowiedziach :/

Rzeczywiście troche późno jak na nowość w strojach kąpielowych.Ale
            strój śliczny,kolorki super!
            • marciasek i ma wersję jednoczęściową! 28.07.09, 17:10
              bandeau suit, bez ramiączek, no śliczny jest. Nie na mnie, niestety (za krótki będzie :/). na listkach mają, piszą, że będą mogli go wysyłac od 5 października. Chyba na sylwestra pod palmami.
        • psuj-ka Re: FREYA SUPERNOVA - nowość na listkach 17.07.09, 12:22
          Rewelacyjnie śliczny :) Ale jeszcze go nie ma, jak się wybierze rozmiar, to w ilości się pojawia pre-order. Ciekawe, czy realnie będzie dopiero na przyszłe wakacje?
          • marciasek Re: FREYA SUPERNOVA - nowość na listkach 17.07.09, 12:25
            wczoraj na listkach było coś o końcu lipca, ale dzisiaj w ogóle go nie widzę :(
        • montecalvo Re: FREYA SUPERNOVA - nowość na listkach 20.08.09, 20:40
          DZIEWCZYNY, HELP!
          gdzie w Polsce (chociaz Warszawa mile widziana, zaoszczedzi mi
          podrozy) dostane ten kostium kapielowy www.lace.de/catalog?
          brand=freya_swimwear&category§ion=&series=Supernova%20Beach (razem
          z Kimonem)? potrzebny mi na wczoraj, przesylka z UK, Australii i
          Niemiec odpada, bo nie mam tyle czasu. a bez tego kostiumu nie wyjade
          na wakacje, bo to jedyny, ktory mi sie podoba :(
        • kotwtrampkach Re: FREYA SUPERNOVA - nowość na listkach 18.09.09, 12:24
          hmm, jest już dostępny np. na ebayu.. Ciekawe, jak wypada rozmiar, ktoś już
          sprawdzał? ;-)
        • yanke Re: FREYA SUPERNOVA - nowość na listkach 09.06.10, 22:55
          Widziałam Fajny naprawde a polecasz?
        • egrunia Re: FREYA SUPERNOVA - OPINIA 29.07.10, 15:02

Zakupiona w Peachfield,właśnie przyszła.Strój sliczny,jakość wykończenia i
          materiału super.Na razie wpiszę wymiary na świeżo,po wakacjach ewentualnie
          dopiszę opinie jak sprawdza się w użytkowaniu.
          Góra balkonetka 32H wymiary:
          obwód bez rozciągania:62cm,rozciąga się do 78cm
          głębokość miseczki ok.31cm
          kupiona na wymiary 80/106
          Dół briefy rozmiar M wymiary:
          bez rozciągania 76cm,rozciągają się do 102cm
          wysokość majtek to 25cm
          kupione na ok.100 cm w biodrach
          Kimono rozm.M okresliłabym na naszą 40.
          • sybilla777 Re: FREYA SUPERNOVA - OPINIA 02.08.10, 13:59
            Również dotarł do mnie z Karoline ten strój w rozmiarze 30G i brief'y S. Śliczny
            z wyglądu, starannie wykończony, fajny pomysł z tymi złotymi wstawkami, które
            ożywiają czerń i ładnie zdobią.
            Niestety obwód na moje 68/71 pod biustem słabo trzyma i jest mało stabilny w
            porównaniu choćby do modeli Vodkamartini czy Panama, które są ściślejsze.
            Obawiam się, że pod wpływem wody jeszcze bardziej się rozciągnie, więc chyba
            będę zmuszona go zwrócić - szkoda, że nie produkują 65. Kształt balkonetki
            bardzo fajny- jak we wszystkich Freyowych balkonetkach. Jeśli chodzi o dół to
            majtki S są bardzo wycięte i kończą się dużo niżej niż briefy Vodkamartini, co
            przy zabudowanej górze jest moim zdaniem trochę nieproporcjonalne -
            wysokozabudowana balkonetka i b.skąpe majtki, jeśli go zostawię, bo nie znajdę
            nic lepszego to dokupię sobie shorty na ebayu.
      • marciasek FREYA STELLAR (D-GG) 17.07.09, 12:25
        kolenja nowość od Freyi: www.brasandhoney.com/freya-bikini/freya-stellar-stardust/u/w-plunge-balcony-top/
      • marciasek FREYA TIGERTAIL BEACH - nowość, już w sprzedaży 17.07.09, 12:28
        a ten już jest dostępny:
        www.brasandhoney.com/freya-bikini/freya-tigertail-beach/
        • marciasek trójkąty na drutach do G + szorty surfingowe :) 17.07.09, 12:30
          no śliczności po prostu: wzór jak wzór, ale krój jest świetny!
          • nowokaina123 st. ives - ktoś widział??? POMOCY 05.08.09, 22:01
            Dziewczyny, nie wpadły Wam gdzies w oko szorty albo majtki (tylko
            nie te wiązane z boku) do stroju st. ives (granatowy), M (38)
            Przeszukałam dziś chyba wszystko (poza ebay'em - bo tam kupować nie
            umiem :/ ) i nic
            Nie chciałabym zostać z górą tylko :(

• arwena-g Re: st. ives - ktoś widział??? POMOCY 06.08.09, 08:32
              Na curvylicious są 10 i 14, ale Tobie pewnie chodzi o 12?
              • nowokaina123 Re: st. ives - ktoś widział??? POMOCY 06.08.09, 11:45
                dokladnie tak, 12
                nie ma nigdzie :((((((
                jak ja na wakacje pojade????
                ozesz.......
                • nowokaina123 st ives doł - do posiadaczek - pomocy PILNE 06.08.09, 15:35
                  Dziewczyny, a jak jest z tymi majtkami wiązanymi? Sa bardzo duże? Bo
                  ja moze jednak nie w M ale L powinnam celować? (102, niestety, w
                  biodrach)
                  pomozcie plissss, bo jesli majtek nie znajde, to z tankini (na które
                  czekam) będę musiała się pożegnać :((((((
                  • nowokaina123 Re: st ives doł - do posiadaczek - pomocy PILNE 06.08.09, 19:35
                    naprawde nikt nie ma st.ives???
                    Buuuuuuuuuuuuuuuuuu
                    To w takim razie dlaczego nigdzie nie ma dołów?????

Pomozcie plisss, bo do jutra musze coś zdecydować
                    • last_hope Re: st ives doł - do posiadaczek - pomocy PILNE 06.08.09, 20:41
                      Nie wiem czy to Ci coś pomoże, ale ja do góry st ives (plunge'a)
                      dobrałam sobie dół z kostiumu brighton, i moim zdaniem wygląda to
                      razem świetnie - może też tak spróbuj?
                      • nowokaina123 Re: st ives doł - do posiadaczek - pomocy PILNE 06.08.09, 21:00
                        ja bede miec tankini
                        ale tez myslalam o takim rozwiązaniu
                        mowisz, ze jest ok? hmmmm...
                        najwyzej grochy sobie namaluje ;)
                        • nowokaina123 Re: st ives doł - do posiadaczek - pomocy PILNE 06.08.09, 21:11
                          ok, tylko jak z tą rozmaiarówką? 12 będzie na 102 w bidorach ok, czy
                          mała (duża?)
                          • last_hope Re: st ives doł - do posiadaczek - pomocy PILNE 06.08.09, 21:49
                            Na moje 95 w biodrach xs(8) okazała się idealna, a bałam się, że
                            będzie za mała (teoretycznie powinna być); nie jest zbyt obcisła (ta
                            majtka:), nawet obawiam się, iż może okazać się za luźna po jakimś
                            czasie. może spróbuj 10? najlepiej oczywiście byłoby sprawdzić i 10,
                            i 12 i stwierdzić, która lepsza. Ja mogę tylko stwierdzić, że te
                            doły są duuuże. aha, i te białe guziczki na przodzie majtek świetnie
                            naśladują grochy na górze st ives - naprawdę wygląda to niemalże jak
                            komplet.
                            pozdrawiam
                            • nowokaina123 Re: st ives doł - do posiadaczek - pomocy PILNE 06.08.09, 22:17
                              hmmm... 10 to nawet do st.ives gdzies znalazlam ;)

dla wielkie dzięki za pomoc :)

Dziewczyny, a może coś nie tak jest z tą rozmiarówką? Wiekszość
                              narzeka, że doły są baaardzo duże, no ale przecież w ciuchach ta
                              rozmiarówka jest inna: 10=38, 12=40
                              Więc może jednak tak samo jest w bieliznie??? (wiem, wiem,
                              sprawdzalam tabelki np w dopasowanej, ale moze to pomylka i jednak
                              10=38, a nie 40??? Co myślicie?)
            • garncareczka Re: st. ives - ktoś widział??? POMOCY 09.02.10, 10:01
              a czy ktoś może podpowiedzieć, jak wypadają rozmiary staników do stroju st ives?
              Bo mam do wyboru 65F lub 70F. Standardowo noszę 65FF, przy wymiarach 73/96. Jak
              to jest w ogóle ze strojami kąpielowymi? Powinny być ciut ciaśniejsze, żeby po
              wyjściu z wody nie zwisały? Czy to dotyczy tylko majtek, czy góry też? I jeszcze
              jeśli chodzi o doły- to one aż takie duże wypadają? Na 93cm w biodrach 10
              powinna być ok?
              • ptasia Re: st. ives - ktoś widział??? POMOCY 09.02.10, 10:14
                nie znam tego modelu, ale skoro nie ma Twojego regularnego rozmiaru, pewnie w
                ciemno celowałabym w 70f (mam podobne wymiary, 1 cm mniej w biuście). Nie wiem,
                jak dokładnie użytkujesz kostium, ale mi on służy przede wszystkim do pływania.
                Ma być podtrzymanie i estetyka, ale przede wszystkim także wygoda. O ile w
                pancernym/ścisłym staniku mogę chodzić, to pływanie w czymś takim mi się nie
                widzi. Dlatego mam dwa tankini Panache 70e (są ciut małe w miskach na mniejszej
                p.), a jedyny top 30'' Frei, jaki kupiłam, nie wiem, czy nie pójdzie na giełdę,
                bo jest mi w nim za ciasno.
                A, i myślę, że majtki 10 powinny być ok.
                • niewiemniewiem panache floral lemon 09.02.10, 16:07
                  witam, ja też mam straszną ochotę na ten strój, teraznoszę rozmiar
                  32hh, ale mam zamiar schudnąć, bo znów nabrałam wagi po tabletkach ehh
                  .. jaki rozmiar brać, pod biustem zamierzam mieć 70, a w biuście 105,
                  doradźcie coś proszę
                • garncareczka Re: st. ives - ktoś widział??? POMOCY 09.02.10, 18:38
                  Dzięki za odpowiedź, ptasia. Kurczę, a w ogóle to jak jest z kostiumami, jeśli
                  chodzi o obwód? Bo zapięcie jest raczej jednostopniowe, więc to tak jak
                  najciaśniejsza haftka, czy tak jak najluźniejsza? Chyba zaopatrzę się w 70F, bo
                  tegoroczne modele kostiumów jakoś do mnie nie przemawiają.
                  • ptasia Re: st. ives - ktoś widział??? POMOCY 09.02.10, 19:35
                    akurat oba moje tankini mają zapięcie trzystopniowe, ale wspomniany top Frei ma
                    1 stopniowe i powiedziałabym, że przypomina to zapięcie na najciaśniejszą haftkę
                    - jest naprawdę ścisły, no i nie ma możliwości regulacji obwodu.
                    • garncareczka Re: st. ives - ktoś widział??? POMOCY 10.02.10, 10:53
                      ha, zamówiłam 70F i majtki 10, czekam na przesyłkę, to zreferuję jak się udało
                      trafić z rozmiarem
                      • garncareczka Re: st. ives - ktoś widział??? POMOCY 16.02.10, 23:06
                        Strój dotarł. Wrażenia rozmiarowe: majtki trzymają się tabelki (te wiązane z
                        boku)- jestem na granicy rozm. 10 i 12, zamówiłam 10, naczytawszy się jakie duże
                        wypadają i są ok, ale przez chwilę się zastanawiałam, czy nie wymienić na 12.
                        Stanik raczej małomiskowy, choć bez przesady. Przy moich wymiarach 73/96 70F
                        pasuje, choć mógłby być ciut większy (przy mocnym skróceniu ramiączek trochę
                        bułkuje), ale że przewiduję zmniejszenie piersi po odstawieniu córy od piersi,
                        to nawet dobrze.
        • dorotaifilip Re: FREYA Shi shi 28.08.09, 10:16
          Kupiłam sobie w rozmiarze 34GG, nosząc zazwyczaj 32GG i mając
          wymiary 76/107.
          Góra zdecydowanie małomiskowa. Ten rozmiar ma głębokość miseczki 31-
          33/34 cm.. Materiał elastyczny, stąd taki rozrzut. Wierzch
          marszczony. Całość ładnie podtrzymuje i robi ładny kształt, a mam
          wiotki biust. Ramiączka nieregulowane, takie średniej długości, dla
          mnie idealne a mam 168cm wzrostu i wysoko osadzony biust. Ramiączka
          odpinane, można wiązać na karku.

Niestety majteczki 14/42/L są na mnie zdecydowanie za małe. Mam te
          niższe, z kokardką na pupie. Tu nie potwierdzam, tego ze majtoski są
          większe niż wskazuje rozmiar. Są zdecydowanie normalnorozmiarowe. I
          bardzo niskie biodrówki. Porażka na całej lini dla mnie. Wole
          wysokie po pas majtoski. Noszę najczęściej 16/44. Będa do
          odsprzedania, wymiany, a góra musi poczekac na dokupienie dołu.
          dorota
        • dorotaifilip Freya Liqud Gold 28.08.09, 10:28
          Mam w rozmiarze 36F bandeau. Miski dla mnie zdcydowanie za małe i
          szerokofiszbinowe (staniki noszę w rozmiarze 32GG). Mają 26 cm.
          głębokości, przy tym spodni materiał bardziej się rozciąga niż ten
          na wierzchu. Pewnie z powodu przymałości w miskach obwód jest ok.
          Mało się naciąga.

Majtki 14/L te wyższe, nie biodrówki, są jak na mnie. Czyli tu
          rozmiar wypada na większy niż napisany, bo noszę 16/44 mając 91cm. w
          pasie i 112cm. w biodrach. Tu nic nie wpija się w tłuszczyk.

Całość dość zasłania ciałko czyli mam taki efekt o jaki mi chodziło.
          dorota

• mordo.klejka Panache Brighton 14.08.09, 09:26
        Witam,

zastanawiam sie nad tym modelem...

jak uklada piersi? boje sie troche, ze ich nie podniesie ani troche i beda
        smetnie wisialy nad pepkiem...
        a marzy mi sie oczywiscie efekt maskaradkowy. jest to mozliwe w 32FF w tym modelu?

Doradzcie prosze..
        • kasikk68 Re: Panache Brighton 19.08.09, 14:26
          miałam okazję mierzyć w rozmiarze 65G i wyglądał naprawdę fajnie - mierzyłam
          model plunge( w sumie nie wiem czy balkonetka tez jest?) ładnie podnosił piersi
          i miałam dwie idealne kule:) taki trochę minimalistyczny aczkolwiek
          gustowny:)forum.gazeta.pl/i/16/forum/podglad.gif
          • kasikk68 Re: Panache Brighton 19.08.09, 14:27
            przez przypadek wkleiłam jakiś link:P
            • kasikk68 zapowiedzi na 2010 rok 19.08.09, 14:44

właśnie obejrzałam sobie zapowiedzi strojów kąpielowych PANACHE na przyszły rok
              na dopasowanej. I powiem szczerze że jestem bardzo zawiedziona... :( takie
              jakieś mdłe, bez życia i kolorów, ciemne, ponure ... podoba mi się jedynie
              monroe( chodź taki wzór i połączenie kolorów już pojawiło się w tym roku - st
              ives) godna uwagi jest wg mnie także czarne genewa - taka gładka klasyka -bardzo
              podobają mi się figi z lekkim marszczeniem oraz te z wywijanym paskiem na
              biodra - to jakaś fajna alternatywa dla dziewczyn które nie lubią majtek z
              cieniutkimi paskami wiązanymi na biodrach ale nie chcą się wbijać w zabudowane
              szorty.
              • nowokaina123 Re: zapowiedzi na 2010 rok 20.08.09, 11:08
                zapowiedzi nie oglądałam, ale skoro tak jest, jak piszesz, to moze
                warto kupic jeszcze cos z tegorocznej kolekcji?
                Ja pokochalam st.ives - tankini. Przepiekne i w granacie i w
                zieleni - sama nie wiem, ktore ładniejsze. Doskonale wykonczone,
                przemyslane rozwiązania. Wewnętrzny stanik - swietny pomysl! - choc
                niezbyt ścisły, ale nic nie spada i na pewno nie ma obawy, ze po
                plywaniu wyjedziemy z basenu z biustem na wierzchu ;)
                Jestem naprawde zachwycona. Po strojach 75B lub jednoczesciowych
                rozmarowujacych moje piersi na klacie to naprawde baaaaaardzo
                przyjemna odmiana :)
                Polecam szczerze :)
                • nightsong Re: zapowiedzi na 2010 rok 21.08.09, 14:09
                  Niestety w tym roku ze względów finansowych nie kupię sobie kostiumu i w związku
                  z tym mam takie pytanie - czy jest szansa, że w przyszłym roku będzie można
                  kupić coś z obecnych kolekcji? Bo te zapowiedzi to, szczerze mówiąc, mnie
                  również jakoś szczególnie nie zachwyciły.
      • wolffie Vodkatini tankini vs Vodka Chaser tankini 27.02.10, 17:19
        Vodkatini tankini vs Vodka Chaser tankini

Vodkatini cocoa bay 36DD
        Vodka Chaser moonstone 38D
        [na 78/88 (ciasno/luźno pod) w:104(biust stożkowy)
        dobre biustonosze to 34e/36dd w otwartych, stożkoprzyjaznych krojach]

Przede wszystkim zaskoczyło mnie to, że to są różne kroje.
        Vodkatini to halterneck(wiązany), który trochę uwiera w szyję jednak.
        Vodka Chaser ma normalne regulowane ramiączka biegnące przez ramię i wszyte z
        tyłu w obwód- to wg, mnie bardzo fajny upgrade wcale nie odbierający strojowi
        uroku(ja w ogóle na to nie zwróciłam uwagi na zdjęciach), za to kolosalnie
        zwiększający wygodę.
        Oba bez fiszbin, posiadają wewnętrzne biustonosze z cienkiej gąbeczki.
        Chasera wzięłam raczej do porównania rozmiaru, bo kolor mi wybitnie nie pasuje -
        to zimna stal. A tu niestety okazało się, że pod wszystkimi innymi względami
        bardziej pasowałby mi ten.

Myślałam, że oba będą za luźne(dobrane do obwodu bioder), tymczasem owszem obwód
        stanika jest wiotki i wydaje mi się za luźny w obu, ale za to zewnętrzna
        koszulka jest ciasna, opinająca i bardzo dobrze całość się trzyma. Nie wiem jak
        będzie po wejściu do wody, kiedy to główny dla mnie element podtrzymujący, czyli
        materiał zewnętrzny, ulegnie rozprężeniu.
        Vodka Chaser mimo, że ma większy rozmiar, pod biustem jest ciaśniejszy od
        Vodkatini, albo wrażenie lepszego podtrzymana jest efektem lepszej konstrukcji
        ramiączek, albo bardziej sprężystego materiału.
        Jeśli chodzi o dopasowanie miseczek to Vodkatini 36DD jest ideałem, 38D układa
        się jakby ciut gorzej, ale wciąż ładnie. Za to koszulka w 36 za ciasna na moje
        bioderka(103cm), podjeżdża nieubłaganie do góry.
        W 38 za to leży sobie swobodnie, bez luzów ale też bez opinania. Jest prawie
        idealnie dopasowana (no ciuteczkę opinać by się mogła, wolałabym)
        Wymiar na płasko koszulki 36: pod biustem 2x35, na dole 2x47cm
        38: pod biustem 2x38, na dole 2x51cm
        Obwód samej konstrukcji stanikowej jest tylko nieznacznie ciaśniejszy od
        koszulki (tak ze 2-3 cm - trudno zmierzyć bo jest częściowo zszyty z koszulką)

Podsumowując 38D byłby świetny, ale ten zimny kolor dla mnie nie do zaakceptowania.
        No i waham się, czy szukać Cocoa halternecka, czy próbować wygodniejszych,
        nowych kolekcji SuperNova. Tylko one też mi się wydają zimne, poza czarną (ale
        czarnej nie chcę)
        Może ktoś widział już na żywo?
      • ananke666 Freya Vodka Martini 25.06.10, 13:18
        Właśnie przyszła do mnie paczka z tankini Freya, na ebayu określanym mianem
        vodka martini aubergine. Strona Freyi przestała wyświetlać wszystkie stroje
        kąpielowe, więc nie pokażę dokładnie, który to. Jest to gładka koszulka w
        ładnym, śliwkowym kolorze z różowymi ramiączkami. I tylko kolorki i materiał są
        ładne, jeśli chodzi o resztę, jestem potwornie rozczarowana.
        Krój wydaje się fajny, z dodatkowymi marszczeniami przy pachach. Ta iluzja
        pryska po założeniu. W rozmiarze 32F materiału na wysokości piersi jest
        śmiesznie mało, jeśli chodzi o szerokość kostiumu, bo na wysokość jest go aż
        nadto. Wewnętrzny stanik to coś żałosnego. Wykonany jest z siateczki tak
        niemiłosiernie rozciągliwej, że nie ma prawa podtrzymać czegokolwiek. Rozciąga
        się o kilkanaście centymetrów w każdą stronę. A fiszbiny za nic nie położą się
        dookoła piersi, z przodu lewitują na piersiach ze dwa centymetry nad mostkiem, a
        poniżej biustu są za nisko. Może położyłyby się, gdyby obwód był normalniejszy,
        ale ten dla odmiany może sobie być albo nie być, a z rozmiarem 32 nie ma on nic
        wspólnego. Zresztą to bez znaczenia, bo znikoma szerokość górnej części topu
        spłaszcza wszystko niczym bandaż elastyczny. Na domiar złego całość jest zszyta
        tak, że podtrzymywałaby (haha, o ile taka rozciągliwa szmata może cokolwiek
        podtrzymywać!) piersi, gdybym je miała 10 cm niżej. Kiedy skracam ramiączka, top
        wbija się w pachy. Może gdybym miała piersi twardości piłek, to jakoś by się to
        układało. A tak, na myśl o wyjściu w tym czymś na plażę jest mi gorzej!
        • ananke666 Re: Freya Vodka Martini 25.06.10, 14:57
          Dodam jeszcze, że w akcie desperacji założyłam top na Rio 32F. I wygląda o niebo
          lepiej. Skończy się na tym, że chyba wszyję pod spód przód od jakiegoś starego
          stanika i może coś uratuję.
          Na niekorzyść obwodu w tankini niech zaświadczy fakt, że zapomniałam go rozpiąć
          i zdjęłam top przez głowę. Nieszczególnie zauważając różnicę.
      • aki-nom1 Re: FREYA 04.05.11, 09:44
        witam, mam problem z vodkatini soft triangle. Nigdzie nie mogę dostać swojego rozmiaru(32d
        lub 30dd) ale znalazłam ostatnio 34 d i waham się, czy będą miseczki pasować. Myslę, że obwód bez problemu skrócę, ale boje się, że miseczki będą za duże. Jak myślicie, czy duża będzie różnica w wielkości miseczek pomiędzy 32d a 34 d. W domu mam trójkąty freya tequila 32d i leżą dobrze. Pomożecie mi? Chyba, że wiecie gdzie jeszcze mogę kupić ten kostium.
        • azymut17 Re: FREYA vodkatini soft triangle 07.05.11, 10:26
          aki-nom1 napisała:
          > Jak
          > myślicie, czy duża będzie różnica w wielkości miseczek pomiędzy 32d a 34 d.
          Miseczki w 34D są dokładnie o rozmiar większe. Jednakże Vodkatini, w przeciwieństwie do np. Supernovej, wypadało bardzo małomiskowo. Porównałam 32F w Vodce cafe latte i czarnej Supernovej - różnica wielkości misek wynosiła kilka centymetrów. Różniły się też ściśliwością, ta pierwsza była dużo ciaśniejsza.
          Myślę, że to 34D ma szanse pasować, jeśli Twoje 32D/30DD to rozmiar stanikowy (Tequili nie mierzyłam). Ja też mam 30DD i noszę Vodkatini 32F - obwodowo o.k., miski trochę za duże, ale na plaży da się nosić :-)
    • psuj-ka PANACHE 28.05.09, 10:10
      • hermenegilda_k Panache Paradiso - TANKINI 28.05.09, 16:41
        doszło do mnie tankini Paradiso 36F i majtki 18
        tankini ma wbudowany stanik z fiszbinami, z zapięciem stanikowym
        ponieważ nie ma chyba w necie zdjęć tyłu tankini podaję, że tył
        uszyty jest z jednego kawałka materiału i pod nim chowa się zapięcie
        miseczki stanika wykonane z cieniutkiej siateczki, rozmiar
        standardowy
        raczej, noszę 36FF ale niestety tankini już nie było w tym rozmiarze
        więc wzięłam mniejszy i nie jest źle
        kolor - trochę jaśniejszy niż na zdjęciu, mniej szafirowy
        tkanina - jest cieniutka, ale testowalam już w zeszłym sezonie
        magentowe Paradiso i jak dla mnie to zaleta - szybko schnie, nie
        wyciąga się, nie blaknie,
        z boku błyszcząca nadrukowana aplikacja
        tankini jak na zdjęciach wiązane na szyi, niezbyt zabudowane,
        długość - nie jest bardzo długie, ale nie jestem obiektywna bo mam
        182 wzrostu

majtki - bardzo nisko zabudowane z przodu, z tyłu też niewiele
        miejsca, zazwyczaj noszę rozmiar 16 z Panache, te wymieniłam na 18
        bo czułam się kompletnie rozebrana - jednym słowem dla zwolenniczek
        odsłaniania a nie maskowania, nie ma czym zamaskować ewentualnych
        nadmiarów ciala, ale za to są niezwykle "twarzowe"
        po 3 tygodniach moczenia w morzu błyszcząca aplikacja na pupie
        starła się bezpowrotnie

całość prezentuje się dokłanie tak, jak na zdjęciach, pomijając
        odrobinę mniej intensywny kolor
      • sheilunia Sorrento plunge, trójkąty, balkonik - pytanie 30.05.09, 12:28
        Dziewczyny, zdecydowanie nie jestem plandżowa :/ jedynie dobrze prezentuję się w
        plandżu freya patty (pewnie retro byłoby też ok), natomiast z maskaradek biust
        ucieka mi środkiem. Moje pytanie brzmi - czy jest sens kupowania plandża w tym
        kostiumie, boję się, że będzie jak zawsze. Łudzę się, że są może osoby, na
        których akurat kostium dobrze leży, mimo "nieplandżowości" ;).
        Czy przy rozmiarze 32G i dość ciężkim biuście, który niestety poddaje się nieco
        grawitacji, jest możliwość, że będę dobrze się czuła w trójkątach bez fiszbin?
        (jejku, jak mi się podoba ta góra noooo)
        No i czy pozostanie mi kupno balkonetki, która jest jak dla mnie najmniej
        atrakcyjna, ale jednak może okazać się najpewniejsza?
        Mam nadzieję, że fanki Sorrento coś podpowiedzą :)))
        • marciasek Re: Sorrento plunge, trójkąty, balkonik - pytanie 30.05.09, 14:07
          moje doświadczenie z biustem w okolicach 78/106 wykazuje, że w większości modeli na-dużo-biustnie trójkąty wyglądają znacznie gorzej niż na zdjęciu katalogowym. To zdecydowanie jest fason dla mniejszych biustów. Ale jak TY się będziesz w tym czuła - tego poza Tobą samą nikt nie wie. Kup zatem balkonetkę _oraz_ trójkąty, przymierz, pooglądaj się i zdecyduj, a niepasujący odeślij. Tak było by najbezpieczniej moim zdaniem. Bo jeśli zrezygnujesz z trójkątów i kupisz balkonetkę, to zawsze będziesz żałować, że nie spróbowałaś, bo może jednak... Natomiast jeżeli nie przypasują ci te trójkąty, to będziesz miała od razu balkonetkę do porównania.
        • mmandragora Re: Sorrento plunge, trójkąty, balkonik - pytanie 30.05.09, 19:05
          też myślę o zakupie trójkątnego sorrento i też się waham :) Początkowo w ogóle nie wyobrazałam sobie zakupu tego typu stanika, moje wymiary to 69/96. Ale mierzyłam rivierę panache, która też nie ma fiszbin i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona efektem. Biust wyglądał super. Gdyby nie za luźny obwód, to już byłby mój ;) Owszem, owe rivierowe "trojąty" są bardziej zabudowane, ale myslę, że mimo wszystko przy sorrento nie powinno być jakichś dramatycznych róznic.
        • nanah Re: Sorrento plunge, trójkąty, balkonik - pytanie 30.05.09, 20:27
          Ja też zdecydowanie nie jestem plandżowa (no, może Retro jest ok i Luna
          Masquerade), a trójkąty pasują mi bardzo dobrze. Aktualnie mam coś w okolicach
          73/98 i trójkątną Vodkatini 32f (lekko mi bułkuje na większej piersi). Mierzyłam
          też trójkątne Sorrento 32ff i było idealne (nie chciałam tylko kolejny raz mieć
          czarnego jednolitego stroju) - trzymało rewelacyjnie, nic się nie wylewa, bardzo
          wygodne.
          A nad jakim rozmiarem myślałaś? Stroje kąpielowe są dość ścisłe i może lepszy
          dla Ciebie byłby 34f?
          • marciasek de gustibus... 30.05.09, 20:37
            Widzisz jak to jest: każdemu się podoba co innego, dodatkowo każda ma inną
            figurę, inny biust i ten sam stanik będzie na każdej z nas inaczej wyglądał.
            Dziewczynom wyżej trójkąty bardzo odpowiadają, mnie zdecydowanie nie. Nie
            dowiesz się, dopóki sama nie przymierzysz. Spróbuj! A nuż okaże się, że to jest
            Twój fason :)
            • marciasek przymierzyłam trójkąty i jednak zonk :/ 17.08.09, 14:34
              Tak chwalicie te trójkąty Sorrento, że postanowiłam sprawdzić nabiustnie, a nuż będą dobre. Zamówiłam 34G czyli mój obecny regularny rozmiar. Stanik ładny, obwód ścisły, miski na głębokość dobre. I cóż z tego, gdy przy byle pochyleniu wszystko mi się środkiem wylewa? :( Niestety, nie dla mnie fasony bez fiszbin :((( Trójkąty są dobre wyłącznie dla jędrnych, młodych biustów. Dla takich, które bez biustonosza w stanie sterczenia się nie utrzymają, niestety ten typ kostiumu się nie nadaje. Nie jestem w stanie zaakceptować kostiumu, w którym muszę piersi poprawiać po każdym pochyleniu się. Już nie :)
        • lenka_aa Re: Sorrento plunge, trójkąty, balkonik - pytanie 02.06.09, 21:40
          Cześć!
          Jestem szczęśliwą posiadaczką SORRENTO PLUNGE w rozmierze 32G w
          kolorze czarnym. Wolałabym 32GG, ale niestety nie produkują już
          większych. W balkonetce też bylo ok, ale w końcu wybrałam plunge.
          Sorrento nie ma na szczęście strasznie płytkich misek, więc nie
          wypływają tak strasznie środkiem. W moim przypadku INFERNO 32G
          odpada, bo po pary minutach mam ogromne buły (lejący biust ;-(
          wylatuje środkiem) Sorrento (nie wiem jak inne) nie ma mega ścisłego
          obwodu. Zamówiłam 32G i 34FF do tego balkony 32G.
          Jeżeli mieszkach w pomorskim ;-) to zapraszam na przymiarkę do
          mnie ;-)Pozdrawiam
          Ps. figi trzeba brać mniejsze ;-) Zawyżona rozmiarówka jak dla mnie.
          Swoje łapałam w wodzie na wysokości kolan.
        • joostek Re: Sorrento plunge, trójkąty, balkonik - pytanie 03.06.09, 15:24
          Witam!
          Ja właśnie wczoraj odebrałam mój wymarzony Sorrento plunge w rozm 32G (76/102) i
          muszę powiedzieć, że leży super. Mimo tego, że biust mam raczej niezbyt jędrny,
          to nic mi się nie wylewa i nie bułkuje.
          Natomiast majteczki wzięłam wiązane w rozm. L (M już nie było dostępne) i
          okazały się stanowczo zbyt duże :( Mam nadzieję wymienić je na klasyczne figi w
          rozm. M
          • kombajniara Re: Sorrento plunge, trójkąty, balkonik - pytanie 08.06.09, 18:52
            Od paru dni jestem posiadaczką (szczęśliwą:D) tego kostiumu.
            Majtki kupiłam za radą dziewczyn z lobby mniejsze - na moje 105 w
            biodrach rozmiar M (mówimy tu o majtkach-szortach) jest idealny.
            "Góra" czyli te całe trójkąty - na 74/101,5 brałam 70g i jest w sam
            raz, tj. tworzą mi ładną kreskę, ale nie wynika to z zamałości
            kostiumu, raczej z faktu, że mój biust po dobrym wygarnięciu
            automatycznie kieruje się "ku środkowi" (no nie wiem jak to
            nazwać:D). Nie wylewa mi się nic i efekt jest bardzo fajny. Obwód
            jak dla mnie odpowiedni, ale ja nie lubię się ściskać za mocno i
            trzeba mieć to na uwadze ;). Bałam się, że ta czerń + oszczędny
            imidż będą nadawały strojowi zbyt "basenowy" charakter - i się na
            szczęście zawiodłam. Mam wrażenie, że choć prosty, to jednak całość
            na mnie wygląda jakoś tak... szlachetnie?
            To mój pierwszy dobrze dobrany strój i już nie mogę doczekać się
            lata i wyjazdu nad morze, aby się w nim pokazać :).
            • sheilunia Re: Sorrento plunge, trójkąty, balkonik - pytanie 12.06.09, 13:24
              Dzięki wielkie za wszelkie sugestie i pomoc. Względy finansowe sprawiły, że
              zamówiłam jednak Fantasie Fiji z Brastopu (zaraz opiszę w odpowiednim wątku),
              ale jeszcze będę polować na plunga, albo trójkąty :D a co!
            • gania76 Re: Sorrento plunge - wrażenia po wakacjach 04.07.09, 09:58
              Mam strój Sorrento plunge w rozmiarze 70F, przy rozmiarach 73/95. Zazwyczaj kupuję 65FF/G, ale akurat w Bellissimie nie było tych rozmiarów i wzięłam 70F, który leży całkiem nieźle. Właśnie zakończyłam dwutygodniowe wakacje w Hiszpanii i mogę coś powiedzieć z doświadczenia o tym stroju :) Przede wszystkim ma mega-szerokie ramiączka i po pierwszym dniu opalania się z ramiączkami, potem już zawsze je zdejmowałam, bo groziło mi, że będę miała białe pasy o szerokości autostrady. Poza tym już pierwszego dnia oparzyła mnie sprzączka - słońce odbija się od niej bardzo mocno i w konsekwencji miejsce na dekolcie przylegające do sprzączki miałam silnie sparzone. Sprzączkę odcięłam, bo ramiączka były mi potrzebne do pływania w morzu i w basenie. Więcej na pewno nie kupię bikini z tak szerokimi ramiączkami.
              Jeżeli chodzi o dół, to mam szorty w rozmiarze M, jednak doszłam do wniosku, że też są one za bardzo zabudowane i zazwyczaj na plażę zakładałam dół od innego kostiumu.
              Poza tym z materiałem nic się nie dzieje, nie rozciąga się ani nie deformuje pod wpływem słońca i słonej wody, tak więc jeżeli ktoś nie ma w planach intensywnego opalania, to Sorrento jest na pewno dobrym wyborem - wygląda bardzo elegancko.
          • iwonakwasniewska Re: Sorrento plunge, trójkąty, balkonik - pytanie 16.07.09, 10:03
            A ja mam pytanie dotyczace majteczek.
            Jaki rozmiar na 98cm w biodrach?
      • mmandragora Floral Lemon Plunge 30.05.09, 13:42
        Zamówiłam ów stanik kąpielowy z powodu kolorystyki, która bardzo przypadła mi do gustu. Zaryzykowałam z rozmiarem, gdyż miseczka 30g czasem bywa na mnie za mała. I właśnie ten model okazał się bardzo małomiseczkowy. Zaraz po założeniu stanik wygląda akceptowanie, ale już nawet lekka aktywność powoduje straszne "bułkowanie". Cóż, wielka szkoda, bo stanik jest naprawdę ładny, kolory są intensywne i soczyste, a nie produkują miszeczek powyżej g :( Co do obwodu , to mógłby być bardziej ściśliwy. Z powodu za małej miseczki cięzko mi się wypowiadać na temat kształku, jaki tworzy ów stanik, ale jedneho jestem pewna - słabo zbiera z boków, piersi wyglądaja jednak na "rozstawione". Cóż, kolorystyka piękna, krój niekoniecznie. tak bywa :(
        • sheilunia Re: Floral Lemon tankini? 19.06.09, 23:10
          Któraś ma? Kusi mnie kolor jednak, myślę o rozmiarze 32H (normalnie noszę
          dużomiseczkowe 32G, ale wyrastam). Czy tankini jest również małomiseczkowe?
          • bonawie Re: Floral Lemon tankini? 21.07.09, 11:43
            Ja mam moje standardowe 34GG i chyba mogłabym mieć 34G a nawet
            32H,ale nie chcę by było opięte,Jednak miseczka spora,tak mi się
            wydaje,choć może to złudne przez to ,że ten stanik do koszulki
            przyszyty.Jedank jak spojrzęc pod koszulkę widac tam jeszcze nieco
            miejsca więc chyba jednak można zaniżyć miskę.
      • villanden Re: PANACHE 03.06.09, 09:55

Dziewczyny, moze bedziecie mogly mi pomoc. Mam 2 balkoniki Panache
        Grace (czarny + fuksia i niebieski + czarny) w rozmiarze 30G.
        Uwielbiam ten kostium, niestety bisut mi zmigrowal/
        przytylam/hormony mi zwariowaly i 30G zrobilo sie ze male :(((
        Pasuje mi panachowe 30GG na granicy z H i BARDZO chcialabym kupic
        gore od kostiumu Grace z wieksza miseczka. Jest mi wszystko jedno
        czy balkonik czy plunge, czy uzywany czy nowy, ale nigdzie nie moge
        go znalezc...
        Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie?
        • villanden Chodzi o Panache Grace 03.06.09, 09:56
          tytul poprzeniego posta powinien brmziec: Panache G
        • villanden Chodzi o Panache Grace -szukam 03.06.09, 09:56
          tytul poprzeniego posta powinien brzmiec: Panache GRACE- da sie
          jeszcze kupic?
        • psuj-ka Panache Grace - gdzie kupić 03.06.09, 10:05
          Na ebayu są jeszcze i to w bardzo korzystnych cenach :) wejdź na ebay.co.uk i wpisz w wyszukiwarce, w 30H jest niebieski balkonik za 12,5 funta z przesyłką, w 30GG jest też balkonik, czarny+fuksja.
        • kollii PANACHE Grace Swimsuit 15.06.09, 19:05
          nabyłam ostatnimi czasy w kolorze czarnym (30J) i jest boski,
          pięknie wyszczupla brzuszek i unosi biust
          dodatkowo w promocji w dopasowanej, tym większa radośc :)

• charissa Re: PANACHE Grace Swimsuit 07.07.09, 08:20
            przyszedł do mnie kupiony na ebayu 30HH, czyli w rozmiarze 'stanikowym'.
            Jest dobry, choć mocno ściska (strój plażowy raczej byłby lepszy 32)
            minusem są w nim fiszbiny - dość głębokie U - zarówno pod pachami jak i na
            mostku są wysokie.. boję się, żeby ma mostku nie dziobał. I ciężko go pod biust
            podciągnąc - trochę na nisko się układa.
            Biorąc pod uwagę jaki jest obłędny wybór w strojach GG+ to w sumie cóż tu
            dywagować ;)
      • magdoska1 QUAYSIDE 30G niebieska wersja z czerwonym i biały 04.06.09, 11:49
        mam szorty 8 i są świetne- ładnie leżą
        ale ... Stanik tak jak wyczytałam tutaj szerokofiszbinowy - mógłby być bo lubię
        takie ale jakoś źle lezy - albo miska za duża nie wiem jakoś nie pasuje mi z
        przodu miska - bok może być - czy ktoś też ma kłopoty z tym modelem - czy tylko
        miska u mnie za duża?
        A arabelkę odkryłam 30FF (dobra) więc miska w panache QUAYSIDE mogłabybyć
        dobra???? Stanik bardzo ładny i ścisły - długie ramiączka do zawiązania
        • komama0 Re: QUAYSIDE 30G niebieska wersja z czerwonym i 17.07.09, 13:20
          Ja mam Quayside wersje granatowo-szaro-białą. Jak poprzedniczka stwierdzam ze
          gacie są ok ale stanik to jakaś wielka porażka. Nie wiem co on takiego ma w
          swojej konstrukcji ze z piersi w profilu robi wygięty kaczy dziób. Miał być moim
          pierwszym dobrze dobranym kostiumem a wyszła wielka lipa :-(
      • marciasek czarne Tankini GRACE (chyba) 34G za £9.65 na ebayu 16.06.09, 02:27
        znalazłam takie coś
        Za całe 9,65 funta czyli w dobrej cenie, mają tego 7 sztuk.
        Wic polega na tym, ze to się nazywa tankini Debbenhams - ale wygląda mi na
        Grace. Uprzejmie proszę, niech któraś z posiadaczek zerknie i
        potwierdzi/zaprzeczy. Wysyłają do Polski za 3,60.
        • kotwtrampkach Re: czarne Tankini GRACE (chyba) 34G za £9.6 29.06.09, 21:09
          marciasek, ja mam kostium jednoczęściowy grace, wygląda identycznie. no ale to
          zdjęcie...
          :-)
      • ptasia Panache Tahiti Tankini 32E 16.06.09, 13:23
        doszło właśnie - kupione za ok. 10 funtów na eBayu (sądząc po metce, sample) i
        jestem pozytywnie zaskoczona. Fiszbiny wąskie, miski a la bandeau - raczej
        standardowe, na pewno nie większe. Lekko spłaszcza, ale nie przeszkadza mi to.
        Obwód - na stanik byłby przy 73 pod za luźny, do pływania imho będzie dobry.
        Całość wygodna, leży ładnie. Materiał przyjemny, śliski. Wzór kwiatowy,
        granat/turkus/kremowy (ładniejszy niż na zdjęciach). Ramiączka regulowane w 1/2,
        ale dla mnie wystarczająco. Jedyny zauważony mankament to długość. Mam 164cm i
        nawet na mnie mogłoby być ciut dłuższe, na wyższej osobie chyba ledwo sięgnie pępka!
      • lenka_aa za mały ... SORRENTO PLUNGE CZARNY 32G 17.06.09, 14:12
        Nie mam możliwości zamieszczenia na tym forum swojego ogłoszenia
        (mam za małe doświadczenie i za mało postów na koncie ;-( )
        Dziś wieczorem wystawię owy strój na allegro. Nie zamieszczam linka,
        nie chcę przeginać...
        Na allegro mam nick taki sam jak TU.
        Pasujące na mnie biustonosze RIO 32G, ARAGON 32G, Tango pure nude
        32GG, i chyba (nie wiem jeszcze na 100%)Tango Two Tone PLUNGE 32H -
        jestem w trakcie TESTOWANIA.
      • aquira Re: Floral, bikini, balkonetka 17.06.09, 18:37
        Dzisiaj odebrałam bikini Panache Floral, wersja kremowa.
        Góra: Balkonetka, rozmiar 65HH. Kolory - rewelacja! Piękne i żywe :) Obwód -
        Chyba standardowy, długo nie mierzyłam. Podtrzymuje nieźle, nie podjeżdża. Miski
        - Niestety nawet nie próbują robić jabłuszek, piersi rozjeżdżają się na boki,
        ale nie przeszkadza mi to raczej. Nie mogę liczyć na cuda przy moich wymiarach
        (to i tak zdecydowanie najlepiej lezący na mnie kostium!). Ramiączka
        cieniuteńkie :D Raczej małomiseczkowy. 65HH powinno być na mnie troszkę za duże.
        Tu jest w sam raz.
        Dół: Niskie figi, rozmiar XS. Słowo 'niskie' naprawdę oznacza tutaj niskie!
        Przód bardzo wycięty. Rozmiarówka niby zaniżona, ale na moje 86 w biodrach nie
        nadawałoby się nic mniejszego (te gatki już niewiele zakrywają! ;P).
        Moje wymiary: 70/102-3[108,5 w zwisie]|86 (obwód pod piesiami/obwód w
        piersiach|biodra)
      • sleepysheep Re: PANACHE Sorrento Tankini 21.06.09, 23:33
        Nabyłam niedawno turkusowe tankini Sorrento Panache w rozmiarze 36G + figi 14UK
        - takie jak tu img155.imageshack.us/img155/5162/29175380.jpg

Jeśli chodzi o figi, to fajny fason, ale co mnie zdziwiło - okazały się ciut za
        duże (108cm w biodrach - powinny pasować na 104-112cm).

Jeśli chodzi o top, to część stanikowa (zapięcie regulowane tak jak w staniku)
        ciut za duża (normalnie noszę 34H-70HH, ale ze względu na obwód pasa - 98cm -
        zdecydowałam się na większy rozmiar z mniejszą miską). Natomiast zdecydowanie
        nie spodobała mi się dość cienka warstwa materiału w okolicy psa, która
        idealnie...podkreślała mój brzuch:( Dla porównania miała zakupiony mniej więcej
        w tym samym czasie Ballet Rio i tamten spisał się pod tym względem cudownie. Tu
        niestety porażka totalna jak dla mnie. Myślę, że to tankini będzie odpowiednie
        dla tych z pań, które albo nie mają problemu z oponką, albo im ona nie
        przeszkadza:) Poza tym myślę, że to całkiem fajny kostium...ale niestety nie dla
        mnie.
      • ptasia Kaleidoscope Tankini 32e 23.06.09, 10:22
        miski imho b. podobne do Tahiti Tankini, które opisałam wyżej trochę dłuższy (i
        bdb). obwód, gdyby rzecz tyczyła stanika, byłby bardzo luźny, ale w kostiumie
        ok. ramiączko na szyję regulowane. mniej spłaszcza niż Tahiti, i w ogóle ładne
        jest. Idealnie pasuje do szortów z H&M które posiadam :)
        Martwi mnie tylko trochę szew na górnym brzegu i na ramiączku - wygląda na
        potencjalnie drapiący, ale może po zamoczeniu będzie ok.
      • anka_z_lasu Riviera 23.06.09, 21:47
        Niniejszym nabyłam strój dwuczęściowy.
        Obwód ok, wzięłam 32 na 70 pod biustem i bardzo ścisły nie jest. Czyli jak na
        bikini ok, jak na stanik byłby już za luźny. Robi mi kreseczkę jak Inferno ;)
        tylko ładniejszą, bo biust nie jest tak przyciśnięty. A nie jest, bo miski w
        Rivierze są mniej pancerne niż w rzeczonym Inferno (cieńsze i nie tak sztywne).
        Raczej stabilny, da się poskakać, myślę, że i popływać, choć meczu siatkówki
        mógłby nie wytrzymać na swoim miejscu.
        Majtki wyższe niż wydawały się na zdjęciu katalogowym i u mnie za to plus.
        Trochę wazeliny ze strony producenta - moje biodra_na_sto_dwa (centymetry)
        wlazły bez ściskania i wyciskania wałków/fałdek/oponek w rozmiar 38...
        Generalnie - luz blues.
      • pchla20 Re: PANACHE brighton 28.06.09, 01:42
        jestem szczęśliwą posiadaczką jednoczęściowego panache brighton w rozmiarze 70F
        i jestem nim po prostu zachwycona :) doskonale trzyma biust, spłaszcza odstający
        brzuszek i wygląda się w nim szczuplej ;)
        • st-efa pytanko do posiadaczek PANACHE Brighton Bandeau 03.07.09, 11:44
          Kobietki miłe pomocy. Nie zauważyłam tego wcześniej ale fiszbiny w
          Brighton Bandeau nie przylegają mi idealnie do mostka. Rozmiar jest
          ok. Na pewno nie jest za mały - na większej piersi super z lekkim
          zapasem na "grubsze" dni przed..., na mniejszej piersi nawet odstaje
          i muszę się wysilić i wygarnąc wszystko cokolwiek mam, żeby miseczkę
          wypełnić, a fiszbiny nie chcą przylegać do mostka. Mam blisko siebie
          piersi (bez stanika jak się pochylę minimalnie to nie ma między nimi
          żadnej przerwy na mostku) - czy to może być przyczyna, że nie chcą
          przylegać??. Czy któraś z Was jeszcze tak ma?? Czy może wyybrałam
          zły krój??
          • magenta_72 Re: pytanko do posiadaczek PANACHE Brighton Band 11.07.09, 15:58
            Jestem szczęśliwą posiadaczką tego modelu i mi fiszbiny do mostka przylegają.
            Może nie tak ściśle jak np. w tangu, ale jest ok. Ja też mam bardzo mały odstęp
            między piersiami i np fiszbiny we wspomnianym tangu z przodu odciskają mi się
            już na piersiach.
        • magenta_72 Re: PANACHE brighton 11.07.09, 15:55
          A jak wygląda z tyłu? Nigdzie nie udało mi się znaleźć zdjęcia. Czy tył jest
          gładki, czy może wycięty jak Grace? Czy ma wszyty stanik?
        • anna75e Re: PANACHE brighton jednoczęściowy 22.07.09, 22:09
          chciałam się dowiedzieć czy kostium jest mocno zabudowany na
          dekoldzie?
        • femalespirit Re: PANACHE brighton dwuczesciowy 25.07.09, 19:03
          Panache Brighton Bikini, 36F (staniki bielizniane nosze 34FF, ale kostium wole
          luzniejszy w obwodzie). Dol rozmiar 16 (nosze polskie 44). Dopasowanie super,
          robi ladny dekolt, ogolnie kostium jest sliczny. Ale ma jedna wade... ten
          granatowy material bardzo sie nagrzewa na sloncu. Po dluzszej ekspozycji zaczyna
          przypiekac - pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam. Pewnie jak sie laczy
          opalanie z kapiela, to nie ma problemu, ale jakos przyciaga ten kolor promienie
          sloneczne.
      • anna75e Panache Quayside tankini 30G za duże.... 03.07.09, 21:20
        Kupiłam w kolorze navy/white/mink rozmiar 30G. Super fason, piersi
        bardzo ładnie się układają, fiszbiny nie męczą, ale dla mnie
        niestety za duże w obwodzie, mimo, że staniki noszę 65. Szorty 10
        brytyjskie, ale jak to bywa z ich rozmiarówką dobre dla osób
        noszących 38. Wystawiam je na allegro (piszę tutaj o tym razem z
        opinią o tankini ponieważ nie mam dostępu do forum giełdy).
      • psuj-ka Panache St Ives tankini emerald 70FF 24.07.09, 11:22
        Dzisiaj odebrałam, upolowane w promocyjnej cenie w Bellissimie.
        Obszerna recenzja w katalogu - kataloglb.blox.pl/2009/04/Panache-St-Ives-Tankini.html
        • ko_kartka Re: Panache St Ives tankini emerald 70FF [OT] 28.07.09, 10:27
          A kiedy zamawiałaś? Długo szło? Bo ja zamówiłam dokładnie to samo, tylko w innym
          rozmiarze ;) A nie mogę się zalogować i nie wiem, czy tylko ze stroną mają
          problem, czy w ogóle?
          • psuj-ka Re: Panache St Ives tankini emerald 70FF [OT] 28.07.09, 17:17
            Zamawiałam w sobotę 18 lipca i zrobiłam przelew. W poniedziałek dostałam potwierdzenie zamówienia, we wtorek wysłali, w czwartek przyszło :) oni mają jakieś wirusy na stronie, uważaj! dostałaś od nich jakieś maile?
            • ko_kartka Re: Panache St Ives tankini emerald 70FF [OT] 28.07.09, 17:28
              No ja zamawiałam w zeszły piątek, 24.07, od razu zrobiłam przelew, ale już w
              sobotę nie mogłam się dostać na stronę, bo ostrzeżenie mi wywalało. Dziś rano
              wysłałam im mejla, ale nie odpowiedzieli jeszcze. W gruncie rzeczy nie
              spodziewałam się, że przed jutrem wyślą, ale martwi mnie ta zawirusowana strona,
              że coś się u nich popsuło i przez to drastycznie opóźni się moje zamówienie, a
              czekam jak na szpilkach ;)
              • psuj-ka Re: Panache St Ives tankini emerald 70FF [OT] 28.07.09, 17:35
                Dziwne, że nie potwierdzili Ci zamówienia, oni ogólnie piszą, że trzeba przelew dopiero po tym zrobić. Bo czasem się okazuje, że możesz zamówić coś, co ktoś wcześniej wykupił, a oni nie aktualizowali stanu magazynu... mam nadzieję, że wszystko szybko się wyjaśni ;)
                • ko_kartka Re: Panache St Ives tankini emerald 70FF [OT] 31.07.09, 09:31
                  Napisali wczoraj, że wysłane ;) Przepraszam za zamieszanie ;) A, potwierdzić
                  jeszcze zdążyli w piątek, tylko później nie mogłam wejść na stronę, to się
                  zestresowałam ;)
        • ko_kartka Panache St Ives tankini emerald 38G 27.08.09, 23:41
          Użytkowałam już, mało intensywnie, ale zawsze ;)

Samo tankini bardzo estetyczne, ładna, spokojna, szmaragdowa zieleń, idealne
          (nie za duże) kropy, ładnie się wzór na mojej sylwetce układa, bez
          spektakularnych deformacji. Dzięki temu, że tył stanika doszyty osobno z
          siateczki stanikowej - nie opina się tak jak bandeau Kaleidoscope i jest
          wrażenie większych miseczek. Pod spodem przedniej części wygodna siateczka.
          Fiszbina na większej piersi lekko się wpija pod pachą - w mojej opinii, a może w
          moim pechu, to znamienna cecha/wada staników Panache, za długie kanaliki
          fiszbinowe do długości samych fiszbin i materiał się tak jakoś zawija (ale tylko
          na tej większej piersi taki efekt daje, nawet przy za dużej miseczce). Tankini
          niestety, ma to do siebie, że pomoc drugiej osoby przy ubieraniu - wymagana,
          inaczej nie jestem w stanie podciągnąć tyłu na idealną wysokość. Tasiemka, którą
          jest obszyta wokół u góry - faktycznie się wpija, ale tylko w same piersi, z
          tyłu już efekt jest normalny. Kółeczko do tasiemki na szyję sporo subtelniejsze
          niż w Kaleidoscope, ale gorzej się chowa za stanik (ma tendencję do wystawania),
          jednakowoż tak samo, jak w Kaleidoscope, służy głównie do ozdoby, bo obwód
          trzymie czyczki słusznie. Na brzuchu się lekko opina, ale dla mnie jest to efekt
          przyjemniejszy wizualnie niż jednoczęściowego kostiumu, do przyjęcia - nie mogę,
          niestety, wziąć większego w obwodzie, bo nie produkują, a dla mnie i tak jest o
          niebo lepszy niż dostępne powszechnie kostiumy. I przyjemne zdziwienie - jak
          podciągnę materiał do góry i upchnę w okolicy obwodu, kompresuje się i mam
          natychmiastowe bikini. Materiał mięsisty, co sprzyja maskowaniu wałeczków, ale
          schnie dłużej niż przeciętny kostium. Po dwóch dniach plażowania z olejkiem i
          morską wodą nie odbarwiło się nic, ale to raczej mało miarodajny test ;)
      • ko_kartka Re: PANACHE - Kaleidoscope bandeau 38G 28.07.09, 10:18
        Wymiary moje: 96/119/124, noszony rozmiar staników 38G/GG/H.

Obwód CIASNY! Niestety, ze swoim podobwodziem nie mam wyboru, ale dziwię się, że
        w mniejszych obwodach ktoś opisał go jako luźny - błąd konstrukcji? Wynikający z
        tego plus istnieje - wreszcie mam strapless ;) bo dobrze się na czyczkach
        trzymie. Miseczka - mam wrażenie, że trzyma standard rozmiarowy, ale w obecnym
        obwodzie fiszbiny drastycznie lecą na boki (plastikowe chyba są w ogóle) i
        miseczka wychodzi na większej piersi mała i się wpija w górę piersi, robi lekkie
        bułeczki i ogólnie spłaszcza - ale nie spodziewałam się, że będzie robić
        jabłuszka, w końcu to bandeau. Moim zdaniem przy takiej konstrukcji stanika
        można by było w tym rozmiarze poszerzyć tylną część obwodu i zrobić chociaż dwie
        haftki zapięcia zamiast jednej, typowo kąpielowej, bo się za bardzo wpija. Czy
        naprawdę kobiety z większym podbiuściem mają wybór między balkonikiem a ...
        bakonikiem?

Teraz plusy - mam niebieski i wygląda obłędnie ;) Sznureczek na szyję jest
        cienki i służy głównie do ozdoby (ciasny obwód!) i zadanie to świetnie spełnia,
        łatwo można go schować. Ciasny obwód się wprawdzie wpija w tłuszczyk z tyłu, ale
        machnęłam na to ręką, bo mało co mnie się nie wpija, a przynajmniej podtrzymanie
        biustu może pozwolić na kąpiel w morzu bez szeroko zakrojonych poszukiwań
        stanika w trakcie owej. Fiszbiny, pomimo przyciasnego obwodu, nie wżerają się w
        brzuch (w pozycji stojącej oczywiście...), a biust na brzuch nie spada - no coś
        za coś, tyłem nie mogę się odwracać, ale za to z przodu wyglądam przyjemnie ;)

Siateczka spodnia jest miła, nic nie obciera, mam wrażenie, że będzie całość
        łatwa do wysuszenia (się).
      • czikiratka Re: PANACHE Illusion 21.09.09, 12:13
        W kolorze malinowym :) zwykle noszę 65E, ale w tym kostiumie lepiej mi w 70D. Ładnie kształtuje i trzyma piersi, wszystko jest na swoim miejscu i nic nie wypływa :) do tego bardzo wygodny
      • czikiratka Geneva Coral 02.03.10, 19:50
        Zakupiony ostatnio w warszawskim sklepie Mambra, gdzie zamęczyłam ekspedientki :P ale do rzeczy!
        Po pierwsze rozmiar - na swoje 72/89 wzięłam 65F (i od razu mówię, że rozmiarówka w czarnym kolorze jest nieco inna, jeśli dobrze pamiętam to czarny 65F był przymały), więc standardowo. Obwód dość ścisły (może to dlatego, że prosto z paczki był :P), żadnych buł, wszystko trzyma się w ryzach - sprawdzian podskoków, skłonów zaliczony.
        Po drugie - rzeczywisty kolor odbiega od katalogowego. Na zdjęciach to żarówiasty róż, a tak naprawdę to takie połączenie różu z pomarańczem, choć do koralu mu daleko. Chyba, że oczoje**ego koralu :P podoba mi się dzyndzel na mostku - w tej wersji złoty, w czarnej srebrny.
        3. Miski fajnie kształtują biust. Nie robi może spektakularnych efektów, ale i tak jest świetnie. Boginią seksu nie będę, za to plaży już prędzej ;P stanik jest bardzo wygodny i stabilny.
        4. Tyle o części nabiustnej - czas na mniej istotny element, a mianowicie majty. Są dwie wersje i równie długo co nad wyborem kostiumu (po zmierzeniu iluśtam modeli wyselekcjonowałam Genevę Coral i Floral Lemon), dumałam nad nimi. Jedna wersja jest z marszczeniami (wzięłam S, nie są idealne, minimalnie przyduże, ale XS były masakrycznie małe), a druga to szorty z takim paskiem materiału, którym można sobie regulować ich wysokość (dobre były M, czyli mój rozmiar ubraniowy), oczywiście obie wersje z dzyndzlem :D po długim namyśle wybrałam te pierwsze - minimalnie bardziej się w nich sobie podobałam, ale jak te drugie kiedyś będą w promocji, to chętnie wezmę ;)
        Ogólnie ocena dla Genevy - bardzo dobry :) fajny, ładny i wygodny kostium, czyli wszystko czego trzeba na plaży :)
      • karlajn_27 PANACHE Seychelles 31.03.10, 10:15
        Kupiłam, jest mój. Dokładnie tego szukałam - dopasowany stanik i szorty :) Jest
        trochę rozciągliwy, ale i tak nie mogę się doczekać wakacji :)

A wygląda tak :)
        www.oui.pl/stroje_kapielowe/na_duzy_biust/Paache/
        • lalinia Re: PANACHE Seychelles Tankini 25.07.10, 12:16
          zakupiłam w intymnej na promocji tankini panache seychelles i póki co wszystko
          jest ok ( w wodzie go nie próbowałam) Kolory w realu dużo lepsze i żywe niż na
          fotkach katalogowych. Trochę się trzeba nagimnastykować przy wkładaniu, ale
          potem się nie zsuwa itp. na moje obecne 81/101 rozmiar 34FF jest ok. Gatki na
          102 cm pasują 14. materiał miły i fajny. Napiszę więcej po powrocie z wakacji -
          jak przetestuję go w morzu.
          • lalinia Re: PANACHE Seychelles Tankini 25.07.10, 12:16
            wysłałam fotki do umieszczenia w galerii, może się w net pojawią.
      • hipciorra Panache Monroe Halterneck Tankini 01.04.10, 13:16
        Zwykle noszę staniki w rozmiarze 32G przy 79 cm pod biustem, natomiast tankini wybrałam w rozmiarze 34F. Po długich wahaniach, ponieważ nie mogę się poszczycić płaskim brzuszkiem, uznałam jednak, że z uwagi na większą niż w przypadku zwykłych staników rozciągliwość strojów kąpielowych obwód 36 za nic w świecie nie podtrzyma mi biustu. Z dwojga złego wolę nieco powciągać niż zbierać biust z plaży...

Wypadło idealnie. Co prawda od razu zapięłam się na ostatnią haftkę, ale tankini jest w sam raz. Miseczka typowa, z lekką (w granicach połowy rozmiaru) tendencją do wielkomiseczkowości, choć trudno mi jeszcze ocenić, jak się zachowa przy noszeniu dłuższym niż 15 minut. Materiał samego kostiumu okazał się przyjemnie ścisły, aczkolwiek wyplątanie się z niego sprawiło mi nieco trudności. Z moimi krągłościami wyglądam jak klasyczna pin-up girl, czym jestem absolutnie zachwycona :-D Przy 164 cm wzrostu tankini ładnie wszystko zasłania, żaden skrawek ciałka nie wygląda filuternie znad krawędzi majtek. I na szczęście wiązanie typu halterneck nie próbuje mi urwać szyi ciężarem mojego 32G, czego się nieco obawiałam, a na dodatek robi ładny, krągły dekolt i optycznie wysmukla - i to mimo grochów, które teoretycznie powinny mnie pogrubić.

Przy 110 cm w biodrach wybrałam dół typu Draw Site Pant w rozmiarze M - lepiej być nie mogło, są w sam raz, ani zbyt obcisłe, ani zbyt luźne. Do tego świetnie się wkomponowały stopniem zabudowania w moją dość problematyczną pod tym względem sylwetkę - wąska talia, szerokie biodra i na domiar złego niskie zawieszenie...

Podsumowując - wbudowany stanik ma dość luźny obwód, przy 79 cm w obwodzie 34 zapięłam się od razu na ostatnią haftkę, więc nie radziłabym za bardzo zawyżać, bo biust będzie swobodny niczym dzikie ptactwo w locie. Na szczęście materiał samego kostiumu jest ścisły i dobrze podtrzymuje całość. Miseczka typowa/zawyżona o pół rozmiaru, aczkolwiek muszę jeszcze sprawdzić w praniu, czy to nie jest kwestia dopasowania się w trakcie noszenia. W połączeniu z halterneckiem tankini daje bardzo ładnie zaokrąglony, kuszący, ale nie nadmiernie wyeksponowany dekolt i absolutnie kobiecą sylwetkę. Najlepszy kostium, jaki kiedykolwiek miałam, bez dwóch zdań.

Postaram się jeszcze coś dodać, kiedy już go sprawdzę w boju, czyli na plaży :-)
      • bocke Sorrento swimsuit 11.05.10, 12:02
        Odesłałam czym prędzej. Pomijając już to, że pomysł z kostiumem jednoczęściowym
        w kolorze czarnym na moje 1,6m okazał się niewypałem (czador, czador), pomijając
        brzydki, nieprzyjemny w dotyku materiał i to, że wchodzę w kostium bez problemu,
        ale za to nie mogę dopiąć się w plecach w moim zwykłym rozmiarze (32G), i to, że
        biust wisi na brzuchu -

ramiączka wychodzą jak chcą. W rozmiarach do G są odpinane z tyłu, ale w
        zwykłej, nieskrzyżowanej pozycji to "odpinanie" przybiera formę samoistnego
        wypadania przy regulacji długości ramiączek, a nawet przy ruchach ręką. Taki
        stres mnie nie interesuje ;-)

Pojedynczy felerny egzemplarz?
      • zazulla PEBBLES tankini + szorty 16.06.10, 12:10
        Tankini 32J - leży idealnie. Materiał na brzuchu dość ścisły (mam 88 cm w
        talii), długość w sam raz (mam 162 cm). Fiszbiny nie piją.

Szorty UK44 - wydają się być za duże, ale nie mam możliwości wymiany. Leżą
        gładko, nie wpijają się, ale mam luz z tyłu pod lędźwiami. W biodrach mam 108
        cm, w najszerszej części w udach 110 cm.

Kolory piękne, granatowy jest raczej zimnym odcieniem niż wskazują to zdjęcia
        katalogowe.
        • zazulla szorty UK 14 n/t 16.06.10, 13:16

• everest16 Panache Monroe, jednoczęściowy 23.07.10, 22:03
        Od kilku dni jestem posiadaczką tego kostiumu, wzięłam rozmiar 30GG, czyli taki
        w jakim mam panachową Arizę, i okazał się idealny. Byłam przygotowana na to, że
        jak zwykle coś będzie nie tak się układać, a tu miła niespodzianka, kostium leży
        naprawdę nieźle.
        Biust całkiem dobrze zebrany, obwód ciasny, zapinany na zapięcie typowe dla
        kostiumów, bez regulacji. Poniżej zapięcia jest jeszcze wycięcie do linii
        majtek, niezbyt szerokie, tak na 1/3 szerokości tyłu kostiumu - tej informacji
        nie znalazłam w żadnym z opisów kostiumu.
        Ponieważ jestem osobą niezbyt wysoką (160 cm), myślałam, że kostium będzie się
        marszczył na brzuchu, ale nie, nic takiego się nie dzieje. Pojawiają się drobne
        fałdki, oczywiście widoczne tylko dla mnie, moja siostra nic takiego nie
        zauważyła. Kostium można jeszcze sporo naciągnąć więc i wyższe osoby spokojnie
        się zmieszczą.
        Paski do wiązania na szyi są, jak dla mnie, dość długie. Bez trudu zawiązałam je
        na kokardkę. Bałam się, że wiązanie będzie mnie uwierać w szyję po dłuższym
        noszeniu, ale wczoraj miałam kostium na sobie ok 5 godz. i specjalnie mi ono nie
        przeszkadzało.
        Jeden minus za nisko wycięte majtki, choć pewnie wyższe wycięcie zepsułoby ten
        retro dizajn.

Podsumowując: zakup bardzo udany, jedynie mąż marudzi, że taki w grochy :)
        • noweti Panache Swimwear LUCILLE Bandeau Bikini Red/White 27.02.11, 12:03
          Czy ktos juz przymierzal/kupil ten stroj i moglby cos powiedziec o nim? Jak wypadaja miski? Jak wrazenia na zywo?
      • noweti Panache Swimwear LUCILLE Bandeau Bikini Red/White 26.02.11, 18:19
        Czy ktos juz przymierzal/kupil ten stroj i moglby cos powiedziec o nim? Jak wypadaja miski? Jak wrazenia na zywo?
        • ania.biulandia Re: Panache Swimwear LUCILLE Bandeau Bikini Red/W 27.02.11, 12:07
          Lucille wchodzi do polskich sklepów dopiero w marcu, także trudno na razie szukać opinii :)
          • wiesia.net Panache Swimwear Taylor 06.03.11, 00:04
            Ja zakupiłam wczoraj Taylor w Chatte w Promenadzie w zeszłym roku kupiłam freye, lecz ten model pięknie wygląda i jeszcze lepiej leży....Obwód ścisły miski standard a dekolt przy moim szerokim rozstawie pięknie zbiera cudo!!!
      • clarisse Loren vs Mae (32JJ) + majtki 04.04.11, 18:29
        Miałam okazje zmierzyć oba te stroje, oba w rozmiarze 32JJ. Rozmiarowo pasowały (dla porównania z innymi biustonoszami, Alana Bra z Bravissimo mam pasujący w rozmiarze 32K, a Effuniak Truskawka PL prawdopodobnie byłby na mnie dobry 70KK - mam nieco przyduże 70L).

Panache Loren mierzyłam w wersji czerwonej. Kostium jak kostium. Rozstawiał mi biust na boki i wyglądał zaledwie "przyzwoicie". Trochę byłam rozczarowana, bo po niezbyt udanych doświadczeniach z kropkowanym Kaylani myślałam, że kwiaty na kostiumie to właśnie to, co ładnie wygląda.

Dałam się jednak namówić na przymierzenie także Panache Mae w tym samym rozmiarze. Różnica piorunująca. Przyznam, nie umiem ocenić, czy to kwestia maskującego wzoru (a więc złudzenie optyczne) czy też faktycznie miska jakoś się różni kształtem - na moje ślepe oko na zdjęciach widzę ten sam krój. Ale po prostu nie rozstawiał mi biustu na boki. W ogóle hmmm... jakoś podejrzanie ładnie w tym kostiumie wyglądałam.

W obu stanikach przy swoim niewysokim wzroście musiałam skrócić ramiączka na maksa (są regulowane na całej długości). I przy okazji - strasznie wąskie jakieś... odwykłam od takich wąskich ramiączek :)

Dla mnie dodatkowa zaleta Mae to majtki "z golfem". Tzn. mają wywijaną górę, którą można wywinąć na różnej wysokości, tzn. można zrobić sobie biodrówki, a można całkiem wysokie majtasy.

Miałam nie kupować więcej kostiumów dwuczęściowych, ale...
    • psuj-ka FANTASIE 28.05.09, 10:10
      • yrael_88 Bikini Rhodes 07.06.09, 13:42
        www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-5162&mci=&size=32ff&colour=ℑ=r650121-p653803-front
        Chodzi o ten biustonosz..normalnie nosze 30GG ale czasami jest to zbyt ciasne w
        obwodzie- zwlaszcza jak za dlugo pochodze,robią mi się potem rany, wiec nie wiem
        czy rozmiar 32FF bedzie dobry, tj cz nie rozciagnie sie za bardzo i czy miski
        beda podobne jak w normalnych biustonoszach?

Prosze o porade :)
        • marciasek Re: Bikini Rhodes 07.06.09, 22:21
          witaj, to znowu ja ;) Widzę, że nikt nic nie pisze, no to się odezwę. Rhodes nie znam, bikini nie mam - aaale znam 3 tankini tej firmy: Verona - baaardzo ścisłe, Orlando, San Diego - ścisłe. I tak sobie myślę, że może i Rhodes jest ścisłe? Poza tym w bikini nie warto chyba zaniżać rozmiaru aż tak jak w staniku - ?
          Miski w bikini powinny być takie jak w normalnych biustonoszach. Ja bym spróbowała 32. Ale jeśli zamawiasz z listków, to możesz wziąć 2 sąsiednie rozmiary i potem odesłać niepasujący. Może tak było by najbezpieczniej - ? Dzis do północy na listkach wysyłka gratis (kod DELIVERY)
      • sheilunia Re: FANTASIE Fiji Bikini (padded) 12.06.09, 13:30
        Upolowany na brastop za naprawdę niewielkie pieniądze (ok 150 za bikini i
        jednoosobową przesyłkę). Moje wymiary w sygnaturce są już nieaktualne - mam ok
        104 cm w biuście. Górę, lekko usztywnianą, zamówiłam 34FF i jest ciut przymała.
        Nie wiem czy w 34G byłaby za duża i pewnie się nie przekonam, bo w Brastop nie
        ma już większego rozmiaru. Za jakiś czas wyślę fotki do galerii. Przyznaję się -
        lekka buła jest, ale mam nadzieję, że widoczna tylko dla specjalistek ;)
        Obwód jest ok (normalnie noszę 32G, 32GG), mógłby być oczywiście ciaśniejszy,
        ale daje radę. Stanik jest ładnie wycięty i na szczęście sporo odsłania dekolt
        (bałam się zabudowania w balkonikach!). Za taką cenę jestem usatysfakcjonowana.
        Dół - najzwyklejsze brief wzięłam L (mam ok 102 cm w biodrach). Wyglądają na
        duże, ale oczywiście mój zadek wszystko wypełnił :P Nic się nie wbija, leżą
        ładnie (wolałabym szorty). Mam nadzieję, że nie zlecą w wodzie ;)
        Ogólnie - fajne bikini, za niewielkie pieniądze. Moim zdaniem małomiseczkowe.
      • wodadobra Fantasie Fiji Underwired Tankini 36E 06.08.09, 22:36
        Wymiary 81/104 - rozmiar kupiłam zgodnie z radami forumowymi bez zaniżania obwodu czyli tabelkowe 36E. Strzał w 10! Rozmiar jest doskonały - niezbyt obcisły ale taki przylegający bez naciągania. Tankini jest bez zapięcia stanikowego, zamiast którego w miejcu obwodu jest siateczka. Fiszbiny nie są ani za krótkie ani za długie - niemniej jednak przy pachach jest takie marszczenie, które powoduje, że miska odstaje mi dziwnie. Ale da się przeżyć. Albo można przerobić - ja pasuję. Ramiączka mają regulację więc można sobie dopasować, ale juz długość samego tankini nie zadowoli wysokich - ja mam 170cm wzrostu i jest na styk. Ale przy pływaniu/nurkowaniu nie przesuwa się i nie podjeżdża. Jedyna wada w moim odczuciu jest taka, że jak juz jest mokre to piekielnie trudno je zdjąć a jeszcze trudniej nałożyć jak jest wilgotne. Co ja się nagimnastykowałam podczas 2tygodniowej niestacjonarnej wyprawy na Bałkany podczas której kąpieli zażywaliśmy w jeziorach, rzekach, strumieniach, a w końcu morzach Jońskim i Adriatyku ;-). No ale coś za coś - albo rzetelne podtrzymanie albo wygoda podczas zakładania i zdejmowania. To tyle co mi przychodzi do głowy.
        A i jeszcze majtki - dla wymiaru 106 w biodrach idealny okazał się rozmiar L. Wycięte akurat, dość wysokie ale bez przesady. Oceniam je jako standartowe, a nie jakieś super wycięte skąpe majtki do bikini.
        Uf.
      • wodadobra Re: FANTASIE Seattle top bikini 36E 01.08.10, 14:13
        Góra bikini Fantasie Seattle balkonik 5008, czerwony rozmiar 36E
        krój - balkonik, fajnie odsłaniający dokładnie tyle ile wymagam od stroju,żeby
        odsłaniał bez dyskomfortu, po wyjęciu z pudełka sprawiał wrażenie dziobującego,
        na szczęście po założeniu okazało się, że kształt jest optymalny - kule ale
        niezbyt wypchnięte ku górze;
        obwód i materiał - klasyczny materiał kostiumowy na wierzchu i dość mięsista
        gąbka w miskach, jest ona jednak na tyle mięciutka, że nie załamuje się tylko
        ładnie układa "do ciała"; dochodzimy do sedna - obwód - rozciąga się jak stare
        gacie!, a szkoda, bo mozna było nie oszczędzać na siateczce wzmacniającej boki
        tylko podszyć obwód po całości i byłoby idealnie. W tej wersji na bank będzie
        podjeżdzał a ja już odwykłam od tego, tak samo było z Freya Bondi beach i
        odesłałam czego konsekwencją było pozostanie w te i zeszłoroczne
        wodne wakacje jedynie z tankini Fantasie Fiji no i po powrocie doszłam do
        wniosku, że tak się nie da i muszę dysponowac górą bo jest wygodniej (nie jest
        sie ciągle w mokrej koszulce a i opalenizna jest równiejsza ;-) Może powinnam
        poszukać czegoś innego niż Fantasie po prostu i wtedy obwód skonstruowany byłby
        inaczej? Podpowiedzcie. No i jeszcze jedno - jak to zrobić żeby było dobrze -
        czym podszyć? Klasycznie gumką? Boję sie że bedą leciały oczka w materiale przy
        niemaszynowym gmeraniu igła.

kolor - czerwony taki rasowy ciepły myślę, że kolor makowej czewieni
        bardziej niż np malinowej;

rozmiar - na wymiary 83/105 rozmiar dobrany idealnie (poza spomnianym
        rozciągliwym obwodem, z którym musze coś zrobić);
        ramiączka - regulowane w 2/3 długości - dość wygodne rozwiazanie, wykonane są z
        podwójnego materiału więc nie rozciagają sie zbyt mocno tylko tak akurat,nie są
        gryzące, a ja mam na tym punkcie hopla, bo cierpię nieprzeciętnie jeżeli tylko
        jest coś nie tak.
    • psuj-ka KALYANI 28.05.09, 10:10
      • melmire KALYANI Bikini Indian red 14.07.09, 22:48
        Ma kots? sa jakies opinie? Potrzebuje na gwalt kostiumu, najlepiej niedrogiego i
        ten rzucil mi sie w oczy. Mam tylko jeden stanik Kalyani i jest taki sobie, wiec
        jednak troche sie waham. Z drugiej strony, to kostium tylko na ten sezon,
        docelowy kupie w przyszlym roku, wiec moze jednak?
        • margo13ak Re: KALYANI Bikini Indian red 15.07.09, 09:09
          Właśnie do mnie leci z brastopu... Opiszę, jak dostanę - więc jak zdobędziesz
          się na odrobinę cierpliwości ;-)...
          Jeśli brastop nie sknoci, to może jeszcze w tym tygodniu <marzy...>
          • margo13ak KALYANI Bikini Indian red/Cute as button poppy 21.07.09, 12:57
            No i dostałam. Kupiony na wyprzedaży w Brastopie, więc rozmiary przebrane.
            Wzięłam 34H i największe szorty, jakie mieli, L, na moje 71/111 (brytyjczyki
            30K+, Effuniak 70JJ/K). I w zasadzie jest prawie tak jak się spodziewałam.
            Biustonosz jest straaasznie rozciągliwy, zapięty jestem w stanie przełożyć przez
            biust, mogę go też zapiąć na biodrach (114)... Krój typowy dla Kalyani, pionowy
            szew przez całą miskę - jak w Natural Charm. Dziubek na miseczce lekko
            złagodzony prze płaskie szwy. Zapięcie na jednostronny haczyk. No, ale wiedziały
            gały, co brały... do przeróbki. Wszystko przerabiam, więc kostium też :-(.
            Szorty weszły, ale wbiły się niemiłosiernie - za przykładem jednej z forumek
            zamierzam w boczne szwy wszyć po kawałku kolorowego paseczka ;-), powinno pomóc.
            Stój generalnie jest przepiękny, w jasnym czerwonym kolorze (w Bravissimo był
            jako Cute as button poppy, czyli makowy ;-)) z kolorowymi paseczkami, taki
            wesoły i optymistyczny, cudo. Nawet mu wybaczę te cudactwa, jakie robi z biustem
            - jak to Kalyani w dużym rozmiarze... lekko stożkuje, z góry dziwnie to wygląda.
            Ale jest tak uroczy, że nie zamierzam się tym przejmować - w moim rozmiarze i
            tak nic nie chce leżeć dobrze (oprócz Effuniaków).
            Ma kilka naprawdę uroczych detali:
            - kolorowy paseczek przy szortach i taka sama część tylna ramiączek;
            - malutka ozdobna kieszonka z tyłu szortów;
            - nietypowe dla kostiumów zapięcie na metalowy haczyk (materiałowa pętelka), o
            dziwo, trzyma;
            - regulatory ramiączek w kształcie elipsy, w staro-złotym kolorze - właściwie
            nie wiadomo czemu, bo łączenia są normalnie metalowo-srebrne, ale fajnie to wygląda.
            Już go lubię, choć muszę nad nim popracować...
        • martulka_s Re: KALYANI Bikini Indian red 15.07.09, 09:29
          Był kiedyś w Bravissimo pod nazwą Cute as a Button. Poszukaj może opinii pod tą
          nazwą. W galerii też chyba go ktoś pokazywał.
      • margo13ak Tankini Kasha 21.07.09, 14:43
        Śliczne. 34H na moje 71/110 jest luźne, ale spodziewałam się, że będzie gorzej. Miseczki jakby mniejsze, szyte poziomym szwem, co daje śmieszny efekt z boku, jakby czubko-dziobów, ale wdzięcznych, takich lekko freyowych ;-). Koszulka dość obcisła, co powoduje trudności przy wkładaniu i zdejmowaniu (trzeba przełożyć fiszbiny przez piersi), za to obwód zapinany pod koszulką jest luźniejszy... Ładnie trzyma w ryzach mój pociążowy brzuszek. Ramiączka regulowane z tyłu. Piękna kolorystycznie. Figi z klamerką ;-), bardzo ładne i dla mnie wcale nie za niskie - ot, takie normalne bikini, rozmiar w sam raz - mam XL na 114 w biodrach. Górny pasek w kratkę ma tendencje do zawijania się na brzuchu.
        Całość bardzo ładna, lekko zwariowana - jak to Kalyani ;-)
        Bardzo się sobie w tym podobam ;-)))
        • margo13ak Kasha, czyli That Riviera Feeling 21.07.09, 17:04
          tak było nazwane w Bravissimo, Kasha to nazwa z Brastopu.
    • zazulla FREE 29.05.09, 15:12

• mmandragora Hawaii Halterneck Bikini 31.05.09, 14:03
        Czy ktoś miał może kontakt z tym bikini i może mi coś o nim powiedzieć?
    • zazulla BACIRUBATI 29.05.09, 15:13

• sinha Re: BACIRUBATI 30.05.09, 13:17
        Czy ktoś miał styczność z tą marką? Design mają fajny, bikini w dwóch fasonach:
        trójkąciki i halterneck na fiszbinach...
        Ceny niestety powalają, ale można już odżałować, jeśli takie bikini na prawdę
        będzie dobrze leżeć.

Na pewno dostępne są w bravissimo:
        www.bravissimo.com/products/swimwear?brand=bacirubati
        • wwwwiedzma Re: BACIRUBATI 31.05.09, 22:10
          Ja zamówiłam zimą ten halterneck:
          www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/bacirubati/halterneck-bikini-tops/bs41-details.aspx
          Odesłałam, bo do kompletu były tylko majtki (rozmiar standardowy) ze sznurkami z boku, więc nie dla mnie. Co do stanika, to bardzo ładnie leżał, choć obwód mógłby być mniejszy (nie mogłam zaniżyć, bo 28 nie było). Nie wiem tylko czy to ogólna tendencja firmy, czy tego modelu.
      • marciasek BACIRUBATI Secret Garden - beznadzieja :/ 04.09.09, 14:53
        Zamówiłam bikini halterneck 75G i zonk :/ Miski płytkie i szerokie, fiszbiny elastyczne, obwód dłuuugaśny i rozciągliwy. Na moje 78 pod biustem 75G mogłam sobie zawiązać na kokardkę. Z piersi zrobił mi 2 placki wypływające dołem spod fiszbin (które nie przylegają do ciała), góra się marszczy, zmieściła by się jeszcze pięść.
        Nie leżał tak na mnie żaden stanik odkąd porzuciłam 85E.
        Odradzam, odsyłam.
    • zazulla BALLET 29.05.09, 15:14

• kotwtrampkach RIO, jednoczęściowy 31.05.09, 17:23
        kupiłam 36G (jeżeli to nie rio, to bardzo podobny model AN79). Noszę elizę
        (trochę miejsca zostaje) 32J, poly (mała) 32H, wymiary 81/109.
        No i ballet jest ..za duuuuuży. tzn zupełnie nieźle pasuje w pasie (okolice
        87-96)i biodrach (101cm). Fajne są marszczenia po bokach - wydłużają uda. Jest
        super opięty na brzuchu - wciska do środka głównie oponki na bokach, z
        odstającym z przodu sobie radzi mniej, ale 34 moze by spłaszczył:-)
        natomiast miseczki min.dwa rozmiary.. albo i trzy.
        Jeżeli chodzi o obwód biustonosza - dosyć trudno się go zapina , bo ponad nim
        jest jeszcze materiał kostiumu. Ogólnie dosyć opięty - ale nie wierzę, żeby ten
        obwód komuś zostawił oponki na plecach ;-)
        ramiączka regulowane, fajnie ze mają inny odcień.
        Ogólnie rzecz biorąc - fajniej będzie wyglądał na biuściastej i pełniejszej
        kobiecie niż na szczuplaku jak na katalogowych zdjęciach.
      • sleepysheep Re: BALLET - RIO 21.06.09, 23:16
        Z drugiej ręki, przez Allegro, trafił do mojej szafy kostium jednoczęściowy
        Ballet Rio w rozmiarze 36G (kolor brązowo-kremowy). Dla ułatwienia tu jest
        zdjęcie: img507.imageshack.us/img507/3228/lg136219524.jpg

Generalnie jestem bardzo zadowolona. Nie należę do szczupłych, więc nie dla mnie
        dwuczęściowe stroje (nawet tankini mi nie do końca pasuje), a trudno było
        upolować coś jednoczęściowego w moim rozmiarze (75H-70HH). Co prawda nie jest to
        do końca mój rozmiar, ale nie byłam pewna czy 75 nie będzie na mnie ciut za
        mały, więc zdecydowałam się na 80, tym bardziej, że akurat trafiła się super
        okazja. I przyznam, że kostium jest super.

Miski co prawda minimalnie za duże (choć szczerze mówiąc to nie wiem - takie
        odnoszę po prostu wrażeniem, ale może kostiumy tego typu tak mają:)), ale nic
        nie wylatuje, całkiem nieźle się trzyma, więc nie narzekam.

Naturalnie musiałam maksymalnie zmniejszyć długość ramiączek, choć przy wzroście
        157cm przydałoby się jeszcze że 3-4cm je ściągnąć (chyba, że ktoś lubi bardzo
        głęboki dekolt - ja przyznam, że nie zawsze).

Zdecydowanie największą zaletą kostiumu jest to, jak opina ciało - po prostu
        super. Mam spory brzuszek, a tu pięknie wymodelowana sylwetka, żadnych fałdek
        czy oponek - także na plecach, bo kostium jest dość wysoko zabudowany (aż do
        linii obwodu pod biustem). Ma podwójną warstwę materiału i trzyma wszystko w
        ryzach generalnie.

Co do zabudowanego tyłu - dla tych pań, które chciałyby się bardziej poopalać w
        nim na plaży, może być to minus, ale mi to pasuje, bo za kąpielami słonecznymi
        nie przepadam, za to daje mi to komfort przy pływaniu, więc kostium nadaje się
        także na basen (choć ten dekolt;)).

Fajnym dodatkiem w kostiumie są troczki przy biodrach, za pomocą których kostium
        może być mniej lub bardziej wycięty.

Więcej chyba w temacie nie mam nic do powiedzenia. Ogólnie bardzo mi się kostium
        podoba i bardzo polecam (zwłaszcza panią, które oczekują, że kostium pomoże
        ukryć nadmiar kilogramów w obrębie pasa:)), jeśli ktoś szuka czegoś bardziej
        uniwersalnego, a nie tylko do plażowania:)
    • zazulla LEPEL 29.05.09, 15:14

• epior Deco Bikini Top + Bikini Shorts 09.06.09, 15:55
        kupiłam bikini z szortami i jestem bardzo zadowolona z jakości
        materiału, wszystko jest na podszewce miłej w dotyku a kolory fajnie
        zestawione. W staniku ramiączka są cienkie z możliwością regulowania
        ale zapięcie na plecach tylko "jednopozycyjne". Szorty takie w sam
        raz, ani za duże ani za małe; patent z wiązanymi sznureczkami z boku
        naprawdę świetny.
        Moje wymiary to: 84/109 i biodra 105. Zamówiłam 32G stanik i 12
        majtki. Biustonosz jest lekko ciasnawy w obwodzie ale wiem że po dniu
        chodzenia będzie w sam raz a szorty są ok.
      • kotwtrampkach Re: LEPEL miękka balkonetka czarna 22.03.11, 23:38
        model 44101, rozmiar 12DD/E
        zwykłe, balkonikowe miseczki ja mam czarny z białymi ramiączkami +obszyciem obwodu, były też inne kolory - są na ebayu od funta, tania przesyłka do pl, dlatego postanowiłam sprawdzić.

Materiał jest ok, wykonanie ... jest mocny, sprawia wrażenie niezniszczalnego, ale urodą nie powala (przeszycia takie sobie, czarna nitka na białym materiale). Taki bardzo zwyczajny.

Rozmiar - kupowałam na 34F (taki strzał :) ) - obwód bardzo miękki i dużo się naciąga (do podszycia), miseczki minimalnie za małe.

Ale jest coś, co go dyskwalifikuje i przed czym ostrzegam: potwornie miękkie fiszbiny - nie ma szans, zeby utrzymały jakikolwiek biust, to typowy zasłaniacz piersiowy. Ma bardzo szeroką wszywkę pomiędzy miseczkami.

Polecam komuś, kto lubi szyć i przerabiać. Ja chyba się poddam mimo 3 par panache-owych pasujących majtek ..
    • zazulla MISS MANDALAY 29.05.09, 15:14

• zazulla PUREDA 29.05.09, 15:15

• zazulla ZOGGS 29.05.09, 15:15

• zazulla -----------! zanim napiszesz post !--------------- 29.05.09, 15:18
      Dla zachowania porządku w tym wątku wpisujcie Wasze posty przy odpowiednich
      producentach (czyli klikamy na danego producenta i dopiero wtedy "Odpowiedz").

Jeśli chcecie opisać jakiś strój, którego producenta tu jeszcze nie ma, to
      najpierw odpowiedzcie na pierwszy post wątku, wpisując tylko w temacie nazwę
      producenta wielkimi literami, a dopiero jako odpowiedź dodajcie Wasz post :)
    • beniutka_bo COMEXIM 05.06.09, 18:38
      Proszę o wrażenia nt. tych kostiumów- zarówno byłe,jak i obecne użytkowniczki :)
      • velika Afryka 65H 05.06.09, 19:44
        Kupiłam ten kostium, obecnie czekam na wymianę stanika.
        Stanika w rozmiarze 65H nie dałam rady zapiąć na 69 pod biustem. Zapięcie jest
        plastikowe, dość niewygodne, ale nawet z pomocą nie dałam rady;) Jest więc
        bardzo ścisły. Miski za małe o jakiś rozmiar na 95/96 w biuście(normalnie noszę
        ścisłe 65G bryt.). Czekam na 70G.
        Majki mam wiązane, rozmiar S na 89 w biodrach. Są dość duże na mnie, trochę
        musiałam pokombinować, żeby pasowały, ale związane sznurków na maxa dało radę. Z
        przodu są dość nisko zabudowane, z tyłu wyżej i mam nadzieję, że się nie
        rozciągną, bo będą mi lecieć z tyłka. Mocno wycięte.
        Materiał miły w dotyku, z metki majtek- 85% polyamid, 10% lycra, 5% rayon,
        cokolwiek to jest;)
        • velika Re: Afryka 70G 08.06.09, 13:23
          Doszedł. Obwód już nie jest ścisły, raczej normalna 70-tka. Paranoja z tym
          comeximem. Miski lekko przymałe, ale że to kostium to wybaczam. Mógłby lepiej
          zbierać do środka, ale i tak wygląda w porządku. Później wrzucę zdjęcia na
          balkonetkę.
          • beniutka_bo Re: Afryka 70G 08.06.09, 17:43
            czekam,to sobie obejrzę,bo waham się miedzy Afryką,a Garden :_
          • velika Re: Afryka 70G 08.06.09, 22:54
            Jednak znowu wymienię,tym razem na 70H. A niby wg ich tabelek 70H jest 99-100 w
            biuście, gdzie mi do takich wymiarów. Jest miskę za mały, robi mi pomarańczę w
            szklance i buły, no nie dam rady go nosić. Mam nadzieję, że to będzie już moja
            ostatnia wymiana;) Zdjęcia i tak postaram się wrzucić, ale jutro rano;)
      • athena1983 Re: COMEXIM-GARDEN 08.06.09, 13:42
        COMEXIM-GARDEN, z wyszukiwarki wychodzi rozmiar 65HH (wymiary 72/96)
        na jaki rozmiar stawiać kupując ten kostium?? Normalnie dół nosze M-
        38 jaki dół wybrać?? Ma ktoś wogóle ten kostium, warto go kupić??
    • zazulla ANITA 07.06.09, 11:26

• zazulla Anita strój "Keisha" - uroczy.... [rybtad] 07.06.09, 11:28
        Czy ktoś ma lub mierzył może stroje firmy "Anita". Nie wiele znalazłam opinii na
        ten temat. Czy dobrze podtrzymują biust mowa tu o rozmiarze polskim ok 65G?
        Zdaję sobie sprawę, że pewnie trzeba by brać co najmniej rozmiar większy niż
        brytyjczyki. Podaję link może kogoś zarażę urokiem:

www.kobieca.eu/keisha-87171-stroj-kapielowy-p-780.html?osCsid=0dd90aa1babb4ecdffe2087f3f5433dc
    • nariel8 Kilka pytań dot. Freya Bamboo Island 07.06.09, 20:13
      Jestem zauroczona tym strojem kąpielowym. Przeczytałam kilka wypowiedzi na lobby i z tego wiem jaki rozmiar szortów powinnam kupić. Potrzebuje mimo to jeszcze kilka rad.

Po pierwsze czy mając rozmiar 30G (69/96) powinnam brać taki sam w tym stroju czy może trochę zawyżyć/zaniżyć?

Co do dołu to jestem na 100% zdecydowana na szorty ale nie mogę się zdecydować na górę.

Bardzo podoba mi się wiązany na szyi ale boje się, że to wiązanie będzie mnie uwierać w kark. Niby wiem, że przy dobrze dobranym rozmiarze ciężar piersi spoczywa głównie na obwodzie. Myślę, że ten mój strach to pewnie uraz po noszeniu źle dopasowanych staników, które tak noszone okropnie wpijały się w skórę z tyłu szyi. A w dobrym rozmiarze nie nosiłam żadnego w ten sposób i nie mam porównania. Z tego względu skłaniam się bardziej ku klasycznemu krojowi.

Czy któraś mierzyła obydwa kroje lub choć jeden i mogłaby podzielić się ze mną wrażeniami i odczuciami z noszenia i coś mi doradzić?

Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczna :)
      • magdalenka107 Re: Kilka pytań dot. Freya Bamboo Island 07.06.09, 20:48
        nariel8:)W starym wątku pisalam moje osobiste porównanie obydwu
        modeli. Na dzień dzisiejszy mogę spokojnie dodać że ten wiązany na
        szyi to strzał w 10:) Co prawda ciężar naszych "piękności" w stroju
        bez fiszbin nie trzyma się na obwodzie tak jak w balkonetce ale i
        tak nic mnie nie uwiera:) A poza tym robi tak obłędny dekolt że nie
        zamieniłabym go na żaden balkonik;)
        • nariel8 Re: Kilka pytań dot. Freya Bamboo Island 07.06.09, 21:49
          A jaki rozmiar tego stanika kupiłaś dla siebie?
          • aga1173 Re: Kilka pytań dot. Freya Bamboo Island 08.06.09, 21:48
            Ja wyrazę swoją opinię:)
            Staniki Freyowe nosze w rozmiarze 30FF lub rozciagliwce 28G.
            Bamboo kupiłam balkonetkę w rozmiarze 30FF i była dla mnie za mała
            bułkowała sporo. Obwód tez był na mnie ciasny. Zdecydowanie
            najciaśniejszy ze wszystkich jakie mierzyłam. Spodenki miałam
            rozmiar M przy 96 w biodrach i były na styk. chciałam wymienićgórę
            na 32FF ale nie mieli wiec cały stanik odsprzedałam koleżance
            noszącej Freyowe 28FF.
            Dlatego moim zdaniem to mało miseczkowiec i ściśliwiec. Nie wiem czy
            wejdziesz w 30G moze lekko bułkować. Kup tam gdzie będziesz mogła
            oddać. A najlepiej weź dwie góry a jedną odeślesz.

powodzenia w dobieraniu:)
      • zazulla zalezalo to wpisac pod postem FREYA w tym watku nt 07.06.09, 21:10

• morri_m Re: Kilka pytań dot. Freya Bamboo Island 31.07.09, 16:46
        Właśnie dostałam przesyłke z tym strojem. Szorty są ok, ale góra
        jest za mała(wiązana):(.Kupiłam największy dostępny rozmiar z
        obwodem 30,a więc 30F(taki mieli największy):(.Zapięłam się,ale
        chyba powinien być troszkę luźniejszy.Piersi też trochę wylewają mi
        się po bokach.Dodam,że noszę rozmiar 12(szorty M ok.).Moje wymiary
        to 73/98 więc podobnie jak Ty mam 30G.Radzę nie zaniżać!Jeśli jesteś
        już posiadaczką tego stroju to proszę o opinię.Ja spróbuję wymienić
        na 32F?Mam nadzieję że będzie lepiej leżał? Ogólnie strój jest
        mięciutki,nie powinien się wpijać w szyję-ja tylko go mierzyłam,ale
        powiem że jest wygodny.
    • yrael_88 POUR MOI 08.06.09, 21:15
      • yrael_88 Re: POUR MOI 08.06.09, 21:19
        www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PM-1404&mci=&size=32ff&colour=&image=r633623-p633635-front
        z tego co wyczytałam z opinii uzytkowniczek miseczki są mniejsze, i zastanawiam
        się czy rozmiar 32GG będzie dobry.. Wie ktos jak wyglada u nich sprawa z
        obwodami? Scisłe ?:) moze tym razem uda mi się wylukany stroj upolować :)
        • yrael_88 Re: POUR MOI 08.06.09, 22:05

>
          www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PM-1404&mci=&size=32ff&colour=ℑ=r633623-p633635-front
          > z tego co wyczytałam z opinii uzytkowniczek miseczki są mniejsze, i zastanawiam
          > się czy rozmiar 32GG będzie dobry.. Wie ktos jak wyglada u nich sprawa z
          > obwodami? Scisłe ?:) moze tym razem uda mi się wylukany stroj upolować :)

zapomniałam dodać, że noszę najczęsciej 30GG :] 70/96
          • celcia.5 Re: POUR MOI 14.06.09, 15:24
            hej
            mam identyczne wymiary i wziełam 32 h .... zobaczymy !
            trzymajcie kciuki, wylukalam strój marzenie , oby pasował !
            dam znać
        • celcia.5 Re: POUR MOI 13.06.09, 22:26
          hej hej
          właśnie go zamówiłam, wg tego co pisali trzeba zamówić o jeden rozmiar większy -
          wtedy jest w sam raz, dam znać jak dojdzie ! cudny jest .... trzymam kciuki żeby
          pasowal.
          • celcia.5 pasuje idealnie !!!!! 24.06.09, 14:28
            hurra! trafiony zatopiony !
    • lenuuusia Freya onyx 2-częściowy 12.06.09, 14:44
      czy góra tego stroju robi "kreseczke" ładnie zbiera? z góry dziękuje za pomoc:)
    • vexatrix Ewa Bień Bali 02 13.06.09, 20:13
      Właśnie przyszedł pocztą :-) Wygląda jak na zdjęciach producenta, śliczny.
      Jednak obwód jest bardzo rozciągliwy więc pewnie szybko trzeba będzie zwężać.
      Bardzo ładnie kształtuje piersi, miseczki lekko usztywniane cieniutką gąbeczką,
      na moje 108 w zwisie miseczka G jest akurat a według tabeli producenta nie
      powinnam się zmieścić ;-) Co by nie było jest super.
    • wiolkus8989 30F czy gdzies moge znalezc takie gory od kostiumu 19.06.09, 15:24
      w biuscie mam 86/87 a pod biustem 65. Jest to rozmiar podobno 60 F
      (28f) lub nawet FF , gdzie szukac takiej gory od kostiumu , Blagam
      pomozcie niedlugo wyjezdzam a kostiumu brak:(:(
      • wiolkus8989 przepraszam mialo byc 28F 19.06.09, 15:26
    • wiolkus8989 gdzie kupic te wszystkie modele w necie?? 19.06.09, 22:17
      prosze was bardzo abyscie podaly mi strony internetowe na ktorych
      dokonujecie zakupu strojow. W wiekszosci stron jak sprawdzam nigdzie
      nie moge znlezc mojego rozmiaru 28F...

65/87
      • lau-rin Re: gdzie kupic te wszystkie modele w necie?? 20.06.09, 07:58
        Sprawdziłam na bravissimo.com i są tam w rozmiarze 28F 3 modele, może akurat coś
        ci spasuje. Innego miejsca nie znam, ale ja noszę 28E-->30DD i strojów szukam
        30DD bo takie łatwiej zdobyć niż w obwodzie 28.
        • wiolkus8989 Re: gdzie kupic te wszystkie modele w necie?? 20.06.09, 15:22
          czy ta strona jest sprawdzona?? tzn bravissimo? nie znam
          angielskiego wiec nie wiem nawet jak zamowic kostium, zamawiala juz
          ktoras z tej stronki?
          • psuj-ka Re: gdzie kupic te wszystkie modele w necie?? 20.06.09, 16:01
            to jeden z najpopularniejszych brytyjskich sklepów na lobby :)
            tu są 2 wątki na jego temat:
            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,70771916,0,B_R_A_V_I_S_S_I_M_O.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,82929811,0,B_R_A_V_I_S_S_I_M_O_2.html
    • marciasek SEASPRAY (kostiumy dla wysokich) 21.06.09, 20:51
      Jedyny jakiego znalazłam producent jednoczęściowych kostiumów kąpielowych dla wysokich kobiet. Niestety, w ludzkiej (no, prawie) rozmiarówce, tzn. z drutami i miskami, znalazłam tylko jeden model, oględnie mówiąc skromny. No ale jednak kusi długością ("long torso" stoi napisane) i dlatego zapytuję, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firma Seaspray i może coś na temat ich kostiumów powiedzieć??
      Ja się przyczajam żeby go kupić na posezonowej wyprzedaży (a nuż obniżą cenę). No co, w zimie tez się pływa...
      • fanaberia.fanaberia Re: SEASPRAY (kostiumy dla wysokich) 22.06.09, 11:35
        Seaspray nie znam, ale niektóre modele Fantasie mają oznaczenie "long" (tu przykłady: tiny.pl/3k4p z ebaya). Żadnego nie miałam w rękach, więc nie wiem, jak ta ich długość wygląda w praktyce, ale można zapytać sprzedających.
        Poza tym sporo modeli "tall" jest w sklepach amerykańskich, ale tam niestety gorzej z miseczkami (tak jak i w Seaspray). Przy niezbyt dużym biuście da się z tą rozmiarówką wytrzymać, przy większym raczej będzie kłopot.
        • marciasek Re: SEASPRAY (kostiumy dla wysokich) 22.06.09, 12:37
          Fanaberio :) Dziękuję za wskazówkę, nie miałam o tym pojęcia. Czy to jest tak, że wskazane przez Ciebie modele występują w wersji regular i long, czy one po prostu są długie i można ryzykować - ? Przeglądałam na Listkach opisy od wszystkich tegorocznych modeli Fantasie i nie znalazłam w nich ani słowa o tym, żeby były długie. Tylko Seaspray ma adnotację long torso, niestety, misek niet.
          Marze o jednoczęściowym z miskami chociaż 34G, no, może być nawet 36F/FF - byle by był wystarczająco długi na moje 182. Jak dotąd mierzyłam tylko panaszki i się zniechęciłam - biust miałam na pępku :/
          • fanaberia.fanaberia Re: SEASPRAY (kostiumy dla wysokich) 22.06.09, 13:36
            Nie wiem, czy one są dłuższe "oprócz", czy "zamiast", też się zastanawiałam.
            Trzeba by dopytać sprzedawców. Wystawia je z podobnym opisem kilka osób, więc to
            raczej nie subiektywna ocena jednego człowieka. Zauważ też, że wszystkie mają
            regulację wysokości na biodrach, więc może faktycznie coś w tym jest. Nie mam
            żadnego jednoczęściowca Fantasie, ale tankini Fiji jest w stanie "luźnym" o ok.
            3 cm dłuższe niż Panache Grace w tym samym rozmiarze. Na ciele różnica się
            jeszcze zwiększa, miękkie Fiji sięga znacznie niżej. Więc może po prostu
            Fantasie uwzględnia istnienie wyższych kobiet? :)
            Dokładne wymiary uwzględniające długość tułowia podaje też Miraclesuit, ale one
            są irracjonalnie drogie (choć świetne). Czasem trafiają się w znośnych cenach na
            ebayu, ale częściej w "typowych" rozmiarach.
            Życzę owocnych łowów :)
            • marciasek SEASPRAY: Ha! Mam!!! Pasuje!!!!! :))) 15.10.09, 14:38
              Poczekałam grzecznie na przecenę na listkach. Dłuuugo czekałam, ale się doczekałam. Za jedyne 31,20 GBP kupiłam szybciutko czarnego Seaspraya, jedyny model z fiszbinami i literkowana miską, rozmiar 14F, opisany jako odpowiednik brytyjskiego 36F. No i pasuje, ta-ra-ram-pam-pam :))))

No fajny jest, nisko wycięty - jak lubię, dość długi na 182 (choć nie obraziłabym się za dodatkowe kilka centymetrów), fantastycznie kształtuje biodra i brzuch (medium control). Marszczenie na boku wygląda apetycznie. Zabudowanie niższe niz na fotce katalogowej - tak jakby modelce mocno skrócono (nieregulowane skądinąd) szelki do zdjęcia. Heh, pewnie kostium był na nią za długi ;)))

Miski jak miski, wobec braku zapięcia na plecach (jest takie duuuże okrągłe wycięcie do pasa a kostium trzyma się na szelkach - jak w kostiumach Fantasie, np. Bahamas) i tak nieźle trzymają. Miejsca w nich mam dość. Owszem, mogły by być troszkę głębsze i węższe, ale bez przesady - coś trzeba nosić, a to jest i tak o niebo lepsze od wszystkiego, co do tej pory miałam/mierzyłam. No nie, czepiam się, są _dobre_ (wymiary: 78/106-108, 34G/GG).

Jednym słowem zobaczyłam światełko w tunelu zarezerwowanym dla wysokich biuściastych, dotąd nie oświetlanym ;)
    • marciasek CHEEKY BEACH (D-J) 21.06.09, 21:04
      Okrrrutnie drogie, ale bardzo ładne kostiumy: www.cheekybeach.com
      Czy ktoś miał z tym do czynienia?
    • wiolkus8989 ewa bien : borneo 02 22.06.09, 21:37
      czy kto mial mowlizowsc mierzyc owy kostium? chce go zamowic lecz
      nie maja 60tek a mam pod biustem 65 a w biuscie 87 . I mysle o 65 E
      badz tez F bo do pewnego czasu zawsze nosilam 75 C:P
    • wiolkus8989 z jakiej strony zamowic 22.06.09, 22:45

z jakiej strony w miare tanio moge zamowic ktorys z kostiumow freyi
      czy panache badz inne w rozmiarach 28 lub 30 e czy f
      • jaki-s-ktos Re: z jakiej strony zamowic 21.07.09, 09:50
        zobacz na www.strojekapielowe.net/ - tam mają adresy sklepów
        • psuj-ka Re: z jakiej strony zamowic 21.07.09, 09:57
          Szkoda tylko, że nie ma tam naszych uświadomionych strojów, a jak znalazłam jedno Vodkatini, to nie było żadnej strony, na której możnaby je kupić :/ A przy innych kostiumach przewija się jedynie figleaves, które b. dobrze znamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka