daslicht Przyszedł dziś niebieski Tease Me... 23.06.09, 11:24 ...w rozmiarze 65H. Czekałam dwa tygodnie. Obwód piekielnie rozciągliwy, z przodu bym co prawda nie zapięła, ale zawiązać mogę. Fiszbiny wąskie, bardzo ładny wzór i kolor... Ale co z tego, skoro wypełzają mi wszędzie buły, łącznie z dołem, bo taki szeroki? Buuuuuu! A dopiero co miałam mniejsze cycki! (choć i tak by się nie zmieściły) ;(((((( Ładnego stanika nadal brak! ;( Odpowiedz Link
alex331 pytanie o rozmiar 25.06.09, 13:27 Pomóżcie dobrać rozmiar w obu modelach, nie bardzo mogę się zdecydować, który bardziej mi się podoba. Moje wymiary to 75/100 (biust mi urósł!!), nosęe zazwyczaj 32FF, ale tango II 30GG, arabelkę 30G, aragon 32F sporo za mały i dziewczyny radziły mi wymienić na 32G To są wymiary na prawą pierś, lewa o miseczkę mniejsza. Odpowiedz Link
kasienka.b Re: pytanie o rozmiar 25.06.09, 13:45 Ja bym strzelała w 30G tease me różowe i thrill me, a 30GG w tease me niebieskie. Odpowiedz Link
alex331 Re: pytanie o rozmiar 25.06.09, 15:06 Dziękuję bardzo za odpowiedź, a czy mogłabyś mi napisać czy Tease Me są bardzo czarne tak jak na zdjęciach z modelką na stronie Curvy Kate czy raczej ta niebieska bądź różowa warstwa fajnie przebija i rozjaśnia całość. Nie lubię czarnych staników. Czy Thrill me to jest ciemny granat? Odpowiedz Link
marciasek Re: pytanie o rozmiar 25.06.09, 15:11 Tease Me różowe: przebija i rozjaśnia. W niebieskim z pewnością analogicznie. (a thrill me nie znam, więc się nie wypowiadam) Odpowiedz Link
yaga7 Re: pytanie o rozmiar 25.06.09, 17:19 Thrill me dla mnie jest taki dżinsowy, fajny. Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 25.06.09, 16:30 to ostrzegam. Noszę 28G z Princess i Emily, a zarówno 28FF i 28G z Tease Me jest na mnie stanowczo za małe. Idealne jest dopiero 28GG. Może to zależy od biustu w jakiś sposób... Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 25.06.09, 17:21 Ja po prostu myślę, że co biust, to gust i trzeba mierzyć na sobie. Ja mierzyłam w sumie 4 różne rozmiary wszystkich modeli i moim zdaniem miski są normalne albo ciut większe. Ale na pewno zależy to od biustu :) Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 25.06.09, 17:39 oj gdybym tak mogła sobie za jednym zamachem zmierzyć 4 rozmiary... :) niestety u mnie to kwestia wymian, zwrotów itp :( Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 25.06.09, 17:57 Nigdy nie miałam wcześniej Curvy Kate, ani dawno nie mierzyłam innej marki niż te, które miałam do tej pory, więc zamówiłam hurtem. Ale i tak musiałam domawiać, bo chciałam wszystkie trzy modele, a były różne rozmiary z różnych modeli, a moim zdaniem wszystkie trzy się ciut od siebie różnią (nawet Tease me w różnych wersjach kolorystycznych jest wg mnie ciut inna). Ale rzadko tak robię :) Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 25.06.09, 19:59 z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że tease me różowe jest odrobinkę większe niż niebieskie. Oczywiście wszystko zależy od biustu, ale w większości moje klientki kupowały różową wersję o miskę, czasem nawet dwie miski mniej, rzadziej standardowy rozmiar. Niebieska wersja wypada moim zdaniem bliżej standardowego rozmiaru. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 25.06.09, 20:26 W sumie u mnie by to się zgadzało. Niebieski Tease me mam 34G - standardowy rozmiar. Różowy Tease me mam 32GG. Ale z drugiej strony różowy 34FF był za mały, a 34G miał za luźny obwód (luźniejszy od niebieskiego i luźniejszy od 34FF - zakręcone, nie? ;)). Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 25.06.09, 21:40 owszem :D najlepiej zatem przymierzyć wszystkie możliwe :D Odpowiedz Link
marciasek Re: Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 26.06.09, 12:31 No niestety, zachęcona tymi opiniami kupiłam tylko jeden rozmiar - będąc na granicy 32H/32HH wzięłam 32H - za mały :((( Myślę że to kwestia budowy piersi: kiedy są pełne góra i wysoko osadzone, miska wcale nie jest taka duża. Tak więc: mierzyć, mierzyć, mierzyć. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 28.06.09, 11:43 Dorzucę swój kamyczek. Mój biust nie ocenia ani Tease me (różowy) ani Thrill me (grafitowy) jako wielkomiseczkowców. Noszę normalnie 32J, Showgirl mierzyłam, oba na granicy bułkowania. Co nie znaczy, że jednego z nich nie zatrzymałam ;-) Odpowiedz Link
elrosa Re: Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 28.06.09, 12:02 Oo, jaki rozmiar zatrzymałaś? Mam obecnie bardzo podobne wymiary, no, dwa centymetry w biuście mniej, i zastanawiam się, jaki by tu wziąć :) Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Jeśli chodzi o dużomiseczkowość Tease Me... 28.06.09, 13:19 Zostawiłam różową Tease me 34H choć w miarę chodzenia będzie miała tendencję do muffinowania. Miałam wrażenie, że Thrill me jest odrobinę większy i ma bardziej rozciągliwy obwód, ale zamówiona wersja kolorystyczna nie przypadła mi do gustu. Z innych modeli noszę np. 32J Georga Cleo, Millie i Antoinette Freya; Panache Confetti 30JJ, Harmony 30K. Odpowiedz Link
h4szi Re: SHOWGIRL 26.06.09, 10:56 Dziewczyny co wziąć 65/94 dla którego chyba pasuje Effuniak 65 H. Chce coś wybrać z niebieskiego Tase me lub różowego Thrill W sumie co się mierze to wychodzi mi inny rozmiar w zależności od stanika który nosiłam, biust mam lejący i niestandardowy :/ Miałam już dawno wysłać zamówienie ale jakoś nie mogę się zdecydować co brać. Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: SHOWGIRL 26.06.09, 11:17 z Tease Me możesz wziąć 60GG albo 60H. Ja mam 67 pod biustem i około 93 cm w biuscie i mam idealnie pasujące 60GG. z thrill me niestety Ci nie pomogę Odpowiedz Link
h4szi jaki rozmiar 26.06.09, 10:57 Dziewczyny co wziąć 65/94 dla którego chyba pasuje Effuniak 65 H. Chce coś wybrać z niebieskiego Tase me lub różowego Thrill W sumie co się mierze to wychodzi mi inny rozmiar w zależności od stanika który nosiłam, biust mam lejący i niestandardowy :/ Miałam już dawno wysłać zamówienie ale jakoś nie mogę się zdecydować co brać. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: SHOWGIRL 27.06.09, 14:38 Dziewczyny, a gdzie poza dopasowaną można kupić Showgirl...? Odpowiedz Link
jelonek_k Re: SHOWGIRL 27.06.09, 15:06 Na pewno na ebras.pl No, ale tam się bardziej opłaca kupować będąc w Klubie Biuściastych (do poczytania w wątku o sklepie, na końcu aktualne informacje na ten temat). Odpowiedz Link
aguchniak86 no i się rozpuściłam...po noszeniu tease me 27.06.09, 16:46 wczoraj caly dzien nosilam rozowa teaseme, a dzis jak patrze na swoje cycki w siennie to mi sie nie podobaja :D:D jakos tak nisko sa i wogole :D:D zla showgirl oj zlaaaaaaa ( przepraszam za brak polskich znakow) :D Odpowiedz Link
charissa możecie poradzić ? 27.06.09, 23:21 wymiary jak w sygnaturce i nie mam pojęcia w jaki rozmiar wcelować 65H czy 70G ? Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: możecie poradzić ? 27.06.09, 23:43 Mogę się wypowiedzieć o różowym Tease Me. Ciasno pod biustem mam 70, kupiłam 28H i obwód jest akurat. 70 może być na Ciebie lekko luźnawe, choć to też zawsze kwestia indywidualnej ściśliwości. Odpowiedz Link
aguchniak86 Re: możecie poradzić ? 28.06.09, 01:46 mam podobne wymiary i wzielam 65H - 70tka bedzie za luzna Odpowiedz Link
gramma5 Re: możecie poradzić ? 28.06.09, 13:54 Potwierdzam. Na obwód pod biustem 74 wzięłam 65 i jest idealnie. 70 byłoby za luźne. Odpowiedz Link
charissa zakupiłam, przymierzyłam, wymieniam 07.07.09, 08:29 Kupiłam Thrill Me charcol/pink w rozmiarze 30H i Tease Me Black/Aqua 32G. Trill me nawet dobry, ale dużo bardziej podoba mi się Tease me i ten chcę mieć. Niestety przy mojej asymetrii obniżanie rozmiaru w miseczkach się nie sprawdziło. Wymieniam 32G na 32GG, panie Hanna z Dopasowanej nie wyklucza, że może nawet H trzeba będzie wziąć (uuu tylko co z tą mniejszą piersią, tyle luzu tam będzie). Wg mnie Thrill me, przynajmniej ten szaro-różowy jest bardziej rozciągający się niż Tease me (black/aqua). 30 Thrill me sprawiała wrażenie luźniejszej niż 32 Tease me. Odpowiedz Link
charissa wymiana przyszła 16.07.09, 14:09 przeszło zmienione Tease me 32gg jakas taka wielka micha, wydaje mi sie, że ta gąbka jeszcze powiększa mój biust :( nie jestem przekonana, choć M mówi, że ładnie dam zdjęcia do galerii z prośbą o pomoc. Odpowiedz Link
marisella Tease me 36H, Thrill me 36H 29.06.09, 08:41 Kupiłam oba w największym możliwym rozmiarze, choć oczywiście doskonale zdawałam sobie od początku sprawę, że skoro Harmony w 70 i 80K jest na moje 88/134 za mały, to te Showgirlki tym bardziej. Jak wiadomo - tonący brzytwy się chwyta :-) Oba staniki są śliczne i na pewno doskonale trzymają biust odpowiedniej do swojego rozmiaru wielkości. Mój trochę opada, bo obwód za luźny i specyficzny (o tym za moment), a do tego miski sporo za małe, choć nie aż tak, jak się tego spodziewałam. Wizualnie bardziej podoba mi się Thrill me, o wiele bardziej, ale Thrill me wraca do Dopasowanej, a zostawiam Tease me, bo w nim mniej widać drugą parę piersi nad stanikiem, po prostu pod ubraniem mniej się rzuca w oczy że jest o wiele za mały (przylegająca koronka nie wrzyna się w pierś jakoś mocno, mostka odstającego o kilometr też nie widać, wiec jakoś można chodzić :-)) Ramiączka - będą u mnie do wymiany. Są bardzo elastyczne i mocno naciągają się i ściągają podczas chodzenia. Mam wrażenie, że ze sztywniejszymi ramiączkami (mniej elastycznymi) biust będzie stabilniejszy i się nieco podniesie (teraz ramiączka nie utrzymują jego ciężaru za bardzo, reagują raczej rozciągnięciem), choć pewnie przez to jeszcze bardziej uwidoczni się zamałość stanika. Trudno, jak się nie ma co się chce, to się człowiek i z za małego stanika cieszy :-) Fiszbiny - są na mnie super, wlasnie takie jak powinny, nie za wąskie, nie za szerokie, w kazdym razie bez porównania do panaszów w mojej okolicy rozmiarowej. Showgirl to jedyne staniki (poza za małą maskaradką-antośką), które zbierają mi biust z boków i lokują go z przodu, chwała im za to. Boczki - baaaardzo niskie. Bardzo bardzo. Baaaardzo. Aż mi z tym jakoś dziwnie było, jak ubrałam Showgirl po zdjęciu z siebie Tanga :-D Obwód - podobnie ja ramiączka - u mnie do wymiany, przeszyję obwód ze starej Arabelki. U mnie z tym pasem obwodu sprawa wygląda tak, jak z ramiączkami - mocno się on rozciąga i mocno zbiega. W gruncie rzeczy nie robi mi różnicy na którą haftkę się zapnę, bo efekt jest zawsze ten sam - zapiąć można się bez problemu, ale pas z tyłu i po bokach zawsze wrzyna się w tłuszczyk gumkami, uwydatniając każdy wałeczek i tworząc nowe (gumki rozciągają się i ściągają, a materał obwodu tylko rozciąga). Dodatkowo gumki wywijają się tak, że mają kształt małego półokręgu - ich środek zapada się w ciało, a brzeg odstaje. Oprócz tego sam pasek obwodowy po chwili noszenia zwija się i jest z tyłu cieniutki, jak przy stanikach z zapięciem na jedną haftkę. Dla grubasów niezbyt wygodne, no i szalenie nieestetyczne, bo widać to nawet pod luźnymi bluzkami koszulowymi. Ten obwód to zdecydowanie najsłabszy punkt stanika (w tym rozmiarze i na moim ciele w każdym razie). Jednak mimo wymienionych wad, jest to najwygodniejszy, najładniejszy i najlepiej kształtujący, unoszący i podtrzymujący stanik, jaki mam, a mój biust wygląda w nim o wielel korzystniej niż w Tangu czy Harmony. Cieszę się, że go kupiłam, nawet jeśli nosząc go zaprzeczam wszsytkim tezom o doborze stanika, jakie głosi Lobby i ja sama jako jego część :-) Czekam na Tempt me do J :-))) m. Odpowiedz Link
yo_anka Re: Tease me 34H, Thrill me 34H 29.06.09, 23:44 Dzięki uprzejmości Jelonki miałam możliwość zmierzyć oba i nawet skorzystać z wymiany na co, rzecz jasna, chętnie przystałam :) Chciałam dodać też swoje trzy grosze jako ze dziś właśnie przyszedł od mnie i mam na sobie Tease Me, Thrill Me <odesłałam> ( oba w 75H) navy/lime bardziej mi się podobał, ale ..... Thrill me niestety jest na moje 77/112 dramatycznie za mały i pieruńsko luźny - a tak mi się podobał, bardziej niż Tease me... Za to Tease me jest cudowanie wygodny, dużomiskowy i ciaśniejszy. To ja się pytam: i to szyje ta sama firma.?!?! Oj, CK musi chyba jeszcze odrobić zadanie domowe ze standaryzacji. Tease me a wzięłam BLACK / AQUA zyskuje dużo przy bliższym poznaniu, na pierwszy rzut oka i w katalogu nie zachwycił mnie, ale daje ładny kształt piersiom. I JEST CUDNIE WYGODNY! (odrobinkę drapie przy łączeniu miski z ramiączkiem, ale to nic przy niskich boczkach, nie dłubiących fiszbinach, niskim mostku i ogólnie fiszbiny kończą się tam gdzie powinny :) Mam nadzieję ze się nie rozciągnie! Bo i tak z tym 75H już poszłam na kompromis.... Siedzę w nim przed komputerem i testuję i po twoim poście obmacałam sobie obwód. Fakt to nie dla grubasków - mi też robi wałeczki. Albo jestem za tłusta, albo mam jednak za luźny obwód albo trzecia opcja te materiały na obwodzie są do kitu. Siateczka się rozciąga a gumki na dole i górze obwodu są ciaśniejsze i to daje dziwny efekt bukowania, który może być widoczny pod bluzkami :((( Wprawdzie tą koronkę mogli sobie darować, za bardzo odznacza się pod ciuchami ale i tak mi się podoba za kształty i WYGODĘ!!! Zbiera z boków bardzo, na mój gust nawet za bardzo, ale to pod bluzkami wygląda ciekawie - jabłuszka! :) Poprzednie podejście do CK miałam nieudane, w Portia dużo mniejsza od innych brytyjczyków, w Princess nawet w 34J było mało miejsca w misce przy dużym luzie w obwodzie! Najlepiej wyglądała Emily ale też małe miski, luźny obwód. Tak więc z pewną obawą podchodziłam do ShowGirl! I pozytywne zaskoczenie! Teraz tak jak my wszystkie nie mogę doczekać się plunga do J+ To będzie rewolucja - jak będzie tak samo wygodny! Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Czy ktoś się orientuje... 29.06.09, 14:14 czy w kolejnych sezonach linia Showgirl będzie kontynuowana? Mam wielką nadzieję, że tak... w końcu pojawiły się jakieś seksowne staniki w G+, założę się że któryś z Showgirl wygra konkurs na tegoroczne Kusidełko w kategorii G+ :p Odpowiedz Link
ycik Zielone tease me :) 01.07.09, 21:43 Na stronie StarInABra można zobaczyć tę wersję kolorystyczną. Czyżby to był kolor z jesiennej kolekcji? :) Mnie się bardzo podoba, bardziej niż róż i błękit starinabra.com/index.php Odpowiedz Link
kasikk68 Re: I fioletowe 01.07.09, 22:10 kolorki fajne ale jeszcze fajniej by było gdyby ramiączka także miały kolor misek:) Odpowiedz Link
szolem-a Re: I fioletowe 02.07.09, 00:15 fioletowy wydaje mi się z tego wszystkiego najciekawszy.. róż i ten odcień błękitu pachną mi lekko kiczem. Odpowiedz Link
monjan Re: I fioletowe 02.07.09, 14:44 czarno-fioletowe są boskie!!!a te z zóltymi ciekawe i kropeczki bomba! Odpowiedz Link
nati_88 Thrill me 36H 03.07.09, 15:08 Thrill me navy/lime w rozmiarze 36H. Uwielbiam granat i zieleń, tak więc połączenie jak dla mnie idealne. Wizualnie bardzo ładny, Falbanka trochę za duża i wygląda zza dekoltu. Ale jakoś bardzo mnie to nie irytuje :)Kokarda na mostu też za wielka. Jak stanik zostanie, to się jej pozbędę. Obwód- jest dobry. Nie za ciasny, nie za lużny. Zapięłam na razie na najluźniejsze haftki. Wielki plus za trzy haftki w zapięciu. Nic nie wbija mi się w tłuszczyk :) Ramiączka bardzo, ale to bardzo elastyczne. Taka zwykła taśma, prosta, bez ozdób. Miski są ok. Na mniejszej piersi trochę odstaje, ale jakoś bardzo tego nie widać. Mniejszego rozmiaru na pewno bym nie brała. Za to efekt budyniowego biustu jak sie patrzy:) Jeszcze nigdy czegoś takiego nie miałam. Ale, o dziwota, biust siedzi w miskach przy schylaniu i wyprostowaniu i po zbiegnięciu ze schodów. Ale do biegania za autobusem się nie nadaje :) Boczki nie są za niskie, co mnie cieszy. Fiszbiny są co prawda za szerokie, ale nie są jakoś bardzo długie i nie wbijają się w pachę, co ostatnio panaszowa Sienna mi zrobiła. Zastanawiam się, czy go zostawić. Może pstryknę jakoś fotki i wyślę do galerii. Bo jako tako to sam stanik szalenie mi sie podoba. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Thrill me 36H 03.07.09, 16:00 nati_88 a na jakie wymiary go bralas? i co zazwyczaj nosisz? Odpowiedz Link
nati_88 Re: Thrill me 36H 03.07.09, 16:16 Ostatnio to noszę głównie błękitnego effuniaka 90gg i czasem (jak schnie effuniak:) )założę panaszową elizę 36GG, która jest już za mała. A thrill me brałam na wymiary 90/122(3) Ale tak teraz patrzę i chyba spróbuje 36gg. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Thrill me 36H 03.07.09, 16:51 Och, to cudownie! 36H ma szanse byc na mnie dobre :) A gdzie kupowalas? Gdybys miala drugie polaczenie kolorystyczne, to namawiałabym Cie na na odsprzedanie :) Odpowiedz Link
nati_88 Re: Thrill me 36H 03.07.09, 18:20 No to 36H jest dosyć spore :)Ja kupowałam w dopasowanej. A to drugie połączenie to bardziej chodliwe jest, z tego co widzę:D Odpowiedz Link
marisella Thrill me36H-o sprzedaży,potem do usunięcia(chyba) 03.07.09, 22:51 Jul-kaa - ja mam Thrill me szaro-różowe w 36H z Dopasowanej. Miałam odsyłać, ale jesli chcesz to mogę wrzucić na giełdę czy coś :-) (kupowałam z jakimś rabatem, chyba tym 11%, więc trochę taniej niż normalnie). Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Thrill me36H-o sprzedaży,potem do usunięcia(c 04.07.09, 00:39 A za ile? bo chce! napisze tez mejla Odpowiedz Link
nati_88 Mam już 36GG 09.07.09, 16:45 Dzisiaj przyszło thrill me w romiarze 36GG i leży o wiele, wiele lepiej. Pod dosyć dopasowaną bluzką z cieńkiego materiału koronka odznacza się minimalnie. Falbanka w ogóle :) Biust budyniowaty, ale mniej niż w 36H. Obwód sprawia wrażenie minimalnie ciaśniejszego. Jestem zauroczona całkowicie, głównie kolorystyką. Ładnie kształtuje, podnosi do góry. Nie zauważyłam spłaszczenia piersi, wręcz przeciwnie. W końcu mam ładny, ciemny stanik do dekoltów :) 36H pewnie wróci do sklepu:) Odpowiedz Link
czikita1515 Prośba o pomoc - tease me 04.07.09, 00:28 Dziewczyny, obecnie noszę antośkę 32H i jest dość przymała, czy tese me brać 32H? Jak myslicie?:) Odpowiedz Link
pchla20 Thrill me 04.07.09, 02:23 to jakaś tragedia a nie stanik... już przy zakładaniu mostek zaatakował tak że myślałam że mnie wykręci na drugą stronę, po założeniu uwierał tak jakbym się gwoździem dźgała... po za tym obwód jest ściśliwy niesamowicie szczególnie w porównaniu do panache. w panache w obwodzie 65 mogę się zapiąć na najciaśniejszą haftkę, wtedy jest mega ciasno, optymalnie na środkową lub pierwszą, a tu w tym samym obwodzie ledwo zapięłam się na ostatnią! więc jestem jakaś niewymiarowa chyba (czytałam sporo opinii że to rozciągliwce) miseczka nie leży w ogóle, odstaje, nie dopasowuje się do piersi i ogólnie robi co jej się podoba ;] po prostu koszmarek i chyba więcej się nie skuszę na curvy kate, no chyba że na nieusztywniany model Odpowiedz Link
sprezzaturka Tease Me - Buły, buły i jeszcze raz buły 08.07.09, 11:23 Zwiedziona ślicznym wyglądem i pozytywnymi recenzjami zachorowałam na tease me. Przyszedł, założyłam, popatrzyłam w lustro i natychmiast zapragnęłam go zdjąć. Oczywiście został odesłany. Pod pachami miałam paskudne buły, takie nie do wygarnięcia. Fiszbiny pod pachą wbijały się w ciało i to tak, że było to widać "z zewnątrz". Nie, obwód nie był za ciasny. Nie było też efektu jabłuszek, tylko płasko, a potem buła przy samym brzegu miski. Jak dla mnie - kompletna porażka :( Wygląda na to że Curvy Kate jest ze mną równie niekompatybilna co Freya. Jak na razie na moim biuście leżą dobrze wyłącznie biustonosze firmy Panache. Odpowiedz Link
sprezzaturka Re: Tease Me - Buły, buły i jeszcze raz buły 27.08.09, 15:24 Cha, cha, cha. Oczywiście że był za ciasny w obwodzie. Mierzyłam niedawno obwód 36 i buły zniknęły w tajemniczy sposób :) Chyba sobie kupię... Odpowiedz Link
zania_uk gdzie dostepne, nie w Polsce ??? 15.07.09, 17:25 gdzie mozna kupic Showgirl, ale nie w Polsce? to przeciez marka Brastopu, wiec powinny byc u nich, a nie ma. CK jest przeciez tylko w Brastopie (plus sklepy w PL), wiec Showgirl chyba tez... nie mieszkam w PL, wiec jest to troche nieoplacalne zamawiac cos z polskich sklepow. Odpowiedz Link
imp18 Re: gdzie dostepne, nie w Polsce ??? 15.07.09, 17:45 też szukałam i gdzieś nawet w 1 sklepie udało mi się znaleźć (nie pamiętam w jakim teraz), ale cenowo wychodziło drożej niż w polsce :) No ale tobie może jakoś będzie się opłacać ... Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: gdzie dostepne, nie w Polsce ??? 15.07.09, 20:11 Ja widzę tu: www.envie4u.co.uk/details4.asp/ProductID/834/sid/142/Curvy-Kate-Showgirl-Tease-Me-Bra-pink Ale faktycznie policz sobie, co Ci wyjdzie taniej... Kto by pomyślał, że będą tak trudno dostępne w UK w porównaniu z PL?! Odpowiedz Link
zania_uk Re: gdzie dostepne, nie w Polsce ??? 16.07.09, 00:35 ponad £30 to duzo za stanik... zwlaszcza 'taniej' marki (za takie uwazam CK i Showgirl), £30 to moglabym zaplacic za MM na przyklad. Freye, Panache, czy maskaradki sa za <30. teraz jest wyprzedaz w Brastopie, moze po wyprzedazy wrzuca Showgirl razem z nowosciami. i tak mi sie nie oplaca teraz kupowac bo chudne (juz -3kg!, w planie conajmniej nastepne 3) i czekam jak mi sie zmieni rozmiar. albo do nich napisze i sie zapytam. Odpowiedz Link
jul-kaa Thrill me 80H + teoria o tym, na jaki biust pasuje 16.07.09, 19:44 Dzięki uprzejmości Mariselli i ja stałam się posiadaczką tego cuda :) Jest śliczny! kolor to grafitowo-niebieski, koronka jest różowa, dość jasna. Ramiączka regulowane na całej długości, bardzo elastyczne - są największą wadą tego stanika, bo okropnie się wrzynają (a mnie się rzadko cokolwiek w ramiona wrzyna, choć mam bardzo ciężki biust. Nie mam też ramiączkowego rowka na ramionach i jak mi go Thrill me zrobi, to uduszę;)). Dodam jeszcze, że ramiączka się paskudnie rolują, co zwiększa wrzynactwo. Miski są super, choć oczywiście z lekka za małe, więc nie wygarniam zbyt uparcie. Odznacza się pod bluzkami, a ta jednak mało wyrafinowana kokarda (wielka kokarda!) wylazi mi z dekoltów, na co jej pozwalam upajając się świadomością, że mam taki śliczny stanik. MOje wymiary - 98/92 - 125/136 (luźno/ciasno - w wyproście/w zwisie) I teraz teoria: Otóż miski Thrill me się rozciągają, są "w pionie" elastyczne. Moja teoria jest taka, że ten stanik dobrze wygląda na osobach o w miarę ciężkim biuście, który trochę zwisa (moja różnica między wyprostem a zwisem to ponad 10cm). Taki biust slicznie rozciąga miseczki, które rozciągnięte tworzą kule, a nierozciągnięte są po prostu płaskie. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link
jul-kaa Thrill me 80H realne wymiary 16.07.09, 19:47 81cm w spoczynku, 107cm(!) maksymalnie rozciągnięty. Na mnie jednak na razie nie podjeżdża, choć już zapinam na najciaśniejszą haftkę. U - 22cm, UU - 45cm wysokość mostka - 9,5cm Odpowiedz Link
alex331 Thrill Me 30G czy 30GG?? PILNE!!! 21.07.09, 09:00 Dziewczyny potrzebuję pilnej porady, dziś odsyłam za dużego Aragona do dopasowanej i chciałabym wymienić na Thriil Me, kasieńka.b poradziła mi rozmiar 30G, chciałabym się upewnić jeszcze. Noszę normalnie 32FF bądź 30GG, Aragon 32F za mały a 32G za duży. Który rozmiar mam zakupić bo im więcej czytam tym mniej wiem, a nie chciałabym po raz kolejny odsyłać. --- pozdrawiam Ola 75/99 70FF 65GG Odpowiedz Link
imp18 Re: Thrill Me 30G czy 30GG?? PILNE!!! 21.07.09, 09:10 ja bym stawiała na 30G ... ale bierz pod uwagę, że te staniki to naprawdę half cupy - tzn miseczka kończy się troche nad sutkiem :P Odpowiedz Link
alex331 Re: Thrill Me 30G czy 30GG?? PILNE!!! 21.07.09, 09:24 no właśnie wiem i dlatego zastanawiam się czy w 30GG nie czułabym bardziej komfortowo, nie nosiłam nigdy half cupa-:)) Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: Thrill Me 30G czy 30GG?? PILNE!!! 21.07.09, 10:13 Alex, wydaje mi się, że GG mógłby być za duży. Ja mam co prawda Tease Me ale podobno Thrill Me ma jeszcze większe miski.Noszę 28H na wymiary 70/98, gdyby obwód nie był tak rozciągliwy, to powinnam 30G. A mój "standardowy" rozmiar to 30GG. I jakieś niesamowicie wypełnione nie są (choć nie są za duże, bo w rozmiar mniejszej misce miałam bułę pod koronką). Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: Thrill Me 30G czy 30GG?? PILNE!!! 21.07.09, 10:27 Teraz spojrzałam na Balkonetkę, gdzie Falconeye przy wymiarach ciut większych od Ciebie ma 65H. Pozwoliłam sobie wkleić link: www.balkonetka.pl/katalog/bra/curvy-kate-showgirl-thrill-me-2 To ja już nie doradzam w takim razie - nie chcę Ci mieszać, bo sama już nie wiem, niestety. Odpowiedz Link
alex331 Re: Thrill Me 30G czy 30GG?? PILNE!!! 21.07.09, 12:03 dzięki za linka, faktycznie ma miseczkę większą niż ustawa przewiduje, tylko nie ma też takiego fajnego efektu jak inne dziewczyny np. w galerii. Pani z dopasowanej też sugerowała miseczkę G a nawet FF, co już mi się wydaje trochę hardcor. Uff już sama nie wiem, a może zwrócę Aragona 32G i poszukam sobie 32FF.... Odpowiedz Link
bebe.lapin Tease Me - jaki rozmiar? 31.07.09, 13:35 Mam prosbe o ustalenie rozmiaru Tease Me, najlepiej tego niebiesko-czarnego, dla siostry. Ma 79/106cm, jedyny do tej pory dopasowany stanik to blekitna ariza 34GG. Przeczytalam Wasze komentarze i jestem tak zakrecona, ze nic juz nie wiem-miska ma byc taka sama, czy rozmiar albo dwa mniejsza? jak z obwodem-75 czy 70 brac (ona zapina sie w te arize na najscislejsza haftke, tzn ja ja ostatnio zapielam)? Biust ma nie tragiczy, ale rewelacyjny tez nie. Z gory dziekuje, musze jej cos kupic, zanim wyjedzie za granice, sama sobie wysylkowo nic nie kupi. Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Tease Me - jaki rozmiar? 04.08.09, 15:42 Ja bym próbowała 70GG lub 70H :) Z moich obserwacji wynika, ze niebieski wypada odrobine mniejszy niz rózowy, wiec nawet bardziej 70H :) Odpowiedz Link
jul-kaa Ramiączka w Thrill me 04.08.09, 14:16 Ramiączka w Thrill me są bardzo, bardzo rozciągliwe (tak samo, jak obwód i miski!). Obszyłam je i znacznie lepiej trzymają, biust nie sprężynuje. Opisalam i dołączyłam zdjęcie tu. Odpowiedz Link
czerwona_pomadka czy ktoś coś wie o nowej kolekcji? 09.08.09, 17:42 mam na myśli kolekcję jesienno-zimową. jakieś nowe modele, albo wersje kolorystyczne? a co z tym plunge'm zapowiadanym na sierpień? Odpowiedz Link
kryklu Re: czy ktoś coś wie o nowej kolekcji? 09.08.09, 18:12 Dopasowana wie: "Niestety ani Daisy ani Polki nie będzie w tym roku, wszystko się bardzo szybko zmienia. Tease me zielona i fioletowa to wiosenne propozycje Showgirl, generalnie na przyszłą wiosnę bedzie bardzo dużo nowości! Na tę jesień była zapowiadana czerwona thrill me, która była bardzo ładna, ale niestety tez pokaże się dopiero na przyszłą jesień." (cytat z forum Duży Biust) Odpowiedz Link
imp18 Re: czy ktoś coś wie o nowej kolekcji? 09.08.09, 19:16 uu szkoda .. no ale nic .. to wogóle coś będzie na jesień ?:| Odpowiedz Link
kasienka.b Re: czy ktoś coś wie o nowej kolekcji? 09.08.09, 19:50 Z Showgirl niestety nie :( Z Curvy Kate tylko Portia fioletowa i granatowa, Princess biała i Emilka brązowa. Odpowiedz Link
pimpirimpim TEASE ME black aqua 21.08.09, 12:55 Zawsze byłam fanką staników lekko usztywnianych, więc bardzo sie ucieszyłam, że mogę taki miec w rozmiarze 65GG :) Rozmiar okazał się dobry, choć na początku miałam wątpliwości co do miseczek (co ciekawe najpierw myślałam, że są za małe, potem że za duże ;)) ) - są raczej płytkie, a koronka na końcach luźna, więc biust wyglada zupełnie inaczej niż w bardziej zabudowanych stanikach, ale po dokładnych oględzinach stwierdzam, że jest zdecydowanie ok. Obwód jest bardzo przyjemny - dobrze trzyma, nic nie uciska. Dużym plusem jest niskie zabudowanie zarówno na mostku jak i pod pachami. Fiszbiny dość wąskie, choć nie obraziłabym się na centymetr mniej :) Jedyny minus jaki dostrzegłam to szeroko rozstawione ramiączka, które czuję przy chodzeniu, ale przy dobrym ich ustawieniu nie uwierają (za bardzo ściągniętę wbijały się okropnie). Podsumowując - cos czuję, że Tease me pobije mojego dotychczasowego faworyta George'a :) Odpowiedz Link
sprezzaturka Thrill Me charcol/pink 36 FF 27.08.09, 15:32 Zobaczyłam, przymierzyłam, kupiłam :) Jest naprawdę świetny. Nie ma się co rozpisywać - wszystkie parametry wychodzą "na plus". No, z wyjątkiem jednego... Nie sposób założyć go pod luźniejszą bluzkę. Falbanka podnosi materiał i biust wygląda baaaaaaaardzo dziwnie :/ No cóż, będzie noszony pod bluzki obcisłe... Odpowiedz Link
st-efa SHOWGIRL - nowa rozmiarówka kolekcji wiosennej 29.08.09, 11:41 Właśnie zauważyłam w katalogu wiosennym, że showgirl będzie w nowych rozmiarach. Z Thrill me i Tease me będę takie rozmiarki 28DD-J, 30DD- J, 32DD-HH, 34DD-H, 36DD-GG, 38DD-G. Może ktoś się ucieszy z takiej wiadomości ;))) Jeśli ktoś już o tym pisał to sorry za powielanie. Odpowiedz Link
czerwona_pomadka problematyczne doły do Tease Me (rozmiarówka) 13.11.09, 17:31 Kurczę, zamówiłam dół - stringi do różowego Tease Me, rozmiar 34 czyli mój standardowy w brytyjskich firmach. Mam ok 90 cm w biodrach. Stringi są tak małe, że nigdy chyba nie widziałam mniejszych 34-ek. Wcinają się niemiłosiernie, po prostu tragedia. Jaki więc rozmiar sugerujecie? 36 czy 38? Obawiam się, że skoro 34 wpija się AŻ TAK, to 36 też bedzie mi się wcinać w tłuszczyk. Może 38? Hmm 38 nie noszę nawet w polskich... jaki rozmiar ma szanse pasowac najbardziej? Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: problematyczne doły do Tease Me (rozmiarówka) 29.04.10, 09:37 mam stringi Thrill Me rozm 12 - również są ciasne. MAją bardzo mocną, sztywną gumkę, a żeby zmarszczyć boczki jak na zdjęciu i uzyskać falbaniasty efekt trzeba by min. 2 rozmiary większe wziać. (porównuję z kostiumami panache i rozmiarówką spodni angielskich :-) ) Odpowiedz Link