Dodaj do ulubionych

"degustacja waty cukrowej" punktem programu

25.05.06, 09:24
Kolejna bzdura wypuszczona z UM w Chorzowie.Według programu Dni Chorzowa jedną
z atrakcji będzie "degustacja waty cukrowej" - domyślam się ,że ta atrakcja
będzie skierowana dla dzieci , a dla dorosłych proponuję: kufel piwa, jabol,i
analiza statystyk dotyczących bezrobocia i wzrostu przestępczości w
piękniejącym z każdym dniem mieście , mieście w którym chce sie życ ,mieszkać
i pracować.
Obserwuj wątek
    • yasmin_ch Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 25.05.06, 14:23
      noo no, taka degustacja to zapewne wazny punkt programu bedzie;-)

a co jeszcze sie bedzie dzialo? muzycznie?
      • upupa_epops Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 03.06.06, 16:22
        muzycznie bedzie Patrycja Markowska, dzis o 20.00
        a resztę znajdziecie tutaj -->
        www.chorzow.kylos.pl/forum/viewtopic.php?t=770&postdays=0&postorder=asc&start=0
        serdecznie polecam :)
        • kefiszon Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 03.06.06, 18:25
          A fotki z parady tutaj www.galeria.chorzow.slask.pl/thumbnails.php?album=78
          • martahelena Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 04.06.06, 12:34
            Patrząc na te zdjęcia i to co działo się na ulicach Chorzowa ma sie wrażenie
            jakby czas się cofnął o dobre 20,30 lat.Brakuje tylko trybuny z której Wielki
            Prezydent macha do zadowolonych mieszkańców pięknego miasta Chorzowa.
            Mieszkańców zadowolonych i dumnych z faktu bycia chorzowianinami bo Chorzów to
            miasto piękniejące z dnia na dzień, miasto w którym chce sie mieszkać, żyć i
            pracować.
            • kefiszon Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 04.06.06, 16:56
              A wg Ciebie co mają robić:płakać,powiesić się,poderżnąć sobie żyły?????

Mieszkają tutaj,bo to ich miasto. Niektórzy moga wyjechać do innych miast czy
              krajów i tam się cieszyć z życia. Ale nie wszyscy.
              Większość jednak musi tu zostać.

Nie wiem czemu tak cię to oburza?!
              Lepiej żeby stali i narzekali jak im źle,bo nie mają pracy a jeśli ją mają to
              mało zarabiają?
              Albo że życie jest długie szare i do pupy?
              wtedy byłoby oki?
            • yasmin_ch Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 04.06.06, 18:51
              martahelena napisała:

> Patrząc na te zdjęcia i to co działo się na ulicach Chorzowa ma sie wrażenie
              > jakby czas się cofnął o dobre 20,30 lat.Brakuje tylko trybuny z której Wielki
              > Prezydent macha do zadowolonych mieszkańców pięknego miasta Chorzowa.
              > Mieszkańców zadowolonych i dumnych z faktu bycia chorzowianinami bo Chorzów to
              > miasto piękniejące z dnia na dzień, miasto w którym chce sie mieszkać, żyć i
              > pracować.

ale jak sama zauwazylas owej trybuny NIE bylo. w czym problem, ze zorganizowano
              takie przejscie Wolka? ze zdjec wynika, ze wiele osob bylo zainteresowanych.
              najprosciej byc z wszystkiego niezadowolonym - mozesz probowac cos zmienic. moze
              za rok zlozysz jakas ciekawsza propozycje zorganizowania Dni Miasta?
              • martahelena Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 05.06.06, 09:27

nic nie rozumiecie.nie widzicie ,ze używam nowomowy Pan Prezydenta?
                Nie ja nie chcę żeby ci ludzie stojący na Wolności poderżneli sobie gardło ,jak
                pisze Kefiszon,ja chcę konkretnych propozycji UM przeciwko rosnącemu w tym
                mieście bezrobociu,planów przeciwdziałania rosnącej w zastraszającym tempie
                przestępczości w Chorzowie.Nie chcę traktowania mieszkańców Chorzowa jak
                półgłówków ,jak ciemnej masy ,która według Pana Prezydenta żyje w tym mieście .
                Żeby obchodzić Dzień Miasta i cieszyć się nim, trzeba mieć zapewnione : pracę,
                bezpieczeństwo i wiele innych.Co z tego ,że na Wolce były tłumy,były bo to
                główna ulica to takie szczególne według Was? Byłyście wczoraj w Parku na
                dużym kręgu w trakcie trwającego I Festiwalu Orkiestr Dętych? Widziałyście
                zadowolonych mieszkańców, nie ?No nie - bo ich tam nie było .Nie było NIKOGO.
                Paru przypadkowych specerowiczów.To wszystko.
                • yasmin_ch Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 05.06.06, 12:45
                  masz racje, nie bylam wczoraj w Parku. mieszkam 1000km od Chorzowa.
                  ale 29 lat mieszkalam w Chorzowie i pomimo wszystko staralam byc zadowolona. nie
                  oczekuje az ktos da mi prace lub stworzy dla mnie miejsce pracy - to chyba w
                  moim wlasnym interesie lezy aby ja znalezc.
                  z bezpieczenstwem masz racje - coraz mniej pewnie sie czuje chodzac
                  wieczorami(ale to moze tez wynikac calkiem z czegos innego)

powiem Ci, ze nigdy nie czulam sie jak "ciemna masa", czy tez "polglowek",
                  zapewne wielu mieszkancow jest rozczarowanych rzadami pana Kopla - tylko po
                  wyborach samorzadowych jakos tego nie widac..niestety.
                  widocznie przeciwnicy i rozczarowani nadal w mniejszosci lub tzw bierny elektorat.
                  ja nigdy nie glosowalam na Kopla czy tez ludzi go popierajacych.
                  • martahelena Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 06.06.06, 09:22
                    To Ty mieszkasz 1000 km od Chorzowa i masz CZELNOŚĆ wypowiadać się o jego
                    sprawach i komentować to co piszą mieszkańcy tego miasta???? To dlaczego
                    wyjechałaś skoro jest tutaj tak dobrze? Teraz to mnie rozśmieszyłaś.Jakim prewem
                    się wypowiadasz i komentujesz BIEŻĄCE wydarzenia? A poza tym dalej nie rozumiesz
                    o czym pisałam. To Prezydent szuka miejsc pod inwestycje, przygotowywuje
                    ziemie,ściąga inwestorów.Robi to aby stwarzać miejsca pracy .Nasz Prezydent
                    chwali się nowymi miejscami pracy ,które stworzył; Liedl,Leder Price,stacja
                    paliw przy Gałeczki....
                    • yasmin_ch Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 06.06.06, 10:50
                      nie badz kobieto smieszna
                      dlaczego mialabym nie komentowac tego co sie dzieje w Chorzowie?
                      Ty nie komentujesz np. nigdy posuniec polskiego rzadu pomimo tego, ze jest on w
                      Warszawie?

nie bylo mi zle w Chorzowie i nie narzekalam na swoje codzienne tam zycie.

Lidl, Leader Price czy stacja paliw to moze nie super miejsca pracy, ale chyba
                      lepsze niz bezrobocie?
                      jak juz wczesniej napisalam, nie uwazam, ze "rzady" pana Kopla to cos
                      najlepszego dla miasta. ale tez nie wszystko co zle to on.

mam jednak wrazenie, ze niezaleznie kto by rzadzil, niezaleznie jakie
                      podejmowalby decyzje itd , to Ty zawsze bedziesz na "Nie".
                      • martahelena Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 06.06.06, 13:41

nie kobieto nie jestem zawsze na "Nie" ale to ja TU mieszkam i to ja obserwuję
                        NA MIEJSCU to co dzieje się z tym miastem.I to ja mam większe prawo głosu a nie
                        Ty.Bo to ja mam w dowodzie osobistym meldunek na głównej ulicy tego miasta.
                        • upupa_epops Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 06.06.06, 15:18
                          martahelena uważaj, bo się zaplujesz (tym swoim jadem)
                          dawno się tak nie ubawiłam... :))))))))
                          Ona może, bo ma "meldunek na głównej ulicy tego miasta", buhahahaha :)))))
                          yasmin uważaj, bo Ona jest gotowa odebrać Ci prawa do tego forum :)))))))
                          martahelena, a pozolisz mi czasem tu coś napisać? ja mam z okna widok na ratusz
                          :))))))))
                        • yasmin_ch Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 06.06.06, 18:41
                          naprawde zabawne jest to co piszesz, chwilami mam wraznie, ze pisze z
                          gimnazjalistka(bez obrazy dla gimnazjalistek)

tak sie sklada, ze w dowodzie rowniez mam "chorzowski meldunek"
                          ale pewnie ma mniejsze znaczenie, bo nie jest to ulica Wolnosci
                          dosc smieszna taka licytacja, za chwile okaze sie, ze nawet nie moge sie
                          interesowac sprawami Chorzowa, bo przeciez urodzilam sie w miescie obok
                          ;-)
                          • martahelena Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 06.06.06, 19:55

wiecie co? zamiast udzielać się na tym Forum załóżcie FAN KLUB Prezydenta i Rady
                            Miejskiej.Ty z Ratusza to nawet będziesz mogła zrobić baner i w oknie powiesić
                            to Prezydent będzie dalej miał przekonanie,że Chorzów pięknieje z każdym dniem.
                            • yasmin_ch Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 06.06.06, 20:29
                              chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem
                            • kefiszon Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 06.06.06, 21:48
                              A Ty załóż partię Wszechmarudów i napisz w statusie,że do marudzenia w Chorzowie
                              upoważnia tylko meldunek!

Chyba przegrałaś w wyborach z prezydentem,skoro tak na niego najeżdżasz....

:rotfl:

EOT
                              • martahelena Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 07.06.06, 09:06

wszechmarudów? Podaj 5 argumentów świadczących o rozwoju tego miasta.
                                • b166 Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 07.06.06, 17:09
                                  Rozmowa nie ma większego sensu; forum jest martwe od paru lat między innymi
                                  dzięki wytrawnym głosom stałych bywalców, których większość pamięta Chorzów z
                                  czasów dzieciństwa. Tym sposobem przeistoczyło się w żywą skamienielinę.
                                  Najlepszym dowodem na powyższą tezę jest to, że "forum chorzów" nie wzbudza
                                  jakiegokolwiek zainteresowania ze strony mieszkańców miasta. Posty nie poruszają
                                  aktualnych i ważnych spraw dla miasta - bo niby kto miałby je wytworzyć ?. Jeśli
                                  już ktoś się odważy zostanie zmieszany z błotem (tak jak w powyższej dyskusji)
                                  co skutecznie odbiera ochotę do dalszej polemiki (bo i po co ?). Prawda jest
                                  taka, że większość użytkowników forum, jak już pisałem, to osoby dla których
                                  Chorzów z racji tego, że już tu nie zamieszkują jawi się jako wyimaginowana
                                  kraina (nie twierdzę, że mlekiem i miodem płynąca). Jeśli można coś zaproponować
                                  to twierdzę,że przydało by się większe zrozumienie dla osób, które mieszkają w
                                  Chorzowie i jak najbardziej mają prawo wyrażać opinię o tym jak się żyje w tym
                                  mieście oraz wzajemnie - większe zrozumienie dla tych, dla których Chorzów to
                                  już tylko wspomnienia ...

pozdrawiam obie grupy

• martahelena Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 07.06.06, 20:10

dziękuję ,wszystko o czym napisałeś jest właśnie tym o co mi chodzi.dziękuję
                                    jeszcze raz za słowa poparcia.
                                  • yasmin_ch Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 07.06.06, 21:27
                                    mylisz sie
                                    ja na przyklad jestem czesciej w Polsce niz Ci sie wydaje, a wyjechalam ledwo 5
                                    lat temu i uwierz, ze doskonale pamietam miasto za swoich "doroslych" czasow.
                                    co wiecej, charakter mojej pracy sprawil, ze znam wszystkie katy Chorzowa, a i
                                    na temat osob podejmujacych decyzje dot. miasta mam pewne zdanie. niestety
                                    niezbyt dobre. i nie wynika ono z tego co bylo napisane w gazetach lub jakischs
                                    krazacych po miescie plotek.

masz racje, ze posty poruszaja biezace sprawy rzadko, bo z racji obecnego
                                    miejsca zamieszkania nie uczestnicze np. ja w codziennym zyciu.
                                    ale czy to ja powinnam sie wstydzic, ze mieszkancy Chorzowa nie wykazuja
                                    zainteresowania tym forum???
                                    skoro Ty, czy MartaHelena jestescie na biezaco z wydarzeniami, to czemu nic o
                                    tym nie napiszecie?
                                    najlatwiej krytykowac.

na forum, masz racje, jest wiele osob ktore obecnie mieszkaja poza miastem. czy
                                    cos w tym zlego, ze interesuja sie tym co w nim sie obecnie dzieje?
                                    cos jest niewlasciwego w tym, ze zabieraja glos w sprawach dotyczacych miasta?
                                    dla mnie Chorzow to nie sa TYLKO wspomnienia.

pozdrawiam
                                    • martahelena Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 07.06.06, 21:31

a co ja nie napisałam o bieżących sprawach? To ty jesteś niesprawiedliwa bo nie
                                      będąc na miejscu negujesz moje zdanie na bieżącą , opisywaną sprawę ( tu akurat
                                      Świeto Miasta ).Prowadzisz to forum bardzo subiektywnie i dlatego ludzie się
                                      zniechęcają do tego żeby tu pisać.
                                      • yasmin_ch Re: "degustacja waty cukrowej" punktem programu 07.06.06, 21:41

martahelena napisała:

>
                                        > a co ja nie napisałam o bieżących sprawach? To ty jesteś niesprawiedliwa bo nie
                                        > będąc na miejscu negujesz moje zdanie na bieżącą , opisywaną sprawę ( tu akura
                                        > t
                                        > Świeto Miasta ).Prowadzisz to forum bardzo subiektywnie i dlatego ludzie się
                                        > zniechęcają do tego żeby tu pisać.

moj poprzedni post nie byl do Ciebie skierowany.
                                        prawo do zakladania watkow ma tutaj kazdy, usuwany jest jedynie spam i to
                                        najczesciej "odgornie" czyli bez mojej interwencji.
                                        wiec nie wiem w czym sie niby to przejawia owo "subiektywne prowadzenie".

wybacz, ale twierdzenie, ze ktos nie moze sie wypowiadac na temat jakiejs sprawy
                                        tylko dlatego, ze nie byl na miejscu jest dosc smiesznym i dziecinnym argumentem.
                                        wg Twojej logiki nie moge skrytykowac meczu Polska - Kolumbia bo nie ogladalam
                                        go na stadionie, albo co gorsza nie bylam jednym z zawodnikow:-)))

i nie neguje Twojego zdania, tylko po prostu moje rozni sie od Twojego. tak
                                        czasem bywa gdy sie dyskutuje, o ile ta wymiane zdan/opinii mozna nazwac dyskusja.
    • rico-chorzow Dopiero dzisiaj przeczytałem;)), 16.06.06, 13:38
      mnie się Chorzow podobał,podoba i chyba będzie podobać,oczywiście spójrzmy
      prawdzie w oczy,jest zdewastowany,ale jest to powód żeby marudzić?,z pewnością
      też,ale kto doprowadził do tej dewastacji,tylko obecny prezydent?,czy lata
      czyjejś tam admistracji,spójrzmy prawdzie w oczy,kto to był i.....jest,nazwę
      Chorzow można zastąpić Sląsk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka