Dodaj do ulubionych

Opieka w Medi System Honorata Chorzow

22.11.16, 20:50
Moja mama byla pacjentka Medi System Honorata w Chorzowie. Oddalam ja po upadku po ktorym miala w obrebie miednicy szesc polaman. Myslalam ze oddaje ja w dobre rece, placilam prywatnie i ich wspaniala reklama "profesjonalna opieka i specjalistyczna rehabilitacja", Ja mieszkam za granica, wiec dzwonilam codziennie a moja rodzina odwiedzala ja regularnie. Z tego co sie dowiedzialam od rodziny: ich wspaniala opieka to przynoszenie i odnoszenie nietknietych posilkow (dokarmianie pacjentow to za duzo roboty), moje intrwencje telefoniczne ze maja zobaczyc co sie dzieje z mama jak plakala z bolu, podawanie takich mocnych srodkow przeciw bolowych (dla swietego spokoju),ze mama juz czasami nie kojarzyla co mowi. Oni nie zainteresowali sie w ogole co moze byc powodem dodatkowych boli w nodze. Po czterch tygodniach, po zrobieniu zdjecia rentgenowskiego, stwierdzono ze wszystko sie pomyslnie zrasta, ze moze juz pomalu siadac. Ale mama miala dalej bardzo mocne bole w nodze,noga zaczynala robic sie zimna, co zauwazyla nie profesjonalna opieka czyli moja rodzina, na co zwracala uwage pielegniarkom.. Oplacalam tez dodatkowo rehabilitaje, gdzie w rozmowie telefonicznej bylo uzgodnione, ze zamiast pol godziny, maja robic czesciej po 15 minut czyli 4 razy w tygodniu.
"Specjalistyczna rehabilitacja" rowniez nie zauwazyla ze z noga sie cos dzieje. Az do dnia kiedy mama powinna byla byc po porannej toalecie, po rehabilitacji (podobno byla zrobiona) przyjezdza moja rodzina i stwierdzaja z noga jest calkiem czarna. Po awanturze jaka zrobili, nastapila dopiero panika i reakcja. Wywieziono ja do szpitala, stwierdzono silna miazdzyce nogi, wedlug lekarza niestety wszystko za pozno, po operacji ktora natychmiast wykonano, zmarla dwa dni pozniej na zawal serca. Tez dochodze do tego ze ludzie ktorzy tam pracuja, prawdopodobnie nie maja dostatecznego wyksztalcenia, nie robic nic ale zbierac pieniadze. Rozmowa z dyrektoremtez nic nie dala, musi bronic swoich ludzi i swojej opini. Moj wujek stwierdzil, ze gdyby polozono chora osobe w parku na lawce, to lepiej by sobie dala rady jak z profesjonalna opieka w "Medi System".
Osobom zaintersowanym tym osrodkiem, stanowczo odradzam umieszczenia tam swoich najblizszych, poniewaz „profesjonalna opieka i specjalistyczna rehabilitacja“ to tylko puste slogany niesprawdzajace sie z rzeczywistoscia.
Obserwuj wątek
    • katarzynagalazka Re: Opieka w Medi System Honorata Chorzow 30.11.16, 00:19
      Zgodzę sie w 100%. Moja babcia byla w medi system marianna po udarze na rehabilitacji 6 tyg. Tego nie da sie opisac. moja babcia nie umiala sama jesc. stawiano przed nia talerz z jedzeniem mimo tego ze w karcie podawalisamy ze trzeba ja karmic. dojeżdżałam 100 kim w jedna strone nie zawsze moglam byc na obiad lub inne posilki. dopiero kiedy chcialam rozmawiac z dyrektorem osrodka kazdy ustal na uszach. chociaz na chwile. Moja babcia z domu wychodzila w stanie lepszym niz wrocila z tego cudownego osrodka rehabilitacji. Zal mi tych ludzi. a mialo byc tak pieknie.... a jest gorzej niz bylo
    • ka-te-te Re: Opieka w Medi System Honorata Chorzow 04.07.17, 14:32
      Nie polecam ośrodka MEDI-System Honorata w Chorzowie. Niestety brak odpowiedniej opieki, niesprawny sprzęt medyczny przekazywany pacjentom, niedziałający system alarmowy przy łóżkach pacjentów, spowodował, że moja mama po 3 tygodniach pobytu w tym ośrodku trafiła na oddział Intensywnej Terapii w stanie krytycznym.
      Niestety brak jest jakiejkolwiek reakcji na zgłaszane nieprawidłowości i chęci rozmowy ze strony osób zarządzających tym ośrodkiem, według nich wszystko przebiega w należytym porządku i zgodnie z przyjętymi standardami..
      • zuzannastawicka Re: Opieka w Medi System Honorata Chorzow 20.11.17, 21:28
        To samo jest w Medi-system na Lipowej 1 w Bielawie. Moja mama również trafiła umierająca koszmarnie odwodniona do szpitala, bo NIKT przez tydzień nie raczył zauważyć ,że nie je, nie pije, ma zapalenie płuc. Dopiero, jak straciła przytomność wezwano karetkę!!! Z osoby chodzącej w ciągu kilkunastu dni zamieniła się w "warzywo". Mogę napisać to samo co poprzednik o domu Medi-system.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka