Dodaj do ulubionych

Nieudolny urząd pracy

21.09.01, 16:28
Znalazłem w gazecie ofertę z pośredniaka, że jest praca w spedycji. Pracowałem
już w takiej firmie, więc poszedłem dowiedzieć sie co to za oferta. Oczywiście
SPECJALISTA od razu wystawił mi kwitek i musiałem tam iść. Najciekawsze jest
to,że oni mają w swoich komputerach wszystkie dane o moim doświadczeniu
zawodowym, ale tłumoki nie potrafią skojarzyć oferty z osobą. Wszystko i tak
trzeba załatwiać samemu. Więc po co w urzedzie pracy jest zatrudnionych tyle
osób???
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenek Re: Nieudolny urząd pracy IP: 10.10.65.* 21.09.01, 16:44
      Ja też byłem klientem urzędu pracy, ale bardzo szybko zrezygnowałem z usług, bo
      to żadne usługi. Wszyscy wiemy, że tylko sie tam chodzi ipodpisuje świstki.
      Zabrałem papiery i już.
      • Gość: Miki Re: Nieudolny urząd pracy IP: *.bydg.gazeta.pl 22.10.01, 13:03
        Urząd pracy jest postrzegany źle, bo nie ma pieniędzy, aby szkolic bezrobotnych
        i im pomagać. A to przecież nie ich wina. Z pustego podobno to i Salomon nie
        naleje, a jak wynika z doniesień prasy, własnie z pustej prawie kasy urzedu
        pracy jakość wypłacane są wszytskim kuroniówki. Oni robią, co mogą - moim
        skromnym zdaniem.
        • Gość: T.S.B. Re: Nieudolny urząd pracy IP: 10.10.65.* 23.11.01, 09:46
          Właściwie dlaczego narzeka się tylko na urząd pracy? Bezrobocie jest już tak
          wysokie, że zwalczaniem powinni zajmować się wszyscy. W urzędzie miasta jest
          referat ds. promocji, jednak skutków ich pracy jakoś nie widać - jak inwestorów
          nie było, tak nie ma!
          • Gość: Mądrala Re: Nieudolny urząd pracy IP: *.bydg.pdi.net 05.12.01, 12:41
            W pośredniaku niekomu nie obiecują gruszek na wierzbie. Jeśli ktoś jest
            bezrobotny, to powinien szukac pracy na własną rękę, a nie siedzieć i czekać.
            Takie są czasy, czy się to komuś podoba czy nie - trzeba liczyć na siebie!
    • Gość: Porywacz Re: Nieudolny urząd pracy IP: 212.160.122.* 03.01.02, 14:01
      PUP sux , niby kasy nie maja , a w kazdym gabinecie perskie dywaniki , na
      biurkach nowe komputery , a"swoich klinetoow" to oni maja gleboko miedzy
      posladkami
      • gwizde Re: Nieudolny urząd pracy 04.01.02, 10:18
        "Perskie" dywaniki i nie tylko to domena całego aparatu powiatowego. To
        przecież beznadziejna instytucja do przejadania pieniędzy podatników. Czy np.
        ktoś pamięta jaką poważną sprawą zajmowała się Rada Powiatu? Bo ja nie! PUP
        pracuje, ale powinien robić to o wiele aktywniej.
    • smoook Re: Nieudolny urząd pracy 12.01.02, 17:13
      Nic się nie dzieje... Dosłownie. Na rynku pracy niec się nie dzieje. Co rusz
      słychjać tylko o nowych pomysłach na zmniejszenie bezrobocia, tylko, że jeszcze
      żaden z nich chyba nie wypalił. A ludzie, jak pracy nie mieli, tak dalej nie
      mają.
      • Gość: Muminek Re: Nieudolny urząd pracy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 07:22
        To że nic się nie dzieje ogólnie jest wiadomym, ale powinno się coraz częściej
        zadawać pytanie - DLACZEGO? Czyż nie mamy powołanej Rady Miasta i Rady Powiatu,
        czyż na stanowiskach władzy nie siedzą ludzie którzy powinni zastanawiać się
        nad tym częściej, a właściwie mieć ten problem przed oczami nawet we śnie,
        przecież oni za to biorą pieniądze i to nie małe. Czy takie miasto jak Świecie
        jest skazane na marazm, a młodzi mieszkańcy na emigrację jak to dawniej bywało -
        "za chlebem!". Możemy zastanawiać się nad pracą urzedników w PUP ale co to da
        jeżeli nie tworzą się nowe miejsca pracy, bo pomysł promocji naszego regionu
        spalił na panewce i okazał sie tylko inwestycją kapitałochłonną bez żadnych
        efektów.
        • Gość: Madrala Re: Nieudolny urząd pracy IP: *.bydg.pdi.net 21.02.02, 22:24
          Niestety o przyciągnięciu inwestorów do Swiecia chyba nie mamy co marzyć. Wbrew
          pozorom miasto tak naprawdę nic im przecież nie oferuje. Przygotowane tereny i
          ulgi podatkowe - to przecież jest system wprowadzony bez mała w całym kraju.
          Także jeśli nie wyjazd za chlebem do innych miast to wyłącznie własny interes
          na miejscu, a do tego potrzebne są pieniądze (kredyty), których urząd pracy
          niestety nie ma.
          • dor-ka Re: Nieudolny urząd pracy 03.04.02, 15:01
            Ja przez dwa lata chodzilam sie podpisywac do urzedu i... NIC. Najlepiej by
            było jakby ludziom dali spokój i kserowali sobie te podpisy, bo tak to nawet
            tym, którzy gdzie pracuja na czarno zabiera się chleb.
            • Gość: Muminek Re: Nieudolny urząd pracy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 09:55
              Masz racje z tym kserowaniem podpisów, jest jednak małe ale... zwolniono by
              sporo urzedników z PUPu i wzrosło by jeszcze bardziej bezrobocie.
              • Gość: Mamusia Re: Nieudolny urząd pracy IP: 80.51.243.* 01.04.03, 21:32
                Idźcie do Inkubatora, tam chłopom jajka ogrzeją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka