Gość: Gabi IP: 194.181.152.* 05.02.02, 12:18 Szanowni Państwo, Przed nami Ostrów Wielkopolski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 21:26 Ostrów praktycznie mamy. Teraz na Sochaczew i Łomianki czyli podwarszawskie sypialnie. Strasznie miasta a właściwie osiedla, blokowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Koszalin wzięty! IP: 10.129.134.* 05.02.02, 22:35 A gdzie się właściwie podziewa wiehu? Jak trochę nie zwolnimy, przegapi pięćsetkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 23:43 No właśnie 3 dni już go nie ma! A tu się przecież tyle dzieje. Może trzeba będzie apel do niego wystosować. Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: Koszalin wzięty! 06.02.02, 08:12 Vio Napisał: "Teraz na Sochaczew i Łomianki czyli podwarszawskie sypialnie. Strasznie miasta a właściwie osiedla, blokowiska." Blokowiska znajdziesz wszędzie, nie tylko w podwarszawskich miejscowościach, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: Koszalin wzięty! 06.02.02, 08:20 CZEŚĆ ... miło, że pamietacie .. żyje !!! Tylko mam mnóstwo pracy. I na troche się wyłączyłem. Ale czytam wszystko. Pomyślalem też, że coś napisze o swojej szkole. Studiowałem np. u Modzelewskiego Karola, czy Longina Pastusiaka albo mikołaja Kozakiewicza czy Drzycimskiego. 500 nie przegapie - ba dobije do niej : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: Koszalin wzięty! 06.02.02, 11:23 No i jeszcze jedno - dzisiaj napewno bedziemy mieli 500 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 11:53 Dobrze, że wracasz wiehu. Nie strasz nas tak więcej. Jak nie możesz pisać to napisz, że nie miożesz. Zrozumiemy to. Co do twoich studiów to jest dobra zagadka. Niestety trochę za trudna tzn. nie chce mi się szukać w internecie. Możemy się pobawić ale mususz podać więcej szczegółów. Co do kierunków to może socjologia, politologia, historia. Natomiast co do szkoły to może uniwerek gdzieś przy Krakowskim, WSSE. A teraz do garmy. Pisząc miasto miałem na myśli miejsce w którym się coś dzieje np. w sferze kultury, sportu, rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiehu Re: Koszalin wzięty! IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 12:07 Dokładnie politologia. W dyplomie (bo mam :) ) mam też wpisanoą specjalizację. Jeszcze o tym napiszę. Obiecuje też, że nie będę już "straszył", lojalnie poinformuję, że mam dużo pracy. Dostęp do internetu ma niestety tylko w pracy ... czyli jest ograniczony. Jutro pójde po modem i komputer do domu. A co .... zaszaleję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 12:20 No właśnie może zaszalejemy i zrobimy 1000 w dobę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiehu Re: Koszalin wzięty! IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 12:29 1000 to chyba się nie uda - ale 100 dzisiaj zrobimy !!! Zakład ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 12:40 100 to za mało ale o 200 mogę się założyć. Już dziś zrobiliśmy ze 30 a to dopiero południe. Tylko o co się założymy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Koszalin wzięty! IP: 194.181.152.* 06.02.02, 15:02 Postanowiłam się dołączyć do akcji, choć chyba i tak stówka nam nie wyjdzie, i w związku z tym łamię zasady i piszę z pracy. A co ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Koszalin wzięty! IP: 194.181.152.* 06.02.02, 14:46 Gość portalu: wiehu napisał(a): > Dokładnie politologia. W dyplomie (bo mam :) ) mam też wpisanoą specjalizację. > Jeszcze o tym napiszę. Pisz, i temat dyplomu też! > Jutro pójde po modem i komputer do domu. A co .... zaszaleję. > Czy macie mozliwość podłączenia do internetu przez kabel telewizyjny? Super sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 14:52 A jak się łączy przez kabel telewizyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Koszalin wzięty! IP: 194.181.152.* 06.02.02, 15:00 Wiesz - przyszedł taki pan, coś podpiął do kabla, do tego podpięlismy modem i działa... Prosze nie pytać o szczegóły techniczne... Mam więc w domu połączenie "na sztywno" i płacę ryczałtowo, jakies 90 zł za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 15:28 No to jak za barszcz. Szkoda, że nie znasz szczegółów bo sam bym sobie coś takiego zafundował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Koszalin wzięty! IP: 194.181.152.* 06.02.02, 16:42 Mozliwość skorzystania z takiej usługi zalezy od operatora telewizji kablowej; w Wawie jest ich paru, i mój akurat (AsterCity) oferuje dostep do internetu przez kabel. Jesli masz kablówkę, możesz po prostu zadzwonić do operatora i spytać, czy cos takiego wprowadzili lub planują wprowadzić. może popyt wygeneruje podaż ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: Koszalin wzięty! 06.02.02, 17:23 Gość portalu: Gabi napisał(a): > Mozliwość skorzystania z takiej usługi zalezy od operatora telewizji kablowej; > w Wawie jest ich paru, i mój akurat (AsterCity) oferuje dostep do internetu > przez kabel. Jesli masz kablówkę, możesz po prostu zadzwonić do operatora i > spytać, czy cos takiego wprowadzili lub planują wprowadzić. może popyt > wygeneruje podaż ? ;-) Nie wszędzie AsterCity podłącza do netu. Ja jestem podłączona do Chello i płacę 169zł razem za net i TV. Chello zresztą też nie jest wszędzie dostępny :( Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: Koszalin wzięty! 06.02.02, 20:25 W Tarnobrzegu jest tylko dwóch opertorów sieci kablowych UPC i BARTECS. UPC w swojej ofercie ma możliwośc przyłączenie internetu z gniazdka kablówki ... ale nie w Tarnobrzegu. Natomist Bartecs (chyba tak sie to pisze) nie ma nawet homologacji sieci telewizyjnej. Dostęp zatem w Tarnobrzegu jest poważnie ograniczony. Tzn. wogóle go nie ma z gniazda telewizyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 12:38 No widzicie , to się nazywa "wioska typowo żydowska". Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: Koszalin wzięty! 07.02.02, 12:43 Jakby byli prawdziwi Żydzi w Tarnobrzegu to napewno rozkręciliby jakiś interes ... nawet na internecie w gnizadkach TV kablowej. W tarnobrzegu jest ich ponad 10,5 tysiaca !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 13:54 10,5 tys Żydów w Tbg??? Nie wiedziałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiehu Re: Koszalin wzięty! IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 14:28 Tak Vio .. zgadłeś 10,5 tysiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 16:42 Ale Żydów czy tych gniazd? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: Koszalin wzięty! 08.02.02, 07:03 Vio - skup się .... W tarnobrzegu jest 10,5 tysiąca gniazdek sieci telewizji kablowych. Jeśli chodzi o Żydów to ... wiem napewno, że jest ich troche pochowanych na kirkucie przy ulicy Dąbrowskij albo Sienkiewicza. Nie mam dostępu do statystyk ani innych źródeł, które mówiłyby ilu obecnie żyjących mieszkańców Tarnobrzega przyznaje się do pochodzenia z rodu Dawida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 10:25 Przed wojną w Tbg było 70% Żydów. Teraz mogło by być ze 30%. Mieli byśmy problemy z handlem załatwione. Jestem pewien, że Żydzi nie protestowaliby przeciwko supermarketom. Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: Koszalin wzięty! 10.02.02, 16:50 Chyba oni jako pierwsi by protestowali. Przecież dawniej trudnili się przede wszystkim niewielkimi interesami. Karczmy, sklepiki itp ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 00:48 Prawdziwy handlowiec nie boi się żadniej konkurencji. Tylko bolszewicy prostestują. Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: Koszalin wzięty! 11.02.02, 08:13 To po co protestują przeciwko Leklerkom ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: Koszalin wzięty! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 10:59 Bo to nie są żadni handlowcy. Handlowcem jest się dopiero w trzecim pokoleniu. Tą są zwykli badylarze, cinkciarze, chałturnicy, dorobkiewicze itp. Odpowiedz Link Zgłoś