Dodaj do ulubionych

Nasz Dziennik

IP: 83.1.124.* 08.05.10, 13:48
Czytajcie dzisiejszy tj, 8-9.05 "NASZ DZIENNIK", wiele ciekawych
artykulow.
Obserwuj wątek
    • Gość: autor Re: Nasz Dziennik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.10, 15:30
      Czytaj"lechowskiego 51"-powinno Ci wystarczyć
      • filister45 Re: Nasz Dziennik 08.05.10, 16:25
        Dlaczego wtrącasz się w nie swoje sprawy. Ktoś poleca artykuły w Naszym
        Dzienniku a ktoś np w polskojęzycznych mendiach. Nie widziałem żeby ktoś kto
        poleca GeWu spotykał się z krytyką choć czytanie tej ściery powinno być dla
        myślącego człowieka obciachem.
        Wyłącz TVN, powieś GeWu w kiblu i włącz ROZUM, choć dla niektórych może być trudne.
    • Gość: czytelnik Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.113.* 08.05.10, 15:58
      Dzięki za przypomnienie.
      • Gość: perla Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.123.* 08.05.10, 16:40
        nasz dziennik - tez mi lektura...
        • Gość: Diament Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 17:26
          Nie przejawiaj prło stadnego myślenia. Zawsze lepiej dowiedzieć się
          zcegoś z dwóch źródeł a nie tylko z jednego. Jakeś taki mądry to
          powiedz czy taki text w chwili obecnej mógłby ukazać się w GWównie?

www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100508&typ=po&id=po22.txt
          • Gość: perla Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.123.* 08.05.10, 18:15
            wole czytac GW niż brednie gazety rydzyka nastawionej tylko na
            pochwałe pis-u i krytyke po
            • Gość: perla Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.123.* 08.05.10, 18:22
              oto co sie w naszym dzienniku naprawde liczy:
              www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100508&typ=po&id=po29.txt
              • Gość: dada Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 20:42
                Dopiero teraz zauważyłem że ten zamordysta, lewak Xulu, oprócz Nożów
                na Wyspiańskiego wyciął wątek: Brońmy polskich mediów i uczelni.

Taki to lewak ten wzmiankowany Xulu!!!

No, cóż po to jego (tego lewaka Xulu) ideowi przodkowie mordowali
                starców, kobiety (a ze skóry żywcem zdartej z dzieci robili bębny)
                w Wandei, to po to lewacy tacy jak Xulu kładli księży i zakonnice
                pod koła ciężarówek w Hiszpanii w 1936 roku, to po to ten lewacki
                zbir Guevara Che mordował całe wioski w Ameryce Południowej by teraz
                lewak Xulu zamordyzm na tym forym mógł trzymać i biednym ludziom
                zamiast chleba , pracy i pociechy oferować (ten lewak Xulu)
                nienawiść w postaci opluwania Kościoła Katolickiego i wiernych sług
                Jego kapłanów, ogłupiając tym tych biednych ludzi, tumaniąc i
                odciągając od prawdziwych przyczyn nędzy, to jest od wiedzy na temat
                działalności różnych masonów, liberałów i wolnomyślicieli którzy
                swoimi szalonymi teoriami (patrz np. Pol Pot w Kambodży)nędzę na
                świecie tym czynią i w biedę i czarną rozpacz wpędzają miliardy
                biedaków pchając świat ten w ręce Złego..

Taki to ten lewak Xulu jest straszny.

Nie bierzcie przykładu z lewaka Xulu.

On jest "be"

I dlatego muszą pochwalić Perłę za ten adres któren on zapodał. Tak,
                dobrze zrobił Perła (w przeciwieństwie do tego lewaka Xulu który
                jest "be") bo dzięki temu wiemy gdzie słać nasze pieniężne datki na
                wspomożenie walki z lewactwem bezbożnym (jakie to uskutecznia ten
                lewak Xulu)

Brawo Perła.
                Wspieranie polskich mediów i polskich uczelni jest naszym
                obowiązkiem i dlatego za Perłą powtórzę:

Polaku, chrześcijaninie !

Spełniłeś swój obowiązek?
                WYsłałeś już comiesięczny datek ?
                Pamiętaj! Nie pytaj co Radio ma Tobie zrobić! Ty pytaj co TY możesz
                zrobić dla Radia!
                • Gość: znajoma Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:13
                  Do Dady-dziękuję ,że dzięki Tobie znów sięgnęłam po Biblię.Pozdrawiam
    • Gość: pustak Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:16
      Ja nie czytam i nie myślę bo za mnie to robi Rydzyk .
      Z resztą za większość Polaków .
      Dlatego jest w naszym kraju , jak jest !
      Ci co uważają że jest inaczej to właśnie ci co za nich myśli właśnie ksiądz.
      No besztajcie mnie, bo tyle tylko robicie samodzielnie .
      • Gość: gbur Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:54
        @dada, moim dilerem sie nie powstydze, ale twoj jest mistrzem
        swiata :)

daj namiary, bo tez tak chce ;d
        • Gość: noe Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.119.* 10.05.10, 20:09
          Redemptorysta z Torunia ma wielkie serce,a dobroci w tym sercu tyle, że regularnie przypomina swym słuchaczom,by nie zapominali o swych braciach w wierze i dzielili się z nimi kasiorką.Za to mogą sobie do woli czytać Biblię i klepać paciorki.
          • Gość: wacek Re: Nasz Dziennik IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 23:02
            Czlowieku, co Ty pleciesz. Mam pytanie, czy dales choc zlotowke na
            to radio, bo jesli nie to o co Ci chodzi. Ja daje i nie narzekam, a
            daje bo chce radia niezaleznego od zadnej propagandy ,radia
            polskiego, gdzie dekalog tzn. prawda i sprawiedliwosc. Zastanawiam
            sie jak mozna byc tak ciemnym aby nie odroznic zla od dobra. Jestes
            zauroczony liberalizmem, nie przecze wygodne, ale ma swoj koniec.
            Pomysl o dzieciach czy wnukach. Spiesz sie wiec powoli, bo czasem
            szybko nie znaczy dobrze. Konserwatyzm zastanow sie, nie jest
            przeciwko postepowi, ale z zasadami. Nie mysle robic Ci wykladu, do
            tego sa uczeni i prawdziwa ksiazka, ale radze czytaj wiele i roznych
            a bedziesz mial wyposrodkowany poglad. Zapewniam Cie ze czytam Nasz
            Dziennik i slucham Radia Maryja i Telewizje Trwam ale tez
            Rzeczpospolita i czasem Gazete Wyborcza i Nie, choc przyznac musze
            ze nigdy bym nie wydal zlotowki na te rewelacje, czytam czasem przy
            okazji. Jak widzisz mnie wiedza nie parzy, a Ty zaparles sie jak wol
            i plujesz.
            • Gość: perla Re: Nasz Dziennik IP: *.tktelekom.pl 11.05.10, 08:52
              rzucaj rzucaj srebniki i siej i siej i siej
            • Gość: noe Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.119.* 11.05.10, 09:33
              Wacku.Jeśli wg Ciebie Radio Maryja nie sieje propagandy,to Ty masz pomroczność jasną i ciemną zarazem.
    • 4vardtramp Re: Nasz Dziennik 11.05.10, 09:32
      Filister znaczy kołtun. This enough.
      • sztedke Re: Nasz Dziennik 11.05.10, 18:07
        Te uczony, a co znaczy Sztedke?
        • Gość: autor Re: Nasz Dziennik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 07:35
          Jeden z bohaterów "Stawka większa jak życie"?
        • Gość: znajoma Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 08:32
          Ktoś,który kiedyś musi mi jeszcze coś wyjaśnić.Zapytam innym
          razem.Pozdrawiam
          • Gość: noe Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.119.* 12.05.10, 10:40
            Znajoma. Dlaczego innym razem? Znowu studiujesz Biblię?
            • Gość: znajoma Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 14:44
              Wczoraj "wyszłam" z Księgi Wyjścia.Przeszkadza Ci to Noe?Czytam
              codziennie i może dlatego mam więcej siły ,aby nie odpowiadać na
              posty "gościa".Nie zabiegam o popularność na tym forum.Denerwują
              mnie ciągłe "zaczepki".Wbrew pozorom jestem skromnym
              człowiekiem.Pozdrawiam
              • Gość: katolik Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 22.05.10, 11:32
                Polecam dzisiejszy tj. 22-23 maja "NASZ DZIENNIK" a w nim artykuly:
                - "Jestesmy Narodem gotowym do zrywu" - wywiad z Ojcem dr. Tadeuszem
                Rydzykiem.
                - "To nie jest wybor miedzy Platworma a PIS" - wywiad z Joachimem
                Brudzinskim,
                - "Obsesja straszenia" - ks.bp. dr Adam Lepa,
                - "Koncentracja i skupienie, kontra chaos i panika" - Wojciech
                Reszczynski,
                - "Szal walki o wladze" - ks. prof. Czeslaw s. Bartnik,

- "Nigdy jej nie doscigne" - wywiad z synem Januszem,
                i jeszcze wiele innych ciekawych artykulow. Wyjatkowo ciekawe
                wydanie gazety. Z calego serca polecam, rowniez tym co czytaja
                "Nie" i "Gazete Wyborcza".
                • Gość: proboszcz Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 12:17
                  Wolę "Fakty i Mity". "Nie" jest mało ciekawe, Koszerna mierzi tak jak i inne
                  tego typu.
                • Gość: monika fascynująca tematyka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 22:14
                  na pewno... nawet nie rzucę okiem w kiosku, interesuje mnie jednak ten janusz,
                  jakiś syn, czyj potomek???? Którą chce doścignąć???? I po co?
              • Gość: monika pytam ponownie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 22:10
                wyszłaś znajoma z księgi wyjścia już dosyć dawno
                i nie piszesz nam dokąd doszłaś, już chyba ogarnął mnie syndrom sztokholmski....
                • Gość: katolik Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 23.05.10, 22:51
                  Poniewaz zaparla sie Pani i obiecuje ze nie bedzie czytac, to
                  przynajmiej moze Pani przeczyta odpowiedz na ostatnie pytanie do
                  Ojca Tadeusza Rydzyka.
                  -Czy nie uwaza Ojciec, ze Polska znalazla sie w szczegolnym momencie
                  swojej historii?
                  - Pan Bog daje nam ostatnie piec minut. Widze potrzebe zrywu. Jako
                  Narod mamy do spelnienia zadanie. Ale tylko jako Narod silny i
                  piekny bedziemy liczyc sie w swiecie. Inaczej zostaniemy
                  przyslowiowym pucybutem Europy. Pucybut to tez dobry zawod, ale gdy
                  jest z wlasnego wyboru.
                  • Gość: katolik Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 24.05.10, 11:55
                    Poniewaz nie lubisz czytac, to choc troche wiedzy ta droga chce Ci
                    dostarczyc.
                    W polecanym "Naszym Dzienniku" w artykule "Obsesja straszenia" ks.
                    bp dr Adam Lepa pisze m. immymi:
                    "W manipulowaniu spoleczenstwem stosuje sie coraz bardzej
                    wyrafinowane techniki. Odbiorca naiwny i latwowierny albo nic nie
                    rozumie z przekazywanych w mediach tresci, albo przyjmuje wszystko
                    dokladnie pod dyktando manipulatorow. Inaczej reaguje odbiorca
                    krytyczny, ktory korzysta z wielu zrodel informaci, porownuje je i
                    dlatego wie, gdzie jest prawda, a gdzie zaklamanie".
                    • Gość: monika Pani Monika, ha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 22:01
                      ...jak Pani Monika dożyje 75 lat to chce się opalać topless na ciepłych plażach,
                      będzie chciała mieć kasę na leczenie i jedzenie, nie będzie latać po kościołach
                      i nabijać kabzę klechom, bo dość będzie miała tej waszej cywilizacji śmierci,
                      propagowanej przez waszych kaznodziei, Pani Monika będzie się opalać bez stanika
                      i będzie się śmiać z armii rydzyka...O, jak mi się ładnie zrymowało. Ale to jest
                      mój priorytet na starość....i tego się będę trzymać
                      • Gość: Ha ha ha Re: Pani Monika, ha... IP: 83.1.124.* 25.05.10, 00:11
                        A mój parytet na dawanie kasiory na klechtę.Amen.
                        • Gość: patriota Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 25.05.10, 16:12
                          Pojutrze tj. 27.05 czwartek o godz. 20.00 na TVP historia film
                          pt. "Pulkownik Kuklinski".
                          • Gość: dada Re: Nasz Dziennik a lewactwo zakomplexiałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:01
                            ciekawe że prostackie lewaki tego forum (co to tylko baczą by xsiądz
                            po kolendzie nie za dużo wziął (a najlepiej dopłacił) jakoś nie
                            chwytają tego tematu:
                            biznes.onet.pl/zloza-gazu-jak-stragan-z-pietruszka,18567,3231362,1,prasa-detal

Ot, chore z nienawiści lewactwo obudzi się na kupie gnoju...
                            • Gość: PiS z tobą!!!!!!!! Re: Nasz Dziennik a lewactwo zakomplexiałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 16:49
                              >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Gość portalu: dada napisał(a):
                              > ciekawe że prostackie lewaki tego forum (co to tylko baczą by
                              xsiądz
                              > po kolendzie nie za dużo wziął (a najlepiej dopłacił) jakoś nie
                              > chwytają tego tematu:
                              >
                              rel="nofollow">biznes.onet.pl/zloza-gazu-jak-stragan-z-
                              pietruszka,18567,3231362,1,prasa-detal
                              >
                              > Ot, chore z nienawiści lewactwo obudzi się na kupie gnoju...<<<<<<

Bo to jest świeckie forum, bogobojna PiSioreczko!
                            • Gość: Pani Monika Re: Nasz Dziennik a lewactwo zakomplexiałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:47
                              dada, naucz się pisać po polsku, nie zrzynaj tych swoich kazań z internetu, po
                              prostu wklejaj linki, przecież to nie ty jesteś ich autorem i nie złorzecz,a jak
                              nie masz nic do powiedzenia OD SIEBIE TO MILCZ, bo jezus przecież nauczył cię
                              kochać i miłować, obowiązują cię przykazania miłosci
                              • Gość: Pani Monika wstyd ale byki ortografy same IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:56
                                dada pisze bardzo nieskładnie,bardzo chce być grożny,kogoś chce wystraszyć,
                                ciągle w kólko jedno i to samo, dada zmień bajkę, bo zieeeeeeeeeeeeeeeewamy z
                                nuuuuuuuuuuuuuuudóóóóóóóóóóów,buahahaha...
                                myślę, że to zioło!
                                ecik, nie martw się w PL, jak na razie są tylko 2 płci, poczekamy, zobaczymy,
                                może będzie w przyszłości monikoecik lub ecikomoniś, tylko uciecha z tego
                                będzie. Serducho w górę, dobrze jest, pozdrowionka,
                                • Gość: katolik Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 29.05.10, 14:51
                                  I tym razem proponuje wydanie sobotnio - niedzielne Naszego
                                  Dziennika, a w nim:
                                  - Wieza podawala mylace komunikaty,
                                  - Rodzina w potopie kontrkultury,
                                  - Niemcy moga siegnac po kontrole nad UE,
                                  - Popierajacy in vitro nie powinien deklarowac sie jako katolik,
                                  - Dlaczego zostawiliscie sledztwo w rekach ludzi rodem z KGB
                                  wywiad z dysydentem rosyjskim Wladimirem Bukowskim,
                                  - Skrzetuski przechodzi przez bagno
                                  Piekna gazeta, wiec proponuje a szczegolnie wydanie sobotnio -
                                  niedzielne.

• Gość: zeus Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.119.* 29.05.10, 16:19
                                    Katoliku, dla higieny psychicznej poczytaj sobie z rozpędu "Fakty i mity" oraz "Nie".
                                    • Gość: katolik Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 29.05.10, 22:12
                                      Przeciez wyzej pisalem ze czytam wszystko, albo inaczej - duzo.
                                      Na "Nie" i "Gazete Wyborcza" grosza nie wydaje ale czasem czytam i
                                      przyznac musze ze rewelacje "Nie" mnie nie przekonuja, natomiast GW
                                      czytam, ale srodowisko zdecydowanie odrzucam.
                                      Boje sie jednak, ze Ty czytasz tylko Mity, bo o tym juz ktorys raz
                                      piszesz. Proponuje "Nasz Dziennik" i "Gazete Polska" - tu pisza po
                                      Polsku.
                                      Czytam i wyciagam wnioski, czytaj i Ty , mam nadzieje ze sie
                                      nawrocisz. Niewiedza jest przyczyna bladzenia.
                                      • Gość: prawosławny Bez Polski! Gdzie był prezydent patriota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 12:05
                                        Europa jednoczy się w walce o krzyż. Polska nie dołączyła

Wśród krajów, które wesprą Włochy w procesie przed strasburskim
                                        Trybunałem dotyczącym umieszczania krzyży w szkołach, nie ma Polski
                                        Europa jednoczy się w walce o krzyż

Po raz pierwszy w historii 10 państw zjednoczyło się, aby wesprzeć
                                        kraj, wobec którego toczy się postępowanie przed Europejskim
                                        Trybunałem Praw Człowieka. Chcą w ten sposób wspomóc Italię w walce
                                        o wolność religijną. Nie ma wśród nich Polski.
                                        Dziesięć spośród 47 krajów zasiadających w Radzie Europy skierowało
                                        formalne zapytanie do sądu o możliwość przyłączenia się jako
                                        dodatkowy podmiot do procesu innego członka. Włochy zostały poparte
                                        przez: Armenię, Bułgarię, Cypr, Grecję, Litwę, Maltę, Monako,
                                        SanMarino, Rumunię oraz Rosję. Oprócz wymienionych jako tzw. trzecia
                                        strona, czyli podmiot posiadający status "amicus curie" (doradca
                                        sądu), do sprawy przystąpili także m.in.: Europejskie Centrum Prawa
                                        i Sprawiedliwości (ECLJ), 33 posłów Parlamentu Europejskiego,
                                        organizacja obrony praw człowieka Greek Helsinki Monitor i
                                        stowarzyszenie prawników Eurojuris.
                                        Postępowanie dotyczy oskarżenia wniesionego w listopadzie ubiegłego
                                        roku przez muzułmankę fińskiego pochodzenia Soile Lautsi, która
                                        zaskarżyła Włochy do ETPCz za to, że w szkole, w której uczy się jej
                                        dziecko, wbrew jej prośbie nie zdjęto ze ściany krzyża. Wówczas
                                        Trybunał przyznał rację kobiecie. W uzasadnieniu wyroku stwierdzono,
                                        że obecność krzyży w klasach stoi w "sprzeczności z prawem rodziców
                                        do edukacji swoich dzieci zgodnie z ich przekonaniami, i prawem
                                        dzieci do wolności religijnej". Według sądu, dzieci uczące się w
                                        szkołach, gdzie na ścianach wiszą krzyże, mogą się czuć "kształcone
                                        w środowisku naznaczonym piętnem danej religii". Włochy odwołały się
                                        od tej absurdalnej decyzji.
                                        Wszystkie wymienione wcześniej podmioty przystępujące do procesu
                                        domagają się odrzucenia zeszłorocznej decyzji ETPCz. Swoje uwagi
                                        będą mogły wnosić w formie listów, a także wypowiedzi ustnych, oraz
                                        brać udział we wszystkich posiedzeniach dotyczących tego
                                        postępowania. Najbliższe posiedzenie w sprawie Lautsi vs. Włochy
                                        odbędzie się 30 czerwca, a ostateczny wyrok spodziewany jest pod
                                        koniec roku. Dyrektor Europejskiego Centrum Prawa i Sprawiedliwości
                                        Gregor Puppinck napisał w oficjalnym oświadczeniu skierowanym do
                                        Strasburga, że rozpoczynająca się wkrótce sprawa jest niezwykle
                                        znaczącym precedensem w historii pracy Trybunału. Jak zauważył,
                                        zazwyczaj państwa europejskie wstrzymywały się od jakichkolwiek
                                        interwencji w pracę ETPCz lub interweniowały jedynie wtedy, kiedy
                                        sprawa dotyczyła ich samych. "Sprawa Lautsi jest unikatowa i
                                        bezprecedensowa. Dziesięć państw chce w rzeczywistości wskazać
                                        sądowi, gdzie jest granica jego jurysdykcji, gdzie kończy się jego
                                        zdolność do tworzenia nowych 'praw', działających przeciwko państwom
                                        członkowskim" - czytamy w oświadczeniu. Zaznaczył, że ta kwestia
                                        powinna doprowadzić do powrotu równowagi w orzecznictwie sądowym w
                                        prawie europejskim, w obszarze którego w ostatnim czasie strasburski
                                        Trybunał był postrzegany jako instytucja wręcz nieomylna. Jak
                                        zauważa ECLJ, rolą Trybunału jest bowiem interpretacja zapisów
                                        Europejskiej Konwencji Praw Człowieka, nie zaś "obowiązek
                                        sekularyzacji edukacji w Europie", który sobie prawie przypisał.
                                        Kwestie, o których czytamy w oświadczeniu, regulują dokumenty
                                        zawarte między danym krajem a Stolicą Apostolską, a wyżej wymieniona
                                        konwencja w swoich zapisach zawiera pełne poszanowanie dla tego
                                        rodzaju umów. Występując wspólnie przeciwko wyrokowi, rządzący dają
                                        jasną polityczną odpowiedź na pytanie, co sądzą o takim
                                        przekraczaniu uprawnień przez Trybunał.
                                        Zdaniem Puppincka, ogromne znaczenie ma także fakt, że to wspólne
                                        wystąpienie państw jest jednocześnie wielkim przymierzem pomiędzy
                                        katolikami a wyznawcami prawosławia w kontekście coraz bardziej
                                        pogłębiającej się sekularyzacji. W połowie państw przystępujących do
                                        procesu dominuje katolicyzm, a w połowie - prawosławie. "Kraje te
                                        jednoczą siły, aby chronić swoje religijne dziedzictwo i wolność,
                                        aby potwierdzać, że symbole chrześcijańskie mają naturalne prawo do
                                        wystawiania na widok publiczny w chrześcijańskich krajach"
                                        ---------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka