Dodaj do ulubionych

Pierwszy więzień polityczny V RP

IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 16:05
29 lipca 2010 roku naprzeciwko Pałacu Prezydenckiego,aresztowano znanego dziennikarza polonijnego Rafała Gawrońskiego, który brał udział w akcji w obronie krzyża pod Pałacem Prezydenckim. Po krótkim pobycie w areszcie na ul. Wilczej wywieziono go w nieznanym kierunku. Do akcji poszukiwań przystąpiło wiele osób, w tym przedstawiciel stowarzyszenia "Demokracja USA" Stefan Michał Dembowski, który przyleciał z Nowego Jorku. Rafał Gawroński jest jednym z najbardziej znanych i lubianych dziennikarzy polonijnych. Jego uwięzienie jest związane z zeszłorocznym wyrokiem, który otrzymał z sławetnego artykułu 212 kodeksu karnego.
Artykuł 212 to zakamuflowana forma cenzury politycznej, która zamyka usta niewygodnym dziennikarzom i osobom krytycznym wobec systemu.

www.youtube.com/watch?v=JOzTWxIsjNU&feature=player_embedded
Obserwuj wątek
    • Gość: wicek Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: 80.48.35.* 05.08.10, 19:36
      dziwię się, że tylko jego ! Powinni aresztować tych wszystkich nawiedzonych
      fanatyków, którym tak naprawdę najmniej na krzyżu zależy !
    • Gość: gratulujęznajomych Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 19:37
      >>>>>>>>>>>>>>Gość portalu: prl napisał(a):
      > 29 lipca 2010 roku naprzeciwko Pałacu Prezydenckiego,aresztowano znanego dzienn
      > ikarza polonijnego Rafała Gawrońskiego, który brał udział w akcji w obronie krz
      > yża pod Pałacem Prezydenckim...................................
      ............... Rafał Gawroński jest jednym z najbardziej znanych
      > i lubianych dziennikarzy polonijnych. Jego uwięzienie jest związane z zeszłoroc
      > znym wyrokiem, który otrzymał z sławetnego artykułu 212 kodeksu karnego.
      > Artykuł 212 to zakamuflowana forma cenzury politycznej, która zamyka usta niewy
      > godnym dziennikarzom i osobom krytycznym wobec systemu.
      >
      > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Czyli jest znany głównie z tego, że od roku ma wyrok z KK!!!!!!!!!!!!
      Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Znakomite rekomendacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Tylko pogratulować znajomych autorowi postu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: benny Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: 80.48.174.* 05.08.10, 20:05
        odezwało się potomstwo ubeckie. Ich dziadkowie i tatusiowie mordowali
        przez 40 lat polskich patriotów, za co dostają ubeckie emerytury po 5
        tys. Mordowali w majestacie komunistycznego prawa. Obecnie wnuczkom
        zaświtała im nadzieja, że i im coś podobnego uda się dokonać. Na razie
        tylko w internecie, ale wszystko jeszcze przed nami.
        • Gość: Tarzan Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: 80.48.174.* 05.08.10, 20:56
          Przecież ubekom obniżyli emerytury, czas się u Ciebie zatrzymał?
        • Gość: xx Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: 83.1.74.* 05.08.10, 21:35
          Schowaj się pod łóżko- może Cię nie znajdą a szukają...idiotów nawiedzonych
    • marco_tbg Re: Pierwszy więzień polityczny V RP 05.08.10, 20:18
      Powinni pozamykać całe to towarzystwo, pożal się boże patriotów i
      obrońców wiary.
      Nikt normalny nie powie, że to co wyprawia ta banda bezrobotnych
      krzykaczy (w tym upośledzony umysłowo) to zachowanie zdrowych ludzi.
      ------------------------
      Wracamy do cytatów:)
      Jarosław Kaczyński: Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, tobyśmy
      nigdy niczego nie mieli
    • Gość: Tarzan 212 KK - hipokryzja zwolenników PiS do kwadratu IP: 80.48.174.* 05.08.10, 21:03
      Nowelizację KK z tym artykułem podpisał Lech Kaczyński, sam zresztą z chęcią z
      niego korzystał.

Przecież to szczyt hipokryzji zarzucać jednej opcji zbrodnię, a ten sam czyn
      innej opcji politycznej uznawać za obronę honoru głowy państwa.

Nie ma co się dziwić, że PiS zdobywa poparcie w znakomitej większości wśród osób
      starych lub słabo wykształconych, którzy nie interesują się wydarzeniami
      społecznymi, czy politycznymi w kraju gazet, dla nich takie hasło przemawia, im
      kit wcisnąć kosztuje tyle wysiłku, co pierdnięcie.

• Gość: znajoma Re: 212 KK - hipokryzja zwolenników PiS do kwadra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:27
        Prośba do Tarzana:
        Czy mógłbyś słowo "stary" zastąpić jakimś innym słowem, bo już drugi
        raz przeczytałam. Po prostu mnie to razi.
        stary- sędziwy, leciwy, starszy, starszawy , senior, wiekowy,
        niemłody, w podeszłym wieku. Pozdrawiam. znajoma
        • lechowski51 Re: 212 KK - hipokryzja zwolenników PiS do kwadra 05.08.10, 22:02
          On nie spelni Twojej prosby bo musi wiernie spisac zlote mysli ze Szkla
          Kontaktowego.
          • Gość: znajoma Re: 212 KK - hipokryzja zwolenników PiS do kwadra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 22:05
            A miałam taką nadzieję! Szkoda. Pozdrawiam
            • Gość: wicek Re: 212 KK - hipokryzja zwolenników PiS do kwadra IP: 80.48.35.* 05.08.10, 22:25
              Lechowski ze stalinowsko-lewackiego rocznika 51 ! Najpierw spisywałeś złote
              bzdety nijakiego Rybarskiego, teraz zrzynasz ze szkła kontaktowego i dodajesz w
              kolejnym bzdecie że jesteś "typem". Otóż ty nie jesteś typem, a typkiem ! No ale
              jak się naprzepisywałeś owego Rybarskiego...
              • lechowski51 Re: 212 KK - hipokryzja zwolenników PiS do kwadra 05.08.10, 22:43
                Wicus wez tabletki!.
              • Gość: znajoma Re: 212 KK - hipokryzja zwolenników PiS do kwadra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 22:55
                Dla Wicka- też idę spać po tej kołysance.

www.youtube.com/watch?v=WqvRq2CF8qU
                • Gość: Tarzan Szkiełko kontaktowe Lechowskiego IP: 80.48.174.* 06.08.10, 09:40
                  Niezmiernie rzadko zdarza mi się ten program oglądać, nie traktuje go poważnie,
                  to raczej program satyryczny, a poczucie prezentowanego tam humoru niezbyt mi
                  odpowiada, tzn nie śmieszy mnie.
                  Jakże bym miał w związku z tym traktować go jako źródło moich przekonań
                  dotyczących poważnych spraw społecznych w naszym kraju.

Po drugie na jakiej podstawie sądzisz, że nie mogę być na tyle inteligentny, by
                  nie móc samodzielnie tych poglądów kształtować.
                  Potrafisz, po trzecie, wskazać mi z której konkretnie emisji tego programu
                  skopiowałem wypowiedź?

Kolego Lechowski, polemizuje z Twoimi wypowiedziami, ale ani razu nie użyłem
                  tego typu wypowiedzi. Skoro mam do Ciebie szacunek jako mojego rozmówcy, bądź
                  łaskaw go również zachować lub moje wypowiedzi ignoruj.
                  Nadal wierzę, że w gruncie rzeczy reprezentujesz poziom znacznie wyższy niż
                  gó...arzeria, która się loguje, by się rajcować bzdurnymi wpisami.

Nie będę oczywiście "odbijał" piłeczki i wymieniał kilku wydawnictw, które ty
                  teoretycznie mógłbyś cytować w takich sytuacjach;)

Przemyśl. To nie kosztuje wiele i wymaga jedynie dobrej woli, kultury i szacunku
                  do drugiego człowieka, który wobec Ciebie te zasady zachowuje.
                  Dla chrześcijanina to nic trudnego, prawda?

• Gość: Tarzan Prośba Znajomej IP: 80.48.174.* 06.08.10, 09:51
                    Droga Znajoma,

Gdyby to co napisałaś było prośbą, to bym pewnie ją spełnił.

Jednakże tak faktycznie to nie była prośba do mnie, tylko pytanie do
                    Lechowskiego" w stylu: "Czy Tarzan może to dla mnie zrobić".

Gdy on Ci napisał o moim kopiowaniu tekstów z programu SK i "On nie spełni
                    Twojej prośby"
                    Ty uznałaś sprawę za zakończoną pisząc: "A miałam taką nadzieję! Szkoda.
                    Pozdrawiam"

Pewnie się zastanawiasz czemu tak dokładnie opisuję? By wyraźnie pokazać co się
                    działo, byś ponownie nie zarzuciła mi, że jestem tu po to, by Ci dokuczać", gdy
                    przyjdzie mi się nie zgodzić z Tobą lub skrytykować Twoje wypowiedzi.

Po raz drugi moim zdaniem tracisz kontrolę nad swoimi wypowiedziami, czego po
                    wykształconej i sprawiającej skądinąd miłe wrażenie osobie bym się nie spodziewał.
                    Poza tym zawód, który wykonujesz, w którym na co dzień masz do czynienia z masą
                    ludzi, sytuacji mniej lub bardziej konfliktowych, z koniecznością rozmawiania,
                    negocjowania, dochodzenia do konsensusu i osiągania kompromisów, niekiedy
                    mediowania...do takich umiejętności Cię zobowiązuje, prawda? nie wspomnę już o
                    odkręcaniu kota ogonem, jak to w wątku "matczynym" bywało;)
                    • lechowski51 Re: Prośba Znajomej 06.08.10, 10:26
                      Sorry tarzan!.Bede z wieksza uwaga teraz czytal Twoje posty.Mam nadzieje ze
                      bedziesz sie konsekwentnie wyroznial na tym forum poziomem dyskusji.
                      • Gość: Tarzan Re: Prośba Znajomej IP: 80.48.174.* 06.08.10, 11:10
                        Not at all.

Nie widzę w tym problemu spędzającego mi sen z oczu;)
                        • Gość: Andrzej Re: Prośba Znajomej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 13:40

TARZAN/google/>> info >> Johnny Weissmuller....pozdro
                          • Gość: znajoma Re: Prośba Znajomej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 13:54
                            Do Andrzeja- rozbawiłeś mnie! Dzięki Ci za to! Pozdro...
                            • Gość: nikita Re: Prośba Znajomej IP: *.acanac.net 06.08.10, 14:27
                              Forum staje sie coraz ciekawsze . Do lechowskiego i znajomej dolaczyl tarzan powiekszajac grono bezmyslnych kopiarzy cudzych mysli. Nie jest interesujace co mysla wasi mnentorzy jak chocby ci z sygnaturek lechowskiego co to plota bzdury o tym jakim to trzeba byc polakiem. Zabawna jest wasza amerykanizacja z wtracaniem slow spoza jezyka polskiego. Reasumujac zabawa nabiera tempa, lechowskiego "sory" albo tarzana "not at all" to jak nadmiar pieprzu w tej forumowej wodnistej zupie. Tak trzymac.
                              • Gość: Andrzej Re: Prośba Znajomej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:34
                                Nikita- Whyte note??
                              • Gość: Tarzan Re: Prośba Znajomej IP: 80.48.174.* 06.08.10, 15:20
                                Nikito,

Chyba mierzysz innych swoja miarą, bo zapewne dowodu na "kopię" podać nie jesteś
                                w stanie. No ale nie po to przecież się tu wypowiadasz.

Czy dołączyłem do znajomej, czy lechowskiego? Jeśli masz na myśli normalną
                                rozmowę ludzi, to masz rację, tak jak i Ty dołączyłem do tego forum.

Jeśli chodzi o przyłączenie w sensie podzielania poglądów, to absolutnie nie, no
                                ale tego mogłaś nie wiedzieć, bo by to wiedzieć trzeba by przeczytać choć kilka
                                postów i to ze zrozumieniem. A to widać dla Ciebie za trudne i niezbyt ciekawe.

Co do języka, to zanim zaczniesz krytykować moje zapożyczenia, zadbaj o swój
                                język. Mankamentów w tak krótkim poście zbyt wiele.;)

• Gość: znajoma Re: Prośba Znajomej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 15:27
                                  Do Tarzana- ta prośba była do Ciebie. Pozdrawiam i życzę miłego
                                  popołudnia. znajoma
                                • Gość: nikita Re:inglisz czy połlisz IP: *.acanac.net 06.08.10, 19:38
                                  Piszesz na okraglo. Uzywasz terminu "mankament jezykowy"; co to jest u diabla. Nadal nie wiadomo po jaka cholere wtracasz angielskie zwroty do polskich tekstow , na polskim forum. To ze lechowski stara sie uchodzic za swiatowca to zrozumiale ale Ty ?
    • Gość: ..,- o Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 13:49
      ..,- o
      • Gość: znajoma Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:38
        Pozdrawiam Cię Nikita i życzę miłego dnia! znajoma
        • Gość: Andrzej Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:45

znajoma! nikita ma problem ze spaniem...
          • lechowski51 Re: Pierwszy więzień polityczny V RP 06.08.10, 16:21
            ...a ja mysle ze sie wkurzy jak kumple z przytulku Armii Zbawienia ukradli mu mycke.
            • Gość: znajoma Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 18:33
              Lechowski, potrafisz rozśmieszyć! Pozdrawiam
              P.s Temat się rozmywa...
              • Gość: znajoma Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 19:57
                Do Nikity
                Mankament- brak, niedostatek, wada, błąd, usterka, uchybienie.
                Wybierz sobie Nikita, który chcesz.
                Dlaczego Nas obrażasz?
            • Gość: nikita Re: Pierwszy więzień polityczny V RP IP: *.acanac.net 06.08.10, 19:54
              lechowski, nie przychodzi ci do glowy ze twoje teksty to antysemityzm w czystej, polskiej postaci, jak powiadaja znawcy - wyssany z mlekiem matki.

Ty tez sprobuj pisac po polsku bo z gramatyka u ciebie nie jest za dobrze. A moze ty i tarzan wezmiecie korepetycje u znajomej. Przyda sie.

hew e najs iwning. ( dobry jestem , nie ?!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka