IP: *.smsiarkowiec.pl 11.09.10, 11:51
Proszę o przepisy na knedle ze śliwkami,bo mam zamiar dzisiaj sobie je zrobić na obiadek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Knedle Re: Przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 12:43
      Ciasto: 25 dkg mąki, 20 dkg sera twarogowego, 2-3 żółtka, ok.50ml śmietany, sól.
      Nadzienie: 60 dkg śliwek, bułka tarta i masło lub marg.do polania, cukier do posypania

Owoce umyj ,wypestkuj. Mąke przesiej na stolnicę, wymieszaj ze zmielonym serem , żółtkami i śmietaną. Zagnieć wolne ciasto, podziel na części, uformuj wałki o śred.1.5 cm. Pokraj na kawałki, spłaszcz , nałóż owoce. Uformuj kule i gotuj we wrzącejm osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągaj łyżką cedzakową, odsącz, polej zrumienioną bułką tartą wymieszaną ze stopionym masłe ,posyp cukrem

Ps. Następnym razem zapytaj dzień wcześniej (żeby kupić składniki) Smacznego
      • Gość: Arek Re: Przepisy IP: *.smsiarkowiec.pl 11.09.10, 14:30
        Składniki już miałem gotowe,zastanawiałem się tylko ile potrzeba śliwek.Dziękuję przeogromnie.
        • Gość: knedle 2 przepis Re: Przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 19:42
          ciasto:4 dkg masła lub marg.,2 żółtka,20 dkg ziemniaków(ugotowanych), 40 dkg mąki, 80 ml mleka, sól.
          Nadzienie: 60 dkg śliwek, cukier, śmietana do polania.
          Masło utrzyj z żółtkami, wymieszaj ze zmielonymi ziemniakami,przesianą mąką, mlekiem, posól i zagnieć wolne ciasto. Podziel na części. Dalej jak w poprzednim przepisie. Ugotowane posyp cukrem i polej śmietaną. Smacznego!
          Nic nie wklejałam, sama pisałam. To nie były muchomory, skoro żyję do tej pory...Pizza była wyśmienita.
      • Gość: Lili Re: Przepisy IP: 83.1.122.* 11.09.10, 19:05
        SUPER...fajnie że wkleiłeś(aś) przepis, mam już wszystko zakupione i u mnie będą na obiad jutro. Dzięki!
    • Gość: Oluś Re: Przepisy IP: *.smsiarkowiec.pl 26.10.10, 22:16
      Proszę o podanie przepisów na placki z galaretką.Najlepiej,żeby nie były to niewiadomo jak wymyślne ,ale najprostsze też być nie muszą:)Szczególnie prosiłbym znajomą o ciekawe propozycje,bo ona tylko takowe podaje:)
      • Gość: znajoma Re: Przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 22:39
        Dobra Oluś ale nie dzisiaj. Dobranoc
        Ps.Jakżeś mnie tu znalazł?
        • Gość: Oluś Re: Przepisy IP: *.smsiarkowiec.pl 26.10.10, 22:45
          Pff...normalnie:)Proste,że nie dzisiaj,ale pamiętaj w przyszłości,żeby coś wrzucić:)
          • Gość: Meduza dla Olusia Re: Przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 15:57

www.byckobieta.pl/33,3813,0,ciasto-meduza-polecam-.html
            • Gość: Oluś Re: Przepisy IP: *.smsiarkowiec.pl 27.10.10, 22:40
              Dziękuję znajoma,ciasto meduza odpada,ukochana nie lubi jabłek i ananasów,więc zabieram się za to drugie.I jeszcze prosiłbym Cię o podanie przepisu na sałatkę z tuńczykiem i już będzie pełna elegancja:)
              • Gość: a masz! Re: Przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 22:50
                szklanka ryżu
                1 tuńczyk
                4 duże pomidory
                Ryż ygotować na miękko, tuńczyk pokroić, pomidory również, wymieszać
                Sos do sałatki.
                1 łyżeczka musztardy
                3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju winogronowego
                3 łyżki octu winnego
                pieprz ,sól.
                Udanej randki albo wieczoru. Więcej zamówień na dzisiaj nie przyjmuję! Dobranoc.
                • Gość: Oluś Re: Przepisy IP: *.smsiarkowiec.pl 27.10.10, 22:56
                  Dzięki po stokroć:) Ma się rozumieć,że zamówień więcej nie będzie.Udanego wypoczynku
      • Gość: znajoma Re: Przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 16:27
        Biszkopt:
        5 jajek,7 łyżek cukru kryszt., 8 łyżek mąki krupczatki,4 łyżki wody, łyżeczka octu.,płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
        Ubić białka same z odrobiną soli,pod koniec ubijania dodać cukier.Do żółtek dodać wodę,ocet i proszek do pieczenia("burzy się" -lekko zamieszać),dodać do ubitych białek i chwilę ubijać.Dodać przesianą mąkę i wymieszać delikatnie łyżką(nie mikserem!).Piec w temp.170 stopni ok.35 minut.
        Szklanka mleka skondensowanego niesł.lub kwaśnej śmietany. Roztrzepać mikserem,dodać cukier waniliowy. W szklance gorącej wody rozpuścić 1 galaretkę,schłodzić,dodać do śmietany,rozbić mikserem..Tężejące wylać na ciasto,włożyć np.ananasy,brzoskwinie,mandarynki,lekko wcisnąć.Zalać galaretką ( lub 2)jak chcesz ,by było więcej galaretki sporządzonej wg przepisu. Smacznego!
        P.s.Biszkopt trzeba wyciągnąć,odkleić papier a następnie jeszcze raz włożyc,ale chyba o tym wiesz?Dobrze jest tez delikatnie usunąć wierzchnią "skórkę"warstwę biszkoptu,bo lepiej rozsmarować masę.Dobra jest też masa z jajek ubitych na parze, ale ten przepis jest łatwiejszy. Pozdrawiam. znajoma
        • Gość: Masz pomocnika! Re: Przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 18:21
          www.wimp.com/usefultricks/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka