IP: 80.48.174.* 20.09.10, 19:54
witam czy mógł by mi ktoś poradzić jakiego kupić laptopa niedrogo a nowy? chodzi mi o laptopa typowo pod internet nie musi być full wypas po gierki chodzi i to żeby w miarę dobrze działał internet.
Dziękuję z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: Darko Re: laptop IP: *.pppoe.sistbg.net 20.09.10, 20:06
      Do netu laptopa kupiłem za 140 zł z przesyłką.
      Do tego 80 zł zaHDD.
      Do tego 25 zł za DOCK STATION.
      Do tego regenerowana bateria 50 zł

A inernet chodzi dobrze.
      1,3 giga ściąga się w 6 do 7 godzin.
      700 mega ściąga się w około 3 do 4 godzin
      • marco_tbg Re: laptop 23.09.10, 12:44
        EEE dobre z tym ściąganiem.
        Mam trochę lepszy komputer i 700MB ściaga mi w 20 minut - ale to chyba jednak od komputera tak bardzo nie zależy.
        A tak poważnie - jak chcesz nowy to kup jakąś najtańszą Toshibę - dobra obudowa, solidna konstrukcja.
        • nom73 Re: laptop 23.09.10, 13:06
          marco_tbg napisał:

> A tak poważnie - jak chcesz nowy to kup jakąś najtańszą Toshibę - dobra obudowa
          > , solidna konstrukcja.

Koleżanka ma i nie poleca, kilka razy w serwisie, serwis olewa uzytkownika przetrzymując sprzęt 2 miesiące.
          Co innego to dell, gwarancja na drugie dzień roboczy jak się coś zepsuje.
          Ja mam Dell studio 1555, kosztowal 2000zł, ma wejście na DVD typu slot a nie tacka, bardzo wygodne. Bateria przy pracy normalnej wytrzymuje 4,5h, można 2 filmy śmiało oglądnąć na baterii. :-)
          HP daje tylko 1 rok gwarancji, serwis tak samo jak Toshiba olewa uzytkownikow.
          Acer sie poprawil, calkiem niezle i tanie, dobre sa tez ASUS i MSI, przy czym ASUS przy tanich konstrukcjach ma kiepskie plastiki. Lenovo ma kilka dobrych modeli i gwarancje 24m-ce.
          • marco_tbg Re: laptop 23.09.10, 18:47
            Koleżanka ma... ja mam teraz trzecią, kumpel ma czwartą, w firmie mam też ze trzy i wszyscy są zadowoleni...
    • Gość: gbur Re: laptop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 20:35
      model/rodzaj/marka laptopa nie ma nic wspolnego z predkoscia lacz internetowych;
      w tym przypadku zupelnie nie gra roli ilosc pamieci, rodzaj procesora czy grafika tylko szybkosc lacza;
      ja mam 6 mega neozdrady, jak niektorzy to pogardliwie nazywaja /zupelnie zreszta niesprawiedliwie, bo ja nie narzekam/, blaszak zupelny sredniak, ale przy znacznej ilosci seedow 700 mega sciaga sie w 15 minut;
      • Gość: Ralok Re: laptop IP: *.server4rent.eu 23.09.10, 12:36
        Warezowicze... ;-)
        • Gość: gbur Re: laptop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 18:04
          Gość portalu: Ralok napisał(a):

> Warezowicze... ;-)
          Torrentowicze, kolego, torrentowicze :)
    • nom73 Re: laptop 23.09.10, 13:09
      w Mix Electronix byl jakis Acer z matrca 17" za 1328zł bez systemu. :-)
      2 lata gwarancji. Mam 2 Acery w pracy, jeden 2,5 roku drugi 8m-c i na razie bez zarzutu sie spisuja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka