Gość: ciekawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 19:56 Czy to prawa że w tym miesiącu ma być podpisana umowa przeniesienia Pilkingtonu do Machowa? Czy ktoś coś słyszał na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: speed Re: Pilkington w Machowie IP: 80.48.35.* 09.11.10, 22:05 Z bardzo wiarygodnego źródła słyszałem dzisiaj, że na 99,9% tak będzie. Tym samym znajdzie się praca dla ok.470 osób ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Pilkington w Machowie IP: 80.48.174.* 09.11.10, 22:07 Przenoszą się do Machowa, wszystkich zwalniają w Sandomierzu i budują hutę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort Re: Pilkington w Machowie IP: 204.45.71.* 10.11.10, 11:10 Kiedyś było w gazetach , prawdopodobnie chodzi o to że huta ma się rozwijać i rozbudować a to było związane z bezpieczeństwem powodziowym były zapewnienia itd , a potem wyskoczyła wiadomość że jest możliwość postawienia nowej części w Machowie , zobaczymy było by fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sony Re: Pilkington w Machowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 11:42 Z tego co wiem do Machowa huta jako taka się nie przenosi ! Piklington ma postawić zakład elektronicznych układów scalonych najnowszej generacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bloomfield Pilkington czy Bloomfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 21:44 sony napisał(a): Piklington ma postawić zakład elektronicznych układów scalonych najnowszej generacji Taak.... To wszystko dzięki Dziubińskiemu, nareszcie wiadomo co oznacza nowe otwarcie. Dziubiński otworzy pudełko z procesorem Bloomfield w Machowie. Osobiście. he, he BTW Pilkington zajmuje się szkłem budowlanym .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: Pilkington czy Bloomfield IP: *.if.uj.edu.pl 11.11.10, 09:41 Zaraz, zaraz, Ale przecież szkło to krzemionka. Wbrew pozorom to nie zupełnie jest coś innego. A jak wybudują nowy zakład w Tarnobrzegu to będzie miło, niezależnie od tego który polityk się do tego przyklei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: Pilkington czy Bloomfield IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.10, 10:25 czy to czasem nie w Nowej Dębie oni mają coś kolejnego zbudować? Dwie hale w Machowie zajmą, a te kolejne to chyba podstrefa nowodębska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: Pilkington w Machowie IP: *.flash-net.pl 26.11.10, 23:18 To prawda ale tylko nowe linie produkcyjne stare zostają w nadbrzeziu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Pilkington w Machowie IP: 178.159.161.* 26.11.10, 12:53 Pilkington w Machowie ruszy w marcu 2011r . pierwszy dział to WDM (montaż elementów dodatkowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lonia Re: Pilkington w Machowie IP: 46.112.93.* 26.11.10, 21:02 głupie pacany co wy wypisujecie. Pilkington i Machów. chyba samolotami będą wozić szkło. Maja hutę na Ukrainie. Jeszcze napiszcie ze to zasługa Dziubka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Pilkington w Machowie IP: *.tktelekom.pl 26.11.10, 22:16 Ściema i tyle,gdyby tak miało byc to obecny prezydent wpisałby sobie do zasług i obiecywałby miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Pilkington w Machowie IP: *.smsiarkowiec.pl 27.11.10, 22:34 Jest to na 100 % pewna informacja. Będzie to zupełnie nowa inwestycja uruchamiana etapami- pierwsza produkcja ma ruszyć już w marcu-kwietniu 2011. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pilkington w Machowie IP: 80.48.35.* 30.11.10, 16:19 "na etapami- pierwsza produkcja ma ruszyć już w marcu-kwietniu 2011." Ludzie tam trawa rośnie po pas i zające się ganiają w marcu lub kwietniu to może zaczną hale może stawiać jak dobrze poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda-szukam pracy Re: Pilkington w Machowie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.02.11, 13:47 Witam. Wiecie może coś więcej na ten temat? Słyszałam, że coś się dzieje w tym temacie. Proszę o odpowiedź. SZUKAM PRACY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klupak Re: Pilkington w Machowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 19:00 > Taak.... > To wszystko dzięki Dziubińskiemu, nareszcie wiadomo co oznacza nowe otwarcie. > Dziubiński otworzy pudełko z procesorem Bloomfield w Machowie. Osobiście. Nowe otwarcie... parasola w du*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda-szukam pracy Re: Pilkington w Machowie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.02.11, 21:22 BARDZO POMOGŁEŚ "klupak"!!!! Ja jak się nie znam, albo nie mam nic sensownego do powiedzenia to siedzę cicho na dupie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Pilkington w Machowie IP: *.smsiarkowiec.pl 07.02.11, 23:57 A tak na marginesie to już tam budują wiem bo jeżdżę do pracy na Machów i widzę jak idzie budowa Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Pilkington w Machowie 08.02.11, 00:28 Heh,nieźle się uśmiałem czytając ten bełkot.A tak na logikę ,co może robić Pilkington w Machowie ,jak nie komponenty do szyb samochodowych? To może być również surowiec do szkła lub wydobycie krzemionki.Być może odkryto tam nowe złoża. Jesli tak,będą musieli transportować półprodukty do huty w Sandomierzu.Ja to tak widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Pilkington w Machowie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.02.11, 00:49 To źle to widzisz.Nikt nic nie będzie kopać w Machowie.Rusz trochę głową facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda-szukam pracy Re: Pilkington w Machowie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.02.11, 17:57 Naprawdę nikt nic nie wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość70 Re: Pilkington w Machowie IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 22:55 Też starałem się dowiedzieć coś w tym temacie.Na dzień dzisiejszy dowiedziałem się że już powstają tu jakieś hale i coś się dzieje,ale konkretnych ofert pracy nigdzie nie znalazłem.Napisałem list motywacyjny+ cv i wysłałem do ich siedziby w Sandomierzu poleconym.Chciałem osobiście ale szkoda "prądu",ochrona jest nieubłagana.Można też e-mailem na dział rekrutacji.Teraz wystarczy czekać,czekać,czekać......................czekać.Znając życie to co lepsze kąski są już chyba dzielone "między swoich".Co do zarobków to nie ma się co łudzić,przecież to strefa -1360 brutto i dość.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda-szukam pracy Re: Pilkington w Machowie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.02.11, 09:02 Dzięki! Ja z kolei się dowiedziałam, że podania już przyjmują. Dowiedziałam się tego w dziale kadrowym. Dostałam też nr tel. do działu rekrutacji, ale tam nikt nie odbiera:( Odpowiedz Link Zgłoś
karrambello Re: Pilkington w Machowie 10.02.11, 13:53 Tak na logikę to może jeszcze robić podzespoły elektroniczne i to właśnie będzie tam produkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Pilkington w Machowie 10.02.11, 23:42 A skąd ci to strzeliło do głowy ,że jakaś elektronika?Podaj źródło tej rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierobie Re: Pilkington w Machowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.11, 17:01 no i maja byc bardzo dobre zarobki 1386zl brutto!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Pilkington w Machowie IP: 194.181.134.* 15.02.11, 10:12 skoro o wiele więcej zarabiają w s-rz to w machowie tylko tyle, nie wierzę, a dzwoniłam do kadr i podań nie przyjmują tylko inżynierów szukają narazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość70 Re: Pilkington w Machowie IP: *.play-internet.pl 15.02.11, 12:49 Szczeże mówiąc z premiami,wysługą lat,nadgodzinami i innymi dodatkami może i da się więcej,oby.Narazie trzeba czekać aż to ruszy .Życzę powodzenia i szczęścia bo słyszę że co drugi bezrobotny w rejonie chce tam pracować Odpowiedz Link Zgłoś