Gość: bezrobotny IP: 178.159.167.* 16.01.11, 14:11 wie ktoś o której trzeba byc w urzedzie pracy żeby sie zarejestrowac na bezrobocie? podobno kolejki ustawiają sie juz o 6 rano, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m. Re: rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 15:01 no to już dość późno.Panowie z ochrony mówili,że w zeszłym tygodniu była masa ludzi i jeden z interesantów przyszedł o 1 w nocy,bo o 6-ej poprzedniego dnia nie miał szans!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: rejestracja IP: 178.159.171.* 16.01.11, 15:05 Ja też słyszałam,że aby dostać numerek do rejestracji trzeba stać już w nocy. To absurd ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: rejestracja IP: 178.159.167.* 16.01.11, 15:08 to już jakaś paranoja, no ale dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: rejestracja 16.01.11, 15:44 co to się porobiło w tym urzędzie? 2 lata temu były normalne kolejki i normalnie sie szło zarejestrować,a teraz jakaś paranoja? To może trzeba wybrać inny urząd pracy ,który polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 15:53 raczej nie można sobie wybierać dowolnego UP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: rejestracja IP: 178.159.170.* 16.01.11, 20:50 Tak to prawda z tą rejestracją. Ostatnio jeden Pan rzeczywiście stał od 1 w nocy. Masakra jakaś. Wiele osób nie ma szans aby iśc i w ten sposób się rejestrowac. Są prawdopodobnie 4 kobiety zajmujące się rejestrowaniem bezrobotnych i 40 szans na rejestrację. Wychodzi na to że dziennie Panie mają 10 osób do rejestracji. Moim zdaniem powinni się zając tym problemem i to szybko,to jakaś paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: rejestracja IP: *.flash-net.pl 16.01.11, 21:33 Faktycznie takie kolejki to codzienna norma w tym urzędzie to jakaś paranoja żeby w 2011 roku w cywilizowanym kraju coś takiego miało miejsce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: rejestracja IP: *.tktelekom.pl 16.01.11, 22:08 Wnioskuję o likwidację urzędu pracy,nie mają nic do zaoferowania i nie radzą sobie z zarejestrowaniem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośś Re: rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 22:59 Kolega rejestrował się w zeszłym tygodniu udało mu się za czwartym podejściem w kolejce ustawił się już o 4 nad ranem i był 22 osobą ,pierwszy pan był podobno od 2 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: rejestracja IP: 178.159.167.* 17.01.11, 11:26 Nie narzekajcie, bo faktycznie postęp jest. Kilka lat temu trzeba było zgłaszać się co miesiąc, coś tam podpisywać a na wspomnienie po co kasę wypłacać w okienku, skoro ludzie mają konta, pani niemalże zawału dostała. Dzisiaj jest stawiennictwo co 3 miesiące, bo różnica żadna, skoro i tak nigdy niczego nie mają do zaproponowania a zasiłki są przelewane na konto jeśli ktoś ma i poda. Postęp jest trzeba przyznać i automat do numerków, coby się "chamstwo" nie pchało i czasem się nie przepracować. Wiadomo, limit na dzień jest a reszta wypad! Dziwi mnie jeszcze jedna sprawa. a mianowicie do ewentualnych kolejnych rejestracji rzekomo wymagany jest komplet kserówek dokumentów, tak jak przy pierwszej. Brak w tym logiki, no chyba, żeby zmusić bezrobotnych do przynajmniej minimalnego wysiłku i inwencji. Nikt tych dokumentów nie potrzebuje do niczego, ponieważ i tak są w teczce osoby zainteresowanej od chwili pierwszej rejestracji. Wszelkiego typy papierki z logo EFS w ogóle nie są brane pod uwagę, dlatego darujcie sobie zaświadczenia ze szkoleń i "kręceniu waty cukrowej" i innych pierdół, to tylko wyciąganie kasy z UE i ewidentny zarobek dla "szkolących". Co innego jakieś kursy typowo zawodowe, potwierdzone konkretne umiejętności, nowy zawód. Co się tyczy ofert pracy, to niestety jest jak było. Co jakiś czas ogłoszenia tych samych "firm" lokalnych, nowych przedstawicielstw "instytucji finansowych" lub innych tworów co to poszukują pracowników z orzeczeniem o niepełnosprawności. Zawsze będę twierdził, że UP to miejsce pracy urzędników a nie miejsce pracy do poszukiwania pracy. Likwidacja bezrobocia nie jest celem UP. Bo załóżmy, że kiedyś zabraknie bezrobotnych..., no właśnie, co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: rejestracja IP: *.smsiarkowiec.pl 17.01.11, 14:50 Widzę,że jesteś "wspaniale" zorientowany podpisywanie się jest nadal co miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: rejestracja IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 15:23 co trzy miesiace Wojtku, chyba ze ktos sie dopiero zarejestrowal to chyba pierwsze trzy miesiace co miesiac a pozniej co trzy Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: rejestracja 16.01.11, 23:04 Ale czegoś nie rozumiem,skoro jest przydzielanie numerków,to dlaczego nie można po prostu zamówić sobie numerek i przyjść za kilka dni do rejestracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: rejestracja IP: *.smsiarkowiec.pl 16.01.11, 23:08 Numerek sobie wybijasz z maszyny tego samego dnia.Jak komuś się nie chce stać to ja bardzo chęnie nawet od północy za tym numerkiem przystanę 50 zł za taką usługę. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: rejestracja 17.01.11, 14:21 No to to jest chore.Czyli co,pod urzędem zbierają się kolejki od północy i o 7 rano wszyscy wbijają biegiem do wieżowca po numerki? Ktoś tam był,widział te sceny?Dajcie to do mediów,może być niezła draka jeśli to faktycznie prawda,bo to już patologia. Kolego ,ja ci nie zapłacę 50zł,jestem niezarejestrowany i niepracujący i nie będę lizał du.. nikomu,skoro nie można się normalnie zarejestrować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: rejestracja IP: *.smsiarkowiec.pl 17.01.11, 15:10 Idę jutro się znów podpisać jako bezrobotna i ostatnio babka kazala mi się zastanowić jakie ma mi wpisać zawody które mnie interesują i jako kto chce pracować.Jakie mam jej podyktować chociaż 4?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: rejestracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.11, 15:33 Nie rozumiem jednego. Skoro te baby siedza tam caly dzien to czy caly dzien odbywa sie rejestracja czy tez tylko od-do w konkretnych godzinach a potem przewracaja papierki tylko. Wydaje mi sie ze jesli rejestracja przeprowadzana bylaby od 8 do 15 to takich kolejek byc nie powinno. Moze sie myle. Widze ze nasz PUP na kazdym kroku chce pokazac bezrobotnemu ze niewiele chyba jest warty i trzeba go upodlic staniem w kolejce od poznej nocy. Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: rejestracja IP: 178.159.167.* 17.01.11, 15:54 bylem dzis na 7.30, niestety dla mnie i ok 15 osób przede mną zabrakło numerków... myślałem że mamy XXI wiek... Jutro biore grilla, piwko i ustawiam sie przed urzędem o 2 w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cze Re: rejestracja IP: *.flash-net.pl 17.01.11, 20:10 Też jestem nie zarejestrowana jeszcze chętnie się nad ranem z jakimś bro wbije na tego grilla do kolejki heheheh :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: rejestracja 17.01.11, 20:35 Ale poje..ny ten urząd.W ogóle powinni zlikwidować ten system w takim razie.Bo nigdzie nie jest normalne aby stać w kolejkach nocą.W żadnej instytucji tak się nie dzieje,są inne systemy,skuteczniejsze Ale jestem ciekaw co by się stało gdyby ktoś przyszedł o 7 rano i wpadł szybko do urzędu bez kolejki ,co by zrobili ci co stali od 2 w nocy?Stratowali by go? Najlepiej niech to przy okazji nagra i koniecznie do mediów zgłosi,bo to jedyna droga aby tą chorą sytuacją ktoś się wreszcie zainteresował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: rejestracja IP: *.play-internet.pl 20.01.11, 09:34 Panie w UP w dziale rejestracji pracują od 7.00 do 15.00. Ale nie mogą przecież zacząć rejestrować od 7.00 no bo jakże....a kawa, a śniadanie, a ploty. Więc jest od 8.00, mają po 25 minut na jednego interesanta...i to nie ważne czy rejestruje się pierwszy raz i tyle faktycznie z nim schodzi, czy kolejny raz i można by się uwinąć w 5 minut. O godzinie 11.00 jest przerwa do 11.30, więc grzecznie z kubeczkiem i mydełkiem wszystkie wychodzą, przerwa w urzędzie rzecz święta!!! Potem dalej rejestracja do 14.30, i pół godziny na zebranie się, umycie kubeczków i równiuteńko 15.00 wychodzą po ciężkim dniu pracy. Stanowiska są 3, każda z pań jest w stanie dziennie przyjąć tylko 12 bezrobotnych....razem około 36 osób dziennie. Stąd kolejki są niebagatelne....I TO JEST SZANOWANIE PRACY:) Szczerze mówiąc patrząc na te kolejki można stwierdzić, że w całym powiecie tarnobrzeskim jest więcej ludzi bezrobotnych niż zatrudnionych. Nic tylko pracować w jakimś urzędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: rejestracja IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.01.11, 11:07 Napewno dobrym rozwiązaniem była by odrębnosc rejestracji dla ludzi z tarnobrzega i z poza miasta, tak jak jest to np. z rejestracja pojazdów. W naszym UM jest pełno pracownikow którzy zajmują się niewiadomo czym, więc mozna by dwóch czy trzech przeszeregowac i rejestracja bezrobotnych z Tbg mogła by sie odbywac w UM, coś w rodzaju delegatury PUP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: los Re: rejestracja IP: *.tktelekom.pl 20.01.11, 20:57 Żeby szybko nie rosło bezrobocie więc są ograniczenia.BĄDŻ DUMNY, ŻE ZYJESZ w KRAJU,KTÓRY Z NICZYM SOBIE NIE RADZI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: rejestracja IP: *.smsiarkowiec.pl 21.01.11, 21:04 Was interesuje rejestracja a ja się pytam gdzie się wyrejstrowuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: rejestracja IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.01.11, 21:14 Piszesz podanie po wyrejestrowanie i możesz je zanieśc do kierownika PUP-u który ma gabinet na tym pietrze gdzie rejestracja. Ponoc potrzeba również umowę o pracę ale to chyba nie jest niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: rejestracja IP: *.smsiarkowiec.pl 21.01.11, 21:20 W ciągu jednego dnia to załatwię? Odpowiedz Link Zgłoś