Dodaj do ulubionych

KTO Z WAS WIE ???????

30.05.05, 22:07

Kto z was wie , że istnieje schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu?
Kto z was wie , że jego sytuacja jest tragiczna ???
Kto z was wie że przebywa tam ponad 500 psów????????????
Kto z was wie że przebywają tam zwierzęta w klatkach , które od 3 lat nie
były z nich wyprowadzane ???????????????
Kto z was wie , że istnieje możliwość adopcji przez internet??????
Kto z was wie , że schronisko potrzebuje wolontariuszy?
Kto z was wie , że schronisko potrzebuje garnków na wodę??
Kto z was wie , że jak mogą pomagają im internauci z całej Polski???

Kto z was wie , że wpłacając chociaż 5 zł , ratujecie psiaki od powolnej
śmierci głodowej?

Kto z was wie , że schronisku przyda się stara kołdra, poduszka, gazety……..

KTO Z WAS WIE , ŻE MOŻNA POMÓC ?

Larry Dickson napisał o zwierzetach:
" ..... uważają nas prawie za bogów i spodziewają sie, że zmienimy wszystko
na dobre.
Kiedy nie można jednak nic zrobić, świadomość, że zdradza się ich wiarę jest
straszna"

Ale przecież zawsze można coś zrobić .......

W imieniu mieszkańców schroniska prosimy o pomoc materialną i finansową
numer konta, na które można wpłacać pieniądze:
PBH PBK O/MIELEC 681060 007600 004021 800052 19
Jeśli nie możesz przygarnąć pieska, zasponsoruj jego pobyt w placówce.

SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU
tel. 017 - 583 15 32, ul. Targowa 11, 39-300 Mielec

schroniskomielec@interia.pl

schroniskomielec.w.interia.pl/

"W moim domu mieszkał ktoś, kto przynosił szczęście
Został sam - więc wziąłem go, szczęścia było więcej" (MYSLOVITZ)

img183.echo.cx/img183/3782/zzzxxx11kn.jpg
img183.echo.cx/img183/5019/zzxx26fw.jpg
img183.echo.cx/img183/7179/pony2z7qf.jpg
img183.echo.cx/img183/8420/pony112dd.jpg
img168.echo.cx/img168/5943/misia3pp.jpg
img168.echo.cx/img168/8589/colli17rj.jpg

Obserwuj wątek
    • rodaa Re: KTO Z WAS WIE ??????? 31.05.05, 22:24
      Tak myślałam ---odpowiedz brzmi NIKT !!!!!!!!!

Mało , ktoś na którymś forum napisał, że ludzie na podkarpaciu są zamknięci na
      dobro zwierząt.
      • liperus Re: wstyd i hanba 02.06.05, 00:14
        Mieszkam za daleko by sponsorowac waszych podopiecznych.
        To bardzo wzruszajacy temat i wydawac by sie moglo ze mielczanie piszacy na tym
        forum podejda do niego ze zrozumieniem i odrobina sympatii ,jesli nie rzucajac
        sie gremialnie do sponsorowania zwierzaczkow to chociaz podyskutowania dlaczego
        tak jest i co z tym zrobic.Okazuje sie jednak ze ani szlachetny juls ,ani
        wybitny yapkovitz ani nikt inny nie maja nic do powiedzenia na ten temat.Wstyd
        i hanba mielczanie.
    • mani1 Re: KTO Z WAS WIE ??????? 02.06.05, 06:48
      Jest to problem i od niego nie uciekniemy tym bardziej, że autorami tej sytuacje
      są sami ludzie. Owszem mozna coś zrobić, może warto wyjść do ludzi na ulicę ze
      zbiórką pieniążków, przekaz pienięzny jednak dla większości osób nie
      posługujących się przelewami elektronicznymi jest i czasochłonny i kosztowny.
      Rodaa spróbuj zorganizować taką akcję i wyjśc do ludzi tym bardziej w okresie
      imprez na otwartym powietrzu gdzie można dołączyć się i nagłośnić problem, na
      pewno będzie odzew...
      • yapkovitz Re: KTO Z WAS WIE ??????? 02.06.05, 10:41
        Zarumienilem sie gdy przeczytalem iz jestem "wybitny":) ale coz, nie mnie
        siebie oceniac. Mieszkam kilkaset kilometrow od Mielca, wiec fizycznie na
        chwile obecna nie moge nic zrobic dla zwierzat z mieleckiego schroniska. Staram
        sie bywac co dwa tygodnie w Mielcu, ale ostatnio mam egzaminy na studiach
        podyplomowych i obrone, wiec siedze w domu i troche sie ucze:)
        Proponuje Rodaa abys tym tematem zainteresowal ludzi z Radia Puls FM, jezeli
        mialbys problemy zebys sie z nimi skontaktowac, to napisz na mojego gazetowego
        mejla.
      • jul.s Re: KTO Z WAS WIE ??????? 02.06.05, 10:59

...wezwany do tablicy z pokorą odpowiadam .

...nie lubię zasranych chodników
        ...,nie lubię gdy spokojnie spaceruje po ulicy mego miasta i nagle jekiś
        szalony kundel / nota bene kochany na zabój przez swoja paniusię / startuje z
        krzykiem do mojej nogi - wtedy moje serce doznaje palpitacji a mnie trafia
        szlag !!!
        ....nie lubię gdy o 3 w nocy wataha kundli podnosi wrzawę i znowu szlag mnie
        trafia
        ....nie lubię watahy kundli w bloku srających i lejących na wycieraczki
        ....nie lubię słuchać że pies zagryzł dziecko

....nie chce by w moim kraju brakowało normalnego zdrowego podejścia do "tego
        tematu"

.....w normalnym kraju nie ma kundli , kazdy pies ma numer i odpowiedzialnego
        właściciela ,kary za łamanie zasad - sranie ,sikanie ,gryzienie sa bardzo
        bolesne .....i w tym kierunku trzeba iść ......

.....każdą akcję bogatej damulki /villas, młynarska/ zbierania kasy na
        schroniska uważam za głupotę i mylenie pojęć ...jest tysiąc innych ważniejszych
        spraw !!!!!!

.......najpierw porządek a potem zbieranie kasy ,- współczuję młodym ,
        wrażliwym dzieciom - wmotanym przez cwanych dorosłych karierowiczów w
        zbieranie kasy na schroniska ....

......nie ta droga moi drodzy , nie ta droga !!!!!!!

....ale jako że Polska to kraj o niskim relatywnie ogólnym poziomie kultury
        wszystko "to" rozumiem - ale jest mi smutno

......julek.....
        • mani1 Re: KTO Z WAS WIE ??????? 02.06.05, 11:42
          Gdybyście Julka nie zrozumieli to w skrócie jego wypowiedź brzmi chyba tak:
          wszystkie kundle do gazu....
          • liperus Re: KTO Z WAS WIE ??????? 02.06.05, 13:39
            Gdyby rozciagnac rozumowanie juls to w kolejnosci pojda staruszki bo za wolna
            chodza,pijacy bo spiewaja po nocy ,dzieci bo halasuja bawiac sie przed blokiem
            i sasiad bo pozna pora zmusza lozko do skrzypienia a babe do jekow.Juls trzeba
            das troche kredytu zaufania bo mial zly dzien .
            Ale swoja droga musi byc rozwiazanie problemu.Sa jeszcze wladze miasta ,moze
            rozmawiac z nimi na temat pomocy ,sa radni ,poslowie ,bogaty kosciol,harcerze
            moze warto zainteresowac wladze miasta wprowadzeniem przepisow regulujacych
            sprawy o ktorych pisze juls ,karac wlascicieli a czesc pieniedzy przekazac na
            utrzymanie schroniska.Daleka droga ale krok po kroku wspolnymi silami mozna do
            czegos dojsc.
            • jul.s Re: KTO Z WAS WIE ???????do liperusa 02.06.05, 15:47

.....liperusie ...mimo że nie jestem tępym antropocentrystą - rozróżniam psa
              od człowieka ...dlatego Twój wniosek

> to w kolejnosci pojda staruszki bo za wolna
              > chodza,pijacy bo spiewaja po nocy ,dzieci bo halasuja bawiac sie przed
              blokiem ...

...nie jest absolutnie moim ..- za daleko poszedłeś !!

....pozdrawiam ....moim wzorem w tym względzie jest holandia i norwegia gdzie
              swietnie sobie z "psami" poradzono i trudno określić te kraje jako prowincja
              • liperus Re: KTO Z WAS WIE ???????do liperusa 02.06.05, 20:42
                To nie jest rozmowa o tym kto ma a kto nie ma racji .Nie jest tez dobrze
                poslugiwac sie przykladami tych ktorzy mysla i robia inaczej Jest natomiast
                problem egzystencji schroniska dla zwierzat w miescie nad Wisloka i to w tej
                chwili jest najwazniejsze a nie holenderskie rozwiazania.Wiec ,co zrobic by
                pomoc zwierzakom ? Oto jest pytanie.
                • rodaa Re: KTO Z WAS WIE ???????do liperusa 03.06.05, 02:23
                  liperus >>DOKŁADNIE TAK JAK NAPISAŁES !!!!!!!!
                  Ja też wiele rzeczy nie lubię ale jest potężny problem, bo te zwierzęta w
                  schronisku nie znalazły sie tam bo chciały, tylko z głupoty i bezmyślności
                  ludzi. I to jest temat na inny wątek --jak zapobiegać , by w schroniskach ich
                  tyle nie było.
                  SŁUCHAJCIE
              • rodaa Re: KTO Z WAS WIE ???????do liperusa 03.06.05, 02:51
                img101.echo.cx/img101/6938/malasuniamielec2hu.png
                img101.echo.cx/img101/259/161983pp.jpg
                img101.echo.cx/img101/5950/77372gs.jpg
                img101.echo.cx/img101/7698/pony2z2ic.jpg
                img101.echo.cx/img101/5421/czarnasuniamielec28wx.png
                img101.echo.cx/img101/4459/mix14fq.jpg
                img101.echo.cx/img101/8345/berg63ig.jpg
                img101.echo.cx/img101/1942/wyzel8so.jpg
                ŚPIJ SPOKOJNIE jul.s.

I dla twojej wiadomości
        • rodaa NIE JESTEM CWANĄ KARIEROWICZKĄ !!!!!!!!! 03.06.05, 02:34
          Jestem ..........człowiekiem. Po prostu.
          Nie musisz wpłacać pieniędzy --nie o to tu chodzi. Możesz przynieść stare
          garnki których nie używasz, stare szmaty na ocieplenie budy, możesz także po
          prostu pomóc adoptując wirtualnie za 20 zł jakiegoś futrzaka ,
          mozesz .....WIELE RZECZY TYLKO TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM A NIE ..........
          dopowiedz sobie sam.

I pamietaj ty też kiedyś będziesz stary . Zycz a będzie ci życzone --znasz to
          przysłowie ?
          Więc Tobie życzę by spełniło się Ci się to czego ty życzysz innym .

cytuję :
          >>ale jako że Polska to kraj o niskim relatywnie ogólnym poziomie kultury
          > wszystko "to" rozumiem - ale jest mi smutno >>>>>>>WŁAŚNIE TY JESTEŚ
          PRZYKŁADEM TEJ KULTURY :(

I dodaję --jestem studentką weterynarii ..kariera przedemną dopiero..........
          • ulka1813 Re: NIE JESTEM CWANĄ KARIEROWICZKĄ !!!!!!!!! 27.06.05, 09:52
            Rodaa, nie przejmuj sie tym psim faszysta! Bo jak inaczej mozna go nazwac???
            Jest jakas definicja takich??
            Zamknelabym takiego,dla ktorego zwierzeta sa na ostatnim miejscu tabeli
            waznosci na 4 lata w ciasnym boskie,za to ,ze za duzo "szczeka" na forum
            posadzajac Ciebie o robienie kariery!?!?!Bo pewnie nie byl nigdy w takich
            schronisku!

A to,ze jest nas malo takich pmagajacych i zaangazowanych,
            to niestety ogromna szkoda dla psow mieleckich.

Teraz najbardziej sie przydaja duze,ciezkie garnki na wode oraz budy.
            Nie proponuje wplacania pieniedzy dla watpiacych,prosze o
            przeslanie ,przywiezienie osobiscie czegokolwiek :
            kocy,recznikow,gazet,lekarstw,karmy,kaszy,ryzu...duzo by jeszcze wymieniac!
    • rodaa Re: KTO Z WAS WIE ??????? 03.06.05, 02:55
      Zwierzę jako istota żyjąca,
      zdolna jest do odczuwania ciepienia nie jest rzeczą.
      Człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę!
      Światowa Fundacja Praw Zwierząt
      Paryż 1978
      • jarmulka Re: KTO Z WAS WIE ??????? 03.06.05, 16:39
        Mysle ze temat nie doczeka sie rozwiniecia.Psy to zwierzeta ,tak samo jak
        ludzie,poprodukcyjne odpady w procesie stwarzania z ta mala roznica ze dobry
        bog pozostawil psiakom poczucie wiernosci,psiej milosci i oddania czego trudno
        doszukiwac sie w postepowaniu tego co podobno brzmi dumnie - czlowieka.A moze
        zabraklo materialu na wszczepienie milosci czlowiekowi albo dobry bog musial
        jednym zabrac by innym dac a moze czlowiek to twor bozego przeciwnika.Nie
        trzeba daleko szukac ,wystarczy to forum by odnalezc w wypowiedziach "ludzi"
        nienawisc ,nieczulosc ,chec zemsty ,slowem to wszystko czym czlowiek akurat nie
        powinien sie charakteryzowac.Na prozno doszukiwac sie w mieleckich "ludziach"
        milosci do zwierzat bo milosc to towar deficytowy a bezpanskie i niekochane
        kundle do gazu, jak chce juls i w domysle reszta milczacego spoleczenstwa .
    • rodaa czy tu są wszyscy bezduszni i egoistyczni 04.06.05, 01:42
      "Jedynym całkowicie bezinteresownym przyjacielem, którego można mieć na tym
      interesownym świecie, takim, który nigdy cię nie opuści, nigdy nie okaże się
      niewdzięcznym lub zdradzieckim, jest pies... Pocałuje rękę, która nie będzie
      mogła mu dać jeść, wyliże rany odniesione w starciu z brutalnością świata...
      Kiedy wszyscy inni przyjaciele odejdą, on pozostanie" - George G. Vest
    • rodaa LUDZIE !!!!!chart rosyjski borzoj ??TEŻ U WAS !?? 05.06.05, 20:39
      Mieszaniec charta rosyjskiego borzoja, wesoły i przyjazny pies jest u WAS w
      schronisku !!!!!!!!!To nie jest agresywny pies także wobec innych psów. Ma
      kilka lat. Po kąpieli i wyczesaniu będzie to piekny pies !!!!!!!!!!!!!!!!
      Przebywa w boksie nr 60 POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

img75.echo.cx/img75/5958/chart10hz.jpg
      img75.echo.cx/img75/4999/chart32cm.jpg
      img75.echo.cx/img75/8108/chart25ip.jpg
      I jeszcze PONY !??? Cały bielusieńki !!!! Piękny !!!!
      Średniej wielkości pies, podobny do polskiego owczarka nizinnego, ale jest
      nieco większy i ma króciutki ogonek. Piesek ma 14 miesięcy, jest spokojniutki i
      przyjazny. Jest już obcięty !!!!!
      Przebywa w świetlicy.

img75.echo.cx/img75/3690/kulka35qj.jpg
      img75.echo.cx/img75/8619/kulka2we.jpg
      img75.echo.cx/img75/1371/kulka15uv.jpg
      SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT W MIELCU
      tel. 017 - 583 15 32, ul. Targowa 11, Mielec
      napisz do wolontariusza

schroniskomielec@interia.pl

schroniskomielec.w.interia.pl/
    • rodaa Chart znalazł doooom !!!!!!!! Colli też adoptowana 08.06.05, 21:34
      Bardzo sie cieszę że coś sie ruszyło !!!!!!!!!!!!!
      Psiaki znalazły domki , SCOObi też leczony .... rusza medialna akcja adopcyjna
      i pomocy dla schroniska !!!!!!!
      Wielkie dzięki wszystkim miłośnikom futrzakom !!!!!!!!!

Gdyby zwierzęta wierzyły w Boga
      Diabeł w Ich oczach wyglądałby jak człowiek...
    • asik138 Re: KTO Z WAS WIE ??????? 11.06.05, 14:40
      Rodaa nie wiem czy tam pracujesz ale z tego co widze to chyba tak? Czy mozna
      tam jakoś prace znaleść? Oczywiscie nie za pieniadze tylko tak pomagac? Odpisz
      prosze Pozdrawiam!
      • rodaa do asik 12.06.05, 01:48
        Hej Asik138
        Nie , nie pracuję :( Jest mi po prostu los zwierząt zapomnianych przez
        wszystkich
      • ulka1813 Re: KTO Z WAS WIE ??????? 27.06.05, 09:56
        Rodaa, tam nie pracuje.
        A z wolontariatem w Mielcu idzie jak po grudzie.Nie chca wpuszczac
        wolontariuszy, bo pracownicy boja sie utraty pracy.Stad tez psy po kilka lat
        siedza w boksach i nie sa wyprowadzane nawet na krotki spacer.
        Ale wszelka pomoc w organizowaniu zbiorek starych ,nieraz niepotrzebnych rzeczy
        bylaby mile widziana.
        Do akcji udalo nam sie wlaczyc Radio Puls z Mielca i NOWINY z Rzeszowa.
        Kilka psow znalazlo domy dzieki stronie internetowej,ktora teraz bedzie
        updatowana, w piatek 24.06. robilismy kolejne zdjecia.

Zapraszamy tez na dogomanie, tam sa watki mieleckich psiakow.
        www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=22192&postdays=0&postorder=asc&start=60
    • rodaa artykuł o schronisku i psiakach w Nowinach..... 14.06.05, 17:54
      tylko co to zmieni :( :( :(
      a mozna tak wiele tylko trzeba mieć serce

www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050614/REGION00/50613029#
      • ulka1813 Radio Puls FM... 27.06.05, 09:37
        Kolejny psiak bez echa adopcyjnego,mimo akcji w Nowinach i lokalnym radio PULS.
        Szkoda,ze jest tak malo ludzi chetnych na zabrania psiakow z Mielca...:(((((

www.pulsfm.pl/psiaadopcja.html
    • ulka1813 Re: KTO Z WAS WIE ??????? 03.07.05, 15:53
      Wyglada na to,ze tylko Radio Puls ma w swojej ekipie prawdziwych ludzi, ktorym
      krzywda zwierzat nie jest obojetna. Reszta tematow na tym forum regionalnym to
      jakies pierdoly wyborcze,wesela,szkolki,itp...Kazdy z nas kiedy bedzie tez
      potrzebowal pomocy np. na stare lata,a wtedy mlodzi nawet nie przeczytaja
      takich topikow,no bo po co,szkoda czasu.Wymagaloby to troche wysilku,a to takie
      meczace komus pomagac.

www.pulsfm.pl/psiaadopcja.html
      • jul.s Re: KTO Z WAS WIE ??????? 04.07.05, 13:14

....ulka na Rany Boga mylisz pojęcia !!!!! do jednego worka wkładasz człowieka
        i psa ....musisz zaangaŻowac więcej mózgu w swoje działania

...piszesz
        >Kazdy z nas kiedy bedzie tez
        > potrzebowal pomocy np. na stare lata, - to pies mu pomoże /mój dopisek/

...piszesz.
        >...Reszta tematow na tym forum regionalnym to
        > jakies pierdoly wyborcze,wesela,szkolki,itp

....sensownie załatwić sprawe może tylko mądra ,liberalna ustawa -prawo
        , a nie "nawiedzone dziewczynki " ...- przejdzie ci "to" szybko i wtedy
        zorientujesz się ze traciłaś czas ..to niedługo nadejdzie ...dorośniesz
        zmądrzejesz ...
        -dlatego nie pisz pierdoły np. wyborcze ...

"....więcej mózgu mniej uniesień....." to powinno byc dla Ciebie motto na
        przyszłu czas !!!!!!

...pozdrawiam ..porozmawiaj o tym z tatusiem ..koniecznie !!!!!
        • liperus Re: KTO Z WAS WIE ??????? juls 04.07.05, 13:57
          Po pierwsze nie wzywaj imienia jego nadaremnie (to z przykazan
          koscielnych).Mysle ze pierwsze czego powinienes sie nauczyc ,choc sadze ze jest
          za pozno, to szacunku dla innych ;dla ich wieku ,pogladow ,sposobu wyrazania
          mysli czy filozofii zycia.To z kolei nazwane jest tolerancja.Po trzecie
          powinienes zainteresowac sie jezykiem polskim by wreszcie zrozumiec co to sa
          przenosnie ,porownania ,personifikacje zwane srodkami wyrazu.Po czwarte wiecej
          zwyczajnej grzecznosci ,zwlaszcza w przypadkach kiedy jestes odmiennego zdania.
          Po piate to Ulka ma racje bo miara czlowieczenstwa jest tez stosunek do
          zwiarzat podobnie jak do kalek ,homoseksualistow czy nawiedzonych.Co do psiej
          pomocy to jestes w bledzie.Psy ratuja zycie,prowadzaja slepych,sa towarzyszami
          zycia i wyciskaja lzy swym wlascicielom kiedy cierpia czy odchodza.Ulka widzi
          problem troche szerzej czego ty nie pojmujesz ze mozna byc wrazliwym ,bo tak
          juz jest ze stosunek do zwierzat w przedziwny sposob przeklada sie i na
          stosunek do ludzi ,bo to tez zwierzeta.
          Powiem tak,silisz sie byc oryginalny ale w gruncie rzeczy jestes
          prymitywny ,prostacki i zwyczajnie glupi ,nadety bufon ktory pozjadal wszystkie
          rozumy .Moze tu nalezy szukac odpowiedzi na pytanie dlaczego mieleckie forum
          zdechlo ,watki koncza sie na jednym wpisie,szerzy sie niegrzecznosc a lokalny
          nacjonalizm kroluje niepodzielnie.
          • rodaa odpowiem tak ..................... 08.07.05, 22:26
            :(
            img186.imageshack.us/img186/1698/20309zzz2nr.jpg
            Ulka widzi
            > problem troche szerzej czego ty nie pojmujesz ze mozna byc wrazliwym ,bo tak
            > juz jest ze stosunek do zwierzat w przedziwny sposob przeklada sie i na
            > stosunek do ludzi ,bo to tez zwierzeta.

• ulka1813 Ja odpowiem tak ....<a href="http://www.mielec.bezdomne.com" targe 19.07.05, 22:00
              Jul.s , szkoda mi ciebie naprawde, bo nick nie swiadczy o wieku, a ciebie bym
              do twojego tatusia w podkoszulku odeslala.Dzieciakiem nie jestem, mozgu uzywam
              na co dzien w przeciwienstwie do ciebie.Lat mam wiecej niz 2 x 18 i nie jestem
              zapalonym dzieciakiem,na ustawodawcow nie mam wplywu,pewnie to takie tepaki
              jak ...w schronisku dzialam od lat i mi nie przejdzie,bo musze takich idiotow
              prostowac,ktorzy bez cienia litosci wyrzucaja swoje zwierzaki na niepewny los.
              Wiec na drugi raz sie zastanow co piszesz,bo twoim jadem mozna by caly kraj
              obdzielic.Twoje posty sa zreszta z tego znane.Nie osmieszaj sie.FY.
    • floton Re: KTO Z WAS WIE ??????? 19.07.05, 22:05
      Dobra, jutro się do Was wybiore i pozbieram od sasiadow trochę rzezcy.
      A tym czasem - może by tak zaapelować do tych czarnych, w sutannach, może oni
      maja wrażliwsze serca niż szary obywatel i przeznaczą niedzielna składkę na
      braci swoich mniejszych????????
      • ulka1813 Czarnych nie ma co prosic!!! 19.07.05, 22:15
        Floton, czarnych nie ma co prosic, oni nawet na kolonie dla biednych dzieci
        wolaja od ludzi,na jedzenie dla najubozszych,a co dopiero dla zwierzat.
        Sw.Franciszek juz dawno odszedl za Tęczowy Most ze swoimi zwierzakami.
        Pomagaja przewaznie ludzie juz doswiadczeni przez los,biedniejsi,starsi,
        mili,usmiechnieci mimo wlasnego cierpienia.

Rodaa, moze jednak sciagniesz ten topik,zanim go jul.s calkowicie nie opluje.
        Szkoda tego tematu tutaj trzymac.Apelujmy do ludzi,do takich,ktorzy nie
        obrazaja,nie pluja jadem,nie oceniaja po nickach i nie odsylaja ludzi,ktorzy
        pomagaja jak moga(efekt mozna sprawdzic w schronisku),do tatusiow.Dawno tutaj
        nie bylam,ale widze,ze nic sie nie zmienilo,dalej ta sama nienawisc - Liberus
        slusznie to podsumowal.Szkoda czasu marnowac na kasliwe riposty.
        • moco7 Re: Czarnych nie ma co prosic!!! 20.07.05, 09:54
          Przeczytałam cały wątek.Chciałabym Wam,drogie miłośniczki piesków zwrócić
          uwagę,że niewłaściwie rozkładacie akcenty. DLACZEGO psy cierpią w chroniskach?
          (nie słyszałam o powszechnie dostępnych,gdzie psy miałyby komfortowe
          warunki,cokolwiek to znaczy).Wiem,napisałyście - bo ludzie są okrutni i
          głupi.Jesteście inteligentne,więc na skroty - walczcie z przyczyną,nie ze
          skutkami.Cierpieniom psów(autentycznym!!!)w schroniskach można zaradzić
          jedynie - humanitarnie i bezboleśnie je usypiając.Dla idiotycznie rozumianej
          politycznej poprawności skazuje się psy na cierpienie w schonisku bo TRZEBA IM
          POMÓC.Oto doskonały przykład przysłowia "dobrymi chęciami piekło jest
          wybrukowane".Piekło tych psów.Cóż pomogą te "święte" akcje znoszenia do
          schroniska starych szmat i garów?Czy to rzeczywiście rozwiąże problem?!
          Postawcie sobie to pytanie i nie zagłuszajcie się kwesiami typu :"może i nie,
          ale trochę im(psom) ulżymy".Życzę sukcesów.Jul.s ma rację.Trzeba się zdecydować
          na radykalne rozwiązania,a nie bredzić o miłości do zwierząt.TAKA miłość je
          zabija.Pozdro!
          • moco7 Re: Czarnych nie ma co prosic!!! 20.07.05, 10:06
            PS.Do leperus - trzecie przykazanie Boże: "nie będzież wymawiał imienia Pana
            Boga swego nadaremnie".:))
          • ulka1813 Wez strzykawke do reki i sama uspij 20.07.05, 10:09
            Myslisz pojecia kobieto i nie wyzywaj nikogo od milosniczek pieskow.
            Pewnie sama wyrzucasz niepotrzebne zwierzaki,zeby potem ktos inny mial klopot.
            Ustawe zalatw sama z Jul.sem,bo pewnie masz dojscia do wladz tobie-podobnych.
            Strzykawki moge podrzucic,strychnine zalatw sama i usypiaj ile mozesz.
            Jestes pewnie z Jeleniej Gory,bo tam wlasnie jest taka rzez bezdomnych zwierzat.
            Zdrowych,mlodych,szczeniat,obojetne.Nawet takich,ktore znalazlyby nowe domy.
            A chec pomocy to nie brednie.Milosc i szacunek do zwierzat tez nie.Pewnie nie
            bylas nigdy w schronisku i nie widzialas jakie wspaniale sa tam zwierzeta,
            bardziej kochajace niz wy krytykanci.Pewnie tez nigdy nie mialas zadnego psa
            ze schroniska i nie wiesz,jak on potrafi kochac.
            To na kiedy zalatwic ci strzykawki i strychnine,jesli chcesz tak koniecznie
            zwierzeta usypiac?Na dzis czy jutro?
            A psy w schronach cierpia przez takich jak ty...to jest oczywiste.

• ulka1813 RODAA SKASUJ TEN TOPIK 20.07.05, 10:34
              RODAA SKASUJ PLS TEN TOPIK NA TYM MIELECKIM FORUM.

SZKODA CZASU MARNOWAC NA CZYTANIE ZJADLIWYCH POSTOW.
              NAPRAWDE SZKODA CZASU. LEPIEJ APELOWAC GDZIE INDZIEJ.
              PANSTWO ROZSADNI UDZIELAJACY SIE TUTAJ PEWNIE ZAJMUJA SIE POMOCA DZIECIOM Z
              UBOGICH RODZIN,STARYM,SCHOROWANYM EMERYTOM,ZONAMI/DZIECMI KATOWANYMI PRZEZ
              OJCOW,WIEC NIE ZABIERAJMY IM MIEJSCA NA ICH SPRAWY.
              POZA NIENAWISCIA I KRYTYKA NIE MA TUTAJ NICZEGO INNEGO.
              • moco7 Re: RODAA SKASUJ TEN TOPIK 20.07.05, 11:39
                Ufff,Ulko droga.Gdzie znalazłaś u mnie nienawiść i krytykę wyłącznie?Zaperzyłaś
                się strasznie.Psy w cywilizowany sposób usypia sie w specjalnych
                podciśnieniowych komorach,do których zresztą wcześniej się je przyzwyczaja,żeby
                nie miały nawet stresu związanego z wejściem do niej.Coś jak efekt,którego
                doznają piloci na dużych wysokościach.Pisanie o strzykawce i strychninie to
                bzdury!Zaperzyłaś się tak bardzo,że z Twojego wpisu można domniemywać,iż psy
                jednak ważniejsze od ludzi...Pomyśl,to nie boli.Pozdrawiam.
                • ulka1813 RODAA SKASUJ TEN TOPIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.07.05, 11:57
                  Ty tez pomysl,to nie boli.W Polsce nie ma komor w kazdym schronie czy
                  szpitaliku,sa za to weci oplacani przez gminy i strzykawki strychniny lub w
                  najlepszym wypadku narkoza.
                  A teksty z mysleniem,wysylaj do jul.sa,on takie lubi i je uzywa.Zmalpowalas
                  go,albo jestes nim.
                  Ludzie i zwierzeta sa dla mnie b.wazni,tez uzywaj mozgu i oczu jak czytasz
                  posty.Szkoda czasu na odpowiadanie,juz sie nie dam wypuscic.Adieu.
                • moco7 Re: RODAA SKASUJ TEN TOPIK 20.07.05, 12:06
                  A powinno być mniej więcej tak: KAZDY nabywca psa ma OBOWIĄZEK jego rejestracji
                  i wszczepienia czipa z pełną informacją o nim(człowieku)oraz o psie. Wałęsające
                  się psy są przez służby publiczne wyłapywane.Jeśli nie mają czipów są przez
                  miesiąc utrzymywane(z podatków od psów)w schronisku.W przypadku braku chętnych
                  nabywców - po tym terminie usypiane.Wałęsający się pies z czipem jest
                  wyłapywany i czeka w schronisku na swego(powiadomionego)pana.Nieodebranie psa w
                  określonym terminie traktowane jest jak wykroczenie i karane grzywną.Właściciel
                  odbierający pupila ze schroniska płaci koszty złapania psa i jego utrzymania w
                  schronisku.Itd...Po pewnym czsie NIE MA bezpańskich psów i ścisku w
                  schroniskach.Człowiek(to brzmi dumnie!)zastanawia się sto razy i kalkuluje CZY
                  GO STAĆ NA PSA!!!Nieodpowiedzialne kupowanie szczeniaków dzieciom i późniejsze
                  ich wyrzucanie staje się NIEMOŻLIWE!!! No i co?Podoba się?
                  Na marginesie dodam,że praktykę sterylizacji psów i kotów uważam za zbrodnię!
                  • moco7 Re: Spokojnie,dziewczyny! 20.07.05, 12:10
                    Do Ulki.Przepraszam za słowa o myśleniu.Po prostu wkurzyłaś mnie swoją
                    zapalczywością i tyle!Ale w obrażaniu ludzi nie gustuję i sama na siebie jestem
                    zła,że sie dałam ponieść emocjom.Pod jul.s'a się nie podszywam,nie
                    śmiałabym.Tyle.
          • rodaa Re: Czarnych nie ma co prosic!!! 21.07.05, 15:53
            moco7 napisała:

> Przeczytałam cały wątek.Chciałabym Wam,drogie miłośniczki piesków zwrócić
            > uwagę,że niewłaściwie rozkładacie akcenty. DLACZEGO psy cierpią w chroniskach?
            > (nie słyszałam o powszechnie dostępnych,gdzie psy miałyby komfortowe
            > warunki,cokolwiek to znaczy).Wiem,napisałyście - bo ludzie są okrutni i
            > głupi.Jesteście inteligentne,więc na skroty - walczcie z przyczyną,nie ze
            > skutkami.Cierpieniom psów(autentycznym!!!)w schroniskach można zaradzić
            > jedynie - humanitarnie i bezboleśnie je usypiając.Dla idiotycznie rozumianej
            > politycznej poprawności skazuje się psy na cierpienie w schonisku bo TRZEBA
            IM
            > POMÓC.Oto doskonały przykład przysłowia "dobrymi chęciami piekło jest
            > wybrukowane".Piekło tych psów.Cóż pomogą te "święte" akcje znoszenia do
            > schroniska starych szmat i garów?Czy to rzeczywiście rozwiąże problem?!
            > Postawcie sobie to pytanie i nie zagłuszajcie się kwesiami typu :"może i nie,
            > ale trochę im(psom) ulżymy".Życzę sukcesów.Jul.s ma rację.Trzeba się
            zdecydować
            >
            > na radykalne rozwiązania,a nie bredzić o miłości do zwierząt.TAKA miłość je
            > zabija.Pozdro!
            Nie po drodze nam!!!!!!!! Bardzo nie po drodze !!!!! Jesteśmy z innej bajki .
            Bardzo w swej wypowiedzi przypomiasz mi jul.s .
            Dlatego nie będę strzępić sobie języka :) Po prostu szkoda mojego czasu jak
            tobie starego garnka na wodę czy 10 zł na tabletkę odrobaczającą.

Ja walczę ze skutkami bo przyczynami zajmują sie ludzie twojego pokroju __
            zwierzę to gadzina ( tak u was się mówi??) niezdolna do odczuwania niczego.
            Można ją rozmażać, głodzić, bić i wyrzucić jak sie znudzi. A jak przeszkadza i
            za dużo kłopotów sprawia można uśmiercić . Cóż , wcale jak widać po co
            niektórych wpisach, nieodosobniony u was pogląd. A to przecież wasze
            schronisko !!! I wasz problem. Z bredzeniem nie o miłości do zwierząt tylko
            bredzeniem o ........zabijaniu .

I tak czytając myślę , że jesteś bardzo nieszczęśliwy/a . Bo w życiu jednak
            sprawdza się , że szczęśliwy człowiek pomoże każdemu : i człowiekowi i
            zwierzęciu. Nieszczęśliwy wynajdzie 1000 powodów żeby nie pomóc --bo inni są od
            tego.
            ŻAL MI CIĘ .
            • moco7 Re: Czarnych nie ma co prosic!!! 22.07.05, 08:40
              Zostałam przez P.T. rodaa zaliczona do jakiejś bliżej nieokreślonej, a jednak
              pożałowania godnej grupy.To tak dla wzmocnienia siły argumentów? "Wy - mordercy
              psów?"Ile Ty masz lat rodaa? Bo to takie bolszewickie - "wy".Ja pisałam
              wyłącznie w swoim własnym imieniu.Z żadną pro- ani anty-psią grupą się nie
              utożsamiam.Zważ - czy aby ta "święta żółć" nie zalała Ci oczek? Żałuj mnie!Ani
              mnie to ziębi,ani grzeje. W dzisiejszym świecie mnóstwo takich nawiedzonych
              aktywistek,które pełne "dobrych chęci" z zapałem godnym lepszej sprawy rzucają
              sie na kolejne,podsuwane przez media tematy.Pieski,przemoc w
              rodzinie,aborcja,równouprawnienie kobiet...itd,itp.Podejrzewam,że powoli mózg
              zastępuje im poprawnościowa szara papka.Nieuleczalne,niestety...Bardzo się
              cieszę,że w jednym się zgadzamy - jesteśmy z innej bajki.pozdrawiam
              • ryszard1959 Czarnych nie ma co prosic!!!Moco tez nie 22.07.05, 09:03
                moco7 napisała:
                W dzisiejszym świecie mnóstwo takich nawiedzonych aktywistek,które
                pełne "dobrych chęci" z zapałem godnym lepszej sprawy rzucają
                ie na kolejne,podsuwane przez media tematy.Pieski,przemoc w
                rodzinie,aborcja,równouprawnienie kobiet...itd,itp.Podejrzewam,że powoli mózg
                zastępuje im poprawnościowa szara papka.Nieuleczalne,niestety...

Widzisz Rodaa, jestes nawiedzona ;-))))aktywistka,tak sie teraz nazywa gartske
                dobrych ludzi,ktorzy chca jeszcze komukolwiek pomogac.Ty wybralas
                zwierzeta,zaapelowalas po prostu o kilka starych rzeczy,a co dostalas w zamian.
                Dowiedzialas sie tez,ze zamiast mozgu masz poprawnosciowa papke.I to
                nieuleczalne zjawisko Cie zgubi;-))zmien sie Rodaa,Ulka,nie
                pomagajcie,zamknijcie sie na forum i piszcie obrazliwe posty.Taka jest teraz
                metoda dzialania najlepsza-obrazanie innych,nie znajac przy tym prawdziwej
                plaszczyzny zainteresowan obu wysmianych na tym forum "nawiedzonych
                aktywistek".Niech te zwierzaki porzucane przez "ludzi" pojda do tych komor
                gazowych(musicie je jeszcze przewiezc do UK lub Holandii),niech dzieci z
                maltretowanych rodzin spia dalej w piwnicach,na korytarzach, a Wy sie bawcie,
                bawcie sie w posty,kasliwe uwagi,obrzucanie blotem.To naprawde fajna zabawa.I
                nie boli!!!
              • rodaa Re: Czarnych nie ma co prosic!!! 22.07.05, 10:31
                moco7 napisała:

> Zostałam przez P.T. rodaa zaliczona do jakiejś bliżej nieokreślonej, a jednak
                > pożałowania godnej grupy.To tak dla wzmocnienia siły argumentów? "Wy -
                mordercy
                >
                > psów?"Ile Ty masz lat rodaa? Bo to takie bolszewickie - "wy".Ja pisałam
                > wyłącznie w swoim własnym imieniu.Z żadną pro- ani anty-psią grupą się nie
                > utożsamiam.Zważ - czy aby ta "święta żółć" nie zalała Ci oczek? Żałuj mnie!
                Ani
                > mnie to ziębi,ani grzeje. W dzisiejszym świecie mnóstwo takich nawiedzonych
                > aktywistek,które pełne "dobrych chęci" z zapałem godnym lepszej sprawy
                rzucają
                > sie na kolejne,podsuwane przez media tematy.Pieski,przemoc w
                > rodzinie,aborcja,równouprawnienie kobiet...itd,itp.Podejrzewam,że powoli mózg
                > zastępuje im poprawnościowa szara papka.Nieuleczalne,niestety...Bardzo się
                > cieszę,że w jednym się zgadzamy - jesteśmy z innej bajki.pozdrawiam

Tylko jedno przychodzi mi odpisać :
                To laugh at men of sense is the privilege of fools - śmiać się z rozumnych
                ludzi to przywilej głupców.
      • rodaa do flootona 21.07.05, 15:36
        Nie ma szans. Oni też oddają psy do schronisk:( Ostatnio zebrałyśmy drobne na
        operację raka u psiaka oddanego wcześniej przez księdza do schroniska . Znudził
        się albo wiedział o co biega:((((
        Sunia jest po operacji z szansą na nowy dom :)))))) Jej czarne małe ślepka
        wyrażają taką wdzięczność i miłość że niejeden w sutannie dużo musiałby się od
        niej nauczyć.
        Dożyje swej starości w innych , niż schroniskowe, warunki.
        I to przywraca wiarę w człowieka!!!!!!!!!!!

pozdrawiam
        • mani1 Do Rodaa 22.07.05, 09:29
          Rodaa przesada nie jest w niczym dobra, załóż Forum do czego masz prawo
          dotyczące zwierząt i opieką nad nimi i tam z przyjemnością każdy zaintersowany
          zajrzy od czasu do czasu gdy będzie miał na to ochotę. Piszesz o ważnych
          tematach ale nie najwazniejszych i weź to pod uwagę.
          • rodaa Re: Do Rodaa 22.07.05, 10:06
            mani1 napisał:

> Rodaa przesada nie jest w niczym dobra, załóż Forum do czego masz prawo
            > dotyczące zwierząt i opieką nad nimi i tam z przyjemnością każdy zaintersowany
            > zajrzy od czasu do czasu gdy będzie miał na to ochotę. Piszesz o ważnych
            > tematach ale nie najwazniejszych i weź to pod uwagę.

A w czym ja przesadzam ??????
            Ciagnąc jeden wątek i nigdzie nie pisząc że to ""najważniejsze""". Skąd taki
            nieuprawniony pogląd?
            Czyzby was bolało że ten wątek akurat żyje bardziej od innych ?

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
            • ryszard1959 Re: Do Rodaa 22.07.05, 10:26
              Rodaa,widać,że ich boli.Nie napisalaś,że ten temat jest najważniejszy,
              nie zauważylem tego w Twoich postach,ale dyżurnie zostalas nazwana nawiedzona
              aktywistką,a ten temat "garnkowy" wielu osobom z Mielca nie lezy.Moze pomagają
              juz innym biednym,ubogim,starym,samotnym,nie mają sil i czasu na inną pomoc,
              dlatego też nie mają ochoty wlączyć sie w pomoc zwierzętom.Myślę,ze to bylby
              dobry powód,za ktory byś tak mogla oberwac,jak oberwalaś slownie.Na pewno są
              zmęczeni swoją aktywnością na innych obszarach.Denerwuje więc ich Twoja prośba
              o te garnki czy koce.Typisch Polska.
            • mani1 Re: Do Rodaa 22.07.05, 10:29
              Rodaa chyba nie zauważyłaś że staram się wypowiadać w różnych tematach i w
              przeciwieństwie do Ciebie nie jestem monotematyczną osobą. Chyba nie zdajesz
              sobie sprawy, że monotonia przynosi odmienne efekty od zamierzonych? Widocznie nie.
              • ryszard1959 Do Rodaa 22.07.05, 11:08
                Jak slusznie zauwazylaś : tylko wypowiadasz się,w przeciwieństwie do
                Rodaa,która rzeczywiście dziala.Może i jest monotematyczna,ale skuteczna,
                z wyjątkiem oczywiście tego forum,gdzie niczego niestety nie zdzialala,nie
                uzyskala żadnego dobrego slowa nie licząc Liperusa.Może zamiast postować na
                wielu forach,zrobilabys też coś dobrego dla innych.Jest tyle obszarów nie
                obsadzonych wolontariatem,5 minut w hospicjum zamiast wygibasów slownych,co?
                • mani1 Re: Do Rodaa 22.07.05, 11:27
                  Uważasz, że aby pomagać nalezy być koniecznie wolontariuszem?? co mozesz
                  wiedzieć o mnie i o tym komu pomagam?? Czy uważasz że propozycja założenie
                  forum na temat zwierzaków to coś złego?? Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie
                  zrobiłem czy nie potrafię zrobić nic dobrego?? Uważasz, że tobie wolno pisać i
                  czytać wypowiedzi na innych forach a mi nie?? Rysiu zastanów się :-)
                  • moco7 Re: Do Rodaa 22.07.05, 12:26
                    Trzymaj się,mani.Jestem z Tobą!:)))
              • rodaa do mani1 monotematyczna bo Rodaa nie z Mielca 22.07.05, 16:19
                jw >>> dlatego Mani1 reszta oprócz schroniska mnie u Was nie interesuje :)
                Interesuje mnie tylko na tym forum schronisko mieleckie i los tych zwierząt.

Schronisko gdzie diabeł mówi dobranoc :(:(
                • mani1 Re: do mani1 monotematyczna bo Rodaa nie z Mie 24.07.05, 14:08
                  dziekuje Ci bardzo za szczerą odpowiedź, która dobitnie świadczy o Tobie.
                  • rodaa Re: do mani1 dobitnie świadczy że uczciwa 24.07.05, 21:12
                    i interesuje mnie po prostu los tych zapomnianych zwierząt. Co w tym kto widzi
                    złego złego??
    • gslawik Re: KTO Z WAS WIE ??????? 22.07.05, 18:43
      ja wiem o tym wszystkim.
      Podkreśle jesacze raz! niech dzieci uczą sie odpowiedzialności, ich rodzice
      niech nie będą bezmyślni, a ci, któzy oddają psy do schroniska - oni sami
      powinni w nim przemieszkać choć 2 dni.
      Pozdrawiam

Rodaa!
      Dziękuję za życzenia
      pa
      • rodaa Re: KTO Z WAS WIE ??????? 24.07.05, 21:14
        gslawik napisał:

> ja wiem o tym wszystkim.
        > Podkreśle jesacze raz! niech dzieci uczą sie odpowiedzialności, ich rodzice
        > niech nie będą bezmyślni, a ci, któzy oddają psy do schroniska - oni sami
        > powinni w nim przemieszkać choć 2 dni.
        > Pozdrawiam
        >
        > Rodaa!
        > Dziękuję za życzenia
        > pa

PODPISUJĘ SIĘ POD TYM CAŁKOWICIE !!!!!!!!!! Tylko jak wyegzekwować to w
        pratktyce ??????????
    • rodaa HUUURAAAAAAA I CO WY NA TO ?????:) :) 15.08.05, 23:54
      Z ECHA DNIA (podkarpackiej gazety)

Do mieleckiego przytuliska przychodzi coraz więcej ludzi, którzy chcą
      zaadoptować zwierzę
      W poszukiwaniu czworonożnego przyjaciela przyjeżdżają do Mielca ludzie z całej
      Polski. - Ostatnio odwiedziła nas pani z Warszawy. Przejechała setki kilometrów
      tylko po to, żeby zabrać sobie pieska. Wyjechała z nim teraz na wakacje -
      opowiada kierownik Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu Andrzej Skowron.

Jeszcze kilka miesięcy temu żaden z pracowników mieleckiego schroniska nawet
      nie marzył o tak masowej adopcji. - Po psy przychodzili tylko mielczanie, ale
      bardzo rzadko - mówi kierownik.
      Ale od niedawna działa strona internetowa schroniska, na której można obejrzeć
      zdjęcia jego mieszkańców, i to dzięki niej w przytulisku zjawia się coraz
      więcej osób w poszukiwaniu czworonożnego przyjaciela. I wcale nie są to ludzie
      mieszkający gdzieś w pobliżu Mielca. - Przyjeżdżają z całego kraju, z Warszawy,
      Wrocławia, Śląska - wymienia kierownik. - Jadą tyle kilometrów tylko ze względu
      na psa, którego znaleźli na naszej stronie internetowej i teraz chcą go
      zobaczyć na własne oczy.
      Kierownik opowiada o przypadku mieszkanki Warszawy: - Najpierw przyjechała na
      dwa dni do Mielca, zamieszkała w hotelu, bo w naszym regionie nie ma żadnych
      krewnych, i w tym czasie chodziła na spacery z upatrzonym psem. Nie mogła go od
      razu zabrać. Niedawno przyjechała ponownie i wzięła go już do siebie na stałe.
      Wiem, że miała z nim wyjechać na wakacje.

www.echo-dnia.com.pl/?news=22484&mutacja=6&dzial=1;5
      :) :) A WY ???????????????????????

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka