Dodaj do ulubionych

Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych

IP: *.tktelekom.pl 26.02.11, 09:49
Witam. Od pewnego czasu w tarnobrzeskiej Drogówce pojawił się policjant z Nowej Dęby były żołnierz a dokładniej żandarm. Dziwnym przypadkiem jest to że jest bardzo nadgorliwy, zatrzymuje po kilka razy dziennie auta zabierając przy tym dowody rejestracyjne, nie kwestionuje tego ma takie prawo i auto powinno być wyposażone i spełniać wszystkie wymogi. Ale dlaczego do tej pory tego nie było ? zawsze można było jakoś spokojniej bez nerwów i zabierania dowodu rejestracyjnego. Np przy przepalonej żarówce postojowej od razu leci dowód no przecież można by powiedzieć że niech pan sobie coś zrobi z tym światełkiem bo nie świeci a od razu zabiera dowód. Po drugie jego opryskliwe zachowanie nie przedstawianie się podczas kontroli, głupie uśmiechy i gadki ja was wszystkich wyłapie ? No po co ma łapać kogoś i dlaczego.
Jak już nie ma się czego czepić to wtedy prosi o włącznie światła przeciwmgielnego tylnego , pierwszy raz się z tym spotkałem że policjant kazał mi to światło włączyć oczywiście ma prawo bo pojazd musi być w to światło wyposażony więc nie neguje tego, jak światło jest to lecimy dalej kierunki itd aż dojdziemy do trójkąta i gaśnicy.
Zastanawiające jest to że przy kontroli kiedy powiedział że zabiera dowód rejestracyjny mówi trzeba będzie przegląd zrobić a najlepiej w WORD-zie, a dlaczego akurat tam ? Może ja chce zrobić pod "grzybem", może to są tylko przypuszczenia że on ma jakieś układy ze stacją kontroli pojazdów że sugeruje żeby tam robić przegląd ? Oczywiście to jest przypuszczenie ale jak ktoś zabiera dowody rejestracyjne 20 w tygodniu to jest dziwne ? Do tej pory z takim czymś się nie spotkałem. Którego znajomego się nie zapytam mówi że słyszał o nim że właśnie tak robi. Może warto się przyglądnąć tej sprawie czy nie ma tutaj sytuacja z jakimiś układami .
Obserwuj wątek
    • Gość: CBA Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: 217.97.253.* 26.02.11, 09:57
      A jaka godność tego delikwenta ?
      • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 26.02.11, 10:17
        Raczej nie wiem czy na publicznym forum można podawać nazwiska, istnieje bowiem ochrona danych osobowych, lecz z drugiej strony jest to funkcjonariusz publiczny
        • Gość: Karol Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.opera-mini.net 12.03.14, 13:45
          Pewnie że można przedstawiać Policjanta z imienia i nazwiska ponieważ jest to pracownik publiczny .
    • Gość: proboszcz Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 10:06
      I bardzo dobrze. Może wreszcie z naszych ulic zaczną znikać zwłoki, które przegląd u pana "Staśka" albo innego "Heńka" przechodzą za pół basa?
      • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 26.02.11, 10:32
        Proboszcz zgodzę się z tobą tylko moje auto jest z 2003 roku i nie jest jakimś trupem, moich znajomych też raczej nie są trupami. U pana Heńka czy Staśka, a nie pomyślałeś że może ten policjant ma układy ze stacją diagnostyczną i dostaje za to jakieś profity ? To o to chodzi ja jestem za tym żeby trupy nie jeździły po mieście i nie przechodziły przeglądu u pana Stasia. Zatrzymując auto z 2009 roku zabiera dowód bo żarówka jest przepalona postojowa to wydaje się troszke dziwne
        • Gość: policjant Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 11:26
          Zgłoś sprawę do naczelnika drogówki albo do komendanta miejskiego. Jeżeli Cię oleją, zgłoś sprawę do TVN Turbo - wtedy Cię przyjmą z chęcią.

Nie mogę Ci wiele napisać bo sam bym z roboty wyleciał, ale to co piszesz absolutnie się z Tobą zgodzę jest przesadą. Wiesz, niektórym się wydaje, że ambicje z ŻW mają i w policji narobią niewiadomo co.

Mówię Ci zgłoś sprawę do naczelnika drogówki (referatu wydziału ruchu drogowego).

Po żarówkę mogłeś właśnie jechać na stację. W kraju nie ma obowiązku posiadania zapasowych w samochodzie tak jak w np. Niemczech.
          • Gość: TezPolicjant Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.jjs-isp.pl 26.02.11, 13:05
            Ty jesteś policjant? A ja ksiądz proboszcz. Poruszanie się pojazdem niesprawnym nie jest dopuszczalne. Nie możesz jechać na stację po żarówkę. Możesz udać się tam pieszo. Tak samo nie możesz jechać do mechanika bez przedniej szyby, bo on właśnie czeka aby Ci ją wstawić.
            Przy zatrzymaniu, możesz wymienić żarówkę i nikt Ci dowodu nie zabierze. Nie masz obowiązku posiadania zapasowych, więc za ich brak mandatu nie będzie. Będzie jednak za niesprawny pojazd i będzie zabranie dowodu.
            • nom73 Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych 27.02.11, 08:56
              Gość portalu: TezPolicjant napisał(a):

> Ty jesteś policjant? A ja ksiądz proboszcz. Poruszanie się pojazdem niesprawnym
              > nie jest dopuszczalne. Nie możesz jechać na stację po żarówkę. Możesz udać się
              > tam pieszo.

A skąd masz wiedzieć, że przepaliła Ci się żarówka? Tylko niektóre samochody mają kontrolę przepalenia żarówek, większość nie ma. I co mam sprawdzać przed każdym wyjazdem wszystkie żarówki? Jak niby mam sprawdzić czy mi świecą "stopy"? :-)
              A co jak mi się w czasie jazdy przepali żarówka?
              Nie popadajmy w paranoje, policjant powinien zwrócić uwagę, ale nie odbierać DR.

PS. ja akurat mam przy sobie komplet wszystkich żarówek w samochodzie, nawet tą od oświetlenia kabiny. ;-)
              • Gość: TezPolicjant Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.aster.pl 28.02.11, 12:52
                Polecam naukę czytania ze zrozumieniem.

Powtarzam:
                Przy zatrzymaniu, możesz wymienić żarówkę i nikt Ci dowodu nie zabierze.

Dla tych co nadal nie rozumieją:
                Jeżeli nie wymienisz żarówki, bo nie masz - to możesz piechotką udać się po nową. Jazdy nie możesz kontynuować w świetle prawa, pojazdem który nie posiada wymaganego oświetlenia.
            • Gość: mktwkr Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 12:40
              Policjant mógłby mi odebrać dowód rejestracyjny jedynie w momencie stwierdzenia uszkodzenia mechanicznego klosza lampy.

Doświadczyłem kilku przepaleń żarówki; jeśli już policjant zwracał mi uwagę, to jedynie w bardzo grzeczny sposób informując o tym, że mam przepaloną żarówkę.
              Gdy zwrotnie odpowiadałem, że takową posiadam i niezwłocznie wymienię np.: na najbliższej stacji paliw, policjant uspokajał, że on mnie tylko informuje gdybym nie zauważył.

Nie popadajmy w skrajności; żarówka mogła się przepalić podczas jazdy; kontynuowanie jazdy
              z przepaloną żarówką nie jest wykroczeniem - przepalona żarówka nie może być podstawą do orzeczenia o niesprawności pojazdu i tym samym do zabrania dowodu rejestracyjnego.

• Gość: TezPolicjant Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.aster.pl 28.02.11, 12:51
                Polecam naukę czytania ze zrozumieniem.

Powtarzam:
                Przy zatrzymaniu, możesz wymienić żarówkę i nikt Ci dowodu nie zabierze.

Dla tych co nadal nie rozumieją:
                Jeżeli nie wymienisz żarówki, bo nie masz - to możesz piechotką udać się po nową. Jazdy nie możesz kontynuować w świetle prawa pojazdem niesprawnym (w szczególności brak wymaganego oświetlenia to pojazd niesprawny).
                • Gość: e Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.11, 23:24
                  szmaciarze
              • yunivers Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych 03.07.11, 21:32
                no mi pan funkcjonariusz z Vectry zabrał dowód za naciąg,czyli za wąską oponę do felgi,a na stacji diagnostycznej dowiedziałem się że nie ma żadnego przepisu zabraniającego tego... no ale cóż nie będę robił wojny o 20zł bo wiem że i tak nie wygram....
              • Gość: Emeryt Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 23:53
                Chłopie!
                Czy ty sam wymyślasz te "przepisy", czy ktoś ci podpowiada. Zaręczam ci, że policjant zatrzymuje DR tylko w uzasadnionych przypadkach, bo to jet przedmiotem kontroli, jakich obecnie jest więcej iż kiedykolwiek. Niesprawne oświetlenie zewnętrzne pojazdu jest ewidentną niesprawnością techniczną i podlega restrykcji prawnej w postaci zatrzymania DR. Nie jest to ukaraniem kierującego, a tylko wyeliminowaniem niesprawnego pojazdu z ruchu. Policjant, który dopuszcza niesprawny pojazd łamie prawo i jednocześnie naraża się na podejrzenie o korupcję (pewnie wziął w łapę to i puścił). Zamiast pieprzyć kup trzy żarówki i wrzuć je do bagażnika.
                PZDR.
          • Gość: Gość1 Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 00:02
            Za Policjanta pewnie się przebierałeś na zabawę w przedszkolu, bo zupełnie nie masz pojęcia o tym o czym piszesz.
        • Gość: proboszcz Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 11:29
          Tak - tu się zgodzę - to jest dziwne, że wtedy zatrzymuje się za żaróweczkę dowód.

Mandat w zupełności powinien wystarczyć.
          • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 26.02.11, 12:04
            Tak macie racje ale wydaje mi się że naczelnik może to po prostu olać ale trzeba bedzię próbować, ponieważ tak jak piszesz "policjant" jest to śmieszne.
            Ale on ma chore ambicje jak widać, szkoda że to później opinia się psuje policji bo tak zawsze jest że cała jednostka jest podciągana pod to a to jeden policjant na to pracuje lub kilku. Ale zawsze nie było z tym problemów poruszam się po całej Polsce i nie miałem takich przypadków nawet w Tbg wcześniej.

Z tego co chodzą słuchy że on to już robi nagminnie.

• Gość: dorka Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 12:51
      Witam oststnio wracalam z Mielca i okazalo sie ze mam spalona zarowke zatrzymali mnie w Padwi Narodowej sprawdzili dokumenty i poprosili o wlaczenie swiatel i wyjscie z auta grzecznie pan policjant powiedzial ze musze wymienic zarowke i na tym sie skonczylo nie rozumiem dlaczego w TBG zabieraja od razu dowod cos jest nie w porzadku pozdrawiam
      • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 26.02.11, 13:23
        Najbardziej mnie to dręczy dlaczego policjant sugeruje żeby jechać na stacje diagnostyczną do WROD-u ?

Nawet za to światło przeciwmgielne nigdy nie spotkałem się żeby było to aż tak sprawdzane, ale wszystko może być powodem zatrzymania dowodu więc i o to się czepia.

• Gość: ala Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:23
          prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/485622,jak_sie_bronic_przed_zabraniem_prawa_jazdy.html
          • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 26.02.11, 14:43
            Dobry artykuł ala, słyszałem o tym z nieoznakowanym radiowozem ale to jest najważniejsze "Policjant zatrzymujący nas do kontroli zawsze musi podać swoje imię, nazwisko i stopień, wskazać dokładny paragraf, który złamaliśmy, oraz poinformować nas o przysługującym nam prawie do odmówienia przyjęcia mandatu" Niestety ja usłyszałem tylko za niesprawne auto dokładnie policjanci wykorzystują niewiedze kierowców przypisując artykuły które nie do końca odpowiadają treścią w Kodeksie czy też taryfikatorze..

• Gość: endriu Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.11, 16:23
              Wczoraj w Nagnajowie patrol mieszany z brunetką na czele zatrzymał tira. Goś na cb radiu mówi że po otwarciu drzwi uśmiechnął się do Pani Policjantki, wtem usłyszał nie próbuj mnie podrywać bo mnie wku...sz.Co Wy na to.!!
              • Gość: Policjant3 Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 17:41
                1. miej zawsze żarówki w samochodzie
                2. miej zawsze samochód przygotowany do jazdy (szczególnie w zimie - odśnieżony dach!!! bo jazda za burzą śnieżną wkurza bardzo)
                3. pewnie tylko o żarówkę nie chodziło, a może pyskowałeś to Cię uwalił na żarówce,
                4. wskazać może tylko stację, która ma odpiowiednie uprawnienia, a nie z nazwy czy lokalizacji. Chyba, że pytasz "gdzie najbliższa?" to wówczas jak Ci odpowie, to potraktuj to jak grzeczność a nie protegowanie.
                5. od tego czy Twój pojazd będzie widoczny (czytaj - będziesz mieć żarówki - świecące!) może zależeć czyjeś bezpieczeństwo!
                6. zawsze przysługuje Ci prawo do złożenia zażalenia co do przeprowadzonej kontroli.
                • Gość: Dowodzik Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 18:01
                  Witam.
                  Ten sam policjant, o którym mowa uświadamia moich znajomych że wyłapie "nas" (czyt. znajomych) wszystkich.
                  Na mnie się uwziął.. Poluje poluje i upolować nie może. Chce mi koniecznie zabrać dowód bo jeszcze tego nie zrobił.
                  I dziwne jest to, że podczas zabierania dowodu informuję że przegląd najlepiej zrobić w Wordzie :o
                • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 26.02.11, 18:05
                  Oczywiście że mam prawo złożyć pisemną skargę na przeprowadzoną interwencję lub na policjanta lecz wiadomo że to i tak nic nie daje. Obejdzie się to echem.
                  Ewentualnie skargę do Komendanta Woj. wtedy może coś by wskórał.
                  Pyskować, raczej wiem z autopsji żeby nie pyskować bo tym bardziej ich zezłościsz, w polskim prawie nie ma obowiązku wożenia zapasowych żarówek.
                  Nie neguje tego że jeżeli będę widoczny będzie bezpieczniej, lecz jak wiadomo jeździmy cały rok na światłach więc mała żaróweczka postojowa nie przyczyni się do tak wielkiego bezpieczeństwa.
                  Ponieważ mamy jeszcze jedną, można by pewnie teraz tłumaczyć różne skutki tego że świeci jedna.

Po drugie mieszkając w tarnobrzegu pewnie mieszkańcy wiedzą gdzie są stacje diagnostyczne ;-) więc jeżeli widzę napis STACJA DIAGNOSTYCZNA to raczej ma na pewno uprawnienia do badania pojazdów, bo chyba innych stacji diagnostycznych nie ma. A jeżeli mówi że to jest WORD to jest to o dziwo dziwne. A ja się np nie będę pytał o to gdzie są stacje diagnostyczne bo nie ma wcale tak dużo ich u nas w mieście.

Uwalił no własnie kolejny przykład władzy policyjnej "UWALIŁ" za zarówkę za samo przez się mówi.

Co do dachów i odśnieżonych samochodów również się zgodzę.
                • Gość: Też z tarnobrzega Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 19:41
                  Policjant3-
                  Nie wiem czyś Ty Policjant czy tylko taki nick
                  -ad pkt 5
                  I tu się z Tobą zgadzam, powiedz mi tylko czy założone (niehomologowane) diody led nie poprawiają widoczności samochodu ?
                  Czym one się różnią od tych z homologacją oprócz ceny ?
                  Wiem, znam odpowiedź - tak stanowi przepis i basta.
                  Powiem Ci jedno bo może za młody jesteś aby pamiętać.
                  38-35 lat temu co niektórzy zakładali (ja też), dodatkowe światła stopu za tylną szybą samochodu. Dla ozdoby ? może i tak ale i dla większego bezpieczeństwa zadka samochodu. Nadgorliwcy (moim zdaniem, żądni awansu przez wyniki a nie inteligencje), też za to karali. Analogicznie jak dzisiaj - bo przepis wyraźnie mówił dwa światła stop nie więcej. I co, dzisiaj nie ma samochodu bez dodatkowego światła stop. Kto wyszedł na bardziej inteligentnego? nadgorliwiec czy ten z dodatkowym stopem ?
                  Przejedź lasem za Grębowem (tym gdzie będzie się zaczynać obwodnica), wiosną między godz 15-17 zobacz jak pięknie nie widać jadącego z przeciwka poloneza, kadeta czy golfa. Jadące audi czy bmw widzisz jak na dłoni. Dlaczego - przez ringi czy prze homologację ?
                  Zgadzam się też z opinią że niektórzy zakładają je dla "ozdoby", niemniej jednak nie świadomie stają się bardziej widoczni.
                  Ja również mam założone diody, i co myślisz że do samochodu za 70000zł zakładam dla ozdoby?
                  Trochę inteligencji i zrozumienia a nie stricte litera prawa i chęć pokazania że to ja jestem "władza".
                  Postawiłbym do przeglądu prywatne samochody policjantów, ciekawe ile z nich przejdzie przegląd bez zająknięcia. A co z tymi ich prywatnymi samochodami z przyciemnionymi szybami ? A co z jazdą prywatnym z nadmierną prędkością ?
                  I znowu znane stwierdzenie, "co wolno wojewodzie ...."
                  Tak właśnie buduje się społeczne zaufanie i pracuje na prestiż całej Policji.
                  Następna sprawa, jeśli kilku, kilkunastu młodych zbierze się na spotkanie gdzieś pod Kauflandem czi innym placu trzeba od razu ich prześladować, gonić, grozić im.
                  Czy lepiej żeby się zajmowali ustawkami, rozbojami czy dealerką? Czy nie lepiej że postoją godziną, dwie pogadają i pojadą do domu ?
                  Czy nie jest to właśnie demonstracja "waszej władzy" a może zazdrość że nie jesteś jeden z drugim przez nich akceptowany. Czy nie lepiej byłoby przyjechać (w cywilu), pogadać z nimi, zaprzyjaźnić się. Zdobyć ich zaufanie. To wyście są dla ludzi nie na odwrót.
                  Wychowałem się (nie będę zdradzał której), na takiej dzielnicy jak Bałuty, Kazimierz, Praga gdzie byli i milicjanci i normalne pały (analogicznie jak dzisiaj). Wielu z nich do dzisiaj jest przez nas darzonych poważaniem i szacunkiem. To byli prawdziwi milicjanci (Policjanci, jak o nich mówiliśmy).
                  Pomyśl bo warto. Bezrobocie rośnie a co za tym idzie i czasu młodzieży przybywa.

ad na post - można złożyć skargę....
                  A komendant czy naczelnik będzie za nimi czy za "FIRMĄ" ?
                  • Gość: w czym problem ? Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.11, 21:45
                    Jeżeli sami twierdzicie że jeździcie i stać Was [czyt. rodziców] na ''wmiare nowe" samochody tj. 2003, 2008 rok i dodatkowe modyfikacje, w tym przypadku niezgodne z prawem, to musicie się pogodzić z tym, że podczas najbliższej kontroli możecie stracić dowód. Chyba proste. Ile macie lat? Zachciało się Wam przyciemnianych szyb aż za bardzo? to trzeba być świadomym tego, że podczas kontroli można stracić dowód albo i zdzierać folię.. Są i tacy co zakupili folie za 10 zł z allegro i pod blokiem, czy też w garażu we własnym zakresie próbowała przyciemnić najmocniej jak się tylko da, żeby później wieczorem na spocie przed znajomymi się wykazać. A wystarczy oddać samochód do zajmującego się tym warsztatu, zapłacić te 300-500 zł przyciemnić zgodnie z obowiązującymi przepisami i wozić ze sobą homologację. Dużo? jak stać na samochód za 10 tys i chce się być fajnym a szkoda wydać tych paru stówek? no tak, lepiej się narażać podczas każdej kontroli i błagać o litość. pseudo Xenony? ha :) większość montuje te chińskie wynalazki bez homologacji i oślepia innych lub co niektórzy, a są i tacy, co montują najtańszy zestaw z możliwych, czyli zwykłe niebieskie żarówki, oczywiście większość jest chińska wliczając w to niebieskie postojówki. Następnie ustawiają się w szeregu i podziwia się na wzajem. wygląda to śmiesznie. Niektóre samochody mają już 15 lat za sobą, gdzieniegdzie pojawia się rudy kornik no ale ksenon jest. Twierdzicie że lepiej was widać i wy sami więcej widzicie? Prawda jest taka że strumień światła jest za mocny i oślepiacie innych. A wystarczy zregenerować reflektory ew. zakupić nowe, zamontować dobre markowe żarówki, pojechać na stacje diagnostyczną i ustawić prawidłowo światła - koszt 16 zł, raptem parę piw. A to, że pojawił się w mieście nowy szeregowy ''wyższy rangą'', który was tak niemiłosiernie trzepie to nie problem. Proponuje tak jak wyżej wszystko zgodnie z przepisami, woźcie ze sobą zapasowe żarówki koszt paru zł lub jak wolicie paru piw, trójkąt, gaśnicę i po problemie. Jeżeli sam na miejscu nie stwierdzi żadnych niedogodności i nie będzie wam ciekło z silnika to obędzie się bez mandatu. Oczywiście nie miałem zamiaru tym nikogo urazić, ale takie jest moje zdanie.
                    Pzdr
                    • Gość: Gosc Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 22:56
                      A moje zdanie jest takie ze jezeli jadac nie wykraczam po za granice prawa to nie powinni miec prawa mnie kontrolowac nawet wyrywkowo. Bedac w Stanach zaparkujac przez przypadek na miejscu dla niepelnosprawnych pod marketem (bedac w samochodzie) pokazano mi znak abym natychmiast opuscil to miejsce bez jakiekokolwiek okazywania dokumentow i kontroli...
                      tam policja jest po prostu po co innego...
                    • Gość: szofer Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 26.02.11, 23:03
                      Kierowanie na przegląd do WORDu to chyba nieporozumienie, skoro po ulicach włóczy się codziennie kilka samochodów nauki jazdy z niesprawnym oświetleniem. A co do wymiany żarówki - sa takie samochody, w których wymiana żarówek wymaga rozpięcia klem, demontażu akumulatora wraz z podstawą, i zdjęcia pakietu bezpieczników znad aku. Coś mi sie wydaje, że złośliwość kontrolującego bierze górę nad rozsądkiem i logiką.
                      Co do szyb, dodatkowych świetlnych bajerów - zgadzam się z przedmówcą całkowicie. No i rozpacz bierze, gdy się trafi zabytkowy pojazd bez progów i dziurawą płytą podłogi, cieknącymi płynami - i dopuszczeniem do ruchu przez diagnostę wpisanego w dowód rejestracyjny.
                      A na koniec: szacunek dla prawa wymaga, by było ono życiowe i oparte na rozsądku. Spalenie żarówki to zjawisko normalne i technicznie uzasadnione, czego nie można powiedzieć o lejącym się oleju, płynie hamulcowym, dodatkowych byle jakich światłach czy ciemnej folii na szybach. To one powinny skutkować zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego.
                      Szerokiej drogi!
                      • Gość: kolega Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 23:18
                        Ty kolego o nicku: "w czym problem ?" co pierdzielisz głupoty ! spotykaja sie chłopaki w Tarnobrzegu na spotach zlotach. A co mają robić ? bic się czy rozwalać miasto !?
                        Przyjedz kiedyś do nich jak stoja gdzies na miescie i zobaczymy czy bedziesz taki kozak wypowiadajac sie o ich samochodach nie wiedzac jak faktycznie jest !?

cwaniak jak z koziej dupy trąba ;/
                        • Gość: co ci do tego Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.11, 02:00
                          i po co się jeden z drugim rzucasz? przeszkadza Ci to, że gość ma przyciemnione szyby? jeśli tak to dlaczego? bo mniej widzi? wsiądź jeden z drugim do takiego samochodu i powiedz mi czy mało widać. fakt... może przy parkowaniu jest mały problem ale tylko jeśli ktoś parkuje tyłem !!!!

co do pseudo XENONÓW itp to się godzę, ale po co Wy sie rzucacie o szyby?? to jest chyba gościa sprawa jeśli uszkodzi jakiś samochód?! on za to zapłaci a nie Ty więc najlepiej wsadź mordę w kubeł i się nie udzielaj na takie tematy bo tak na prawdę masz gó... do powiedzenia

Policja... Panowie policjanci sami jeżdżą z przyciemnionymi szybami i myślą że są ponad prawem... GÓWNO prawda bo to też człowiek jak każdy inny. Wymieniłbym parę przykładów policjantów z przyciemnionymi przednimi szybami DUŻO ponad normę, ale po co? Żebym ja się naraził? W dupie mam taki interes

Niejeden samochód przeszedł kontrolę w Niemczech gdzie rygor jest nieporównywalnie większy do Polskiego... nie znacie się i jak myślicie że dostaliście sprzęt od WORD'u to że wszystko wam wolno... i wam się to wszystko ukróci i niektórzy ludzie o to zadbają bo zaczęli już interwencję w tej sprawie
                          • Gość: mb Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 02:53
                            po prostu jeden z policjantów zaczął łapać nagminnie, bierze dowody za co się da nawet jak nie ma racji.. (przepisy opanowane do perfekcji).. i informacja że należy zrobić przegląd najlepiej w WORD nie dziwne trochę ? Może coś jest związanego z tymi dowodami i przeglądami ?
                    • Gość: Też z Tarnobrzega Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 04:42
                      w czym problem ? napisał:
                      ''wmiare nowe" samochody tj. 2003, 2008 rok
                      Jeśli 2008r jest tylko w miarę nowym samochodem to gratuluję życia w tak bogatym kraju gdzie młodzież jeździ takimi gratami.
                      " i dodatkowe modyfikacje, w tym przypadku niezgodne z prawem, to musicie się pogodzić z tym, że podczas najbliższej kontroli możecie stracić dowód. Chyba proste."
                      A może to po prostu zazdrość że oni jeżdżą właśnie tak "w miarę młodymi" samochodami ?
                      " Ile macie lat?"
                      A co to ma za znaczenie.
                      Widocznie skoro posiadają uprawnienia do kierowania pojazdami to mają ich wystarczająco.
                      w czym problem ? napisał
                      "A wystarczy oddać samochód do zajmującego się tym warsztatu, zapłacić te 300-500 zł przyciemnić zgodnie z obowiązującymi przepisami i wozić ze sobą homologację."
                      Niestety za tak przyciemnione szyby w specjalistycznym zakładzie za ceną 300zł też poleciał dowód. Jeśli byś bowiem miał pełną wiedzę na ten temat byś tego nie mówił.
                      Prawda jest taka że samochód który został tam poddany przyciemnieniu podczas kontroli miernikiem przekraczał dopuszczalną przepuszczalność światła.
                      Tu widać Twoją i wielu z tych młodych małą wiedzę w tym zakresie.
                      Dzisiejsze "w miarę młode" samochody 2003-> (zwłaszcza amerykańskie), które mają fabrycznie zaciemnione tylne szyby to w przednich (mimo że to jest nie zauważalne) mają też przyciemnienie w ok 27-28%. Ile za tym można przyciemnić 2-3%.
                      Zakład przyciemni, zgarnie za usługę wystawi fakturę i pseudo homologację.
                      Co wtedy wystarczy wam ten certyfikat (homologacja) jeśli wasz tester powie co innego ?
                      Czy mówienie że w zakładzie za 300-500zł nie jest lobbingiem a do tego jeszcze narażającym na koszta jeśli i tak potem dowód poleci ?
                      Czy do tego jest powołana Policja aby lobbować np. za jedną ze stacji diagnostycznych czy jakimś zakładem przyciemniającym (o których wiadomo że jest ich bodajże 2 w naszym trójmieście), szyby ?

w czym problem ? napisał
                      "montują najtańszy zestaw z możliwych, czyli zwykłe niebieskie żarówki"
                      A czy wiesz że Blue Vision Philipsa też są robione e Chinach, też są niebieskie i mają barwę 4000K a nie 2800K jak standard ?
                      Tak wiem one są bezpieczne bo mają homologację.

w czym problem ? napisał
                      "Niektóre samochody mają już 15 lat za sobą, gdzieniegdzie pojawia się rudy kornik"

Czy wyśmiewanie się z 19-22 latka że jeździ 15 letnim nadszarpniętym zębem czasu samochodem czy szydercze określenie "w miarę nowym" t.j. 2003-2008 samochodem mobilizuje go do nabierania szacunku wobec funkcjonariuszy publicznych czy wręcz przeciwnie ?
                      Czy milo Ci był (pytanie hipotetyczne), w szkole jak któryś z kolegów miał adidasy a Ty tylko "adidasy"?
                      Nie każdego bowiem z nich (czy jak stwierdziłeś), ich rodziców stać na te w "miarę młode" 2003-> roku samochody. Nie jeden z nich właśnie tego 10-15 letniego Golfa czy Astrę kupił za pierwsze ciężko zarobione pieniądze. Cieszą się więc z tego co mają, a chwalą się bo jest to rzeczą ludzką zwłaszcza w ich wieku.
                      Ciekaw jestem jakim Ty "młodym" samochodem jeździsz? Chyba nawet Twój przełożony nie ma samochodu z 2010 nie mówiąc o 2011r a z pewnością sporo więcej od Ciebie zarabia i miał dłuższy czas na odkładanie pieniędzy.
                      A może to jest Twój problem, że im po prostu zazdrościsz bo Ty w ich wieku jeździłeś zaledwie rowerem (choć pewnie jesteś nie wiele od nich szarszy) ?
                      Może masz kompleks że byłeś w szkole nie lubiany i teraz mając "władzę" się odgrywasz?

Jeśli już zabierasz głos to nie trendy droga.
                      Owszem wypowiedz swoje zdanie, podaj fakty co do zgodności z przepisami ale nie szydź z ich majątku.
                      Nie masz bowiem prawa ich obrażać wyśmiewając się z to że jeżdżą tym na co ich stać.
                      Moim zdaniem chwała im za to że zajmują się picowaniem swoich bolidów, wspólnymi zlotami a nie kradzieżami czy bójkami. Mają bowiem przyjemność i pasję w tym co robią (choć czasami trochę przegną z tym wystrojem).
                      To właśnie funkcjonariusze (zwłaszcza młodzi), powinni wyjść do nich a nie nadymać się przed nimi.
                      Bufonadą i represjami nie buduje się zaufania (zwłaszcza u młodych), społecznego. Trochę pokory i dobrej woli zdziała cuda.

Nie chcę by zgryźliwy ale czy rozklekotane i kapiące smarami ciężarówki, szalejące ciągniki siodłowe na obwodnicy w Jeziórku nie są większym zagrożeniem niż przyciemnione szyby samochodu. Czy nie tam powinny być kierowane patrole celem dbania o bezpieczeństwo. Jeśli już tam jakiś jest to nie ustawiać się przy bramach zakładu celem nałożenia mandatu od skracającego drogę.
                      Nie neguję tego, tylko nie powinno to być podstawowym zajęciem patrolu.

W dobrym tonie jest przeprosić jeśli się kogoś urazi.
                      W lepszym jednak nie szydzić aby potem nie było za co przepraszać.

Pozdrawiam
                      • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 27.02.11, 08:27
                        Tak jak mówił przedmówca, nic ci to nie da że przyciemnisz sobie szyby w zakładzie certyfikat czy homologacje możesz sobie pokazać powiedzmy koledze, złapie cie policjant czyt"GWIZDEK" przyłoży urządzenie mierzące przepuszczalność światla do twojej szyby i wykaże 30% przepuszczalności i co ??
                        I pokażesz mu homologacje ? że robiłeś to w zakładzie ? zastanów sie co piszesz i poczytaj troszkę o tym co się dzieje a poźniej zabieraj głos na ten temat.
                        Szyby przyciemniane piecowo jak najbardziej oczywiście że tak ale najpierw w takim zakładzie badają ile masz przepuszczalności zwykłej szyby i napylają tyle żeby się mieściło w normie czyli dajmy na to że masz przepuszczalność czystej szyby 80 % ( a może być 70 %) to ile ci napyli ? Policz sam bardzo proste działanie.

Co do młodych policjantów takich jak ŻANDARM wydaje mi się że jest to zazdrość albo jego niespełnienie że on nie może jeździć troszkę lepszym samochodem więc dlaczego ci młodzi mogą.

Chyba że bedąc w wojsku był strasznie prześladowany i teraz musi się jakoś wyżyć więc ma okazje bo założył mundur to w jego toku myślenia jest panem i może wszystko.

Wracając do tematu ciemnych szyb, dlaczego policjanci z naszego miasta mogą jeździć z przyciemnionymi ? Prawo obowiązuje chyba każdego równo ? Czy może mi coś umknęło że policjanci mają jakies "rabaty" bo na to wygląda, najśmieszniejsze jest to że samochód z tego policjanta stoi zaparkowany pod samą komendą a czarne szyby aż się błyszczą, ale może panu ŻANDARMOWI umkneło coś i nie zauważył.

Nie ma co się denerwować i bluzgać na siebie forumowicze lecz trzeba podejść do tego z głową, po przekleństwa i spinanie się przed monitorem nic nie pomorze.
              • Gość: traktożyszta robie w dro IP: *.psychz.net 27.02.11, 08:44
                forum.gazeta.pl/forum/w,329,102607812,102607812,Ktora_z_naszych_policjantek_jest_najladniejsza_.html

masz tu foto brunetki policjantki, konkurs na najpiekniejsza

robię w "drogófce" od każdego mam po stófce ( wyciągam traktorem samochody z pobliskiego rowu , a w lecie kleje polskie drogi asfaltem/ za mniej niż 100zł mi się nie opłaca na zimno wychodzić, dziennie to nawet 4-5 potrafie upolować "szalejących dajwerów", 2 dni i nowa lodówka, w tydzien uzbierąłem na LCD 52 cale, tylko dobry sprzet co na zimie odpala, odpowiedni rów, lina do wyciągania i mam lepiej niż w ameryce.
                • nom73 Re: robie w dro 27.02.11, 09:03
                  A podatek od tego odprowadzasz? :-)

Nie bój, nie bój, Fiskus Ci to zabierze. :D
    • Gość: gosc n. Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.02.11, 11:07
      Witaj, następnym razem jak Cię zatrzyma pan policjan K. zapytaj go czy wymienił przednią szybe w swoim oplu frontera
      • Gość: qw Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 11:35
        Tu nie chodzi o Pana K.
        • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 27.02.11, 11:58
          Własnie tu nie chodzi o pana K. tylko o pana B. dużo młodszy od pana K. A pan K jest na pewno mniej szkodliwy od pana B.
        • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 27.02.11, 12:41
          U nas alfy nie ma. Ale najpierw panowie powinni swoje auta sprawdzić pod względem sprawności, bo jestem pewien że większość by nie przeszła przeglądu.
    • Gość: były glina glina o roślinno-zwierzęcym nazwisku to ja IP: *.lunariffic.com 27.02.11, 12:07
      "Ponieważ producent zwycięskiej Alfy Romeo nie produkuje stalowych obręczy, założono je od innej marki, modyfikując je tak by pasowały. Jednak zimowe opony wystają poza obrys karoserii, co jest niebezpieczne dla innych kierowców, gdyż podczas jazdy z dużą prędkością rozrzucają kamienie z drogi."
      źródło: gadu-gadu.pl/policyjne-alfy-romeo-pelne-usterek
      motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news/policyjne-radiowozy-bez-przegladu,1597326,324?fs=m

panowie B i K zacznijcie zabierać dowody alfom
      Pod latarnią najciemniej, pozdrawiam też pana który przez proxy w konkursie na dzielnicowego oddawał po kilkanaście głosów każdego dnia sam na siebie.
      • Gość: co ci do tego Re: glina o roślinno-zwierzęcym nazwisku to ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.11, 01:49
        Tu nie chodzi tylko o Pana K. i B. ale również o Pana M.
        Niektórzy policjanci myślą że są ponad prawem bo są... Policjantami
        Ale pewnego pięknego dnia to się ukróci bo ludzie już wiedzą jak załatwić takie sprawy, aczkolwiek brakuje im odwagi. Wszyscy się boją, bo wiadomo jak będzie kontrole były, są (w ostatniej chwili nadgminnie) i będą, z tym że później zaczną się one tak często że przeprarkowywując samochód na parkingu zostaniemy złapani i pozbawieni dowodu rejestracujnego...
        • karrambello Re: glina o roślinno-zwierzęcym nazwisku to ja 28.02.11, 07:23
          Nie pierdziel głupot, bo policja ma prawo Ci zabrać dowód rejestracyjny za kobyle caco, np. brak trójkąta, gaśnicy, podświetlenia tablicy rej. Takie jest prawo i nic na to nie poradzisz.

Inna sprawa to nieżyciowe podejście do takich rzeczy tego policjanta-żandarma. To jest właśnie obraz naszej policji, podczas kiedy prawdziwi przestępcy śmieją im się w żywe oczy oni zajmują się robieniem złośliwości normalnym kierowcom.
          • Gość: Tarnobrzeżanin Re: glina o roślinno-zwierzęcym nazwisku to ja IP: *.tktelekom.pl 28.02.11, 08:27
            Oczywiście że mają takie prawo ale dlaczego to się zaczęło teraz ? Dalej mnie nurtuje sprawa tego WORD-u
          • Gość: Tarnobrzeżanin Re: glina o roślinno-zwierzęcym nazwisku to ja IP: *.tktelekom.pl 28.02.11, 08:32
            Tak dokładnie ludzie się boją, ale zapewne nie długo się to skończy, jeżeli jedna czy dwie osoby się przełamią pójdzie gładko. Jeżeli będą wpływać skargi na policjanta to zacznie się to chyba wydawać dziwne, nie sądzicie wtedy naczelnik powinien coś z tym zrobić, ale jak to jest "ręka rękę myje" Ewentualnie wtedy do Komendanta Woj.w Rzeszowie i na pewno wtedy by się nie odbiło to echem.
          • Gość: Też z tarnobrzega Re: glina o roślinno-zwierzęcym nazwisku to ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 13:47
            karrambello napisał:
            To jest właśnie obraz naszej policji, podczas kiedy prawdziwi przestępcy śmieją
            im się w żywe oczy oni zajmują się robieniem złośliwości normalnym kierowcom.

Może nie do końca tak jest. Są i prawdziwi policjanci którzy poszli tam nie dla władzy a naprawdę coś robić aby ludzie czuli się bezpieczni. W drogówce też.
            Mniemam że taki jak ten gwizdek, poszedł tam pewnie w całkiem innym celu.
            Może właśnie przyczyna leży w jego zachwianej psychice ? Może powinien zostać skierowany do konkretnego psychologa?
            Do prewencji taki nie pójdzie bo cwaniaczków i kozaków strach ruszyć (można zarobić, będą się śmiać ze mnie). Lepiej stać na krzyżówce do Sobowa (jak podczas powodzi) i kierować ruchem. Praca bezpieczna a przecież mnie wszyscy widzą że ja "władza".
            No i brałem udział w pomocy powodzianom :)
            Gdy w mieście spokój to się po patroluje ulice, ustrzeli jakiegoś młodego za duperelę, dowód zabierze i pokaże swoją "władzę". Szef przecież musi mnie docenić, dbam przecież o bezpieczeństwo (i reputację firmy haha). Awansik się jakiś przyklei no a jaki potem "prestiż" w rodzinie.
            PS
            Z tego co gminna wieść niesie to już ponoć w samej policji się z niego śmieją.
          • Gość: efakt Re: glina o roślinno-zwierzęcym nazwisku to ja IP: *.hlg.com.pl 28.09.11, 06:29
            nie ma obowiązku wozić WAŻNEJ gaśnicy. przepis kaze ją tylko miec w samochodzie.. zreszta, pan policjant prawdopodobnie nie ma uprawnien, zeby stwierdzic, ze nasza gasnica bez naklejki (koszt naklejki na targu = 2piwa), jest nie wazna..
            p.s.: do wszystkich, ktorzy mnie tu teraz "zjadą": gaśnicą o wadze 1kg, to możesz sobie papierosa zgaśić, a nie samochód...
    • Gość: KUNTAKINTE Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 09:57
      a na jakiej trasie mozna spotkac tego szeryfa?
      • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 28.02.11, 12:38
        Tego szeryfa można spotkać wszędzie ;-) on cię potrafi zatrzymac w centrum miasta, mało co przez szybe nie wypada jak coś zobaczy podejrzanego ;-)
        • Gość: obywatel Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 28.02.11, 12:52
          jak to się mówi nosił wilka razy kilka, ponieśli i wilka.......... wejdzie komuś konkretnemu w drogę i lipa.......
    • Gość: KUNTAKINTE Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 13:15
      chcialbym na niego trafic,,samochod mam nowy i to niebyle co , juz nie jeden byl kozak,ale jak sie im postawi czlowiek to miekna,mysla co niektorzy ze wszystkim rozumy pozjadali,jest tez taki co auto kupil i okazal sie bubel i teraz tez twierdzi za ma uczulenie na obce blachy ale si ego wyleczy z kompkleksow
      pewnie tego szeryfa w szkole bili i teraz sie wyzywa bo ma wladze,ale do czasu
      • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 28.02.11, 14:33
        A o wiadomo że jak zaczniesz sypać jakimiś paragrafami to już im miny bledną bo nie wiedzą o co biega ;-)
        • Gość: KUNTAKINTE Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 21:54
          wiadomo ze miski sa potrzebne i nawet niech to prawo egzekwuja ale nie do jasnej cholery nasile trzeba kogos ujebac,bo np.taki pan U.ma uczulenie na obce blachy
          • Gość: z tebegu Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 01:31
            No i można tak wymieniać, pan K. to, pan B to, Pan M to, itd. itd.

A z tego padna M.B. już się wszyscy w mieście śmieją.. podobno na policji (czyt. koledzy po fachu..) również ;)
          • Gość: z tebegu Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 01:32
            No i tak można wymieniać i wymieniać:
            Pan K. to,
            Pan B. to,
            Pan M. to,
            itd. itd. itd.

A już wszyscy na mieście się śmieją z tego Pana M.B. i podobno na policji (koledzy po fachu..) również ;)
            • Gość: co ci do tego Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 03:30
              i bardzo dobrze ;) niech się z nich śmieją bo należy im się
              Pan K. już podobno dostał gdzieś na wiochach jakiś (nie ważne gdzie) i z tego co wiem to na razie jest troszkę ciszej.

Jak dla mnie to wszystko to jest paranoja...
              Chodzą po mieście gnoje i biją ludzi za "kobyle caco" a wielmożni Państwo Policjanci czepiają się przyciemnionych szyb, bo tłumik jest za głośny...

Tak jak był mówione wcześniej. Trafi jeden z drugim na takiego, który nie dość że wybije mu zęby to jeszcze będzie miał problemy. Kilku policjantów już się przekonało co to znaczy, gdy myśli się, że ma władzę i straciło pracę (nawet się zrymowało).

Także Panowie... Trochę szacunku dla jeżdżących samochodami po ulicach, a i Wy unikniecie problemów.

Ja też w domu mam kodeks drogowy ;)
    • Gość: blue_tg Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 10:23
      No i mamy w mieście własnego Czaka Norisa :) - "Mściciela z Hongkongu"..
      • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.play-internet.pl 01.03.11, 17:19
        Tak mściciel zobaczymy jak długo pociągnie na takim spidzie, nie dziwota że sie śmieją z niego koledzy bo jak ktoś w głowie pustkę i chęc pokazania jaki on nie jest kozak. Cóż inny policjanci są normalni ale nie wszyscy pan K. jakoś się uspokoił i cisza nastała ;-)
    • Gość: do CeBeAa nie dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.lunariffic.com 01.03.11, 17:28
      finanse.wp.pl/kat,104124,oid,30179886,title,Policja-chce-na-tobie-zarobic,wid,13178231,opinie.html
      i wszystko jasne z powyższego
    • Gość: Rysiek Ka. Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.lunariffic.com 01.03.11, 20:16
      tarnobrzeg.pl/php/index.php?action=aktual_item&id=1405&nazwa=szczeg%F3lnie%20wa%BFne
      echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090723/POWIAT0304/42404027

tu se poczytaj o co walcze
      • Gość: kaziuk66 Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 01.03.11, 21:09
        Za nic nie macie poczucia humoru. Chłopak prowadzi klasyczny strajk włoski czyli jest drobiazgowy aż do bólu a nikt na to nie zwraca uwagi. Chyba ten protest ma jakiś cel :);):);).Dwa czy trzy razy byłem kontrolowany przez miejscowa drogówkę i wszystko O.K może dlatego,ze i u mnie w pojeździe tez było jak książka pisze.
        • Gość: Tar Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.play-internet.pl 01.03.11, 22:53
          Linki nie działają
          • Gość: do tego wyżej Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 02.03.11, 08:26
            kopiujesz link z posta i wklejasz do paska przeglądarki, troche inteligencji i działają linki
            • Gość: dzienikarz Zdesperowana kobieta pomogła bezradnej policji IP: *.tktelekom.pl 02.03.11, 10:06
              "Gazeta Wyborcza": Właścicielka obrabowanego sklepu w Gdańsku po prywatnym śledztwie naprowadziła bezradną policję na bandytów - informuje dziennik.
              "Zdesperowana kobieta pomogła bezradnej policji
              Policja w całej sprawie pokazała zupełną ignorancję. Okazało się, że nie był to jedyny występek siedemnasto i dziewiętnastolatka. Jednak dzisiaj nadal są na wolności, choć za młodszym z nich już wcześniej był rozesłany list gończy, po jego ucieczce z domu poprawczego.
              Zdesperowana właścicielka zdobyła, wydrukowała i powiesiła w swoim sklepie zdjęcia złoczyńców i teraz policja grozi jej grzywną.
              Całą historię, w której policja wykazała się głównie indolencją opisuje środowa "Gazeta Wyborcza"."
              źródło:. wiadomosci.onet.pl/regionalne/trojmiasto/zdesperowana-kobieta-pomogla-bezradnej-policji,1,4198661,region-wiadomosc.html

trzymajmy kciuki aby w tym roku dzielnicowi nie glosowali sami an siebie przez serwery proxy
              • Gość: ek..00 Re: Zdesperowana kobieta pomogła bezradnej policj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 12:53
                hmmm pan K pan B...to jest nic w porownaniu do ochroniarza z biedronki ...a tak na marginesie znacie moze miętusa??
                • Gość: ryba w cukierku Re: Zdesperowana kobieta pomogła bezradnej policj IP: *.tktelekom.pl 02.03.11, 14:08
                  miętus to cukierek albo ryba z tego co wiem
                • Gość: ona Re: Zdesperowana kobieta pomogła bezradnej policj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 18:15
                  ktory ten ochroniarz z biedronki ten buła co jedzie od niego potem
              • Gość: lol Re: Zdesperowana kobieta pomogła bezradnej policj IP: *.lunariffic.com 02.03.11, 15:13
                trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,9187075,Pani_Malgorzata_bandytom_mowi__Nie_.html
                znalazła złodzieji na NK a co wtedy policja zrobiła............ ????
                • Gość: menel czy radiowozy są bezopieczne ? IP: *.tktelekom.pl 02.03.11, 15:24
                  " O dużym szczęściu mogą mówić policjanci z „drogówki”, którzy podczas patrolu jednej z tras wylotowych z Warszawy wyczuli, że coś dziwnego dzieje się z przednimi kołami radiowozu i w porę zatrzymali pojazd, w przeciwnym razie odpadłyby im koła.

Winę za to zdarzenie ponoszą specjalne pierścienie dystansujące, w które celowo wyposażono auta, aby te spełniały warunki przetargu. Przypomnijmy, że policja zdecydowała się wybór oferty dilera z Poznania, gdyż ta była o 20 tys. tańsza, niż propozycja konkurenta z Warszawy, który proponował Ople Insignia." ............
                  źródło: cytat z : moto.onet.pl/1638990,1,nowym-radiowozom-odpadaja-kola,artykul.html?node=2
                  • Gość: do menela Re: czy radiowozy są bezopieczne ? IP: *.lunariffic.com 02.03.11, 15:35
                    pozabierać im dowody rejestracyjne, stwarzają zagrożenie nie tylko dal siebie ale też dla innych użytkowników dróg, co za problem zakupić oryginalne aluski na koła zimowe ?
                    zrobić komisje śledczą w sprawie tego przetargu dlaczego akurat alfa, a nie coś innego nowe wersje skody octawi nie lepsze ?
                    jadąc z menelem na komisariat czy do wytrzeźwiałki jak kolo odleci to mogą go zabić w swoim sachochodzie, albo jak w grupe dzieci wjadąrozpędzonym radiowozem w czasie pościgu bo im kolo odleci, czego takie pojazdy sądopuszczone do ruchy a za żarówkę dowód zabierają
                    • Gość: Tarnobrzeżanin Re: czy radiowozy są bezopieczne ? IP: *.tktelekom.pl 03.03.11, 07:01
                      A wiesz dlaczego Alfa bo pewnie komendant i jego rodzina dostała ze 3 alfy no i już przetarg wygrany ;-)
                      • Gość: driver czy radiowozy są bezpieczne ? chyba NIE IP: *.lunariffic.com 03.03.11, 07:27
                        "Policjanci jeżdżący nowymi Alfami są zaniepokojeni. - Po przekroczeniu prędkości 60 km/h z kół zaczyna się dobywać metaliczny dźwięk, jakby ucierały się śruby trzymające koła. Nawet co 400 km dokręcamy felgi - przyznaje w rozmowie z Dziennikiem Gazetą Prawną oficer z KWP w Kielcach. "
                        cytat z : moto.wp.pl/kat,121,title,Policyjnym-radiowozom-odpadaja-kola,wid,13185015,wiadomosc.html
                        jak mnie zwinądo takiego radiowozu to mogą przez te kola mnie zabić albo kogoś innego
                        • Gość: kierowca Re: czy radiowozy są bezpieczne ? chyba NIE IP: *.lunariffic.com 03.03.11, 12:50
                          pod cmentarzem dziś stali około godz 11, a raczej siedzieli w radiowozie
              • Gość: [[[]]] dalsze perypetie sklepikarki i policja IP: *.lunariffic.com 03.03.11, 12:49
                trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,9192118,Po_napadzie_na_sklep_na_Chelmie__MSW_sprawdzi_policje.html
                • Gość: wislostradowiec Re: czy radiowozy są bezpieczne ? chyba NIE IP: *.tktelekom.pl 03.03.11, 12:53
                  ano siedzieli, ale chyba jacyś normalni z nich ludzie bo nie szaleli
    • Gość: k Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 04.03.11, 20:31
      było ciekawie piszcie dalej
      • Gość: polonez Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 04.03.11, 20:41
        chyba każdy wyraził już swoje zdanie o zatrzymaniach dowodów i tym czym policja jeździ (nowe alfy) oraz o tej kobiecie co sama złapała złodziei i ma problemy
        • Gość: kniaż Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 04.03.11, 21:11
          Dziś szeryf miał zajęcie w Wielowsi był wypadek opel combi został bardzo skrócony pomiędzy fordem tranzitem a dużą beczką .
          • Gość: kałboj Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 04.03.11, 22:17
            na dzikim wschodzie Lucky Luck, don kichot i baltazar gompka wyruszyli na łowy starych polonezów i na weekendzie spokojnie w saloonie
    • Gość: KUNTAKINTE Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 07:35
      zaloze sie ze tu chodzi o pana B.
      • Gość: podtlenek LPG dlaczego "drogówka nie mają dieseli lub LPG ??? IP: *.lunariffic.com 09.03.11, 15:42
        dlaczego policjanci nie mają dieseli w autach ? koszt zakupu nowego diesela wiadomo, że trochę większy ale szybko się zwraca, a parametry podobne do benzynowca, a pali połowę mniej, niech spali 8 na 100 a nie 14, koszt PO 5zl licząc za litr 40 a 70zl czyli prawie połowa taniej czyli po przejechaniu 33 tys oszczędność wynosi 10 tys zł na paliwie, albo wstawić podtlenek LPG do tych benzyniaków czyli 14 litrów gazu + 1,5 litra benzyny na 100km 14x2,45 i 1,5x5 - wychodzi 34,3+7,5 co daje prawie 42zl czyli prawie 30zl taniej niż na samej benzynce
        • Gość: kropek Re: dlaczego "drogówka nie mają dieseli lub LPG ? IP: *.tktelekom.pl 09.03.11, 15:48
          pijany policjant w drogówce, przy zatrzymaniu przez drogówkę powinni oni pierwsi dmuchnąć w alkomat
          echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110309/POWIAT0104/699129659
          • Gość: lordpijak Re: dlaczego "drogówka nie mają dieseli lub LPG ? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.03.11, 14:02
            Jasne...buhahahahahahahaha
            • Gość: CH.W.D.P Re: dlaczego "drogówka nie mają dieseli lub LPG ? IP: *.tktelekom.pl 24.03.11, 18:40
              I znów pogłoski o straszeniu że ktoś jest na celowniku Panie Be.... weź się pan otrząśnij problemów można sobie też narobić myśli że policjant to juz jest panem szosy
              • Gość: bezimmunitetowiec Re: dlaczego "drogówka nie mają dieseli lub LPG ? IP: *.tktelekom.pl 24.03.11, 19:33
                może ma immunitet ?
    • Gość: dana8802 Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.globalconnect.pl 16.09.11, 10:00
      W Szczecinie,jestem ciekawa czy policjanci maja płacone w pensji za wykazanie się od ilości zatrzymanych dowodów rejestracyjnych i mandatów są nadgorliwi zero pouczeń od razu mandat i zabranie dowodu rejestracyjnego może ktoś z wyżej postawionych przyjrzy sie temu procederowi stosowania przez policjantów, uważam ze zabranie dowodu rejestracyjnego jest już kara dlaczego od razu wypisują mandat a nie pouczenie tzn: podczas szczegółowej kontroli zatrzymuje policjant pojazd (oczywiście kierowca nie dokonał żadnego przewinienia) policjant sprawdza dokumenty, trzeźwość,szuka dalej sprawdza światła kierunkowskazy i nic sprawdza silnik lekko zabrudzony zaoliwiony twierdzi ze nie może być aż w końcu kładzie się pod samochód sprawdza ze nie ma wycieku oleju z silnika i nic nie znalazł jednak sprawdza hamulec ręczny słabo hamuje i tu za to przewinienie zabiera dowód rejestracyjny i wręcza mandat, jest szczęśliwy śmieje się ze znalazł coś w końcu.PYTAM CZY KTOŚ NIE POWINIEN BACZNIE SIĘ PRZYJRZEĆ NIEPRZYJAZNYM I NADGORLIWYM POLICJANTOM oni właśnie psuja wizerunek policjantom!!!!
      • Gość: kierowca Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.09.11, 18:26
        co się dziwisz tylko w polsce jest polowanie na kierowców a to nie ma nic wsólnego z bespieczeństwem na drogach i tylko szczycą się ilością ukaranych , podejrzewam, że dzieje się to za przyzwoleniem przełożonych i wyżscych władz bo to są ogromne wpływy do budrzetu
        • Gość: Gość1 Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 23:57
          Umówmy się, że będziesz zabierał głos kiedy skończysz podstawówkę. Zgroza...
    • majdan79 Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych 16.09.11, 19:11
      Jakbym sie na niego natknal to bym go troche wyprostowal.
      • Gość: dana8802 Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.globalconnect.pl 18.09.11, 20:08
        Majdan79 ciekawe w jaki sposób byś go wyprostował?zaraz by podciągnęli pod paragraf za obrazę władzy.
        • Gość: Kop-eR Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tktelekom.pl 25.05.13, 09:33
          Pęknięty zbiorniczek płynu do spryskiwaczy jest powodem zabrania dowodu rejestracyjnego, taki pojazd zagraża życiu mieszkańców tbg i powinien zostać wyeliminowany raz na zawsze.
          • Gość: kierowca Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.05.13, 15:58
            Od razu widać że nie masz wyobraźni przyjacielu.
            • Gość: Oślepiany Re: Dziwne zatrzymywanie dowodów rejestracyjnych IP: *.proxnetwork.com 12.03.14, 19:01
              wg. mnie to bardzo bym chciał żeby policja kontrolowała ustawienie świateł drogowych , a kierowców którzy szpanują żarówkami kselonowymi żle ustawionymi zabierałbym dowód rejestracyjny i odsyłał na przegląd techniczny . Jadąc na przeciwko takiego szpanera starej BMKi ,
              jestem zmuszony hamować i patrzyć czy nie jadę poboczem ponieważ dupek oślepia i tym powoduje zagrożenie na drodze innych użytkowników .
              Jestem za zabieraniem dowodów rejestracyjnych , nauka kosztuje więc panowie gliny reperujcie budżet Tuska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka