Dodaj do ulubionych

ceny mieszkań

IP: *.smsiarkowiec.pl 16.03.11, 15:19
Pomóżcie i powiedzcie jakie są teraz ceny mieszkania za metr. Dodam, że to blok w prawie centrum miasta i jest budowany z cegły. Ale mieszkanie jest częściowo do remontu. Nie mam pojęcia jak teraz kształtują się ceny w naszym mieście, dzięki z góry za pomoc, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: egon Re: ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 15:27
      Ceny transakcyjne w okolicach 2800-2900. Jeśli mieszkanie małe i w dobrym stanie to może być ponad 3000 zł. Jeśli duże, w marnym stanie i lokalizacji to 2500.

Darko wyrokował rok temu że spadną na 1000 zł/m2 bo za 2000 zł nikt nie kupi.
      Twoje argumenty to lokalizacja, chyba że mieszkanie przy drodze i cegła. Stan mieszkania nie jest najważniejszy i tak większość zakłada remont lub przeróbkę na swoją modłę.
    • Gość: ?? Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 16.03.11, 15:32
      napisz które piętro, ile pokoi, ile metrów, chcesz kupić czy sprzedać ? przy głównej trasie (gdzie 24h słychać auta czy raczej spokojniejsze miejsce ? mieszkanie koło baru lub dyskoteki to wiadomo, że cena mniejsza,
      • Gość: ja Re: ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.03.11, 12:30
        zarobki męża-1700
        -moje-1000
        bank za mieszkanie za 135.000 policzył: 30 lat raty pod hipotekę po 857zł. miesięcznie...
        czynsz za marne 48m.-550zL. prąd,gaz-380zł.-wynik?-1787.zł... zostaje na życie 913zł. mamy dziecko 12 letnie i po 35 lat...auto,szkoła...zabrakło.
        po pierwsze nie zdążę spłacić a po drugie ile byś nie policzyła to dla zwykłych przeciętnych ludzi zawsze będzie za dużo...
        • Gość: egon Re: ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:41
          Rozwiązań przeważnie jest więcej niż się wydaje, ale czasem automatycznie się je odrzuca na zasadzie nie bo nie.
          Gdzie mieszkacie teraz? Gdzie mieszkają rodzice i teściowie? Może samotnie w dużym czteropokojowym na Serbinowie? A może wystarczy im kawalerka? Sprzedają swoje, zamienią na 2 mniejsze, a Wy tylko trochę dopłacicie. A może jest jakaś działka pod miastem?
          A może Wam też wystarczy tymczasem 28 albo 36, zamiast 48 metrów? To już dużo taniej.
          A może weźcie mieszkanie 2-3 pokoje, ale jeden pokój wynajmijcie dwóm studentkom? Będą Wam spłacać połowę kredytu.
          Rachunki za gaz i prąd mogą być dużo mniejsze niż 380 zł. Sam płacę połowę tej kwoty. Naprawdę! Kosztuje zarówno komfort (duża plazma, komputer, zmywarka) jak i stare sprzęty (lodówka, pralka, piecyk, kuchenka, żarówki), które nie zawsze są energooszczędne.
          • Gość: ja Re: ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.03.11, 15:57
            no super to podsumowałeś ale pogadamy jak będziesz miał swoją rodzinę.A mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu na 36metrach-jeden pokój z 12latką...matkę mam konfliktową a 48m to myślę że nie jakiś luksus zebym np.teściów namawiała na kupno kawalerki i pozbycie się dorobku ich życia.Sory,nie przejdzie.ale dałam tylko przykład-nie użalam się nad sobą. Takich jak my jest na tym świecie bardzo wiele-od rana do wieczora jesteśmy w pracy a i tak nikogo na nic nie stać.
            • Gość: egon Re: ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.03.11, 17:41
              Mam wielokrotnie więcej dzieci niż Wy, mimo to można utrzymać rachunki na dużo niższym poziomie. Zmiana mieszkania na mniejsze to nie jest "pozbycie się dorobku życia". To jest racjonalna decyzja. Co rodzicom po tym, że przekażą w spadku dorobek, kiedy już nie będzie tak potrzebny? Mieszkania mają sporą wartość na czym tracisz szczególnie jeśli je kupujesz na kredyt, ale na czym korzystasz jeśli tylko jednocześnie coś sprzedajesz.
              Nie mówię że użalasz się nad sobą, bo jednak coś planujesz i próbujesz. Jednak mieszkań w Tarnobrzegu jest 5000 i ktoś w końcu jest ich właścicielem. Nie są to sami bogacze i ludzie z wielkimi kredytami. To zwyczajni ludzie, którzy przeważnie nie zarabiają więcej niż Wy. Często samotny emeryt ma problem jak utrzymać mieszkanie 64 metry, ale nie zamieni na mniejsze i tańsze z dużym zastrzykiem gotówki bo to jak piszesz "pozbycie się dorobku życia". Nie przyjmie też lokatorów, bo co mu się ktoś będzie szwendał po mieszkaniu. Przez takie myślenie młodzi cisną się w ciasnocie bez perspektyw, a ich rodzice napinają się co miesiąc płacąc niepotrzebnie wysokie rachunki.
    • Gość: TBGforum Re: ceny mieszkań IP: 178.73.30.* 17.03.11, 18:21
      No właśnie napisałem w innym wątku - ja mam mieszkanie 60 m na zwierzynieckiej, chce go sprzedać juz od dłuższego czasu i nic, nie wiem czy nie ma chetnych, czy wszyscy młodzi z tego tarnobrzega pouciekali?

wiem ze w stalowej woli cena za metr wynosi nawet 3 tys zł ja początkowoteż tyle chciałem ale teraz chyba mógłbym zejść do 2,5 za m
      • Gość: iloy Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 17.03.11, 18:44
        w stalowej 3 tys, a w warszawie 10 tys, człowieku to tarnobrzeg nie stalowa czy sandomierz, 3 tys to kpina
        • Gość: TBGforum Re: ceny mieszkań IP: 178.73.30.* 17.03.11, 18:55
          ale w jakim sensie kpina? za malo czy za duzo?

w ogole mnie nie interesuje jak jest w warszawie, czy w gdyni bo tam nie mieszkam, a przeciez do sandomierza i stalowki wrecz trzeba porownywac bo to rynki podobne

zreszta jak ktos bardzo chce sprzedac mieszkanie to musi zejsc z ceny, no jakie ma wyjscie
          • Gość: 33 Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 17.03.11, 19:25
            jasne tylko w sandomierzu zawsze były droższe podobnie jak w stalowej, czemu do wsi nie porównasz, albo do skopania tam też są bloki
            • Gość: TBGforum Re: ceny mieszkań IP: 178.73.30.* 17.03.11, 19:31
              Może dlatego nie porównuje do wsi, że tarnobrzeg jest miastem i szczerze wątpie, żeby w skopaniu były takie same ceny mieszkań ja tu u nas
              • Gość: Kama Re: ceny mieszkań IP: *.smsiarkowiec.pl 17.03.11, 19:47
                dobrze ale nie porównuj do Sandomierza czy Stalowej zawsze były i będą tam wyższe ceny nie od dzis to wiadomo
                • Gość: nieruchomierz Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 17.03.11, 20:00
                  niekótrzy są tak chytrzy i uparci że nie wiedzą ile brać, do wawy mógł przyrównać, 2.2.-2.3 tys wiecej mu nie dadza, do remontu za 2 tys , takie są ceny przy sprzedaży a to że ktoś 4 klocki woła za meter to niech czeka aż srednia krajowa bedzie 5,5 tys to mu dadzą 4 za metr chałupy
                  • Gość: egon Re: ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.03.11, 20:26
                    > 2.2.-2.3 tys wiecej mu nie dadza, do remontu za 2 tys , takie są ceny przy
                    > sprzedaży

Albo nie jesteś na bieżąco i masz informację sprzed 2 lat, albo chciałbyś coś kupić. Ale w ten sposób nie uda się zaklinanie rzeczywistości. Większość transakcji wypada w okolicach 2800 zł.

Jak masz coś w cenie 2,200 to dawaj szybko, ustawią się kolejki. Spiesz się, bo z końcem marca zmieniają się zasady Rodziny na Swoim.
                    • Gość: TBGforum Re: ceny mieszkań IP: 178.73.30.* 17.03.11, 20:27
                      2800.....marzenie - gdyby mi ktos dawal 2800 za m sprzedałbym od razu
                      • Gość: egon Re: ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.03.11, 21:00
                        Powiem wprost. Problemem w Twoim przypadku jest przede wszystkim lokalizacja. Zwierzyniecka i wieżowce nie cieszą się w mieście dobrą opinią, a lokalizacja ma bardzo duże znaczenie. Poza tym przy większym mieszkaniu ceny za metr są zawsze niższe.
                        • Gość: do niekumatego Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 17.03.11, 21:11
                          niech zejdzie na ziemię, cena z ogłoszenia a cena transakcji są różne, po ile tam za takie dają napisałem, a 2 lata temu to był bum budowlany i wszyscy kupowali co było ale ceny od tamtąd spadły, mały ruch w mieszkaniach i cena leci, kup tygodnik i zobacz ile ofert
                          • Gość: egon Re: ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.03.11, 22:22
                            Ty sobie czytasz tygodnik, a ja sprzedałem mieszkanie. Do remontu, ale na osiedlu Młodych. Dokładnie 2842 zł za m2. Znajomi sprzedali 2 tygodnie temu za nieco więcej bo mieszkanie w lepszym stanie. Oczywiście że cena z ogłoszenia jest większa niż transakcyjna. Ogłaszałem się jak większość za 3000 zł, mimo to dzwoniło i przychodziło wielu ludzi, poszło w 1,5 miesiąca. Ale dla Ciebie jest mały ruch w mieszkaniach i lecą ceny. Czytaj sobie dalej tygodnik. Ofert dużo, bo wysokie ceny skłaniają do sprzedaży.
                        • Gość: Zbywca Re: ceny mieszkań IP: *.smsiarkowiec.pl 17.03.11, 22:00
                          Niech mi kto wytlumaczy co jest nie tak z ulica Zwierzyniecka?
                          • Gość: tuman Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 18.03.11, 11:59
                            to co zawsze było, od czego się nazwa ulicy wzieła ? w wieżowcu z wielkiej płuty gdzie na 10-tym piętrze słychać jak pierdzi sobie babina z pierwszego piętra to mała przyjemność, skoro oni po 2,8 tys sprzedali to co tobie stoji na przeszkodzie żeby po tyle sprzedać ? hahaha zejdż na ziemię ja mieszkam w domu i lepiej niż blokowisko, miała być szerwgówka 200m2 za 240 tys ale za 200 kupiłem działkę a za resztę postawiłem spory dom, przykryty, ocieplony, murowanie i tynkowanie sam wykonywałem albo z rodzina, roboty typu hydraulika, płytki panela itp też sam, jeszcze tylko piętro do wykończenia i ocieplenie poddasza, ale na dole da się spokojnie mieszkać, a poprzednie 60 m w 4-piętrowym sprzedałęm 2 lata temu za 150 tys. 1 piętro, blok z cegły
                            • Gość: Zbywca Re: ceny mieszkań IP: 80.50.60.* 18.03.11, 12:04
                              Ale moje mieszkanie nie jest w wiezowcu, tylko w jednym z 'lamancow'
                              • Gość: robotnicza hołota Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 18.03.11, 12:17
                                a tak masz w łazience ? z plyty czy cegły masz tego robotniczego klocka co w nim masz swoja dziuplę ?

demotywatory.pl/1237044/Lazienka-w-bloku
                                • Gość: Zbywca Re: ceny mieszkań IP: 80.50.60.* 18.03.11, 12:50
                                  płyty, lazienke mam rownie ladna :]
                                  • Gość: frajer Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 18.03.11, 13:29
                                    pod sufitem też ?
                                    • Gość: Zbywca Re: ceny mieszkań IP: *.smsiarkowiec.pl 18.03.11, 18:35
                                      Intylygent sie znalazl, plyn
    • Gość: jeżozwierz Re: ceny mieszkań IP: *.lunariffic.com 18.03.11, 13:43
      nikt normalny poza tarzanem nie da wiecej niż 2,3 tys za 3 kojce na zwierzynieckiej, kto dziś mieszka w bloku z płyty, to taka miejska biedota co to ze wsi przychodzi do miasta i wielka szlachta bo na 3 piętrze pi.. grzeje do słonka a jeszcze w tamtym roku ziemniaki sadziła u teściowej w motykę, a teraz wieśniaki
      • Gość: kefir Re: ceny mieszkań IP: *.smsiarkowiec.pl 18.03.11, 18:34
        nikt normalny nie bierze shella w lunar, frajerze
        • Gość: cfany cfaniak Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 18.03.11, 20:43
          panie cfaniak sprzedaj pan se to dziuple i nie zaśmiecaj forum wiemy wszyscy że chciałbyś po 5 tys ale cfaniakowi to 1 tys moge dać a bedzie sie chwalił ze po 4 sprzedał
          • Gość: handlosz Re: ceny mieszkań IP: *.lunariffic.com 18.03.11, 21:55
            na jarmaku w baranowie podobno dobrze płacą za mieszkania, drozsze od prosiąt i ziemniaków
            • Gość: trutututu Re: ceny mieszkań IP: *.flash-net.pl 18.03.11, 22:50
              majtki z drutu ,a wiążbe na dach to ci pewnie kuzynka w przerwie na karmienie zrobiła oczywiście centralne oczywiście wujek za wino a, gaz ciotka uspawała -takie bajeczki tuman to se możesz młodszej siostrze opowiadać ach strop pewnie też między dachem w przerwie zrobłleś gratuluję wyobrażni
              • Gość: tuman Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 19.03.11, 06:44
                dach z robocizną 23 tys z podsibitkami, centralnego nie mam wa całym domy piec uniwersalny 3,6 tys kupowany kolo grzyba, jak się ma 2 lewe ręce tak ja kty to nic nie zrobisz, ja akurat po technikum budowlanym jestem, a gaz nie mam podpięty bo mi do niczego nie potrzebny, stropy z płyt styropianowych zalewane betonem 4cm, ściany z betonu komórkowego jednowarstwowe, okna i drzwi z tarnobrzeskiej firmy (od producenta) przy większej ilości oczywiście rabat był, fundamenty kopane samemu, szalunki, zalewane przez firmę z tbg (grucha + pompa ) bez całej masy ludzi sobie chodziłem i tylko wężem kierowałem, tak samo wylewki na płytach styropianowych były robione
                • Gość: nowy diabeł 888 ceny mieszkań na warszawskiej giełdzie IP: *.1and1.pl 19.03.11, 08:40
                  tuman niestety ma rację, swoimi siłami sporo można zbudować, 1m2 płytek 23zl "cegiełkowych" takie jak cegiełki z wyglądu tylko mniejsze, worek kleju 25kg 20zl, koszt ułożenia 1m2 55zl, fachowiec bierze więcej niż koszt materiałów, dlatego jak się ma trochę pojęcia, nie tylko z płytkami tak jest, z panelam, mlowaniami, szpachlowaniami samemu jak się robi to sporo kasy zostaje, a w bloku fakt nie pachnie przyjemnie, ciągle trzeba wietrzyć bo poprostu śmierdzi.
                  a 2,3 tys to chyba max co można na wierzowcach dostać za mieszkanie, ulice moniuszki, wyspiańskiego, dekutowskiego, piłsudskiego, kochanowskiego, sienkiewicza i te okolice mają najlepsze ceny
    • Gość: RAFAŁ Re: ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 18:44
      Wiem że nie długo ceny mieszkań pójdą w górę w Tarnobrzegu . Taka sama sytuacja będzie z cenami najmu .wiem to z przecieków !
      • Gość: muł rzeczny Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 19.03.11, 21:03
        chyba z wiaderka masz ten przeciek, przy takich cenach za towary ile osob bedzie stac an kupno czy wynajem ??
        • Gość: też Re: ceny mieszkań IP: *.flash-net.pl 19.03.11, 22:00
          o tym słyszałem zupełnie poważnie
          • Gość: elwira Re: ceny mieszkań IP: *.smsiarkowiec.pl 19.03.11, 22:16
            Cieszcie się że mieszkacie w dziurze: serwis-inwestora.pl/aktualnosci/nieruchomosci/nieruchomosci-gdzie-kupowac-lub-wynajmowac,3,284336,0,241296,0.html
            • Gość: nowy blokowiec Re: ceny mieszkań IP: *.com 27.03.11, 09:29
              na skalnej od kuzynki co wyjechała za granicę płaciłem po 1,5zł, mieszkanie 3 pokojowe
              • Gość: niemiec Re: ceny mieszkań IP: *.xantron.fastwebserver.de 01.04.11, 08:25
                na tarnobrzeskim manhatanie po ile stoją ?
    • Gość: bayleys Re: ceny mieszkań IP: 212.244.210.* 08.04.11, 10:28
      kredyty hipoteczne, pożyczki hipoteczne, kredyty mieszkaniowe etc.
      najlepsze rozwiązania na tej stronie.. pozyczka.oni.cc
    • Gość: do Re: ceny mieszkań IP: *.smsiarkowiec.pl 09.04.11, 13:58
      Gdzie w Tarnobrzegu jest manchatan?
      • Gość: ciemniak Re: ceny mieszkań IP: *.tktelekom.pl 09.04.11, 16:31
        to cześć osiedla młodych, kawałek ulicy dekutowskego i wyspiańskiego, taki prostokąt, koniec slepej uliczki na dekutowskiego- sklep motoryzacyjny-rondo koło banku- krzyżówka pod szkołą górnik - przystanek przy końcu ślepeu uliczki na dekuta, nazwa podobno pochodzi od czegośze szkołą albo jakiś malunków, tak samo jak mexyk i fanclub skuterów, ogólnie do mieszkania na osielu młodych nie wiele osób się przyznaje,
        jak nas widzą w Polsce, opis miasta tarnobrzega
        nonsensopedia.wikia.com/wiki/Tarnobrzeg
    • Gość: toni Re: ceny mieszkań IP: *.flash-net.pl 12.04.11, 22:03
      ok 3000 m
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka