Dodaj do ulubionych

lechowskiemu dedykuje

IP: *.acanac.net 04.04.11, 19:34
lechowski - ty jestes nie glupi facet, mozna ci zarzucic skrajny nacjonalizm czy bezkrytyczny i troche chory patriotyzm. Wiesz doskonale ze dla spoleczenstwa nie ma zadnego znaczeni kto te czy nastepne wybory wygra. W tej calej zabawie idzie o to kto dorwie sie albo zostanie przy korycie. Zaden z kandydatow do spolecznego koryta nie ma zadnych szans na przeprowadzenie jakichkolwiek pozytywnych dla spoleczenstwa zmian. Raz ze nie pozwola mu na to rekiny "polskiej gospodarki" inaczej mowiac zlodzieje i oszusci wszelkiej masci, dwa ze rzad nie ma pieniedzy na przeprowadzenie jakichkolwiek reform. Te wasze wojny i wojenki, gorace dysputy, rady i porady podnosza wam cisnienie, prowadza do zawalow i wylewow i wlasciwie to tyle co mozecie osiagnac. Polska to kraj biedny, przerazliwie biedny, niezorganizowany o wybujalych ambicjach i zerowych mozliwosciach. Oczywiscie byl czas by budowac polskie imperium ale ten czas minal bezpowrotnie. Spojrz na to forum, czy jest tu choc jeden "pisarz" ktory ocenial by obecny stan rzetelnie i mial pomysl na przyszlosc. Nie ma. Jest natomiast ogromna wiekszosc ktora z okrzykiem BIJ ZYDA !, BIJ KACAPOW ! Polska dla Polakow, nie bedzie Niemiec plul nam w twarz, Rydzyka na galaz itd itd., nie ma boga, nikita to zyd z kanady...itp. okazuje swoja polskosc A czas wam ucieka, starzejecie sie; i co; ano nic. Nie ma drugiej Japoni, ani drugiej Irlandii jest natomiast juz czwarta Rzeczypospolita kraj we wladaniu obcego kapitalu i obcej mysli, a wam sie marza inwestorzy inaczej mowiac ludzie ktorzy przywioza pomysly, pieniadze, dadza waz zrec i zaspokoja minimum potrzeb. Nie wstyd wam wieczni zebracy wyciagac reke po jalmuzne. ! Sto lat temu Polacy opuszczali kraj za chlebem, dzis opuszczaja go w tym samym celu. To ma byc ten wasz patriotyzm, umilowanie ojczyzny. Powiem tak na zakonczenie. Jestescie banda durni, nie macie zielonego pojecia co znacza slowa: bog, honor, ojczyzna, patriotyzm, wolnosc, sumiennosc, oddanie, szacunek itd z tej samej beczki.

Lechowski. Smierc Kaczynskiego poza tragedia sprowokowala test dla spoleczenstwa. Mieli do wyboru. Wybrac Kaczynskiego i utrzymac jaka taka rownowage polityczna wladzy badz wybrac Komorowskiego i oddac calusienka wladze w rece jednej partii, inaczej mowiac w rece jednego czlowieka. A wiesz dlaczego tak sie stalo ? Bo wiekszosc glosujacych nie lubi Kaczynskich, nie bardzo wiedza dlaczego ich nie lubia ale nie lubia i zrobili Kaczynskiemu na zlosc nie wybierajac go na prezydenta. Tak bedzie i tym razem. Wygra PO bo "madry narod" oburzony na Kaczynskiego za slowa o Slazakach zrobi Kaczynskiemu na zlosc, a potem z wyrzutem ten sam narod, wznoszac slepia do gory bedzie darl ryja zalosnie "boze cos polske... "
Obserwuj wątek
    • Gość: monika ajde jano, najcudniejsze...lepszego nie znam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 22:14
      ...Justyna nasz narodowy skarb
      www.youtube.com/watch?v=e8AdYFj9sl8&feature=related
      • Gość: monika ale nie dla lechowskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 22:32
        dedykacja nie dla lechowskiego :(, chyba nikt tak nie pomyślał oczywiście
        • lechowski51 Re: ale nie dla lechowskiego! 05.04.11, 22:41
          ...nie slucham Steczkowskiej,wole ta;
          www.youtube.com/watch?v=R2NX_t1MAX8
    • Gość: Koniec z wyborami Re: lechowskiemu dedykuje IP: *.dynamic.mm.pl 04.04.11, 22:22
      Wszystko jasne Nikita. Wszystko to prawda. Machina niszczenia naszego państwa i narodu ruszyła 20 lat temu i ten proces jest nie do zatrzymania. Wszystkie rządy przykładają łapę do tego procesu. Już podjąłem decyzję: na żadne wybory już nie pójdę. KONIEC!
      • Gość: wicewersa Re: lechowskiemu dedykuje IP: *.tktelekom.pl 05.04.11, 13:40
        " Nie wstyd wam wieczni zebracy wyciagac reke po jalmuzne. "
        Te słowa jak najbrdziej pasują do ciebie nikita bo przecież żyt to wieczny tułacz jest.
        • lechowski51 Re: lechowskiemu dedykuje 05.04.11, 16:59
          Troche zeszlo mi nikita,zanim zabralem sie do tej "dedykacji".A wiec po kolei:
          -Patriotyzm nigdy nie jest chory.To Michnik i spolka wychowana na tradycji R.Luksemburg zwalcza kazdy polski odruch milosci do Ojczyzny,bo dla tej formacji duchowej i ideologicznej Bog-Honor i Ojczyzna,bedzie zawsze czyms obcym.Dla nich do zaakceptowania jest Jaruzelski jako "czlowiek honoru" a zwalczac beda np.zolnierzy wykletych,ktorzy do konca pozostali wierni Polsce i zlozonej przysiedze.
          -Polska jest po 50 latach komunistycznej okupacji krajem na dorobku.Zwiedzilem pare krajowktore przeszly podobna droge.Nie chce nikita pisac o biednych i zapuszczonych wioskach na Litwie,Wegrzech czy Slowacji.Jak bedziesz w Europie polecam zwiedzenie tej czesci Niemiec ktora nazywala sie NRD.Mimo tego ze wpompowano w nie ponad bilion marek do dzisiaj zobaczysz tam cale dzielnice opuszczonych domow.Puste fabryki i dziadowskie drogi.Kiedys jak przyjezdali do mnie znajomi z Francjii czy z USA bylo mi autentycznie wstyd gdy prowadzilem ich krzywymi chodnikami,gdy kupowali w smierdzacych sklepach i spali w hotelach,ktore na zachodzie nazywa sie hostelami.Dzisiaj po 20 latach nadal mamy duzo polskiej biedy ale wypieknialy miasta i wsie.Mamy porownywalne z zachodem centra handlowe,stacje benzynowe,szkoly,stadiony,sklepy,restauracje...Dzisiaj gdy szlismy ze znajomymi po latch Grodzka w kierunku Wawelu piali z zachwytu.Zapraszam do Polski,bo mam wrzenie ze Ty piszesz o Polsce sprzed 20 lat.
          -Prawda jest ze "patrioci inaczej" z Unii Wolnosci wyprzedali nam pol Polski za bezcen.Pozbawiono nas przede wszystkim polskich bankow czyli tego co jest gwarancja bezpieczenstwa gospodarczego.Na szczescie nie weszlismy do strefu Euro i tez ominella nas zawierucha ktora zgotowali swiatu zydowscy bankierzy z Wall Street,Bearn Stearns,Lehman Brothers,Merill Lynch,AIG i innych.Na szczescie nikita mamy jeszcze PKO BP,mamy w polskich rekach zloza surowcow,spolki energetyczne i rafinerie.Jak dlugo ,...sam nie wiem?!.Jak znow wygra PO to dokoncza dzielas tego co zaczelli jako czlonkowie Mumii Wolnosci.
          -Nie wyciagamy nikita reki po jalmuzne,bo mamy swoja dume.Natomiast prawda jest ze tysiace,swietnie wyksztalconych mlodych Polakow zamiast budowac potege wlasnego kraju pracuja czesto niezgodnie ze swoim wyksztalceniem od Anglii po Portugalie i Wlochy.Dla mnie jest to ogromny dramat,bo ubozeje Polska a wspieramy bogate kraje.Pomijam rozklad moralny rodzin i deprawacje jakie powoduje to zjawisko,bo to temat na dluzsza rozmowe.
          -Byc moze masz racje i znow wygra PO aby rychu,zbychu i zdzichu mogli bezkarnie "krecic lody".Dla "polskiego kretyna" niestety dalej bardziej istotne sa niewypastowane buty Kaczynskiego od wysokich cen i podatkow.

Nie chce odnosic sie do Twoich slow pogardy wobec Polski i Polakow.Czynilem to wielokrotnie na tym forum.Nikt Ci nie nakazuje lubic Polakow jak i mnie Zydow...ale mozemy sie przynajmniej szanowac.
          • Gość: znajoma Re: lechowskiemu dedykuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 20:24
            www.youtube.com/watch?v=bYOE4XnrNeo&feature=relateddobranoc
            • Gość: korolina Re: lechowskiemu dedykuje IP: *.tktelekom.pl 05.04.11, 22:43
              a ja mu dedykuje żeby mu jeżo-kret w d.. wlazł i wyszedł przełykiem
              • Gość: xyz Re: lechowskiemu dedykuje IP: *.akademikium.futuroexito.pl 05.04.11, 22:53
                Aż tak prawda w oczy kole? Współczuję.
                • Gość: gosc Re: lechowskiemu dedykuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 00:28
                  Nic tak nie sprawia radości jak obserwacja trzody skaczącej sobie do ryjów.
                • Gość: nikita Re: zydkowe kazanie IP: *.acanac.net 06.04.11, 00:43
                  Polacy to przecudaczny narod. Jest na tym i nie tylko na tym forum lechowski. lechowski generalnie ma racje, bo czyz nawolywanie do patriotyzmu, milosci do ojczyzny, domaganie sie pamieci dla ofiar najprzerozniejszych rezimow, czy wskazywanie na patologiczne zachowania sternikow wladzy jest naganne ? Nie powinno byc, ale w polskim grajdole jest. Lechowski to najbardziej znienawidzona postac na tym forum. Piszacy tutaj ( Przemysl nie lepszy) skacza mu do gardla przy kazdej okazji. Pikanterii dodaje to ze nikt nie wchodzi w nim w rzeczowe dyskusje. Mysle ze wiedza do piet mu nie dorastaja, nie maja nic do powiedzenia, z czytaniem u nich slabo, kopiowac nie bardzo potrafia a wyartykulowanie jakiejs oryginalniejszej mysli wykracza poza ich intelektualne mozliwosci. To ze nienawidza nikite to potrafie zrozumiec, bo nikita to zydek ale lechowskiego ? Podobnymi uczuciami darza Rydzyka, Kaczynskiego i wszystkich tych ktorzy osmielaja sie mowic o ojczyznie przez duze "O". Fora gazety wyborczej daja odpowiedz na niezwykle zlozone pytanie - "dlaczego Polacy ciagna sie zawsze w ogonie cywilizacji, dlaczego nigdy do niczego nie doszli, dlaczego zmarnowali tysiace okazji by byc narodem wolnym, silnym, solidnym, by Michnikowe nauczanie rozbijalo sie o mur solidnego patriotyzmu.
                  • Gość: perdę_ltd Re: zydkowe kazanie IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 01:40
                    Pisałeś kiedyś nikita, że zajmujesz się psychiatrią. Odpowiedzią na Twój powyższy post będzie takie to oto stwierdzenie: kto się babrze w g...wnie , to się nim pobrudzi. Myślę, że zrozumiałeś aluzję.
                  • Gość: Do Nikity Re: zydkowe kazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 06:58
                    Dawno Ci o tym móówiłam, że Lechowski to mądry facet i dlatego z nim gadasz, bo też masz wiedzę. Też widziałam zapuszczone wioski na Litwie i Słowacji. Zgadzam się z tym, że wsie wypiękniały, szkoły też sie bardzo zmieniły, zwłaszcza te na wsi. Gdy zaczynałam pracować, to dzieciaki z tej wioski, gdzie teraz mieszkam i z sąsiedniej chodziły do toalet znajdujących sie na zewnątrz i palone było w piecach kaflowych. Nie było wody bieżącej i centralnego ogrzewania. Teraz jest inny problem. Szkoły sa piękne, wszędzie Orlikize swoimi wadami, tylko nie ma dzieci,bo jak Lechowski już powiedział, młodzież siedzi za granicą razem z rodzinami i swoimi pociechami. Rozmawiałam z kolegą,który jest w Ameryce.Powiedział-jak mi się nie chce tam wracać!(mieli tu pracę obydwoje w biurze,j ednego dzieciaka, ładny dom to zachciało im się Ameryki! Znam ludzi, o z tytułem dr pracują w Niemczech przy obcinaniu drzewek, czy zbieraniu ogórków. Polacy nie szanują pracy, jest pijaństwo. Wczoraj rozmawiałam z mężem na ten temat i kazałam mu szukać innej pracy. Po powrocie z pracy godzinę dochodzi do siebie, zanim mu ten stres zejdzie. Już dzieci też to zauważyły. Bez przesady, życie jest jedno.Zobaczyłam jego "pociachane" ręce. Jak trzeba będzie, to sprzedamy dom i wyjedziemy w inny region Polski. Kiedyś byłam bardzo przeciwna, a teraz już mniej. Mając porządny zawód, żeby zap.. za parę złotych! Tylko jest jeden problem, nie chcę mieszkać w mieście. Ja tu mam sosny za oknem. Powiem jeszcze na koniec. Nikita, spróbuj porozmawiać po ludzku z Lechowskim, On zrobił pierwszy krok w tym kierunku. Uszanuj to. Będę Wam kibicować. Pozdrawiam Was serdecznie. Miłego dnia. Ja nie mam takiej wiedzy, by zagłębiać sie w dyskusje, ale często się z Wami zgadzam. Polityka mnie interesuje, dlatego czytam Lechowskiego. znajoma.
                    • Gość: znajoma Re: zydkowe kazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 07:00
                      Przepraszam za liczne błędy, nie przeczytałam tego.
    • Gość: juzek Re: lechowskiemu dedykuje IP: 80.50.60.* 06.04.11, 07:30
      wzajemne lizanie sie po ch...ach nie czyni z was lepszych ani madrzejszych. oprocz pustego pie...nia o chopinie nic nie wnosicie na to forum ani dla Polski. oceniacie a nic konstruktywnego nie robicie. idzcie do polityki zamiast klapac paszczami i szczuc. tyle to kazdy potrafi.
      • Gość: olo Re: lechowskiemu dedykuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 08:34
        @lechowski podobnie jak @nikita to ludzie starego systemu, jeden opowiada o tym jak to w Polsce jest strasznie a drugi chwali wolny rynek i dorobek Polski w ostatnich 20-latach nie nie rozumiejąc skąd to się wzięło.

Ty @lechowski jesteś typowym przedstawicielem dość jeszcze licznego pokolenia które nie może się pogodzić, że nowoczesne państwa nie są bogate same w sobie tylko bogactwem swoich obywateli. USA, Kanada czy Wielka Brytania nie maja 'własności państwowej'. A Polskę, podobnie jak twój PiS, wpychasz w realsocjalizm, gdzie 'kluczowy' przemysł ma być państwowy czyli czyj ? Partii politycznych? Współczesne państwo ma wiele narzędzi by sterować swoją gospodarką i niekoniecznie musi posiadać fabrykę pasty do zębów by dbać o higienę swoich obywateli. Ale ty myślisz inaczej. Pilnie słuchasz co opowiada eurosceptyk Vaclav Klaus chwaląc Argentynę, że zdewaluowała swoją walutę bo taka była 'potrzeba", po prostu okradli ludzi którzy oszczędzali. W prlu trenowano to wielokrotni. Dziś politycy, nie mając euro robią podobnie, nie mówią tego wprost tylko ale w trosce o 'wolność'.
        Wyśmiewasz się z rychów, zbychów itp, opowiadasz, że każdy bogatszy to na pewno złodziej, bo tak powiedział Kaczyński który niczego sam się nie dorobił a chętnie wyciąga łapę po publiczne pieniądze.

Dziś na szczęście większość Polaków nie czeka aż państwo im coś da, sami w swoich firmach pracują i się bogacą. I mają tylko jedno marzenie by im państwo nie przeszkadzało. Czego niestety, tacy jak ty nie rozumieją.
        • Gość: rea Re: lechowskiemu dedykuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.04.11, 09:38
          Nikita wali na odlew w naszą obłudną do szpiku kości dumę narodową, ale trudno, niezmiernie trudno się nie zgodzić z postawionymi przez niego tezami. My, Polacy, niczym biały orzeł, bujamy w obłokach, daleko od prozy życia, żyjąc iluzjami. Nieustannie gloryfikujemy klęski narodowe i szukamy męczenników, co z jednej strony łączy naród, a z drugiej nie dodaje mu wiary we własną siłę i wartość. Mamy usta pełne frazesów o patriotyzmie (celuje w tym Lechowski, którego nota bene cenię za intelekt, mimo, że często mijamy się z poglądami), ale, ten nasz patriotyzm, to... tu posłużę się słowami Oskara Wilde:" Patriotyzm, to cnota ludzi ziejących nienawiścią", które oddają cechę naszego patriotyzmu. Niechby patriotyzm oznaczał u nas konsekwentną pracę nad osiągnięciem gospodarczej potęgi, a nie jedynie lament nad rzędami białych krzyży, pomiędzy którymi hula ponury wiatr historii
        • lechowski51 Re: lechowskiemu dedykuje 06.04.11, 09:53
          Nie wiem olo co to sa ludzie starego systemu-wiem,ze jak zaczniesz studiowac to beda Cie uczyc profesorowie/mistrzowie kiedys/,ktorzy beda starsi od Ciebie o kilkadziesiat lat.Twierdzisz olo ze bogactwo narodow,to bogactwo obywateli a wiec sie zgadzamy.Natomiast jak bredzisz ze Kanada czy W.Brytania nie maja wlasnosci panstwowej to wyglada ze jestes nieukiem.Nawet USA zbudowane inaczej jak pozostale kraje ma panstwowa NASA,szpitale,szkoly,uczelnie.
          W zaleznosci od tradycji i uwarunkowan historycznych poszczegolne kraje maja rozne formy wlasnosci.Oczywiscie ze wszedzie przewaza wlasnosc prywatna,bo ta daje gwarancje najbardziej efektywnego gospodarowania.We Francji mamy wiec prywatnego Peugota i panstwowy Renault.We Francji mamy panstwowy France Telekom w ktorego rece oddano panstwowa TP SA a w Anglii British Telecom sprywatyzowano dopiero w 1984 roku.We Wloszech koleje sa wlasnoscia spoldzielcza.Czyli jak widzisz swiat jest bardziej skomplikowany,od tego jaki Ci rysuje Balcerowicz.
          W USA np.nie Chinczyk czy Niemiec nie moze nabyc akcji firm lotniczych.Wiesz dlaczego olo?.Bo sa to wg.rzadu amerykanskiego firmy strategiczne.
          Piszesz ze Klus jest eurosceptykiem i laczysz go z problemem funduszy emerytalnych w Argentynie.Tymczasem ten Pan Profesor z Czech to jeden z najswiatlejszych umyslow Europy,ktory mowi tak;
          Prywatyzacja to gwałtowne wyzucie klasy urzędniczej z zawłaszczonej przez nią własności.
          Wacław Klaus
          Ty olo zapewne chcialbys jako doktryner sprywatyzowac lasy panstwowe a ja mowie takim jak Ty-Precz od naszych lasow!.Bo w Anglii czy w USA balem sie wejsc do jakiegokolwiek lasu/oprocz rezerwatow/,bo wiedzialem ze moge byc zastrzelony za wtargniecie na prywatna posesje.
          Wysmiewam sie z rychow i zbychow bo to kanciarze zyjacy naszym kosztem,przy poparciu geszefciarzy z PO.Wspieram antomiast wszystkich polskich przedsiebiorcow placacych uczciwie podatki,rozwijajacych swoje firmy i dajacyh godne zatrudnienie dla ludzi.
          Apropos Kaczynskiego!Nie dorobil sie wiele jak kazdy polski uczciwy naukowiec a potem poityk,czyli chocby jak Tusk.Rozumiem ze dla Ciebie wzorem jest Kawasniewski,Miller czy Oleksy ktorzy doszli do swoich fortun dzieki moskiewskim pozyczkom i geszeftom z Kulczykiem i Krauzem?!
          • Gość: olo Re: lechowskiemu dedykuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 18:08
            Jak zwykle @lechowski z tupetem opowiadasz zasłyszane kłamstwa.
            Utkwiłeś ze swoją wiedzą ekonomiczną gdzieś w latach 80-tych. Sądzę, że jesteś już w wieku emerytalnym, bo skąd miałbyś tyle czasu by zajmować się cały dzień produkcjami na różnych forach.
            Po pierwsze, Żadne z nowoczesnych państw nie prowadzi działalności gospodarczej, jest to sprzeczne nie tylko z zasadą wolnej konkurencji ale także ze zdrowym rozsądkiem. Mylisz agendy rządowe jak NASA czy służby państwowe jak np staż pożarna czy amerykańskie stanowe fundusze prowadzące opiekę medyczną dla emerytów i ubogich - Medicaid z państwowymi szpitalami czy przedstawicielstwami. To zupełnie co innego. Czy naprawdę jesteś takim matołem, że uważasz uniwersytet stanowy za przedsiębiorstwo państwowe?

Po drugie, Francja. Owszem France Telecom był państwowy ale już dawno nie jest. W Renault państwo a w zasadzie fundusze emerytalne mają jeszcze ok 15% akcji. Czyli znowu bredzisz. I oczywiście nikt nie zamierza kwestionować spółdzielczych czy komunalnych form własności, te na pewno nie są państwowe.

Wreszcie, skąd masz wiedzę, że Chińczyk nie może kupić akcji firmy lotniczej w USA? Zapewniam cię, że każdy może sobie kupić akcje dowolnej amerykańskiej firmy notowanej na giełdzie. Oczywiście, przejęcia, szczególnie wrogie, są kontrolowane. W USA zajmuje się tym CFIUS, który nie miał nic na przeciw gdy Lenovo kupiło od IBM-a cześć notebook' ową. Ale już rząd Hugo Cháveza nic nie kupił.
            I tu masz najlepszy przykład jak państwo może skutecznie kontrolować gospodarkę swojego kraju.

Z tym Kaczyńskim naukowcem to mnie rozbawiłeś a głosuj sobie na niego jak tak bardzo ci się podoba..i nie czytaj tyle rzepy, bo coraz bardziej głupiejesz.

• Gość: Jelizawieta Lepsi lichwiarze i oszuści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 19:33

Autor: Gość: nikita IP: *.acanac.net 04.04.11, 19:34 Dodaj do ulubionych

(...) jest natomiast juz czwarta Rzeczypospolita kraj we wladaniu obcego kapitalu i obcej mysli, (...) Nie wstyd wam wieczni zebracy wyciagac reke po jalmuzne.

W mediach ogólnonurtowych czy bardziej szambonurtowych dominuje albo nurt gnojenia Polaków albo lukrowania rzeczywistości (np. dawniejsze Wprost i inne tygodniki "nieczytane" obecnie). W tej wersji Żydzi byli kochani, stanowili część społeczeństwa a przypadki antysemityzmu nie występowały chyba, że u nieuleczalnie chorych na głowę, bo jak tu nie kochać starszych braci w wierze? Oba stanowiska są błędne, o czym świadczą realia epoki i zachowanie mniejszości żydowskiej po 17 IX 1939 r. na Kresach. Logiczne, że w wersji miłościwej nie będą wspomniane ani donosy na sąsiadów (wypada chyba napisać książkę o tym tytule poświęconą kolaboracji Żydów z Sowietami?), wywózki, hańbiące działania inżynierów dusz, ani zmiany nazwisk i mordy AKowców, NSZtowców i szeroko pojętych przedstawicieli prawowitej władzy czy też udział w formowaniu komunistycznej rzeczywistości (kultura, media, wojsko, dyplomacja). Po co psuć dialog, który jest monologiem...Poniżej dwa przykłady "wspaniałego i godnego zachowania" naszych braci w wierze:

"Fakt, że w rozwoju warszawskiego "przemysłu prostytucyjnego" mieli znaczny udział Żydzi, wyolbrzymiany był przez wielu antysemicko nastawionych publicystów, szczególnie u schyłku XIX i na początku XX w. Zarzucano tylko im szerzenie demoralizacji w mieście, co nie było prawdą, gdyż nierząd szerzył się już wcześniej. W dobie szczytu natomiast dominować zaczął w wyraźny sposób element napływowy, z natury rzeczy mniej skłonny do liczenia się z opinią środowiska, nie mający skrupułów ani zahamowań. Przewaga Żydów wśród właścicieli domów publicznych, a z czasem i żydowskich dziewcząt wśród prostytutek- nie była bynajmniej wymysłem antysemickim. Najbardziej wiarygodne źródło, bo czasopismo żydowskie "Izraelita", wychodzące w języku polskim, alarmowało już w 1874 r., że wśród warszawskich prostytutek ponad dwie trzecie stanowią dziewczęta wyznania mojżeszowego."

Za: S. Milewski, Ciemne sprawy dawnych warszawiaków, Warszawa 1982, s. 78.

Oprócz prostytucji autor opisywał również fałszowanie żywności:

"(...)Również analiza wód gazowych wykazywała w ich składzie "ołów, anilinę, sacharynę i różne jadowite substancje". "Gazeta Policyjna" wymieniała firmy Szlomy Obrączki, Bencjana Fibrejsa, Hersza Muchy i innych, traktując owo podawanie do publicznej wiadomości jako swoistą karę", ibidem, s. 176. Do kolekcji warto dodać, wymieniane na kolejnych stronach, fałszowanie herbaty, wódek, podszywanie się pod inne marki (np. odzieżowe) czy hazard.

I kto tu wyciąga rękę po jałmużnę.Czy mamy podliczyć straty spowodowane oszustwem i przedstawić rachunki potomkom?
              • Gość: gegangen Re: Lepsi lichwiarze i oszuści? IP: *.play-internet.pl 06.04.11, 21:04
                Ale się TW Pajac wyrobił przez te lata !!! Jak gó... w betoniarce ...
                • Gość: jojo Re: Lepsi lichwiarze i oszuści? IP: *.tktelekom.pl 06.04.11, 22:30
                  wszystko co pisze nikita to obserwacje niby z boku - tylko dlaczego niby mamy miec inna historię niż cały świat ? kto rządzi ameryką żydzi ? japończycy? nie, kasa - pieniądz tyłka nie ma i ojczyzny tez nie , jakich mądrości by nikita nie napisał to zawsze jest tak: polska i polacy be - inni cacy - swiat nie jest czarno biały ,nikita funduje nam wykłady jak to nie powinnismy robić - a może tak pilnuj waść swojego tyłka? daj nam sie poparzyć - to są nasze tylki nie twoje - siedż w kanadzie i pilnuj aby ci japończycy, chińczycy czy inni nie zepsuli raju ...
                  • Gość: nikita Re: lekcja IP: *.acanac.net 07.04.11, 03:45
                    jojo - pieniadze niczym nie rzadza, pienieadze sa tylko narzedziem do realizacji jakichs tam celow. Rzadza ci ktorzy potrafia generowac zyski z pieniadza i odpowiednio je wykorzystac ( Zydzi).
                    Nikita nigdy nie zachwalal zadnego z krajow tego swiata. (Zydzi nie sa panstwem czy krajem ).
                    Madrzy ( Zydzi ) ucza sie na bledach innych, glupi eksperymentuja na sobie.

Nikite z Kanada powiazal lechowski li tylko w oparciu o adres internetowy. Dowcip jednak w tym ze majac troche komputerowej wiedzy, IP moze przynalezec do ktoregokolwiek kraju. Nikita wybral Kanade bo ten bogaty i solidny kraj siedzi wam sola w oku i nie pomylil sie ( madrosc zydowska).

Dwa razy pomysl nim raz napiszesz.( tez z zydowskich madrosci).
              • Gość: nikita Re: polak potrafi IP: *.acanac.net 07.04.11, 03:56
                To smutne ze polskie dziwki "pracowaly" w organizowanych przez Zydow burdelach. Ale skoro jeden z katolickich papiezy mial siec burdeli w Rzymie to dlaczego wypominac to Zydom ?

Dzisiaj na polskim rynku wszystko jest falszowane i Zydzi do tego reki nie przykladaja.
                Nawet polskie drogi buduje sie bez asfaltu ! a kielbasy bez miesa ! Polak potrafi .

• Gość: olo wieprzowina po żydowsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 07:13
                  Czy musimy czytać te brednie ? Niestety, w internecie każdy może napisać co myśli nawet jak nie myśli. To już nawet nie jest śmieszne tylko żałosne.

Nikita - specjalista od burdeli, asfaltu i wieprzowej kiełbasy po żydowsku - paranoja.
                  • Gość: nikita Re:podsumowanie IP: *.acanac.net 07.04.11, 13:21
                    jojo - nie podejrzewalem cie o imiejetnosci czytania ze zrozumieniem. Ty niby czytasz ale jak Kaziuk z Konopielki. Rozrosly sie nam Taplary, oj rozrosly.
                    • Gość: gość Re:podsumowanie IP: *.dynamic.mm.pl 08.04.11, 17:18
                      Nikita wiesz za co cię cenię?
                      Za to że piszesz sporo prawdy o narodzie polskim. Niestety jesteśmy narodem krótkowzrocznym.
                      Twój naród cenię za myśl techniczną. To jeden z przykładów www.altair.com.pl/start-6093

A to przykład krótkowzroczności polskich rządzących baranów. Zbudowali kadłub i...co dalej?
                      Przeczytajcie zwłaszcza końcówkę tekstu www.altair.com.pl/start-3427
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka