Gość: jako
IP: 194.181.134.*
10.06.11, 15:40
znalazłem coś ciekawego w necie na temat naszego byłego prezidenta:
"von basior [9 minut temu]
Za internautą i nicku: Cień. Widzicie mnie często ,ale nie znacie mnie ! Jestem teraz w tle ,ale pracowałem kiedyś w UB a potem w SB. Nawet mi się to podoba, jak można robić w konia dość duży naród. Kiedy zaczynałem pracę 40 lat temu w Milicji Obywatelskiej ( taka dawna Policja)a potem w organach nie sądziłem, że wyląduję w niby wolnym kraju. A tu masz! Taki cud! Otóż możecie mi wymyślać, śmiać się czy opluwać, ale faktów nie zmienicie. Pamiętacie aferę Telegrafu? To wtedy się to zaczęło. W 1990 roku, parę miesięcy po tym jak powstała PC, powstaje spółka Telegraf. W radzie nadzorczej tej spółki zasiadają Jarosław i Lech Kaczyńscy i Maciek Zalewski, Andrzej Urbański, Krzysiek Czabański ,nasi ludzie W ciągu dziesięciu miesięcy działalności "Telegrafu", kapitał założycielski wzrósł 150 razy i zatrzymał się na poziomie 2 milionów dolarów. Przypadek ?! Spółka miała ambitne cele: lotniska, telewizje, stacje benzynowe, wydawnictwa. Kasę "Telegrafu", zasilało wiele podmiotów, głównie państwowych: Państwowy Bank Przemysłowo-Handlowy ofiarował 11 miliardów starych złotych, państwowy Budimex wykupił udziały za 9 miliardów złotych. 15 miliardów kredytu wziął "Telegraf" z państwowego Kredyt Banku , z Banku Rozwoju Energetyki 18 miliardów złotych. Art-B, przekazała spółce 57 miliardów złotych. Spółka Telegraf miała udział w aferze FOZZ, jakieś niejasne kontakty z dziwnym biznesmenem Pineiro i parę innych dziwnych kontaktów. Potem już było łatwo - Fundacja prasowa Solidarność, Towarzystwo Cargo Modlin , Spółka Srebrna itd. Wtedy Kaczyńscy już wiedzieli ale układ był taki ,że to byli nasi ludzie, zarejestrowani agenci . Inicjatywa powstała w tej grupie ludzi i w mojej Firmie, głównie dla samej władzy no i szmalu a oni na to poszli. Kręciło się wtedy naprawdę duże lody, szantażując posłów i ich rodziny, a potem to już pooooszło! Teraz to już jesteśmy kolegami i jedziemy na jednym wózku, pełna zgoda .Jarek nie piśnie słówka bo gdyby się wydało to ON i jego tragicznie zmarły brat są najbardziej umoczeni. Zapomnijcie o ideałach kochani, to są fakty i tak jest dobrze. Nam dobrze, jemu dobrze. A będzie jeszcze lepiej jak wrócimy do żłoba. Mnie to się śmiać chce, bo naród (co widać np. po opiniach w Internecie), no ...jakby nie patrzeć ten naród jest niezmiernie głupi . Kaczyńscy są przykładem, że nawet gości o (teoretycznie) opozycyjnej przeszłości i antykomunistycznym anturażu można tak ustawić żeby cały naród omamić! Im to pasiło .Czemu to ujawniam ?! Bo NIC mi nie zrobicie ! To już jest sztuka ! An Art !! Das Spiele !! L'art !! I czapki z głów palanty przed nami, bo umiemy to robić! A wy? Co wam pozostanie? Szczekać jedynie, ale to my rozdajemy karty i niedługo z Pis-em wrócimy do władzy!!! My - wasi mocodawcy! Prawdziwe psy demokracji!"
a tu jest link:
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kaczynski-do-dziennikarzy-apeluje-zapoznajcie-sie-z-jego-zyciorysem,wid,13495711,wiadomosc.html
ach jacy oni czyści...