Dodaj do ulubionych

Tunezja w listopadzie

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.09.11, 12:42
Jedno szybkie, krotkie pytanko:
byl ktos moze w Tunezji w pierwszej polowie listopada ???
Na jaka pogode mozna tam trafic - od razu odpowiem na teksty typu sprawdz w google - sprawdzalem. Teoretyczne temp. widzialem ale jak to wyglada w praktyce. Czy juz mozna tam sie natknac na opaday deszczu (jesli tak to jakie?).
Nie zalezy mi na lezeniu plackiem na plazy i opalaniu ... raczej zeby troche pochodzic, pozwiedzac i by bylo w miare cieplo ale nie goraco. Czy warto w takim terminie pojechac do Tunezji ???
Obserwuj wątek
    • djkynek Re: Tunezja w listopadzie 11.09.11, 12:48
      W Tunezji sezon konczy sie zwykle 15., albo z koncem pazdziernika. Pogoda zwykle robi sie mało przyjazna. Wiele hoteli jest po prostu zamknietych od listopada do marca. Poczatek pazdziernika to wg mnie ostatni dzwonek, zeby tam jechac. Dzien dłuzszy niz u nas i pogoda raczej bedzie koło 28 stoponi w dzien i 18 noca. Poza tym poczytaj na forum Tunezja na gazecie.
      • Gość: Jasiek Re: Tunezja w listopadzie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.09.11, 14:14
        Dzieki za info o kanale tunezyjskim na GW ;-) - wrzucilem tam tez posta.
        A tak generalnie zastanawiam czy wybrac sie do Egiptu czy Tunezji. Teoretycznie pisza ze poczatkiem listopada w Egipcie ma byc ok. 28 - 32st. a w Tunezji w granicach 20 st. Nie ukrywam ze ta druga opcja pod wzgledem temp. bardziej mi odpowiada. Ale jakby mialo padac i nie daloby sie nigdzie wyjsc to wtedy pewnie postawie na` Egipt - i to wlasnie geneza mojego posta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka