Dodaj do ulubionych

sprzedam orzechy włoski łuskane

IP: *.tktelekom.pl 20.09.11, 21:14
Obserwuj wątek
    • Gość: Ziggy Re: sprzedam orzechy włoski łuskane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 10:52
      No to sprzedawaj
      • Gość: baba sedesowa Re: sprzedam orzechy włoski łuskane IP: *.tktelekom.pl 21.09.11, 16:05
        właśnie, co nas to obchodzi, zalóż nastepny temat ide klocka zostawić w sedesie, tak samo nas to będzie obchodziło
    • e-ftalo Re: sprzedam orzechy włoski łuskane 21.09.11, 16:59
      to nic że 2 osoby nie obchodzi,ale takie orzechy to rarytas i na pewno znajdą się chętni. Słyszałem że małe opakowanie takich orzechów jest bardzo drogie
      • Gość: znajoma Re: sprzedam orzechy włoski łuskane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 17:16
        No, pewnie, ja chętnie kupię nawet 2 kg, tylko cena musi być przystępna. Na giełdzie na razie nie ma. Koleżanka sprzedaje po 16 złotych za kg ( na wiosnę za tyle kupowałam,ale może zdrożały, nie wiem) A Ty, jaką masz cenę?
        Ps.Dajcie dzieciom orzechy do chrupania, zwłaszcza, jeśli maja nadwagę. Garść codziennie, nie zaszkodzi a może pomóc. Ponoć przy powiększonej tarczycy trzeba jeść orzechy, otyłość u dzieci może być spowodowana niedoborem jodu. Zresztą, poczytajcie o orzechach. Mojej córce pomogły, miała problemy z nadwagą w klasach 1-3. Pozdrawiam
        • Gość: zielarz Re: sprzedam orzechy włoski łuskane IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.09.11, 22:27
          Oczywiscie orzechy sa bardzo zdrowe i dla zdrowia potrzebne, ale tez trzeba wiedziec ze uczulaja. Alergicy musza przetestowac jak w ich wypadku.
          • Gość: znajoma Re: sprzedam orzechy włoski łuskane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 09:07
            Właśnie słynny zielarz z okolicy polecił mi taką terapię. Nie mam w domu alergików.Pozdrawiam
        • Gość: Ziggy Re: sprzedam orzechy włoski łuskane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 11:20
          No i złapał was trol na haczyk. Daliście się mu wciągnąć w dyskusję, która niczego nie wnosi.

Popatrzcie, oryginalny post nawet nie miał treści, tylko tytuł sugerujący chęć sprzedaży orzechów. Nic więcej. Stąd moja lakoniczna odpowiedź mająca wyszydzić post i zamknąć temat.

Jednak wy nie daliście zamknąć tematu, bo zaczęliście dyskutować, jakie to zdrowe są orzechy, jak to trzeba jeść (ale uważać, bo uczulają), itd.

Gdyby twórca wątku chciał na prawdę sprzedać orzechy, napisałby w jakiej cenie i podał jakikolwiek sposób nawiązania kontaktu, czy poprzez maila, czy też podając numer telefonu.
          A tu - klasyczny żart, który nota bene wyszedł.

Nie mogę się oprzeć, żeby nie skomentować przy okazji odpowiedzi e-ftalo,który cytuję: "takie orzechy to rarytas [...]. Słyszałem że małe opakowanie takich orzechów jest bardzo drogie".
          1. Słowo rarytas oznacza coś bardzo rzadkiego, osobliwego, niezwykle cennego. Takim rarytasem może być np. trufla czy japońska wołowina na steki z Kobe. Orzechy włoskie są u nas popularne, rosną na wielu posesjach i w sadach. A że są smaczne, to racja, o to z pewnością e-ftalo chodziło. Pamiętajmy, żeby nie mylić smakołyka z rarytasem.
          2. Skoro małe opakowanie takich orzechów jest bardzo drogie, to przerażenie mnie ogarnia na myśl, ile kosztować może duże opakowanie? Zwróćmy uwagę również na fakt, że e-ftalo nie miał okazji w żadnym ze sklepów zobaczyć takiego opakowania orzechów, jedynie o nich słyszał, nie podając niestety źródła. Nic chyba w tym dziwnego, skoro są aż tak potwornie drogie.

Reasumując: ludzie, próbujcie rozumieć sens tego, co czytacie.
          • Gość: znajoma Re: sprzedam orzechy włoski łuskane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 13:38
            Orzech w małych opakowaniach są drogie, nie opłaca się kupować. Eftalo to mądry człowiek, gadam z Nim co dzień na gg. Pozdro,Eftalo:-)
            • Gość: ja Re: sprzedam orzechy włoski łuskane IP: *.tktelekom.pl 22.09.11, 23:16
              Nie pisze po ile tylko dlatego że nie wim jakie są ceny , a ty nie obrażaj innych
          • Gość: nikita Re: wymienie orzechy nieluskane za luskane IP: *.acanac.net 23.09.11, 00:25
            a ja mysle ziggy ze jestes najglupszym trollem w tej dyskusji : wyjasniam; nie ma zanaczenie jak rozpoczal sie watek, znaczenie ma tylko to, kto chce rozmawiac i o czym. Ludzie gaworza sobie o orzechach , niech sobie gaworza. Rarytas to cos super - dla niektorych rarytasem jest orzech i nie jest wazne ile ich rosnie w sadach czy przy drogach. To ze male opakowania sa drozsze od opakowan duzych to jedna z metod nowoczesnego handlu. Masz do wyboru albo kupujesz malo za duze pieniadze albo duzo za jednostkowo mniejsze pieniadze ale takie ze sprzedajacy i tak zarabia na tym tyle ile tam sobie zalozyl. Nalezy jednak zwrocic uwage na nieuczciwosc polskich handlarzy ktorzy malo sprzedaja za duze pieniadze a duzo sprzedaja za bardzo duze pieniadze a potem jecza ze traca klientele.

• Gość: znajoma Re: wymienie orzechy nieluskane za luskane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 06:19
              Dla mnie rarytasem jest chleb z cukrem i swojską śmietaną, o! Nie powiem, co robiłam z kawiorem w Rosji, by nie obrazić gospodarzy:-)
              • Gość: znajoma Re: wymienie orzechy nieluskane za luskane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 12:21
                U nas są na wagę po 39.95 za kg. Chyba się dobiorę do moich orzechów w piwnicy, nie łuskane. Mandarynki po 10.95 za kg. Kocham wieś, ale ceny mnie przerażają. Pozdrawiam serdecznie.
                • Gość: ja Re: wymienie orzechy nieluskane za luskane IP: *.tktelekom.pl 24.09.11, 22:28
                  Dziękuje za informacje . Dzisiaj na rynku w tarnobrzegu poszy mi po 20 zł łuskane a 10 zł całe [jacki]
                  • Gość: znajoma Re: wymienie orzechy nieluskane za luskane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 22:35
                    Próbowalam się dobrać do całych orzechów dzisiaj, ale rozwalilam tłuczek.Mam dziadka do orzechów, ale chyba za słabe ręce. Cieszę się,że udało Ci się sprzedać orzechy. Znalazlam dzisiaj pod drzewem 8, ale w środku jeszcze jasne. Dobranoc.
                    • Gość: nikita Re: orzechowa trucizna IP: *.acanac.net 26.09.11, 02:50
                      pamietajcie ludkowie : uczulenie na orzechy moze doprowadzic do smierci.
                      • Gość: znajoma Re: orzechowa trucizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 17:41
                        Czy ktoś z Was się orientuje, po ile są orzechy włoskie łuskane na rynku w Tarnobrzegu, bo muszę zapłacić koleżance. Dziękuję.|Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka