Dodaj do ulubionych

Oto przyszly Prezydent USA

22.01.12, 09:27
Ma odwage przeciwstawic sie CNN I NYT,ma odwage mowic o wyjatkowosci Ameryki i ludzi,ktorzy stworzyli ten piekny kraj.
Wyobrazacie sobie Tuska czy Bula-Komorowskiego w takiej polemice z dziennikarzem?
wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-pawla-burdzego/21887-wyborcze-tsunami-newta-pawel-burdzy-z-wieczoru-wyborczego-newta-gingricha-w-columbii-karolina-poludniowa
Obserwuj wątek
    • Gość: Tarzan Re: Oto przyszly Prezydent USA IP: *.flash-net.pl 22.01.12, 13:56
      Hasła wyborcze to jedno, proponowane sposoby przeprowadzenia reform to druga sprawa, nie śledzę prawyborów u demokratów, czy republikanów, raczej ograniczam się do starcia już "ostatecznych" kandydatów przed wyborami Kolegium Elektorów, ale wydaje mi się, że samymi hasłami o "Wielkich Stanach" nie ma co się póki co ekscytować.
      każdy ma na sztandarach "wzniosłe hasła".
      Natomiast stosunek do tabloidowych mediów mi się podoba.

Ma 100% rację, że debata prezydencka nie powinna dotyczyć takich "tabloidowych tematów", powtarzania plotek i co najważniejsze nie powinna się od takich pytań zaczynać, sugerując, że jest to najważniejszy jej element.

Czy wyobrazić sobie można polskich polityków w roli "krytyków sposobu prowadzenia debaty"? Chyba tak...ale co najważniejsze nie chcę sobie wyobrażać, że jakakolwiek debata polityczna w którejkolwiek telewizji polskiej miałaby dotyczyć/zaczynać się od spraw "kłótni małżeńskich", "dziadków w obcych armiach", czy "posiadania konta w banku".

• lechowski51 Re: Oto przyszly Prezydent USA 30.01.12, 16:11
        Nie chce byc jak Obama "prezydentem od kartek zywnosciowych".Zamiast socjalu obiecuje dac ludziom prace.Impnowal mi jako Przewodniczacy Kongresu.Tutaj w pelni swej intelektualnej i polemicznej formy!
        www.youtube.com/watch?v=ka0LMt5ciRc
        • Gość: Ika Lechosiu do lizania marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 18:01
          Lechosiu.Musisz się upewnić co do wyboru .
          Przecież Ty i Tobie podobni ostro zabiora się do lizania na wszystkie sposoby d...przyszłemu prezydentowi.
          Co będzie jak pomylisz d... i twoje lizanie z uwielbieniem trzeba bedzie przenieść na inną d....

Zatem lechosiu do roboty.Mam nadzieję,że wrażeniami się podzielisz na tym forym
    • karrambello Re: Oto przyszly Prezydent USA 30.01.12, 23:08
      @lechowski51, a co nas obchodzi USA i jego wybory prezydenckie? Toż nasze kondominium i tak będzie im lizać tyłki, ktokolwiek zostanie dzierżawcą Białego Domu... Parafrazując słynne słowa: "Polski zdrajcy - pachołki USA!". I nie myśl sobie, że to tylko w kierunku obecnego rządu, to dotyczy wszystkich tych, którzy robią z nas idiotów od 23 lat.
      • lechowski51 Re: Oto przyszly Prezydent USA 31.01.12, 09:31
        Mowisz karambello ze od 23 lat robia z nas idiotow,bo nie pozostalismy w tej swieckiej tradycji Oleksego,Kwasniewskiego,Czempinskiego i innych towarzyszy,ktorzy widzieli w Ameryce najwieksze zagrozenie dla naszego proletariatu?!.Ja tam byle troche czasu i nie rzucili mi sie z nozem do gardla jak innym Polakom na Wołyniu.Malo tego!.Podarowali nam duza czesc dlugow jakie porobil odnowiciel Gierek.
        Co do wyborow w Ameryce?!.Mam nadzieje,ze znajdzie sie pare osob zainteresowanych tym co sie dzieje u naszych natowskich sojusznikow,zwlaszcza ze przyjaciele Tuska zamierzaja umiescic w Krolewcu niebezpieczne zabawki wymierzone w Polske.
        • Gość: tbgy Re: Oto przyszly Prezydent USA IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.12, 10:25
          usa można o kant dupy rozbić naród bez własnej historii, bez własnych korzeni, oszukujący własnych obywateli (w tym Polskę jako partnera) z poziomem edukacji na poziomie gorzej niż słabym bo co drugi naukowiec to chińczyk lub słowianin, opowiadający bajki o krasnoludkach( all kaida) i wilku (bin laden)robiący z europą co chcą (bazy (m.onet.pl/strefa_tajemnic/5003522,detal.html) dają nam za życie naszych zołnierzy tani szmelc w postaci myśliwców f) więc gó... mnie obchodzą wybory w usa jeżeli to oni światu będą tworzyć własne zasady!fuck off united states,żolnierze gińcie za polskę bo za ropę i interes nie warto! tyle mam do powiedzenia do widzenia :-D
        • Gość: Tarzan Re: Oto przyszly Prezydent USA IP: *.flash-net.pl 31.01.12, 10:31
          Boisz się ataku Rosjan?

Dopóki będziemy wybierać do parlamentu ich agentów z Tuskiem na czele, możemy spać spokojnie. ;)

A Twój faworyt na fotel prezydenta USA ... sprawnym jest oratorem, zgrabnie posługuje się hasłami i sloganami - jak zresztą wielu polityków.

Ale obstawiam, że nie przejdzie prawyborów. Brak mu ... politycznej poprawności i chyba plecy nie za szerokie...

• Gość: Ika Smak i kolor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 10:56
      Lechosiu.Twoja fascynacja USA niesie pewne doświadczenia przynajmniej dla Ciebie.

Może podzielisz sie z nami wrażeniami z dotychczasowego sprawnego lizania d... obecnie panującego w USA.
      Zapewne to ciekawe z wygladu prawdziwa czekoladka a w zapachu i dotyku jak.
      Możesz nam to przedstawić.Zapewne bedzie to bardzo interesujące.

A swoją drogą dlaczego bierzesz się za lizanie następnej jeszcze niepewnej d... skoro miłościwie nam panuje inna osoba.Czy zatęskniłeś za bladą d... jakiegoś białasa.
      • lechowski51 Re: Smak i kolor 31.01.12, 13:17
        tarzan pisze;
        Boisz się ataku Rosjan?

Dopóki będziemy wybierać do parlamentu ich agentów z Tuskiem na czele, możemy spać spokojnie. ;)

A Twój faworyt na fotel prezydenta USA ... sprawnym jest oratorem, zgrabnie posługuje się hasłami i sloganami - jak zresztą wielu polityków.

Ale obstawiam, że nie przejdzie prawyborów. Brak mu ... politycznej poprawności i chyba plecy nie za szerokie...

Rosji sie nie boje,podobnie jak i Niemcow,boje sie Polakow,ktorzy zamiast dbac o polski interes narodowy,dbaja o swoj wizerunek na jewropejskich dworach.Przypomina mi to czas Sasow.
        A Amerykanie w przeciwienstwie do jewropejskich elit maja w nosie poprawnosc polityczna.Dla nich wazne sa podatki i cena galona benzyny.
        Dzisiaj chyba prawybory na Florydzie.Jak wygra Gingrich to prawdopodobnie nikt go nie zatrzyma w wyscigu na urzad prezydenta.
        • lechowski51 Re: Smak i kolor 31.01.12, 13:53
          I jeszcze takie oto wspomnienie.31 stycznia 1981 dzieki wielkiemu Prezydentowi USA Reganowi caly swiat uslyszal o Polsce i naszym pragnieniu Wolnosci.
          www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T5avzxLrBUY
          • lechowski51 Re: Smak i kolor 31.01.12, 17:25
            Do kin wchodzi Zelazna dama z Meryl Streep w roli glownej.Tutaj mozemy ja zobaczyc jak cieplo wyraza sie o Polakach
            www.youtube.com/watch?v=by1xk1i2hHo&feature=player_embedded
            • Gość: Ika W tym okresie Ty chyba broniłeś socjalizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 18:57
              Lechosiu tak dobrze o naszym kraju mówiono w 1982 roku.Ja to znam z najnowszej pisanej historii.

O nas wtedy wszyscy dobrze mówili oprócz Ruskich.Mieliśmy swoje 5 minut.

O temu przeydentowi czyli Reganowi to mógłbyś za pełną akceptacją d... lizać do woli.

Problem w tym,że ten Prezydent nie lubił tych co chcą mu d... lizać a co dopierow w Twoim wykonaniu.

Ale w tym okresie to Ty chyba broniłeś socjalizmu jak niepodległości.Poglądy zmieniłeś znacznie później ale na prowity i tak się nie załapałeś.Brak refleksu.
        • Gość: Ika Re: Smak i kolor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 15:59
          Lechosiu.

Co z tym smakiem i kolorem.Gdzie Twoje "niesamowite "wrażenia.
          • Gość: wspaniały Re: Smak republikanina IP: *.pl1.william.ir 31.01.12, 20:47
            do Wszechpolaka i faszysty czarnych:panie L51 pan zawsze popierał Jankesów i popiera bo oni nam tarczę antyrakietowa zainstalują w imię naszego zagrożenia przez Iran i takie tam baju baju, a my Polacy na te bajki się łapiemy , Ofset miał poprawić zatrudnienie w (Mielcu) i w Polsce i co wyszło wielkie oszustwo. Oszukano Polaków jak zwykle i teraz mamy nastepne świństo podstawione przez (żydowstwo) o sorry ACTA

Re: Atak hakerów
            lechowski51 26.01.12, 19:31 Odpowiedz
            No masz!.Okazuje sie ze jestem nie tylko agentem Watykanu ale tez agentem CIA.Tak juz mam.W Ameryce uchodzilem za gorliwego krytyka amerykanskiej rzeczywistosci a tutaj mi imputujesz ze jestem "ukryta amerykanska opcja".
            Tylko świnia typu Lechowski51 wychwala jaki dobrobyt zapanuje na świecie , jak wygra w USA republikanin. Po wygranej republikaniana ( uchowaj nas panie) zostanie rozbabrany Iran dla celów wyższych czyli pokoju i demokracji na świecie (wg.żydowstwa sorry USA). Nie zależna komisja opłacona przez bandytów za atlantykiem wskaże że Iran ma lub może robić bombę zamiast elektrowni im nie wolno wola świata (i znów sorry żydowstwa USA). Panie Lechowski pan jest fszustą oszukuje pan swoją teorią internautów jak komuna mordowała ( za cały czas trwania komuny mniej zginęło Polaków niż obecnej zimy z wyziębienia i dobrobytu jaki mają bez pracy i bez domni w śmietnikach) ale pan sługa pana B. ma w d_upie biednych bezradnych ludzi ważna plebania z złotymi kurkami do wody i wanny. 500 m kw. dla trzech buchai to dopiero ciasnota he he he..
            • lechowski51 Re: Smak republikanina 31.01.12, 21:01
              Widze ze mroz szkodzi nie tylko na cere.....
              • Gość: Ika Zamrozone zwoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 21:46
                Masz rację Lechosiu.Mróz to potęga.Musisz uważać na swoje wszystkie trzy zwoje mózgowe.

A widzę,że tradycyjnie uciekasz z tematu.
                A jak doznania z lizania.Nie podzieliłeś sie wrażeniami.
              • Gość: tbg Re: Smak republikanina IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.12, 23:01
                lechowski weż poczytaj sobie książki do lekturki raz! jedż do stanów zrobisz karierę jak krupa i tyle hehe,jak siedzisz tyle na tych forach to poczytaj o zabójcach ekonomicznych usa o szakalach wojsku pooglądaj dokumenty bo poza programami typu mass media może i nie interesuje cię nic albo poprostu nie wiem idź do pracy podróżój( nawet do usa) zajmij się jakąś pasją nie mam zamiaru ci tu dokuczyć tylko jestem szczery, jakbym po prostu coś o tym nie wiedział to bym trzymał rękę na dziobie, :-) pozdrawiam
                • lechowski51 Re: Smak republikanina 01.02.12, 09:35
                  W hameryce bylem i to dwa razy.Raz dluzej a drugi raz krotko.Poznalem niemal cale wschodnie wybrzeze a turystycznie dotarlem az do Arizony.Troche tez o Ameryce czytalem i czytam,coprawda nie o "szakalach" jak Ty.
                  Przebywalem w USA w tym czasie jak demokrata Wilus Clinton napieprzal rakietami od Libii,poprzez Jugoslawie az do Afganistanu.Obserwuje co teraz wyprawia demokratyczny czarodziej Obama.Kiedys gdy kupowalem w markecie, w dzielnicy zamieszkalej przez amerykanskich murzynow bylem jednym z nielicznych ktorzy placili dolarami,bo inni placili "food stempami" czyli bonami zywnosciowymi.Teraz jest jeszcze gorzej.Dlatego z nadzieja obserwuje obecne prawybory.Co prawda moj faworyt Gingrich przegral na Florydzie ale pozostalo 46 stanow i wiec wszystko moze sie zmienic.
                  Nie rozumiem Twojej awersji do Ameryki.Pomogli nam w czasie I i II Wojny Swiatowej,pomogli wyjsc z komunizmu a Ty nadajesz jak stare kroniki filmowe.Ameryka to piekny kraj,cudownych krajobrazow i dobrych ludzi szczegolnie tych z amerykanskiej prowincji.
                  • Gość: Ika Jak lizałem prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 10:55
                    Już najwyższy czas byś udał sie do swoich guru.Teraz bedziesz miał niesamowitą okazję nalizać się d.. do woli.A to białasow a to czekolada.O różnym kształcie i smaku.Teraz to najbardziej prawdopodobne.Przecież idą wybory.A ty zaopatrzony w nową szczękę na kleju,świrzym amerykanckim oddechem na pełnym bezdech -cmok i szybkie lizanie z jednoczesnym nabieraniem powietrz wraz z zapacjhem w Twoje szlachetne płuca.
                    Wracasz do kraju piszesz książkę"Jak lizałem prezydenta" Prawdziwy sukces wydawniczy zapewniony.
                    • Gość: wiedzący Re: Jak lizałem prezydenta IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.02.12, 12:31
                      Zapomniałeś lechosiu napisać że za seniora Buscha była duża recesja a Clinton wyprowadził kraj z recesji a w drugiej kadencji deficyt budżetowy USA był zerowy.I znowu młody synuś zadłużył o niebotyczne sumy.I ty jak zwykle tego nie chcesz widzieć.Szkoda gadać.Nawiedzony!
                  • Gość: DEMOKRATA Re: Smak republikanina IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.02.12, 10:50
                    Twój faworyt się wybulił ot co.
                    • Gość: Tarzan Re: Smak republikanina IP: *.flash-net.pl 03.02.12, 17:59
                      "Multimilioner Donald Trump poparł innego bogacza - Mitta Romneya - w wyścigu o republikańską nominację prezydencką. Wcześniej słynny aktor Chuck Norris udzielił poparcia innemu Republikanowi - Newtowi Gingrichowi."

Z takim poparciem wygra...Newt oczywiście ;)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11083868,Wybory_w_USA__Donald_Trump_poparl_Romneya__a_Chuck.html
                      • lechowski51 Re: Smak republikanina 03.02.12, 19:48
                        Romney'a popiera wielki biznes i establishment partyjny.Gingrich to faworyt przecietnego Amerykanina,ktory chce ciezko pracowac a nie zyc z zasilkow jak elektorat Obamy.
                        • Gość: Tarzan Re: Smak republikanina IP: *.flash-net.pl 03.02.12, 21:36
                          Pisałem Ci już, że plecy ma wąskie...

Fajny gość...ale niebawem o nim ludzie pewnie zapomną...
                          • lechowski51 Re: Smak republikanina 04.02.12, 09:50
                            Nie zapomna bo w Ameryce to jeden z najbardziej znanych od kilkunastu lat politykow.To dzieki niemu w latach 90 dokonal sie przelom w partii republikanskiej i w konsekwencji pozniejsze zwyciestwo w Kongresie i Busha w wyborach prezydenckich.
                            Moim zdaniem duzo wyjasni sie w "super wtorek" na poczatku marca.Moze byc rowniez tak ze nominacja Partii Republikanskiej dokona sie dopiero na konwencji wyborczej.
                            Bede z uwaga i sympatia obserwowal poczynania Gingricha i informowal o tym na forum.
    • Gość: Ika Czas na Mormona Lechosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 09:45
      Lechosiu masz kolejną d... do lizania.
      Wyobraź sobie u republikanów kandydatem na prezydenta zostanie Romney.www.tvn24.pl/-1,1733795,0,1,romney-miazdzy--w-nevadzie,wiadomosc.html.

Musisz zatem przygotować się na nowy smak d...
      Najciekawsze jest to,ze Ty jako katolik bedziesz lizał d... Mormona.

Koniecznie Lechosiu bedziesz musiał się podzielic wrażeniami.
      Lizać d... Mormona to już będzie prawdziwy Twój wyczyn.Jak to zniesie Twoje przywiązanie do wartości katolickich.
      • Gość: olo Re: Czas na Mormona Lechosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 10:27
        Pomijając dość niesmaczny język Gość portalu: Ika napisał(a): ...jako katolik bedziesz lizał d... Mormona.

Pewnie nie wiesz@ika, że JEDYNYM prezydentem wyznania rzymskokatolickiego był John F. Kennedy. Najczęściej to protestanci i kalwini. Ale zdarzali się też dość dziwnego wyznania, o czym mało kto wie. Np. Ronald Reagan deklarował się jako wyznawca Kościoła Uczniów Chrystusa.
        Mormona jeszcze nie było jednak to chrześcijańska religia.
        • Gość: Z Re: Czas na Mormona Lechosiu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.02.12, 10:51
          Ameryka jest już sprzedana i nas też to niedługo czeka KLIK
          • Gość: Tarzan Re: Czas na Mormona Lechosiu IP: *.flash-net.pl 05.02.12, 13:56
            Do synów Olimpu dodaj masonów, Iluminatów, gangsterskie rodu Rockefellerów i innych.
            To nic, i tak niebawem Oni wrócą i rozpieprzą ten świat...

Lubię takie historyjki, są znacznie ciekawsze niż tasiemce z tv. ;)

• lechowski51 Re: Czas na Mormona Lechosiu 08.02.12, 11:53
              No i zamiast mormona Romney'a albo protestanta/?/ Gingricha prezydentem mozezostac katolik?!

USA: katolik wygrał prawybory w trzech stanach

Rick Santorum wygrał wtorkowe prawybory w stanach Missourii, Minnesota i Kolorado. Oznacza to ponowne nawiązanie walki z liderami sondaży, Mittem Romneyem i Newtem Gingrichem.

Według niepełnych na razie obliczeń, Santorum, konserwatywny w kwestiach społecznych polityk, zdobył w Minnesocie 45 proc. głosów. 27 proc. głosów otrzymał kongresman z Teksasu Ron Paul. Romneya poparło 17 proc. wyborców, a Gingricha - tylko 11 proc.

W Missouri jego przewaga była jeszcze większa - uzyskał tam 55 proc. głosów, czyli ponad dwa razy więcej od Romneya, na którego głosowało 25 proc. wyborców. Trzeci był Paul z 12-procentowym poparciem. Gingricha nie było na liście kandydatów w tamtejszych prawyborach.

W dodatku rezultaty prawyborów w Kolorado, które też odbywały się we wtorek (jednak ze względu na różnicę czasu odbywały się później) pokazują, że w stanie tym Santorum również zwyciężył. Uzyskał 40 proc. głosów. Zaraz za nim znalazł się Mitt Romney z 35 proc. głosów. Na Newta Gingricha głosowało 13 proc. wyborców.

Źródło: niezalezna.pl
              • Gość: mormon Re: Czas na Mormona Lechosiu IP: *.tktelekom.pl 08.02.12, 12:36
                Lechowski51 pisze: "USA: katolik wygrał prawybory w trzech stanach" dostałeś pewnie orgazmu że KATOLYK będzie okradał bogatych (religijnie) Poloczków !.
                • lechowski51 Re: Czas na Mormona Lechosiu 08.02.12, 14:01
                  Jak przestaniesz uzywac rynsztokowego jezyka to mozemy rozmawiac...
                  • lechowski51 Re: Czas na Mormona Lechosiu 09.02.12, 10:19
                    Wszyscy byle nie Obama!
                    wpolityce.pl/wydarzenia/22850-czy-santorum-na-szanse-na-nominacje-konserwatywny-trzon-gop-przez-caly-czas-szuka-alternatywnego-kandydata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka