Dodaj do ulubionych

Dokarmiajcie ptaki

28.01.12, 12:53
Przyszla zima i nasi niebiescy przyjaciele nie maja co jesc.Na jarzebinie przed domem obsiadlo mi wlasnie stado kwiczołów.Nie dlugo do karmnikow przyleca sikorki i dzwońce.Czekam az wreszcie sie pojawi grubodziob...
www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.jerzygrzesiak.pl/bory4/crw_4594_kwiczol-d.jpg&imgrefurl=http://www.jerzygrzesiak.pl/lista87.html&h=280&w=400&sz=27&tbnid=5nCO9Ald9OCUOM:&tbnh=97&tbnw=139&prev=/search%3Fq%3Dkwiczo%25C5%2582%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=kwiczo%C5%82&docid=vUPy8hL3EcVNgM&sa=X&ei=VOEjT9SPOMvu-gbg07njCA&ved=0CEgQ9QEwAw&dur=229
www.google.pl/search?q=grubodzi%C3%B3b&hl=pl&client=firefox-a&hs=taS&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=kOEjT9i2Bsuh-Qaos8ziCA&ved=0CEAQsAQ&biw=922&bih=544
Obserwuj wątek
    • Gość: iguana Re: Dokarmiajcie ptaki IP: *.stalowa.pilicka.pl 28.01.12, 12:58
      Tak powinny wyglądać WSZYSTKIE Pana wątki !!! Aż miło było zerknąć i poczytać :) Pozdrawiam
    • Gość: Ika Dzieci dokarmiajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 13:36
      Lechosiu.Twoje"dobre serce" daje o sobie znać.
      To już sie wszystko zmieniło.
      To za komuny było hasło:

"Pomóż ptakom przetrwać zimę"

Natomiast jak nastała prawdziwa demokracja to hasło prawidłowo brzmi:

"Pomóż dzieciom przetrwać zimę"
    • Gość: @ Re: Dokarmiajcie ptaki IP: *.play-internet.pl 28.01.12, 13:43
      Mój ptak czuje się świetnie ma cieplutko i nawet kalesonki!!!!-hhehhe!!!
      -A tak na poważnie popieram jak rzadko twoje wpisy tu jesteśmy zgodni,dorzucił bym jeszcze te biedne wałęsające się po śmietnikach pieski-przecież jak wynosicie śmieci ludziska to możecie chociaż raz nie wkładać wszystkiego do jednego wora niezjedzone korytko ,kości ,etc.... po prostu pozostawcie gdzieś w altanie śmietnikowej w rogu i dajcie im też coś wszamać bo naprawdę to pies jest przyjacielem człowieka -nie ważne jaka rasa ale to prawdziwy przyjaciel!!!
      • Gość: Ika Bezdomnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 13:57
        Święta racja.I bezdomni bedą mogli sie posilić.Jak dokarmiano ptaki to o bezdomnych nikt nie słyszał.A teraz proszę.Więcej bezdomnych jak ptakow.
        • Gość: dino Re: Bezdomnych też IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.01.12, 14:15
          Bardzo lubię ptaki. Ale, niestety, mieszkam w bloku i jak dokarmiałem np. gołębie, to one, niewdzięczniki, zasrały mi cały parapet. Sąsiadka z dołu nawet folie założyła, żeby prania nie robić po kilka razy. No i jak tu być dobrym...?
          • Gość: konrad Re: Bezdomnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 14:43
            Zostawcie ptaki i zwierzęta wolnożyjące w spokoju.
            One sobie poradzą kierując się odwiecznymi prawami przyrody skoro udało im się przetrwać do epoki intrnetu.
            O psach śmietnikowych się nie wypowiadam bo nie znam tej rasy to chyba jakaś krzyżówka wilka z chwilową fanaberią człowieka który potraktował zwierze instrumentalnie.
            • Gość: znajoma Re: Bezdomnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 15:28
              Jeśli ktoś kocha zwierzęta to i ludziom pomaga. Pozdrawiam
    • Gość: ja Re: Dokarmiajcie ptaki IP: *.tktelekom.pl 28.01.12, 18:52
      Pierwszy raz zgadzam się z Tobą i popieram, za każdym oknem powinna wisieć słoninka i ziarno dla ziarnojadów, które można kupić np. w kaufl.
      Też czekam na grubodzioby kiedy przylecą do ogrodu na pestki po śliwkach.
      • lechowski51 Re: Dokarmiajcie ptaki 28.01.12, 18:56
        ...a to ze Ty sie ze mna zgadzasz pierwszy czy pietnasty raz interesuje mnie to jak zeszloroczny snieg.To ladnie ze dokarmiasz ptaki.
        • lechowski51 Re: Dokarmiajcie ptaki 31.01.12, 09:56
          Mam nadzieje ze niektorych zainteresuje dokarmianiem ptakow a innych Mackiewiczem?!.Pamietam jak pierwszy raz w zyciu wypozyczylem jego ksiazke z biblioteki w Londynie a byla to chyba Kontra.Zdumiala mnie jego znajomosc przyrody.W tle podwilenskich wsi,gdzie bolszewicy wprowadzali nowy porzadek cwierkaly dziesiatki rodzajow ptakow,po lasach hasały roznego rodzaju zwierzaki.Bylo to dla mnie odkrycie wielkiego pisarza,ktorego komunisci skazali na zapomnienie a jednoczesnie uswiadomienie jak malo wiem o otaczajacym mnie swiecie.
          Polecam wiec literature Mackiewicza i dokarmianie sikorek,dzwońców,grubodziobów,kwiczołów.....
    • Gość: @ Re: Dokarmiajcie ptaki IP: *.play-internet.pl 31.01.12, 10:15
      A już myślalem po pierwszych słowach że to o Maciarewicza chodzi!!-ulżyło mi bo nie wiem jak bym zareagował na to że jeszcze oprócz wielu jego fakultetów i profili wiedzy zna się idealnie na ptactwie!!!
      • lechowski51 Re: Dokarmiajcie ptaki 31.01.12, 13:30
        Maciarewicz to ignorant.Ekspertem od problemow lotniczych jest znawca komarow,motyli i much Niesilowski,ktory prof.Biniende badajacego z ramienia NASA katastrofe promu Columbia nazwal "nieukiem".Wybitnymi ekspertami sa tez Ci fachowcy z komisji Millera ktorzy jak i Rosjanie z odsluchu ustalili ze gen.Błasik siedzial za sterami samolotu.
        ...a ptaszki dokarmiaj!
        • Gość: Kmicic Re: Dokarmiajcie ptaki IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.12, 14:18
          Jak zwykle Panie Lechowski 51 ma Pan rację. Tym razem za Panem namawiam do dokarmiania ptaków. Na rynku po jedyne 3,50 zł jest kilogram pieknego slonecznika, ptaszki bardzo to lubią. A jak bardzo sikorki lubią orzechy.
          Ptaszki sobie poradzą, ale przy tych mrozach i śniegu pomoc potrzebna.
          • Gość: kris Re: Dokarmiajcie ptaki IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.12, 14:28
            Nie tylko ptaki, ale też pomóżmy bezdomnym psom i kotom.
        • Gość: @ Re: Dokarmiajcie ptaki IP: *.play-internet.pl 31.01.12, 15:03
          A to wiem!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka