Gość: Monika IP: *.tktelekom.pl 10.06.12, 12:04 Witam, czy ktoś może mi podpowie, gdzie w Tarnobrzegu można kupić książkę lub album o Jędrusiach. Dziękuje z góry za wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rudzielec Re: Jędrusie IP: *.xdsl.centertel.pl 11.06.12, 00:16 " Szlakiem Jędrusiów "-książka Eugeniusza Dąbrowskiego. Są dwie na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Jędrusie 11.06.12, 18:29 Może w muzeum na Dzikowie mają? Pozdrawiam, miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Jędrusie 11.06.12, 18:53 Mam tylko tom pierwszy, nie wiem, ile jest o Jędrusiach w tomie drugim. www.mhmt.pl/sklep.html?page=shop.product_details&category_id=9&flypage=flypage.tpl&product_id=23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. szmaciak Re: Jędrusie IP: *.devs.futuro.pl 11.06.12, 18:58 widzę że o prawdziwych partyzantach zdobyć wydawnictwo w dzisiejszych czasach to jest już poważny problem, za to badziewia o stawianych na pomnikach i ołtarzach bandytach i zdrajcach jest, że ho ho...nieprawdaż lechowskie51? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babinicz Re: Jędrusie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.06.12, 19:20 A czego się czepiasz Pana Lechowskiego 51, a dziękuj Mu że jeszcze ma nerwy aby Cie edukować, a ja mam nadzieję że wreszcie zmądrzejesz. Jędrusiom nie dane było przeżyć i doczekać sowieckiej niewoli. Inni nie mieli na tyle "szczęścia" więc spod jednego bandyty dostali się w ręce drugiego, a Ty bezkarnie plujesz na patriotów o Polskę walczących. Opamiętaj się!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. szmaciak Re: Jędrusie IP: *.devs.futuro.pl 11.06.12, 20:16 a ty babinicz wierzysz w to co piszesz czy piszesz w to co wierzysz, bo ja wierzę , że partyzanci byli do zakończenia II wojny Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Jędrusie 11.06.12, 19:10 Monika, pytałaś w Antykwariacie np. o tę książkę? Chodzi Ci o nową książkę? allegro.pl/e-dabrowski-szlakiem-jedrusiow-i2338853514.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonez ze wsi Re: Jędrusie IP: *.tktelekom.pl 11.06.12, 22:08 Tadeusza Sz zapytaj, dawny Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Jędrusie IP: *.tktelekom.pl 11.06.12, 23:19 Serdecznie dziękuję za info. Na allegro znalazłam, ale potrzebuję nową książkę na prezent. Jeżeli nie znajdę w muzeum, to istotnie, spytam jeszcze w antykwariacie. Może będzie w dobrym stanie, bo w końcu, liczy się wnętrze:) Pozdrawiam. Wielkie Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jędrusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 23:22 do p. Zycha podejdź- on uczy w liceum w tarnobrzegu :) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Jędrusie 12.06.12, 05:59 Tadeusz Zych "Odwet - Jędrusie 1939 - 1944 ". Zapytaj p.Zycha.Tak myślałam, że chcesz na prezent. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jędrusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 22:59 jeśli chodzi o książkę E. Dąbrowskiego "Bez broni" i "Szlakiem Jędrusiów" to faktycznie teraz oprócz bibliotek to pozostaje tylko np allegro o W. Jasińskim pisał jeszcze książki Janusz Krężel z Mielca natomiast około dwa lata temu album o Jędrusiach wydał p. T. Zych- z tego co się orientuję, to powienien jakieś egzemplarze mieć- jego trzeba pytać pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś