Dodaj do ulubionych

Piękna nasza Polska cała

15.06.12, 12:11
Witam, moje przybrane dzieci oglądają "Kota w butach" Proponuję w tym wątku porozmawiać o ciekawych miejscach w Polsce, które warto zobaczyć. Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego popołudnia:-)
Jaki ośrodek polecacie w Wielkopolsce?
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Piękna nasza Polska cała 15.06.12, 14:02
      Polecam!.Przy okazji wydaje mi sie ze przydalby sie portal w ktorym znajomi znajomym polecaliby miejsca w ktorych byli,zaklady fryzjerskie czy samochodowe,przeczytane ksiazki lub ogladniete filmy.
      Jak wybierasz sie di Wielkopolski to po drodze polecam tez Łagów
      www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/6206,miedzychod,agroturystyka-pokoj-kwatera-pensjonat-w-miedzychodzie-w-wielkopolskim;wielkopolskie/
    • Gość: gość Re: Piękna nasza Polska cała IP: *.wegorzewo.mm.pl 15.06.12, 20:32
      Ty od razu do Wielkopolski.
      Pooglądaj bliżej:
      www.juraparkbaltow.pl/
      • palacz67 Re: Piękna nasza Polska cała 15.06.12, 20:48
        Dzięki, nie byłam w Bałtowie, przejeżdżałam przez Wielkopolskę nad morze:-) Jechaliśmy blisko Gniezna i niestety nie zatrzymaliśmy się. Muszę tam wrócić. W podstawówce byłam na kolonii w Wiosce, zwiedzaliśmy wtedy Poznań, ale to było tak dawno. Zgubiłam się, bo się odłączyłam od grupy z siostrą. Wszystko przez lody jagodowe, nie mogłam sobie ich odmówić, a gdy już kupiłam, to grupę wcięło. Zostałyśmy w tym samym miejscu, wrócili po nas i nawet nam się za bardzo nie oberwało. Kupiłam sobie kieckę na wesele, ale mi się kolor nie podoba, koralowy:-) Córy mnie namówiły, miłego wieczoru:-)
        • palacz67 Re: Piękna nasza Polska cała 18.06.12, 20:35
          Jadę jutro z dzieciakami ze szkoły do Kazimierza Dolnego i Nałęczowa a Was zapraszam już dzisiaj na wycieczkę:-)

www.youtube.com/watch?v=MqcsE270IaQ&feature=related
          igorg.wrzuta.pl/film/1fVLesdBoD7/naleczow_film
          Byłam w tych miejscach kilka lat temu w ramach świetlicy wakacyjnej, polecam. Pozdrawiam ,miłego wieczoru:-)
    • e-ftalo Re: Piękna nasza Polska cała 21.06.12, 00:11
      No wiesz,o Wielkopolsce tu nie napiszę za wiele,bo to nie chyba nie to forum,dla mnie liczy się tylko małopolska (ta historyczna) i to co na wschód.
      Np co niedzielę są organizowane wycieczki rowerowe ,można zwiedzać różne miejsca
      • e-ftalo Re: Piękna nasza Polska cała 21.06.12, 00:18
        No właśnie ,apropo Nałęczowa,w sobotę organizują rajd rowerowy w Sławatyczach zwiedzanie terenów nadbużańskich,a w niedzielę rajd z Lublina w stronę Łęcznej i okolice,park narodowy,Roztocze.
        A pamiętam w szkole też często się jeździło do Kazimierza,Nałęczowa przy okazji polecam zwiedzić obóz w Majdanku,właśnie coś przebudowują
        www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120620/LUBLIN/120629951
        no i pasowałoby odwiedzić nowe lotnisko w Świdniku-jest na co popatrzeć,już sprzedają bilety na pierwszy lot,po 75zł-taniej niż autobusem

Acha,i jak jedziecie ,to polecam trasę przez Radomyśl-są piękne widoki no i można zobaczyć wiatraki w Charzewicach(przed Annopolem),widok dość niecodzienny
        • palacz67 Re: Piękna nasza Polska cała 21.06.12, 06:57
          Jechaliśmy przez Annopol, Dwikozy, widzieliśmy po drodze jeden wiatrak. Mieliśmy sympatycznego przewodnika, pana Rysia często odwoływał się do Sandomierza. Dzień wcześniej oprowadzał turystów po tym pięknym mieście. Teraz w Kazimierzu nie da się zwiedzić fary, bo jest w remoncie, ruiny zamku też są niedostępne dla turystów. Uważajcie na Cyganki, bo chcą wróżyć. Są nachalne i nawet zaczepiały dzieci. Usiadłyśmy przy kawie a jedna z Nich tak rzecze:
          "Paniusiu,masz urodę, daj pieniążka na szczęście" Siedziałam tyłem do Niej, więc to nie do do mnie:-) Koleżanka jej oparła, że każdy ma swoje szczęście. Wtedy Cyganka ze złością do Niej "Jaka uroda, taki charakter!" Mogłeś pojechać z nami, było kilka miejsc wolnych w autobusie. Pomógłbyś nam pilnować dzieci. Pozdrawiam, miłego dnia:-)
          • palacz67 Re: Piękna nasza Polska cała 21.06.12, 09:01
            Nie byłam tu nigdy, ale zapraszam na wirtualny spacerek. Pozdrawiam. Miłego dnia.
            www.youtube.com/watch?v=tNWzI_A19-g
            • e-ftalo Re: Piękna nasza Polska cała 22.06.12, 00:44
              Nie ma sprawy,mogę popilnować :D
              Mówiłem o trasie przez Radomyśl,Antoniów,Borów,Annopol,czyli przejazd przez San,z pominięciem Sandomierza.
              No ,dla mnie Sandomierz wcale taki piękny nie jest,poza rynkiem,to po ostatniej wycieczce już mam dość tych wszystkich gór.Zdecydowanie wolę prawy brzeg Wisły:D
              • palacz67 Re: Piękna nasza Polska cała 22.06.12, 07:02
                No, nie gadaj! Sandomierz jest piękny:-) Następnym razem zabiorę Cię na wycieczkę. W Zamościu byłeś? Znasz trasę? Może w wakacje by skoczył? Nie byłam tam nigdy. Pozdro.
                • e-ftalo Re: Piękna nasza Polska cała 23.06.12, 14:42
                  Trasę znam,ale nie byłem.
                  Faktycznie,nie spojrzałem na datę twojego posta i nie zauważyłem tematu,ale co tam.Prywatne wycieczki są i tak dużo ciekawsze,jak np zwiedzanie powiatu Stalowowolskiego i samego miasta,a mam chęć też na Niżański,tylko najgorsze że trzeba rano wstać,a ja zawszę śpię,w nocy się nie najlepiej wraca
                  No,gdyby tak było kilka osób,to już można jechać i daleko,nawet do Zamościa czy Biłgoraja,ale wiadomo jak trudno kogokolwiek znaleźć,nikt nie ma czasu
                  • palacz67 Re: Piękna nasza Polska cała 24.06.12, 12:45
                    Mam nadzieję, że w te wakacje coś zorganizujemy! Chciałabym zobaczyć te wiatraki:-) W Zamościu jest ZOO, w pierwszym tygodniu wyjeżdżam, ale później coś wymyślimy:-) Mam 3 namioty, pomyśl o tym:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka