IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.06.12, 15:25
czy to jest zgodnie z przepisami sanepidu i o paleniu, jeśli ekspedientki małego sklepu osiedlowego palą papierosy przed drzwiami otwartymi sklepu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lili Re: palenie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.06.12, 16:10
      Mi się wydaje że skoro palą na zewnątrz to nie ma tu żadnego łamania przepisów. Ktokolwiek może stanąc przy tych drzwiach i palic ,nawet jeśli tego nie będzie robiła sprzedawczyni i raczej nic zrobic nie można. To moje zdanie
      • lechowski51 Re: palenie 15.06.12, 16:43
        Nie macie wiekszych problemow?!
        • Gość: Tarzan Re: palenie IP: *.flash-net.pl 16.06.12, 14:37
          > Nie macie wiekszych problemow?!

To są właśnie problemy ludzi drogi Lechowski. Ludzie tym żyją, a nie polityką ;)

• nom73 Re: palenie 15.06.12, 17:48
      Gość portalu: zuza napisał(a):

> czy to jest zgodnie z przepisami sanepidu i o paleniu, jeśli ekspedientki małe
      > go sklepu osiedlowego palą papierosy przed drzwiami otwartymi sklepu?

Jeżeli jest to miejsce publiczne to obowiązuje zakaz palenia.
      Trzeba by zapytać właściciela tego sklepu co o tym myśli. :-)
    • Gość: panna monika zuza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 23:21
      ...chyba pogięło cię, wąchasz spaliny z aut, o autobusach -kopciuchach nie wspomnę a masz za złe dziewczynom, że sobie zapalą przed sklepem. Nie masz kobito większych problemów? Zajmij się psami, kotami pod blokiem, może jakaś starsza potrzebuje zakupów, bo nie wychodzi, nie szpieguj ludzi i nie donoś, bo się w piekle będziesz smażyć. Jeżeli ci to nie pasuje, po prostu tam nie chodź i już, finito.
      • nom73 Re: zuza... 16.06.12, 14:46
        Gość portalu: panna monika napisał(a):

> ...chyba pogięło cię, wąchasz spaliny z aut, o autobusach -kopciuchach nie wsp
        > omnę

Pod sklepem autobusy jeżdżą? :-)
        • Gość: panna monika a nie jezdzą...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 23:19
          ...możesz powiesz, że nie ma aut w naszym grajdolskim ciemnogrodzskim padole i że nie ma spalin???????????????///
          www.youtube.com/watch?v=Una_OZlEWCA
          Ps. smażę naleśniki, bo jestem głodna i się gibam
          • Gość: panna monika dzięki litza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 23:20
    • e-ftalo Re: palenie 16.06.12, 23:34
      Jakiż wielki problem,że wyszła sobie zapalić przed sklepem! Jaki to jest problem i afera! Dla mniejsce publiczne to tam gdzie się gromadzą ludzie czyli w sklepie,na przystanku autobusowym i w każdym pomieszczeniu. Ale przed sklepem? Tam nikt nie musi stać i nikomu to nie powinno przeszkadzać.
      Natomiast według najnowszych badań to dym spalin silników diesla jest najbardziej szkodliwy dla zdrowia
      • nom73 Re: palenie 17.06.12, 21:28
        e-ftalo napisał:

> Jakiż wielki problem,że wyszła sobie zapalić przed sklepem! Jaki to jest proble
        > m i afera!

Nie wiem jak przed sklepem, ale przed urzędem jest zakaz palenia.
        Nie wnikam w to co robią pracownicy tego sklepu, bo to nie mój sklep, ale jako właściciel nie chciałbym mieć pracowników, którzy co godzinę wychodzą sobie na 5 min., żeby zapalić papierosa. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka