Dodaj do ulubionych

Pedagog po wakacjach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 01:15
cytat z bloga masztalenki:
Pedagodzy ulicy
W poniedziałek po raz pierwszy w naszym mieście rusza projekt "Pedagodzy ulicy". Inicjatorem akcji jest radny Sławomir Partyka, który na co dzień jest pedagogiem w jednej z tarnobrzeskich szkół.
O co chodzi w projekcie? Mówiąc najprościej, pedagodzy wyjdą na ulice, aby lepiej i aktywniej zorganizować czas dzieciakom, które z nudów snują się po mieście.
Czy taka akcja jest potrzebna? Jak najbardziej. Niestety nie wszystkie dzieci mogą liczyć na to, że rodzice czy opiekunowie zorganizują im wolny czas. Często dzieci pozostawione są same sobie. Niestety nie potrafiąc wykorzystać wolnego czasu często popadają w kłopoty czy złe towarzystwo.
Dzięki projektowi pedagodzy w lepszy i łatwiejszy sposób będą mogli dotrzeć do najmłodszych tarnobrzeżan, w szczególności do tych, którzy potrzebują pomocy.
Dlatego będę wspierać każdą taką inicjatywę, która ma szansę pomóc innym.
Z uszanowaniem
Norbert Mastalerz

Tyle blogasek pana norberta.
Szkoda, że taka akcja nie wykluła się pod koniec czerwca, gdy małolaty zaczynały wakacje. Ale kto by tam miał czas o tym myśleć pod koniec roku szkolnego?
Dzieci są ważne, ale tylko wtedy, gdy można nimi "pograć". Dotyczy to zarówno prezydenta jak i niektorych radnych, w tym, Boże chroń, partyki.
Obserwuj wątek
    • Gość: miś Re: Pedagog po wakacjach IP: *.tktelekom.pl 20.08.12, 01:46
      A mnie się akcja bardzo podoba to ,że teraz .........ma sens ponieważ
      w czasie wakacji dzieciom jesteśmy w stanie zapewnić jakieś kolonie, wyjazdy a w czasie roku szkolnego już jest trudniej wiadomo praca .

Świetny pomysł i ze wszech miar godny naśladowania
      Gratuluję i czekamy na efekty :)
      • Gość: menda mleczna Re: Pedagog po wakacjach IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.12, 02:48
        no i co menda teraz powiesz na powyższe argumenty? puścisz mlecznego pawika?
        • Gość: znajoma Re: Pedagog po wakacjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 07:14
          Dobry pomysł. Miałam okazję być takim podwórkowym pedagogiem przez półtorej godziny pod jednym z tarnobrzeskich gimnazjów. Poznałam świetne dzieciaki i bawiłam się z Nimi przed szkołą. Dzieci pragną rozmowy, uśmiechu serdeczności, zabawy. Były w wieku od 3 do 9 lat. Później miałam okazję poznać mamusię jednej z dziewczynek, którą znałam przez forum. Popieram tę inicjatywę. Pozdrawiam, miłego dnia.
          • Gość: Tarzan Re: Pedagog po wakacjach IP: *.flash-net.pl 20.08.12, 09:05
            Dopiero teraz?
            Plakat tej akcji, wisiał na tablicy ogłoszeń obok której przechodzę od czasu do czasu zdaje się w czerwcu.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka