Dodaj do ulubionych

Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu

IP: *.smsiarkowiec.pl 22.08.12, 21:42

Wreszcie skończył się okres władzy poprzedniego rektora. Dopiero Sąd musiał go przekonać ,że musi odejść w niesławie. Nowym rektorem został młody , intelgentny człowiek . Wreszcie uczelnia otrzymała szansę na rozwój i nowoczesne zarządzanie. Poprzedniej ekipie już dziękujemy. Nikt za Wami nie będzie płakał. Jeszcze tylko trzeba się rozliczyć przed Prokuratorem za naduzycie władzy przy wyborach.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: heh... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.08.12, 09:33
      Człowieku co ty piszesz?
      Tego tworu nie powinno w ogóle być, jak i innych 300 pseudo uczelni w Polsce. Kształcą bezrobotnych zokolicznych wiosek, z wielkimi aspiracjami i papierkiem nie honorowanym nigdzie.
      • Gość: mieszkaniec Re: heh... IP: *.smsiarkowiec.pl 23.08.12, 22:32

Tu nie chodzi o Twoje umiejętności tylko o uczelnie ,która kształci studentów i będzie kształcić dalej. Po Uniwersytecie Jagielońskim też nie znajdziesz pracy w Tarnobrzegu. O prace to do Prezydenta , który obiecał rozwój miasta a narazie w tej kadencji rozwijają sie jego koledzy partyjni.
    • Gość: gość Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.flash-net.pl 24.08.12, 14:40
      Bardzo dobrze że idą zmiany, już dawno były potrzebne. Może nareszcie coś się zmieni, ruszą nowe kierunki NIE PEDAGOGICZNE, magisterka, mam nadzieję że nowe będzie oznaczało ROZWÓJ.
      • Gość: brawo Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 26.08.12, 18:52

Wreszcie . uczelni musi zaistnieć nowoczesność po to aby chciało sie studiować. Jak na razie to te parę kierunków i nic. Jest szansa . Młody doktor z Lublina który chce coś zmienić. Życzymy powodzenia Panie rektorze Maciaszczyk.
        • Gość: ja Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: 193.111.166.* 27.08.12, 12:59
          SZKÓŁKA NIEDZIELNA I TYLE.................
          JA PANIĘTAM KAZIMIERZA REKTORA Z WYKŁADÓW NA POLITECHNICE RZESZOWSKIEJ. MASAKRA.
          • Gość: zorientowana Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: 176.107.33.* 27.08.12, 16:14
            spoko spoko dr Maciaszczyk naprawde super czlowiek mialam z nim zajecia, a poprzedniego rektora spotkac tez mozna na WSPiA w Rzeszowie :)
            • Gość: student Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 28.08.12, 21:25

Rzeczywiście super ten nowy rektor Maciaszczyk. Tylko co z poprzednim będzie dalej wykładał czy nie . Apel do rektora Maciaszczyka . Niech ten Pana poprzednik wraca do Rzeszowa i tam sie realizuje razem z Kalitą - orłem jednym. Koniec folwarku.
              • Gość: Olo Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 29.08.12, 17:15
                Najwiekszy folwark to przerosnieta administracja na sztucznych zbędnych etatach, ciekawe co z tym balastem zrobia
                • Gość: nie student Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 30.08.12, 21:47

Duch starego Rektora jeszcze unosi sie po uczelni. Niektórzy już się pakują zwłaszcza z administracji . Pewne małżeństwo chodziło jak chcialo. Teraz wszyscy będą kochać Nowego. Samo życie.
                  • Gość: Waldeh Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.12, 08:00
                    jedna wielka kompromitacja - www.pwsz.tarnobrzeg.pl/uczelnia,wladze
                    • Gość: Jedrus Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 14:05
                      Szkoda tylko, ze nowy rektor wyniósł konflikt na zewnątrz i popsuł opinię o tej całkiem dobrej Uczelni
                      • Gość: Rysio Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 31.08.12, 17:18
                        ktos tu zapodał linka do władz uczelni, gdzie wciaz figuruje obsypanyłupieżemzbigosemnakrawacieKJ - szkoda, ze nikt z nowych władz PWSZ nie czyta naszego forum, ani nie reaguje na zmiany zmieniajac dane na stronie www uczelni
                        • Gość: Cenzor Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.12, 22:43
                          Zmiany na stronie uczelni mogą być powieszone dopiero 1 września. Wtedy zmienia się kadencja.
                          • Gość: fan Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.12, 13:07
                            Czy ktoś wie kiedy będzie uroczyste pożegnanie ojca uczelni
                            • Gość: diana Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 16:34
                              Odszedł, żegnając się tylko ze swoimi najukochańszymi...
                              • Gość: brzoza Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 03.09.12, 22:01
                                rzeczywiście żegnała starego Rektora garstka. Zegnający to Ci co nic nie robili tylko kłaniali sie w pas. Wśród żegnających takie persony z administracji które zarabiały po 8-9 tysięcy miesięcznie. Oni Nie płaczą za starym rektorem tylko za kasą . Nowy rektor inteligentny człowiek. Dobry wzór dla studentów.I co niespotykane w dzisiejszych czasach - DOBRZE WYCHOWANY.Uczelnia dostała szansę .
                                • Gość: były pracownik Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.stalowa.pilicka.pl 04.09.12, 12:42
                                  Pamiętam jak mnie z pracy wyrzucał...... pod bzdurnym pretekstem. Teraz ja mam satysfakcję, że jego spotkało to samo.
                                  • Gość: Hipek Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 11:43
                                    Zadne "to samo" bylego rektora nie spotkalo. Przeszedl na emeryture bo mial ponad 65 lat. Zarabiajac ok 15 tys mies. sami sobie policzcie jaka bedzie mial emeryture a jeszcze bedzie dorabial na WSPiA w Rzeszowie.
                                    Fakt jest niezaprzeczalny ze opinie wyrobil uczelni gorsza niz ma niejedna zawodowka. Rzadzil jak tyran, wyrzucal ludzi bez zwracania uwagi na to czy czlowiek ma za co zyc czy tez nie bo mu sie tak podobalo. Gorszego tyrana nie bylo w Tbg.
                                    Nie chcial aby studia magisterskie powstaly w uczelni bo pewnie to zagrazaloby uczelniom rzeszowskim glownie tej jego macierzystej. To samo bylo z nowymi kierunkami. Byl bezwzgledny dla pracownikow jesli student sie skarzyl (nawet nie majac racji). Nie wysluchiwal pracownika tylko wyrzucal.
                                    Pewnie ludzie odetchneli tak jak i moja siostra kiedys tam pracujaca. Tez ja wyrzucil bo jak twierdzil "stracil zaufanie".
                                    Nowy szef powinien wyrzucic niektorych co spijali smietane nic nie robiac szczegolnie kanclerza i tych wykladowcow z Rzeszowa ktorzy zrobili sobie niezle zrodelko z tarnobrzeskiej PWSZ.
                                    Trzymam z siostra kciuki za nowego rektora. Niech Pan zrobi porzadek w tej stajni augiaja Panie Maciaszczyk
                                    • Gość: mieszkaniec Tarnob Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.205.46.35.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.09.12, 19:53

Panie Maciaszczyk gratulujemy i czekamy na porządki w tej uczelni. Miała być chlubą a została miejscem do nabijania pieniędzy przez nielicznych kwes---rki i kanclerza III rzeszy oraz Kalitowców. Niech Pan się trzyma
                                      • Gość: Przyszły student? Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 22:01
                                        Myślę, że teraz szczególnie warto polecać tę Uczelnię by się jak najlepiej rozwijała. Moja znajoma już podjęła decyzję , że idzie na media i komunikacje społeczną (w ramach Socjologii). Pozdrawiam wszystkich przyszłych studentów PWSZ w Tarnobrzegu.
                                        • Gość: ja Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.tktelekom.pl 05.09.12, 23:08
                                          Ja też słyszałam że na socjologii jest ok a podobno mają o magisterkę się starać
                                          • Gość: zainteresowani Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.146.107.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.09.12, 13:27

Myślę ,że Nowy Rektor pokaże klasę w sposobie zachowania i nowy styl zarządzania . Opinia o nim w UMCS jest jak najlepsza. CI spadochroniarze z Rzeszowa spod herbu Posłusznego też powinni się już pakować . Rektor Posłuszny ich przyjmie a w Tarnobrzegu zapanuje wreszcie normalność. Maciaszczyk winien zatrudnić ludzi z Tarnobrzega . Tylko wyciąć wrzody pozostawione przez Starego Rektora.
                                            • Gość: obserwator Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.09.12, 15:55
                                              Bardzo dobra zmiana.Może skorzystają studenci , a pracownicy administracyjni nauczą się punktualnego przychodzenia do pracy i wykażą większy profesjonalizm w obsułdze studentów.
                                            • Gość: Roman Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.12, 18:17
                                              Podoba mi się dzialanie nowego Rektora. Już zwonił z pracy Kwestorkę, bezkrytyczną wielbicielkę poprzedniego rektora. Nic nie robiła innego tylko podlizywała się Jaremczukowi, zgodnie z powiedzeniem: pracownik mierny ale wierny.
                                              • Gość: były student Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 06.09.12, 21:55
                                                Miałam zajęcia z tym Nowym Rektorem. Studenci Go uwielbiali. Otwarty na wszystko co dobre dla uczelni. Stary Rektor bał się młodych inteligentnych pracowników. Chciał zniszczyć kandydata który miał dość dyktatury. Kwestorka i kanclerz winni sami sie zwolnić skoro do końca stali przy Jaremczuku i pluli do ostatniego dnia na Maciaszczyka .Taka to elita byłego rektora. Porażka i koniec.
    • Gość: tarnobrzezanin Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.flash-net.pl 08.09.12, 22:15
      Rektorem tarnobrzeskiej uczelni powinien zostać TADEUSZ ZYCH-profesor URz.dr habilitowany rodowity tarnobrzeżanin a tak przybłęda zastąpił przybłędę
      • Gość: Oslo Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 09.09.12, 00:18
        Lepiej żeby nie bo zrobi tam mastalernie
        • Gość: Szktokholm Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 09.09.12, 10:36

Oczywiście rację ma Oslo Prof. T. Zych już dawno stracił twarz wspaniałego Tarnobrzeżanina. Za kasę i władzę trzyma z każdym a w szczególności obrzydlwe jest bezkrytyczne podlizywanie się obecnemu Prezydentowi.Ponadto nie nadaje się do zarządzania . Wykazał to będąc zastępcą Prezydenta . Niech ten młody intelidentny człowiek spoza Tarnobrzega pokaże co potrafi. Dobrze jest teraz narzekać , ale jakoś nikt z tych Tarnobrzeżan nie podjął walki z Jaremczukiem. Pan T. Zych jest zawsze gotowy do zaszczytów jak ma je podane na tacy. Troche obiektywizmu a nie zalkinania rzeczywistości.
          • Gość: mix Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 19:41
            Pamiętam jak kiedyś dr Tadeusz ostro oponował Norbertowi a teraz próbuje go usprawiedliwiać więc coś w tym musi być
    • Gość: Wiola Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 13.09.12, 21:51

Otoczenie miejskie dobrze odebrało wybór nowego rektora. Nawet Prezydent Mastalerz co czyni bardzo rzadko zlożył gratulacje i życzenia pomyślności dla nowego rektora i uczelni.
      • Gość: sympatyk Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.09.12, 23:21
        Dobrze że piszecie Państwo o nieprawidłowościach /jeśli to jest prawdą/ na uczelni która jest naszą wizytówką i dlatego z troska patrzę na to co się tam dzieje. Już dawno niepokoiłem się tym że nie powstają nowe kierunki, że nie ma drugiego stopnia, czyli magisterskich.
        Pytam jednak dlaczego nikt nie odważył się napisać o tym wcześniej?
        • Gość: Hiepk Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.12, 15:15
          A co by to zmienilo? Wiesz dlaczego nie bylo nowych kierunkow? Bo Jarema nie pozwalal niczego otwierac. A jak ktos wspomnial o otwarciu nowych kierunkow ksztalcenia to podobno zaraz stary rektor go zwalnial z pracy.
          Mam nadzieje ze teraz mlodemu rektorowi uda sie zrobic cos dobrego
          • Gość: myślący Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 14.09.12, 20:41

Tak . Ten Jaremczuk to niech sobie odpocznie. tylko dlaczego nie może sie przyznać do tego ,że już go nikt nie chcial. Walka i metody jakimi walczył obnażyły go zupełnie. Obrzydkiwy typek i ten jego potworny bez uczuć dwór.Zaraz o nich zapomnimy i to by było jedynie słuszne.
    • Gość: Kandydat Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 10:56
      Podobno nowy rektor już zamyka kierunki studiów. A miało być tak pięknie
      • Gość: Hipek Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.12, 07:48
        Jak nie wiesz baranie co w trawie piszczy to sie nie wypowiadaj. Jak moze rektor zamknac kierunki? Po pierwsze bez zgody senatu nie wolno mu tego zrobic a potem i tak trzeba prosic Ministerstwo o zamkniecie. Po drugie skoro zamknie to czy bedzie rzadzil?
        Nie ruszy tylko socjologia bo za malo chetnych jest natomiast pozostale kierunki ruszaja jak najbardziej. Wystarczy ruszyc doope i zadzwonic do szkoly albo pojsc osobiscie a nie pierdoly pisac
        Hipek
        • Gość: ja Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.tktelekom.pl 19.09.12, 17:12
          A skąd wiadomo że za mało chętnych, skoro nie pozwolono dokończyć rekrutacji??? Może by ktoś złożył papiery...
    • Gość: student mietek Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 22:30
      nowa kanclerz też sobie doskonale da radę z wszystkim i z wszystkimi, a szczególnie z tymi którzy siedzieli i nie robili nic oprócz słodzenia tam gdzie słodzić wypadało :)) trzymamy kciuki, rektor to wspaniały człowiek, wreszcie odpowiedni na tym stanowisku, kwestor młoda ambitna osoba a w młodości siła
      • Gość: były student Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.30.246.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.09.12, 12:17
        tylko trzeba mieć jeszcze coś w głowie
        • Gość: zosia Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 24.09.12, 22:42
          Były student. Nie martw sie o glowę nowej kwestor i kanclerz. Mają dobrze poukładane w głowie. Już gorzej byc nie mogło jak za Jaremczuka.
          • Gość: hiapu Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 10:33
            nowa kanclerz to jedna z tych która bardzo lubi siedziec i nie robic nic oprócz kawek i herbatek. kwestor ciezka we wspolpracy. jak nie wiesz sie nie wypowiadaj
            • Gość: stefan Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 11:54
              A ty jesteś tak dobrze poinformowany czy zawistny
              • Gość: hiapu Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 11:58
                a ty jestes taki ciekawy czy nudzi ci sie?
                • Gość: mruczuś Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 25.09.12, 22:55
                  Nic nie robic i zarobić to w dzisiejszych czasach
                  prawdziwa sztuka .Towarzystwo Maślankowo-Cielińskie nie może pogodzic sie z przegraną. J a też bym się nie pogodził za taką kasę.
                  • Gość: zniesmaczona Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 26.09.12, 22:57
                    Mam wrażenie, że od pracowników uczelni powinno się wymagać pewnego poziomu, kultury i klasy. Myślę, że rozgrywki między Państwem nie powinny odbywać się na publicznych forach. To wstyd. Piszą pracownicy, bo widać po stylu i szczegółach, których inne osoby nie znają. Psujecie Państwo wizerunek uczelni- swojego miejsca pracy. Przystopujcie, bo to nikogo nie interesujcie oprócz Was.
                    • Gość: IZA Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.static.sl-net.pl 22.10.13, 13:17
                      Teraz jest w PWSZ taki zamordy-m że nawet pracownicy się nie wypowiadają o upadku uczelni.
                      • Gość: cińka Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.13, 13:24
                        he he he a kto będzie z tobą gadał ? przecież ty sama do siebie piszesz posty... ha ha ha! oj żal dpę ściska oj ściska ha ha ha!
                        • Gość: IZA Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.static.sl-net.pl 30.10.13, 13:52
                          a TY cińka <LOL>
                          • Gość: Iza II Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.204.78.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.11.13, 21:43
                            Na tym forum autor "re nn" i "cinka"to ta sama osoba bardzo wysoko postawiona w uczelni i bardzo wysoka wzrostem. Bardzo nie lubi krytyki.
                            • Gość: IZA Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.static.sl-net.pl 08.11.13, 13:38
                              Jak nie lubi to polubi co ty na to?
                              • Gość: student Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.205.151.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.11.13, 23:41

W PWSZ w Tarnobrzegu rodzinna atmosfera . Wszyscy się kochają.
                                • Gość: IZA Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.static.sl-net.pl 21.11.13, 14:38
                                  Ciekawe jak długo jeszcze tak się będą kochać, czy aby do najbliższych zwolnień?
    • Gość: zniesmaczony 2 Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.flash-net.pl 27.09.12, 11:47
      Popieram zniesmaczoną, gościu bredzisz i jesteś chamski. Klawisz to bardzo złe określenie dla człowieka, który się zajmował resocjalizacją więźniów. Wybory nie były fałszowane potwierdził to niezawisły sąd prawomocnym wyrokiem, reszta jest też twoim wybrykiem chorej wyobraźni. Daj ludziom pracować spokojnie.
      • Gość: gina Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 27.09.12, 12:09
        zniesmaczony 2 pracowniku PWSZ szukaj nowej pracy. Już po twojej PWSZ w Tarnobrzegu.
        W czasie pracy macie czas na forum pisać to takie nowe porządki Maciaszczyk wprowadził że pracownicy się nudzą i na forum go wychwalają, to wcale się nie dziwie pluciu na Jaremczuka pewnie wymagał by ludzie pracowali?
      • Gość: Pływak Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.ip.netia.com.pl 26.10.12, 10:17
        Lubi robić medialny szum w okół siebie i nic poza tym. Chce zrobić karierę w pipidówce.
    • Gość: SF Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 27.09.12, 11:53
      Zgadzam się z tobą pewnie dostał dyspozycje od PO by po cichu zlikwidować uczelnie a naiwni z Tarnobrzega myślą że to złoto się świeci. Ciekawe co będzie po akredytacji w październiku?
      • Gość: zniesmaczona Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 27.09.12, 12:35
        WSTYD! Poziom akademickiej dyskusji! WSTYD! Przestańcie wypisywać brednie- obydwie strony! Dyskutujcie w uczelni, a nie na forach!
        • Gość: gina Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 27.09.12, 12:46
          zniesmaczona jesteś pracownikiem uczelni ?. Brawo nowy rektor pracownikom się nudzi a on nie reaguje.
          • Gość: zniesmaczona Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 27.09.12, 18:21
            Nie, nie jestem pracownikiem uczelni, ale jestem mieszkanką tego miasta z dziada pradziada, i chcę aby się rozwijało i prezentowało poziom. Szkoła wyższa dla mnie była nobilitacją tego miasta. Byłam dumna z tego, że mamy taką szkołę. Moje doświadczenia z moich studiów były takie, że uczelnie, to były miejsca, gdzie rozwijała się wiedza i kultura. To co prezentujecie Państwo w tej chwili, to żenujący poziom. Nie wiem kto ma rację i o co się kłócicie tak do końca, ale nie róbcie tego w taki sposób, bo zachowujecie się jak miejskie plotkary, a nie pracownicy szkoły wyższej. Chciałabym, aby szanowano naukę w moim mieście i tyle w tym temacie!!!
            • Gość: Wioletka Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 29.09.12, 21:46

Na forum w sprawie uczelni nie piszą jego pracownicy ,lecz zwolniona kwestor ,która ma teraz dużo wolnego czasu. Te szczegóły które podaje wynikaja z jej wiedzy przed zwolnieniem ,resztę sobie dośpiewuje. Te wszystkie ciekawostki a zwłaszcza ta ,ze PWSZ będzie filią UMCS nie wymyśliła kwestor . To juz poprzedni rektor mówił strasząc pracowników. Przegrana boli bo okazało sie ,ze poprzedni dwór rektora to mali niedouczeni ludzie. Rektor Maciaszczyk to ma przewage nad innymi w tym,że ma głowę i chce coś zrobić dla uczelni -nie dla siebie jak Ci którzy straszą na tym forum a będąc pracownikami ciągnęli do siebie.
              • Gość: zniesmaczona Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 30.09.12, 07:08
                to po co ją zwolnił, jak chwali nową władzę- nie rozumiem? nie zmienia to faktu, że ja widzę dwa obozy i jesteście (OBIE STRONY) śmieszni i obniżacie autorytet szkoły.
                • Gość: zniesmaczona 3 Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 30.09.12, 11:06

Poprzednia kwestor nie chwali nowej władzy . Wręcz przeciwnie opluwa z powodu przegranej . Ma wielkie życzenie ,aby nowemu rektorowi sie nie powiodło. Ale to tylko życzenie . Uczelnia ma wielką szansę ale na pewno nie z ludźmi ze starego najbliższego otoczenia poprzedniego rektora, co dotyczy równiez poprzednią kwestor. I niech nie miesza w to PO . To chora wyobraźnia osoby przegranej. Najwyższy czas aby wszyscy uznali wybór nowego rektora i zabrali sie do roboty. Jak nowy rektor wywali leniów i nieudaczników będziemy z nim - DLA DOBRA UCZELNI I MIASTA
                  • Gość: zniesmaczona Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 30.09.12, 16:13
                    To jakiś absurd! Wy chyba nie rozumiecie co Wam chcę powiedzieć? Już nikt nie wie o co tu chodzi. Jedno jest pewne- straciałm zaufanie do Waszej szkoły po tych "mądrościach", które tu czytam. Takich ataków agresji nie wylewa się na forach i nie pierze publicznie brudów. Rektor powinien was wszystkich wylać za głupotę.
                    • Gość: spokojny Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.cdma.centertel.pl 08.10.12, 21:06

Nie wierze w to co czytam Dziwne ze tak latwo mozna kogos krytykowac Wypadaloby opanowac emocje i wprowadzic zmiany.Tylko od studenta zalezy czy po ukonczeniu studiow znajdzie prace
                      Konia z rzedem temu kto jest pewny ze dyplom nawet najlepszych uczelni zagwarantuje mu zatrudnienie Pobozne zyczenia A na marginesie mysle ze PWSZ nie jest taka najgorsza ale oczywistym jest ze najglosniej krzycza Ci co w srodku sa prozni ....Wierze Ze nowe wladze zadbaja o dobry wizerunek uczelni...Pozdrawiam studentow
    • Gość: Gość Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 08.10.12, 12:52
      Nie taki wspaniały jak go malują!!
      • Gość: napletek Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 13:56
        Chciałbym wnieść kilka cennych zdań do tej jakże budującej dyskusji. Poczynając od nazwy autora rzecz jasna..
        PWSZ w Tarnobrzegu to taka sama uczelnia jak te w Warszawie, Krakowie, czy Poznaniu, no.. może tutaj student ma wiecej tzw. luzu.
        Lecz wiedza która spływa na żaka w tbg jest jak nieoszlifowany diament, tylko od jego własciciela zależy co z nim dalej zrobi.
        Także przestańcie pierdzielić farmazony, jaki to syf jest z tego PWSZetu tylko weźcie się za naukę!
        Na koniec swej jakże pouczającej WAS wypowiedzi dodam tylko że nie ważne są papiery tylko znajomości! i w tym miejscu chciałbym pozdrowić "cały LUBLIN"
        Miłego dnia!

• Gość: IGOR Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 09.10.12, 14:49
          tu się dostają wszyscy a na renomowanej uczelni jest nieco inaczej. Zresztą część kadry magisterskiej to musiałaby się jeszcze iść douczyć a nie studentów uczyć, jak sami niewiele wiedzą. No ale jak to mówią kto ma znajomości i układy tam pracuje. A inni pracownicy mimo iż mają jakieś pojęcie o wykonywanej pracy i przygotowanie zawodowe, a nie mają poparcia muszą odejść. Kanał tam jest i tyle.
          • Gość: student Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.183.224.236.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.10.12, 18:57
            Trzymamy kciuki za nowego rektora. Czas rozruszać tą zramoloną uczelnie . Właściwy człowiek na właściwym miejscu .
            • Gość: Igor Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 09.10.12, 19:32
              To nie jest właściwa osoba na to miejsce.
              • Gość: nie Igor Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 09.10.12, 23:09

A właśnie Igor ,ze to jest człowiek na właściwym miejscu. Jest dobrze wykształconym ,młodym czlowiekiem . Po pierwsze umie się zachować w każdej sytuacji. Nie jest zawistny .Ma pomysły . Szkoda ,że nawet jego najbliżsi współpracownicy nie moga dotrzymać tempa które narzucił. W szczególości chodzi o myślenie i klasę . To się ma bądź nie. Większość nie ma. Obserwuje i nie widze aby któś z otoczenia nowego rekora zbliżął się do jego poziomu. A to nie wróży nic dobrego. Sam może nie dać rady. Może jednak zbyt surowo oceniam pracowników uczelni. Może ktoś ma inne zdanie.
                • Gość: Marcel Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 10.10.12, 12:26
                  I tu się nie zgodzę, ze on ma klasę i jest sprawiedliwy. Większa klasę w zachowaniu to reprezentował już poprzedni rektor. Jedynie to on jest młody i nic poza tym.
                  • Gość: miro Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 10.10.12, 12:37
                    i administracja jest większa niż kadra dydaktyczna
                  • Gość: Igor Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 10.10.12, 14:56
                    Wszyscy mądrzy i wykształceni ludzie zostali pozwalniani z tej uczelni, a zostali Ci tylko kto ich ktoś popiera i mają układy. Część z tej administracji to zwykłe obiboki jeszcze którym poprzedni rektor sfinansował studia. Pokończyli pedagogikę, która nijak się nie ma do zajmowanych przez nich stanowisk. Nowy rektor nic nie zrobił jeszcze przełomowego. Ja tam zmiany nie widzę. Jedynie to chyba nowa Pani Kwestor to faktycznie zajmuje adekwatne miejsce, właściwa osoba na właściwym stanowisku. Tam to trzeba osoby, ale która zrobi porządek z tymi obibokami, a nie przenosić ich ze stanowiska na stanowisko.
                    • Gość: Student Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 11.10.12, 22:15

A właśnie ,że robi dużo . Nie widzi tylko ten co nie chce zobaczyć. Zwłaszcza Ci co zostali zwolnieni bąź odsunięci. Nie moge pojąć jak można byłemu rektorowi przypisać klasę .i styl. To właśnie ten facet był bez klasy i stylu . O tym wie każdy kto sie z nim spotkal. Ten kto chwali to zapewne członek dworu starego rektora. A dwór raczej nie wróci. Powodzenia w nowej rzeczywistości dla sługusów poprzedniego rektora.
                      • Gość: Janosik Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 13.10.12, 12:09
                        A nie reprezentuje sobą nic lepszego od poprzedniego. Jestem tam na co dzień wiec wiem jak sie sprawy mają i o co tak naprawdę tam i w dzisiejszym świecie chodzi. Wydaje się tam ciężkie pieniądze, ale na remonty nowoczesnych gabinetów dla rządzących, a dla pracowników na podwyżki to nie ma.
                        • Gość: mieszkaniec miasta Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 09:45
                          Przykra jest ta dyskusja, nie można kogoś osądzać na początku drogi, musi upłynąć czas, aby stwierdzić kto jak zarządza i dać szanse tym młodym ludziom zmienić oblicze tej uczelni, naszej uczelni - tego miasta, w którym mieszkamy my wszyscy. Czas zmienić wizerunek, a na podwyżki trzeba sobie zasłużyć, angażując się we wzajemną pomoc i ciężką pracę. Osądzić kogoś można dopiero po co najmniej roku zarządzania i zobaczyć czy zmieniło się coś dla dobra tej uczelni, studentów i wszystkich jej pracowników.
                          • Gość: obserwator Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.31.62.132.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.10.12, 14:10
                            Panie Rektorze Maciaszczyk. Ma Pan przyzwolenie na zmiany. Tylko czy Pan je przeprowadzi.? Ci nowi Pana ludzie tacy jacyś niemrawi. Nie nadążają za Pana stylem i myśleniem. Może się poprawią . Dopiero wtedy można mówić o podwyżkach. Oby tylko spełnił Pan co zamierza. Po roku będziemy mieć pogląd na temat Pana sukcesów i porażkach. A teraz robić porządki po starej ekipie.
                            • Gość: Igor Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 14.10.12, 19:44
                              Kiepska obsada na stanowisku kanclerza.
                              • Gość: mel Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 15.10.12, 21:45
                                A ja uwazam, ze rewelka, ma zasady, u niej krotka pilka i prosto do celu.
                                • Gość: Janosik Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 17.10.12, 15:24
                                  No i tu poprzednik ma rację. Dekoratora wnętrz tam nie potrzeba tylko osoby logicznie myślącej, która z głowa umie wydawać pieniądze. Tam jedynie kwestorem jest po zmianach odpowiednia i solidna osoba.
                    • Gość: student Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 20:52
                      grzesiu tak się zastanawiam nad tym co piszesz ....
    • Gość: cdn Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 21:45
      Ktoś kto sra na swoje gniazdo nie powinien w tej szkole pracować ani się uczyć. Tym bardziej pisząc takie swądy na swojego szefa. Ja bym wypierdzieliła takiego pracownika na zbity pysk bo to kret jest śmierdzący a podwyżki dla takiego osobnika to już żenada. Z tego co wiem od ludzi to remonty będą stopniowo w całej szkole. Poprzednia ekipa nawet dziury po kołku nie zaszpachlowała co dopiero remont po 11 latach.
    • Gość: ania Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 21:03
      a tu się grubo mylisz wyremontowano już kilka pokoi, reszta w dalszej kolejności, już wszystko wygląda dużo dużo lepiej, nareszcie po 11 latach ktoś się wreszcie za to wziął, aby godnie prezentować to co mamy, dla tych, od których zależeć będzie przyszłość tej uczelni
      • Gość: Igor Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 16.10.12, 10:37
        Ja tam nie zauważyłem, żeby w tym pokojach był potrzebny remont. To jest zbędne wydawanie pieniędzy. Uczelnia miała oszczędzać, a tym czasem remonty sobie robią. Lepiej by pomyśleli o tym żeby więcej studentów mieć. A nie wymyślać cuda na kiju w tych pokojach
    • Gość: basia Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.31.147.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.10.12, 19:01

I widzi Pan Panie Rektorze Maciaszczyk . Trzeba było wyrzucić starą ekip e i dzisiaj miałbyś Pan spokój nie tylko na forum ale towarzystwo które by zostało szarpałoby robotą ,że hej . A tak nikt nie ucierpiał to robią krecią robotę.
      • Gość: kicek Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.12, 11:29
        do basi. wiesz ludziom geby nie zamkniesz. zawsze beda antagonizmy. a co do wyrzucania kadry. nawet gdyby nowy rektor wyrzucil wszystkich to on sam mialby problem. nowi ludzie jak przyjda beda "zieloni" i nie beda w stanie pociagnac pracy na uczelni przez dlugie tygodnie zanim sie wdroza. Inna sprawa ze mnie sie tez nie podoba wylewanie brudow na forum.
        a z drugiej strony rektor uczelni ma wieksze zmartwienia i inne klopoty jak zapewnic ciaglosc zycia uczelni a nie sciganie jakichs burkow ktorzy cos tam gledza bo niezadowoleni. Psy szczekaja ale karawana jedzie dalej.
    • Gość: marcel Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 21:13
      A ja myślę, że muszą to być całkiem fajni ludzie skoro tak im wszyscy zazdroszczą i tak o nich źle piszą
    • Gość: marcel Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 22:38
      wszystkim dedykuję: www.youtube.com/watch?v=DzVWoOd7lRQ&feature=related
    • Gość: polo Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 14:42
      Jaki nick taka wypowiedź ha ha ha....
      • Gość: Gość Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 30.10.12, 15:37
        Tak dokładnie było jak Brezniew pisze. Naobiecywał gruszek na wierzbie i niby taki sprawiedliwy miał być, a to nie prawda. Tam nic zmianir nie uległo tylko zmiana stołków przez pewne osoby.
        • Gość: IGOREK Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.ip.netia.com.pl 10.11.12, 21:52
          Nikt specjalny, znam dobrze więc wiem o czym mówię. Układziki tam panują. Tam nikt nie ma pracy poza tymi co mają jakiś układ z samym rządzącym lub kimś z nim w bliskiej komitywie.Ktoś kogo nie ma kto poprzeć to idzie na zieloną trawkę. Ta szkoła to żadna renoma, liczy się ilość a nie jakość. To jest jedna z tych uczelni co kształci ludzi, którzy normalnie w czasach wyżu demograficznego nigdy by się nie dostali na studia. A kształcenie takich osób to tylko zmniejsza szansę dla osób z czasów wyżu. Już dawno powinni pozamykać takie wytwórnie, to może poprawiła by się sytuacja na rynku pracy dla ludzi wykształconych, ale przede wszystkim inteligentnych. Dziś nie masz znajomości to możesz sobie dyplom wsadzić... a nowy rektor niech nie obiecuje cudów co to on nie narobi...
          • Gość: klops Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 21:38
            "Nikt specjalny, znam dobrze więc wiem o czym mówię itd..." Takie pierdoły to się rzadko czyta ale internet jest wielki, byle matoł coś nabazgrze i myśli że wszystkie rozumy pozjadał. W Polsce to już chyba jest normą że malkontentów, matołów, ludzi zawistnych i tzw hamulcowych jest do bólu. Na szczęście czytając inne wątki różnych forum należy stwierdzić, że nie jest tak źle.
            • Gość: Brzoza Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 12.11.12, 15:48
              Igor pisze prawdę. Tak niestety jest.
              • Gość: klops Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 16:36
                Niestety brzozo albo celowo kłamiesz albo również twoje matołectwo osiągnęło zenitu.
                • Gość: Hipolit Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 14.11.12, 16:52
                  Nie odpowiedni facet jak na takie stanowisko. Lepszy byłby drugi kandydat Rogowski bo to reprezentatywny, kompetentny i inteligentny facet. Klawisz tam nie był potrzebny!!

• Gość: fiona Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 20:26
                    Hiplit a ja uważam, że obecy Rektor jest idealny, silny, inteligentny i super przygotowany do wprowadzenia zmian korzystnych dla tej uczeln, zmian na lepsze, wyprowadzenia z marazmu i uśpienia, Rogowski chypa kpisz, sprzedawszyk i tyle
                    • Gość: aaa Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.11.12, 21:12
                      @fiona
                      Czy ty jesteś studentką czy pracownikiem PWSZ. Sądząc po ilości błędów to nie nadajesz się nawet do zbierania liści przed budynkiem. Ogarnij się!
                  • Gość: Klops Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 21:24
                    Hipolicie pier..licie, tyle niejaki a właściwie nijaki Rogowski (no bo ile razy mozna kandydowac i wycofywac sie z kandydowania) mogl zrobic dla Uczelni co Jaremczuk, czyli ja zamknac... Po 11 latach...
    • Gość: Kicia Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.12, 13:22
      Moze chca zeby ich oswiecilo zeby wiedzieli co robic :-)
    • Gość: Diana Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 16.11.12, 00:03
      Nie rozumiem jak możesz wyrażać się w ten sposób o Osobach, których nie znasz. Najłatwiej jest szczekać w ukryciu. Jeśli nie znasz Pani Kanclerz i Pana Rektora, to przestań się wypowiadać. A jeśli z kolei jesteś jednym z "pokrzywdzonych" biednych i niedocenionych pracowników, którzy narzekają na swoich przełożonych, to poprostu poszukaj sobie nowej pracy, jesli uważasz, że nowe władze Uczelni źle rządzą. Tą wypowiedź kieruję równiez do innych "doskonale poinformowanych", którzy mają wiele do powiedzenia o Kanclerz i Rektorze.
      • Gość: nn Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.flash-net.pl 08.10.13, 13:08
        pochalcie się ilu macie chętnych na studia
        • Gość: re nn Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 13:18
          Na złość tobie pełny komplet ha!
          • Gość: bacek Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.10.13, 16:04
            taaa jasne. Liczysz razem z pracownikami i ich znajomymi ktorzy sie zaraz wypisza czy bez nich?
            • Gość: Cypis Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 08.10.13, 21:09
              No właśnie co tam nowego słychać?? Jakies nowe nazwiska wśród wykładowców sie pojawiły, a magistrzy-doktoranci gdzieś znikli co niektórzy
              • Gość: IZA Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.static.sl-net.pl 11.10.13, 14:27
                No jak to co strach. Podwyżki dla administracji, a kadra dydaktyczna może liczyć na obniżki lub cięcia godzin czyli zjazd po równi pochyłej a kto się będzie tym przejmował.
          • Gość: Olaf Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.static.sl-net.pl 25.10.13, 12:56
            To jak to policzyłaś? Bo co poniektórym inaczej wychodzi.
        • Gość: beta Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.static.sl-net.pl 15.10.13, 14:47
          No i nikt nie chce odpowiedzieć na to pytanie, bo nie ma czym się pochwalić.
      • Gość: zauroczony Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 11.12.13, 20:48
        Teraz jest cudnie. tylko należy siedzieć i nic nie mówić. Tak miało być
    • Gość: Grzegorz Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 21:38
      A moze jest super i dlatego jej wszyscy tak bardzo zazrdoszcza ze zrobila tak duzo w takim krotkim czasie
    • Gość: Sobieski Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.pppoe.sistbg.net 19.11.12, 17:06
      oboje nie zdatni na rektora i kanclerza. Byle jaki wybór. Niech się wezmą za dekoracje wnętrz zawodowo bo skoro od tego zaczynali rządzenie:-)
      • Gość: a Re: Nowy Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.205.70.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.02.13, 17:07
        agahgahgahg
    • Gość: ssss Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.205.89.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.02.13, 17:12
      ajksakchqwvcqvcw
    • Gość: . Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.tarnobrzeg.pbw.org.pl 21.02.13, 08:20
    • Gość: ola Re: Nowt Rektor w PWSZ w Tarnobrzegu IP: *.static.sl-net.pl 28.06.13, 14:27
      BRAWO NOWY JEST ZAJEBIS... SZCZEGÓLNIE DLA PRACOWNIKÓW TBG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka