Dodaj do ulubionych

Amber Gold a Skok-ki

07.09.12, 11:02
POnoc w za Zioby i wstretnego kaczora CBA,prokuratura i inne sluzby panstwowe zaszczululy niewinna Blide i zniszczyly dr.Garlickiego,ze nie wspomne o niewinnej poslance PO Sawickiej.W parapanstwie Tuska kilkakrotnie karany zlodziej dziala bezkarnie i prokuratura nie reauguje nawet na doniesienia KNF a tutaj...jak na Dzikim Zachodzie!
www.rp.pl/artykul/90217,931175-Radca-na-celowniku-sluzb.html
Obserwuj wątek
    • ja-tarzan Re: Amber Gold a Skok-ki 07.09.12, 15:24
      > POnoc w za Zioby i wstretnego kaczora CBA,prokuratura i inne sluzby panstwowe z
      > aszczululy niewinna Blide i zniszczyly dr.Garlickiego,ze nie wspomne o niewinne
      > j poslance PO Sawickiej.

Wybierasz przykłady wygodne dla swej tezy. Zgrabnie balansujesz. Chyba tylko w MOskwie uczyli tego fachu profesjonalnie.

> W parapanstwie Tuska kilkakrotnie karany zlodziej dzial
      > a bezkarnie i prokuratura nie reauguje nawet na doniesienia KNF

Czemu nie wspomnisz, że część z tych nieprawidłowości miała miejsce w parapaństwie Jarka i Zbyszka?

Bądź uczciwy.

...sorry, zapomniałem, ty nie znasz tego słowa.

A czemu wspominasz SKOKi w tytule?

Działają jak zwykłe banki, nie parabanki, więc powinny podlegać takim samym rygorom.
      Co w tym dziwnego?

• lechowski51 Re: Amber Gold a Skok-ki 07.09.12, 15:55
        Nie wybieram faktow tylko je przedstawiam.Ty rob to samo zamiast uprawiac demagogie i sofistyke.
        "Nie wspominam o czesci tych nieprawidlowosci",bo za Jarka i Zbyszka o Amber Gold nawet Plichcie sie nie snilo,bo zostal szybko ukarany za duzo mniejsze szachrajstwo.
        SKOK-ki nie dzialaja jak banki chocby z prostego powodu ze nie udzielaja kredytow hipotecznych.Wiecej czytaj-mniej pisz!
        • ja-tarzan Re: Amber Gold a Skok-ki 07.09.12, 18:56
          > Nie wybieram faktow tylko je przedstawiam.Ty rob to samo zamiast uprawiac demag
          > ogie i sofistyke.

Biorąc pod uwagę, że 80% twoich "faktów" to informacja o tym, kto jest lewakiem, to jesteś bardzo wykształconym i poinformowanym człwiekiem.
          99% twoich reakcji na konkretne argumenty, również zwykłe fakty, to stwierdzenia "sofistyka", "demagogia", "lewactwo".
          Perfidny, czy głupi jesteś?

> "Nie wspominam o czesci tych nieprawidlowosci",bo za Jarka i Zbyszka o Amber Go
          > ld nawet Plichcie sie nie snilo,bo zostal szybko ukarany za duzo mniejsze szach
          > rajstwo.

Udowodnij, podając daty wyroków.

Juz kiedyś o tym pisałem, ale zignorowałeś.

Może znów mamy sytuację, w której cos twierdzisz lub okreslisz za chwilę mnie kłąmcą, bo ... akurat o tym nic nie słyszałeś ;)

> SKOK-ki nie dzialaja jak banki chocby z prostego powodu ze nie udzielaja kredyt
          > ow hipotecznych.Wiecej czytaj-mniej pisz!

I ten fakt je z tej grupy eliminuje.

Problem z parabankami polega na przyjmowaniu lokat, a nie udzielaniu kredytów hipotecznych.
          W tym zakresie i banki potrafią klienta zgnoić.
          Nie bądź śmieszny.
          nie chodzi też o kredyty, czy pożyczki, bo nie widze powodu, by cokolwiek zarzucać firmom oferującym chwilówki, czy innym Providendom.
          Klient wie ile pożycza, wie ile ma spłacić i skoro decyduje się na lichwiarski procent to jego sprawa.
          Ale jeśli w zaufaniu powierza swoje pieniądze innym, to maja one być pod możliwie najściślejszą kontrolą.

Nie twierdzę, że SKOK to zła idea.
          Twierdzę, że SKOK powinna podlegać odpowiedniej kontroli.
          Nieprawda jest, że nie podlega jej zupełnie, ale nie jestem pewien, czy jest wystarczająca.

Skoro to uczciwe przedsięwzięcie, to czemu nie zgadzasz się na takie rozwiązanie?

Gdyby Amber Gold podlegał pewnym regulacjom, to by nie mógł kasy wyprowadzić, "kreatywna księgowość" i inne przekręty byłyby trudniejsze.

I by było jasne - dla innych, bo ty i tak ignorujesz takie oświadczenia albo nie rozumiesz prostych zdań - nie stawiam znaku równości między SKOK-ami, a Amber Gold.

Mówię o ogólnym rozwiązaniu dla sektora bankowego i parabankowego.

Czytania ci nie polecam, bo masz problemy ze zrozumieniem prostych tekstów, ale spróbuj myśleć, ćwiczyć intelekt, każdy postęp przyniesie korzyści.

• Gość: zula Re: Amber Gold a Skok-ki IP: *.tktelekom.pl 07.09.12, 16:07
      co to za koleś
      • Gość: prof. Konefka Re: Amber Gold a Skok-ki IP: *.free.aero2.net.pl 07.09.12, 16:42
        Były UB-ek, ale chyba nie odebrali mu przywilejów emerytalnych, bo stać go na internet.
        • lechowski51 Re: Amber Gold a Skok-ki 08.09.12, 09:06
          tarzan pisze;
          A czemu wspominasz SKOKi w tytule?

Działają jak zwykłe banki, nie parabanki, więc powinny podlegać takim samym rygorom.
          Co w tym dziwnego?

To dzialaja jak banki czy nie?!.Jezeli dzialaja to idz i wez sobie pozyczke na dom albo przestan bredzic ze dzialaja jak banki.SKOK-ki sa objete kontrola jak wszystkie tego typu kasy na swiecie.Problem w tym ze banksterzy topia w urojonym przedsiewzieciach miliardy zlotych czy Euro na koszt podatnikow a tego typu kasy dzialaja ostroznie i sa konkurencja dla tych oszustow.PO jeszcze nie zdazyla POlozyc lapy na Skok-ach wiec to robi pod plaszczykiem zagrozenia ludzkich oszczednosci.
          Tymczasem znow w swietle prawa,z poparcie banksterow i Salonu powstaja Piramidy absurdu finansowego gdzie....

W 2011 r. członek zarządu powszechnego towarzystwa emerytalnego (PTE) zarabiał miesięcznie 47,5 tys. zł, czyli przeciętnie o 3 tys. zł więcej niż rok wcześniej - obliczył "Parkiet" na podstawie sprawozdań finansowych tych instytucji.
          wiecej;biznes.interia.pl/raport/emerytury/news/kopiec-kreta-i-piramidy-finansowe,1839901
          • Gość: olo Re: Amber Gold a Skok-ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 12:05
            @lechowski, nie ośmieszaj się kolejny raz, lokaty w SKOK-u nie mają gwarancji w Bankowym Funduszu Gwarancyjnym. Gwarancji tych udzielił SKOK sam sobie... Tu SKOK i Amber Gold się nie różnią specjalnie.
            Jeżeli ktoś chce w SKOKu lokować pieniądze powinien to wiedzieć, i niech sobie robi co chce, byle potem nie skomlał o pomoc...
            • ja-tarzan Re: Amber Gold a Skok-ki 08.09.12, 15:03
              Olo, gó... prawda, SKOKI nie udzielają kredytów hipotecznych, więc piszesz bzdury.
              A w ogóle bzdury piszesz, dowodem tego jest to, że ja piszę, że Ty bzdury piszesz...
              PO chce łapę na nich po prostu położyć, a jak tak można, skoro one należą do PiS...

... odpowiedziałem ci Olo za Lechowskiego, oszczędzić Ci czasu chciałem, on by napisał to samo i okrasił głupkiem albo innym lewakiem...

jak to jest, że jeden może łatwo zrozumieć prosty przekaz, a drugi ... ech...

• lechowski51 Re: Amber Gold a Skok-ki 08.09.12, 16:19
                Rozumiem ze wybitni ekonomosci tego forum za najpowazniejsze zagrozenie dla bezpieczenstwa ekonomicznego Polski sa SKOK-ki.Tego lemingi nie dostrzegly?!
                biznes.interia.pl/raport/emerytury/news/kopiec-kreta-i-piramidy-finansowe,1839901
                • ja-tarzan Re: Amber Gold a Skok-ki 08.09.12, 18:39
                  > Rozumiem ze wybitni ekonomosci tego forum za najpowazniejsze zagrozenie dla be
                  > zpieczenstwa ekonomicznego Polski sa SKOK-ki.

Czy ty naprawdę jesteś taki durny, czy prymitywny w swych gierkach?
                  Ani razu nie odpowiadasz na argument argumentem, a tylko czepiasz się jednego słówka, które ładnie wpasowuje się w kolejna tezę z gatunku lemingi, lewaki itp.
                  Jesteś tak prymitywny, że aż zaczyna brakować współczucia.

Nikt nie twierdzi, że są największym zagrożeniem.
                  Mowa tu tylko o tym, że maja być pod kontrolą.

Pytam po raz kolejny, co takiego wg ciebie SKOK-i mają do ukrycia lub na sumieniu, że postulat kontroli, czy zabezpieczenia lokat klientów wpłacających swoje pieniądze powoduje taki atak?

I nie pisz po raz trzeci, że SKOK nie jest bankiem, bo nikt też i tego nie twierdził.

SKOK-i działają jak banki, bo udzielają pożyczek i przyjmują lokaty.

Zacytuj prawo bankowe, które mówi, że bankiem jest tylko taka instytucja finansowa, która udziela kredytów hipotecznych.

Nie zrobisz, ty prędzej nawymyślasz mi od głupców niż przeczytasz choćby streszczenie prawa bankowego.
                  Dla ciebie źródłem faktów, przepisów prawnych jest tekst bloga.

SKOK działa jak bank, prowadzi pewne czynności bankowe i powinien podlegać ścisłej kontroli. Problem nie jest w tym, że jest największym zagrożeniem III RP, a to, że lokaty klientów nie maja odpowiedniego zabezpieczenia. Stąd nie mam zaufania.
                  Nie trzeba uważać SKOK-u za kolejny Amber Gold, czy jakąś pralnię brudnych pieniędzy, by móc tego oczekiwać.

Wiem, że zaraz wkleisz prędzej inny link, tym razem udowadniający, że ZUS jest piramidą albo mafijna organizacją, zamiast odniesienia się do konkretnych zarzutów.

Ale nie zdominujesz forum swoimi propagandowymi hasłami, kuweta służy kotu, by się wysrał, a piasek, by kocie gó... przykryć.
                  Tak więc będę piaskarką, a ty spełniasz rolę kociego gówna ... specjalisto od ru...ia kota.

(Copyright czynności seksualnych z powyższym zwierzęciem należą do Lechowskiego, autora takiego wątku, żeby sobie ktoś nie pomyślał, że to moje hobby;)

• lechowski51 Re: Amber Gold a Skok-ki 08.09.12, 21:17
                    Znow bijesz piane!.Wiec jeszcze raz.SKOK-ki prowadza czesc swojej dzialalnosc jak banki czyli maja lokaty czy tez pozyczki do kilkudziesiecu tys zl.Nie maja jak kazdy bank a to stanowi najwieksze ich dochody,mozliwosci udzielania kredytow hipotecznych.
                    SKOK-ki nie maja nic do ukrycia.Natomiast zrownanie ich z gwarancjami jakie maja banki powoduje ze wzrastaja koszty ich dzialalnosci.Czyli nie sa bankami a maja byc kontrolowane i miec taki sam fundusz gwarancyjny jak banki.
                    Nie bede wklejal linkow o tym ze ZUS jest piramida finansowa.WG. linkowanego artykulu taka piramida sa OFE i dlatego rozpieprzyl ich w ciagu 3 miesiecy Orban na Wegrzech dajac mozliwosc wybory ludziom i zrobi to Kaczynski jak przejmie niedlugo wladze.
                    Szukasz piramid w tuskolandzie?.To masz je tutaj!

800 miliardów, bilion, trzy biliony…

… różne kwoty padają, gdy mowa o zadłużeniu polskiego państwa – z cyklu afery Tuskolandii.

Apel do premiera Tuska, skazany na powodzenie

Nasz kraj zbliża się do bankructwa. Tymczasem rząd Donalda Tuska wciąż powiększa dług.

Ministerstwo Finansów zapowiada, że w tym miesiącu zaoferuje kolejne obligacje za 2-4 mld zł. Kryzys w Grecji zaczął się od tego, że władze ukrywały prawdziwe zadłużenie kraju. U nas będzie podobnie, jeśli premier Donald Tusk i odpowiedzialny za finanse minister Jacek Rostowski nadal będą wmawiali Polakom, że dług państwowy wynosi niewiele ponad 800 mld zł.

Z ostrożnych szacunków Instytutu Globalizacji wynika, że zadłużenie III RP przekroczyło już bilion złotych.

Z kolei z opracowania naukowego prof. Janusza Jabłonowskiego z departamentu statystyki NBP oraz Christopha Müllera i Bernda Raffelhüschena z Uniwersytetu we Freiburgu wynika, że kwota ta sięga aż 3 bln zł.

To oznacza, że każde gospodarstwo domowe w Polsce winne jest już ponad 200 tys. zł.

Skąd biorą się tak duże różnice między oficjalnymi danymi a szacunkami niezależnych ekspertów?

Każde gospodarstwo domowe w Polsce winne jest już ponad 200 tys. zł

Po prostu rząd ukrywa część wydatków przed opinią publiczną. W oficjalnych statystykach ogranicza kwotę długu do zaległych i niezapłaconych zobowiązań ze strony instytucji publicznych. Pomija jednak zobowiązania w dłuższym horyzoncie czasowym, za które będą musiały zapłacić przyszłe pokolenia Polaków.

Marek Łangalis z Instytutu Globalizacji wylicza, gdzie i jakie kwoty ukryto:

Krajowy Fundusz Drogowy – 40 mld zł,
                    samorządy – 25 mld zł,
                    spółki państwowe – 10 mld zł,
                    Fundusz Ubezpieczeń Społecznych – 1,5 mld zł.

Zdaniem wspomnianego prof. Jabłonowskiego ukryty dług Polski sięga co najmniej 180 proc. produktu krajowego brutto, a więc w rzeczywistości całkowite zadłużenie przekracza 220 proc. PKB. To oznacza, że jest dwa razy większe niż zadłużenie stojącej na krawędzi bankructwa Grecji.

Jak dotąd nikt wyliczeń prof. Jabłonowskiego i naukowców z Uniwersytetu we Freiburgu nie podważył. Polskie władze milczą w tej sprawie. Jedyną reakcją było anonimowe pismo NBP, w którym zarzucono autorom opracowania, że dotyczy ono nie aktualnych, ale potencjalnych zobowiązań mogących obciążać budżet w przyszłości. Rzecz w tym, że te potencjalne zobowiązania – choć czasowo odległe – są jak najbardziej realne, bo dotyczą przyszłych wydatków na renty i emerytury, opiekę zdrowotną i oświatę. Koszty te trzeba będzie ponieść. Tyle że władza nimi się nie przejmuje, bo wówczas będzie już rządził kto inny.

Prof. Artur Śliwiński, wydawca “Europejskiego Monitora Ekonomicznego”, przestrzega przed efektem kuli śniegowej. Polega on na sprzęgnięciu się trzech czynników: rosnącego zadłużenia publicznego, braku wzrostu gospodarczego oraz wysokich stóp procentowych, co prowadzi do przyspieszonego i samoczynnego wzrostu zadłużenia.

Na razie, dzięki kreatywnej księgowości rząd upiększa rzeczywistość, a dzięki usłużnym mediom wmawia ludziom, że Polska to kraj sukcesu.

Tymczasem III RP wciąż zbliża się do krawędzi bankructwa.
                    • ja-tarzan Re: Amber Gold a Skok-ki 08.09.12, 23:04
                      > Znow bijesz piane!

Masz inne zdanie o sposobie kontrolowania SKOK-ów?
                      OK, nie ma problemu. Masz do tego prawo.
                      Dyskusja zakończona.

---------
                      A wracając do sposobu odzywania się to jeszcze za swoje chamstwo nie przeprosiłeś, a już zaczynasz agresją zionąć.

Bracie mniejszy ...

Pędzę po piasek, bo znów nasza kuweta kociego gówna pełna.

Ruchaj kota druhu!

(Copyright do czynności seksualnej z powyższym zwierzakiem należą do Lechowskiego. W jego głowie pomysł kopulacji z bratem mniejszym się narodził ... )

• Gość: olo Re: Amber Gold a Skok-ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 11:40
                        ja-tarzan napisał: .. Olo, gó... prawda, SKOKI nie udzielają kredytów hipotecznych, więc piszesz bzdury. A w ogóle bzdury piszesz, dowodem tego jest to, że ja piszę, że Ty bzdury piszesz...

Ciekawa figura retoryczna....poczytaj TU i TU zanim coś napiszesz w takim tonie, warto sprawdzić. Z reguły nie bawią mnie pyskówki z jakimś @nikitą czy @lechowskim, ale czasami jak już napiszą porażającą brednie, to nie wytrzymuję. Czyżbyś aspirował do tego 'zacnego' grona?

Powtórzę. Napisałem że Bankowy Fundusz Gwarancyjny, w razie upadku SKOKu lub innego typu firmy, nie będzie mógł pomóc ich klienteli. Coś ci się tu nie zgadza? Jak dla mnie, skoki mogą sobie być, Provident też, jedynie czego mi brakuje to wiedza wśród społeczeństwa czym są banki i jak to działa. Ale to zupełnie inne story.
                        • ja-tarzan Re: Amber Gold a Skok-ki 09.09.12, 11:47
                          > ja-tarzan napisał: .. Olo, gó... prawda, SKOKI nie udzielają kredytów hipoteczn
                          > ych, więc piszesz bzdury. A w ogóle bzdury piszesz, dowodem tego jest to, że ja
                          > piszę, że Ty bzdury piszesz...

Olo, ja zastosowałem figurę retoryczną a la Lechowski ... dla , powiedzmy żartu.

>... odpowiedziałem ci Olo za Lechowskiego, oszczędzić Ci czasu chciałem, on by napisał to >samo i okrasił głupkiem albo innym lewakiem...

Sugerując, że marne masz szanse w dyskusji z nim, bo jego argumenty najczęściej ograniczają się do obelg, bo nie stać go na uczciwe i obiektywne spojrzenie. O logicznym myśleniu i rozumieniu tekstu nie wspomnę.
                          Argument, że SKOK przyjmuje lokaty, które w zbyt dużej mierze sa gwarantowane na słowo honoru nie trafi.
                          SKOK, to przybudówka PiS-u, więc stąd jego alergiczna reakcja na cokolwiek, co by podważało idealistyczny obraz instytucji.

> jak to jest, że jeden może łatwo zrozumieć prosty przekaz, a drugi ... ech...

To miało sugerować, że zgadzam się z tym co piszesz.

Reasumując, powinienem był pamiętać o wstawieniu emotikonu ";)".
                          Mea kulpa, wybacz.

• Gość: olo Re: Amber Gold a Skok-ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 12:08
      sorry
      • lechowski51 Re: Amber Gold a Skok-ki 09.09.12, 14:33
        olo pisze;
        Powtórzę. Napisałem że Bankowy Fundusz Gwarancyjny, w razie upadku SKOKu lub innego typu firmy, nie będzie mógł pomóc ich klienteli. Coś ci się tu nie zgadza? Jak dla mnie, skoki mogą sobie być, Provident też, jedynie czego mi brakuje to wiedza wśród społeczeństwa czym są banki i jak to działa. Ale to zupełnie inne story.

No wiec olo badz konsekwentny!Skoro nie przeszkaszaja Ci SKOK-ki,ktore nie chca byc bankami i sa dla nich konkurencyjne bo sa tansze w dzialaniu,to przestan je traktowac jak banki i je na sile uszczesliwiac.I nie porownuj lichwiarskiego Providenta do SKOK-ow!.

....a tutaj przeczytaj sobie o uzbezpieczeniu depozytow w SKOK-ach i przestan jak tarzan bredzic!
        www.zskok.pl/p4,Bezpiecze%C5%84stwo
        • ja-tarzan Re: Amber Gold a Skok-ki 09.09.12, 21:08
          Gdyby Amber Gold ubezpieczył lokaty w firmie ubezpieczeniowej Amber Gold Insurance to by afery nie było?
          Przyjmuję od ludzi lokaty, a zabezpieczeniem będzie ubezpieczenie w mojej firmie. ;)

Nie szukałem podobieństw między SKOK-ami a Providendem - Chryste, znów trzeba z polskiego na nasze tłumaczyć - a jedynie podałem go jako przykład firmy, która takich zabezpieczeń - w przeciwieństwie do SKOK-ów nie potrzebuje, bo udziela jedynie pożyczek. Jeśli zacznie przyjmowac lokaty, to również pod lupę musi wejść.

SKOK jest wspaniałą inicjatywą, dlatego nie można pozwolić, by przez - ewentualne - nieuczciwe zagrania tego, czy owego pracownika została zniweczona.

Nie powinny tez angażować się w politykę, bo mają służyć swoim członkom, a nie takiej, czy innej partii. To jest bez sensu i doprowadza często do nieetycznych działań. Zawsze też może znaleźć się ktoś u władzy, kto zechce im kłody pod nogi rzucać, tylko dlatego, że służą innej opcji.

P.S. Jeśli masz zamiar napisać tylko coś w stylu bredni albo sofizmu, to sobie daruj, proszę.

• ja-tarzan Re: Amber Gold a Skok-ki 10.09.12, 18:46
            No więc jak to jest z tym zabezpieczeniem, drogi Lechowski?

Depozyty złożone w Spółdzielczych Kasach Oszczędnościowo - Kredytowych zostały objęte wyższymi gwarancjami, co oznacza że wszystkie SKOK-i mają obowiązek ubezpieczenia oszczędności każdego członka do wysokości 100 000 Euro w Towarzystwie Ubezpieczeń Wzajemnych SKOK.

System gwarantowania bezpieczeństwa depozytów członków SKOK opiera się na trzech podstawowych filarach:
            · Obowiązkowym ustawowym Funduszu Stabilizacyjnym Krajowej Spółdzielczej Kasy Oszczędnościowo-Kredytowej ,
            · Obowiązkowym Zbiorowym Ubezpieczeniu Depozytów TUW SKOK,
            · Majątku własnym Kasy.

Pytanie brzmi.

Co jeśli ktoś umoczy lokaty klientów?
            Kto za to zapłaci?

No więc: Firma ubezpieczeniowa SKOK lub sam SKOK - nie jestem pewien jaki fundusz stabilizacyjny mają na myśli, na pewno nie Bankowy Fundusz Gwarancyjny, odrębność gwarancji "skokowych" od BFG jest nawet reklamowane jako gwarancja tego, że lokaty nie ucierpią z powodu kryzysu. ;)

Czyli skąd pójdą pieniążki?

Od właściciela.
            Czyli ze SKOK-u.

A więc firma, która - załóżmy tylko - ma poważny problem z płynnością finansową, ratuje się z własnych pieniędzy, które wcześniej - hipotetycznie - umoczyła?

Oczywiście, to hipotetyczna sytuacja, życzę SKOK-om jak najlepiej, przede wszystkim uwolnienia się od polityki, ale w prawie nie wolno zakładać optymistycznego scenariusza.
            Skoro SKOK-i będą faworyzowane, to i inne firmy będą tego oczekiwać i słusznie.
            Gdyby tylko obowiązywało u nas prawo precedensowe.

Najwyższa pora, by sektor parabankowy "ujarzmić", nie można tego robić bez SKOK-ów, bo na wierze w dobra wolę ich pracowników bezpieczeństwa pieniędzy się nie zbuduje. Nawet jeśli wiara oparta jest na poparciu ulubionego ugrupowania politycznego ;).
            W niejednej spółdzielni "dojono" członków, póki co zdarzył się chyba jeden przypadek zdefraudowania pieniędzy kasy, ale kto wie, kto się do skokowego żłoba dorwie w przyszłości.

Tak więc drogi Lechowski, czego ty bronisz?

SKOK-ów przed ewentualnymi roszczeniami - hipotetycznie tylko - oszukanych klientów?

PiS-u, który SKOK-i wspiera choćby wydając drugą Gazetę Polską?

Czy może działań, które i tak nastąpią? Bo jak nie w tym roku, to w przyszłym KNF pewnie zacznie SKOK-i kontrolować.

A może coś podejrzewasz i boisz się, że zewnętrzny audyt ujawni inne oblicze "legendarnej kasy"?

• Gość: benek Re: Amber Gold a Skok-ki IP: *.tktelekom.pl 10.09.12, 21:42
              po co z tym troglodytą rozwijacie wątki gospodarcze ? - przecież on nie ma pojęcia o czym bredzi - gdzieś na tym forum powtarza za węgierskim premierem że "węgry wychodzą na prostą" tylko nikt nie dodał "pionową i skierowaną w dół" - w 2 kwartały 2012 roku , gospodarka węgier skurczyła sie o ok 2 % - a obroty na giełdzie w budapeszcie spadły w stosunku do 2011 roku o dokładnie 55,4% - no i wysokość deficytu na 2012 rok - do końca czerwca orban przepier..ł - i tu cytat - bo póżniej mi zarzuci głąb że kłamię - "W pierwszym półroczu 2012 roku deficyt wyniósł 517,7 mld HUF (dla porównania: w analogicznym okresie roku 2011 było to 1.034,7 mld HUF), tj.89,8% deficytu założonego na cały rok bieżący (576,2 mld HUF)." za czyje pieniadze orban i węgry wyjdą na prostą w 2 półroczu 2012 roku? bo swoich już nie mają .... dodrukuje ? może zacznie gospodarkę wymienną ? ( my wam "coś" a wy nam paprykę ....) oprócz powtarzania bredni trzeba jeszcze mieć pojęcie o czym się "bredzi"
              • ja-tarzan Re: Amber Gold a Skok-ki 10.09.12, 22:44
                > po co z tym troglodytą rozwijacie wątki gospodarcze ? - przecież on nie ma poję
                > cia o czym bredzi -

Drogi Benku, dla sportu i wysiłku intelektualnego.

Musisz znaleźć średnio trzy argumenty, choćby pi razy oko osadzone w realiach, czy logice danej dziedziny - np. gospodarki - gdy reagujesz na trzy argumenty Lechowskiego:

1. Bredzisz
                2. Jesteś lewakiem
                3. Tworzysz sofistyczne elaboraty.

Myślisz, że osoba o przeciętnym IQ łatwo zanalizuje sytuację "jestem lewakiem" i odniesie do niej działania rządu Orbana lub znajdzie powiązanie swojego lewactwa z systemem zabezpieczeń w SKOK-ach?

;)
                • lechowski51 Re: Amber Gold a Skok-ki 11.09.12, 08:56
                  Lewak musi wzorem bolszewikow i faszystow odczlowieczyc oponenta/tryglodyta/....aby pozniej prowadzic poglebione intelektualnie dysputy.Brawo towarzysze szmaciaki!
                  • Gość: benek Re: Amber Gold a Skok-ki IP: *.tktelekom.pl 11.09.12, 13:42
                    nie ma potrzeby odczłowieczać ciebie lechowski bo ty z normalnym człowiekiem masz tylko wspólna powierzchowność , nie nie prowadzę z troglodytami żadnych dyskusji tylko pokazuję przy pomocy cytatów i cyferek że kłamią - a co do meritum jak z tym "bezpieczeństwem skok " państwo jest gwarantem czy nie ? węgry wychodzą na "prostą" czy nie ? - ja to choć jestem "tow" szmaciakiem choć w przeciwieństwie do ciebie nigdy w pzpr nie byłem i na kolegów do sb nie donosiłem - ty nawet na to miano nie zasługujesz
                    • lechowski51 Re: Amber Gold a Skok-ki 11.09.12, 14:43
                      No i lemingi maja wytlumaczenie szachrajstwa jakie panstwo Tuska zgotowalo Polakom POprzez Amber Gold
                      wpolityce.pl/wydarzenia/36000-zlota-mysl-minister-szumilas-na-spotkaniu-w-czestochowie
                  • ja-tarzan Re: Amber Gold a Skok-ki 11.09.12, 16:32
                    > Lewak musi wzorem bolszewikow i faszystow odczlowieczyc oponenta/tryglodyta/...
                    > .aby pozniej prowadzic poglebione intelektualnie dysputy.Brawo towarzysze szmac
                    > iaki!

Człowiek inteligentny po pierwsze zastanowiłby się czemu ktoś ma niepochlebne zdanie.
                    człowiek obiektywny nigdy nie zakłada, że jest doskonały i zawsze ma rację, próbuje się doskonalić.

Odczłowieczenie oponenta?

W twoim przypadku chodzi o proces odwrotny. Próbuje cie nakłonić, byś zaczął zachowywać się jak człowiek rozumny i kulturalny.

Nie jest kanonem kultury to co robisz.

Czy mam rozumieć, że to jest twój komentarz do mojego postu o zabezpieczeniach w SKOK-ach?

Czy to oznacza, że jedyne co wiesz, to jak znaleźć stronę SKOK i wkleić na forum bez próby nawet zrozumienia co tam jest napisane?
                    A napisać potrafisz jedynie "ty szmaciaku", "lewaku" itp?

Jak długo masz zamiar być tak żałosny?

Może powinienem odpowiedzieć: "Tak! Masz rację! Teraz dopiero jak napisałeś, że jestem szmaciakiem lewakiem wreszcie zrozumiałem ten skomplikowany system zabezpieczania lokat klientów...
                    Bez tego mógłbym czytać i czytać i dalej bez rezultatu.
                    Dziękuję." ;)

Lechowski, myślisz, że jak napiszesz, że jestem głupi, to zaraz wszyscy uznają ciebie za mędrca, a wcale nie zauważą, że nic konkretnego w tej materii nie masz do powiedzenia?

Strasznie to prymitywne i naiwne.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka