lechowski51 15.10.12, 21:37 polecam nowy portal.... wnas.pl/artykuly/54-tworca-psow-jest-powszechny-maly-podly-bezmyslny-antysemityzm-wyrazajacy-sie-slowem-zydki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qlturka Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura IP: *.smsiarkowiec.pl 16.10.12, 12:41 film ocenię jak go zobaczę, a z wypowiedziami reżysera cytowanymi w artykule się zgadzam, szczególnie z tym że "Ludzie mieliby głęboko w d... te spory z Krakowskiego Przedmieścia, gdyby ktoś kierował tym państwem w imię dobrobytu i bezpieczeństwa obywateli, a nie interesów politycznych własnych i własnej klienteli. " Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura 16.10.12, 15:23 Filmu tez nie ogladalem a w przeciwienstwie do Ciebie i Pasikowskiego nie zadawala mnie pelna micha i dobry samochod,bo chcialbym zyc w panstwie gdzie ludzie i wladze maja szacunek do tych co kiedys ta wolna Polske wywalczyli i nie wymazuja z narodowej pamieci takich jej bohaterow jak chocby Anna walentynowicz. wnas.pl/artykuly/90-wyborcza-juz-nie-kocha-maslowskiej-wlasciwie-nikt-jej-nie-kocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlturka Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura IP: *.smsiarkowiec.pl 16.10.12, 15:40 ja chcę żyć w państwie dobrobytu , bezpieczeństwa i szacunku dla drugiego człowieka, w tym dla bohaterów - i tego właśnie Ty nie jarzysz tylko kąsasz na oślep po łydkach Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura 16.10.12, 16:27 To juz sam nie wiem?!.Zgadzasz sie z Pasikowskim czy nie?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlturka Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura IP: *.smsiarkowiec.pl 16.10.12, 17:46 tak, bo nasz kraj nie spełnia żadnego z wymienionych kryteriów, stąd brak szacunku (ogólny i dla bohaterów) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura 16.10.12, 17:56 Ja mam szacunek do bohaterow.Maja go tez w mojej rodzinie i wsrod moich znajomych.Nie rozumiem dlaczego wine widzisz w moim kraju a nie w jego wladzach czy okreslonej grupie ludzi?.Na Krakowskim Przedmiesciu nie sikali do zniczy Ci co maszerowali w Marszu Niepodleglosci czy w Marszu Obudz sie Polsko.Nie sikali i nie popychali modlacych sie staruszek uczestnicy pielgrzymek na Jasna Gore i Ci co 11 listopada wywiesza na swoich domach flagi biało-czerwone aby oddac hołd tym co zginelli abysmy zyli w wolnej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlturka Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura IP: *.smsiarkowiec.pl 16.10.12, 20:14 ale szacunku dla drugiego Ci brak, a od tego już blisko do sikania na znicze "niesłusznych" bohaterów Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura 16.10.12, 20:20 ??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura 21.10.12, 17:26 Polecam ksiazke a jednoczesnie przypominam o portalu poswieconym dobrej literaturze,muzyce,filmie...Czyli portal dla myslacych. www.wnas.pl/artykuly/149-gociek-o-maslowskiej-smutni-trzydziestoletni-w-swiecie-wielkiej-imitacji Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura 29.10.12, 17:47 Tym razem polecam ksiazke Rymanowskiego o sbeku co czuje sie winny ze kiedys był kanalia Jak krótko można scharakteryzować Janusza Molkę? Człowiek, który czynił zło, zrozumiał to, że czynił zło i stara się odzyskać nowe życie dla siebie. Bo on jest człowiekiem między światem żywych a umarłych. On jest zawieszony, Myślę, że autentycznie cierpi, to jest w nim. Ale zasłużył sobie na to, bo robił straszne rzeczy. I to będzie go prześladowało do końca życia. Sam o sobie mówi, że jest trupem. Bo nie może liczyć na niczyje zaufanie. Jak się raz przekroczyło pewien próg, jak się raz zdradziło, to każde nowe spotkanie, czy każde nowe zawiązanie przyjaźni może być odbierane z nieufnością. Strasznie pokiereszowany człowiek, który próbuje wyzwolić się z piekła, które sam sobie zgotował. Pokiereszowany na własne życzenie. Temu zawieszeniu nie ma się co dziwić. Najpierw zdradził swoich przyjaciół z opozycji, teraz zdradza kolegów ubeków… On podkreśla, że zdradził tylko przyjaciół z opozycji, a opowieść o kulisach pracy bezpieki to nie jest żadna zdrada. Byli ubecy tak to odczytują, ale dla niego jest to powrót do świata normalnych przyzwoitych ludzi. Po takim zbłądzeniu to nie jest łatwe, ja nawet nie wiem, czy w ogóle możliwe wnas.pl/artykuly/216-bogdan-rymanowski-czulem-sie-jak-ubek-przesluchujacy-ubeka-nasz-wywiad Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Pokłosie 09.11.12, 16:04 wchodzi dzisiaj na ekrany kin.Recenzja.. wnas.pl/artykuly/336-nawrocony-antysemita-gnebiony-przez-zombie-antysemitow-nasza-recenzja-poklosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna monika plyta b. trudna ale ważna.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 22:24 ....bardzo ważna www.youtube.com/watch?v=t00a7-4xXxo&feature=relmfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna monika czytaj .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 22:21 ...zawsze lektury i ............Masłowską ze zrozumieniem., i piernicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna monika sam tytuł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 22:18 ...podanego linka świadczy o twojej nienawiści do ludzi, braku szacunku dla innych, pewnie Żydówę byś zabił a Murzyna ukrzyżował, bo nie wpasowują się w twoją wersję byciaprostym polakiem.pl, po prostu wij się sam, beze mnie i myślę , że jeszcze trochę samodzielnie myślących w tym mieście się znajdzie. Ogarnij się chlopie www.youtube.com/watch?v=VfnRPOj33oM Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: sam tytuł... 09.11.12, 23:10 Ty sie biedaczko zapeszkowałaś zupelnie.Cos na odtrutke... www.youtube.com/watch?v=Dv-m5D8tLAA&feature=list_other&playnext=1&list=AL94UKMTqg-9CnQh1YT4c4hb9VoF51UfLQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okm Re: Tym ktorzy interesuja sie kultura IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 12.11.12, 11:21 No przecie Inteligencjię nam zamordowano to czego się spodziewasz? Odpowiedz Link Zgłoś