Dodaj do ulubionych

Komuno wróć!!!!

IP: *.free.aero2.net.pl 22.01.13, 22:54
gosc.pl/doc/1431214.Komuno-wroc-Zaskakujacy-sondaz
Obserwuj wątek
    • Gość: prekomunista Re: Komuno wróć!!!! IP: *.free.aero2.net.pl 22.01.13, 22:56
      Sorki, coś nie poszło w poprzednim linku:
      [url=http://gosc.pl/doc/1431214.Komuno-wroc-Zaskakujacy-sondaz]http://gosc.pl/doc/1431214.Komuno-wroc-Zaskakujacy-sondaz[/url]
    • Gość: Jakiśżart? Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 22.01.13, 23:10
      Nie bardzo wiem, jak się zachować. Przysyłasz link do "Waira.pl", który zapowiada jakby wyniki jakiegoś sondażu. Ale nijak nie mogę go znaleźć. I co mam z tym zrobić? Przeczytać, polemizowac, popierać? I dlaczego wpisałeś temat "Komuno wróć!!!" Jakiś żart?
      • Gość: prekomunista Re: Komuno wróć!!!! IP: *.free.aero2.net.pl 22.01.13, 23:31
        Sory, ale podawałem link do strony gościa niedzielnego, a ten z kolei odsyła na jakąś tam wiarę.pl. Tu jest ten sam tyle, że z wyborczej:
        wyborcza.pl/1,91446,13267318,_Gazeta_Polska_codziennie___Komuno_wroc_.html
        • Gość: prekomunista Re: Komuno wróć!!!! IP: *.free.aero2.net.pl 22.01.13, 23:33
          Znowu coś nie tak, może tym razem:
          Komuno wróć!!!
          • Gość: 72% Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.01.13, 00:28
            Znaczy się, mam ustosunkować się do wyników sondażu o ewentualnych losach pomnika tzw. "czterech śpiących". 72% warszawiaków uważa, że powinien wrócić na dotychczasowe miejsce. Ja też! Poinformowałem zresztą o tym właścieciela informacji - GW. A Ciebie co to obchodzi? Co chcesz zrobić z moją opinią? Oburzyć się na nią?
            • Gość: Nie Re: Komuno wróć!!!! IP: *.free.aero2.net.pl 23.01.13, 17:47
              Nie!!! Dlaczego!!!
              Może i w tbg, należałoby pomyśleć o przywróceniu na dawne miejsce:
              1. Obelisku "Narodów Sprzymierzonych"
              2. Zrealizowania zaniechanego w '89 pomnika "Republiki Tarnobrzeskiej"
              • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 23.01.13, 17:58
                No i pare rond nazwać imieniem Bieruta,Bermana i Badeckiego ktory skazal na smierć mjr.Dekutowskiego Zaporę.
                • Gość: ku przestrodze Re: Komuno wróć!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.13, 18:16
                  Wszak to lepiej jak grzebać się w słynnych katolickich mordercach w purpurowych sutannach panie lechowski51, może przypomnisz mi kilka tych nazwisk tak chlubnie zapisanych w krwawych dziejach rodzaju ludzkiego
                • Gość: biją dzwony biją Re: Komuno wróć!!!! IP: *.free.aero2.net.pl 23.01.13, 20:27
                  Akurat Bierut był praktykującym katolikiem, ale tacy jak ty L51 od razu sobie wymyślili, że po podróży do Moskwy, to już nie był ten sam człowiek!!!! A co do morderców!!! To wiedziałeś mendo, że przy pacyfikacji Republiki Tarnobrzeskiej Legiony Piłsudskiego wymordowały setki tarnobrzeżan, i to nie tych spod znaku gwiazdy dawida, czyli twoich!!!!!! Ale twój tatuś ocalał i ty masz się świetnie!!!!!
                  • Gość: IgnorNictaknieboli Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.01.13, 22:48
                    Piszesz: "To wiedziałeś mendo..."
                    Menda jest rodzaju żeńskiego!

I co to za maniery? Chyba z razwiedki! Ty i razwiedka?
                    "Ale twój tatuś ocalał i ty masz się świetnie!"
                    Twój tatuś to zapewne zginął, zanim Cię począł. No cóż, bywa i tak! Imimo wszystko szanuję Cię, choć zupełnie nie rozumiem...

Nic tak nie boli jak własna ignorancja!
                • Gość: Imkiboliwyklętych Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.01.13, 22:36
                  A to, co się ostanie nazwać imieniem "kiboli wyklętych" i lechowskiego51!
                  • Gość: biją dzwony biją Re: Komuno wróć!!!! IP: *.free.aero2.net.pl 23.01.13, 22:56
                    Dobre!!!!!
    • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.01.13, 23:23
      nie mogę pojąć dlaczego imć pan lechowski nie pilnuje swego podwórka i wciska swoje kity nam tarnobrzeżanom
      • Gość: łono Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.01.13, 23:30
        To bardziej pasuje do tego pana
        queer.pl/artykul/185959/wesz-lonowa-nieproszony-gosc
        • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 24.01.13, 16:17
          ...a tak było sielankowo i bezpiecznie!.W Ameryce i we Francji biją biednych robotnikow,zabijać patriotów,kryzys...A u nas elektryfikacja,budowanie szkół i patrioci na portretach w kazdym budynku szkolnym.
          www.youtube.com/watch?v=has_MjWJx7Y
          • gladysek Re: Komuno wróć!!!! 24.01.13, 16:29
            Sarkazm nic nie pomoze, lechowski. Z pozycji przecietnego zjadacza chleba czasy socjalizmu byly rajem dla ludzi. A do pierdla szli i po ryju brali glownie warcholy i zadni wladzy. A co dala ludziom solidarnosc ? nedze lechowski, nedze. A wiesz dlaczego popieluszko poszedl do piekla. Bo nie zajmowal sie tym do czego zostal powolany tylko chcialo mu sie bawic w polityke. A teraz do grona tych potepiencow chca dokoptowac i lecha awanturnika. Nowoczesnosc ktora wprowadzal Walesa so spolki z maryja w klapie i Wojtyla w Watykanie uswiadomila ludziom ze nieba nie ma a bog wypial swoje cztery litery na nadwislanski zagon wiec jest jak jest a bedzie jeszcze gorzej az pojawi sie kolejny Wlodzimierz Iljicz i wprowadzi lad i porzadek, a ze bagnetami, No coz taka to kolej rzeczy. Tak, tak to takich jak ty zasluga, lechowski.
            • Gość: antyL51 Re: Komuno wróć!!!! IP: *.free.aero2.net.pl 24.01.13, 16:42
              Święta prawda!!!!
              • Gość: bekalosz Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.01.13, 18:58
                Nie święta a g...o prawda! Proponuję Wam trochę kultury, nie profanujcie pięknego języka polskiego.
                • Gość: do kalosza Re: Komuno wróć!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 20:11
                  te, demagog, a gdzie tam była profanacja języka polskiego?
          • Gość: Sielanka Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.01.13, 20:55
            I tak już zostało! W Ameryce - Obama, we Fracji - Hollande.
            A u nas hel, 2 wybuchy, bomba próżniowa, trotyl, nitrogliceryna, Binienda, Nowaczyk w GP, GPC i Niezależnej, że o Naszym Dzienniku nie wspomnę!
            • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 25.01.13, 18:35
              To Obamę chciłbyś zamiast Tuska?.Nic z tego nie rozumię!.Chyba,że jesteś debeściak co to podchodził 4 razy do lądowania a potem popełnił samobojstwo z polecenia pijanego generała.
              • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 25.01.13, 18:57
                No właśnie!.Bądzcie dumni ze swego komucha towarzysze szmaciaki,jak ja jestem dumny ze swoich rodzicow,rodzenstwa,dziadków...
                perlyprzedwieprze.salon24.pl/481556,nie-wstydz-sie-swojego-komucha
                • Gość: jakjajestemdumny Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.01.13, 23:43
                  Piszesz:
                  "Bądzcie dumni ze swego komucha towarzysze szmaciaki,jak ja jestem dumny ze swoich rodzicow,rodzenstwa,dziadków..."
                  Czy Ty naprawdę nie rozumiesz tego, co piszesz? Przecież z tego, co napisałeś wynika, że twoi rodzice, rodzeństwo, dziadkowie byli komuchami!
                  • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 27.01.13, 09:29
                    Kazdy może udowodnić to co chce jak..... bardzo kłamie.Reporterka WSI-24 zapytana ze studia czy widzi na Marszu Niepodległości transparenty wzywające do nienawiści.?.Odparła,ze oczywiście widzi jak choćby taki-Bóg,Honor i Ojczyzna.
                    Muszę Cię zmartwić.W przeciwienstwie do rodziny M.Olejnik,Liza,Miecugowa,Węglarczyka,Kraśki czy Michnika w mojej rodzinie nie było komuchów.
                    • Gość: owieczka Re: Komuna wróciła !!! IP: *.tktelekom.pl 27.01.13, 12:02
                      Dla kuriewnych Lechowskich51 jak to ładnie klechy głoszą prawdę wygodną dla siebie :
                      Długi Archidiecezji. Skarbówka nie wie, jak je odzyskać ?
                      Cały tekst:
                      trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,11599224,Dlugi_Archidiecezji__Skarbowka_nie_wie__jak_je_odzyskac.html#ixzz2JAl8JRQR
                      • ja-tarzan Re: Komuna wróciła !!! 27.01.13, 12:45
                        > Dla kuriewnych Lechowskich51 jak to ładnie klechy głoszą prawdę wygodną dla sie
                        > bie :

Może lepiej by było napisać po prostu, że przedstawiciele kleru są hipokrytami, gdy głoszą idee uczciwości, a sami ponad nią widzą korzyść majątkową?

Ciekawy cytat z artykułu:

Co na to pełnomocnik archidiecezji? Przed sądem nie twierdzi, że pieniądze zostały wypłacone słusznie. Dowodzi natomiast, że kuria środki już wydała i dlatego nie może ich oddać państwu polskiemu. - Na dowód tego archidiecezja przedstawiła kilkanaście stron dokumentujących wydatki z konta bankowego.

Czyli, gdy okradnę bank, to wystarczy, że udokumentuję wydanie tych pieniędzy, by sąd mi majątku nie zajął w ramach kary? ;)

Pięknie się to ma do oburzenia wobec tych, którzy "maja czelność" dyskutować, czy kwestionować słowa tego, czy owego hierarchy, czy księdza.

No ale jak bezkrytycznie przyjmować ich słowa - jakby płynące od Boga - skoro tu i ówdzie udowadniają, że są ludźmi z krwi i kości i to dalekimi od doskonałości w wymiarze moralnym?

Takich przypadków jak SM, działania Rydzyka, czy Komisji Majątkowej jest więcej.

Nie sądzę, by koniecznym było w tych przypadkach w jakiś wyjątkowy sposób piętnować nieuczciwość lub niemoralność, ale nie "uświęcajmy" tych instytucji.
                        Bo dojdziemy do wniosku, że kościół zamiast stać na straży bezwarunkowej moralności stosuje filozofię Kalego.

Abp Głódź nie wywiązując się z obowiązku dot. ujawnienia finansów archidiecezji został ukarany grzywną, którą anulowano.
                        Dlaczego i na jakiej podstawie?

.... gdyby w Polsce istniało "prawo precedensowe" to wydział windykacji polskiego fiskusa można by wysłać na kuroniówkę ... ;)

Tak więc "głośmy Słowo Boże", przesłanie miłości bliźniego, uczciwości i moralnej siły ... tylko bez przesady, co wolno wojewodzie, to ... ;)

• lechowski51 Re: Komuna wróciła !!! 27.01.13, 14:09
                          Tematem tego wątku nie jest wasz ulubiony "przestępca" O.Rydzyk i KK a komunizm i dzisiejsi jego wyznawcy.Prosze wiec wylewajcie swoj POstepowy jad w waszych stałych wątkach o "czarnych barbażyńcach"
                          • Gość: balszoj Re: Komuna wróciła !!! IP: *.free.aero2.net.pl 27.01.13, 19:04
                            A skąd ten nakazowo-rozdzielczy ton, Lechowski51? Powyżej pisałeś, że nie miałeś w rodzinie "komuchów"!!! A może to i prawda, ale kim ty byłeś?
                            • Gość: bekalosz Re: Komuna wróciła !!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.01.13, 16:34
                              Zwolennicy - Korea Północna,Kuba - czekają na Was z ich rajem na ziemi!
                              • nessus Re: Komuna wróciła !!! 28.01.13, 17:22
                                W kraju o tradycjach niepodleglościowych, gdzie zgodnie z nakazem Chrystusa Pana króluje miłość i poszanowanie bliżniego, znajdzie się miejsce i dla ludzi o odmiennych poglądach. Wprawdzie homoseksualiści przegrali z kretesem swoja pierwszą batalię o równe prawa ale pocieszającym jest to że Jarosław Kaczyński wybiera sie na emeryturę a powrót do polityki rozważą najlepszy z polskich prezydentów, pan Aleksander Kwaśniewski . Może ta znakomita postać polskiej sceny politycznej wprowadzi nieco rozsądku i normalności a w ślad za tym znajdzie się miejsce i dla komunistów, nie wspominając już o kochających inaczej. Zatem apel o poparcie dla wielkiego Polaka, pana prezydenta A. Kwaśniewskiego.
                                Może warto przypomnieć stare ale na czasie hasło " proletariusze ( ludzie pracy zwani w Polsce robolami) łączcie się"
                                • Gość: tęsknota Re:Kochana komuno wróć !!! IP: *.eicat.ca 28.01.13, 19:12
                                  Szkoda młodych ludzi którzy nigdy nie dożyją emerytury . Zaciągane kredyty bankowe na budowę swojego M-4 mogą kiedyś skończyć się bardzo żle dla młodego pokolenia. Banki zachodnie zostały wypasione przez polaczków do granic absurdu , za wszystko trzeba płacić panom bankierom , a nasi panowie rządzący im w tym pomagają .Polska jest krajem wyznaniowym. Unaocznia to min. Gowin należący do Opus Dei i podlegający bezpośrednio Benedyktowi XVI. Tusk ściemnia, że nie będzie całował księży po rękach. Nie musi skoro wylizuje im tyłki. Brak regulacji prawnych w sprawie in vitro, ustawy bioetycznej, próby zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej, dotacja dla Kościoła w wysokości 3,5 mld rocznie, trzymanie 3 lata w zamrażarce decyzji Trybunału o nielegalności Kościelnej Komisji Majątkowej żeby czarni mogli wyszabrować do reszty, obecność księży na uroczystościach państwowych, ustalanie treści ustaw i uchwał z Komisją Wspólną Rządu i Episkopatu, przywrócenie Funduszu Kościelnego w wysokości 100 mln itd. itd. PO Oni tym różnią się od PIS jak Rydzyk od Głódzia.Teraz jest czas na utworzenie nowoczesnej lewicy nie przejmując się miłosiernymi wypowiedziami innego agenta Watykanu, niejakiego Pieronka o traktowaniu obcego kwasem solnym. Zwycięstwo Palikota w ostatnich wyborach jest pierwszą jaskółką. Będzie histeria i straszenie. Nie dajcie się na to nabrać. Udało się w Hiszpanii odsunąć Kościół od wpływu na stanowienie prawa uda się i u nas. Trzeba tylko cierpliwości i konsekwencji. Tak nam dopomóż Bóg.....
                                  • lechowski51 Re:Kochana komuno wróć !!! 28.01.13, 19:58
                                    Wam nie potrzeba "cierpliwości i konsekwencji".Wam jak jakobinom,czerwonym zbrodniarzom z Hiszpanii czy bolszewikom potrzeba utopić znow we krwi miliony tych ktorzy wam przeszkadzaja zbudowac wasz wymarzony raj bez Boga.Wam potrzeba znów noży,karabinów i trotylu...
                                    • Gość: balszoj Re:Kochana komuno wróć !!! IP: *.free.aero2.net.pl 28.01.13, 20:21
                                      Zapomniałeś dodać sztucznej mgły, SZTUCZNA INTELIGENCJO!!!!
                                      • Gość: kleryk Re:Kochana komuno wróć !!! IP: *.einsenundnullen.de 28.01.13, 22:39
                                        ale jesteś Lechosiu51 zakochany w panu B. ileż ty miłości i uwielbienia dla bliżniego niesiesz umiłowany w wiarę absolutnego , nie omylnego i bardziej świetego niż pan. B...Monarchy B-16 który nie bardzo kontaktuje z tobą i wiernymi,miłosierny bracie wiary NAJSŁUSZNIEJSZEJ ! Koscioła Rzymsko Katolickiego (OKUPANTA POLSKI) (((( OPAMIĘTAJ SIĘ )))
                    • Gość: Tentyptakma Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 29.01.13, 00:07
                      Ależ ja niczego nie udowadniam.
                      To Ty napisałeś: "Kazdy może udowodnić to co chce..."
                      I co udowodniłeś?
                      Póki co jakby nic! A może jednak byli...?
                      A, generalnie, przecież, nie ma w tym niczego złego! Ludzie żyją , pracują, zarabiają, bankrutują, chorują, umierają, borykają się z życiem... i nikt nie pyta ich, czy byli komuchami, czy solidaruchami, czy endekami... Tylko lechowski51 tym się podnieca. Cóż, ten typ tak ma!
                      • Gość: dobra rada Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.01.13, 00:17
                        A ty co masz. Wydaje mi się że nie masz pojęcia. Tobie tylko Lechowski przeszkadza który prawdę pisze. Czy ty naprawdę nic nie pojmujesz. Zapamiętaj, aby budować trzeba zacząć od fundamentów i pan Lechowski o to się upomina. Ja widzę ze to wy nie dajecie mu spokoju, podziwiam Go za cierpliwość i proszę o konsekwentne nauczanie. A może coś zostanie.
                        • Gość: Widzicochce Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 29.01.13, 01:05
                          Piszesz:
                          "A ty co masz. Wydaje mi się że nie masz pojęcia. Tobie tylko Lechowski przeszkadza który prawdę pisze. Czy ty naprawdę nic nie pojmujesz. Zapamiętaj, aby budować trzeba zacząć od fundamentów i pan Lechowski o to się upomina. Ja widzę ze to wy nie dajecie mu spokoju, podziwiam Go za cierpliwość i proszę o konsekwentne nauczanie. A może coś zostanie."

Po pierwsze, nie mam nic, niestety! Oprócz głowy i paru innych części ciała. I jeszcze marny dach nad głową... Pożyczek nie udzielam. Niestety.

Po drugie, wydaje się mi, że jakieś pojęcie mam, co by to nie miało znaczyć... A Ty masz?

Po trzecie, lechowski51 nie przeszkadza mi - ja się z nim po prostu nie zgadzam.

Po czwarte, staram sie pojąć wszystko, ale nie mogę zrozumieć, że budowanie Polski trzeba zaczynać od chamskich odzywek i wyzywisk pod adresem współrozmówców. Brak zresztą l51 nie tylko kultury, ale też wykształcenia i wiedzy. Ot, po prostu gimbol, który kopiuje, skleja i wkleja. Nie potrafi nawet precyzyjnie sformułować myśli, która czasem dociera do jego szarych komórek. Myślę, że nie zasługuje na podziw. Jest cierpliwy, (może tępy?) bo nie rozumie, co się do niego pisze. Do niego po prostu nic, co nie jest zgodne z jego wyobrażeniami i wyobrażeniami s24 nie dociera. Bez względu na argumenty on WIE. I nie jest w stanie niczego innego dopuścić do świadomości! Bacz, byś nie stał się takim jak on!
                          P.S. Tu nie ma żadnych "wych". Tu jestem tylko ja. A jeżeli chcesz czegoś dowiedzieć się o świecie, zrezygnuj z lektury postów l51. On widzi tylko to, co chce widzieć!
                          • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 29.01.13, 15:18
                            Czytając Ciebie....dowie się wiele o braku w moich postach przecinków i kropek,niczego natomiast nie dowie się o tym czym sie zajmujemy w tym wątku.A komuna dalej niestety trwa w polskich mediach dzięki "resortowym dzieciom"
                            niezalezna.pl/37505-resortowe-dzieci
                            • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 30.01.13, 15:58
                              Resortowe dzieci swoje kariery jak piszą zawdzięczają....genom!
                              www.polityka.pl/kraj/1535155,1,czy-dzieci-maja-sie-tlumaczyc-z-biografii-rodzicow.read
                              ...a są przesladowani oczywiście przez prawicowych oszołomów i antysemitów
                              niezalezna.pl/37876-wrzask-potomkow-kpp
                              • Gość: ink Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.01.13, 16:23
                                lechowski lubi wklejać to co mu odpowiada w kwestii jego światopoglądu piotrmarek.bloog.pl/id,572215…stosci-wiary-i-moralnosci,index.html
                                • Gość: ink Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.01.13, 16:31
                                  www.polityka.pl/historia/1501047,1,inkwizycja-mniej-straszna.read -
                                  • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 30.01.13, 18:28
                                    Niestety jak każdy lewak swoją więdzę ograniczasz do tego co usłyszysz w telewizorze.Gdybys nawet przeczytał to co zalinkowałes to zapewne byś zrezygnował.Bo przeczy to tezie lewactwa o milionach zakatowanych przez inkwizycje.

Liczbę ofiar inkwizycji szacowano na setki tysięcy, a nawet miliony. Tymczasem według najnowszych badań – w 1998 r. Jan Paweł II odtajnił watykańskie archiwa inkwizycji – ciesząca się najbardziej ponurą sławą inkwizycja hiszpańska w latach 1540–1700 przeprowadziła 44 674 procesy z oskarżenia o zdradę świętej wiary katolickiej. Na karę śmierci skazano w nich dokładnie 1,8 proc. oskarżonych. Na dodatek część ze skazanych na śmierć sądzona była zaocznie (zdążyli zbiec lub ukryć się przed inkwizytorami) – na stosach spłonęły symboliczne kukły.

A tak wyglada bilans przez różnych naprawiaczy świata....bolszewików,mieńszewików,koministów

Stéphane Courtois podejmuje próbę oszacowania ilości ofiar represji, którą określa jako w sumie blisko 100 milionów ofiar śmiertelnych[1]. Ten sam autor napisał rozdział wprowadzający, w którym porównuje praktykę komunizmu do narodowego socjalizmu i wnioskuje, iż krwawe represje są wpisane w same założenia ideologii komunistycznej.
                                    pl.wikipedia.org/wiki/Czarna_ksi%C4%99ga_komunizmu
                                    • Gość: prekomunista Re: Komuno wróć!!!! IP: *.free.aero2.net.pl 30.01.13, 21:06
                                      Niebawem lechowski51 znajdziesz nam badania "wybitnego" naukowca, które wykażą, że Hitler nigdy nie istniał (wymyślili go żydokomuniści),,holocaust był fikcją, doktor Mengele, był fantastycznym pediatrą, biskup Alois Hudal nie pomagał w exodusie najobrzydliwszych nazistów do Argentyny, a był jedynie przedsiębiorcą branży turystycznej, a ksiądz Tiso, to ktoś w rodzaju mieszanki Piłsudskiego i Rydzyka, czyli cud miód i szczyt patriotyzmu!!!!
                                      Acha, i jeszcze jedno L51, liczba w twoim nicku, to twój iloraz inteligencji?
                                      • Gość: ink Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.01.13, 22:43
                                        dla wszystkowiedzącego - inkwizycja.vxm.pl/ - tylko żebyś wszystko przeczytał
                                    • Gość: Wimięwiary Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 30.01.13, 22:47
                                      Piszesz:
                                      "W 1998 r. Jan Paweł II odtajnił watykańskie archiwa inkwizycji – ciesząca się najbardziej ponurą sławą inkwizycja hiszpańska w latach 1540–1700 przeprowadziła 44 674 procesy z oskarżenia o zdradę świętej wiary katolickiej."
                                      To 900 istnień zamordowanych w imię Chrystusa i wiary katolickiej tylko w samej Hiszpanii. Zaledwie 900!
                                      I marnym pocieszeniem jest, "że krwawe represje są wpisane w same założenia ideologii komunistycznej".
                                      • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 31.01.13, 15:35
                                        Też o "inkwizycji" w Hiszpani,tym razem 'czerwonej" opisanej przez prof.Chodakiewicza

11 października 1936 roku anarchiści złapali "księdza (z zakonu Marianów). Zgodzili się uwolnić go i umożliwić mu wyjazd do Francji, ale za okup. Ksiądz ujawnił kryjowki 101 członków swego zakonu. [Anarchiści] zgodzili się uwolnić ich wszystkich za 300 tysięcy franków. 102 księży ujawniło się i zapłaciło okup. Wtedy anarchiści rozstrzelali 40 z nich." Reszte wtrącono do więzienia dzięki interwencji przerażonych zbrodnią liberalnych nacjonalistów katalońskich. Tymczasem Sowieci i hiszpańscy komuniści nie mieli nic przeciwko mordowaniu księży. Konieczne było jednak "poprawne politycznie" tłumaczenie takich czynów. Jak stwierdził towarzysz Andre Marty: "rząd musi przedstawić deklarację w sprawie Kościoła – wolność religii dla wszystkich. Wierni powinni wiedzieć, że aresztujemy księży nie dlatego, że służą Bogu ale dlatego, że służą faszyzmowi, to jest strzelają do ludu oraz rozpowszechniają faszystowską propagandę."
                                        chodakiewicz.salon24.pl/80977,o-krok-od-sowieckiej-hiszpanii
                                        • Gość: ink Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.13, 17:54
                                          Skoro o czeronej - to teraz o czarnej
                                          obczajto.blox.pl/2006/01/Hiszpanski-faszyzm-katolicki.html -
                                          • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 31.01.13, 21:51
                                            Ty naprawde wirzysz w to co zalinkowałeś?!

Pod rządami Arabów, Hiszpania była jednym z najbogatszych i oświeconych krajów ówczesnego świata. Początek końca Hiszpanii nastąpił za Ferdynanda V Katolickiego (1479-1516) i krwawej Izabeli I Katolickiej (1451-1504) współrządzącej z poślubionym w 1469 roku Ferdynandem Katolickim. Była ona wielka zwolenniczką papieskich metod działania. Oboje panujący narzucili swojemu narodowi fanatyzm religijny, a za pozwoleniem papieża Sykstusa IV (1471-1484) przekształcili inkwizycję w totalny, niespotykany w dziejach świata aparat represji. Doprowadzono do obłędu religijnego, w którego następstwie Hiszpanie zaczęli uważać się za naród wybrany przez boga.

Takich bzdur to nawet w notatnikach lektora PZPR i na szkoleniach SB nie pisani i nie uczono.
                                            • Gość: gość Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tktelekom.pl 31.01.13, 22:00
                                              Lechowski wam się popie_-rdoliły czasy wy już dawno nie jesteście sekretarzem KO ! teraz jesteście żebrakiem u swojego pana KATABASA buha ha (((...
                                            • Gość: ink Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.13, 22:56
                                              Ty tak tańczysz jak ci grają twoi mocodawcy a ja tak tańczę jaką puszczę sobie muzyke
                                              • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 31.01.13, 23:06
                                                Mądre,mądre......Ty nie tańcz-Ty myśl!
                                                • Gość: ink Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.13, 23:16
                                                  widzisz, że wpadleś we własne sidła wyrobniku
                                        • Gość: Wiedzieli Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 31.01.13, 23:19
                                          Czy chcesz powiedzieć, ze hiszpańska inkwizycja zamordowała w imię Chrystusa i wiary owych 900 nieszczęśników, bo wiedziała, że za kilkaset lat anarchiści zamordują 40 księży? Jak pisze Chodakiewicz, a za nim Ty, jak zwykle bezmyślnie!
                                          • Gość: nie wiedzieli Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.13, 23:50
                                            Ty z rzeszowa myślicielu katabasów www.inkwizycja.pl/
                                            • Gość: Prawiejakl51 Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 01.02.13, 00:07
                                              Przepraszam, ale chyba nie do końca mnie zrozumiałeś. Dla jasności, niie jestem w najmniejszym stopniu fanem inkwizycji! A nawet wprost przeciwnie, czego usiłowałem dowieść. Nie dość skutecznie, jak widać... Spróbuj jeszcze raz jutro. Przeprosin nie oczekuję.
                                              • Gość: re Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.02.13, 00:13
                                                Ale ja Cię przepraszam, to tylko zmęczenie, tak zostałem wychowany, mówi się trudno.
                                                • Gość: rere Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 01.02.13, 00:27
                                                  Nie ma sprawy. Pozdrawiam!
                                                  • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 01.02.13, 12:52
                                                    Wreszcie sie czegoś od Ciebie dowiedziałem!.Nie jestes zwolennikiem inkwizycji a wręcz przeciwnie!.Nie jesteś też wobec tego katabasem a walterowcem,ze wzruszeniem ramion przyjmującym rzeż księży i zakonnic jakiej nie było od czasu rzezi w tzw. wielkiej rewolucji francuskiej.
                                                  • Gość: ink Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.02.13, 13:18
                                                    Odwrotnie do ciebie nie jestem zwolennikiem żadnych skrajnych zachowań lewackich i prawicowych, takich które odbiegają od racjonalnych zachowań.
                                                  • Gość: skraj do skraju Re: Komuno wróć!!!! IP: *.free.aero2.net.pl 01.02.13, 14:31
                                                    A ja jestem i chętniej bym przyszedł na publiczną egzekucje Lechowskiego51 na Placu Czerwonym, niż jakich durnawy koncert!!!
                                                  • Gość: Wiedzieli! Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 01.02.13, 22:03
                                                    Przeczytaj jeszcze raz. Najlepiej ze zrozumiemiem!

"Czy chcesz powiedzieć, ze hiszpańska inkwizycja zamordowała w imię Chrystusa i wiary owych 900 nieszczęśników, bo wiedziała, że za kilkaset lat anarchiści zamordują 40 księży, jak pisze Chodakiewicz, a Ty to wklejasz, jak zwykle, bezmyślnie!"
                                                  • Gość: Różnicaklasy Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 01.02.13, 22:15

To jest różnica klasy:
                                                    "Ale ja Cię przepraszam, to tylko zmęczenie, tak zostałem wychowany, mówi się trudno." (przepraszam, ze zacytowałem, re.)
                                                    i twoje:
                                                    "Wreszcie sie czegoś od Ciebie dowiedziałem!.Nie jestes zwolennikiem inkwizycji a wręcz przeciwnie!.Nie jesteś też wobec tego katabasem a walterowcem,ze wzruszeniem ramion przyjmującym rzeż księży i zakonnic jakiej nie było od czasu rzezi w tzw. wielkiej rewolucji francuskiej."
                                                  • Gość: ink Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.02.13, 23:17
                                                    czytaj potomku katabasów
                                                  • Gość: ink Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.02.13, 23:18
                                                    haggard.w.interia.pl/karlizm.html
                                                  • Gość: ink Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.02.13, 23:25
                                                    Ku przestrodze:www.racjonalista.pl/kk.php/s,7007 -
                                                  • Gość: re Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.02.13, 00:35
                                                    Dla tego pana nie liczy się kultura, a tylko ideologia - skąd my to znamy?
                                                  • Gość: bekalosz Re: Komuno wróć!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.02.13, 20:55
                                                    A ja się Was pytam? Kto zamordował księży; Popiełuszkę, Suchowolca, Zycha .INKWIZYCJA!
                                                    Kto aktualnie morduje tysiące chrześcijan razem ze swoimi duszpasterzami? INKWIZYCJA!
                                                    Przecież Wy różnej maści lewacy nie chcecie pamiętać niedawnych zbrodni komunistycznych, a a rozpamiętujecie średniowiecze? Żal mi Was - przyjmijcie znak pokoju
                                                  • Gość: Znakpokoju Re: Komuno wróć!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.02.13, 21:43

Piszesz:
                                                    "Przecież Wy różnej maści lewacy nie chcecie pamiętać niedawnych zbrodni komunistycznych, a a rozpamiętujecie średniowiecze? Żal mi Was - przyjmijcie znak pokoju."

Ileż w twoich słowach chrześcijańskiej miłości! Zaimponowałeś mi, nie po raz pierwszy zresztą!
                                                    Ciekawe, posługujesz sie językiem polskim jak lechowski51.
                                                  • lechowski51 Re: Komuno wróć!!!! 06.02.13, 09:35
                                                    Nudny jesteś z cenzurowaniem innych!.To,że byłeś najlepszy z polskiego w podstawówce wiedzą wszyscy w Tyczynie...
                                                    .... a postkomuna sie konczy na naszych oczach.
                                                    niezalezna.pl/38125-panika-w-agorze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka