Dodaj do ulubionych

O kolędzie...

IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.13, 16:30
Podobno i po 50 złotych...
www.fronda.pl/forum/prezydium-sejmu-przyznalo-sobie-245-tys-zl-premii,37625.html
Obserwuj wątek
    • Gość: kolędownik Re: O kolędzie... IP: *.inowroclaw.mm.pl 23.01.13, 18:52
      No i dlatego nie ma na szpitale, przedszkola, żłobki, szkoły.
      "Tam" nie ma kryzysu. Konta zapełniają im się coraz bardziej.
      • Gość: ŚNIEŻYNKA Re: O kolędzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 19:56
        Jak żyć w tym kraju?
        • lechowski51 Re: O kolędzie... 23.01.13, 20:26
          Zapytaj swojego posła wybranego przez was w Tarnobrzegu...
          www.miroslawpluta.eu/index.php/biuro-poselskie
          • Gość: parafianin Re: O kolędzie... IP: *.anon.is 23.01.13, 20:38
            "Zapytaj swojego posła wybranego przez was w Tarnobrzegu..."
            Panie Lechowski51 pan jest gorzej głupi niż POlska konstytucja !
            Może pan zapytać wielebnych gdzie poszła kasa z TACY głupolu
            POLOCZKU !!! A MOŻE NA WATYKAŃSKICH PEDAŁÓW ?
            • Gość: babinicz Re: O kolędzie... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.01.13, 21:08
              Wiec ile dałeś że pyskujesz? Jak powiesz to pogadamy.
              • Gość: bekalosz Re: O kolędzie... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.01.13, 22:20
                Parafianinie-coś Ty jadł na kolację, że gnojówka płynie z Twoich ust?
            • Gość: gość Re: O kolędzie... IP: *.mtm-info.pl 27.01.13, 15:08
              Idź na mszę , albo jeśli nie chodzisz, na koniec mszy i po ogłoszeniach stań obok księdza i zapytaj -
              " Czy kasa z tacy idzie na watykańskich pedałów ? " Stać Cię na to czy tchórzem jesteś ? :(
      • Gość: Wierzysztopłać Re: O kolędzie... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.01.13, 23:28
        Przecież można zrezygnować z przyjmowania księdza! Wierzysz to płać! Ksiądz przecież musi żyć, a koścół, jak kazdy budynek, wymaga konserwacji, ogrzewania, sprzątania...
        • ja-tarzan Re: O kolędzie... 27.01.13, 13:01
          > Przecież można zrezygnować z przyjmowania księdza! Wierzysz to płać! Ksiądz prz
          > ecież musi żyć, a koścół, jak kazdy budynek, wymaga konserwacji, ogrzewania, sp
          > rzątania...

Oczywiście, że tak.

To jest kwestia dobrowolnej decyzji każdego człowieka, czy czuje się członkiem tego, czy innego Kościoła. Jeśli tak, to przyjmuje księdza na kolędzie. Jeśli przyjmuje, to załóżmy, że decyduje się wesprzeć finansowo parafię, jeśli jest w stanie, i zresztą słusznie.

Inną sprawa są kwestie podatkowe, udzielania określonych dotacji, czy finansowania czegokolwiek z budżetu państwa. Tu każdy ma prawo głosu. To nasze wspólne pieniądze.

• Gość: fiś Re: O kolędzie... IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.13, 13:05
            Ci niezawodni... Pewni.
            Jak prosięta do swojego bajorka.
            • ja-tarzan Re: O kolędzie... 27.01.13, 14:40
              > Ci niezawodni... Pewni.
              > Jak prosięta do swojego bajorka.

Zabrzmiało intrygująco, tylko dziś nie jestem w formie, możesz wytłumaczyć, co masz na myśli? ;)
    • Gość: Poprosudrą Re: O kolędzie... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.01.13, 22:22
      Jedna szajka! Drą, ile sie da!
      • Gość: fiś Re: O kolędzie... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 10:00
        Chyba zbyt radykalnie podchodzicie. jednostronnie , że tak powiem. Nieobiektywnie.
        Ja znam ICH i z dobrej strony...
        O! Pamiętam Kopacz uśmiechniętą, radosną z serduszkiem owsiakowym przypiętym dumnie na piersi przywiędłej....
        Godzinę miłosierdzia (kto zna Orwella?) nam zafundowali!
        Na biedne dzieci zbieraliśmy. A Kopacz też do skarbonki hojnie z 5 złotych... .
        Dobre ludziska.
        I przyczynę zła Wam wskażą: Ksiądz Rydzyk i księża po kolędzie...
        I rozwiązanie problemu widzą: opodatkować Kościół!

I my w to wierzymy. Poczytajcie sobie tych przygłupów na naszym forum...
        Wierzymy!
        Nie jeden nie dwóch z nas Palikota wybierało.
        A miliony na Kopacz i impodobnych.
        Bo dorośli ludzie nie zrozumieją takich niuansów. Za skomplikowane by trochę samemu pomyśleć. lepiej wierztć TV... .
        Tacy jesteśmy!
        Jaki naród taki rząd!

Na kogo więc się wściekamy???
        NA SAMYCH SIEBIE SIĘ WŚCIEKAMY!!!
        • Gość: chłopek-roztropek Re: O kolędzie... IP: *.devs.futuro.pl 24.01.13, 12:54
          Bardzo źle fisiu podsumowałeś: powinno być: jaki ksiądz taki rząd (wiesz na czym polega rządzenia duszyczkami w tym duecie? Jesteś taki tępy czy zainteresowany by tak napisać? A gdybyś nie wiem jak zaklinał niebo to i tak się okaże , że panowie z Watykanu są złem w tym kraju co wykazuje historia na przestrzeni wieków a ostatnie lata "wolności" w szczególności). I żadna cytata z Frondy i taliba Terlikowskiego tego nie zmieni. I na kogo się wściekam? Kto na to pozwala?
          • lechowski51 Re: O kolędzie... 24.01.13, 15:47
            No masz!.Chłopkowi roztropkowi "czarni" wybrali rząd.Jeszcze trochę a "czarni" bedą odpowiedzialni za oblodzone chodniki.
            • Gość: chłopek-roztropek Re: O kolędzie... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 15:52
              No masz, znowu któryś raz z rzędu lechowski51 ma problem ze zrozumieniem postu, weź się chłopie w garść i nie zabieraj głosu jak nie jesteś pewien tego co piszesz, czy słyszałeś, że milczenie bywa złotem?
              • Gość: fiś Re: O kolędzie... IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 14:25
                Zwróćcie uwagę na ... no... jak to się nazywa... aaaa... na ekumenizm zwróćcie uwagę:

"Burza wokół nagród dla Prezydium Sejmu wybuchła po tym, gdy "Super Expres" napisał, że marszałek i wicemarszałkowie Sejmu otrzymali nagrody za 2012 rok - łącznie 245 tys. zł. Kopacz otrzymała 45 tys. złotych, wicemarszałkowie: Cezary Grabarczyk (PO), Marek Kuchciński (PiS), Wanda Nowicka (RP), Eugeniusz Grzeszczak (PSL) i Jerzy Wenderlich (SLD) - po 40 tys. złotych."

Ps. a tak na marginesie... . jak myślicie - to nowy wymysł Kopaczowej czy dobra dwudziestoletnia praktyka? (tak twierdzę bo temat zastępczy Ojca Dyrektora, księdza po kolędzie , aborcji, in vitro - wałkowany był od początku NOWEGO)
                • Gość: gość Re: O kolędzie... IP: *.inowroclaw.mm.pl 25.01.13, 20:01
                  wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kto-wzial-najwieksza-nagrode-sprawdzilismy-zaskaku,1,5404405,wiadomosc.html
                  • Gość: kazik Re: O kolędzie... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.01.13, 15:51
                    nie dajcie księdzu kopert , bo już dr G.posliznął się na nich ;amen .
                    • Gość: fiś Re: O kolędzie... IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.13, 17:05
                      ja-tarzan 27.01.13, 14:40 Odpowiedz
                      > Ci niezawodni... Pewni.
                      > Jak prosięta do swojego bajorka.

Zabrzmiało intrygująco, tylko dziś nie jestem w formie, możesz wytłumaczyć, co masz na myśli? ;)

A kiedy ty byłeś w formie??? zdaje się raz (!) na ileś tam lat napisałeś coś sensownego...
                      A więc daruj sobie tą skromność....
                      Zwróć uwagę na wypowiedzi twoje są identyczne jak i twoich kumpli przygłupów.

Jak myślisz zauważyli że ten wątek nie jest o kolędzie czy księżach a o naszej złodziejskiej rzeczywistości? I o tak zwanej" demokracji" gdzie zawzięci ideowi "wrogowie" przed kamerami, w cichości gabinetów potrafią się dyskretnie "ponad podziałami" dogadać się "jak Polak z Polakiem"?
                      Zauważyli że nasi przywódcy umiłowani w imię których tu się kłócimy tak naprawdę mają w dupie aborcję, in vitro, krzyż w sejmie (czy jego brak).
                      Mamy oto budująca jedność!!!

A po drugiej stronie społeczeństwo dużych dzieci których można podpuścić do stania w imię idei na mrozie dla zasranych serduszek i finansowania Łydstoku czy gwiazdorstwa owsiaka i jego żony, czy"dla Polski" głosować:
                      Oto dwa pprzykładowe, pierwsze z brzegu , co mi akurat przychodzi do głowy typy naiwniaków:

1.www.youtube.com/watch?v=31VI0nC_R5Q
                      Przecie ci durnie wierzą! Co się wydaje niewiarygodne!!! Oni wierzą!!!

2. www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090810/REG10/932176885
                      (tego drugiego znam osobiście , z bliska. Prawa ręka kaczyńskich jest na każdej Mszy za Ojczyznę (przed wyborami tuż)i najwięcej wydaje na kwiaty (za Ojczyznę ma się rozumieć - też przed wyborami). no i jeszzce mąci - bez sensu byle było w gazecie że "walczy"
                      A jak głosował przeciw aborcji. Wstrzymał się od głosu ten chrześcijanin patriota... A jak głosował w temacie Unia?Za!!!
                      (tak jak i drugi święty z tej opcji Putra.)
                      O nim i innych patriotach:
                      wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kto-wzial-najwieksza-nagrode-sprawdzilismy-zaskaku,1,5404405,wiadomosc.html

Co gorsza, tak otumanione społeczeństwo można rzucić z kosami, czy z Visami ...
                      A sobie nagrody przyznawać! I kwiaty (z naszej krwawicy) fundować w mszy trakcie...

Czy o tym piszesz ty i twoi kaprawi kolesie lewacy? Czy analizujecie w jaki sposób ci cwaniacy wyprowadzają w pole społeczeństwo siejąc dezinformację, nienawiść, podziały i tematy zastępcze???
                      Aha, poczekaj>>>
                      Można wam dwa lata klarować istotę rzeczy ze skutkiem
                      • ja-tarzan Re: O kolędzie... 27.01.13, 17:30
                        > Zwróć uwagę na wypowiedzi twoje są identyczne jak i twoich kumpli przygłupów.

Na ile idiotyczne jest stwierdzeni, że członek Kościoła wspiera swoja parafie i jest to jego prywatna sprawa, a nie powód do krytykowania przez tych, co się częścią tej wspólnoty nie czują iw związku z tym nie przyjmują kolędy, jak i nie wspierają finansowo?

Na ile idiotyczne jest stwierdzenie, że to pieniądze parafian dających takie datki, w związku z czym nikt, kot nie jest jednym z darczyńców nie ma prawa krytykować tej szczodrości?

Na ile jest idiotyczne stwierdzenie, że w kwestiach budżetu państwa każdy obywatel ma prawo głosu?

> O kolędzie piszesz... jaki tolerancyjny, jakiś łaskawy.... .
                        > A goń się z tymi twoimi równie przygłupimy kolesiami

... inwektywy mnie nie ruszają, a i wychowano mnie inaczej, więc nie licz na ripostę w tej mierze. Jednego próbowałem już tu nakłaniać do kultury w trakcie rozmowy.
                        Widać łatwiej w narodzie o chamstwo niż zwykłą kulturalną rozmowę.

P.S. Co do kolędy, to nie kwestia łaskawości, bo to nie ja krytykuję, a bronię jedynie uczciwości w wypowiedzi, co wyżej wyjaśniłem.

Miłego wieczoru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka