Dodaj do ulubionych

życie nas przerasta

01.02.13, 19:28
Cóż dawno już nie jestem w moim kochanym mieście Tarnobrzegu
ostatnio chyba w 2011r. ale to co czytam co z tym miastem się dzieje to stawia mi ostatnie włosy na głowie
Ja rozumiem iż ludzie są zmienni i podatni na tzw. nowe podejście do życia
Czytając wasze wpisy i studiując wieści z urzędu oraz innych przychylnych bądź nieprzychylnych stron gazet śmiem stwierdzić iż naszym kochanym miastem w tej akurat kadencji rzadzi człowiek który kładzie naklady na uciechy dla swoich znajomych bądź znajomych znajomych-wszystko jest podporządkowane jednemu celowi w mieście Zalew i pochodne!,Sport w wymiarze czwartej ligi z dużym dofinansowaniem -a efektu brak!-oj wiele by tu opisać
Wydaje mi się iż waszemu prezydentowi doradza smiem to powiedzieć -baran!-pod warunkiem iż jest to doradca a nie on sam bo jeśli tak to lepiej niech złoży swoje utrudzone ramiona na ręce wyborcow ponownie bo to nie partia rządzi tym miastem tylko konkretny czlowiek ktory albo gubi się w rządzeniu albo nie dorósł do pełnienia tej funkcji albo po prostu myśli że mu to wyjdzie,są też chyba doradcy bo tak jest za każdym rządzeniem w tym zakresie -albo oni są po podstawówce albo z ulicy -laicy!
Mam za sobą różne rodzaje władzy i parti politycznych rządzących naszym miastem ale dziś mogę z pełną świadomością powiedzieć to nie tak miało być-ludzie zawierzyli w kampani obietnicom a dziś mają jak piszecie różne typu maszty,łódki,hejnały,kolesiostwo,etc,..... nie mogę tego zweryfikować osobiście ale skoro tyle osób jest niezadowolonych to wątpię iż pisze to jedna bądź dwie osoby,zresztą doniesienia medialne jednoznacznie wskazują na tą prawdę!
No cóż kochani mam swoje lata chyba już nie zawitam do mego kochanego miasta -lipki,placu pigaule,nie dotknę tych pomników nie obejrzę zamku-chociaż może ?????
Chcę wam życzyć rozsądku w podejmowaniu decyzji -to co napisalem to część tego co chcialem powiedzieć taki już mój los
Do pana prezydenta -panie prezydencie ma pan pod sobą ludzi nie tylko kolegów znajomych i rodzinę musi pan dbać o szanse rozwoju miasta i pracy dla ludzi nie tylko uciech myslę iż młody wiek nie przesłania panu nędzy mojego miasta ukochanego kiedyś jak nigdy
Starając się o pozytywny wydzwięk tego co piszę przepraszam za błędy
Z poważaniem J.H.
Obserwuj wątek
    • Gość: Patriota Re: życie nas przerasta IP: 83.238.199.* 01.02.13, 19:42
      Troska Twoja o miasto jest miła. Wielu prostych ludzi jest lokalnymi patriotami w przeciwieństwie do darmozjadów na stołkach.
      Taka jest cała Polska
      forum.gazeta.pl/forum/w,30,9225712,9225712,Za_prace_w_ZUS_dam_Duzo.htm
      To tylko jeden z przykładów.
      • Gość: głos rozsądku Re: życie nas przerasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 20:22
        Trudno nie przytaknąć czytając te słowa. "Duże dziecko" bawiące się zabaweczką władza. Filmy Bareji to "małe miki".
      • Gość: patriota Re: życie nas przerasta IP: 83.238.199.* 03.02.13, 11:39
        poprzednio podana strona nie wchodzi, podaję inną:
        forum.legionisci.com/showthread.php?t=1246
        www.wprost.pl/ar/53098/Nalecz/
        • Gość: znajoma Re: życie nas przerasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 18:21
          Szok!
    • Gość: wezyr Re: życie nas przerasta IP: *.play-internet.pl 01.02.13, 20:38
      O qur... dobrze napisane!!!-szacun!
      • Gość: matka Re: życie nas przerasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 21:03
        Powiem szczerze, że pewnego pięknego popołudnia córa wróciła ze szkoły i użyła dwóch słów określając zachowanie Prezydenta w Jej gimnazjum. Zwróciłam Jej uwagę, by tak nie mówiła o osobach dorosłych. Potem miałam przyjemność spędzić kilka godzin w towarzystwie tego człowieka. Jak 14-latka mogła tak przejrzeć człowieka? Nie powiem Jej tego, że się z Nią zgadzam:-)
    • Gość: migot Re: życie nas przerasta IP: 80.50.63.* 01.02.13, 21:05
      No cóż zacne słowa popieram p.molibden i tu nie chodzi o partię czy partie ale o człowieka, tutaj człowiek się liczy a jak rządzący tego nie potrafią co to to za rządzący?-jestem pod wrażeniem tych słów
    • Gość: kinga Re: życie nas przerasta IP: *.play-internet.pl 01.02.13, 21:33
      Hm? dobre ! po długim zastanowieniu i przeczytaniu ponownym powiem tak -ktoś tu jednak myśli i mądrze pisze szkoda że ten pan tu już nie mieszka może pomógł by naszemu panu w rozwiązywaniu problemów i to nie za cenę swoich pomysłów tylko tak po prostu słuchać ludzi!-ech chyba źle napisalam ale jestem za!
    • Gość: mar Re: życie nas przerasta IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.02.13, 08:58
      "Mam za sobą różne rodzaje władzy i parti politycznych rządzących naszym miastem" od prawie 20 lat było ich dwóch jeden jako wiceprezydent i prezydent od 94r aż niestety do 2010r, a teraz obecny równie sprawny jak poprzednik jeżeli chodzi o rozwiązaniu spraw gospodarki, bezrobocia itp.. kolesiostwo było jest i będzie, tego nie zmieni nikt to trzeba traktować jako norme. ....lipki,placu pigaule" itp. było to do początków lat 90 to już nie wróci. tu nie ma po co wracać szkoda czasu i pieniędzy na oglądaniu dziadowa
      • Gość: stalowka Re: życie nas przerasta IP: *.stalowa.pilicka.pl 21.02.13, 18:57
        dlaczego w samorządzie nie funkcjonuje demokracja, dlaczgo mieszkańcy Tarnobrzega daja się zmanipulować działaczom partyjnym- czy nie ma w tym miescie normalnych uczciwych, wartościowych osób, aby sprawować ten urząd? A moze lepiej będzie ściągnąć profesjonalistę z zewnątrz, który rozwali miejscowy układ i salony...jakiś transfer ze Stalowej Woli?
        • Gość: Darko Re: życie nas przerasta IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.02.13, 19:02
          Transferów ze Stalowej Woli na tarnobrzeskie stołki mieliśmy "za województwa" bez liku. Jeszcze dzisiaj nasi prawnicy po apilkacjach wyjeżdżają "w Polskę" gdy tymczasem pod gmachem sądu stoi sporo aut na stalowowolskich numerach.
          • Gość: stalowka Re: życie nas przerasta IP: *.stalowa.pilicka.pl 21.02.13, 19:28
            niemniej widzę róznicę kilku klas, kiedy czytam w SZTAFEcie wywiad z Panem Ślęzakiem, link
            www.sztafeta.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6672:a-ja-jestem-ysy&catid=99:rozmowa-z&Itemid=301
            • Gość: stalowka Re: życie nas przerasta IP: *.stalowa.pilicka.pl 21.02.13, 20:37
              To przykład jak jeden wartościowy człowiek moze odmienić los tysięcy, (oczywiście na plus i na minus), a w Tarnobrzegu od 20 lat niestety minus osiągnął maksimum...
              • Gość: mar Re: życie nas przerasta IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.02.13, 21:12
                z TBG juz nic nie będzie jeżeli chodzi o jakikolwiek rozwój i nie ma co się łudzic obietnicami "fachowców" z wewnatrz czy zewnatrz miasteczka, krzyżyk połozono dawno. jest to co jest i należy sie z tym pogodzić. stał sie sypialnią dla pracowników dla firm ze Stalowej, Sandomierza, Mielca, Rzeszowa, Dęby, Staszowa itd... no i oczywiście sypialnia dla armii bezrobotnych konsekwentnie hodowanych przez miejscowy UP
      • Gość: andy Re: życie nas przerasta IP: *.stalowa.pilicka.pl 22.02.13, 18:53
        czy w Tarnobrzegu nie ma normalnych, uczciwych ludzi, godnych sprawować ten urząd, tylko trzeba wybierać miedzy dżumą a cholerą?
    • Gość: @ Re: życie nas przerasta IP: *.play-internet.pl 04.02.13, 15:14
      Pozwólcie iż małpa się wtrąci-cenne słowa człowieka! i wiara w lepsze jutro oraz trwoga o następny dzień, dziś każdy jest inny jutro będzie inny!-widząc po forum iż tych ludzi jest coraz więcej chyba nie dzieje się dobrze-i małpa nie nakreśla tutaj konkretnych partii politycznych tylko konkretnej osoby-małpa wierzy iż ludzi głosując na konkretną osobę zaufal jej iż będzie lepiej pod względem finansowym tzn.praca aby utrzymać małpiatki,nie będzie głupich obietnic ,nie będzie zwalania na poprzedników,ale będzie rzeczowa organizacja w pomocy ludziom tym ktorzy dziś nie mają co do tzw garka włożyć -oni chętnie zamiast zasiłków docelowych podjęli by pracę to też wymiar psychologiczny rozmowa w gronie innych osob bardzo pomaga w życiu niż ciągłe oglądanie swoich wybrańców czy sąsiadów ciągłe wstawanie rano i pytanie co dalej jak dziś żyć!
      Małpa nie chce być bardzo krytyczna w stosunku do obecnej władzy bo nie jest jej celem uprawianie ludzkiej polityki-ale jak kolega szympans z mierną rozsądnoscią i działaniem powiedział -będzie huśtawka dla was małpy na drzewie -i JEST! dlaczego ludzie obiecują ludziom cuda a potem cuda są przewartościowane i padają słowa tak miało być ale to nie ja!!!!
      Małpa myśli bo chodzi po naszym lesie i widzi że słowa to tylko słowa!!!!
      Małpa prosi aby się na nią nie obrażać bo wie jak wygląda życie w naszym lesie i postanowiła wyraźić po długim milczeniu swoją opinię!
      Małpa życzy wszystkim zadowolenia i szacunku drugiego człowieka!
      • Gość: znajoma Re: życie nas przerasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 15:35
        Potwierdzam, po długim milczeniu:-) Pozdrawiam cieplutko, miłego popołudnia:-)
    • Gość: observer Re: życie nas przerasta IP: *.146.90.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.13, 23:34
      zacnie ujęte kilka kluczowych problemów tego miasta, tyle, że poziom dyskusji na tym i innych forach nie służy rozwiazywaniu głębszych kwestii. Szkoda, że nie funkcjonują niezależne i obiektywne media, zdolne unieść dyskusję o przyszłości tego miasta. O uczciwości polityków przezornie przemilczę. Pozdrawiam serdecznie i życzę milszych wrażeń w niedalekiej przyszłości.
      • Gość: panna monika ...idzie wiosna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 20:53
        ...może będzie ciuta lepiej...
        www.youtube.com/watch?v=C1UGHs5VxY0
    • Gość: anders Re: życie nas przerasta IP: *.play-internet.pl 21.02.13, 21:10
      Nie będzie lepiej będzie gorzej!-to co napisał molibden naprawdę się dzieje-inwestuje się w sport i zalew każdy kto czyta prasę miejską i wojewódzką widzi jak jest no chyba że media kłamią!
      Nikt tutaj nie podważy tematu że na zalew i sport oraz uciechy zostało wydane tyle kasy co by przyniosło pracę dwudziestu może trzydziestu Tarnobrzeżanom pracę -a to ważne!
      Ciągle stosuje się tzw spychologię to nie ja to były -ile jeszcze czasu potrzebuje obecny prezydent aby znaleźć się w swoim gabinecie i zacząć normalnie rządzić
      Obstawianie kolejnych znajomych po urzędach owszem daje pracę -ale wymierne środki!
      minęło dwa lata i pytanie czym tak spektakularnym wydarzeniem bądź sytuacją na skalę miasta może się pochwalić prezydent -eeeeeeeeeeeeeeeeeeee!to właśnie słyszymy z jego ust na każdym wejściu na wizję -albo obarczanie innych albo proszę się z odpowiedzią zgłosić do biura rzecznika na piśmie!-panie prezydencie my to już znamy!!!
      tak czy owak facet ktory napisał ten post wie co mowi! i jestem za tym gościem!
      jestem tu nowy ale może i dobrze!
      • Gość: stalowka Re: życie nas przerasta IP: *.stalowa.pilicka.pl 23.02.13, 21:27
        usmiechnij sie, byle do lata, przyjdzie słońce, będzie pogoda, jakoś przerzyjesz te dwa lata...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka