Dodaj do ulubionych

naprawa maszyny do szycia

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.02.13, 18:11

Może mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie można w Tarnobrzegu naprawić maszynę do szycia?
Obserwuj wątek
    • Gość: plek. Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.zchsiarkopol.pl 26.02.13, 07:46
      Maszyny do szycia naprawia szewc pod "Tapimą. T o nie jest żart naprawdę to robi wejdź i zapytaj. Pozdrawiam.
      • Gość: Alien Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.ip.netia.com.pl 26.02.13, 09:06
        Kiedyś w jednej szeregówce na Chrobrego była reklama w oknie odnośnie naprawy maszyn do szycia, nie wiem jak jest obecnie
      • Gość: Łucznik Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.13, 14:18
        Mam starego Łucznika mało używanego ale pewnie trzeba by go zakonserwować. Ciężki nie miłosiernie. Ma ktoś nr do tego szewca lub w jakich godzinach ma czynne?
        • Gość: xxx Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.zchsiarkopol.pl 27.02.13, 08:56
          Nie wiem do której czynny jest ten szewc ale jak ja pytałam o naprawę maszyny to był skłonny odebrać maszynę z domu do naprawy więc można podejść i zapytać.
          • Gość: Łucznik Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.02.13, 17:54
            Dzięki, byłoby wygodniej.
            • Gość: Dratewka Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.tktelekom.pl 27.02.13, 18:56
              wklejam szyld pana od naprawy maszyn do szycia pod "TAPIMĄ" podane są godziny czynnego zakładu :
              zapodaj.net/e9e6db4aa27a7.jpg.html
              • Gość: monika Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.02.13, 20:06
                DZIĘKUJĘ
              • Gość: Łucznik Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.02.13, 21:41
                Powaliłeś mnie Dratewka. Wielkie dzięki.
              • Gość: znajoma Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 21:54
                Dziękuję Ci dobry człowieku. Jeśli będziesz kiedyś w potrzebie, to przyjdę Ci z pomocą:-)
                Przyjaciółka ma popsutą maszynę i pożycza ode mnie:-) Dobranoc. Moja ulubiona bajka z dzieciństwa:-)
                • Gość: Mirko Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.tktelekom.pl 27.02.13, 22:29
                  "znajoma" ale to lewak !
                  • Gość: znajoma Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 10:19
                    Mirko, segreguję śmieci, nie ludzi:-)
              • drukton Re: naprawa maszyny do szycia 10.03.14, 23:28
                Również dziękuje za info
      • sp1962 Re: naprawa maszyny do szycia 28.02.13, 21:27
        na kościuszki/ za sklepem ze sprzętem ortopedycznym , lub za internatem / firma naprawia sprzęd AGD nazywa cię JANTAR właściciel
        pan janusz rozczypała polecam super robią, miła obsługa
        • Gość: znajoma Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 21:32
          Czy jest też tam sklep, bo chyba tam byłam.
          • Gość: znajoma Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 21:34
            Dziękuję, córki podejdą i zapytają, maja blisko:-)
        • agrest254 Re: naprawa maszyny do szycia 29.03.13, 22:10
          Proszę omijać ten serwis.Sprzęt zawieziony na miejsce do serwisu.Odbiór umówiony na konkretny dzień.W dniu odbioru nikt z serwisu nawet nie zaglądnął do sprzętu tłumacząc , że przez dwa dni byliśmy na szkoleniu./...a gdzie reszta dni?/ Sam szef firmy określił to jako prymitywne podejście. Tak więc omijać jak najdalej...takim fachowcom dziękujemy i niech chodzą w dziurawych butach nadal.
          Artur
    • Gość: znajoma Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 10:27
      Mój dom wybudował Świadek Jehowy i nawet nieźle mu to wyszło:-) Dobry, miły człowiek:-)
    • Gość: ania Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.smsiarkowiec.pl 28.02.13, 19:22
      naprawiałam jakieś 10 miesięcy temu maszynę u tego pana i naprawdę to jest fachowiec najwyższej klasy ja miałam singera takiego 20 letniego i maszyna jak marzenie no ale części się popsuły i pan mi ją naprawił czekałam tylko 2 dni :) do dzisiaj dnia szyję :) naprawdę polecam wszystkim bo warto i wcale nie jest drogi ja zapłaciłam 50 zł ale warto było
      • Gość: Do Ani Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 20:40
        Dobry wieczór, Aniu, dziękuję za informację, dobranoc:-)
        • Gość: klient Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.05.13, 15:43
          ten zakład to nieuczciwi naciągacze
          • Gość: znajoma do Krawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 16:18
            Witam, mam problem z maszyną do szycia, nie przesuwa materiału, szyje w miejscu, "radom 466". Mam dość pilne szycie, coś się przestawiło i nie wiem co, dzięki za pomoc, pozdrawiam.
            • Gość: szwacz znajomy Re: do Krawca IP: *.tbg.edge.wdm.pl 09.08.14, 17:29
              Majtasy na niedziele chcesz uszyć żeby nad zalewem się w nich lansować?
              • Gość: miki Re: do Krawca IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.08.14, 18:42
                Czasami banalna przyczyna - dźwignia szerokości ściegu ustawiona w położeniu
                neutralnym, sprawdź!!!, ta (+ / - ).
                Pozdr.
                • Gość: znajoma Re: do Krawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 18:50
                  Dzięki za pomoc, pozdrawiam:-)
                  • e-ftalo Re: do Krawca 10.08.14, 05:28
                    najlepiej aby ktoś ze znajomych zajrzał do środka,byćmoże drobna usterka. Ja mogę to zobaczyć po niedzieli,ewentualnie poszukać krawcowej która zna temat. Wozić taki sprzęt do miasta to trochę zamieszania.W ostateczności serwis RTV AGD,gdy będzie coś poważnego
                    • Gość: znajoma Re: do Krawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.14, 07:25
                      Naprawiłam sama po poradzie Miki ale zapomniałam jak nici na maszynie nawlekać. Chętnie skorzystam z Twoich porad, zapraszam. Tam są inne funkcje np przyszywanie guzików, których nie potrafię. Może mnie czegoś nauczysz, pozdrawiam, zapraszam. Dzięki za pomoc.
    • majdan79 Re: naprawa maszyny do szycia 11.08.14, 14:25
      Na chrobrego na szeregowkach po prawej stronie jest jeden szpec
      • Gość: znajoma Re: naprawa maszyny do szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 14:34
        Dzięki, Majdan, pozdrawiam.
        • palacz67 Re: naprawa maszyny do szycia 21.02.15, 15:14
          Witam, mam pytanko, jakie nici do maszyny polecacie, by się nie rwały. Chodzi mi o firmę, bo te, które ostatnio zakupiłam rwą się zbyt często. Może ktoś ma możliwość zakupu dobrych nici do maszyny. Pozdrawiam- krawcowa:-)
          • e-zybi Re: naprawa maszyny do szycia 21.02.15, 18:11
            Przyczyn rwania nitki w maszynie jest wiele, nawet taka prozaiczna jak konserwacja, jednym słowem brud i brak smarowania. Jeżeli wykluczymy to, może być zbyt naprężona nitka co przy chińskich niciach, które nie nadają się do szycia maszynowego jest częstą przyczyną. Najlepiej zaopatrzyć się w dobre nici maszynowe poliestrowe, ewentualnie nylonowe i po sprawie, używam takich od lat, a to dobre marki np. Gutermann, Bruneel. Kiedyś, gdy borykałem się z tym problemem i byłem na etapie eksperymentów usłyszałem takie powiedzenie: szycie jest piękne; kupa sprzętu, brak talentu? była to dla mnie dobra motywacja do poszerzenia wiedzy w tym kierunku. pzdr :)
            • palacz67 Re: naprawa maszyny do szycia 21.02.15, 18:24
              To ja mam z jeszcze innej firmy nici, pożyczyłam maszynę i od niedawna mam ją w domu. Dzięki za dobre rady, masz głowę nie od parady:-) Pozdrawiam
              • palacz67 Re: naprawa maszyny do szycia 02.01.16, 14:59
                Witam, mam problem z maszyną, pożyczyłam i dziś po raz pierwszy na niej próbuję szyć po oddaniu. Nici sie kudłacą od spodu, góra ładnie szyje a od dołu ścieg jest poplątany. Już parę godzin próbuję ją ustawić i nic z tego. Dzięki za wszelki wskazówki, dzwoniłam już do przyjaciołki, szyła jakieś stylony i coś popsuła i też nie wie, co. Pozdrawiam.
                • polak1706 Re: naprawa maszyny do szycia 02.01.16, 17:30
                  dobry zwyczaj nie pożyczaj :-(
                  od strony 41 może coś doczytasz
                  lucznik.info/public/files/pdf/MARIA_418_manual_PL.pdf
                  No a poza tym to przeczyść mechanizmy jak w instrukcji podano.
                  Podstawą wszelkiego działania jest czystość i porządek.
                • polak1706 Re: naprawa maszyny do szycia 02.01.16, 17:33
                  www.youtube.com/watch?v=dDwXvtNt-ak
                  f.kafeteria.pl/temat/f5/maszyna-petelkuje-p_5383092
                  • palacz67 Re: naprawa maszyny do szycia 02.01.16, 17:44
                    Dzięki, dokształcę się i może naprawię, pzdr:-)
                    • palacz67 Re: naprawa maszyny do szycia 02.01.16, 18:58
                      Udało się !!! Zarobliśmy razem 6 dych:-) Ostatnio tyle płaciłam za naprawę. Dzięki, dużo mi podpowiedziała ta instrukcja obsługi, ustawiłam odpowiednio naprężenie nici i oczyściłam maszynę. Była od końca wakacji u przyjaciółki. Pozdrawiam:-)
                      • palacz67 Re: naprawa maszyny do szycia 04.01.16, 16:15
                        Witam, przerobiłam dziś 3 pary spodni i dwie pary dresów. Maszyna szyje bez problemu. Już chyba nie będę jej pożyczać, sama przeszyję przyjaciółce to, co będzie jej potrzebne lub zaproszę do mnie na szycie. Mieszka na drugim końcu wsi. Pozdrawiam, dziękuję i życzę spokojnego wieczoru:-)
    • rudy_psesiek Re: naprawa maszyny do szycia 02.02.17, 11:16
      Prawdopodobnie nitka górna jest za luźna i dlatego duzo jej jest wciągnięta do dołu i tam sie pląta. Wyregulować na górze nitkę i bedzie dobrze.
      • smieszekleszek Re: naprawa maszyny do szycia 02.02.17, 13:31
        Nalepszy zwyczaj nie pożyczaj, hi,hi.
      • e-zybi Re: naprawa maszyny do szycia 02.02.17, 13:48
        Płyń pod prąd... ;-)
      • palacz67 Re: naprawa maszyny do szycia 02.02.17, 14:45
        Witam, dziękuję za te informacje, pozdrawiam.
    • alicjaz45 Re: naprawa maszyny do szycia 04.02.17, 15:24
      Maszyny naprawia Pan mechanik podaję tel. 607-781-588. Moja właśnie się popsuła po jego pierwszej naprawie chodziła 12 lat bez problemów Polecam tego Pana ja właśnie będę dzwoniła.
      • palacz67 Re: naprawa maszyny do szycia 04.02.17, 15:31
        Nie dzwonię na obce numery, maszynę naprawiam sama z pomocą życzliwych mi ludzi:-) Niemniej dziękuję za pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka