IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 21:15
Nie rozumiem czemu tule kobiet wychodząc za mąż dodaje do swojego nazwisko męża?
Przecież to tylko komplikuje życie i robi bałagan w papierach.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.08.13, 22:35
      Z próżności, dla lansu.
    • Gość: an Re: nazwisko IP: *.smsiarkowiec.pl 24.08.13, 00:51
      Bo przyjęło się, że kobieta nie zostaje przy nazwisku panieńskim, mimo iż nosiła je wiele lat?
      • Gość: kfvjfk Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 06:59
        gośc- cóż za mądra odpowiedź, nic lepszego nie wymyśliłeś ?? Konkurs trwa !
        ps. sama mam dwa nazwiska i uwierz mi nie dla lansu- nie przepadam za moim panieńskim
        • Gość: gość Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 07:57
          Toteż zapomniałem dodać, ze jak ktoś miał byle jakie nazwisko i dodatkowo ma wiejskie pochodzenie lub drobnomieszczańskie kompleksy to przynajmniej właśnie w ten sposób musi się dowartościować.
          Ktoś, kto niczym specjalnym się nie wyróżnia chce uchodzić za coś wyjątkowego, niepospolitego (jak co co mają jedno nazwisko). jestem niezbyt mądra i w dodatku jakby trochę szpetna ale mam DWA NAZWISKA !
          UA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Po prostu wieśniara jesteś i tyle!
          • Gość: kfvjfk Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 08:41
            Tą wypowiedzią udowodniłeś że to jednak tobie słoma z butów wychodzi ;)
            Skończyłam z tobą , nie zwykłam zniżac się do tego poziomu. Pozdrawiam
    • Gość: kfvjfk Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 08:43
      I jeszcze jedno- nie kontynuuję rozmowy z tobą bo uważam że anonimowo pisac każdy głupi potrafi- co zresztą udowodniłeś. Jeśli miałabym kogoś obrazic to tylko twarzą w twarz.
    • Gość: dwa nazwiska Re: nazwisko IP: *.flash-net.pl 24.08.13, 10:18
      Nie rozumiem czemu tule mężczyzn żeniąc się staje się miłośnikami alkoholu i gawędziarzami seksualnymi utyskującymi na brak seksu?
      Przecież to tylko komplikuje życie i robi bałagan w rodzinie.

Głupie pytanie - głupia odpowiedź.

• Gość: mm Re: nazwisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 13:16
        Po prostu chcą podkreślić ze maja męża , szkoda tylko że po rozwodzie im głupio i znowu zostają ze swoim panieńskim -zazwyczaj.
        • Gość: kfvjfk Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 13:36
          Panie z jednym nazwiskiem też po rozwodzie pozostają z panieńskim nazwiskiem ....tu się dzieje bez różnicy i nie sądzę aby komukolwiek było głupio z tego powodu :)
          • Gość: franio Re: nazwisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 13:46
            Szkoda mi tych kobiet, ale co by to było gdyby zostały przy swoim nazwisku, a mąż przy swoim?
            • Gość: zocha Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 14:51
              Powiedz franio dlaczego szkoda Ci tych kobiet ? Bardzo to dziwne ...mi szkoda biednych ,chorych ludzi a Tobie szkoda kobiet z dwoma nazwiskami-ciekawi mnie dlaczego tak jest ?
              • lechowski51 Re: nazwisko 24.08.13, 15:04
                Fascynująca dyskusja,na ciekawy temat....
    • ja-tarzan Re: nazwisko 24.08.13, 15:10
      > Nie rozumiem czemu tule kobiet wychodząc za mąż dodaje do swojego nazwisko męża
      > ?
      > Przecież to tylko komplikuje życie i robi bałagan w papierach.

Bo taka jest tradycja?

Komplikuje życie? A w jaki sposób? Możesz podać konkrety?

Robi bałagan w papierach? A w jakich papierach? Możesz podać konkrety?

Może porzuć szkołę, przecież komplikuje życie,a w papierach, oj to dopiero robi bałagan...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka