Gość: franio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 21:15 Nie rozumiem czemu tule kobiet wychodząc za mąż dodaje do swojego nazwisko męża? Przecież to tylko komplikuje życie i robi bałagan w papierach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.08.13, 22:35 Z próżności, dla lansu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: nazwisko IP: *.smsiarkowiec.pl 24.08.13, 00:51 Bo przyjęło się, że kobieta nie zostaje przy nazwisku panieńskim, mimo iż nosiła je wiele lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfvjfk Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 06:59 gośc- cóż za mądra odpowiedź, nic lepszego nie wymyśliłeś ?? Konkurs trwa ! ps. sama mam dwa nazwiska i uwierz mi nie dla lansu- nie przepadam za moim panieńskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 07:57 Toteż zapomniałem dodać, ze jak ktoś miał byle jakie nazwisko i dodatkowo ma wiejskie pochodzenie lub drobnomieszczańskie kompleksy to przynajmniej właśnie w ten sposób musi się dowartościować. Ktoś, kto niczym specjalnym się nie wyróżnia chce uchodzić za coś wyjątkowego, niepospolitego (jak co co mają jedno nazwisko). jestem niezbyt mądra i w dodatku jakby trochę szpetna ale mam DWA NAZWISKA ! UA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po prostu wieśniara jesteś i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfvjfk Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 08:41 Tą wypowiedzią udowodniłeś że to jednak tobie słoma z butów wychodzi ;) Skończyłam z tobą , nie zwykłam zniżac się do tego poziomu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfvjfk Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 08:43 I jeszcze jedno- nie kontynuuję rozmowy z tobą bo uważam że anonimowo pisac każdy głupi potrafi- co zresztą udowodniłeś. Jeśli miałabym kogoś obrazic to tylko twarzą w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa nazwiska Re: nazwisko IP: *.flash-net.pl 24.08.13, 10:18 Nie rozumiem czemu tule mężczyzn żeniąc się staje się miłośnikami alkoholu i gawędziarzami seksualnymi utyskującymi na brak seksu? Przecież to tylko komplikuje życie i robi bałagan w rodzinie. Głupie pytanie - głupia odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: nazwisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 13:16 Po prostu chcą podkreślić ze maja męża , szkoda tylko że po rozwodzie im głupio i znowu zostają ze swoim panieńskim -zazwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfvjfk Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 13:36 Panie z jednym nazwiskiem też po rozwodzie pozostają z panieńskim nazwiskiem ....tu się dzieje bez różnicy i nie sądzę aby komukolwiek było głupio z tego powodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio Re: nazwisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 13:46 Szkoda mi tych kobiet, ale co by to było gdyby zostały przy swoim nazwisku, a mąż przy swoim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: nazwisko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.13, 14:51 Powiedz franio dlaczego szkoda Ci tych kobiet ? Bardzo to dziwne ...mi szkoda biednych ,chorych ludzi a Tobie szkoda kobiet z dwoma nazwiskami-ciekawi mnie dlaczego tak jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: nazwisko 24.08.13, 15:04 Fascynująca dyskusja,na ciekawy temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: nazwisko 24.08.13, 15:10 > Nie rozumiem czemu tule kobiet wychodząc za mąż dodaje do swojego nazwisko męża > ? > Przecież to tylko komplikuje życie i robi bałagan w papierach. Bo taka jest tradycja? Komplikuje życie? A w jaki sposób? Możesz podać konkrety? Robi bałagan w papierach? A w jakich papierach? Możesz podać konkrety? Może porzuć szkołę, przecież komplikuje życie,a w papierach, oj to dopiero robi bałagan... Odpowiedz Link Zgłoś