IP: *.play-internet.pl 24.10.13, 18:53
Od dłuzszego czasu obserwuję jak pod moim śmietnikiem co praktycznie dwie trzy godziny ustawia się samochód na tablicach RTA i z bagażnika wynosi właściciel wory śmieci,nawet kiedyś ktoś wywalił prosto do kubła starą kuchenkę mikrofalową aby nie było to nie mieszkańcy okolicznych trzech blokow bo mieszkam tutaj od lat nastu i znam samochody właścicieli-nie doceniłem przebiegłości okolicznych miejscowości więc zgłosiłem w straży miejskiej podałem numery rejestracyjne i od pół roku cisza w sprawie-jak na to zaradzić co można z tym zrobić bo ja nie będę płacił za kogoś tym bardziej jak widzę nie pochodzą z biednych rodzin bo samochody mają rok dwa i są za ciężkie pieniądze kiedy to się skończy! wychodzi człek rano wyrzucić śmieci a wie że firma wieczorem odebrała a tu szok! kubły pelne nawet na posadzce są
Dopełnieniem było to iż wieczorem pewnego dnia podjechał bus i z busa wywalono cztery wory śmieci i rozebraną pralkę szlag mnie trafił! poradźcie co zrobić gdzie to zgłosić
Obserwuj wątek
    • Gość: V-ice prezes Re: Śmieci IP: 199.193.253.* 24.10.13, 19:08
      Gość portalu: gizmo ! najpierw zadzwoń do prezesa Jarosława Kłamczyńskiego i w następnej kolejności lub na odwrót do Lechowskiego51 super obywatela donosiciela ( ma to we krwi) stary komuch !!!
      • Gość: TSMowiec Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 19:25
        wujek Dobra Rada: obiektywnie, rzetelnie i na temat.
        Czyli jak TVN

ad vocem:
        Nie wiem ktry to śmietnik ale przed moim na Serbinowie również zatrzymują się pojazdy, szczególnie wieczorem. Raz to był biały mercedes dostawczy, który zapchał półtora kubła. Zwróciłem uwagę na co kierowca odpowiedział, że to po remoncie mieszkania tutaj w bloku. Wierutne kłamstwo, gdyż takie duże auto nie stało na parkingu a nikt przecież nie wynosi rzeczy po remoncie do samochodu a później z samochodu do kubłów.
        Robi się niedobrze.
        Na podstawie naszych deklaracji spółdzielnie podstawiły odpowiednią ilość pojemników których JEST MNIEJ niż było. Mimo to wystarczyłoby, gdyby nie PODRZUTY.
        Po pół roku obowiązywania umów ma być weryfikacja. Czyli czeka nas na początku roku weryfikacja. Jak nam podwyższą wywóz śmieci ze względu na większą częstotliwość odbierania śmieci to zarządam altan śmietnikkowych zamykanych.
        Jak w Warszawie.
        Płacenie za właścicieli okolicznych domków o wartości 500 000 zł wzwyż to zwykłe złodziejstwo.
        • Gość: biedak Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 20:35
          Konieczne jest monitorowanie śmietników, ale prawie pewne że te śmiecia wylądują w lasach. I tak źle i tak nie dobrze. Polak potrafi a nawet jakby miał mozliwośc to by dwa razy jedno jadł ( systemie zamkniętym), czym bogatszy tym bardziej chytry.
          • Gość: mieszkaniec RTA Re: Śmieci IP: *.tbg.edge.wdm.pl 24.10.13, 21:02
            RTA podjechalo i afera a przeciez dzis jazda RTA niczego nie dowodzi. Mozna wynajmować mieszkanie na osiedlu.Jeżdzic samochodem teściowej albo kochanki.Firmy remontujace mieszkania sprzataja po remoncie i wyrzucaja do altany gdzie własciciel tegoz mieszkania na codzien to robi i płaci podatek smieciowy. Opekunowie osób starszych i niedołeznych z RTA robia to za te osoby Moge tak wymieniać bez konca. Straz pewnie sprawdziła i tak pewnie bylo. Jeszcze raz powiadam to nie jest zaden dowód a wiara,ze ktos ze wsi przywozi smieci w workach do alatny osiedlowej mijajac po drodze lasy gdzie to może zrobic swiadczy o zupełnym braku wyobrazni i bujaniu w obłokach.Włascicel kazdej prywatnej posesji płaci podatek smieciowy i Santa eko zabiere wsystko wiec jaki jest powod wozenia odpadów do altany smietnikowej.Nie dajmy się zwariowac jakiemus oszołomowi ktory wszędzie wietrzy spisek
            • Gość: gość Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 21:15
              Ty sobie stań przy śmnietniku na Dąbrowskiej przez pół godziny. Ty się przypatrz temu, co się dzieje. Ty nie myśl, że to zawiść ale ty znasz cenę śmieci. Więc ty nie udawaj że podjeżdża jedno auto, gdy podjeżdża ich wiele.
              Ty pamiętaj: mały pieniądz robi duży pieniądz.
            • Gość: ASA Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 21:28
              Do RTA. Kolego ! Firma która robi remont nie ma prawa wyrzucac odpadów poremontowych do składowisk miejskich.Po pierwsze to nie są odpady komunalne mieszkańca, po drugie taka firma ma obowiązek odwożenia swoich odpadów do miejsca wyznaczonego na odbiór tego rodzaju odpadów, po trzecie ma obowiązek zawarcia umowy z firmą odbierającą takie odpady. po czwarte wyrzucając odpady poremontowe zawyża limit wyznaczony i w konsekwencji tego, mieszkańcy bedą płacić więcej.Najpierw poczytaj ustawę i uchwałe śmieciową a później zajmij stanowisko adekwatne do problemu.
              • Gość: Ewa Re: Śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.13, 21:53
                Gość portalu: ASA napisał(a):
                ...po czwarte wyrzucając odpady poremontowe zawyża limit wyznaczony i w konsekwencji tego, mieszkańcy będą płacić więcej..

Wniosek jest oczywisty: najlepiej wywieźć wszystko do lasu !!

...i wtedy wszyscy będziecie zadowoleni. Ty @gizmo któremu przeszkadza, że ktoś wyrzuca śmieci do TWOJEGO śmietnika i ty @ASA że ktoś ŁAMIE PRAWO bo wyrzucił resztki po remoncie a POWINIEN: podpisać umowę, otrzymać fakturę VAT, zapłacić w kasie na drugim końcu miasta, wynająć transport (specjalistyczny) i dostarczyć w określonych godzinach ...

Ta ustawa, to przykład jak urzędnicy potrafili spieprzyć prosta sprawę, idea była taka:
                1. Każdy płaci za śmiecie, więc każdy może wyrzucić śmiecie gdzie chce byle do śmietnika a nie do lasu.
                2. Wszystkie śmiecie są odbierane bez względu na to czym są i ..
                3. ..tak często jak jest to konieczne.

Ale nie można tak normalnie, zawsze znajdzie się jakiś znudzony aktywista-donosiciel i będzie czerpał radość z wykrycia przestępcy który wyrzucił śmieci do JEGO ŚMIETNIKA. Paranoja...

• Gość: nie ewa Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 22:00
                  Zanim zajmiesz stanowisko poczytaj co to są odpady komunalne, i jak tego nie zrozumiesz lub nie chcesz zrozumieć, to szkoda z tobą prowadzić jaką kolwiek polemikę:pl.wikipedia.org/wiki/Odpady_komunalnehttp://
                  • Gość: Ewa Re: Śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.13, 22:10
                    Dlaczego szkoda prowadzić polemikę ?

Dyskusja toczy się na temat:
                    czy skoro wszyscy w mieście płacą TAKIE SAME STAWKI za wywóz śmieci, czy można komuś zabronić wyrzucenia śmieci do dowolnego śmietnika?
                    Oraz czy słuszne jest zmuszanie mieszkańców do wywożenia na własny koszt tzw odpadów niekomunalnych?
                    W końcu każdy, raz na jakiś czas robi remont w swoim mieszkaniu i ta sprawa dotyczy wszystkich w jednakowym stopniu.
                    • Gość: świr Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 22:13
                      ignorancja matką głupich
                • Gość: sąsiad Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 23:11
                  EWA napisała<Ale nie można tak normalnie, zawsze znajdzie się jakiś znudzony aktywista-donosiciel i będzie czerpał radość z wykrycia przestępcy który wyrzucił śmieci do JEGO ŚMIETNIKA. Paranoja...>A ja myślę że paranoją jest twoje stanowisko.Jeśli tak chcesz to podaj adres i będziemy wrzucać śmieci do twego kubła. Amen
              • Gość: pracownik śmieci Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 21:54
                W trakcie odbioru stwierdziłem że niektóre prywatne posesje znajdujące się w pobliżu bloków mieszkalnych nie posiadają pojemników na odpady. Prawdopodobnie wyrzucają odpady do przyblokowych pojemników. Moga mieć umowy ale nie posiadają własnych pojemników.na posesjach. I pod tym kierunkiem powinna iść kontrola Straży Miejskiej.To może również dotyczyć podmiotów gospodarczych ulokowanych w pobliżu blokowiski.
                • Gość: Ewa Re: Śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.13, 22:00
                  Brawo!
                  Czujność godna enkawudzisty,
                  po aresztowaniu i skazaniu na wysokie kary tych przestępców którzy nie posiadają własnych śmietników,
                  otrzymasz medal "zasłużony dla straży miejskiej".

Ty oczywiście swój śmietnik posiadasz, jeżeli nie, powinieneś donieść sam na siebie, wzorem Pawki Morozowa.....
                  • Gość: arogant Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 22:05
                    zesr-ła sie bida i płace- po prostu ignorant na forum lub czlowiek który podrzuca śmieci innym
                    i zaczyna od komunizmu a kończy na literaturze, mów świ-i prawde a ona twierdzi że deszcz pada
                    • Gość: gość Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 22:34
                      Napiszcie petycję do prezydenta z prośba o wydział donosów. Tylko tego wam do szczęścia brakuje. Ja płącę za śmieci a gdzie je wyrzucam to nie ma znaczenia.
                    • Gość: ciekawy Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 22:37
                      Ta dyskusja przybrała zbyt ostry ton i nawe zbyt wulgarny. Jednak trudni jest zrozumiec ludzi którzy problem podrzucania śmieci tłumaczą pod siebie. W wiekszosci cywilizowanych narodów tego problmu niema lub istnieje swidomość że każdy musi płacic, tzn.jeżeli prowadzi usługi remontowe, a więc dla pieniędzy to ma obowiązek zamówienia kontynera i zapłacenia za jego zawartość.Prosiłbym wszysktich na tym forum żeby nie uogólniać pojęcia "śmieci"
                      • Gość: lolo Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.10.13, 22:45
                        A ty EWa z papieskiego osiedla nie mozesz przetrawić społeczników, ciekawe dlaczego?
                        Coś cię gnębi.
                        • Gość: Ewa Re: Śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 06:37
                          Gnębi mnie i to bardzo, jak idę na spacer do lasu i natykam się na rozmaite sterty odpadków i śmieci . Są to najczęściej właśnie resztki poremontowe i szkło, plastiki i inne...
                          Dlaczego Polacy zaśmiecają swój kraj? Bardzo mnie to gnębi. Niektórych, jak widać po postach, nie. Oczywiście, najłatwiej napisać, że trzeba zmówić specjalny kontener, zapłacić itp..
                          Wypaczona przez urzędników ustawa śmieciowa nadal jak widać ZACHĘCA do takich działań; jakieś kontrole, extra opłaty, donosiciele ... i efekt jest taki, że śmieci lądują w lesie. I to mnie gnębi a a Was interesuje kto wyrzucił śmiecie do "waszego" śmietnika...
                          A może przyjmijmy wszyscy, że nie ma "waszych śmietników" tylko niech każdy wrzuca śmieci gdzie mu wygodniej byle NIE DO LASU.. Od razu będzie piękniej w Polsce.
                          I tym się różnimy..
                          • Gość: nauczyciel Re: Śmieci IP: *.flash-net.pl 25.10.13, 07:39
                            Dzisiaj rano znowu cały śmietnik zawalony. Trudno do niego wejść. Tyle tylko, że nie są to śmieci komunalne mieszkańców naszych tr2 bloków. Pełno kartonów i styropianów jakby kilka mieszkań było meblowanych. Ewidentnie jakieś dostawcze auto podjechało i zrobiło zrzut. A przecież koszt kontenera śmieci 32 m3 to 1 500 zł.
                            Ale co tam, niech blokersi płacą!
                          • Gość: mieszkaniec Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.13, 14:41
                            Ty zagnębiony idioto lub właścicielu firmy budowlanej, dlaczego nie możesz zrozumieć że blokowe śmietniki nie są dla wszystkich a tym bardziej dla firm które prowadzą remonty.Jak jesteś tak zgnębiony to postaw na swojej posesji kontyner i udostępnij go wszystkim.Zupełny idiotyzm albo gnida która nic nie rozumie lub niechce zrozumieć w wiadomym celu.
    • Gość: mar Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.13, 08:21
      na chama polaka podrzucajacego śmieci do osiedlowych śmietników czy lasu nie ma rady i ustawy... która jest jedna wielką POrażką widac to w mieście
    • Gość: wezyr Re: Śmieci IP: *.play-internet.pl 25.10.13, 17:41
      Ja tam swoje miejsce w szergu znam jak widzę chodząc na grzyby jak niszy się lasy to szok z drugiej strony jak widzę człeka ktory zajechał pod mój smietnik nowym land roverem i wyrzuca wory śmieci do mojego opłaconego kubła bo go nie stać za to zapłacić to mnie nerwa bierze!,jakieś trzy miechy temu zwróciłem uwagę gostkowi w Audi c-6 ktory pozbywał się smieci w naszym śmietniku -odpowiedź była jedna spierd....... ,nosz ja mam stary samochód nie mieszkam na osiedlach wiejskich i nie mam domu bo mnie nie stać płacę podatki płacę za śmieci a tu pajac co mu kasa z kieszeni leci wywala swoje brudy i każe mi spier..... ,nigdzie nie dzwonię nie publikuję bo zrobiłem foty ale to wstyd że człowiek opływający w luksusie wręcz jest żebrakiem podrzucania śmieci,nie stać was ? na opłaty śmietnikowe? jeździcie takimi furami tak jak w wątku z tymi tablicami i nie tylko i co macie na swoje usprawiedliwienie ?
      • Gość: ten z land rovera Re: Śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 18:05
        Ja też płacę za wywóz śmieci tyle samo co ty.
        Nie opowiadaj bredni że masz jakiś swój śmietnik. Nie masz. Zadzwoń do prezesa swojej spółdzielni i zapytaj czy spółdzielnia jest właścicielem choć jednego kubła. Dowiesz się, że nie jest. Zapytaj czy opłata zależy od ilości śmieci, dowiesz się, że nie zależy.
        Zastanawiam się po co te obserwacje, zdjęcia, donosy? ...zazdrościsz land rovera ! Słusznie, niezły jest. :)
        • Gość: Land Rover Owner Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.13, 19:37
          Można być świnią i rozpychać się w życiu. Pamiętaj jednak, że bycie warchalkiem nie tylko szkodzi postrzeganiu Ciebie przez ludzi, lecz również umniejsza Twoje człowieczeństwo. Na końcu i tak po obu nas zostaną kości.
        • Gość: Prezes Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.13, 20:46
          Boże widzisz i nie grzmisz.Jakie ma to znaczenie czy w mojej spóldzielni mamy własne kubły czy wydzierżawione?Za wszystko trzeba zapłacić.
          • Gość: spóldzielca Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.13, 20:50
            Ty chamie z pod tarnobrzeskiego osiedla czy nie dociera do ciebie wcześnieszy wpis, w którym forumowicz napisal zebyś postawił kontyner na swojej wycackanej posesji i zezwolił innym wrzucać śmieci - przecież inni też płacą i czy to ważne że u ciebie będą zrzucać.
    • Gość: wezyr Re: Śmieci IP: *.play-internet.pl 25.10.13, 20:13
      A sprawdziłem tego land rovera bo mnie to dręczyło i wiesz co po starych kumplach ustaliłem gdzie gość mieszka,nie chciałem tego pisać ale sam mnie sprowokowałeś ,otóż to jeden z kierowników pewnej firmy w mieście mieszkający na osiedlu wiejskim pod miastem miejący wypasiony domek-i teraz powiedz mi że samochód jest samochodem a jego śmieci są moje bo jest biedny!
      Na domiar powiem iż fak jest biedny bo ma trzy fury pod oknem i niestety nie ma śmietnika bo jest biedny nie stać go na smietnik i nie wiadomo czy podpisał umowę o wywóz śmieci! bo tego dziś nikt nie jest w stanie sprawdzić i nikt tego nie kontroluje!
      • Gość: sirota Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.13, 21:15
        Fajnie że sprawdziłeś i cóż z tego będzie, jak Straż Miejska do kitu i nie sprawdza kto ma umowę i kubeł.
      • Gość: kaziuk66 Re: Śmieci IP: *.wdm.pl 25.10.13, 21:51
        Wiekszosc z tych którzy pisza o braku zawartych umów przez włascicieli podmiejskich nieruchomości najwyrazniej nie zna nowych przepisów albo ich nie rozumie. Nie potrzebne sa zadne umowy gdyz kazde gospodarstwo jest z urzedu opadatkowane czy to kwota 6 zł od osoby/przy segregacji/ czy 10 zł przy braku segragacji. Brak opłaty powoduje automatycznie wszczęcie procedury egezkucyjnej prze gminę. W skrajnych przypadkach i przy duzych zaległosciach mozna nawet zlicytowac nieruchomosc dłuznika. Jaki wiec jest sens wożenia odpadów do kontenera na osiedlu skoro i tak zapłaciłem. Jakie umowy ma niby sprawdzać Straż skoro jest jak wyzej.To co nie nadaje sie do kontenera czy to nie podlega segregacji w worki. np gruz,opony puszki po farbach elektryczne i elektroniczne rzeczy mozna w wiekszości bezpłatnie dostarczyc do punkty odbiory tych odpadów który Santa Eko prowadzi na ul. Rusinowskiego. Zasady te obowiazuja zasadniczo w całej Polsce. Po co wiezć do miasta odpady ze wsi skoro tam tez kazda nieruchomosc jest opodatkowana i kazdemu odbieraja odpady które wyprodukuje. Gdzie tu ekonomia i zdrowy rozsadek. To czy będziemy płacic wiecej nie zalezy od tego ,ze wiecej odpadów bedzie w kontenerach na ul. Dabrowskiej czy gdzie indziej gdyz i tak zalezy to wszystko wyprodukujemy ich jako gmina. . Suma tych odpadów razy cena jednostkowa podzielona przez liczbe mieszkanców daje nam cene jaka płacimy.Cena od osoby będzie w kazdym rejonie miasta taka sama. Czy produkuje mniej czy wiecej. Liczy sie tylko to ile wytworza wszyscy mieszkancy.Oczywiscie nie wszyscy przestrzegaja zasad ktore wprowadziła Rada Miasta uchwalajac Regulamin utrzymania czystosci i porzadku w gminie.Wazne z punktu lokalnej społecznosci jest to by wszystkie odpady trafiały do miejsc tego wyznaczonych. Może nie wszystkie odpady powinne trafiac do kontenerów tych czy tamtych niemniej cieszy ,ze ludzie jednak wrzucaja je tam a nie do lasów Może nie jest wzorcowo ale z czasem bedzie coraz lepiej wszystko w naszych rekach. Oczywistym jest ,ze obecnie obowiazujacym przepisom daleko do doskonałosci niemniej obowiązuja i trzeba je stosować.
        • Gość: spółdzielca Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.13, 22:11
          Zgadzam się z tobą w calości twego wywodu. Tylko pamiętaj że są ludzie którzy nie chcą wąchać swoich odpadów na własnej posesji i nie chcą wydać dodatkowych pieniędzy na kubeł. Pozatym w tym wątku jest sugestia żeby można było wrzucać swoje odpady, gdzie kto chce tzn pod bloki, tak jakby były to składowiska ogólnodostepne dla wszystkich.I jeszcze jedno odniesienie co do odpadów remontowych.Wiadomo że odpadów takich nie można wrzucać do pojemników na odpady mokre, produkowane w domu.Z wypowiedzi jednego z forumowiczów(EWA) wynika że najlepsza byłaby komuna a to już było.
          • Gość: regulamin Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.13, 22:55
            Odpady komunalne: należy przez to rozumieć odpady powstające w gospodarstwach domowych, a także odpady nie zawierające odpadów niebezpiecznych pochodzące od innych wytwórców odpadów, które ze względu na swój charakter lub skład są podobne do odpadów powstających w gospodastwach domowych.
            Odpady budowlano remontowe i rozbiórkowe: rozumie się przez to frakcje odpadów pochodzacych z remontów, budów i rozbiórek, na które nie trzeba uzyskiwać pozwoleń na budowe lub, których nie trzeba agłaszać do administracji budowlano- architektonicznej
            • Gość: regulamin Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.13, 23:03
              Czestotliwość pozbywania się odpadów komunalnych mokrych nieselekcjionowanych( odbiór):
              a)w zabudowie jednorodzinnej dwa razy w miesiącu
              b)w zabudowie wielorodzinnej trzy razy w tygodniu
              • Gość: info Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.10.13, 23:10
                Regulamin : www.archiwum.tarnobrzeg.pl/uchwaly/VI/469.pdf
        • Gość: cymus Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.13, 07:37
          Kziuk66 nie do końca masz rację. Odpady komunalne powstają także na nieruchomościach niezamieszkałych (sklepy, szkoły, kancelarie prawnicze itp.). Właściciele takich nieruchomości powinni mieć zawarte stosowne umowy na odbiór odpadów (Tarnobrzeg to jedno z nielicznych miast w Polsce gdzie prowadzący działalność nie są opodatkowani "podatkiem śmieciowym", a z odpadami coś robić muszą). Tym samym za odpady posiadaczy Land Roverów, podrzucane do spółdzielnianych altan płacą pozostali mieszkańcy naszego zacnego grodu.
          • Gość: Ewa Re: Śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 10:05
            Gość portalu: regulamin napisał(a):

Częstotliwość pozbywania się odpadów komunalnych mokrych nieselekcjonowanych (odbiór):
            a)w zabudowie jednorodzinnej dwa razy w miesiącu
            b)w zabudowie wielorodzinnej trzy razy w tygodniu

Tu macie odpowiedź dlaczego mieszkańcy domów jednorodzinnych wyrzucają śmieci komunalne do tych przeznaczonych zabudowie wielorodzinnej.

Mieszkańcy domów jednorodzinnych mają gromadzić swoje śmieci przez dwa tygodnie? Dlaczego mają być skazani na smród gnijących przez dwa tygodnie odpadków? To może wy, mieszkańcy bloków, też trzymajcie swoje śmieci przez dwa tygodnie pod oknami waszych bloków. I wtedy zobaczymy na co będziecie tak narzekać...

Powtarzam, co stało na przeszkodzie by wszystkie śmiecie są odbierane bez względu na to czym są i tak często jak jest to konieczne??

Rozmawiałam z pracownikiem punkty odbioru tych odpadów który Santa Eko prowadzi na ul. Rusinowskiego. Powiedział: ..macie tak, jak chciał wasz prezydent miasta. My (Santa-Eko) moglibyśmy odbierać wszystko i tak często jak ASA. Ci po osiedlach jeździli co tydzień i zabierali wszystko. Wystarczyło dobrze skonstruować umowę.

Powtórzę za @kaziukiem ..nie jest wzorcowo ale z czasem może bedzie coraz lepiej, wszystko w naszych rekach. Ważne by śmiecie nie trafiały do rowów i lasów !
            • Gość: regulamin Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.13, 10:38
              Powód twojego podrzucania śmieci ja znam i dlatego wkleiłem te fragmenty regulaminu.Natomiast to nie jest sposób na pozbywanie się śmieci, podrzucanie go innym pod bloki. Zawsze jak chcesz być obiektywny odwróć sytuację, jak ty bys się zachowywał gdyby tobie pod okno podrzucali śmród. I nie wyzywaj ludzi od donosicieli i szpiclów, ponieważ ty też byłbyś o to posądzony w takiej samej sytuacji.
              • Gość: ten z land rovera Re: Śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 11:06
                Rozumiem @regulamin, że NIE MASZ domu, land rovera i pełno pieniędzy wypadających z kieszeni, niczego się nie dorobiłeś i ogólnie jesteś wku.rwiony , ale przyuważyłeś mnie, jak wyrzucam śmiecie do TWOJEGO ŚMIETNIKA !!. Masz okazję odegrać się. Doniesiesz! Co prawda nie wiesz do kogo, wiec płaczesz na forum: pomóżcie gdzie donieść na takiego sku..rwysyna który ośmielił się wrzucić śmiecie do MOJEGO ŚMIETNIKA. Straż miejska, prokurator, policja? a może wybiegniesz w kapciach i od razu w mordę... twój śmietnik i wszystkim wara.

Gratulacje.!!

• Gość: regulamin Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.13, 11:15
                  Ch-mie z land rowera skąd ty wiesz czy nie mam więcej jak ty, a że mieszkam w bloku to jest moja osobista sprawa. Więc pytam sie ch-ma dlaczego nie postawisz koło swego pałacu kontynera , po żeby wszyscy twoi sąsiedzi zrzucali odpady a ty żebyś wdychał te wyziewy.
    • Gość: gizmo Re: Śmieci IP: *.play-internet.pl 26.10.13, 12:31
      Ale się posypało i przy okazji mi dostało ja nie wiem jak byście się czuli płacąc za innych wiem jedno to nie fair!-bo skoro jeden biedak może płacić za swoje śmiecie a drugi bogacz ma czas aby obejść ten system wrzucając ba! podrzucając śmiecie innym to już zakrawa o qures...... nadmienię iż nie chodzi mi o śmiecie tzw drobnicę tylko gabarytówki jak się to widzi to nóż w kieszeni się otwiera ,do tych co piszą że jestem konfident jaki człowiek pozwoli sobie na to aby płacić za czyjeś błędy i nieróbstwo, wypracowane przez lata- bo najlepiej żyć na koszt innej jednostki i cieszyć się że się kogoś zrobiło w hu....!-a kiedy samemu poniesie się szkodę wtedy wszyscy są winni tylko nie sprawca!
      Dzięki za komentarz ale oprócz dywagacji i swoich upodobań dalej nie wiem co z tym fantem zrobić!
      Miłej soboty życzę i obyście nie płacili za innych! -nigdy!
      • Gość: mieszkaniec Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.13, 13:48
        Do gizmo i do innych. Mam pomysł taki żebyśmy się zmówili i podrzucali swoje śmiecia pod posesję Land Rowera, a wtedy zobaczymy kto będzie konfidentem.
        • Gość: ten z land rovera Re: Śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 14:10
          Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): Do gizmo i do innych. Mam pomysł taki żebyśmy się zmówili i podrzucali swoje śmiecia pod posesję Land Rowera...

Hahaha, zapraszam.
          Choć to raczej nierealne, bo musielibyście najpierw kupić kontener...

A poważnie, czy do Was nie dotarło, że opłata za wywóz śmieci jest PODATKIEM, powtórzę PODATKIEM !!!
          To tak jakby @gizmo oburzał się, że z jego podatków wybudowano ścieżkę dla rowerzystów o on nie ma roweru. Jest tyle ważniejszych spraw, upadek naszego miasta, bezrobocie, brak jakiekolwiek wizji rozwoju Tarnobrzega.. tu warto być aktywnym. Inaczej wkrótce problem śmieci zniknie wraz z miastem.
          • Gość: mieszkaniec Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.13, 14:21
            Doczekasz się i będziesz wąchał, będziesz konfidentem, to będzie ha ha
    • Gość: egzegeza Re: Śmieci IP: *.smsiarkowiec.pl 26.10.13, 18:56
      Oj faryzeusze widzicie to co chcecie widzieć ale jak wam ktoś krzywdę zrobi to afera -widocznie większość tu piszących jest za podrzucaniem śmieci nawet pod klatkę czy wycieraczkę-spoko ! dorzucę jeszcze pod balkon co niektórych oburza rzucanie petów na chodnik i sranie na chodniku a tutaj jacy wielcy przeciwnicy moralności podaj adres jeden z drugim to jutro tam pojadę i wywalę do twego kosza swoje śmieci jakieś pół busa!
      • Gość: peo Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.13, 19:57
        Jedź na Wiejską i rzuć mu pod bramę
        • Gość: śledczy Re: Śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.13, 21:35
          Ten z land rowera to może ten co był inspektorem i należał do ORMO w latach 70/80 XX wieku
          A teraz krzyczy na nas konfidenci i donosiciele

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka