Dodaj do ulubionych

ile kosztuje?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 15:35
.....bilet normalny a ile ulgowy MKS po mieście?
Obserwuj wątek
    • Gość: sasiadka Re: ile kosztuje? IP: *.free.aero2.net.pl 29.01.14, 16:27
      zadzwon na mks i sie zapytaj:)
      czemu u nas nie ma takiej "kultury" i zyczliwosci...ze wysiadający pasazer nie da swojego biletu komuś kto wlasnie wsiadzie???
      przeciez ten kto wysiada w polowie trasy wyrzuca swoj bilet...ktos drugi by skorzystał...
      Moze zróbmy taką akcję propaguajcą życzliwy gest???
      kto jest za?
      • Gość: gość Re: ile kosztuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 16:46
        Super pomysł, w dużych miastach tak to działa :)
        • Gość: sasiadka Re: ile kosztuje? IP: 93.154.161.* 29.01.14, 20:40
          znajoma mi mowila jakies 10 lat temu ,ze w rzeszowie ludzie tak robią....
          czemu u nas nie???
          raz schodząc ze schodkow " B "zapytalam grupe wsiadających -"kto chce" i nikt sie nie odezwał :D

zróbmy taka akcję bezinteresownej życzliwosci-wysiadasz, daj swój bilet wsiadającemu...
      • Gość: gość Re: ile kosztuje? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.01.14, 09:23
        Ja mks-ami nie jeżdżę od lat ale pamietam takie akcje z przekazywaniem biletu :)

• s0pran0 Re: ile kosztuje? 29.01.14, 19:29
      MKS tarnobrzeski obsługuje tylko linię 11 i jeszcze jedną do Machowa. Bilet na 11tkę po mieście 2,50 ulg- 1,50
      Więcej kursów miejskich prowadzi teraz Polkar i tam bilet 2,40 i 1,20.
      • Gość: Gruba Re: ile kosztuje? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.01.14, 21:00
        Przekazywanie skasowanego biletu drugiej osobie to "życzliwość" czy oszustwo?
        • ja-tarzan Re: ile kosztuje? 29.01.14, 21:26
          > Przekazywanie skasowanego biletu drugiej osobie to "życzliwość" czy oszustwo?

Życzliwe oszustwo ;)
          • Gość: Alien Re: ile kosztuje? IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.14, 07:32
            Dlaczego oszustwo?
            Ja stoję na stanowisku, że na bilecie nie ma wydrukowanego regulaminu, który by tego zakazywał ;P
            • Gość: gość Re: ile kosztuje? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.01.14, 09:27
              Zadne odszustwo, bo bilet i przejazd jest opłacony do końca trasy, inaczej gdyby były strefy. To raczej przewożnik powinien zwracac za niewykorzystany przebieg (teoretycznie). Mniej tyłków wiezie, minimalnie mniej pali lub mniej kaszlacych, czysty zysk.
              • Gość: sąsiadka Re: ile kosztuje? IP: 93.154.179.* 30.01.14, 20:41
                a dlaczego oszustwo??pokaz mi taki punkt w regulaminie...masz miec wazny bilet w rece i juz :D
                "Wazny", czyli z aktualną podbitką-aktualna datą ,godziną i numerem trasy...a kto ci go podbił -kupil to juz twoja sprawa:)
                (oczywiscie jesli komus nie wyrwałes z reki :) )
                to takjakbys jechał z babcią i ona kupiła u kierowcy dwa bilety ....skasowała i trzymała w swojej rece :)

nie widze w tym nic złego...ale takie bezinteresowne gesty zyczliwosci niestety nie przystoją polaczkom

sprawdzałam dzisiaj ceny-bilet na miejskie B -ulgowy 1,20;caly 2,40zl (kupione w wybranych kioskach czy siedzibie)
                • Gość: Gruba Re: ile kosztuje? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.14, 07:42
                  Ok .jesteś życzliwa dla innego pasażera dając mu swój bilet. A równocześnie jaka jesteś czy kim jesteś dla przewoźnika, któremu dzięki Twojej życzliwości pasażer nie płaci za bilet?
                • ja-tarzan Re: ile kosztuje? 31.01.14, 07:53
                  > a dlaczego oszustwo??pokaz mi taki punkt w regulaminie...masz miec wazny bilet
                  > w rece i juz :D

Zawsze wyrokujesz bez uprzedniego sprawdzenia? ;) Radziłbym tego nie robić, to kosztuje kilkanaście sekund, a kiedyś uchroni Cię przed wstydem.

Punkt 5k

mkstbg.cba.pl/Regulamin_korzystania_z_komunikacji_miejskiej.html
                  Radzę
                  • s0pran0 Re: ile kosztuje? 01.02.14, 00:35
                    Ale teraz przewozy w mieście obsługuje Polkar www.polkar.org/ Strona którą podajesz jest nieoficjalna.
                    • ja-tarzan Re: ile kosztuje? 01.02.14, 09:40
                      Jest inna, też nieoficjalna:

polkar.republika.pl/Regulamin.html
                      Czy to, że jest nieoficjalna oznacza, że ten regulamin ktoś sobie zmyślił i firma przewozowa nie zabrania jazdy dwóch kolejnych pasażerów "na tym samym bilecie"?

Taki regulamin musi istnieć, istnieją też nadrzędne przepisy dotyczące transakcji handlowych. To, że w Biedronce nie wisi regulamin zabraniający kradzieży nie oznacza, że klient ma prawo wejść wpieprzyć ze 3 buły i wyjść.

To jest oczywiste i nie istnieje argument, który by takie przekazywanie biletu sankcjonował i uprawniał.

Są ludzie, którzy kradną, są i tacy, którzy zawsze za swoje zobowiązania płacą.
                      Są ludzie, którzy uczciwie płacą za przejazd, są i tacy, którzy jeżdżą na gapę ... chyba każdemu sie to zdarzyło.
                      Natomiast nawoływać do akcji społecznej i sugerować, że to kwestia uprzejmości i "kultury"?
                      ... dobrze, że chociaż użyto tego słowa w cudzysłowie ;)

• Gość: Gruba Re: ile kosztuje? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.02.14, 20:31
                        Ludzie czy całe wasze życie polega na tym żeby zapłacć 20gr mniej za bilet? Pomyślcie, inni wcale nie pałacą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka