Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 15:35 .....bilet normalny a ile ulgowy MKS po mieście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sasiadka Re: ile kosztuje? IP: *.free.aero2.net.pl 29.01.14, 16:27 zadzwon na mks i sie zapytaj:) czemu u nas nie ma takiej "kultury" i zyczliwosci...ze wysiadający pasazer nie da swojego biletu komuś kto wlasnie wsiadzie??? przeciez ten kto wysiada w polowie trasy wyrzuca swoj bilet...ktos drugi by skorzystał... Moze zróbmy taką akcję propaguajcą życzliwy gest??? kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ile kosztuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 16:46 Super pomysł, w dużych miastach tak to działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: ile kosztuje? IP: 93.154.161.* 29.01.14, 20:40 znajoma mi mowila jakies 10 lat temu ,ze w rzeszowie ludzie tak robią.... czemu u nas nie??? raz schodząc ze schodkow " B "zapytalam grupe wsiadających -"kto chce" i nikt sie nie odezwał :D zróbmy taka akcję bezinteresownej życzliwosci-wysiadasz, daj swój bilet wsiadającemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ile kosztuje? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.01.14, 09:23 Ja mks-ami nie jeżdżę od lat ale pamietam takie akcje z przekazywaniem biletu :) Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: ile kosztuje? 29.01.14, 19:29 MKS tarnobrzeski obsługuje tylko linię 11 i jeszcze jedną do Machowa. Bilet na 11tkę po mieście 2,50 ulg- 1,50 Więcej kursów miejskich prowadzi teraz Polkar i tam bilet 2,40 i 1,20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruba Re: ile kosztuje? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.01.14, 21:00 Przekazywanie skasowanego biletu drugiej osobie to "życzliwość" czy oszustwo? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: ile kosztuje? 29.01.14, 21:26 > Przekazywanie skasowanego biletu drugiej osobie to "życzliwość" czy oszustwo? Życzliwe oszustwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Re: ile kosztuje? IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.14, 07:32 Dlaczego oszustwo? Ja stoję na stanowisku, że na bilecie nie ma wydrukowanego regulaminu, który by tego zakazywał ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ile kosztuje? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.01.14, 09:27 Zadne odszustwo, bo bilet i przejazd jest opłacony do końca trasy, inaczej gdyby były strefy. To raczej przewożnik powinien zwracac za niewykorzystany przebieg (teoretycznie). Mniej tyłków wiezie, minimalnie mniej pali lub mniej kaszlacych, czysty zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: ile kosztuje? IP: 93.154.179.* 30.01.14, 20:41 a dlaczego oszustwo??pokaz mi taki punkt w regulaminie...masz miec wazny bilet w rece i juz :D "Wazny", czyli z aktualną podbitką-aktualna datą ,godziną i numerem trasy...a kto ci go podbił -kupil to juz twoja sprawa:) (oczywiscie jesli komus nie wyrwałes z reki :) ) to takjakbys jechał z babcią i ona kupiła u kierowcy dwa bilety ....skasowała i trzymała w swojej rece :) nie widze w tym nic złego...ale takie bezinteresowne gesty zyczliwosci niestety nie przystoją polaczkom sprawdzałam dzisiaj ceny-bilet na miejskie B -ulgowy 1,20;caly 2,40zl (kupione w wybranych kioskach czy siedzibie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruba Re: ile kosztuje? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.14, 07:42 Ok .jesteś życzliwa dla innego pasażera dając mu swój bilet. A równocześnie jaka jesteś czy kim jesteś dla przewoźnika, któremu dzięki Twojej życzliwości pasażer nie płaci za bilet? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: ile kosztuje? 31.01.14, 07:53 > a dlaczego oszustwo??pokaz mi taki punkt w regulaminie...masz miec wazny bilet > w rece i juz :D Zawsze wyrokujesz bez uprzedniego sprawdzenia? ;) Radziłbym tego nie robić, to kosztuje kilkanaście sekund, a kiedyś uchroni Cię przed wstydem. Punkt 5k mkstbg.cba.pl/Regulamin_korzystania_z_komunikacji_miejskiej.html Radzę Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: ile kosztuje? 01.02.14, 00:35 Ale teraz przewozy w mieście obsługuje Polkar www.polkar.org/ Strona którą podajesz jest nieoficjalna. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: ile kosztuje? 01.02.14, 09:40 Jest inna, też nieoficjalna: polkar.republika.pl/Regulamin.html Czy to, że jest nieoficjalna oznacza, że ten regulamin ktoś sobie zmyślił i firma przewozowa nie zabrania jazdy dwóch kolejnych pasażerów "na tym samym bilecie"? Taki regulamin musi istnieć, istnieją też nadrzędne przepisy dotyczące transakcji handlowych. To, że w Biedronce nie wisi regulamin zabraniający kradzieży nie oznacza, że klient ma prawo wejść wpieprzyć ze 3 buły i wyjść. To jest oczywiste i nie istnieje argument, który by takie przekazywanie biletu sankcjonował i uprawniał. Są ludzie, którzy kradną, są i tacy, którzy zawsze za swoje zobowiązania płacą. Są ludzie, którzy uczciwie płacą za przejazd, są i tacy, którzy jeżdżą na gapę ... chyba każdemu sie to zdarzyło. Natomiast nawoływać do akcji społecznej i sugerować, że to kwestia uprzejmości i "kultury"? ... dobrze, że chociaż użyto tego słowa w cudzysłowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruba Re: ile kosztuje? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.02.14, 20:31 Ludzie czy całe wasze życie polega na tym żeby zapłacć 20gr mniej za bilet? Pomyślcie, inni wcale nie pałacą. Odpowiedz Link Zgłoś