Dodaj do ulubionych

Chirurg od odcisków

IP: *.smsiarkowiec.pl 02.07.14, 10:39
Mam straszne odciski na nogach i trzeba je wyciąć.Kogo polecicie w naszym mieście do takich zabiegów?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Chirurg od odcisków IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.07.14, 13:15
      Ekspertem nie jestem ale odciski od dziadowskiego obuwia są, bo chyba nie od promieniowania kosmicznego, druga rzecz, że chyba każdy chirurg da radę. W aptece są jakieś przylepce na to, po co zaraz chirurg i co co NFZ ma płacić za cudze niedbalstwo. Stopa to taka dłoń, tylko są na samym dole i nie tak sprawne jak dłonie, trzeba o nie dbać, ponieważ spoczywa na nich cały ciężar ciała i nie tylko.
      • Gość: phi Re: Chirurg od odcisków IP: *.free.aero2.net.pl 02.07.14, 20:24
        tez mi się wydaje, że to nie choroba ,żeby ci to chirurg na nfz wyciął...cięciem mozesz sobie bardzo zaszkodzic,zainwestuj najpierw w dobrego kosmetologa,moze jakies mocny peeleng,ewentualnie dermatolog...
        a jak nie to jakaś dobra tarka do piet.
        aż tak zaniedbałaś giry? jak 90 letni dziad?fuuuj
        • Gość: Kajtek Re: Chirurg od odcisków IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.07.14, 21:20
          Mam ten sam problem nie pomógł mi dermatolog chodzę systematycznie do pedikiurzystki i dalej odciski odrastają proszę o namiar na dobrego chirurga
          • Gość: gość Re: Chirurg od odcisków IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.07.14, 09:35
            No ale te odciski masz od czegoś przecież a nie same z siebie. Zacznij od zmiany obuwia. Na Dekutowskiego jest fajna pani od pedicure. Nic na forum nie załatwisz, musisz iść i ktoś to musi zobaczyć najpierw, jak ci szkoda kasy to cierp.
          • Gość: ... Re: Chirurg od odcisków IP: *.free.aero2.net.pl 03.07.14, 13:44
            odciski same z siebie sie nie robią....jakiś powód jest ze ci odrastają.
            naprawdę nie wydaje mi sie zeby chirurg mogł tu coś pomóc,chirurg ingeruje w poważne rzeczy,a nie zaniebany zrogowaciał,twardy,zaniedbany gruby naskórek.Moze ci jeszcze gorsze rany zrobić ,blizny i ból.
            (do chirurga musisz miec skierowanie!)
            są w aptece rozne masci na odciski,widzialam niedawno reklamę -jakaś tam nazwa na "Der".

zmień obuwie na wygodne,z miekkiej podeszywy,pelenguj codziennie stopy,naoliwiaj...
            kup tą maśc...a jak nie pomoże zaptaj lekarza rodzinnego,czy dermatologa czy naprawde zalecają skalpel.

ja na twoim miejscu poszlabym do kosmetologa w zigmedzie,(to nie pani po zawodówe tylko jakąs tam magister) ma spory zakres usług...
            a jak nic nie poradzi to drzwi obok niej jest prywatny chirurg.
            • Gość: Gość Re: Chirurg od odcisków IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.07.14, 08:48
              Wzięło i napisalo. Nic od siebie a tylko rozwinięcie tego co napisane było już w drugim poście i kolejnym. Od kiedy "jakaś tam magister" będzie lepsza od kogoś po zawodówce, kto uczył się danego zawodu i ma 10-15 lat praktyki w zawodzie? Polska to kraj miernot, gdzie na każdym kroku pracują "jacyś tam magistrowie" często z przypadku, nie po kierunku a po znajomościach, byle dyplom był, bo taki jest akurat wymóg na dane stanowisko. Ba, nawet wśród lekarzy zdarzają się ignoranci lub miernoty zwyczajne. Niejeden ukształcony wyżej jedzie szorować kible w UK. Polska to jednak zacofany, dziki kraj...
              • Gość: z polski Re: Chirurg od odcisków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.14, 09:04
                Jest taka zasada że prawdziwy polak nie s.a na swoje gniazdo chyba że się jest kimś innym, kto tylko po polsku mówi...
              • Gość: napisało Re: Chirurg od odcisków IP: *.free.aero2.net.pl 04.07.14, 18:06
                no nie porównuj kosmetyczki po zawodówoce(,ktora przez 2 weekendy w miesiacu przez rok czy dwa lata robi platny kurs...i moze miec 50% nieobecnosc.I napewno dostanie zawód bo płaci....i to uczyła sie 15 lat temu w innej epoce)

do WYKALIFIKOWANEGO wspoclzesnego mgr KOSMETOLOGA, ktory uczy sie 5 lat od lekarzy.POziom wiedzy i trudnosci ma duzo wiekszy.

ta pierwsza umaluje ci tylko fejsa na wesele,a ta druga doradzi w sprawie problemów ze skórą itp.

• Gość: gość Re: Chirurg od odcisków IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.07.14, 14:42
                  Hmmm, podążając twoim tokiem rozumowania w niedługim czasie do stolca będzie potrzebowało stolcologa a jeśli to ci nie wyjdzie to już pozostaje proktolog do spóły z chirurgiem, żeby pozbierać to co rozerwało ci doopsko z braku stolcologa.

Jednak ciemnogród istnieje i nie jest zależny od ilości szkól. Ciemnogród to stan umysłu.
            • Gość: an Re: Chirurg od odcisków IP: *.smsiarkowiec.pl 04.07.14, 23:12
              Typowe: ktoś zadaje pytanie, ale nie dostaje odpowiedzi, ale ludowe mądrości życiowe. Bo ja nie mam odcisków, ale ciotka raz miała, jak niewygodne buciki włożyła - więc znam się na temacie.
              Mnie wszystkie pedikirzystki do chirurga z odciskami na nogach wysyłały, a chirurg przyjął w szpitalu, wyciął (takie coś nie jest defektem kosmetycznym, ale utrudnia chodzenie). Widocznie od kilkunastu lat te same złej jakości buty noszę, bo odrosły.
              Zabieg dawno temu, więc nie mogę nikogo polecić, ale myślę, że najlepiej zacząć od konsultacji w poradni chirurgicznej.
              • Gość: Ewa Re: Chirurg od odcisków IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.07.14, 15:53
                Mam ten sam problem . Kilka dni temu byłam u chirurga , skierował mnie do skórnego, ten z kolei do kosmetyczki. Zaznaczam, że byłam wcześniej u kosmetyczki dwa razy - wycinała i odrastały. Odciski mam między palcami, to jest trudno dostępne miejsce. Słyszałam, że jest w Tarnobrzegu lekarz który usuwa laserem. Może ktoś zna namiary.
                • Gość: o.o Re: Chirurg od odcisków IP: *.free.aero2.net.pl 10.07.14, 21:35
                  pierwsze slysze, zeby chirurg wycinał odciski,(i to na nfz?a nie plastyczny),
                  ludzie naprawdę chorują a ty se wymyślasz jakies duperele,moze jeszcze paznokcie u nóg ma ci obciąć?
                  kup se żyletkę albo jakiś nożyk do skórek i sama podziałaj.
                  • Gość: Ewa Re: Chirurg od odcisków IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.07.14, 13:12
                    Znam przypadek, że jedna osoba wycinała sobie sama żyletką i skończyło się odcięciem nogi. Wdała się gangrena .
    • Gość: nowa Re: Chirurg od odcisków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 10:54
      Artur Dec przyjmuje na NFZ polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka