Dodaj do ulubionych

Blokowanie reklam!

19.10.14, 20:52

Polecam doskonały program do blokowanie wszelkich śmieci marketingowych ładowanych i zamulających komputer (że o zużyciu energii i sprzętu przez takie badziewie już nie wspomnę) przy otwieraniu stron internetowych. Nie porównuję go do adblocka czy innych adfenderów z prostej przyczyny, tamte działają w obrębie przeglądarki w dodatku firmy marketingowe płacą haracz za przepuszczanie niektórych reklam ten natomiast działa w obrębie systemu jako serwer, daje to tyle że żadna reklama nie przejdzie w każdej przeglądarce, programie niezależnie od ilości zainstalowanej w systemie. Po prostu instalujesz i zapominasz a dla bardziej obeznanych możliwość konfiguracji pod własne preferencje. Program od chyba dzisiaj darmowy, wcześniej trzeba było płacić, sam kupowałem subskrypcje co roku. Polecam wszystkim których denerwują durne reklamy i koszty jakie generują te badziewia na naszych kompach!
www.admuncher.com/free
Na samym dole link do pobrania!
Obserwuj wątek
    • dominicktbg Re: Blokowanie reklam! 19.10.14, 21:46
      Dzięki za info. Jakoś nigdy nie miałem okazji używać Admuncher-a. Reklam poza przeglądarkami nie widzę. Od zawsze byłem wierny właśnie Adblocker-owi. Być może ktoś tam podpłaca aby przepuszczał co nieco. Ale można dodawać własne filtry i jak mi coś nie spasuje to ręcznie można zablokować. Jest nawet fajny dodatek do Adblockera - Element Hiding Helper gdzie praktycznie każdy element strony można wyciąć. Tak u mnie wygląda np strona Allegro - nie lubię tego nowego wyglądu więc mam tak powycinane :) comp.net.pl/public/Przechwytywanie.PNG Pozdrawiam
    • e-ftalo Re: Blokowanie reklam! 19.10.14, 23:18
      A u mnie nie ma żadnych reklam bo do forum oraz stron czytanych używam przeglądarki k-meleon z wyłączonym javascript i bez żadnych zbędnych dodatków,mimo że siedzę na całkiem współczesnym komputerze,ale przyzwyczajenie sprzed lat pozostało.Nie wyobrażam sobie korzystać z forum pod firefoxem czy którejkolwiek dzisiejszej przeglądarce z animowanymi elementami na ekranie,reklamami i wodotryskami.Pewnie sprawa gustu,każdy używa takich programów jakie mu pasują i nie można na siłę innych uszczęśliwiać swoimi pomysłami
      • dominicktbg Re: Blokowanie reklam! 20.10.14, 07:45
        No i pewnie że tak. Każdy ma swoje przyzwyczajenia. Ja podałem tylko jak to wygląda z mojej strony. W pracy mam autorskie oprogramowanie, które w pełni funkcjonuje tylko pod Firefoxem no i Chrome ale tego nie trawię. Pewne rzeczy np uruchamiają się tylko pod IE. Do zwykłego przeglądania stronek wystarczy każda dowolna przeglądarka.
        • e-ftalo Re: Blokowanie reklam! 20.10.14, 09:19
          Pewien znajomy zainstalował Chrome,mimo że ma 4 GB ramu,otworzył 10 zakładek i komputer zmulony.Sprawdziłem menadżer zadań,cała pamięć pożarło chrome ,i obciążenie procesora(core2duo) 90% przy okazji zrzutu pamięci na dysk,każda strona była w oddzielnym procesie,to nic dziwnego. Zastanawiam sie po co ludzie którzy nie mają rozeznania,instalują takie coś i sobie utrudniają życie.Oczywiście po mojej interwencji odinstalował chrome.
          • mar1mar1 Re: Blokowanie reklam! 20.10.14, 21:36
            To nie wina przeglądarki lecz kiepskiej konfiguracji i pewnie przeładowanego cacheu oraz skryptów śledzących. Obecnie każda przeglądarka uruchamia kilka procesów na kernelu w zależności od preferencji użytkownika - dla swojej stabilności. Są ludziska którzy nie wyobrażają sobie surfować po necie z gołą wizualizacją jak w czasach netscapea. Ty masz swoje preferencje ludzie swoje. Co kto lubi...
            • e-ftalo Re: Blokowanie reklam! 21.10.14, 10:59
              firefox ma jeden proces,teraz mam 5 zakładek i tylko 350mb pamięci zajął,moge otworzyć i 40 i przy moich 2GB będzie nadal stabilny.
              Jakiej kiepskiej konfiguracji?To się działo na komputerze stacjonarnym i z dobrze wyposarzonym,także wątpię by winę ponosił windows 7. Nigdy chrome nie instalowałem i nie zamierzam,bo dla mnie najważniejsza stabilność i szybkość przeglądarki a nie "wodotryski". Znam takich "estetów",szczególnie co mają po kilkanaście lat,co komputery muszą mieć z najwyższej półki,bo wszystko im nie pasuje,ale tutaj na szczęście jesteśmy w dorosłym gronie
    • palacz67 Re: Blokowanie reklam! 20.10.14, 06:44
      Dzięki, Mar, pozdrawiam:-)
      • palacz67 Re: Blokowanie reklam! 20.10.14, 18:18
        Ja mam na swoim laptopie chrom, bo... ogranicza apetyt na słodycze:-)
    • wislocki12 Blokowanie reklam! 22.10.14, 00:50
      A jak zablokować Morze Marmara?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka